PDA

Zobacz pełną wersję : Humor

Strony : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 [62] 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78

Nemeth
19-03-2013, 23:43
Dziadek poznał babcie, po jakimś czasie znajomość zaowocowała sytuacją intymna. Dziadek stanął na wysokości zadania i po wszystkim lekko zdziwiony mówi do babci:
- przez myśl mi przeszło, że możesz być w tym wieku wciąż dziewica.
Na co babcia z westchnięciem:
- gdybym wiedziała, że w tym wieku wciąż możesz to bym zdjęła rajstopy.

stig
19-03-2013, 23:46
- przez myśl mi NIE przeszło, że możesz być w tym wieku wciąż dziewica.3 literki, a jak zmieniają sens zdania. ;)

jo44
20-03-2013, 01:00
3 literki, a jak zmieniają sens zdania. ;)
NIE robi wielką różnicę. :)

mehmet efendi
20-03-2013, 08:15
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/562920_528912643827625_1534978857_n.jpg)

kolumb
20-03-2013, 14:34
http://www.youtube.com/watch?v=SDjGidKc4DY

jo44
20-03-2013, 16:58
http://gadzetomania.pl/2013/03/20/wtf-dnia-pigulka-ktora-obnizy-twoj-iloraz-inteligencji-na-stale-wideo

mehmet efendi
20-03-2013, 20:41
http://www.youtube.com/embed/nA3LtXnNIto?feature=player_embedded

zdyboo
20-03-2013, 20:51
Mój chomik zawsze próbuje uciec ze swojej klatki. Dziś przyłapałem go z malutkim plakatem Rity Hayworth.

Nikt na świecie nie ma większej tolerancji na zimno - jak ktoś - kto chce właśnie wypalić papierosa.

Today I opened the door to the supply room and 4 Japanese guys jumped out and yelled "supplies!"

raddeli
20-03-2013, 20:58
http://www.youtube.com/embed/nA3LtXnNIto?feature=player_embedded

Ujęcia piękne, ale czy to na pewno w dobrym dziale? Że humor?

Czym się różni kobieta od mężczyzny? No niby wiadomo, ale...
Jak kobieta wyjdzie po pół godziny z łazienki to mówi tak:
- kochanie, ładnie wyglądam?
A jak facet wychodzi po pół godziny z łazienki, to mówi tak:
- kochanie, na razie tam nie wchodź.

mehmet efendi
20-03-2013, 21:01
Jakiś piękny przerywnik się przyda... ;-)

kolumb
20-03-2013, 22:13
To może trochę muzyki. http://www.youtube.com/watch?v=HGDiPMHCraA

!AGresT
21-03-2013, 10:04
http://demotywatory.pl/1005452/Wiosna-sie-zbliza

Nemeth
21-03-2013, 10:32
3 literki, a jak zmieniają sens zdania. ;)

Fakt :) Tekst wpisywałem a nie kopiowałem, i mi umknęło jak widać.

!AGresT
21-03-2013, 10:38
Moja dziewczyna powiedziała mi, że w prawdziwych i szczerych związkach posiadanie małego penisa nie ma najmniejszego znaczenia...
W sumie się zgadzam, ale i tak wolałbym gdyby nie miała żadnego.

Kontrola drogowa. Policjant patrzy na prawo jazdy.
- Hmmm, ale tu jest zaznaczone, że powinien pan prowadzić w okularach.
- Spokojnie panie władzo, mam kontakty.
- Nie obchodzi mnie kogo pan zna! Nie wywinie się pan od mandatu!

Wyniki ostatniej sondy telefonicznej pokazały, że 98% respondentów odpowiedziało: "Spier***aj!"

.:Gerard:.
22-03-2013, 04:14
Nie wiem czy to odpowiedni dział

Śmieszy mnie jak ludzie ze słabym wzrokiem szczególnie ludzie starsi prowadza samochód z przyklejonym nosem do szyby myśląc ze dojrzą lepiej obiekt oddalony o 100m

Niedawno pokazywali w telewizji jak zatrzymali staruszkę która nie mogla odróżnić banknotów w portfelu, tłumaczyła się ze zapomniała okularów - ( czarny humor ) ale niestety fakt.

mehmet efendi
22-03-2013, 08:14
http://video.anyfiles.pl/Żart+kierowcy+NASCAR+na+sprzedawcy+samochodów+-+ukryta+kamera/Motoryzacja/video/58063

ksviper
22-03-2013, 08:55
http://video.anyfiles.pl/Żart+kierowcy+NASCAR+na+sprzedawcy+samochodów+-+ukryta+kamera/Motoryzacja/video/58063

Było nie tak dawno, post 15245 Władcy Pixeli :)

woytec60
22-03-2013, 09:17
Z angielskiego na nasz

W pewnej małej angielskiej mieścinie był sobie ksiądz, który oprócz obowiązków duszpasterskich, lubił hodowle drobiu. Któregoś jednak dnia księdzu zginął kogut. Początkowo ksiądz myślał, że kogut po prostu uciekł, jednak minął jakiś czas, a koguta nie ma. Ksiądz zmartwił się doszedł do wniosku, że mu ukradziono koguta. Po niedzielnej mszy, kiedy wierni zbierali się już do wychodzenia, ksiądz ich powstrzymał:
- Mam jeszcze jedną, bardzo wstydliwą sprawę do załatwienia, chciałbym spytać, kto z tu obecnych ma koguta? Wszyscy mężczyźni wstali.
- Nie, nie, to nieporozumienie. Może spytam inaczej:
- Kto ostatnio widział koguta? Wszystkie kobiety wstały.
- Oj, nie, to też nie o to chodzi, może wyrażę się jeszcze jaśniej:
- Kto ostatnio widział koguta, który do niego nie należy? Połowa kobiet wstała.
- Parafianie - nie rozumiemy się, spytam, wprost::
- Kto widział ostatnio mojego koguta? Wstał chórek chłopięcy, ministranci i organista.

barracuda
22-03-2013, 09:36
Nie wiem czy to odpowiedni dział

Śmieszy mnie jak ludzie ze słabym wzrokiem szczególnie ludzie starsi prowadza samochód z przyklejonym nosem do szyby myśląc ze dojrzą lepiej obiekt oddalony o 100m

Niedawno pokazywali w telewizji jak zatrzymali staruszkę która nie mogla odróżnić banknotów w portfelu, tłumaczyła się ze zapomniała okularów - ( czarny humor ) ale niestety fakt.

A ta wypowiedź się do czegoś odnosi czy sama w sobie miała być śmieszna?

.:Gerard:.
22-03-2013, 09:55
A ta wypowiedź się do czegoś odnosi czy sama w sobie miała być śmieszna?

To co w nawiasie wzięty z realu

!AGresT
22-03-2013, 09:58
Władcy Pixeli :)

Jeden film, by wklejali go wszyscy...

Włóczykij
22-03-2013, 10:11
Z angielskiego na nasz

Myślę, że tłumaczenie słowa "rooster" w monologu proboszcza na "ptak" zamiast "kogut" zdecydowanie poprawiło by "jakość' humoru w "naszym języku" :)

woytec60
22-03-2013, 10:18
Język angielski ma też inne słowo określające koguta.
Trochę bardziej dwuznaczne ;)

Darun71
22-03-2013, 10:49
Somalijski imigrant przybył do Berlina. Zatrzymuje pierwszego napotkanego człowieka i mówi:
- Dziękuję wam. Niemcy pozwolili mi tu mieszkać, dali mi mieszkanie, pieniądze na jedzenie, bezpłatną służbę zdrowia, wykształcenie i żadnych podatków.
Przechodzień odpowiada:
- To jakaś pomyłka, jestem Afgańczykiem.
Somalijczyk łapie drugiego przechodnia i mówi:
- Dziękuję za to, że Niemcy są tacy gościnni!
- Panie, ja nie Niemiec, ja Irakijczyk!
Łapie trzeciego, zaczyna gadkę, a ten odpowiada:
- Słuchaj, ja jestem z Pakistanu.
Somalijczyk zatrzymuje jakąś kobietę, i pyta:
- Pani jest może Niemką?
- Nie, jestem z Indii.
- Ja nie mogę, gdzie się podziali Niemcy?
Hinduska spogląda na zegarek i odpowiada:
- Przecież oni teraz pracują.

linkil
22-03-2013, 16:46
źródło (http://c0834752.cdn.imgwykop.pl/01uiHqX_5tvZZe7UYW3phOD9bLQns8iVlZWT6rNU,w600.jpg)

stig
22-03-2013, 17:23
źródło (http://c0834752.cdn.imgwykop.pl/01uiHqX_5tvZZe7UYW3phOD9bLQns8iVlZWT6rNU,w600.jpg) A w tym akurat nic śmiesznego nie ma. Metodologia nauczania jest taka, a nie inna. Porozmawiaj z jakąś w miarę kumatą nauczycielką, to wytłumaczy Ci zasadność ganienia dziecka za ten sposób liczenia (mimo, że wszystkim wiadomo, iż mnożenie jest przemienne).

markB
22-03-2013, 17:48
Z życia wzięte - podsłuchane dzisiaj w tramwaju:

Dziewczyna na krzesełku do stojącego obok starszego gościa:
- Chce pan usiąść?
- Nie, dziękuję. Siedziałem 8 lat.

Wiewioor
22-03-2013, 17:59
A w tym akurat nic śmiesznego nie ma. Metodologia nauczania jest taka, a nie inna. Porozmawiaj z jakąś w miarę kumatą nauczycielką, to wytłumaczy Ci zasadność ganienia dziecka za ten sposób liczenia (mimo, że wszystkim wiadomo, iż mnożenie jest przemienne).

Po pięć kwiatów w trzech grupach, czy trzy grupy pięciokwiatowe - oto jest pytanie.

PS. Przeczytałem cały wątek "humor" - to się chyba powinno diagnozować.

PPS. już poprawiłem

Boryszuk
22-03-2013, 18:05
Pięć kwiatów w trzech grupach

Kwiatów jest piętnaście w trzech grupach.

siona
22-03-2013, 18:11
A w tym akurat nic śmiesznego nie ma. Metodologia nauczania jest taka, a nie inna. Porozmawiaj z jakąś w miarę kumatą nauczycielką, to wytłumaczy Ci zasadność ganienia dziecka za ten sposób liczenia (mimo, że wszystkim wiadomo, iż mnożenie jest przemienne).

powiedz, że to był też żart ...
proszę !

zdyboo
22-03-2013, 19:43
Z dedykacją dla Borsuka. :)

ik4g40eLpGE&

stig
22-03-2013, 19:49
powiedz, że to był też żart ...
proszę !Niestety nie. Też się prawie pokłóciłem z moją lubą, ale ona to przerabiała na studiach pedagogicznych – tak trzeba wpoić dzieciakom, i nie ma zmiłuj. Chodzi o ujednolicenie sposobu rozumowania. W „czystych” działaniach matematycznych oczywiście nie ma to znaczenia, ale kiedy u dzieci kształtuje się pewne racjonalne nawyki – jest istotne, żeby tego pilnować.

Wiewioor
22-03-2013, 20:11
Niestety nie. Też się prawie pokłóciłem z moją lubą, ale ona to przerabiała na studiach pedagogicznych – tak trzeba wpoić dzieciakom, i nie ma zmiłuj. Chodzi o ujednolicenie sposobu rozumowania. W „czystych” działaniach matematycznych oczywiście nie ma to znaczenia, ale kiedy u dzieci kształtuje się pewne racjonalne nawyki – jest istotne, żeby tego pilnować.

A co tam było nieracjonalnego? Bo nie dostrzegam.

