PDA

Zobacz pełną wersję : GSM, wybór telefonu, smartfonu, porady itp.

Strony : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 [55] 56 57 58 59 60 61

nikoniarz
02-08-2016, 19:30
Nie nosze w marynarce. Nigdy nie oklejam ani nie wsadzam w pokrowce.

siona
02-08-2016, 19:35
Ja mam folię i częściowy kondom ale czasami noszę bez.

Maro66.
03-08-2016, 10:26
Jeden był król do ochrony telefonów, firma Zaag. Produkowali bardzo cieniutkie miękkie elastyczne folie praktycznie do wszystkich modeli. Nie dosyć, ze prawie jej nie było widać, to jeszcze się regenerowała. Jak porysowałem, to za kilka dni nie było znaku. Telefon wyglądał trochę jak polakierowany (w niej). Ostatnio sobie kupiłem galaxy A3 2016 i ze względu na to cholerne szkło 2,5D nie mogłem nic dobrać. W końcu wyczaiłem, że 3MK robi coś podobnego jak wcześniej Zaag i nazywa się to ARC 3D. Trochę drogie, kupiłem, nakleiłem, zachowuje się identycznie, wszystkie "zakręty" oklejone, telefon nie jest śliski, jest zabezpieczony, a i stylistyka nie ucierpiała.

Matt.
03-08-2016, 11:00
Ja polecam firme Ringke Fusion robi bardzo dobre kondony xD

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

GeparD
05-08-2016, 12:39
Pobite ekrany w iP to kwestia indywidualna i nie generalizowalbym.
Posiadalem iPhony od wersji 3GS az do terazniejszego 6S+. Spadaly z roznych wysokosci i nigdy nie uzywalem zadnych szkielek, naklejek na wyswietlacz czy futeralow (teraz do 6S+ uzywam bo potrzebuje dodatkowej baterii)
Jedynie 6S przy upadku z wysokosci kieszeni na kafelki uszkodzil sie w postaci wiekszej rysy (pekniecia) na ekranie i nic poza tym. Do tej pory jest uzywany - ekran nie byl wymieniany.
Takze chyba jestem szczesciazem :)

sote
07-08-2016, 13:16
Może ktoś mi pomoże. Mój tata ma nokie 6300, jest bardzo do niej przywiązany ;) ale nie możemy dojść do ładu z systemem w samochodzie (Nissan connect w Nissanie qashqai 2009). Problem polega na tym, że w książce z kontaktami nie ma polskich znaków, zamiast nich system pokazuje spacje. Reszta jest ok. Jak łącze mój telefon (xiaomi mi4 w sieci red Bull Mobile) z systemem to kontakty pojawiają się z polskimi znakami, wszystko jest jak trzeba. Ma ktoś pomysł co zrobić z tym fantem? Wydaje nam się, że kiedyś, na początku jak kupili auto tego problemu nie było, telefon tata miał ten sam cały czas, jedynie operator się zmienił (z tmobile na play).

RobertMiernik
07-08-2016, 14:45
bluetooth raczej nie rozróżnia operatorów, nie ma to nic do rzeczy.

Obawiam się, że jeśli usunięcie sparowania od strony auta i telefonu i podłączenie jeszcze raz nie pomaga, to raczej nic z tym nie zrobisz. Nokie są znane z tego, że mają problemy z książkami w autach, wielu znajomych je miało - niestety nie ma na to sposobu raczej (w każdym razie żaden z nich nie znalazł a na forum samochodowym pytania o to pojawiają się regularnie)

sote
07-08-2016, 23:20
Wiem że bt nie rozróżnia operatorów ;) bardziej kombinowalem że siakaś inna karta sim może...
Z tymi problemami nokii chyba masz rację, bo taty telefon zachowuje się w moim ceedzie tak samo :( no nic, pozostaje usunąć polskie znaki w nazwach kontaktów.

HYPER
09-08-2016, 14:15
Panowie i Panie. Pytanie szybkie i proste (odpowiedz juz chyba taka nie bedzie).

Jak zabezpieczyc w androidzie aplikacje przed odinstalowaniem przez osoby nieupowaznione? Bez rootowania telefonu.

Mam zainstalowana apke AppLock. Blokuje pieknie dostep do wybranych aplikacji, ale co z tego jesli ktos nie moze ich otworzyc, ale moze je usunac z telefonu.

Rafał_Sz
09-08-2016, 15:00
A nie lepiej założyć "drugiego użytkownika"?

HYPER
10-08-2016, 12:02
w moim galaxy s7 nie ma takiej mozliwosci.

nazirus2411
14-08-2016, 15:31
masz , zakladka uzytkownicy ...

irek6311
14-08-2016, 21:49
Można i naście kont mieć, jak telefon bez hasła to po wejściu w menu łatwo to wywalić, nie dawać telefonu obcym do ręki i tyle ;)

sokrates
15-08-2016, 08:59
W applockerze blokujesz dostęp do ustawień. I nikt bez znajomosci hasła nie odinstaluje.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

rychu_cmg
10-09-2016, 03:21
Szukam aplikacji na androida do ewidencji swojego czasu pracy. Praca w systemie zmianowym - jeden tydzień na rano + ewentualne nagrodzony 50%, , drugi tydzień 18:00 do 2:00+ ewentualne nadgodziny. Aplikacja ma sumować miesięczne nadgodziny.

Rafał_Sz
10-09-2016, 09:45
Szukam aplikacji na androida do ewidencji swojego czasu pracy. Praca w systemie zmianowym - jeden tydzień na rano + ewentualne nagrodzony 50%, , drugi tydzień 18:00 do 2:00+ ewentualne nadgodziny. Aplikacja ma sumować miesięczne nadgodziny.
https://play.google.com/store/apps/details?id=fourbottles.bsg.workinghours4b&hl=pl

rychu_cmg
16-09-2016, 04:44
https://play.google.com/store/apps/details?id=fourbottles.bsg.workinghours4b&hl=pl
Testuje od kilku dni i brakuje mi podziału na nadgodziny 50 i 100%.

RobertMiernik
16-09-2016, 09:25
Arkusz kalkulacyjny przez google doc nie wystarczy?

shaper
16-09-2016, 10:49
Wiem że bt nie rozróżnia operatorów ;) bardziej kombinowalem że siakaś inna karta sim może...
Z tymi problemami nokii chyba masz rację, bo taty telefon zachowuje się w moim ceedzie tak samo :( no nic, pozostaje usunąć polskie znaki w nazwach kontaktów.

Spróbuj ustawić w telefonie kontakty widoczne tylko z karty sim albo tylko z pamięci telefonu.

Sent from my iPhone using Tapatalk

sote
16-09-2016, 12:29
shaper - nic to nie zmienia

rychu_cmg
19-09-2016, 01:23
Arkusz kalkulacyjny przez google doc nie wystarczy?
Chyba właśnie zrobię sobie to w Excelu.

fafniak
25-09-2016, 22:49
ONE plus X
Telefon marzeń mojego syna okazał się niezłą wtopą.
Wszystko fajnie do momentu gdy coś się nie stanie.
Telefon upadł i pekła tylna pokrywa. Telefon dalej działał bez żadnych problemów aż po 9 miesiącach przestał.
Wysłał do serwisu i tu zaczęła sie jazda.
Serwis twierdzi ze trzeba wymienić wszystko (łącznie z nieuszkodzonym ekranem) i chcą za to 1500zł - czyli ponad 30% więcej niż za nowy telefon. Nasze pytania dlaczego chcą wymieniać nieuszkodzone części, po prostu olewają przesylając tego samego pdf-a z wyceną. Odsyłani jesteśmy od jednego "internetowego" pracownika do drugiego. Faktem jest że jeden z nich zainteresował się sprawą i absurdalnością sytuacji, ale niestety w starciu z centrum serwisowym chyba poległ, bo cos zamilkł....
Mój wniosek - omijać z daleka takie firmy.
Po prostu absurd

manfred
26-09-2016, 05:18
Albo nie rzucać telefonem.

fafniak
27-09-2016, 18:17
Albo nie rzucać telefonem.

Można tez nei kupowac zadnego telefonu - bedzie prościej i taniej

Ogryzek
27-09-2016, 21:25
Można tez nei kupowac zadnego telefonu - bedzie prościej i taniej

albo kupić taki, w którym kulturalnie pęka ekran a nie jakaś tylna pokrywa

fafniak
28-09-2016, 07:29
albo kupić taki, w którym kulturalnie pęka ekran a nie jakaś tylna pokrywa
No ale to wiesz dopiero po upuszczeniu. Chyba że sa jakieś oficjalne rankingi;)

Matt.
28-09-2016, 11:42
Wystarczy kupic telefon ktory nie ma szybki z tylu a aluminium badz jakies tworzywo ;) a crash testy sa ogolnie dostepne na YT ;)

nikoniarz
28-09-2016, 20:25
Wszystko sie psuje. Nie ma reguły.

elanek
29-09-2016, 08:19
Po prostu nie kupować ONE plus X. Dzięki naszemu koledze wiemy jaki mają serwis.

Matt.
29-09-2016, 09:15
Serwis One plus nigdy nie byl dobry bylo o tym glosno z Oneplus one i jego zoltawym ekranie w pierwszych partiach ;) (po prostu albo nie chcieli przyznac gwarancji albo trwala wieki i czasami oddawali tel z takim samym ekranem tylko ze nowym )

mateo912
29-09-2016, 10:24
Po prostu nie kupować ONE plus X. Dzięki naszemu koledze wiemy jaki mają serwis.

Serwis One plus nigdy nie byl dobry bylo o tym glosno z Oneplus one i jego zoltawym ekranie w pierwszych partiach ;) (po prostu albo nie chcieli przyznac gwarancji albo trwala wieki i czasami oddawali tel z takim samym ekranem tylko ze nowym )

Bez jaj panowie ;)
to co samsunga, HTC, huawei, lenovo, nokia/microsoft, motorola,wiko, zte, iPhona też nie kupicie bo serwis jej do dupy?
1+ obsługuje znany "regeneris" (teraz wykupiony przez CTDI) który jak wiadomo woła o pomstę do nieba ale niestety obsługuje większość firm na polskim rynku.

Rafał_Sz
29-09-2016, 10:28
Serwis LG też jest do d. Przerabiałem na Nexusie. Debile to bardzo delikatnie powiedziane.

salas
29-09-2016, 10:43
Mi serwis szajsunga robil plecki i ramkę (tel sie rozwarstwil) wyslalen ze szklem hartowanym, wrocil bez szkla i mial mnostwo rys na ekranie, takich drobnych jakby piaskiem czyścili i kilka glebszych..
Bylo to za drugum razem, bo za pierwszym razem oddali mi telefon z opisem wymiany jakiejś części ale, telefon nadal byl rozwarstwiony :D chyba się wkurzyli ze wysylam drugi raz i zerwali mi szkielko i porysowali ekran. Za 1 razem szklo bylo nie ruszane

Matt.
29-09-2016, 10:47
Nie wiem jak serwis LG bo nigdy nie musialem uzywac a samsungow od zawsze sie wystrzegalem za to serwis Iphona w UK jest bardzo dobry (sam nie musialem oddawac a zajomi) i moge polecic jednak gwarancja tylko 1rok chyba ze dokupi sie wiecej ... Ja z zasady dbam o sprzet tak wiec nigdy nie mialem problemow ;)

mateo912
29-09-2016, 11:02
Serwis LG też jest do d. Przerabiałem na Nexusie. Debile to bardzo delikatnie powiedziane.

hmm ja tam z serwisu LG byłem zadowolony.
LG g3 miało wadę fabryczną polegającą na zbyt słabym plastiku użytym do produkcji ramki i pękało w okolicach mikrofonu.
Można było to wymienić w ramach gwarancji, więc gdy czaiłem się aby sprzedać g3 i kupić coś innego wysłałem do serwisu i w 4 dni telefon był ponownie u mnie.