I żeby nie było, że nie ma humoru:

Pani od polskiego pyta Jasia
- Jasiu podaj dwa zaimki.
- Kto?! Ja?!
- Brawo Jasiu piątka.

stig
22-03-2013, 20:28
A co tam było nieracjonalnego? Bo nie dostrzegam.Skonsultuj się z jakimś matematykiem albo jeszcze lepiej – wykładowcą. Nie mi to tłumaczyć – ja ani matmy ani pedagogiki nie studiowałem.

markB
22-03-2013, 20:29
A co tam było nieracjonalnego? Bo nie dostrzegam.

Stig dobrze prawi, bo masz np. trzy bukiety po pięć kwiatków, a nie po pięć kwiatków w trzech bukietach. To się nazywa logika.

Wiewioor
22-03-2013, 20:31
Konsultowałem z małżonką - masz rację. 1,5 pkt się należy uczniowi. Od ogółu do szczegółu ma przechodzić. Kropka

Pabloo
22-03-2013, 21:49
Nie nie nie, należy się maksymalna liczba pkt! :D
Jeśli ma chodzić o ,,ujednolicenie sposobu rozumowanie" to coś mnie zaraz strzeli - każdy ma myśleć tak samo jak inni, wszyscy mają nawet kolejność działań mieć wpojoną tę samą, bo jakiś urzędnik tak sobie wymyślił. Wybitni ludzie, wielcy odkrywcy wzięli się stąd, że rozumowali nie tak jak inni, świat stał by w miejscu gdyby każdy miał tak samo liczyć w matematyce. Przez całą podstawówkę i gimnazjum (póki mnie to interesowało) byłem super z matmy, wygrywałem wiele konkursów, a do dziś pamiętam lekcję chyba w drugiej klasie, kiedy to nauczycielka pytała wszystkich dokładnie o to w czym tu jest problem i jak chyba jako jedyny liczyłem na odwrót niż inni.
Kurczę, bardzo irytuje mnie chęć tworzenia przeciętnych, równych i takich samych ludzi, aż się uniosłem, wybaczcie ;)

ALF
22-03-2013, 22:09
Z matmy może byłeś dobry, ale o nauczaniu masz blade pojęcie ;)

marcys
22-03-2013, 22:50
GPXA339CulI

costi
22-03-2013, 23:43
Myślę, że tłumaczenie słowa "rooster" w monologu proboszcza na "ptak" zamiast "kogut" zdecydowanie poprawiło by "jakość' humoru w "naszym języku" :)

I przy okazji odarło cały dowcip z jego uroku...

Boryszuk
23-03-2013, 01:06
Z dedykacją dla Borsuka. :)

ik4g40eLpGE&

Fantastyczne, dzięki :-D

TMB
23-03-2013, 01:20
Stig dobrze prawi, bo masz np. trzy bukiety po pięć kwiatków, a nie po pięć kwiatków w trzech bukietach. To się nazywa logika.

Nie, to nazywa się priorytet. Dla większości ważniejsza jest większa "jednostka" - czyt. bukietów. Idiotyzm.

Taki sposób nauczania tworzy ludzi średnich, przeciętnych....ja bym powiedział, że nawet ograniczonych i myślących schematycznie. To nazywa się robienie ze społeczeństwa debili, którzy będą głosować jednogłośnie, jednomyślnie dzięki jednemu wystąpieniu polityka.
Zmierzamy w kierunku zachodnim...a wszystkie co zachodnie to złe :( Jak rozmawiam z ludźmi starszej daty ze wschodnich rubieży Polski, to bez trudu można znaleźć dobrych, ciepłych i gościnnych ludzi. Gdzie ta ludowa gościna...? No właśnie, lepiej bym wrednym, zakutym materialistą, który wyznacza godziny spotkania na tydzień przed - ot taki sposób życia.

Geniusze nami rządzą - i to niezależnie od partii. Żaden odpowiedzialny hodowca koni nie weźmie 2'letniego konia do jazdy wierzchem, tak samo nie powinno brać się 6'latków do szkoły, nie powinno na siłe przyśpieszać wzrostu fizyczno-intelektualnego dziecka. To wszystko jest poparte badaniami. Wszystko ma swoje miejsce w czasoprzestrzeni.

gregory_21
23-03-2013, 02:10

Tzn, że co? Że jakby zadanie dotyczyło Ali trzymającej kota to rozumowanie: "Ala trzyma kota." byłoby poprawne a "Kot siedzi Ali na rękach." już nie?

Co za bzdura ponura... jaka jt różnica między 3 bukietami po 5 kwiatków a 5 kwiatkami w każdym z 3 bukietów?

Zaklapkowana osoba wymyśliła ten klucz oceniania i zaklapkowana osoba wg niego ocenia.
Pora się otrząsnąć i zrobić krok out of box!

mOSAd
23-03-2013, 05:55
Ciekawe co by było gdyby kwiatków w jednej grupce było więcej. Wówczas nie sprawdza się (a raczej jest wolniejsze) liczenie najpierw grup, a potem kwiatków w grupie. Dodatkowo prowadzić może do pomyłki. A tak dziecko policzyło ile kwiatków jest w pierwszej grupie, drugiej, trzeciej - wyszło po tyle samo i zapisało w kolejności liczenia: 5*3. Gdyby w ostatniej było sześć, to zapisałoby 5*2+6*1. :) Chociaż właściwie i tu mogłoby zapisać 2*5+1*6, wyrabiając sobie nawyk myślenia od ogółu do szczegółu.
Można by też podejść do oceny łagodniej i odjąć punkt za złą kolejność - ale tylko raz. Po co powtarzać co chwila, że to ma być odwrotnie? Skoro wynik jest właściwy. Zbyt sroga kara w stosunku do przewinienia. ;)

A żeby był też żart... Czat w grze sieciowej:

- Muszę iść z psem
- Na komendę?

pgaik
23-03-2013, 08:57
Pani przedszkolanka pomaga dziecku założyć wysokie, zimowe butki. Szarpie się, męczy, ciągnie...

- No, weszły!

Spocona siedzi na podłodze, dziecko mówi:

- Ale mam buciki odwrotnie...

Pani patrzy, faktycznie! No to je ściągają, mordują się, sapią... Uf, zeszły! Wciągają je znowu, sapią, ciągną, ale nie chcą wejść...... Uf, weszły!

Pani siedzi, dyszy a dziecko mówi:

- Ale to nie moje buciki...

Pani niebezpiecznie zwężyły się oczy. Odczekała i znowu szarpie się z butami... zeszły!

Na to dziecko :

- ...bo to są buciki mojego brata ale mama kazała mi je nosić.

Pani zacisnęła ręce mocno na szafce, odczekała, aż przestaną jej się trząść, i znowu pomaga dziecku wciągnąć buty. Wciągają, wciągają... weszły!.

- No dobrze - mówi wykończona pani - a gdzie masz rękawiczki?

- W bucikach. ;o))

stig
23-03-2013, 09:30
Tzn, że co? Że jakby zadanie dotyczyło Ali trzymającej kota to rozumowanie: "Ala trzyma kota." byłoby poprawne a "Kot siedzi Ali na rękach." już nie?Jeśli już chciałbyś, żeby było analogicznie do przedstawionej sytuacji matematycznej, to powinno być „kot jest trzymany przez Alę”. W tym przypadku Ala jest tylko dodatkiem, a ważniejszy jest kot – przeciwnie do „Ala trzyma kota”.

gregory_21
23-03-2013, 10:18
Jeśli już chciałbyś, żeby było analogicznie do przedstawionej sytuacji matematycznej, to powinno być „kot jest trzymany przez Alę”. W tym przypadku Ala jest tylko dodatkiem, a ważniejszy jest kot – przeciwnie do „Ala trzyma kota”.

I to właśnie jest bardzo dobry przykład zaklapkowania. Mówimy o tym samym ale Ty trzymasz się narzuconego schematu myślenia i ni chu chu nie chcesz wyjść z pudełka.

Jedyny argument jak mógł mnie przekonać to ten, że aby zacząć myśleć kreatywnie, trzeba najpierw nauczyć się myśleć schematycznie.
Nie padł, więc dla mnie dyskusja dobiegła końca, gdyż niczego więcej z niej dla siebie nie wyciągnę.

Spokojnego weekendu życzę.

wer
23-03-2013, 10:26

Tak nawiązując do tej metodologii opracowanej chyba przez kaprali.

Kapral - Kowalski! Z czego jest zrobiona lufa karabinu?
- Ze stali panie kapralu!
- Dobrze! Nowak, z czego jest zrobiony zamek karabinu?
- Ze stali panie kapralu!
- Źle!!! Zobaczcie tutaj! Zamek jest zrobiony z tego samego materiału!

mehmet efendi
23-03-2013, 10:26
Nowa porcja ze Wschodu...

http://www.youtube.com/watch?v=Bu0B3SoCIjA&feature=em-uploademail

stig
23-03-2013, 10:27
I to właśnie jest bardzo dobry przykład zaklapkowania. Mówimy o tym samym ale Ty trzymasz się narzuconego schematu myślenia i ni chu chu nie chcesz wyjść z pudełka.Przesadzasz… Dla mnie to też było dziwne, dopóki nie zaciągnąłem języka w „branży”. Powtarzam jedynie tłumaczenie pedagoga, które przy okazji po prostu sam staram się zrozumieć.

Jedyny argument jak mógł mnie przekonać to ten, że aby zacząć myśleć kreatywnie, trzeba najpierw nauczyć się myśleć schematycznie.Bo to jest tak oczywiste, że nie trzeba o tym pisać. Przecież chodziło o zadanie z matematyki, z pierwszych klas szkoły podstawowej. To nauka podstaw – czyli m.in. schematów.

stig
23-03-2013, 10:35
Nowa porcja ze Wschodu...
http://www.youtube.com/watch?v=Bu0B3SoCIjA&feature=em-uploademailW tym zestawie nie jest to co prawda tak nagminne, ale w innych materiałach odwrotnie – do Rosjan chyba nie dociera, że nie można skręcać w lewo z prawego pasa. :)

motoko
23-03-2013, 10:50
W tym zestawie nie jest to co prawda tak nagminne, ale w innych materiałach odwrotnie – do Rosjan chyba nie dociera, że nie można skręcać w lewo z prawego pasa. :)

Nie dociera takze do Amerykanow, Wlochow, Hiszpanow, Polakow itd... Tez myslalem, ze niektore z manewrow sa domena Rosjan, ale po wpisaniu w YouTube "car accidents usa" zmienilem zdanie :)

Sent from my Lumia 800 using Board Express

Patryk546
23-03-2013, 10:51
http://www.youtube.com/watch?v=wlFGyF6FTEY świeży skecz z wczoraj. 2:50 minuta miażdży xD

sea21
23-03-2013, 10:55
W tym zestawie nie jest to co prawda tak nagminne, ale w innych materiałach odwrotnie – do Rosjan chyba nie dociera, że nie można skręcać w lewo z prawego pasa. :)

Bo Rosja to nie kraj. To stan umysłu.

wer
23-03-2013, 11:10
Bo Rosja to nie kraj. To stan umysłu.

Rosja to poziom promili krwi w alkoholu.

Andrzejf
23-03-2013, 12:03
Tzn, że co? Że jakby zadanie dotyczyło Ali trzymającej kota to rozumowanie: "Ala trzyma kota." byłoby poprawne a "Kot siedzi Ali na rękach." już nie?

Co za bzdura ponura... jaka jt różnica między 3 bukietami po 5 kwiatków a 5 kwiatkami w każdym z 3 bukietów?

Zaklapkowana osoba wymyśliła ten klucz oceniania i zaklapkowana osoba wg niego ocenia.
Pora się otrząsnąć i zrobić krok out of box!