M_B
29-09-2016, 11:29
Jak koledze w iPhone 6s wcisnął się za mocno przycisk home (lub był tak już od początku), to zaniósł telefon do iSpot i po kilku dniach dostał zupełnie nowy egzemplarz. Telefon miał kilka dni. Pewnie inaczej byłoby w przypadku starszego egzemplarza.

rychu_cmg
30-09-2016, 02:21
Jak koledze w iPhone 6s wcisnął się za mocno przycisk home (lub był tak już od początku), to zaniósł telefon do iSpot i po kilku dniach dostał zupełnie nowy egzemplarz. Telefon miał kilka dni. Pewnie inaczej byłoby w przypadku starszego egzemplarza.
Ale jabuszko przy swojej dużej opłacie za amejzing I tylko jednej flagowej linii nie można porównywać z chińskimi telefonami. Inne marki mają w ofercie po kilka telefonów a jabuszko ma tylko jeden i kilka starszych modeli. serwis w takim wypadku zawsze będzie działał lepiej bo klient wydając kilka tysięcy za telefon i tak musi zapłacić pieniądze za "darmowy" serwis

fafniak
04-10-2016, 17:10
Czy jesteście w stanie polecic jakiś model telefonu do 900-1000zł który wydajnościowo byłby porównywalny do tego ONE plus ?

Jak dotąd najlepszy serwis wedlug mnie miala motorola...

manfred
08-10-2016, 22:58
Pod wieczór telefon ma 30% naładowanej baterii. Nie chce go podłączyć do ładowania aby nie był pod prądem całą noc. Chyba że to nie ma znaczenia dla telefonu. Czy w takim razie ktoś stosuje programator czasowy w którym mogę zaproponować aby ładowanie zaczęło się nad ranem? Podłączenie ładowarki do telefonu bez prądu chyba nie ma na niego jakiegoś negatywnego wpływu.

siona
08-10-2016, 23:36
Cudaczysz.

kiemlo
08-10-2016, 23:44
Wydaje mi się, że nie ma takiej potrzeby. Ładowaniem steruje elektronika, akumulator na pewno nie będzie się ładował dłużej, niż to potrzebne.

Kurtz
09-10-2016, 00:07
Pod wieczór telefon ma 30% naładowanej baterii. Nie chce go podłączyć do ładowania aby nie był pod prądem całą noc. Chyba że to nie ma znaczenia dla telefonu. Czy w takim razie ktoś stosuje programator czasowy w którym mogę zaproponować aby ładowanie zaczęło się nad ranem? Podłączenie ładowarki do telefonu bez prądu chyba nie ma na niego jakiegoś negatywnego wpływu.

Elektronika w telefonie sama steruje ładowaniem akumulatora. Nie będzie go ładował dłużej niż trzeba, a nowoczesne akumulatory nie mają efektów pamięci i innych problemów ( bądź mają w bardzo ograniczonym stopniu ). Nie bardzo widzę większy sens powyższego.

Z drugiej strony, jeżeli to jakiś najnowszy Samsung... to może lepiej wcale nie ładować? ;)

Matt.
09-10-2016, 04:15
Czy jesteście w stanie polecic jakiś model telefonu do 900-1000zł który wydajnościowo byłby porównywalny do tego ONE plus ?

Jak dotąd najlepszy serwis wedlug mnie miala motorola...

Rozgladnal bym sie za czymscze stajni meizu ;) np note

manfred
09-10-2016, 06:02
Dzieki za pomoc

ksh
09-10-2016, 10:06
Tradycyjnie warto rozglądać się w Xiaomi, który jest już oficjalnie w dystrybucji polskiej, jest co prawda drożej ale jak ktoś chce pewny serwis i gwarancje to ma, potem są świetne modele UMI, które wypuszcza 2-3 nowe modele rocznie i ma dawno za sobą czasy produkowania "chińskiego złomu", jest OPPO, MEIZU, dalej jest półka niżej BLUBOO, CUBOT, DOOGEE, ELEPHONE, LETV, ULEFONE... jest z czego wybierać, czasy tylko "dobrych" marek już przeminęły.

PiKa
09-10-2016, 10:48
Dużo możliwości ;)

A co byście polecili komuś kto ma wysluzonego galaxy s3 i programy mu wolno działają (lagi)? Zastanawiam się nad nowym aparatem. A może wipe by pomógł?

siona
09-10-2016, 10:51
Obecnie najlepsze opcje to op3 i mi5s. Oba między 1500-2000

PiKa
09-10-2016, 10:54
Jak to jest z błędami w xiaomi? Znalazłem taką opinię w sieci:

z tym zoptymalizowanym MIUI to nieźle dowalił. MIUI jest co prawda bardzo kolorowe, ma wiele ustawień, ale to jeden z najbardziej zabugowanych systemów. Liczba błędów jest tak duża że co tydzień wypuszczają poprawkę a i tak zawsze coś nie działa jak powinno. Jedno naprawią inne zepsują. Kupując Xiomi staniesz się czytelnikiem forum MUI lub telchina.pl Ja ci proponuje przed zakupem tam wbić i zobaczyć ile z tym problemów. Jak nie jesteś przygotowany na zmiany romów (obecnie zablokowany bootloader) to raczej sobie odpuść Xiaomi.

siona
09-10-2016, 10:56
Nikt ci nie każe mieć miui ?

Na mi5 jest pełny cyjan. Na mi5s pewnie też.

ksh
09-10-2016, 11:38
W kwocie do 1000zł to tylko xiaomi i umi, dobre sprawdzone, powyżej one plus lub jakieś flagowce xiaomi, zaleta UMI to czysty android 6.0, a do najnowszego modelu jest gwarantowany 7.0

Matt.
09-10-2016, 11:47
Dużo możliwości ;)

A co byście polecili komuś kto ma wysluzonego galaxy s3 i programy mu wolno działają (lagi)? Zastanawiam się nad nowym aparatem. A może wipe by pomógł?

A jaka kwote chcesz na ten zakup przeznaczyc ??

Sent from my iPad using Tapatalk

PiKa
09-10-2016, 12:26
Moje ulubione pytanie ;)

Znajdzie się coś do 1000 zł?

siona
09-10-2016, 12:30
Moja ulubiona odpowiedź... Do 1000 to jakiś redmi...

fafniak
09-10-2016, 12:34
Xiaomi nie ma oficjalnego przedstawiciela. To tylko marketingowe bełkotanie

peterka43
09-10-2016, 12:40
Xiaomi nie ma oficjalnego przedstawiciela. To tylko marketingowe bełkotanie

Jednak chyba ma http://www.abcdata.com.pl/komunikaty_prasowe/news/1018,abc_data_pierwszym_oficjalnym_dystrybutorem_s martfonw_xiaomi_w_ue

roofman
09-10-2016, 12:40
Xiaomi nie ma oficjalnego przedstawiciela.
Ma. ABC Data.

salas
09-10-2016, 16:42
Jak to jest z błędami w xiaomi? Znalazłem taką opinię w sieci:

z tym zoptymalizowanym MIUI to nieźle dowalił. MIUI jest co prawda bardzo kolorowe, ma wiele ustawień, ale to jeden z najbardziej zabugowanych systemów. Liczba błędów jest tak duża że co tydzień wypuszczają poprawkę a i tak zawsze coś nie działa jak powinno. Jedno naprawią inne zepsują. Kupując Xiomi staniesz się czytelnikiem forum MUI lub telchina.pl Ja ci proponuje przed zakupem tam wbić i zobaczyć ile z tym problemów. Jak nie jesteś przygotowany na zmiany romów (obecnie zablokowany bootloader) to raczej sobie odpuść Xiaomi.
Ja jestem zielony jeśli chodzi o wgrywanie niewiadomo czego na telefon itd. Kupilem xiaomi mi5 na aliexpress, ma polskie menu. Przez 2 miechy zainstalowałem jedną aktualizację. Wszystko działa płynnie, nic się nie wiesza, nic nie zamula. Mam te same aplikacje co zwykle. Te same, które miałem na Samsungu s6 (to wlasnie s6 zmienilem na mi5). Bardzo fajny telefon, niestety aparat ma ciut slabszy niz był w s6 :(

ksh
09-10-2016, 17:02
Aparaty dobre montuje chyba OPPO w swoich modelach ale tu trzeba by poczytać testy.
Każdy fon na androidzie z kiepską nakładką potrafi zniechęcić dlatego jest tak bardzo sa cenione modele z fabrycznym czystym androidem i to najlepiej jak najnowszym.
Jeśli taki fon ma 2GB RAM przynajmniej to już jest świetna baza bo nie ma szansy by pojawiły się jakieś zamulenia i zacięcia, jak jest nakładka jak w fonach samsunga to trzeba potężnych procesorów i więcej pamięci żeby to z czasem działało dobrze.
Nie polecam fonów, które wymagają do dobrej pracy wgrywania samemu wszystkiego.

PiKa
09-10-2016, 19:09
Ja w sumie nie gram na telefonie, ma płynnie chodzić tapatalk, mapy, nawigacja, locus, gmail, chrome, aparat, taski, alarm, pogoda, youtube/filmy... i chyba tyle ;)

ksh
09-10-2016, 19:13
Czyli praktycznie każdy fon z 2016 roku w cenie od 500zł w chinach, dobrać tylko co się podoba i co ma dobre opinie użytkowników.

Kurtz
09-10-2016, 20:26
Czy ktoś z kolegów ma dłuższy czas Lumię 950 ?
Moja L925 wyzionęła ducha po gwarancji i szukam godnego następcy.

Ark
11-10-2016, 21:00
Dużo możliwości ;)

Też miałem ten problem. Co pomogło? Root i alternatywa w postaci CM11 (odpowiednik KitKat'a 4.4.4). Telefon odżył. CM13 (6.0.1) też śmiga, ale na dostępnym obecnie Snapshot'cie mam wrażenie mniej żwawo ?

_______
Mobilnie

fafniak
15-10-2016, 09:44
Jednak chyba ma http://www.abcdata.com.pl/komunikaty_prasowe/news/1018,abc_data_pierwszym_oficjalnym_dystrybutorem_s martfonw_xiaomi_w_ue

Tyle było już rożnych doniesień o "oficjalnym przedstawicielu" że cieżko mi uwierzyć

ksh
15-10-2016, 09:53
Dodatkowo dobra oferta jest w x-kom, trzeba czekać na jakiś strzał cenowy :)

PiKa
22-10-2016, 17:39
Też miałem ten problem. Co pomogło? Root i alternatywa w postaci CM11 (odpowiednik KitKat'a 4.4.4). Telefon odżył. CM13 (6.0.1) też śmiga, ale na dostępnym obecnie Snapshot'cie mam wrażenie mniej żwawo ������

Serio CM jest szybszy niż oryginalny? Kiedy jeszcze sprawdzałem, to oryginał był najszybszy i najbardziej stabilny (a może tylko najbardziej stabilny?)

Ark
22-10-2016, 18:04
Serio CM jest szybszy niż oryginalny? Kiedy jeszcze sprawdzałem, to oryginał był najszybszy i najbardziej stabilny (a może tylko najbardziej stabilny?)
Zainstalowane CM11 (Snapshot - z dnia 2016.01.15, czyli ostatnia opublikowana wersja) + gapps'y w wersji pico. Wszystko chodzi płynnie i stabilnie, nic nie laguje. Zmieniłem launcher na Google Now. Nie ze względu na jakieś problemy, a z ciekawości i tak już zostało ?. Zużycie ramu na poziomie 450MB-700MB. Dzięki temu SG S3 zostanie że mną do czasu wymiany na jakiś inny model z ekranem o przekątnej max 4,7'. Może SG A3 (2017)...

_______
Mobilnie

PiKa
23-10-2016, 07:59
Ja na razie zrobiłem wipe. Zobaczymy, czy to pomoże.

A nawigacja google też nie laguje?
Aha, i czy działa parowanie z zestawem głośnomówiącym przez BT? Z tego co pamiętam różne nieoficjalne romy miały problemy z BT

Dopisane: u mnie teraz zajęte jest 585 MB pamięci, telefon działa 10 godzin. Zaraz po starcie jakie 480 MB.

PiKa
23-10-2016, 08:31
A ja w sumie zastanawiam się, czy następny telefon nie kupić większy. Chociaż też lubię poręczne telefony, ale dużego nigdy jeszcze nie miałem.

Dopisek: na cm11 nie będę jednak przechodził, czytam sobie wątek http://forum.android.com.pl/topic/134654-44nightly-cyanogenmod-11/?page=230 i pełno błędów.

Ark
23-10-2016, 11:13
Ja na razie zrobiłem wipe. Zobaczymy, czy to pomoże.

A nawigacja google też nie laguje?
Aha, i czy działa parowanie z zestawem głośnomówiącym przez BT? Z tego co pamiętam różne nieoficjalne romy miały problemy z BT

Dopisane: u mnie teraz zajęte jest 585 MB pamięci, telefon działa 10 godzin. Zaraz po starcie jakie 480 MB.
CM11 mam od lipca. Żadnych restartów/błędów nie zauważyłem. Co oczywiście nie oznacza, że u kogoś nie występują. Nawigacja Google działa bardzo dobrze i szybko. Aparat bezproblemowo (nie instalowałem fix'a). BT nie używam więc nie mogę wypowiedzieć się na ten temat... zawsze mogę przywrócić stockowy system ?

Ja przez moment miałem telefon z ekranem o przekątnej 5 cali. Ale jak dla mnie to za dużo aby "biegać" z tak dużą słuchawką po lesie. A nie chce mi się szukać takiej, która wymiarami będzie zbliżona do SG S3.

Edit: Na oryginalnym systemie nie chciał mi się zainstalować pakiet Office, na którym mi zależało stąd między innymi pomysł na zmianę romu ?

_______
Mobilnie

2pompony
23-10-2016, 12:36
Koledzy - przekopałem się przez kilkadziesiąt ostatnich stron, ale zamiast zmądrzeć zgłupiałem jeszcze bardziej. Przyznaję, zgłupiałem.

Proszę doradźcie zatwardziałemu użytkownikowi telefonu z guzikami - co kupić, jeśli przyszło mi na to, że muszę mieć telefon bez guzików i padło na Samsunga? Nie znam się na niczym, więć zabawy w rootowanie, cuda i inne odłożę na później, ale chętnie rozważę 3 opcje: budżetową, rozsądną i luksusową.

Macie jakieś typy? I może dosłownie po dwa słowa czemu ten a nie inny?

PS
Mam nadzieję, że się nie wygłupiłem i to nie jest pytanie z gatunku 'mam D3000, jaki obiektyw do ślubów'... :)

Rafał_Sz
23-10-2016, 12:48
Do netu dobry tablet, do dzwonienia zwykły, długotrzymający telefon. Dla mnie telefon to narzędzie pracy - nie znoszę smartfonów do dzwonienia. Oczywiście to tylko moja opinia. Ale zarówno moje LG G3, jak i Samsung S7 to tylko wyczesane zabawki. Mam je, bo dostałem je gratis od operatora za staż i ilość numerów w firmie.

Podsumowując:

Samsung Solid E2710 plus Galaxy Tab S2 LTE to dla mnie idealny duet do pracy.

MC_
23-10-2016, 12:55
Zalezy jaka ma sie prace. Ja sobie nie wyobrazam noszenia kolejnego grata.

Matt.
23-10-2016, 13:22
Budzetowa opcja to jakas tania Lumia od Microsoftu (ze wzgledu na system ktory nie scina)
Rozsadna to polecam Motorole Moto G (najnowszej generacji)
A jak luksusowa to Apple iphone 7 32gb badz iphone 6s
Sam teraz uzywam iphona i jest to zdecydowanie sytem dla ludzi ktorzy chca kupic telefon odpakowac wsadzic karte sim zarejstrowac sie i juz wiecej sie nie przejmowac ze cos nie dziala plynnie czy scina sie telefon ;) tego sie poprostu na tym systemie nie doswiadczy. Wczesniej mialem LG G4 kupilem go zaraz po jego wypuszczeniu na rynek i tez nie bylo na co narzekac a nawet w niektorych sytuacjach byl lepszy jednak mimo wszystko jak chce ktos poczuc klase premium polecam Iphona

2pompony
23-10-2016, 13:31
Dzięki za rekomendacje, ale do tabletu noszonego w kieszeni nie dorosłem. Na razie zostaję powoli zmuszany coraz większym naciskiem do kupna smartfona, więc chcę wycisnąć w miarę najwięcej, jeśli już muszę się przesiadać - a ponieważ jestem kompletnie niezorientowany co, gdzie i czym, nie chcę wpaść na jakąś minę i chcę nie chcę kupować jakiegoś marketingowego bełkotu...

Przykładowo, gdybym jako noob poszedł np. do sklepu Foto Plus i uwierzył w ten niewiarygodny kit jaki wciskają (żartobliwie już pisałem o tym) - wyszedłbym z jakąś totalną kupą, i nie chcę dopuścić do tego w tej sytuacji.

Powtórzę tylko jeszcze, że proszę o rekomandacje, jeśli idzie o Samsungi - padło na nie i nie dopytujcie dlaczego... Jednak do iPhona się nei przemogę...

Rafał_Sz
23-10-2016, 13:38
To bierz Szajsunga S7 lub "budżetowo" S6 i po temacie. Ewentualnie możesz "zaszaleć" i poczekać chwilkę na Pixela od Google.

2pompony
23-10-2016, 13:44
Czyli co, jak Szajsung to seria S będzie OK? Bo są jeszcze J i A, i oczywiście każde są świetne, według testów i notatek handlowych...

Chciałem wybraćjakąś serię na odpowiednią literkę i z tej serii coś rozsądnie niedużego, nie zamierzam kupować największego możliwego, bo to dla mnie stanowczo za duże, a okularów i tak muszę używać, więć wielkość literek mnie nie przeraża, jeśli będą mniejsze...

PiKa
23-10-2016, 13:46
Co kupisz będzie dobre ;)

Rafał_Sz
23-10-2016, 13:47
Wszystko ma swoje plusy i minusy. Te "S" mają najmniej minusów. ;) S6 i S7 mają tę zaletę, że przynajmniej jakoś to działa. A i J to już inna półka, dla ludzi którzy mogą chwilkę poczekać aż się coś zrobi. ;)

Niepodważalną zaletą Szajsungów z górnej półki są wyświetlacze Super AMOLED. To klasa sama dla siebie.

2pompony
23-10-2016, 14:00
Acha. Najmniej minusów w serii S i szukać czegoś z AMOLED - jednak muszę przejść jakiś szybki kurs. S5 Mini wygląda na taki, ze jeszcze mi się zmieści łatwo po kieszeniach. Jakieś przeciwwskazania jakby co?

rychu_cmg
23-10-2016, 14:02
Acha. Najmniej minusów w serii S i szukać czegoś z AMOLED - jednak muszę przejść jakiś szybki kurs. S5 Mini wygląda na taki, ze jeszcze mi się zmieści łatwo po kieszeniach. Jakieś przeciwwskazania jakby co?
Z doświadczenia znajomego S5mini to straszny muł po kilku miesiącach używania.

2pompony
23-10-2016, 14:07
Psiakrew. Wiedziałem, że jak już sobie coś mozolnie upatrzę, zaraz wyjdzie coś, żeby szukać dalej... No nic, proszę jeszcze o uwagi czego szukać i czego unikać.

Dzięki za zwrócenie uwagi Rychu!

Ark
23-10-2016, 14:48
2pompony, jeżeli Samsung ma być "mały" (4,7') to, Galaxy A3 (wersja 2016), a jeżeli możesz poczekać to zaczekaj na odsłonę 2017.

Matt.
23-10-2016, 14:55
2pompony ja powiem tak ze jesli chcesz kupic smartfona od samsunga najlepiej na 1-2lata to zastanow sie nad seria Note bo inne samsungi to straszne muly ze wzgledu na ich jakze swietna nakladke... wiekszosc moich znajomych co kupila S6 po polowie roku musieli formatowac telefony i cackac sie z nimi tylko po to zeby plynnie dzialaly ;) jednak jesli przeszkadza ci rozmiar 5.7cala nie schodzil bym nizej niz S6 bo strasznie zrazisz sie do smartfonow

button
23-10-2016, 16:51
Jezeli nie muł to jakaś Motka z dość czystym systemem.

nowart
23-10-2016, 19:49
Koledzy - przekopałem się przez kilkadziesiąt ostatnich stron, ale zamiast zmądrzeć zgłupiałem jeszcze bardziej. Przyznaję, zgłupiałem.

Proszę doradźcie zatwardziałemu użytkownikowi telefonu z guzikami - co kupić, jeśli przyszło mi na to, że muszę mieć telefon bez guzików i padło na Samsunga? Nie znam się na niczym, więć zabawy w rootowanie, cuda i inne odłożę na później, ale chętnie rozważę 3 opcje: budżetową, rozsądną i luksusową.

PS
Mam nadzieję, że się nie wygłupiłem i to nie jest pytanie z gatunku 'mam D3000, jaki obiektyw do ślubów'... :)

Budżetowo - A5 2016 do kupienia za 1000zł
Luksusowo - S7 do kupienia za 2000zł

Nie brałbym budżetowo S6 z dwóch , ważnych dla mnie powodów - brak wodoszczelności i karty pamięci. Często słyszy się o zamulaniu S6 właśnie dlatego, że użytkownicy szybko zapychali dostępną pamięć a jak to wiemy choćby z dysków ssd, jeśli zawalimy prawie cały dysk to zaczyna zamulać niemiłosiernie. Dlatego tak ważna jest zew. pamięć aby móc największe (i też najważniejsze) pliki trzymać właśnie na niej. Jakoś od niemal pół roku mam S7, który ma podobne parametry i jakoś zamulania nie zauważyłem nigdzie. No ale z 32gb pamięci w telefonie dostępnych mam cały czas połowę.
A5 naprawdę polecam, kupiłem go właśnie kobicie przed tygodniem, świetnie wykonany, karta pamięci, doskonały ekran a to, że w grach czy benchmarkach będzie miał ileśtam % mniej to już nie sądzę aby Ci to przeszkadzało :)

chudeusz
23-10-2016, 20:33
Poradźcie jaką lumię kupić z względnie dobrą baterią?

elanek
24-10-2016, 08:17
Inny? Xiaomi. Cudo z bardzo fajną nakładką na Androida. Super na początek. Wszystko jasne, intuicyjnie się to obsługuje.
http://aze.com.pl/produkt/telefon-xiaomi-mi4s-364gb-lte/
A dlaczego? Przy tej konfiguracji sporo tańszy od Samsunga :)

2pompony
24-10-2016, 11:56
Ark - dzięki za trafną uwagę o wielkości. Prawdę powiedziawszy miałem nadzieję, że jak wybiorę sobie literkę serii, to fony z danej serii różnią albo wcale albo nieznacznie i jedyna różnica to wielkość ekranu, a co za tym idzie całej słuchawy - okazuje się że nei bardzo. Dzięki za zwrócenie uwagi na A3.

nowart - szczere dzięki chłopie za najbardziej sensowną dla mnie odpowiedź - dużo z niej wyniosłem jak na kompletnego nooba. Mam ważne kryterium wyboru i prosto uzasadnione rekomendacje. Jeszce raz dziękuję!

elanek - niestety, wiem że są inni producenci, ale według dotychczasowych informacji powinienem być 'kompatybilny' z działem, z którym toczę wojnę, bo siedzą tam idioci, a co gorsze znają moje zdanie na ich temat, więc słabo idą na rękę. Może z czasem uda się albo zwalczyć, albo olać, albo - i to będzie najszybsza droga: nauczyć się i udowodnić, że pier.lą głupoty, ale na razie nie stać mnie na to umysłowo, bo jak widzisz strasznei mało wiem.