Całkowicie się z Tobą zgadzam.
Takie ocenianie "podcina skrzydła" dziecku, które zaczęło samodzielnie myśleć i wychodzi poza standardy. Ono rozumie to co liczy, a nie wykuwa na pamięć reguły.
Przy takim nauczaniu nie możemy liczyć na noblistów...

stig
23-03-2013, 12:08
Takie ocenianie "podcina skrzydła" dziecku, które zaczęło samodzielnie myśleć i wychodzi poza standardy. Ono rozumie to co liczy, a nie wykuwa na pamięć reguły.Oby w przyszłości zrozumiał, że ma kupić 4 butelki Pepsi po 2 litry, a nie szukać 2 butelek po 4 litry. :) Niby litrażem się nie będzie różniło, ale jednak się nie da.

wer
23-03-2013, 12:17
Oby w przyszłości zrozumiał, że ma kupić 4 butelki Pepsi po 2 litry, a nie szukać 2 butelek po 4 litry. :) Niby litrażem się nie będzie różniło, ale jednak się nie da.

Z takim tokiem rozumowania to potem będzie tak:

Lekarz - proszę brać codziennie wieczorem 5 łyżeczek tego lekarstwa.
Pacjent - ale ja w domu mam tylko jedną łyżeczkę.

stig
23-03-2013, 12:20
Z takim tokiem rozumowania to potem będzie tak:

Lekarz - proszę brać codziennie wieczorem 5 łyżeczek tego lekarstwa.
Pacjent - ale ja w domu mam tylko jedną łyżeczkę.A to już nie kwestia matematyki, tylko umiejętności rozumienia treści i logicznego a nie abstrakcyjnego myślenia.

Andrzejf
23-03-2013, 12:26
Oby w przyszłości zrozumiał, że ma kupić 4 butelki Pepsi po 2 litry, a nie szukać 2 butelek po 4 litry. :) Niby litrażem się nie będzie różniło, ale jednak się nie da.

Chodzi o to, że będzie wiedział, że ma kupić 8 litrów i nie wróci do domu z niczym, kiedy w sklepie będą tylko 4-ro litrowe butelki.

stig
23-03-2013, 12:27
Chodzi o to, że będzie wiedział, że ma kupić 8 litrów i nie wróci do domu z niczym, kiedy w sklepie będą tylko 4-ro litrowe butelki.Przykład opieram o realia i widzę, że nie zrozumiałeś. Widziałeś w sklepach 4-litrowe butelki Pepsi?

Andrzejf
23-03-2013, 12:33
Przykład opieram o realia i widzę, że nie zrozumiałeś. Widziałeś w sklepach 4-litrowe butelki Pepsi?

Zrozumiałem dobrze. To jest właśnie schematyczne myślenie, którego uczy szkoła.
Co będzie, jak będą tylko butelki po 2,5 l? Takie już są ;-)
Myślę, że ten uczeń, z takim przypadkiem sobie poradzi i wybierze najbardziej optymalne rozwiązanie.

stig
23-03-2013, 12:50
Zrozumiałem dobrze. To jest właśnie schematyczne myślenie, którego uczy szkoła.Ale ja tego nie popieram w 100%. Cały czas próbuję jedynie wyjaśnić podejście pedagogiczne, które po części także staram się zrozumieć.

Myślę, że ten uczeń, z takim przypadkiem sobie poradzi i wybierze najbardziej optymalne rozwiązanie.To był jedynie przykład – może się przytrafić całkowicie coś innego, na czym (jeśli nie będzie miał w głowie schematów, tylko swoje abstrakcje) po prostu się wyłoży.

Dobra, Panowie – EOT, bo do niczego to nie prowadzi. Pokażcie ten przykład matematykowi, pedagogowi czy komukolwiek innemu, kto zajmuje się tym zawodowo – i jemu przedstawiajcie swoje kontrargumenty. :)

docxxx
23-03-2013, 13:03
Odnośnie tego mnożenia, to całkowicie zgadzam się z nauczycielem i stigiem. 2 x 4 na tamtym przykładzie to nie to samo co 4 x 2. To jest właśnie logiczne myślenie.

Rafał_Sz
23-03-2013, 13:11
Fajny humor...

Andrzejf
23-03-2013, 13:41
2 x 4 (...) to nie to samo co 4 x 2

I to się nadaje do działu Humor ;-)
I nie mówcie mi, że to wyrwane z kontekstu, bo co innego kontekst, a co innego matematyka.

EOT

kazwita
23-03-2013, 13:41
Matka w pośredniaku próbuje załatwić pracę dla syna. Tłumaczy urzędnikowi, że chłopak tylko przed blokiem siedzi i z kolegami piwsko popija. Urzędnik pyta o wykształcenie syna, a gdy dowiaduje się, że młody skończył zawodówkę i jest budowlańcem, to uradowany mówi do kobieciny:
- Od jutra może zaczynać na stanowisku murarza z wynagrodzeniem 4500 zł.
- Nie ma czegoś z mniejszą pensją? Jego wątroba nie wytrzyma takich zarobków, zapije się na śmierć! - prosi mamusia.
- Dobrze, może pracować jako pomocnik murarza, za 3000 zł – odpowiada urzędnik.
- A nie ma czegoś tak za 800 do 1000 zł? - pada kolejne pytanie.
- O nie, tak nie można! No chyba żeby syn najpierw ukończył studia.

mehmet efendi
23-03-2013, 13:46
źródło (http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/45525_560286477338914_1048498190_n.jpg)

linkil
23-03-2013, 14:20

to bym nie pomyslal ale przeczytalem cala dyskusje i widze ze cos w tym jest . czlowiek sie cale zycie uczy :)
zeby nie bylo dalej OT

źródło (http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2013/03/511c0c0c9cea24af2fe94d1a2edd0498_original.jpg?1363 964466)

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2013/03/1363919219_by_admin_inner-1.gif
źródło (http://img1.demotywatoryfb.pl/uploads/201303/1363919219_by_admin_inner.gif)

źródło (http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2013/03/59ccf79e1b6a2a04cdc927ef767b152a_original.jpg?1363 988944)

źródło (http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2013/03/4e8be496923beb8a63f811ec47702f49_original.jpg?1363 983265)

źródło (http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2013/03/e59f7f3dd91846634f3e66e2bf3b8153_original.jpg?1363 983266)

źródło (http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2013/03/2862f45323a8decdad3beaeb1ab6e439_original.png?1363 983268)

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2013/03/1363913633_9ljmdz_600-1.jpg
źródło (http://img1.demotywatoryfb.pl/uploads/201303/1363913633_9ljmdz_600.jpg)

linkil
23-03-2013, 17:01
Dwie sąsiadki:
-Jak tam pani dzieci?
-Córka wyszła za mąż, dobrze nawet trafiła. Chłop pomaga jej sprzątać, myje okna. Obiad ugotuje. Zadowolona jest.
No ale syn, źle trafił. Zołza jedna. Karze mu sprzątać, myć okna i nawet obiad gotować.

linkil
23-03-2013, 17:09
Jeżeli dwóch facetów siedzi w ciszy to znaczy, że doskonale się rozumieją i nic nie trzeba dodawać.
Jeśli dwie kobiety siedzą w ciszy to znaczy, że obie są martwe...

docxxx
23-03-2013, 20:40
I to się nadaje do działu Humor ;-)
I nie mówcie mi, że to wyrwane z kontekstu, bo co innego kontekst, a co innego matematyka.

EOT

Udajesz, czy naprawde jestes ograniczony i nie rozumiesz tego zadania? Moze inaczej: chcesz x razy towaru y, czy y towaru x? Symbolicznie, upraszczajac: 1 x D4, czy 4 x D1?

Pabloo
23-03-2013, 22:10
Nie, to jest na trochę innej zasadzie.
Chcesz 4 D4 w 1 pudełku, czy 1 pudełko z 4 D4?

Andrzejf
23-03-2013, 22:15
Udajesz, czy naprawde jestes ograniczony i nie rozumiesz tego zadania? Moze inaczej: chcesz x razy towaru y, czy y towaru x? Symbolicznie, upraszczajac: 1 x D4, czy 4 x D1?

Ponieważ to dział humor, więc się nie obrażę, a Twój przykład potraktuję jako żart, bo mało ma wspólnego z matematyką.

kazwita
23-03-2013, 22:19

Momencik, akurat w tym zadaniu towar się nie zmienia. Więc raczej mówimy o przesyłce jednego kartonu zawierającego 4 sztuki D4, w porównaniu do czterech kartonów po jednej sztuce D4 w każdym? Różnica będzie niewielka, bo tylko w kosztach przesyłki. ;)

M_B
23-03-2013, 22:32
Momencik, akurat w tym zadaniu towar się nie zmienia. Więc raczej mówimy o przesyłce jednego kartonu zawierającego 4 sztuki D4, w porównaniu do czterech kartonów po jednej sztuce D4 w każdym? Różnica będzie niewielka, bo tylko w kosztach przesyłki. ;)

A jak dla mnie to różnica: 4 zestawy d4 czy d4 w 4 zestawach...

Jacek_Z
23-03-2013, 23:12
Udajesz, czy naprawde jestes ograniczony i nie rozumiesz tego zadania? Moze inaczej: chcesz x razy towaru y, czy y towaru x? Symbolicznie, upraszczajac: 1 x D4, czy 4 x D1?Ostrzeżenie wzrokowe, jak mawiał szymony.
Twoje uproszczenie jest nierównoważne temu co było w zadaniu.
Zreszta to też nie:

A jak dla mnie to różnica: 4 zestawy d4 czy d4 w 4 zestawach...
D4 w 4 zestawach oznacza, że w każdym z zestawów jest 1/4D4.

Jak dla mnie - matematyk nie ma prawa obniżyc oceny. Wynik jest prawidłowy. Pedagog - diabli go wiedzą, ale imho to źle, jeśli "standaryzuje" się myślenie, nawet na poziomie pierwszych klas. To do czego prowadzi nauczanie widac dobitnie - wszyscy kopiuja treści z internetu, kończa płatne studia zaoczne i nie mają żadnej wiedzy (ciut przesadziłem - sorry, bez urazy).
Kończmy ten OT, tu nie ma byc dyskusji, ocen, tylko żarty. Odezwałem się by napisać coś do docxxx.

Jacek_Z
24-03-2013, 00:02
PS - nie wysilajcie się dalej z tą matematyką. Wycinam to.

hydra_nt
24-03-2013, 13:42
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2013/03/photo-1.jpg
źródło (https://lh3.googleusercontent.com/-bBQ_T5C9y2A/UU3Pd1aCg7I/AAAAAAACQz8/401OsQPbSUc/w497-h373/photo.jpg)

linkil
24-03-2013, 15:46
Dobra gospodyni domowa już w trakcie porannego seksu planuje, co zrobić na kolację.

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2013/03/1363802609_ehtzsp_600-1.jpg
źródło (http://img2.demotywatoryfb.pl/uploads/201303/1363802609_ehtzsp_600.jpg)

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2013/03/1364093614_mppfbz_600-1.jpg
źródło (http://img2.demotywatoryfb.pl/uploads/201303/1364093614_mppfbz_600.jpg)

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2013/03/1363802393_tsifxb_600-1.jpg
źródło (http://img2.demotywatoryfb.pl/uploads/201303/1363802393_tsifxb_600.jpg)

linkil
24-03-2013, 18:12
Jedną z niewyjaśnionych tajemnic tego świata jest to, w jaki sposób 6 czekoladek, może zamienić się w 6 kilogramów nadwagi u kobiety.