Anyway - dziękuję wszystkim za odpowiedzi na moje pytanie, okazuje się po raz kolejny, że z rozsądnych ukierunkowanych odpowiedzi wyniosłem więcej niż z kilkuset stron wątku z przepychankami. :)

Nie krępujcie się, jakbyście mieli jeszce jakieś uwagi - chętni esię jeszcze podkształcę!

nowart
24-10-2016, 12:10
Nie ma za co. To dodam jeszcze ważną - a tak często w przypadku aparatów z Chin jak xiaomi pomijaną w dyskusji - kwestię gwarancji. Chińskie marki praktycznie nie posiadają solidnych kanałów dystrybucyjnych a co za tym idzie nie ma serwisów gwarancyjnych. Nie ukrywam, że Samsung przekonał mnie do zakupu właśnie kwestiami gwarancyjnymi (s7 quard choć ten już nie jest dostępny, promocja się skończyła i teraz jest standardowa, 2 letnia gwarancja), zwłaszcza serwisem Premium Plaza w Warszawie z którego skorzystałem mając jeszcze S5, gdzie przy dobrej kawie, na wygodnej kanapie i najnowszymi zabawkami do testowania oczekiwałem na naprawę swojego telefonu, która trwała ok 3 godzin. No jeśli dla kogoś jest bez znaczenia, czy ma swój telefon w parę godzin czy miesiąc, bo trzeba xiaomi wysłać do Chin, to niestety ale innych argumentów już nie mam :)

ksh
24-10-2016, 12:17
Obecnie aliexpress ma płatną i skuteczną gwarancje na fony, średnio kosztuje 10-15$ i trwa 12 miesięcy ( ewentualna naprawa jest w wysyłce ems bo tania i szybka na koszt aliexpres, udaje się całość naprawy/wymiany załatwić w 10 dni ), o ile do tej pory jak się fon zepsuł po miesiącu to trzeba było wywalić do śmieci, teraz z tą gwarancją jest to lepsze niż pośrednicy i firmy krzak z alledrogo.

Obecnie leci do mnie Umi Max bo mam dobre doświadczenie z tą chińską marką.

Jedni chcą koreańskiego samsunga inni chińskiego xiaomi, a jeszcze inni jak ja kupuja Umi, czyli dla wielu jakieś ciamciangi klepane w szopie przez dzieci za miske ryżu :)
Fon za 650zł, po pół roku amortyzuje się i przez czas używania jakiegoś samsunga można takie sobie 3-4 zafundować :)

nowart
24-10-2016, 12:47
ok, wierzę Ci na słowo, w tym wątku już dziesiątki razy mieliśmy okazję przekonać się o Twoim uwielbieniu do marki Umi :)
na papierze i w specyfikacjach wszystkie produkty i usługi z Chin wyglądaja znakomicie, w praktyce bywa różnie...

ksh
24-10-2016, 13:26
Uwielbienie potwierdzone praktyką :)

Spokojnie, nie chodzi o namawianie na ciamciangi ale trzeba to brać jako opcje bardzo fajną bo na naszym rynku albo mamy ciamciangi +50% ceny albo "markowe" samsung, lg, asus, zte, lenovo, htc, sony itd, albo jakieś brandy chińczyków przedpotopowych pod nazwami overmax, kruger itp.

Gwarancja aliexpresu jest nowością, opinie są pozytywne, jak to będzie w praktyce zobaczymy z czasem.
Osobiście mogę tylko potwierdzić że gwarancja do miesiąca działa, zwroty towaru i kasy na koszt sprzedawcy też, czas wymiany 10dni w ems działa.

Kurtz
24-10-2016, 16:42
Poradźcie jaką lumię kupić z względnie dobrą baterią?

Coś pokroju 640/650 jak masz ograniczony budżet - kolega kupił ostatnio 650, więc za tydzień może przekażę od niego jakieś dokładniejsze info i pobawię się telefonem. Ale cudów z baterią nie będzie - to powiem od razu. Pytanie też co dla Ciebie znaczy względnie dobra bateria.

chudeusz
24-10-2016, 17:52
To znaczy taka, która wytrzyma chociaż od rana do późnego wieczora bez ładowania 2-3 razy. Moja poczciwa 920 ostatnio przegina i chyba czas na zmianę. Grzeje się jak toster, wiesza się, alarmy działają jak chcą, bateria znika podczas używania w 2h (wymieniałem już baterię i nie pomogło) i parę innych drobiazgów. Szukam lumii przynajmniej porównywalnej z 920 pod względem jakości zdjęć, szybkości działania, jakości odtwarzania muzyki i wyświetlanego obrazu. Chyba, że wgranie np win10 uratuje poczciwą staruszkę? To jeszcze możliwe?

nikoniarz
24-10-2016, 19:20
Chyba, że wgranie np win10 uratuje poczciwą staruszkę? To jeszcze możliwe?

Wgrywaj, w końcu to nic nie kosztuje.

Ark
24-10-2016, 23:36
...Chyba, że wgranie np win10 uratuje poczciwą staruszkę? To jeszcze możliwe?

Wgrywaj, w końcu to nic nie kosztuje.

...o ile się nie mylę to, Lumia 920 nie dostała wsparcia w postaci Win 10.

Kurtz
25-10-2016, 00:18
To znaczy taka, która wytrzyma chociaż od rana do późnego wieczora bez ładowania 2-3 razy. Moja poczciwa 920 ostatnio przegina i chyba czas na zmianę. Grzeje się jak toster, wiesza się, alarmy działają jak chcą, bateria znika podczas używania w 2h (wymieniałem już baterię i nie pomogło) i parę innych drobiazgów. Szukam lumii przynajmniej porównywalnej z 920 pod względem jakości zdjęć, szybkości działania, jakości odtwarzania muzyki i wyświetlanego obrazu. Chyba, że wgranie np win10 uratuje poczciwą staruszkę? To jeszcze możliwe?

650 to trochę inna linia niż 920 - spodziewam się, że aparat będzie gorszy.
Dzisiaj macałem 950 i nie jestem przekonany do jakości wykonania. Niby telefon kosztuje tylko 1400PLN, ale trzeszczenie obudowy w rogu jest wkurzające. A szkoda.

manfred
25-10-2016, 05:40
ok, wierzę Ci na słowo, w tym wątku już dziesiątki razy mieliśmy okazję przekonać się o Twoim uwielbieniu do marki Umi :)
na papierze i w specyfikacjach wszystkie produkty i usługi z Chin wyglądaja znakomicie, w praktyce bywa różnie...
No to powiem Ci w zaufaniu że umi super działa wspaniałe i dziękuję że nie posluchalem twojego narzekania na tą firmę.

MC_
25-10-2016, 06:32
Wydawanie takiej kasy na telegon z martwym systemem jest bez sensu.

motoko
25-10-2016, 08:11
Wydawanie takiej kasy na telegon z martwym systemem jest bez sensu.

Nie kopmy leżącego ;-)

Ale fakt jest faktem, szanse na przeżycie Windows mobile ma znikome. Proponuję przesiąść się na Androida/iOS i zacząć przyzwyczajać się.

Rafał_Sz
25-10-2016, 08:12
Pytanko.

Potrzebuję stacjonarny router LTE do domu. Są jakieś modele szczególnie polecane lub odradzane?

MC_
25-10-2016, 08:30
Nie kopmy leżącego ;-)

Ale fakt jest faktem, szanse na przeżycie Windows mobile ma znikome. Proponuję przesiąść się na Androida/iOS i zacząć przyzwyczajać się.

Takie są smutne fakty, choć ja mam spory sentyment do Łindołsa na telefonie. Niestety, projekt jest już praktycznie pogrzebany.

motoko
25-10-2016, 09:25
Takie są smutne fakty, choć ja mam spory sentyment do Łindołsa na telefonie. Niestety, projekt jest już praktycznie pogrzebany.

No jest jeszcze Surface Phone, pytanie czy to ciągle będzie Win10Mobile czy coś innego, może wpakują do niego mobilnego Intela, 4gb ram i ssd i będzie prawie laptop...

Kurtz
25-10-2016, 11:16
No jest jeszcze Surface Phone, pytanie czy to ciągle będzie Win10Mobile czy coś innego, może wpakują do niego mobilnego Intela, 4gb ram i ssd i będzie prawie laptop...

Mówienie o tym, że windows na telefony umiera jest moim zdaniem mocno na wyrost i nie ma na ten moment zbyt wielu argumentów na poparcie tej tezy.
Pójście w kierunku surface phone, o którym się od pewnego czasu mówi wygląda na krok w dobrą stronę - powrót do zorientowania na klientów biznesowych i pracę, czyli tam gdzie Windows Phone miał przewagę.
Na ten moment - nie widzę żadnych powodów, żeby odchodzić od tego systemu. Lumie z serii x50 spokojnie dadzą radę na 2-3 lata, a takie jest życie telefonu. Po 2-3 latach, zobaczę co będzie na rynku. Jedynym powodem do odejścia od Windows phone byłby dla mnie koniec aktualizacji.

eristoff
25-10-2016, 11:24
Pytanko.

Potrzebuję stacjonarny router LTE do domu. Są jakieś modele szczególnie polecane lub odradzane?

http://www.skapiec.pl/site/cat/45/comp/5631224 (czarny)
Ja dwa lata temu dostałem taki od operatora (T-mobile), dzisiaj siedzi w nim karta playa, był bez blokady sim, działa dobrze bez żadnych niespodzianek, nie mam porównania z innymi czy jest od czegoś lepszy a od czegoś gorszy. Po prostu działa ok.

MC_
25-10-2016, 11:31
Mówienie o tym, że windows na telefony umiera jest moim zdaniem mocno na wyrost i nie ma na ten moment zbyt wielu argumentów na poparcie tej tezy.
Pójście w kierunku surface phone, o którym się od pewnego czasu mówi wygląda na krok w dobrą stronę - powrót do zorientowania na klientów biznesowych i pracę, czyli tam gdzie Windows Phone miał przewagę.
Na ten moment - nie widzę żadnych powodów, żeby odchodzić od tego systemu. Lumie z serii x50 spokojnie dadzą radę na 2-3 lata, a takie jest życie telefonu. Po 2-3 latach, zobaczę co będzie na rynku. Jedynym powodem do odejścia od Windows phone byłby dla mnie koniec aktualizacji.
Pozwolę sobie się nie zgodzić. Przede wszystkim słaby rozwój oprogramowania, nie tylko układowego, ale też aplikacji. Wystarczy spojrzeć na Sklep. Jeśli aplikacja jest, to często o mniejszej funkcjonalności niż odpowiednik na inne systemy, lub wręcz zarzucona przez dewelopera.
O nowych słuchawkach też jakoś nie słychać. O dosyć częstych usterkach i przeprawach z serwisem nawet nie wspomnę.

Kurtz
25-10-2016, 11:47
Ale to jeszcze nie znaczy, że system jest martwy.
Patrząc z perspektywy enterprise, do którego początkowo był skierowany Windows Phone, zapotrzebowanie na aplikacje inne niż systemowe ( z Office ) jest stosunkowo niewielkie. Ja osobiście nie miałem zastrzeżeń do aplikacji - ale ja tutaj mam stosunkowo niskie "wymagania", rzadko wykorzystywałem coś więcej niż aplikacje systemowe i czytnik RSS.

Serwis - słyszałem o problemach z serwisem jak i o świetnie załatwionych reklamacjach. Usterki? A które telefony ich nie mają? Samsungi się psują ( pominę tutaj fakt, że WYBUCHAJĄ :P ), tanie chińczyki tym bardziej się psują, iPhone się psują ( na 4 osoby które znam które kupiły SE już 2 były w serwisie na naprawie gwarancyjnej ). Biorąc pod uwagę jak mało jest Windows Phone na rynku, to ciężko o dobrą próbę statystyczną. Ja mam w swoim otoczeniu mocną nadreprezentację Lumii, w stosunku do rynku jako całości i nie widzę tych wszystkich usterek na które ludzie narzekają. Owszem, zdarzają się problemy, ale moim zdaniem nie częściej niż u innych marek.

O nowych słuchawkach coś słychać - o Surface Phone, co sugeruje zarzucenie rynku mainstreamowego. Czyli wyższe ceny i odejście od funkcji pod typowego konsumenta - fakt, szkoda, bo tanie Lumie ( 6xx 5xx ) były i są jednymi z najlepszych i najlepiej działających telefonów w swojej cenie.

nikoniarz
25-10-2016, 11:51
...o ile się nie mylę to, Lumia 920 nie dostała wsparcia w postaci Win 10.

Insider załatwi sprawę.

MC_
25-10-2016, 12:53
Ale chyba nie chodzi o to, żeby kombinować, tylko żeby wejść w ustawienia i poprosić grzecznie o aktualizację...

Badyl81
25-10-2016, 13:36
Ja mam Lumię 650. Poprzednio miałem Lumię 625, więc przeszedłem na model lepszy. Bateria trzyma mi max 3 dni (jak rzadko go używam do dzwonienia i smsów) minimum 1 dzień (jak intensywnie używam np:FB, internety, dzwonienie, smsy, mail, słuchanie muzyki, youtube). Przy takim użytkowaniu jak moje to naprawdę nie ma na co narzekać, wszystko chodzi mi płynnie. Jedyny minus, który mnie trochę denerwuje to grzanie się słuchawki przy korzystaniu z Yanosika. Yanosik potrafi się też wykrzaczyć w najmniej dogodnym miejscu (po 100km w miejscu gdzie trzeba było skręcić program się wyłączył). Ale nie wiem czy to wina telefonu czy aplikacji.
Za pińćset złociszy można śmiało brać, ewentualnie Lumie 640/640XL.

chudeusz
25-10-2016, 14:29
Właśnie ze względu na marne perspektywy rozwoju win10 zastanawiam się czy warto wydawać 1,5k na 950? Może styknie jednak 650.... Jak z odtwarzaniem muzyki przez słuchawki na tym fonie? Za stosunkowo nieduże pieniądze można jeszcze znaleźć 830. Warto? Nie powiem, ładowania indukcyjnego będzie mi brakowało w 650.

Badyl81
25-10-2016, 14:55
Słuchać muzykę się da ;) Mam słuchawki Creative Aurvana Live i nie narzekam na jakość dźwięku, mi wystarcza. 1500zł nie wydałbym na telefon, mi wystarcza na szczęście prawie budżetowa Lumia. Jeszcze mi się przypomniało, że zdjęcia są przez ten telefon dosyć mocno obrabiane. Na telefonie wyglądają dobrze, ale nie wiem jak na kopie i wydruku bo jeszcze nie zrzucałem na kompa, ani nie drukowałem.

nikoniarz
25-10-2016, 16:15
Ale chyba nie chodzi o to, żeby kombinować, tylko żeby wejść w ustawienia i poprosić grzecznie o aktualizację...

Ale co kombinować? Instalujesz program, zatwierdzasz i pobierasz system.

siona
25-10-2016, 17:31
Pytanko.

Open wrt albo mikrotik + modern USB h3372

sote
25-10-2016, 18:16
Nie ma za co. To dodam jeszcze ważną - a tak często w przypadku aparatów z Chin jak xiaomi pomijaną w dyskusji - kwestię gwarancji. Chińskie marki praktycznie nie posiadają solidnych kanałów dystrybucyjnych a co za tym idzie nie ma serwisów gwarancyjnych. Nie ukrywam, że Samsung przekonał mnie do zakupu właśnie kwestiami gwarancyjnymi (s7 quard choć ten już nie jest dostępny, promocja się skończyła i teraz jest standardowa, 2 letnia gwarancja), zwłaszcza serwisem Premium Plaza w Warszawie z którego skorzystałem mając jeszcze S5, gdzie przy dobrej kawie, na wygodnej kanapie i najnowszymi zabawkami do testowania oczekiwałem na naprawę swojego telefonu, która trwała ok 3 godzin. No jeśli dla kogoś jest bez znaczenia, czy ma swój telefon w parę godzin czy miesiąc, bo trzeba xiaomi wysłać do Chin, to niestety ale innych argumentów już nie mam :)
Masz odrobinę nieaktualne informacje :) xiaomi ma w pl oficjalnego dystrybutora i normalną gwarancję. Dodatkowo miuipolska. Mam, używam i jestem bardzo zadowolony.

motoko
25-10-2016, 19:53
Ale co kombinować? Instalujesz program, zatwierdzasz i pobierasz system.

Tak z ciekawości poszukałem i z tego co widzę trzeba trochę pokombinować.
http://techcat.ca/threads/windows-10-phone-preview-install-guide-for-lumia-920-930-and-others.109/

MC_
25-10-2016, 20:09
Nie wiem, moze dziwny jestem, ale jakos sie przyzwyczailem do aktualizacji tak skomplikowanych jak przy iOS.

nikoniarz
25-10-2016, 20:28
Tak z ciekawości poszukałem i z tego co widzę trzeba trochę pokombinować.
http://techcat.ca/threads/windows-10-phone-preview-install-guide-for-lumia-920-930-and-others.109/

No trochę, zalogować, zainstalować i pobrać.. http://msmobile.pl/windows-insider

ksh
25-10-2016, 20:29
Xiaomi zaszalało z modelem mi max, bezramkowy ekran 6,4" to lekka przesada wielkościowa ale robi wrażenie plus wielkość całej słuchawki porównywalna z modelami 5,5" premiera za tydzień jakoś, a nowy note 2 od 1600zł też wypada świetnie do tego co oferuje.

mi mix (http://images.fonearena.com/blog/wp-content/uploads/2016/10/Xiaomi-Mi-MIX.jpg)
mi note 2 (http://cdn01.zoomit.ir/2016/10/5fc406f7-0de1-4023-8d30-074b7000a75b.jpg)

nowart
25-10-2016, 22:50
Masz odrobinę nieaktualne informacje :) xiaomi ma w pl oficjalnego dystrybutora i normalną gwarancję. Dodatkowo miuipolska. Mam, używam i jestem bardzo zadowolony.

Od momentu w którym jakaś firma dostała dystrybucję do chwili w której zostanie nam zapewniona sieć sprzedaży i opieka serwisowa jakiej miałem przyjemność doświadczyć w Samsungu jeszcze dłuuuuuga droga. Dystrybuują do x-komu a w nim widzę 2 czy 3 modele, co oczywiste o ok 40% droższe niż w Chinach, zatem wybór praktycznie żaden, sieć serwisowa zerowa. Kółko się zamyka bo jak miałbym dać za mi5 1800zł, gdzie za S7 dałem stówkę więcej to wybór okazuje się oczywisty i ich opłacalność nie będzie już tak interesująca. Choć dobre i to, telefony oceniam bardzo wysoko i tylko się cieszyć z nadziei, że jakoś to się rozkręci...

sorevell
26-10-2016, 07:05
Zaczynam się rozglądać za nowym telefonem. Obecnie używam SGS3 i9300 z CM11, który śmiga aż miło, ale zaczyna mi brakować LTE, sprawność baterii też już nie ta, co kiedyś, a poza tym przydałby się dual sim. Zakładam, że nowy telefon wymiarami będzie zbliżony do obecnego, więc max. 5,5 cala. Fajnie, jakby miał wsparcie cyanogenmod. Budżet w granicach 1000 zł, więc szukamy jakiegoś chinola, ale jest tego tyle, że ja nie wiem, czym te telefony się różnią... Macie jakieś sprawdzone?

Rafał_Sz
26-10-2016, 07:58
Xiaomi zaszalało z modelem mi max

Świetnie to wygląda, tylko czemu nie ma multi LTE i bedzie tylko w Chinach? :(

MC_
26-10-2016, 08:26
opieka serwisowa jakiej miałem przyjemność doświadczyć w Samsungu
Jeśli tę opiekę sprawował Regenersis to jesteś niesamowitym szczęściarzem.

TomyLee
26-10-2016, 08:28
ja od kiedy weszły smartfony używałem samsungi, ostatnio po wyprawie kajakowej, gdzie utopiłem prywatnego samsunga i prywatnego iphona, postanowiłem zmienić na Dual Sim i tak trafiłem na HONOR 7.
Jestem mega zadowolony. Sprawuje się dużo lepiej jak galaxy, czy note które używałem wcześniej.

Matt.
26-10-2016, 08:31
W tej cenie to moze Meizu mi3 note ?;) pogloski chodza ze to dobra firma i bdb telefon sam niestety nie mialem z nim stycznosci.

nowart
26-10-2016, 08:34
Jeśli tę opiekę sprawował Regenersis to jesteś niesamowitym szczęściarzem.
Nie, premium service plaza w W-wie, pisałem o nim wcześniej.
Co zaś innych serwisów. Znasz taki z którego choćby połowa była zadowolona? [emoji6]

motoko
26-10-2016, 09:16
No trochę, zalogować, zainstalować i pobrać.. http://msmobile.pl/windows-insider

Ale wyprobowałeś osobiście czy teoretyzujesz?

MC_
26-10-2016, 09:35
Nie, premium service plaza w W-wie, pisałem o nim wcześniej.
Co zaś innych serwisów. Znasz taki z którego choćby połowa była zadowolona? [emoji6]

Tak. Znakomita większość osób jest zadowolona z usług serwisowych Apple. Przynajmniej od czasu, kiedy nie trzeba już urządzeń pochodzących od operatorów serwisować w Regenersis. A przy zakupie z AOS to już jest bajka.

nikoniarz
26-10-2016, 10:43
Ale wyprobowałeś osobiście czy teoretyzujesz?

Bylem w insiderze na samym poczatku, zanim dostalem oficjalna akyltualizacje

motoko
26-10-2016, 13:00
Bylem w insiderze na samym poczatku, zanim dostalem oficjalna akyltualizacje

Z Lumią 920?

nikoniarz
26-10-2016, 14:17
Z Lumią 920?

Nie, z 1520.

Jacek Q
26-10-2016, 15:19
max. 5,5 cala. Fajnie, jakby miał wsparcie cyanogenmod. Budżet w granicach 1000 zł, więc szukamy jakiegoś chinola, Macie jakieś sprawdzone?

Vernee Thor + CM13

notdot
26-10-2016, 20:25
Nie śledzę wątku, więc nie bijcie jak się już coś takiego pojawiło:
mam samsunga a3 dziś się zaktualizował z 5.0.3 do 6.0.1 czyli marshmallow
i wkurzają mnie te pseudo zaokrąglone ikony, jest możliwość żeby wrócić do starych ikon? sam system może być (chyba)
tel niezrootowany

Boryszuk
30-10-2016, 19:04
Słuchajcie, mam iPhona 4, którego nie używam bo jest w innej sieci. Ktoś wyraził chęć zakupu tegoż więc zrobiłem wipe żeby był czysty telefon (miałem przez chwilę starter z tej sieci żeby się pobawić stąd moje ustawienia w telefonie). I teraz od kilku godzin telefon tylko się rozświetla, pokazuje nadgryzione jabłko i... tyle. Nic więcej się nie dzieje. Czy telefon się uwalił czy po prostu czeka aż go połączę z iTunes (czego staram się uniknąć)?

MC_
30-10-2016, 19:28
Dfu sprobuj.