źródło (http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2013/03/d9f8af7707da196e46aee680634ddc25_original.jpg?1364 119885)

źródło (http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2013/03/d61e7a6ee9eca0fa8277cc195856ee24_original.jpg?1364 124259)

źródło (http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2013/03/49bfe441ca7744fe9382ba3552e76168_original.jpg?1364 125263)

linkil
24-03-2013, 19:18
źródło (http://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/531665_512229358814823_1149381783_n.jpg)

Ymanuel
24-03-2013, 21:51
źródło (http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/45525_560286477338914_1048498190_n.jpg)

Bezsensu. Jajo kurze jest tym czym komórka jajowa u kobiet, dopiero po zniesieniu go kogut je zapładnia...:)

A po maturze papież z kolegami chodził na burito.

linkil
24-03-2013, 21:52
źródło (http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2013/03/3507dd5803743e87ea69c07bd4acc2e9_original.jpg?1364 127936)

źródło (http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2013/03/7c5f05eba73dd2797938a351a76b8ac0_original.jpg?1364 127937)

mtu
24-03-2013, 22:21
"[quote=Ymanuel;3087256]Bezsensu. Jajo kurze jest tym czym komórka jajowa u kobiet, dopiero po zniesieniu go kogut je zapładnia...:)"

Ciekawe jak to robi... chyba spuszcza się na zniesione jaja... :):):)

TOP67
24-03-2013, 22:58
"[quote=Ymanuel;3087256]Bezsensu. Jajo kurze jest tym czym komórka jajowa u kobiet, dopiero po zniesieniu go kogut je zapładnia...:)"

Ciekawe jak to robi... chyba spuszcza się na zniesione jaja... :):):)

I gdzie tu przyjemność?

miron19j
24-03-2013, 23:02
I gdzie tu przyjemność?
facet onanizował się, tłukąc młotkiem w przyrodzenie.
Inny patrzy na to i pyta: "ty, a kiedy masz przyjemność?"
-Jak nie trafię.

!AGresT
24-03-2013, 23:14
Bezsensu. Jajo kurze jest tym czym komórka jajowa u kobiet, dopiero po zniesieniu go kogut je zapładnia.

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2013/01/facepalm-1.gif
źródło (http://forum.exoticcars.pl/images/smiles/facepalm.gif)

linkil
24-03-2013, 23:16
Życie można przeżyć na dwa sposoby. Albo masz wyje*ane, albo masz przeje*ane.

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2013/03/idealna_kobieta_2-1.jpg
źródło (http://dlamnieciekawe2.blox.pl/resource/idealna_kobieta_2.jpg)

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2013/03/1325250323_by_coldseed_600-1.jpg
źródło (http://img2.demotywatoryfb.pl/uploads/201112/1325250323_by_coldseed_600.jpg)

mirekkania
24-03-2013, 23:39
Bezsensu. Jajo kurze jest tym czym komórka jajowa u kobiet, dopiero po zniesieniu go kogut je zapładnia...:)Kolega pomylił kurki z rybkami :)

sea21
25-03-2013, 00:44
Bezsensu. Jajo kurze jest tym czym komórka jajowa u kobiet, dopiero po zniesieniu go kogut je zapładnia...:)

Jeden z najlepszych dowcipów w tym dziale :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

wer
25-03-2013, 03:05
Jajo o jajo? Nie przy jedzeniu!

!AGresT
25-03-2013, 07:49
Niedźwiedzie budziły się w marcu i ludzie myśleli, że wiosna idzie. Tymczasem niedźwiedzie wstały tylko docieplić barłogi...

Nie wiem, co ludzie widzą w wyższym wykształceniu. U mnie w firmie na 25 osób tylko dwie mają takowe. Sprzątaczka i kurier.

matomi
25-03-2013, 09:16
Jajo o jajo? Nie przy jedzeniu!

"Wstydzilibyście się, uczyć dzieci takich świństw."

;)

andrzej_laskowski
25-03-2013, 11:53
Nowa gra. Gdzie jest nasza fura? :)

źródło (http://e-fotek.pl/)

IcyMan
25-03-2013, 12:41
0.1l - demo
0.25l - trial version
0.5l - personal edition
0.7l - professional edition
1.0l - network edition
1.75l - enterprise
3l - for small business
5l - corporate edition
"bimber" - open source
"wiadro" - home edition
"klin" - service pack
"rosół" - recovery tool
"zakąska" - plugin

!AGresT
25-03-2013, 16:09
Dresy to najtroskliwsi ludzie jakich znam. Zawsze jak przechodzę obok nich, pytają czy mam jakiś problem.

linkil
25-03-2013, 18:11
źródło (http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2013/03/818d8cd83289d20a573b6b6a41350086_original.jpg?1364 206544)

linkil
25-03-2013, 18:52
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2013/03/1364216384_0oleax_600-2.jpg
źródło (http://img1.demotywatoryfb.pl/uploads/201303/1364216384_0oleax_600.jpg)

linkil
25-03-2013, 19:09
źródło (https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/525543_339880419455499_631417403_n.jpg)

źródło (https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/540146_329856720457869_150450083_n.jpg)

sokolnik
25-03-2013, 23:52
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2013/03/1364247200_t31quc_600-2.jpg
źródło (http://img2.demotywatoryfb.pl/uploads/201303/1364247200_t31quc_600.jpg)

sea21
26-03-2013, 00:20
Skoro już jesteśmy w temacie naszych gwiazdorów to:
http://demotywatory.pl/4085956/A-tak-beda-wychodzic-polscy-pilkarze-na-mecz-z-San-Marino

Cosnek
26-03-2013, 01:59
Ksiądz zgubił się w górach i spotyka Bacę:

- Baco zawieziecie do Zakopanego?

- A za ile?

- Za Bóg zapłać.

- Aaa to niech Bóg prowadzi!

linkil
26-03-2013, 09:01
Pewna kobitka miała problem z mężem - strasznie bidulek chrapał, co nie pozwalało jej się w nocy wyspać. Chodzili po lekarzach, specjalistach...nic. Pewnego dni spotkała sąsiadkę i gdy jej opowiedziała o problemie, ta zaproponowała jej wizytę u pewnej znachorki, która ponoć wszystkie przypadłości leczyć umie. Kobita leci
pod wskazany adres, przedstawia sytuację, ta chwilę się zastanawia i mówi:
- Jak stary zacznie chrapać, to niech paniusia mu nogi rozszerzy.
Kobita się wqr..., opieprzyła znachorkę, że naiwnych ludzi tylko naciągać umie i że złamanego grosza jej nie da i poleciała do chaty. W nocy ta sama historia...stary piłuje już drugą godzinę...kobitka myśli sobie: "Ehh...spróbuję tak zrobić, jak znachorka mówiła..". Rozszerza staremu nogi i.... cisza...Następnego dnia leci z samego rana do znachorki... przeprosiny... bombonierka... podwójne honorarium...
Oczywiście ciekawość nie dawała jej spokoju więc pyta:
- Pani... ale na czym polega ten trick z tymi nogami?!
Znachorka:
- Moja droga... zasada jest prosta - rozszerza Pani nogi, worek spada na dziurę i cugu ni ma...

ekonet
26-03-2013, 15:40
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2013/03/1364247200_t31quc_600-1.jpg
źródło (http://img2.demotywatoryfb.pl/uploads/201303/1364247200_t31quc_600.jpg)
A czemu z "Nami", a nie "nami"? :mrgreen:

R
26-03-2013, 15:42

co za pytanie... to nie wiesz, ze MY Narod...?

Rafał_Sz
26-03-2013, 15:42
A czemu z "Nami", a nie "nami"? :mrgreen:Bo to Gwiazdy są. :);) Ewentualnie proroczy tekst. ;)

Sendilkelm
26-03-2013, 15:44

Bo Nami nie ma jeszcze polskiego paszportu.

EDIT: http://en.wikipedia.org/wiki/Mohammad_Nami

linkil
26-03-2013, 19:16
Staniki push up są jak paczka chipsów. Po otwarciu, ponad połowa zawartości, okazuje się być tylko powietrzem.

źródło (http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2013/03/ab9c3847050f90e8e4327b2080eadc5a_original.jpg?1364 291994)

mehmet efendi
26-03-2013, 19:22
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=XxoDkiLmnD0#t=202s

sokolnik
26-03-2013, 19:30
napisałem z Nami przez szacunek do narodu i kibiców :P to moja ortografia twórcza, nikt nie musi się zgadzać - prof. Miodek też nie :)

gregory_21
27-03-2013, 01:41
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=XxoDkiLmnD0#t=202s

Ten film jest prywatny. Przepraszamy za usterki :/

mehmet efendi
27-03-2013, 08:14
Yyy. A chodził...

andrzej_laskowski
27-03-2013, 12:12
źródło (http://fo.to1.pl/di-KESDCR05.jpg)

fotograf58
27-03-2013, 12:19
http://www.joemonster.org/p/378668/petent_naturalnym_wrogiem_urzednika

m3
27-03-2013, 12:25
Kto by zamienił swojego Nikon'a na taki sprzęt ? :D
rgCyK-VTLOM

mehmet efendi
27-03-2013, 13:11
https://www.facebook.com/photo.php?v=231984573608978&set=vb.388071227942020&type=2&theater

stig
27-03-2013, 13:52
napisałem z Nami przez szacunek do narodu i kibiców :PSzacunek – szacunkiem, ale forma grzecznościowa jest stosowana tylko w zaimkach w osobie drugiej i trzeciej. Stosowanie jej w stosunku do siebie (obojętnie czy w liczbie pojedynczej czy mnogiej), to przejaw egocentryzmu i megalomanii. Formę grzecznościową w zaimkach, z szacunku do narodu i kibiców, jak najbardziej możesz stosować, ale w stosunku do nich – „Ty”, „On, Ona”, „Wy”, „Oni, One”, ale nigdy „My czy Ja (Nam, Nami)”.

sokolnik
27-03-2013, 17:00
Szacunek – szacunkiem, ale forma grzecznościowa jest stosowana tylko w zaimkach w osobie drugiej i trzeciej. Stosowanie jej w stosunku do siebie (obojętnie czy w liczbie pojedynczej czy mnogiej), to przejaw egocentryzmu i megalomanii. Formę grzecznościową w zaimkach, z szacunku do narodu i kibiców, jak najbardziej możesz stosować, ale w stosunku do nich – „Ty”, „On, Ona”, „Wy”, „Oni, One”, ale nigdy „My czy Ja (Nam, Nami)”.

dzięki za wytłumaczenie :)

linkil
27-03-2013, 19:10
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2013/03/1364156788_by_katalika_inner-1.gif
źródło (http://img1.demotywatoryfb.pl/uploads/201303/1364156788_by_katalika_inner.gif)

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2013/03/1364205948_vyxza0_600-1.jpg
źródło (http://img2.demotywatoryfb.pl/uploads/201303/1364205948_vyxza0_600.jpg)

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2013/03/1364096320_bsbswf_600-1.jpg
źródło (http://img1.demotywatoryfb.pl/uploads/201303/1364096320_bsbswf_600.jpg)

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2013/03/1364242372_625nz8_600-1.jpg
źródło (http://img2.demotywatoryfb.pl/uploads/201303/1364242372_625nz8_600.jpg)

DonMaliniacco
27-03-2013, 22:23
Reprezentacja odwiedziła sierociniec. - To smutne zobaczyć te przygnębione twarze bez wiary i nadziei - powiedział 6-letni Wojtuś.

pgaik
27-03-2013, 22:29
Na bogato :)
Może nie śmieszne, ale "budujące"
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=OGJ67fQUvBA

ekonet
27-03-2013, 23:31
Formę grzecznościową w zaimkach, z szacunku do narodu i kibiców, jak najbardziej możesz stosować, ale w stosunku do nich – „Ty”, „On, Ona”, „Wy”, „Oni, One”, ale nigdy „My czy Ja (Nam, Nami)”.
Też nie do końca tak jest. "Ty", "Wy" - tak, w bezpośrednich zwrotach grzecznościowych/korespondencyjnych. "On", "Oni" (i podobne) stosuje się najczęściej w nekrologach. Pisanie w zwykłych sytuacjach o kimś "On" jest błędem (i wyrazem źle pojmowanego szacunku) - i z tego powodu często poprawiam to z adnotacją "on żyje". ;)

lokki
28-03-2013, 02:44
hehe :D coś na rozluźnienie
_7sjaTI-RDU

!AGresT
28-03-2013, 10:16
Lucyna najbardziej boi się whisky z colą.
Bo po whisky z colą niczego się nie boi.