Boryszuk
30-10-2016, 19:34
Dodam tylko, że guzik "power" się zaciął był i nie działa ;-)

M_B
31-10-2016, 09:33
To może spróbuj Home+Power na kilka sekund. Chyba, że już się udało ;)

Rafał_Sz
31-10-2016, 09:57
Dzisiaj na ibood jest niezła oferta na Moto X Force. ;)

ku6i
01-11-2016, 23:35
Pytanie do Lumiarzy: dostałem padniętą Lumię 625. Objaw jest taki: telefon jest wyłączony, po podpięciu do źródła zasilania telefon krótko wibruje, na pół sekundy włącza się podświetlenie wyświetlacza (na ekranie nic się nie wyświetla), po czym gaśnie i za parę sekund (ok. 3) znów miga i tak w kółko. Po podpięciu do komputera Windows nie wykrywa telefonu, sądząc po dźwiękach systemowych tak jakby urządzenie się restartowało co kilka sekund (na zmianę dźwięk podpięcia/wypięcia urządzenia na USB) - nie jestem w stanie sprawdzić w menedżerze urządzeń, bo jego zawartość odświeża się co ok. 1,5 sekundy. Ktoś coś?
Rzekomo kiedyś jeden serwis stwierdził, że padła płyta główna i naprawa nie jest opłacalna. Tyle, że ten serwis lubi różne dziwne rzeczy twierdzić, więc postanowiłem sprawdzić na własną rękę.

nikoniarz
01-11-2016, 23:42
Podłącz pod Windows Device Recovery Tool i spróbuj wgrać system od nowa.

ku6i
02-11-2016, 00:04
Ani goły Windows, ani Windows Device Recovery Tool nie wykrywają telefonu :(

motoko
02-11-2016, 08:23
Ani goły Windows, ani Windows Device Recovery Tool nie wykrywają telefonu :(

To do kosza z nią. Padnięta Lumia 625 jest warta tyle ile ktoś da za używany wyświetlacz, 30 zł?

mateo912
06-11-2016, 23:46
miałem pare dni temu okazje obcowania z serwisem oneplus.
w swoim 1+2 nagle przestał działać skaner linii papilarnych (połączony z przyciskiem domowym), po kontakcie z supportem (w czwartek wieczorem) ustalone było że przysyłają kuriera do mnie i zabierają telefon. Co prawda trochę się nie dogadaliśmy i kurier przyjechał w piątek na co nie byłem przygotowany ale w poniedziałek (24.10) rano przekazałem i pojechał.
we wtorek(25.10) był na miejscu, w piątek (29.10) już został wysłany do mnie (w międzyczasie był 1 listopada a cały 2 listopada telefon przeleżał w warszawie na magazynie, nie mam pojęcia dlaczego).
3.10 telefon dotarł.
Podsumowując:
kontakt dość szybki (pomimo zamieszania spowodowanego faktem że telefon nie jest przypisany do mojego konta)
naprawa też dość szybka
w gratisie została mi wymieniona metalowa ramka telefonu (byłą trochę poobcierana i ostukana) + nowe szkło hartowane na ekranie (moje było lekko uszczerbione).

Tak wiec z całego serwisu jestem więcej niż bardzo zadowolony ;)

.:Gerard:.
07-11-2016, 00:07
A ja znowu kupiłem nowy telefon, tym razem Lumia 550, z nowym Windowsem, coś świetnego, po zalogowaniu maila wszystko wróciło jak w starym telefonie, kontakty, cala historia sms-ow i ustawienia.

MC_
07-11-2016, 00:14
To chyba oczywiste.

07-11-2016, 00:21
To chyba oczywiste.

Nie siedzę w tym aż tak żeby było to dla mnie oczywiste, wiedziałem ze kontakty przywróci, ale nowy telefon, nowa karta nano srano, żeby nawet zdjęcia które mam na komputerze w folderze "obrazy", historie sms-ow i ustawienia personalne to mnie zaskoczyło

Podobno Microsoft ma wprowadzić całkowicie nowy produkt, w tej chwili wyprzedają wszystkie złomy

PiKa
07-11-2016, 00:42
No widzisz, ile Microsoft o tobie wie ;)

07-11-2016, 00:48
No widzisz, ile Microsoft o tobie wie ;)

Nawet wchodząc na forum, podałem tylko początek loginu reszta była w pamięci, z jednej strony zle, z drugiej strony martwiłem się ze stracę dane, bylem na wyjeździe i po powrocie gdybym nie odzyskał danych straciłbym sporo kasy.

Badyl81
07-11-2016, 16:23
Jak Ci chodzi ta L550? Bo może bym żonie kupił...

07-11-2016, 19:48
Jak Ci chodzi ta L550? Bo może bym żonie kupił...

Wcześniej miałem Lumia 530, ustawienia i programy przywróciłem na L550, niektóre programy z wcześniejszego modelu niestety nie działają na nowym systemie Windows, próbowały się w tle przeinstalować, parę było nieaktywnych, musiałem usunąć i wgrać nowe wersje dla tego systemu, przy instalacji podpowiada czy współpracuje z tym systemem
Na początku z dwa razy wywaliło przy odczytaniu sms-a, nie chciało wgrać z dwóch programów, nie wyświetlało całej grafiki jednej z ikonek, ale po dniu zaczęło wszystko stabilnie działać
Zależy od użytkowania, w moim przypadku bateria trzyma około 2-2,5 doby, w pierwszych dniach gdy konfigurowałem wszystko to poziom baterii znikał w oczach, starszy model potrafił dłużej o dobę wytrzymać

manfred
11-11-2016, 09:17
Kupiłem sobie na telefon umi super etui kształtem przypominające książkę. I teraz gdy klapka lekko się podniesie ekran podswietla się. Jest to fajna sprawa bo nie muszę wciskać guzik. Ale zauważyłem że wystarczy lekkie odchylenie i już ekran podświetlany co skraca żywotność baterii. Chciałbym mieć nad tym kontrolę i móc włączać i wyłączać tę funkcję. Android 6

gdariusz
11-11-2016, 09:49
iPhone 7 ;)

manfred
11-11-2016, 10:23
O co chodzi?

Kurtz
16-11-2016, 14:19
https://sekurak.pl/chinski-backdoor-w-androidzie-wysyla-pelne-tresci-smsow-wykonuje-dowolny-kod-jako-system/

Z dedykacją dla wszystkich miłośników tanich chińczyków.

sote
16-11-2016, 20:14
Noooooo fajnie. tyle tylko że nie znam nikogo kto miał przez to problemy, nawet nie znam nikogo kto zna kogoś, kto zna kogoś kto miał przez to problemy ;) Chińska firma, serwery w Chinach, chmura na chińskich serwerach, backup systemu gdzie? W USA mają TRZYMAĆ dane? Ajfony, Samsungi czy lg nic, nigdzie nie wysyłają? Dużo hałasu o nic pewnie.

peterka43
16-11-2016, 21:09
Hej potrzebna rada
Naszła mnie ostatnio myśl nad zmianą telefonu i pomyślałem o iphone 5s,ceny zjechały w dół i można go dostać nówkę w polskim sklepie za ok 1400 pln.(tak wiem to model z przed kilku lat)ale podobno bardzo dobry.Potrzebuję telefonu raczej nie dużego tak do max 4,5 cala.
W gry nie gram,tylko rozmowy,sms-y ,mms-y,bankowość internetowa,poczta(mam 4 skrzynki pocztowe),czasami coś sprawdzić na necie,no i oczywiście zdjęcia.
Szkoda tylko ,że to nie dual sim ale jakoś to przeboleję.
Pytanie do osób,które posiadały bądź posiadają iphona 5s o opinie na jego temat ,czy warto kupić, jak z awaryjnością itp.., ile wytrzymuje bateria, jak wrażenia z dłuższego użytkowania.
Generalnie za i przeciw i dlaczego. Nie znam systemu iOS-a dlatego pytam.
Pozdrawiam Piotr

kiemlo
16-11-2016, 22:38
Noooooo fajnie. tyle tylko że nie znam nikogo kto miał przez to problemy, nawet nie znam nikogo kto zna kogoś, kto zna kogoś kto miał przez to problemy ;) Chińska firma, serwery w Chinach, chmura na chińskich serwerach, backup systemu gdzie? W USA mają TRZYMAĆ dane? Ajfony, Samsungi czy lg nic, nigdzie nie wysyłają? Dużo hałasu o nic pewnie.
Jest pewna różnica pomiędzy usługami, na które się godzisz i masz do nich dostęp, a wysyłaniem SMS, historii połączeń czy też wykonywaniem poleceń z pominięciem jakiejkolwiek kontroli właściciela słuchawki.

17-11-2016, 00:38
Na nowym Lumia, po zaczęciu pisania loginu wyskakiwały podpowiedzi, po wybraniu wskakiwało hasło
jedynie konto Microsoft miałem potwierdzenie na maila

M_B
17-11-2016, 11:12
Wiadomo, że ajfony wszystko wysyłają do Apple, ale jak wiemy zostaje to tylko w tej firmie i nawet FBI nie ma do tego dostępu.

Wszystko jest ceną za wygodę. Wszystko co mam na "pulpicie" i w dokumentach w komputerze Mac, automatycznie trafia do chmury i mam do tego dostęp z ajfona w każdym miejscu, gdzie mam zasięg sieci komórkowej lub wi-fi.

kiemlo
17-11-2016, 11:50
Założyłeś konto, wyraziłeś zgodę, się wysyła, możesz sprawdzić, co tam się zapisuje i to usunąć.

W przytoczonej sprawie z telefonami BLU dane były wysyłane bez wiedzy i zgody użytkownika, a aplikacja obchodziła także system zabezpieczeń Androida, aby nasłuchiwać poleceń z jakiegoś chińskiego serwera. Widzisz różnicę?

spiritus
23-11-2016, 20:47
Od wczoraj odkąd zainstalowałem yanosika włącza mi się notorycznie bluetooth. Samoczynnie. Ktoś wie jak to można naprawić? Jeszcze nie próbowałem przeinstalować programu bo nie miałem czasu.
To działa tak, że wyłączę i odstawię tel na kilka godzin i się włączy ponownie...

PiKa
23-11-2016, 20:49
Zmień w y żeby nie włącza się gdy połączy się z bt

spiritus
23-11-2016, 20:55
Aale to mi się bluetooth włącza a nie yanosik :D

Odznaczyłem wszystkie opcje powiązane z bt i zobaczę czy coś podziałało.

roofman
23-11-2016, 20:58
Yanosik: opcje - ustawienia - Bluetooth - Yanosik Connect -> to wyłącz.

spiritus
23-11-2016, 23:01
działa

dzięki chłopy ;)

nowart
28-11-2016, 16:40
Szukam jakiś dobrze grających słuchawek bezprzewodowych, dokanałowych. Mam dość dyndającego kabla podczas treningów, który co rusz zahaczam, wkurza mnie efekt mikrofonowy czy jak to się tam profesjonalnie nazywa. Muszą być wygodne, dobrze leżeć w uszach, nie wylatywać, dobrze brzmieć no i fajnie, jakby nie urwały kieszeni... ktoś? coś? :)

siona
28-11-2016, 17:19
Zapytaj w erze...

M_B
28-11-2016, 17:53
ktoś? coś? :)

To jest dobre, ale ciut drogie. (http://www.apple.com/pl/shop/product/ML8V2ZM/A/słuchawki-bezprzewodowe-powerbeats3-wireless-czarne?fnode=2f7851b16ffc24849f495bc2934600a0245d1 524e277890468e065233ded6bbf2cccfdb48dfccacf9ea8632 62645c1bf819e1edb47bcaee02e0498efd33c8b0f9eff90d2c ab2297e8749ab45f92ff8c2da75a514abb0e1ccf97acfae4fc 21ad3)

nowart
28-11-2016, 17:59
Nooo...ciut... ;-)

OjTam
28-11-2016, 19:06
http://www.krugermatz.com/pl/p/Sluchawki-zaglowne-81BT-/2329
http://www.krugermatz.com/pl/p/Sluchawki-dokanalowe-998BT/2253
Może któreś z tych?

nowart
28-11-2016, 22:31
Zapytaj w erze...

Rzuć jakiś model o który pytać, jutro zadzwonię...

http://www.krugermatz.com/pl/p/Sluchawki-zaglowne-81BT-/2329
http://www.krugermatz.com/pl/p/Sluchawki-dokanalowe-998BT/2253
Może któreś z tych?

Masz któreś z nich?
Tak czytam opinie, recenzje i za 300-500 można już naprawdę świetne słuchawki dostać ale kurka wodna nigdzie tego ani obejrzeć, przymierzyć, przesłuchać zatem gdyby ktoś miał coś sprawdzonego to bardzo proszę o sygnał :)

Boryszuk
28-11-2016, 23:05
Ja mam takie (http://www.ebay.co.uk/itm/17225763415) i dają radę. Ale ja jestem amuzykalny i nie słyszę różnicy między głośnikami za 10000 a tymi za 15000 ;-) Kiedy wypluwam płuca na crosstrainerze nie wypadają z uszu i dzielnie podają rytm.

OjTam
28-11-2016, 23:08
Rzuć jakiś model o który pytać, jutro zadzwonię...