falanga25
28-03-2013, 10:52
Jedzie facet mercedesem 100kmh po autostradzie. Nagle dogania go maluch. Facet nieźle wkurzony dodał gazu. 150kmh na liczniku. Znów dogania go maluch. Facet wkurzony na maksa ciśnie w dechę 200kmh, pełna prędkość, dogania go maluch facet z malucha krzyczy:
- Zjedź pan na pobocze.
Kierowca mercedesa zjechał, a ten z malucha pyta go:
- Wiesz pan jak drugi bieg wrzucić?

stig
28-03-2013, 10:53
Też nie do końca tak jest. "Ty", "Wy" - tak, w bezpośrednich zwrotach grzecznościowych/korespondencyjnych. "On", "Oni" (i podobne) stosuje się najczęściej w nekrologach. Pisanie w zwykłych sytuacjach o kimś "On" jest błędem (i wyrazem źle pojmowanego szacunku) - i z tego powodu często poprawiam to z adnotacją "on żyje". ;)Nie pisałem, że pisanie o kimś „On” w zwykłych sytuacjach powinno mieć miejsce. Oczywiście, tego akurat powinno się używać jak najrzadziej… Jednak w korespondencji, kiedy rozmawiaszo kimś, kogo obydwoje znacie, jest bliską osobą, którą darzycie szacunkiem, to napisanie „On”, nie będzie żadnym nadużyciem.

mirekkania
28-03-2013, 11:04
W kwesti "Ona, On" tak mi się skojarzyło ;)
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=m4oswNJE2YQ#t=115s
Nie, zebym myślał, że kłócicie się jak baby :D

linkil
28-03-2013, 12:59
Kobieta w sklepie pyta sprzedawczynię:
- Przepraszam, czy mogę przymierzyć tę sukienkę na wystawie?
- Bardzo proszę, ale mamy też przymierzalnię.

Listonosz odchodzi na emeryturę. Mieszkańcy jego rewiru
postanowili go pożegnać, każdy miał swój własny pomysł.
Przychodzi do pierwszego domu, a tam otwiera facet, który odbiera listy
i wręcza mu czek na 200 zł.
W drugim domu dostaje pudełko kubańskich cygar, w trzecim butelkę dobrej whisky.
Przychodzi do czwartego, otwiera mu odziana skąpo, ponętna blondynka.
Patrzy na niego kocim wzrokiem i zaciąga do sypialni.
Jeden, dwa; pięć orgazmów.
Na koniec częstuje go kawą i wręcz banknot dziesięciozłotowy.
Facet z lekka zblazowany drapie się po głowie nie wiedząc do końca o co chodzi.
- To co pani dla mnie zrobiła było wspaniałe, ale po co mi te dziesięć złotych?
- Zastanawiałam się co panu dać w związku z odejściem na emeryturę.
W końcu mąż mi doradził:
Pie*dol go, daj mu dychę!
A kawę to już sama wymyśliłam...

źródło (http://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/308702_513092238728535_1944514198_n.jpg)

ekonet
28-03-2013, 13:54
Nie pisałem, że pisanie o kimś „On” w zwykłych sytuacjach powinno mieć miejsce. Oczywiście, tego akurat powinno się używać jak najrzadziej… Jednak w korespondencji, kiedy rozmawiasz o kimś, kogo obydwoje znacie, jest bliską osobą, którą darzycie szacunkiem, to napisanie „On”, nie będzie żadnym nadużyciem.
Wiem, spieramy się jak baby, ale nie jest tak, jak mówisz. ;) W nieliterackim pisanym potocznym polskawym języku to się przyjmuje, ale nie ma to nic wspólnego z poprawną pisownią. ;)

pil74
28-03-2013, 14:04
Na bogato :)
Może nie śmieszne, ale "budujące"
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=OGJ67fQUvBA

To ściema, autka jadą na Motorshow na MTP.

Tomasz Dudrak
28-03-2013, 16:33
32 wskazówki dla ślubnych... (http://www.buzzfeed.com/lukelewis/32-tips-for-taking-the-perfect-wedding-photo)

linkil
28-03-2013, 19:34
źródło (http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2013/03/03fd45d6ee47f4a9c76ba3e40df9c96d_original.jpg?1364 481421)

linkil
28-03-2013, 22:46
Jak wyglądałby świat bez mężczyzn?
Byłby pełen szczęśliwych, grubych kobiet.

W jaki sposób mężczyźni przygotowują sobie kąpiel z bąbelkami?
Jedzą wcześniej dużo fasolki...

Czasopismo "Claudia" opublikowało dla swoich czytelników quiz, pod nazwą: "Czy znamy kobiety?"
Zwyciężył Tomek B., Radom, 10 lat.
Pewien starszy, rozżalony czytelnik napisał do redakcji:
"To doprawdy śmieszne! Mam 65 lat, pierwsze wiadomości o kobietach zdobywałem mając 12 lat! A tu taki smarkacz dostaje pierwszą nagrodę!"
Odpowiedź z redakcji:

Drogi Czytelniku!
Pierwsze pytanie naszego quizu brzmiało:
"Gdzie kobiety mają najbardziej kręcone włosy?" - Tomek odpowiedział prawidłowo - w Centralnej Afryce.
A co Pan odpowiedział?! I jeszcze narysował?!!!
Drugie pytanie naszego quizu brzmiało:
"Kiedy kobieta ma pianę między nogami?" - Tomek odpowiedział bezbłędnie:
- Kiedy kobieta doi krowę.
A Pańskie wyjaśnienie? Nie mieszaj Pan w to żony! I ten wulgarny rysunek, fuj!
I ostatnie, trzecie pytanie quizu:
"Na co kobiety niecierpliwie czekają każdego miesiąca? - Tomek odpowiedział od razu:
- Na nowe wydanie "Claudii".
A co Pan odpowiedział?! Dzięki Bogu, że nie było rysunku!

źródło (https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/601505_399451033484990_982000160_n.jpg)

!AGresT
29-03-2013, 08:47
Co jest najtrudniejsze w pracy okulisty?
Przekonać pacjentkę, aby się rozebrała.

W USA nareszcie potwierdzono istnienie Wielkiej Stopy. Jak tego dokonano? "To proste!" - powiedział jeden z odkrywców. "Po prostu poszliśmy do lasu i zawołaliśmy go po imieniu. Aż dziw, że nikt nie wpadła na to wcześniej..."

A czy nikt z was nigdy nie pomyślał, że wpychając wieloryby z powrotem do morza być może powstrzymujemy ich ewolucję???

Wczoraj wieczorem upiłem się w barze, więc wróciłem do domu taksówką. Dzisiaj zastanawiam się co do diabła ma zrobić z taksówką w garażu.

Mama: "Ooooo! Ale ładne! Zrobiłeś rzeźbę z paper-mache?"
Ja: ...
Mama: "Gdzie jest kot?"
Ja: ...
Mama: "Natychmiast. Powiedz. Co. Zrobiłeś."
Rzeźba: "Miauuu"

Jestem obecnie w bardzo poważnym związku.
Nawet się do siebie nie uśmiechamy.

Psycholog
29-03-2013, 09:04
Propozycja dla panów Ekonet i Stig:
Załóżcie sobie, panowie wątek ortograficznogramatycznopolonistyczny i tam wylewajcie swoje gorzkie żale :P Obiecuję, że będę tam czasem zaglądał :P

- Kochanie, powiedz coś co sprawi, że poczuję się jak prawdziwa kobieta…
- Nie umiesz parkować.

ekonet
29-03-2013, 09:27
Załóżcie sobie, panowie wątek ortograficznogramatycznopolonistyczny i tam wylewajcie swoje gorzkie żale :P Obiecuję, że będę tam czasem zaglądał :P
Nie ma żadnych żalów, dobrze się obaj bawimy. ;)
(wiem, że tylko my ;))

stig
29-03-2013, 09:31
Załóżcie sobie, panowie wątek ortograficznogramatycznopolonistycznyA takie konstrukcje zapisuje się z łącznikami (dywizami): „ortograficzno-gramatyczno-polonistyczny” (pomijam już sens tego zlepka, bo brzmi jak: „lakierniczo-blacharsko-motoryzacyjny” i wystarczyło użyć tylko ostatniego słowa, żeby oddać istotę).

linkil
29-03-2013, 09:41
Jacek wrócił do domu w tak złym humorze, że jego żona - nie wiedząc, co poprawi mu nastrój - położyła się naga w pierogach.

andrzej_laskowski
29-03-2013, 11:00
A takie konstrukcje zapisuje się z łącznikami (dywizami): „ortograficzno-gramatyczno-polonistyczny” (pomijam już sens tego zlepka, bo brzmi jak: „lakierniczo-blacharsko-motoryzacyjny” i wystarczyło użyć tylko ostatniego słowa, żeby oddać istotę).

I tylko można się zastanawiać co robi czyszcząca ręka moderyzacji?
Czyżby przedświąteczny urlop? ;)

stig
29-03-2013, 11:07
I tylko można się zastanawiać co robi czyszcząca ręka moderyzacji?Zapewne uważa, że odrobina wiedzy (nawet podana via off-topic) jeszcze nikomu nie zaszkodziła. ;)

!AGresT
29-03-2013, 11:21
Niby tak, ale moglibyście podawać ją na wesoło ;)

Jak nazywamy męża, który niekulturalnie dopytuje żonę?
Zamiast:
- Proszę?
Mówi:
- "Hę?"

Chędożony

mtu
29-03-2013, 12:31
A takie konstrukcje zapisuje się z łącznikami (dywizami): „ortograficzno-gramatyczno-polonistyczny” (pomijam już sens tego zlepka, bo brzmi jak: „lakierniczo-blacharsko-motoryzacyjny” i wystarczyło użyć tylko ostatniego słowa, żeby oddać istotę).

Stig, jesteś "Wielki" :):):)

sokolnik
29-03-2013, 17:27
źródło (http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/9667_227161610759931_655371273_n.jpg)

Tydecja
29-03-2013, 18:05
Co może być gorszego od żyrafy chorującej na gardło?
Stonoga z odmrożonymi nogami.

stig
29-03-2013, 18:23
Co może być gorszego od żyrafy chorującej na gardło?
Stonoga z odmrożonymi nogami.Słoń z katarem, lew z łupieżem, wąż z wodobrzuszem, rekin z próchnicą, komar z hemofobią, ptak z lękiem wysokości, itd., itd.

woytec60
29-03-2013, 19:01
Zapewne uważa, że odrobina wiedzy (nawet podana via off-topic) jeszcze nikomu nie zaszkodziła. ;)
Jak to teraz piszą, +1 ;)

W temacie

źródło (http://c.cslacker.com/11046l.jpg)

!AGresT
29-03-2013, 20:29
rekin z próchnicą

Pudło! Rekin nieustannie wymienia uzębienie.

Odrobina wiedzy ;)

grzehuu
29-03-2013, 21:26
HAHA ostatnie dobre :>

linkil
30-03-2013, 10:01
źródło (http://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/216756_523108641064792_2046321467_n.jpg)

źródło (http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2013/03/c03cf19c39ba64047ae63f46c37e5720_original.jpg?1364 560068)

źródło (http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2013/03/98890483d149938eca0d235649c98fa2_original.jpg?1364 566071)

stig
30-03-2013, 12:29
Pudło! Rekin nieustannie wymienia uzębienie.