Masz któreś z nich?
Tak czytam opinie, recenzje i za 300-500 można już naprawdę świetne słuchawki dostać ale kurka wodna nigdzie tego ani obejrzeć, przymierzyć, przesłuchać zatem gdyby ktoś miał coś sprawdzonego to bardzo proszę o sygnał :)

Właśnie nie. Ze słuchawkami K&M miałem tyle do czynienia, co miałem zwykłe do smartfona w pudełku.

Ark
28-11-2016, 23:34
Szukam jakiś dobrze grających słuchawek bezprzewodowych, dokanałowych. Mam dość dyndającego kabla podczas treningów, który co rusz zahaczam, wkurza mnie efekt mikrofonowy czy jak to się tam profesjonalnie nazywa. Muszą być wygodne, dobrze leżeć w uszach, nie wylatywać, dobrze brzmieć no i fajnie, jakby nie urwały kieszeni... ktoś? coś? :)

Mpow Magneto https://www.amazon.de/Mpow-Bluetooth-InEar-Kopfh%C3%B6rer-Freisprech-Headset-Smartphones-Silber-Silber/dp/B015MDJ2K8

nowart
29-11-2016, 14:06
Ja mam takie (http://www.ebay.co.uk/itm/17225763415) i dają radę. Ale ja jestem amuzykalny i nie słyszę różnicy między głośnikami za 10000 a tymi za 15000 ;-) Kiedy wypluwam płuca na crosstrainerze nie wypadają z uszu i dzielnie podają rytm.

Link jest nie available :)

Mpow Magneto https://www.amazon.de/Mpow-Bluetooth-InEar-Kopfh%C3%B6rer-Freisprech-Headset-Smartphones-Silber-Silber/dp/B015MDJ2K8

Używasz? Jak wrażenia?

Boryszuk
29-11-2016, 15:07
Link jest nie available :)

Sorry, cos skasztanilem.

Klik (http://www.ebay.co.uk/itm/172257634151)

Ark
29-11-2016, 15:35
Używasz? Jak wrażenia?
Tak, używam. Jak dla mnie OK, ale audiofilem nie jestem więc trudno mi wypowiedzieć się obiektywnie.
Pozdrawiam ☺

_______
Mobilnie

boobass
29-11-2016, 17:42

Jaybird X2. Aktualnie potaniały. Jedne z lepszych, zwłaszcza jak trenujesz.

nowart
29-11-2016, 17:54
Dzięki ale 150 $ za słuchawki tego typu to za dużo jednak.

Matt.
03-12-2016, 13:36
Czesc, jako ze stoje przed podobnym wyborem i tez szukam jakis sluchawek do 600pln tyle ze nausznych postanowilem napisac moze cos doradzicie. A wiec Beatsy odrazu odrzucam i zastanawiam sie glownie nad JBL everest 300 a Marshall Major II w wersji Bluetooth ze wzgledu na marke plus normalny nie kosmiczny i obly wyglad jaki teraz w modzie. Co myslicie o tych smuchawkach ?? A moze polecacie jakies inne ?

Boryszuk
03-12-2016, 17:17
Ktoś z Was ma Google Pixela? Jakieś opinie, słabości?

Matt.
03-12-2016, 17:22
Bawilem sie nim przez chwile i jedyne co moge powiedziec to to ze mi sie nie podoba i ze latwo jest porysowac tylnie szklo wiecej nie moge powiedziec bo nie mialem go osobiscie ;) moim zdaniem nie warto za ta cene szczegonie ze za niedlugo wyjda nowy rok a wtedy jest zawsze duzo premier zapewne na nowy h ukladach ;)

motoko
04-12-2016, 00:23
Ktoś z Was ma Google Pixela? Jakieś opinie, słabości?

Zaj...y, tyle że u mnie o 150 funtów za drogi...

kiemlo
04-12-2016, 00:32
Czesc, jako ze stoje przed podobnym wyborem i tez szukam jakis sluchawek do 600pln tyle ze nausznych postanowilem napisac moze cos doradzicie. A wiec Beatsy odrazu odrzucam i zastanawiam sie glownie nad JBL everest 300 a Marshall Major II w wersji Bluetooth ze wzgledu na marke plus normalny nie kosmiczny i obly wyglad jaki teraz w modzie. Co myslicie o tych smuchawkach ?? A moze polecacie jakies inne ?
Major II rozczarowuje, jeśli chodzi o wykonanie, chociaż nie brzmi źle (co prawda słuchałem wersji kablowej). Możesz jeszcze wypróbować AKG Y45BT, stety/niestety w tym zakresie cenowym jest spory wybór :)

mirek
04-12-2016, 08:24
@matt (http://forum.nikoniarze.pl/member.php?u=783) zobacz Parrot Zik 2.0 na A... znajdziesz do 600 zł nowe
Wybrałem je do tego jest super program z presetami wykonanie Bajeczne aku tak do 7h redukcja szumu zewnetrznego
Dziala rewelacyjnie i z mojej strony tyle w Temacie ???

Matt.
04-12-2016, 15:36
Ok wybor padl na Marshall-a w srode maja byc u mnie ale mysle ze sie oplacalo bo byly na przecenie i udalo sie je nabyc za 89 funtow ;) w srode-czwartek napisze jak wrazenia i z odsluchu i z wykonania ;)

Matt.
06-12-2016, 22:30
Ok Marshalle sa juz u mnie i jak narazie jedyne co moge napisac to to ze w podobnej cenie nie znajdzie sie chyba nic lepszego do Rocka i ciezkiej muzyki ;) Testowalem Beatsy Studio za prawie 2 krotnosc ceny i nie dawaly rady Bose q35 to padaka przy Marshallach a sony maja przytlaczajacy bass jak dla mnie ;) jak bedzie ktos chetny to napisze troche wiecej na Priv ;)

MC_
06-12-2016, 22:34
Czy ma ktos pomysl na telefon do 1000-1300 zl (na prezent dla rodzica)? Zakup w sklepie typu MM, x-kom czy inny komputronik.
Przesiadka z Lumii 920, ale okienka juz odpadaja na tym etapie.
Wstepnie mysle nad Moto X Style.

M_B
07-12-2016, 10:51
iPhone 5s

MC_
07-12-2016, 11:04
Tak też myślałem, ale raczej by się przydał większy wyświetlacz.

jarek_ns
07-12-2016, 18:06
Dla rodzica myślę że moto x play. Ma super baterię. Dobrze zoptymalizowany soft i jest stosunkowo nieduży jak na 5,5".

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

MC_
07-12-2016, 18:22
W sumie to jest jakiś pomysł, bo Style ma baterię tragiczną.

ShutterStill
27-12-2016, 21:09
Kiedyś był tu użytkownik telefonu Nubia?
Jest ktoś taki tu jeszcze? ;)

eristoff
28-12-2016, 01:36
ja miałem ZTE Nubia Z7 mini

ShutterStill
28-12-2016, 01:58
Ja szukam Rom z Google Play services do Z11

eristoff
28-12-2016, 02:33
właśnie ze względu na słabe romy przesiadłem się na xiaomi, to był jeden z głównych powodów choć znalazło by się jeszcze kilka. Tutaj może coś znajdziesz:

http://www.needrom.com/category/zte/serial-nubia/

albo ten też powinien być dobry

https://download.mokeedev.com/?device=nx531j

a i kiedyś były niezłe romy od kucharza o nicku "cuoco92" poszukaj na necie może coś jeszcze robi

ShutterStill
28-12-2016, 03:21
Dziękuję

Boryszuk
28-12-2016, 20:38
Ja od dziś bawię się Pixelem. Fajny, mega szybki. Zobaczymy jak długo. Szkoda tylko, że ktoś w Google postanowił wymyślić kolejny format wtyczki...

lukiii
28-12-2016, 20:50
Szkoda tylko, że ktoś w Google postanowił wymyślić kolejny format wtyczki...
USB typu C nie jest wymysłem Google :)

Boryszuk
28-12-2016, 20:53
Oopsik ������

matys
29-12-2016, 22:27
Ja od dziś bawię się Pixelem. Fajny, mega szybki. Zobaczymy jak długo. Szkoda tylko, że ktoś w Google postanowił wymyślić kolejny format wtyczki...

Ja mam od zeszłego roku 6p... genialny telefon. W połączeniu z aparatem i kilkoma appkami jak Snapseed zupełnie zastapił mi aparat fotograficzny, który prawie zawsze był za duży. Na wakacje wziąłem oba i używałem tylko nexusa. Nex pójdzie w ręce dzieci albo pod młotek, bo i tak najlepszy aparat to ten, który się ma pod ręką.

ShutterStill
30-12-2016, 13:14
Ja mam od zeszłego roku 6p... genialny telefon. W połączeniu z aparatem i kilkoma appkami jak Snapseed zupełnie zastapił mi aparat fotograficzny, który prawie zawsze był za duży. Na wakacje wziąłem oba i używałem tylko nexusa. Nex pójdzie w ręce dzieci albo pod młotek, bo i tak najlepszy aparat to ten, który się ma pod ręką.

Ale na forum na iPhone siedzisz [emoji6]

Matt.
30-12-2016, 13:28
Ale na forum na iPhone siedzisz [emoji6]

Wlasnie go zdemaskowales ;)

robin102
30-12-2016, 14:47
Pomóżcie jak wiele razy Nienawidzę smartfnów, nienawidzę, ale używać trzeba, bo trzeba, a jak nikt nie widział i jadę tam gdzie nic nie sięga to NOKIA 6230i jest ze mną :)
Obecny mój smartfon LG L9 złamał mi się prawie wpół coś tam niby jeszcze działa, ale w nowy rok nowy telefon, bo z połamanym obciach do lekarza iść. Totalnie nie znam rynku. Córce kupiłem Sony Z3 i dwa lata świetnie działa. Sobie też bym kupił ale jakiś za panienkowy, te szybki szklane, ten dziwny uchwyt telefonu co to nie wiadomo jak wziąć do męskiej ręki mimo, ze on duży. Potrzebuje aby w telefonie odbiornik GPS był świetnie dziający. Kolega namawia mnie na coś co się nazywa Huawei P9 lajt :) że niby wszystko ma i mi wystarczy. Budżet max 1000zł, ale jak trzeba do dokładkę stówki przeboleje. Będę korzystał z netu na smartfonie i oglądał zdjęcia i używał go często jako nawigacje, aaaaa i ślepawy jestem więc spory dobry ekranik niezbędny. Aparatu foto może nie być, bo nie umiem używać.

eristoff
30-12-2016, 23:34
Xiaomi Redmi Note 3 pro na snapdragonie 650 kup, mam polecam, nie będę pisał o specyfikacji bo jest ogólnodostępna, ja telefon mam od czerwca i jest świetny, a dzisiaj przesiadłem się z romu miuipolska.pl na global, bateria działa lepiej, ale doskwiera trochę brak roota te aplikacje od Google, typu dysk, muzyka, zdjęcia itp, niby można wyłączyć ale dalej są. Co prawda ja mam telefon prosto z Chin, ale można kupić bez problemu w Polsce z 24 miesiącami gwarancji. No chyba że kupisz xiaomi mi5 prosto z Chin. Ja bym tak zrobił.

ShutterStill
30-12-2016, 23:48
Xiaomi Redmi Note 3 pro na snapdragonie 650 kup, mam polecam, nie będę pisał o specyfikacji bo jest ogólnodostępna, ja telefon mam od czerwca i jest świetny, a dzisiaj przesiadłem się z romu miuipolska.pl na global, bateria działa lepiej, ale doskwiera trochę brak roota te aplikacje od Google, typu dysk, muzyka, zdjęcia itp, niby można wyłączyć ale dalej są. Co prawda ja mam telefon prosto z Chin, ale można kupić bez problemu w Polsce z 24 miesiącami gwarancji. No chyba że kupisz xiaomi mi5 prosto z Chin. Ja bym tak zrobił.
Proszę spójrz na wiadomości z Tapatalk

motoko
31-12-2016, 19:35

Sam się zastanawiam, czy nie porzucić iOS (iP SE) na rzecz czystego Andka... Nie mam żadnych innych urządzeń od Apple, argument o "ekosystemie" odpada więc na starcie, do tego kolejne wersje iOS mają coraz więcej błędów, znikają mi wpisy w kalendarzu, zawiesza się apka do dzwonienia i parę innych rzeczy się dzieje, nie jest to już niestety słynne "it just works"...
Szkoda że tak mało jest słuchawek z czystym Androidem w rozsądnym rozmiarze i znośnej cenie, Pixel kusi ale nie dam tyle za telefon... Może właśnie 6p, bo widzę kilka ogłoszeń za znośne pieniądze, oby tylko zmieścił się w kieszeni.