Odrobina wiedzy ;)Odrobina humoru. ;)
Ptak z lękiem wysokości, komar z hemofilia, to już nie było dla Ciebie niedorzeczne?

linkil
30-03-2013, 18:47
Kobieta i słodycze

Słodycze lubią wszyscy – czekoladki, lizaki, cukierki, krówki mordoklejki czy żelki to rzeczy, które zawsze będą kojarzyć nam się z czymś przyjemnym, chyba, że ktoś jest cukrzykiem, to może niekoniecznie. Jednakże cała reszta ludzi uwielbia słodycze i nie byłoby w tym z pewnością niczego nadzwyczajnego gdyby nie kobiety. Dla nich słodycze to niemal temat tabu. Na samo już słowo reagują jak szczerbaty na suchary. Z jednej strony bardzo by chciały, a z drugiej jakiś mały szczegół im nie pozwala. Co konkretnie? Przeczytajcie poniżej. Miłej lektury!

Łakocie w naszym życiu istniały praktycznie od zawsze. Gdy byliśmy mali dostawaliśmy je jako prezenty czy też nagrody, na przykład za dobre zachowanie. szczególnie uwielbialiśmy te przywożone przez rodziców z zagranicy. Jako dzieci mogliśmy je jeść w nieskończoność, za nic było nam czy są zdrowe czy też nie. Jedynym ograniczeniem była ich ilość i rodzice, którzy ze względów czysto zdrowotnych bardzo często nam je ograniczali. Dziś nie ogranicza nas już praktycznie nic, gdy zjemy czekoladę czy też całą paczkę żelków, czujemy jedynie zadowolenie. Nie mamy żadnych wyrzutów sumienia, nie boimy się, że przytyjemy czy też, że staniemy się przez to mniej atrakcyjni – jesteśmy mężczyznami.

Zupełnie inaczej jest jednak w przypadku kobiet. Jak wiadomo stworzenia te z natury są bardzo pazerne, a jeśli chodzi o słodycze to już w ogóle. Są w stanie pochłonąć dosłownie każdą ilość lodów, cukierków, żelków czy czekoladek i to właśnie najbardziej je przeraża. Doskonale zdają sobie sprawę, że gdy tylko zaczną jeść, to już nie przestaną. I dlatego właśnie same z siebie słodkości nigdy nie kupią. Oczywiście ich tłumaczenia są zgoła inne:

- Nie kupuję słodyczy, bo nie lubię!
- Ja ogólnie słodyczy nie kupuję i nie lubię, bo są niezdrowe...
- Fuuuuj, za słodkie to jest!

Szkoda tylko, że to wierutne kłamstwa. Najczęściej po prostu wpier*alają gdzieś po kryjomu, żeby się czasem nie podzielić albo starają się unikać miejsc gdzie słodycze są sprzedawane. Łażą po sklepie tak żeby dział z nimi jak najszerszym łukiem ominąć.

Głównym powodem niechęci kobiet do słodyczy jest właśnie miłość do nich. Kobieta jest w stanie odmówić seksu nawet najprzystojniejszemu mężczyźnie na świecie, ale wpier*olenia ukradkiem czekoladki nigdy sobie nie odmówi. Taka już ich natura.

Inna sprawa, że słodycze to również lekarstwo na całe zło, jakie niesie ze sobą świat.

- Co robią kobiety, gdy zerwie z nimi chłopak?
Wpier*alają słodycze!

-Co robią, gdy nie układa im się w pracy?
Żrą czekoladki!

-Co robią, gdy nic nie robią?
Jedzą słodycze…

Nic też dziwnego, że żeby utrzymać wagę muszą zapier*alać codziennie na siłowni albo w bardziej naturalnym dla nich środowisku – w kuchni.

Reasumując, bardzo współczuję Wam drogie panie, macie przesrane. Teraz już rozumiem, dlaczego tak bardzo liczycie kalorie i staracie się bardzo często bez sensu schudnąć – to wina toczonej w Waszych głowach codziennej walki pomiędzy pragnieniem łakoci a chęcią pozostania smukłymi i seksownymi laskami.

~Michaś (http://kobiecalogika.pl/pdc-15/)

mehmet efendi
30-03-2013, 20:31
źródło (http://www.humorpage.pl/obrazki/k/81_kura_kurczak_krolik_zajac_easter_egg_eggs_jajka _wielkanocne.jpg)

Hosaka
31-03-2013, 14:57
Ostatnio zasłyszane:

Krakowska przekupka spod Hali Targowej wyjechała pewnego razu do Warszawy.
Po powrocie opowiada znajomym:
- Te warszawianki to niezłe ku...wy! Dziesięć ich było i już myślałam że ich nie przegadam!

otwieracz
31-03-2013, 18:49
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2013/03/2595_pozostalewesolychblablaiwogole-1.jpg
źródło (http://src.lol24.com/fotki/large/2/2595_pozostale-wesolych-bla-bla-i-w-ogole.jpg)

adolfik9501
31-03-2013, 19:04
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2013/03/08-1.png
źródło (http://kops.pl/wp-content/uploads/2013/03/08.png)

Safadera
31-03-2013, 23:36
Spotyka się dwóch malców przed przedszkolem.
Jeden mówi:
- Wiesz, że mój tata pływa w marynarce?
- A mój w kąpielówkach.

!AGresT
02-04-2013, 09:35
- Stolica Rosji, na sześć liter, pierwsza ''M''?
- Mordor.

linkil
02-04-2013, 12:57
źródło (http://wikary.pl/media/cache/e6/46/e6460ecc5661f0e78ab968e4ca1b7245.jpg)

linkil
02-04-2013, 13:52
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2013/04/1334683387_by_aberis_600-2.jpg
źródło (http://img2.demotywatoryfb.pl/uploads/201204/1334683387_by_aberis_600.jpg)

!AGresT
02-04-2013, 14:06
Dwa starocie mi się dzisiaj przypomniały:

-Jaka jest różnica między wróżką i wiedźmą?
-Jakieś 40 lat.

-Po czym poznać, ze w łazience jest smok?
-Drzwi się nie domykają.

Kuba_
02-04-2013, 15:38
7p06OgHsuPQ haha dziadek mnie zniszczył ;D

linkil
02-04-2013, 15:50
PRZESIADYWANIE W INTERNECIE:

Plusy:
+ Można poznać wiele interesujących faktów.
+ Można się dowiedzieć, gdzie tym razem upadł meteoryt.
+ Spędzasz czas z przyjaciółmi.
+ Oglądasz ulubione seriale.

Minusy:
- Ziemniaki zaczynają się przypalać wkrótce po tym, jak wygotuje się woda w garnku.

DNI TYGODNIA:

Plusy:
+ Sobota.
+ Niedziela

Minusy:
- Poniedziałek.
- Wtorek.
- Środa.
- Czwartek.
- Piątek.

BYCIE LENIWYM:

Plusy:
+ Wszystko zrobię jutro.

Minusy:
- Jutro jest już dzisiaj.

PIĘKNA POGODA:

Plusy:
+ Zdarza się.

Minusy:
- W dni robocze.

KOBIETA:

Plusy:
+ Cycki.

Minusy:

- Marudzi.
- Wymaga.
- Czepia się.
- Zazdrosna.
- To nie tak, tamto nie tak...
- Trwoni pieniądze.
- Nieustannie czegoś chce.
- "Powiedz coś, bo jakoś mi smutno".

POSIADANIE OBU RĄK:

Plusy:
+ Możesz obciąć paznokcie na drugiej dłoni.
+ Możesz nabrać wody w garści i pić.
+ Możesz nauczyć się żonglować.
+ Możesz krzyżować ręce za głową.
+ Wygodnie pisać na klawiaturze.
+ Wygodniej podnosić ciężary.
+ Można podchodzić do ludzi od tyłu, zakrywać im oczy i pytać "Zgadnij, kto!".
+ Możesz strzelać z łuku.

Minusy:
- Masz "gdzieś" to wszystko, dopóki masz obie ręce.

АТОМ:

Plusy:
+ Protony.

Minusy:
- Elektrony.

BYCIE ŁASUCHEM:

Plusy:.
+ Była czekoladka.

Minusy:
- I nie ma czekoladki.

BYCIE CHOMIKIEM DOMOWYM:

Plusy:
+ Masz ciepło.
+ Nie zjedzą cię.
+ Jedzenie dostarczają ci prosto do klatki.
+ Kółko.

Minusy:
- Jesteś w niewoli.

BYCIE KOTEM DOMOWYM:

Plusy:
+ Jesteś bogiem.
+ Masz służących.
+ Możliwe, że więcej niż jednego.
+ Nie musisz płacić za picie i jedzenie.
+ Ktoś zawsze sprzątnie twoją toaletę..

Minusy:
- Prędzej czy później cię wykastrują.

źródło (http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2013/03/3dcc0c5dc55f16f83ec70789f835f9ba_original.gif?1364 740724)

źródło (http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2013/03/df8595ba0749658807e41143ccebd61d_original.jpg?1364 754670)

źródło (http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2013/04/b698fede3683e89a0229f845ca70c1c4_original.png?1364 806431)

źródło (http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2013/04/355494e20cb3e5dd099fde34c30d66a3_original.jpg?1364 810103)

źródło (http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2013/04/babae64575eb28306488b1c5b99efb14_original.png?1364 805084)

linkil
02-04-2013, 18:56
źródło (http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2013/04/3ac81771c3e87ac61f2c31f1f637f497_original.jpg?1364 891814)

mehmet efendi
02-04-2013, 19:14
pipiipipipiogia nie odzwierciedlająca rzeczywistości....

linkil
02-04-2013, 19:23
Ale kaliber:

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2013/04/820ed15a370ee4e2aa866542fe523d1e-2.jpg
źródło (http://img.wiocha.pl/images/8/2/820ed15a370ee4e2aa866542fe523d1e.jpg)

mehmet efendi
02-04-2013, 19:25
Ło matko...

RobertMiernik
02-04-2013, 22:00
Przeklejka ale naprawdę warto...
http://noshit.pl/lubie/62377

Psychotrop
02-04-2013, 23:41
uruchamianie silnika od Łady :D

smndCQGZCLk

!AGresT
03-04-2013, 06:53
Brytyjscy uczeni wynaleźli skuteczne tabletki antykoncepcyjne dla mężczyzn. Żeby nie wiem, jak był napalony, zaśnie momentalnie.

linkil
03-04-2013, 14:37
Pewna kobieta postanowiła być spokojna, cicha, nie narzekać i nie być egoistką.
To było najtrudniejsze 10 minut w jej życiu.

mehmet efendi
03-04-2013, 19:55
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=mRCYzsfWB4E

Psycholog
04-04-2013, 15:31

To akurat było celowe :)

trixiglk
04-04-2013, 15:37
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=mRCYzsfWB4E

O żesz... pipipi... Ciekawe czy zrobił bis?

DonMaliniacco
04-04-2013, 19:55
Rewelacja! :)

h4j_PhyKH9g

z zupelnie innej beczki:

LczrxQcOiY0

Sebastianito
04-04-2013, 22:13
przy dwojce wymieklam...

ekonet
04-04-2013, 22:17
wymieklam...
Czy to forma jakiegoś "coming out"? :mrgreen: Dotąd inaczej postrzegałem Twoją płeć. :mrgreen:

adolfik9501
04-04-2013, 22:20
Czy to forma jakiegoś "coming out"? :mrgreen: Dotąd inaczej postrzegałem Twoją płeć. :mrgreen:

I właśnie dlatego potrzeba oznaczeń "facecik"-"babeczka" ;)

kazwita
04-04-2013, 22:27
I właśnie dlatego potrzeba oznaczeń "facecik"-"babeczka" ;)

oraz "facecik-babeczka" ;)

adolfik9501
04-04-2013, 22:31

:mrgreen:

ekonet
04-04-2013, 22:34
W skrócie: FB
:mrgreen:

wer
05-04-2013, 05:49
Jeszcze pozostaje babeczka - facecik.

Swoją drogą jak się nazywa ogier po zmianie operacji płci?
.
.
.
Końbyła.

!AGresT
05-04-2013, 08:02
Murmańskie porzekadło: jeżeli do sierpnia śnieg nie stopnieje, lato będzie krótkie.

adriansocho
05-04-2013, 08:23

Rewelka!

seler
05-04-2013, 11:56
Ostatnio znalazłem ciekawe określenie na skituring.... "posuwać foczki" :)

mehmet efendi
05-04-2013, 18:50
źródło (http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/555463_493216780726743_76913133_n.jpg)

rooner
06-04-2013, 08:55
http://www.wiocha.pl/907091,Zle-garde-trzyma

Cosnek
06-04-2013, 22:33
źródło (http://imageshack.us/photo/my-images/20/capturemel.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

linkil
07-04-2013, 16:41
Pierwsza zasada hipermarketu:
Gdy klienci zapamiętają, gdzie leżą produkty, należy zrobić przemeblowanie.

damska torebka (http://kobiecalogika.pl/pdc-16/)

Rozmawiają dwie przyjaciółki. Jedna żali się, że jej z facetem nie wychodzi:
- No nie rozumiem, coś nie teges, coś nie gra.
- Bo on jest mądry, a ty piękna.
- Nie łapię?
- No właśnie o tym mówię.

s4rhhT10WNs#!

źródło (http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2013/04/1d89a684552413bf94a7684e6661891e_original.jpg?1365 214330)

źródło (http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2013/04/e1de904612ef2ea98600ce70b1ba8df2_original.jpg?1365 019894)

źródło (http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2013/04/a92d8a3a77a7bd40feb2ceb679cef0b3_original.jpg?1365 066181)

źródło (http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2013/04/3fe0be8adc413b280718b4361913cb1b_original.jpg?1365 153132)

Perun
07-04-2013, 17:15
źródło (http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2013/04/e5a02b461c840c942d42d44a1171000c_original.jpg?1365 255951)

linkil
07-04-2013, 19:42
Poradnia małżeńska. Przed biurkiem siedzi dość nerwowa para:
- Na czym polega państwa problem? – pyta terapeuta
- Bo żona nie daje mi... – zaczyna mąż
- Uch, ty jełopie zakłamany! – przerywa żona – Ja ci nie daję, napalona fujaro złamana?! Ja, ja?! Teraz to ci dupczenie w głowie, co?!
- ...nie daje mi dojść...
- O ty kutafonie wygięty! Ja ci dojść nie daję?! Jak ty masz niby dojść, impotencie zasrany z dziada pradziada, hipokryto ty?!
- ...do słowa.

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2013/04/29749_282d7f3692664c097b2bc83bdf4e8f07-1.jpeg
źródło (http://img2.cda.pl/g/29749_282d7f3692664c097b2bc83bdf4e8f07.jpeg)

!AGresT
08-04-2013, 06:57
Pierwsza zasada hipermarketu:
Gdy klienci zapamiętają, gdzie leżą produkty, należy zrobić przemeblowanie.

Żart żartem, ale tak jest naprawdę. Nawet pracownicy się na to wkurzają.

Boryszuk
08-04-2013, 07:44
Żart żartem, ale tak jest naprawdę. Nawet pracownicy się na to wkurzają.

Ale klient, który nie musi szukać nie trafi przypadkiem na coś czego zapomniał.

!AGresT
08-04-2013, 10:33
Ale klient, który nie musi szukać nie trafi przypadkiem na coś czego zapomniał.

Raczej na coś, czego nie planował kupić.

jurasss1
08-04-2013, 14:30
-NzRMPsnC3s

m3
08-04-2013, 17:57
Raczej na coś, czego nie planował kupić.

To akurat grozi tylko kobietą. Facet wchodzi do sklepu tylko po to, czego potrzebuje... :D

Włóczykij
08-04-2013, 18:09
To akurat grozi tylko kobietą.:D

Znaczy sprzedają również kobiety?? Legalnie?

Kuba_
08-04-2013, 18:19
http://www.joemonster.org/filmy/51770/Party_Hard_Solo

woytec60
08-04-2013, 21:56
To akurat grozi tylko kobietą. Facet wchodzi do sklepu tylko po to, czego potrzebuje... :D

W Praktikerze też? ;)

PS
Grozi kobietom, kobietą to można być.

stig
08-04-2013, 22:13
Grozi kobietom, kobietą to można być.Jesu, skąd to nasilenie błędów w tak prostych odmianach? Z miesiąca na miesiąc coraz częściej spotykam takie kwiatki… Właśnie minutę temu wysłałem informację do autora polskiego tłumaczenia CDBurnerXP. Zainstalowałem dzisiaj nowszą wersję i wyskoczyło mi: „Zapobiegaj późniejszym zmianĄ na płycie”.

sea21
08-04-2013, 22:22
Jesu, skąd to nasilenie błędów w tak prostych odmianach? Z miesiąca na miesiąc coraz częściej spotykam takie kwiatki… Właśnie minutę temu wysłałem informację do autora polskiego tłumaczenia CDBurnerXP. Zainstalowałem dzisiaj nowszą wersję i wyskoczyło mi: „Zapobiegaj późniejszym zmianĄ na płycie”.

Co to znaczy "Jesu"?

ekonet
08-04-2013, 22:27
Co to znaczy "Jesu"?
Ponieśli i wilka.

stig
08-04-2013, 22:29
Co to znaczy "Jesu"?A takie tam zniekształcone „Jezus, Maria”. ;) Czasami piszę/mówię też „Kryste”. ;)

ALF
08-04-2013, 23:14
Albo Dźizes ;)

goranick
08-04-2013, 23:29
Taa, albo Łolaboga

wdhiz
08-04-2013, 23:53
Dziewczyna do dziewczyny:
Jak było na imprezie?
Cudownie, dwóch hipsterów się o mnie popłakało...

!AGresT
09-04-2013, 07:06
Nie wiem, co by musiały robić moje dzieci, żebym mógł im z czystym sumieniem powiedzieć ''Ja bym w waszym wieku nawet o tym nie pomyślał''.

stock
09-04-2013, 07:13
zabawiać się w słoneczko w wieku 11 lat. Pierwszy lepszy przykład z brzegu.

!AGresT
09-04-2013, 08:11
Marcinie, to żart jest (dżouk, szutka). Idąc tym tropem można napisać, że są jedenastolatki które kradną i zabijają, do tego mają dziś internet, który też daje możliwości, jakich nie mieliśmy, itd, itp.

Żeby nie był OT:

Jestem na tyle wiekowy aby pamiętać, ze to ja kiedyś byłem pilotem do telewizora.

Żona nie chciała budzić pijanego męża. Było to bezpośrednią przyczyną stłuczki.

Rozumienie kobiet to nie fizyka kwantowa.
Fizyka kwantowa rządzi się jakimiś zasadami.

stock
09-04-2013, 08:29
no wiadoma sprawa. Ale swoja droga przeraża mnie to co dzis dzieciaki wyprawiaja. Mimo swoich 35 lat jestem w powaznym szoku, niestety. ja w ich wieku powoziłem ciężarówką wokół piaskownicy, grzecznie smigałem rowerem po podwórku i do dorosłych zawsze odnosiłem się z szacunkiem. A na balach przebierańców w przedszkolu/szkole byłem kaczorem donaldem, ali babą lub clownem a nie jakims chorym transformersem tudzież innym stworem.
A w kwestiach słoneczkowych to nie było chyba nic lepszego niż ciaganie dziewczyn za warkocze :)
No ale kończmy OT - bo to dział humor a nie miejsce na poważne rozczulanie się nad degrengolada naszego obecnego narybku :)

stig
09-04-2013, 08:44
no wiadoma sprawa. Ale swoja droga przeraża mnie to co dzis dzieciaki wyprawiaja. Mimo swoich 35 lat jestem w powaznym szoku, niestety. ja w ich wieku powoziłem ciężarówką wokół piaskownicy, grzecznie smigałem rowerem po podwórku i do dorosłych zawsze odnosiłem się z szacunkiem. A na balach przebierańców w przedszkolu/szkole byłem kaczorem donaldem, ali babą lub clownem a nie jakims chorym transformersem tudzież innym stworem.Telewizja, internet i „gospodarka rynkowa” – wszystko zmieniły. Począwszy od kupowanych „po taniości” bajek na „dobranocki” (które jeden z moich znajomych określił mianem „dla małych kretynów”), poprzez trzęsące się półdupki Murzynek w MTV, łatwy dostęp do pornosów w sieci, komunikatory i niemoderowane fora na Onecie, skończywszy na zapracowanych rodzicach nie mających czasu zadać nawet pytania o to, jak dziecko spędziło pół dnia podczas ich nieobecności (ani tym bardziej przypilnować, żeby pociecha do starszych osób mówiła „proszę pana / proszę pani / dzień dobry / do widzenia”, a nie „ty”, „spierd…”, etc.). Kamyczek do ogródka dorzuciła „reforma oświaty” ze swoim bezstresowym modelem oceniania i kajdankami na rękach nauczycieli. Tymi sposobami wychowujemy sobie pokolenie roszczeniowych dupków i darmozjadów, którzy nic nie potrafią oprócz 3xP.

!AGresT
09-04-2013, 08:55
niestety. ja w ich wieku powoziłem ciężarówką wokół piaskownicy, grzecznie smigałem rowerem po podwórku

Jestem od Ciebie starszy i moje zabawy miały nieco szerszy zakres ;), chociaż sam napisałeś, niestety.
Ja bym tak przeszłości nie gloryfikował. Teraz chyba rzadziej zdarza się piłowanie niewypałów, skoki przed jadącym pociągiem czy pływanie w gliniankach. Jest po prostu inaczej.

stig
09-04-2013, 08:58
Ja bym tak przeszłości nie gloryfikował. Teraz chyba rzadziej zdarza się piłowanie niewypałów, skoki przed jadącym pociągiem czy pływanie w gliniankach. Jest po prostu inaczej.Tylko, że nie chodzi tu o niebezpieczeństwo, a o moralność i stosunek do innych ludzi.

!AGresT
09-04-2013, 08:59
Nie. Chodzi o to, o czym ''Ja bym w waszym wieku nawet o tym nie pomyślał''.

andrzej_laskowski
09-04-2013, 15:27
Heh...i znowu to samo. Wchodzę sobie poprawić humor do działu "HUMOR"' a tu dyskusja jednego mądrali z drugim. Żeby przynajmniej o humorze.
Nie możecie sobie panowie na PW powymieniać swoimi przemyśleniami, lub założyć osobny wątek, a nie zaśmiecać najlepszy z działów tego forum.

stig
09-04-2013, 15:33
Heh...i znowu to samo. Wchodzę sobie poprawić humor do działu "HUMOR"' a tu dyskusja jednego mądrali z drugim. Żeby przynajmniej o humorze.Skoro widzisz, że dysputa ucichła, to na cholerę jeszcze swoje 3 grosze wtrącasz? Żeby pojawiły się kolejne komentarze nie w temacie?

Nie możecie sobie panowie na PW powymieniać swoimi przemyśleniami„Powiedział co wiedział”, a i sam zrobił dokładnie to samo. :)

ars
09-04-2013, 15:45
Telewizja, internet i „gospodarka rynkowa” – wszystko zmieniły. Począwszy od kupowanych „po taniości” bajek na „dobranocki” (które jeden z moich znajomych określił mianem „dla małych kretynów”), poprzez trzęsące się półdupki Murzynek w MTV, łatwy dostęp do pornosów w sieci, komunikatory i niemoderowane fora na Onecie, skończywszy na zapracowanych rodzicach nie mających czasu zadać nawet pytania o to, jak dziecko spędziło pół dnia podczas ich nieobecności (ani tym bardziej przypilnować, żeby pociecha do starszych osób mówiła „proszę pana / proszę pani / dzień dobry / do widzenia”, a nie „ty”, „spierd…”, etc.). Kamyczek do ogródka dorzuciła „reforma oświaty” ze swoim bezstresowym modelem oceniania i kajdankami na rękach nauczycieli. Tymi sposobami wychowujemy sobie pokolenie roszczeniowych dupków i darmozjadów, którzy nic nie potrafią oprócz 3xP.

Cholera, no dużo dużo racji w tym. Tak z perspektywy lat i wieku człowiek zaczyna to zauważać, że to nie idzie ku dobremu.

A żeby nie odbijać od humoru to hmm wiecie Panowie, że według światowych statystyk zwrot "O Boże, jaki on ogromny!" najczęściej słyszy pająk ? :)

sea21
10-04-2013, 18:16
Padłem :D

Pewnego dnia zabrałem ze sobą mojego dziadka do sklepu w centrum miasta aby kupić mu nowa parę butów. Zatrzymaliśmy się na chwilę, żeby coś przekąsić. Kiedy podchodziłem do stolika gdzie siedział dziadek, zauważyłem jak przygląda się on nastolatkowi z nastroszonymi różnokolorowymi włosami. Mój dziadek przyglądał mu się uważnie aż w końcu młody chłopak bardzo wulgarnie odezwał się do dziadka:
- Co, ku*wa, stary dziadu, nigdy w życiu nie zrobiłeś nic zwariowanego?
Znając mojego dziadka szybko połknąłem kawałek pizzy, który miałem w ustach, aby nie zakrztusić się podczas jego odpowiedzi. Nie zawiodłem się. Bardzo spokojnie i bez zmrużenia oka odpowiedział:
- Tak... raz się tak naj**ałem, że wyr*chałem pawia i właśnie się zastanawiam czy nie jesteś przypadkiem moim synem...

woytec60
10-04-2013, 19:02
Jaki cytat?
Dowcipas ma ze dwadzieścia lat jak nie więcej ;)

W temacie

źródło (http://imageshack.us/photo/my-images/593/czymu.jpg/)

Oletivo
11-04-2013, 09:12
Spotykają sie koledzy:
- Stasiu, co tam w pracy?
- A nic... W zeszłym tygodniu nasz szef utknął w windzie.
- I co zrobiliście?
- Nic. Ciągle się zastanawiamy.

!AGresT
11-04-2013, 11:29
źródło (http://vader.joemonster.org/upload/qcn/1011236f7c0db0f644442_5210221112829.jpg)

Roarflex
11-04-2013, 11:59
Nie wiem czy takie śmieszne, ale na pewno pasjonujące:

http://www.youtube.com/watch?v=v8Cli_DkooM

MstrG
11-04-2013, 12:43
Nie wiem czy takie śmieszne, ale na pewno pasjonujące:

http://www.youtube.com/watch?v=v8Cli_DkooM

Czułem narastające podniecenie z każdą sekundą filmu. Sam się zastanawiam czy aby go nie kupić, stracę tylko 1mm, ale zyskam VR !

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=KMzA4V4w-KU

linkil
11-04-2013, 18:10
źródło (http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2013/04/c419e7696f379dca4795c19ae47e1209_original.jpg?1365 497461)

linkil
11-04-2013, 22:08
- Co jest szczytem egocentryzmu?
- Powiedzieć do dziewczyny, która właśnie zrobiła ci loda: "Niezły byłem, co?"

woytec60
12-04-2013, 11:54
RHNJAr2fiA0

Poltor
12-04-2013, 12:18
W co grają Węgrzy?

-
-
-

Węgry Birds.

ALF
13-04-2013, 00:40
Przeklejone z FOW. Niby stare, ale się popłakałem :D

źródło (http://fow.az.pl/forum/download/file.php?id=2479)

źródło (http://fow.az.pl/forum/download/file.php?id=2475)

źródło (http://fow.az.pl/forum/download/file.php?id=2478)

źródło (http://fow.az.pl/forum/download/file.php?id=2476)

źródło (http://fow.az.pl/forum/download/file.php?id=2477)

źródło (http://fow.az.pl/forum/download/file.php?id=2474)

źródło (http://fow.az.pl/forum/download/file.php?id=2473)

źródło (http://fow.az.pl/forum/download/file.php?id=2471)

otwieracz
14-04-2013, 08:41
Beznesmen :-)

http://tablica.pl/oferta/wywuz-zlomu-wywuz-szkla-butwlek-sloikow-ID119QD.html#af0e8bf1fb;r:9;s:56

mehmet efendi
14-04-2013, 08:55
źródło (http://img.myepicwall.com/i/2013/04/10ec1c60cb7a9921f599b5498c3a53ac.jpeg?1365858136)

ksviper
14-04-2013, 20:01
Kqijr2bXC-4

Sebastianito
14-04-2013, 21:18
Nawet nie próbuje zrozumieć....

linkil
15-04-2013, 10:42
Para na zakupach. Żona zaczęła narzekać:
- Dlaczego w jednym sklepie mam rozmiar 40 a w drugim 42?
- Bo między nimi jest McDonald's.

Przed przejściem dla pieszych stoi trzęsąca się starowinka o laseczce. Obok młodzian.
- Chłopcze, przeprowadzisz mnie na drugą stronę?
- Oczywiście, babciu. Zaraz się zapali zielone światło...
- Na zielonym, ku*wa, to se sama przejdę!

"Wczoraj położyłem strzelbę w przedsionku i załadowałem sześć naboi. Zauważyłem, że nie ma nóg, więc położyłem ją na wózku inwalidzkim by mogła się łatwiej poruszać.
Gdy poszedłem, listonosz dostarczył mi listy, chłopiec z sąsiedztwa posprzątał mój ogródek, dziewczyna na ulicy spacerowała z psem i kilkanaście samochodów zatrzymało się na znaku "stop" obok mojego domu.
Po 10 godzinach sprawdziłem strzelbę. Okazało się, że pomimo tak wielu okazji nie wyjechała i nikogo nie zabiła. Biorąc pod uwagę cały ten szum o niebezpiecznej broni, możecie sobie wyobrazić, jaki byłem tym zaskoczony.
Albo to ludzie nadużywający broni zabijają innych, albo jestem właścicielem najbardziej leniwej strzelby na świecie.

Następnym razem sprawdzę łyżki. Podobno od nich ludzie robią się grubi."

Drodzy rodzice, uczcie swoje dzieci jeść lewą ręką.
W przyszłości kiedy zasiądą przy komputerze, będą wam wdzięczne.

Blondynka dzwoni do service desk:
- Komputer nie widzi drukarki, już monitor obróciłam w jej kierunku i nic. Co robić?
- Pokazać palcem.

linkil
15-04-2013, 11:32
gdyby ktos szukal mieszkania (http://www.gumtree.pl/cp-dom-mieszkanie-do-wynajecia/srodmiescie/przytulne-po-remoncie-rozkladowe-scisle-srudmiescie-474608921#)

TOP67
15-04-2013, 12:01
W soboty jest ciepla woda, ale to akurat na kapiel. :)

irekka
15-04-2013, 14:59
Z wczoraj.

ja - Kochanie tutaj jestem.
Ona - Widzę.
ja - Przecież na mnie nawet nie spojrzałaś.
Ona - Nie muszę patrzeć, żeby Cię widzieć.

linkil
16-04-2013, 07:52
źródło (http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2013/04/7f4fd72ff5589242c1f761b3a7fe2f29_original.png?1366 036375)

źródło (http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2013/04/e3a302990e6596152419f9b78a244d93_original.png?1366 016694)

źródło (http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2013/04/e6729dc671775bce0f75b3f6628d2486_original.jpg?1365 882769)

ksviper
16-04-2013, 20:17
LG się bawi :)
wmBG_UqjcEA

jM08S_LcWL4

DonMaliniacco
16-04-2013, 22:56
Smerfetka zaciążyła. Papa Smerf zawołał wszystkie smerfy i po kolei przepytuje:
- Używałeś prezerwatyw?
-- Tak Papo Smerfie!
- A ty używałeś prezerwatyw?
-- Oczywiście Papo Smerfie!
-Ty też używałeś prezerwatyw?
--Przysięgam Papo Smerfie!

i tak Papa Smerf wypytywał wszystkich po kolei aż tu nagle z tyłu kolejki:
-- Nie cierpię prezerwatyw!

Hosaka
17-04-2013, 03:24
Smerfy - bajka o dziewięćdziesięciu ośmiu pedałkach, jednej nimfomance i starym pedofilu.

!AGresT
17-04-2013, 13:32
Mała próbka:

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2013/04/996521e345cc1a1231-2.jpg
źródło (http://vader.joemonster.org/upload/qcx/996521e345cc1a1231.jpg)

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2013/04/10006594ff1f7f70101-2.jpg
źródło (http://vader.joemonster.org/upload/qcc/10006594ff1f7f70101.jpg)
jeśli się spodobało, w wyszukiwarce wpisać WUMO

Dorian
17-04-2013, 14:04
Wpada niemiecka mysz do baru siada na stołku i się wydziera do barmana:
- Kufel Heinekena proszę!!!
- Mogę ci nalać ale pod barem śpi kot - rzecze barman polerując kieliszki...
- To poproszę pól kufelka i znikam - wyszeptała wystraszona mysz.
Wpada francuska mysz do baru siada na stołku i się wydziera do barmana:
- Lampkę Chatou proszę!!!
- To poproszę pól lampeczki i znikam - wyszeptała wystraszona mysz.
Wpada polska mysz do baru siada na stołku i się wydziera do barmana:
- Setkę wódki proszę!!!
- Hmm... to jeszcze 2 sety i budzić Skur****a!!!

Dziś, jadąc tramwajem, wpadłem na swoją byłą.
To zdecydowanie najfajniejszy dzień od kiedy jestem motorniczym.

Boryszuk
17-04-2013, 14:56
Wyjdź z dzieckiem na spacer - usłyszał Tomek, kiedy rozbierał starą, ale sprawną parabelkę. - Zrób zakupy - ględziła Aga, gdy czyścił wyciorem lufę. - Pojedziemy w sobotę do centrum handlowego? - pytała żona, nie wiedząc, że oliwi zamek i uzupełnia amunicję w magazynku. - A później pójdziemy na komedię romantyczną do Multikina - snuła plany Agnieszka. Tomek dla żartów nacisnął spust.

TOP67
17-04-2013, 19:46
dcP2mdnYbcw

mehmet efendi
17-04-2013, 20:05
Starsze, niz sensacje Macierewicza....

militarius
17-04-2013, 21:51
O północy dzwoni blondynka do blondynki:
- Czy to numer 555 555?
- Nie, to numer 55 55 55.
- Przepraszam, że panią obudziłam.
- Nie szkodzi i tak musiałam wstać, bo ktoś dzwonił.

linkil
18-04-2013, 07:31
źródło (http://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/552874_162669000562647_1150395637_n.jpg)

hydra_nt
18-04-2013, 09:08
źródło (http://whattheduck.net/sites/default/files/WTD1356.gif)

!AGresT
18-04-2013, 09:13
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2013/04/512_1015611398b8add0_0_788091864_Pan_Am-1.jpg
źródło (http://vader.joemonster.org/upload/qdq/512_1015611398b8add0_0_788091864_Pan_Am.jpg)

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2013/04/10154620db8cc6aJaponia-2.gif
źródło (http://vader.joemonster.org/upload/qdq/10154620db8cc6aJaponia.gif)

!AGresT
18-04-2013, 13:22
Pierwsze dziecko: połyka monetę - jedziesz na pogotowie.
Drugie dziecko: połyka monetę - czekasz aż sama wyjdzie.
Trzecie dziecko: połyka monetę - potrącasz mu z kieszonkowego.

Zna ktoś tą muzę?:

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2013/04/512_10141608c3492d4150112_1015135119236-2.jpg
źródło (http://vader.joemonster.org/upload/qdz/512_10141608c3492d4150112_1015135119236.jpg)