MC_
31-12-2016, 19:37
Z czystym mam do czynienia z Moto X Style. Na papierze miazdzy iP6. Ale plynnosc duzo gorsza.

Maro66.
01-01-2017, 02:09
A Moto Z?
http://www.motorola.in/products/moto-z

MC_
01-01-2017, 02:17
Nie ta cena. No i porownywalem iP z 2014 roku z modelem 2015 z Andkiem.

Boryszuk
01-01-2017, 16:25
nie jest to już niestety słynne "it just works"...

Nie wiem jak inne aparaty ale Pixel właśnie tak działa. Jest mega szybko, bez zwiech i zastanawiania. Pierwszego dnia miałem trochę problemów, nie chciała mi się klawiatura zainstalować. Okazało się, że używałem wersji dla tabletów (mam SwiftKey zarówno na tablecie jak i telefonie, słowniki się wzajemnie uzupełniają o nowe słowa). Po instalacji poprawnej wersji problemy się skończyły. Przesiadłem się z SGS5 i obiecałem sobie, że nigdy więcej Samsunga. Miałem kiedyś Nexusa 4. Było fajnie, szybko. Ale Pixel to inna liga. Tu (w UK) w można go mieć w podobnym abonamencie co iPhone 7. Ja dostałem trochę taniej. Niestety, Pixel XL lub wersja z większą pamięcią nie wchodziła w grę, tak samo jak iPhone 7 plus.

robin102
01-01-2017, 19:40
Kruca bomba Panowie nikt nic :( co jeszcze bezpośrednia konkurencja w zblizonej cenie jest dla
Huawei P9 Lite

siona
01-01-2017, 22:14
A ile to kosztuje?

Matt.
01-01-2017, 22:48
Huawei P9 lite jest chyba najlepszym wyborem w tej cenie rozgladnij sie jeszcze za Samsungiem A5 albo Motorolla x play? To sa sredniaki z pulki P9 lite a do normalnego uzytkowania bez zadnych wodotryskow te telefony wystarcza ;)

ksh
01-01-2017, 23:06
W tej cenie teraz jest premiera UMi Z, chyba 219$, nawet jeśli vat wpadnie to będzie spoko cena, a gwarancja roczna kosztuje chyba coś 15$.
http://www.umidigi.com/page-umi_z_overview.html#top

motoko
02-01-2017, 12:51
Kruca bomba Panowie nikt nic :( co jeszcze bezpośrednia konkurencja w zblizonej cenie jest dla
Huawei P9 Lite

No bo teraz tak właśnie jest, rynek wydaje się być pełen różnorakich modeli, niby dla każdego coś się powinno znaleźć, a jak tylko człowiek ma cień wymagań, to pole manewru strasznie się zawęża.

Sam zaczynam mieć ochotę na powrót do Androida, ze względu na wcześniejsze doświadczenia chcę system jak najbardziej czysty i muszę iść na kompromis, jako że nie stać mnie na Pixela.

mateo912
02-01-2017, 13:01
No bo teraz tak właśnie jest, rynek wydaje się być pełen różnorakich modeli, niby dla każdego coś się powinno znaleźć, a jak tylko człowiek ma cień wymagań, to pole manewru strasznie się zawęża.

Sam zaczynam mieć ochotę na powrót do Androida, ze względu na wcześniejsze doświadczenia chcę system jak najbardziej czysty i muszę iść na kompromis, jako że nie stać mnie na Pixela.

jak chcesz niemal czystego androida i mocne bebechy polecam oneplus 2/3/3t

matys
02-01-2017, 19:44
Wlasnie go zdemaskowales ;)

Nic tam... teraz znów na nim siedzę... niestety nie mam wyboru w firmie... iPhone i nic innego. A szkoda, bo bym tym razem wybrał małego pixela.

Jedyną wadą 6p jest jego duży rozmiar.
Czasem to przeszkadza, bo np zupełnie nie ma co z nim zrobić na służbowym wyjściu, jak się ma gajer, to da się go w marynarce nosić, ale iP 5s jest mini i piknie pasuje do kieszeni.

Matt.
02-01-2017, 19:57
matys ja sam mialem LG G4 i tez w kieszeniach sie ledwo miescil dlatego przesiadlem sie na 6s i teraz brakuje mi tej wielkosci xD Dobrze ze jeszcze tablet zostal bo bym nie wytrzymal xD

ShutterStill
02-01-2017, 20:14
Ja mam teraz nubia z11 i jest mega komfortowe.
5.5 cala ale bez bocznych ramek.
Troszkę grubszy od iphone ale kamera nie wystaje ;)
Bateria 7.5h SOT

Matt.
02-01-2017, 20:22
ZTE kiedys mialem i sie strasznie zrazilem i tak mi juz zostalo ze nawet na ta firme nie patrze co wypuszcza ;) chociaz to bylo dosc dawno tak wiec moze i jakosc sie u nich poprawila ;)

robin102
03-01-2017, 01:08
Byłem dziś w tym sklepie stacjonarnym , oglądałem macałem i w sumie nie wiem który wybrać. Pierwszy zdecydowanie ładniejszy , lepiej wykonany i ładniejszy wyświetlacz.
http://www.x-kom.pl/p/311526-smartfon-telefon-alcatel-idol-4-lte-dual-sim-szary.html
drugi podobno dobry telefon i chętne kupowany, ale jakiś taki zwykły bardzo i ta marka, ta nazwa
http://www.x-kom.pl/p/307794-smartfon-telefon-huawei-p9-lite-dual-sim-czarny.html
Oba w tej samej cenie i doprawdy przyjdzie zwariować :)
a może SONY Z2 bo jeszcze nowe niby do kupienia za tą samą kase ?

Matt.
03-01-2017, 01:29
Z tego co widze Altacel ma lepszy procesor i grafike a na dodatek wiecej ram za to Huawei ma prawdopodobnie lepsze wykonanie, czytnik linni papilarnych i zapewne lepsze aparaty ;) moim zdaniem oba dobre a ktory wybierzesz to juz zalezy od ciebie

robin102
03-01-2017, 09:02
Alcatel o niebo lepiej wykonany, procesor nie jest aby lepszy w tym P9 lite , bo przecież w P9 lite wyżej taktowany 1,7 GHz a w Alcatelu 1,5 GHz ? no bo nie kumkam co tam ważne w tych smartfonowych procesorach. Czytnik linii papilarnych zupełna bzdura moim zdaniem i nie potrzebne dla mnie.

Matt.
03-01-2017, 09:06
Alcatel ma snapdragona a zazwyczaj aplikacje sa projektowane pod ten procesor no i te z samsunga ;) + na dodatek porcesor graficzny zawsze lezal u Huaweia ;) jak nie napalasz sie na czytnik i inne to chyba sam sobie odpowiedziales na pytanie co dla ciebie lepsze ;)
PS
Pomysl jeszcze nad
http://www.x-kom.pl/p/256516-smartfon-telefon-lenovo-moto-x-play-bialy.html

MC_
03-01-2017, 09:41
Przed sylwestrem w MM była Moto X Style za 1149 zł, co jest w mojej ocenie dobrym wyborem.

TomyLee
03-01-2017, 10:02
robin102, sprawdz Honor 7 lub Honor 8.

Posiadam 7, prawie rok. zmienilem z iphone'a a wczesniej smartphony samsunga i jestem mega zadowolony.
dual sim dziala rewelacyjnie wiec mozna tel firmowy z prywatnym miec w jednym telefonie. do tego solidna obudowa i jakosc wykonania.

Matt.
03-01-2017, 10:18
Honor 7 na pewno by miał najlepszą specyfikacje a co się z tym wiąże najdłużej by pożył (przynajmniej w teorii) Honor to nic innego jak Huawei czyli nie można się spodziewać dobrego wsparcia ale jak ci nie przeszkadza zatrzymać się na Androidzie 6.0 to nie powinien to być problem ;)

robin102
03-01-2017, 10:56
Przed sylwestrem w MM była Moto X Style za 1149 zł, co jest w mojej ocenie dobrym wyborem.
Czy dobrze wnoszę, że MOTO X Style to model wyższy od Motoroli X Play tyle, że ten pierwszy jest telefonem starszym na rynku ? X Play nie bardzo chcę bo na nim Lenowo napisane. X Style chyba ma znaczek "M" na obudowie.
Może warto jeszcze tą stówkę dołożyć do Moto X Style w stosunku do P9 Lite czy Alcatela Idol 4 ? Co myślicie ? Ważny dla mnie jest skuteczny GPS, dobry wyświetlacz z ładnymi kolorami i generalnie aby fonik miał wszędzie zasięg i szpanerski był :) Co to jest A -GPS i GLONASS bo jak widzę w porównywarce to w Moto X Style nie ma tych, no tych :)
http://www.x-kom.pl/p/260241-smartfon-telefon-lenovo-moto-x-style-32gb-czarny.html

Matt.
03-01-2017, 11:09
robin102 jak ma być fon szpanerski to altacel odpada bo to jednak niszowa firma ;) Co do GPS to nie mam pojęcia jak działa w tych telefonach a co do Moto X Style to jest to zdecydowanie najlepszy telefon z tych 3 no może Honor 8 będzie lepszy ale tylko wtedy jeżeli nie grasz na telefonie.
Ps
Pamietaj ze Moto X style ma 5.7 cala ekran i jest to ~75% pokrycia frontu czyli tel bedzie dosc duzy (moze to pomagac w "szpanowaniu")

ksh
03-01-2017, 11:33
Ja tylko doradzę żeby te chińskie moto przed zakupem wziąć do ręki bo straszne kloce są w porównaniu do innych fonów, zwłaszcza jak ktoś jest przyzwyczajony do smukłych ajfonów i szajsungów.

jarek76
03-01-2017, 12:21
Robin mam p9 lite i nie jestem zadowolony z GPS a, sony z3 było pod tym względem duuuuużo lepsze. Poza tym telefon fajny a dual sim to super sprawa.

jo44
03-01-2017, 12:38
Czy dobrze wnoszę, że MOTO X Style to model wyższy od Motoroli X Play tyle, że ten pierwszy jest telefonem starszym na rynku ? X Play nie bardzo chcę bo na nim Lenowo napisane. X Style chyba ma znaczek "M" na obudowie.
Może warto jeszcze tą stówkę dołożyć do Moto X Style w stosunku do P9 Lite czy Alcatela Idol 4 ? Co myślicie ? Ważny dla mnie jest skuteczny GPS, dobry wyświetlacz z ładnymi kolorami i generalnie aby fonik miał wszędzie zasięg i szpanerski był :) Co to jest A -GPS i GLONASS bo jak widzę w porównywarce to w Moto X Style nie ma tych, no tych :)
http://www.x-kom.pl/p/260241-smartfon-telefon-lenovo-moto-x-style-32gb-czarny.html
No ta Motorola jest wyjątkowo wypasiona:http://www.mgsm.pl/pl/katalog/motorola/motoxstyle/ .
O systemach GPS masz tu:http://komorkomania.pl/33997,galileo-europejski-system-nawigacji-satelitarnej

robin102
03-01-2017, 12:44
Robin mam p9 lite i nie jestem zadowolony z GPS a, sony z3 było pod tym względem duuuuużo lepsze. Poza tym telefon fajny a dual sim to super sprawa.
Wiem, wiem od swojej Zuzi pożyczyłem na wyjazd po Europie Z3 i nawigacja prowadziła mnie perfecto. Nadziwić się nie moglem, że po wyjeździe z alpejskiego tunelu od razu łapał satelitę w mig.
Czytałem gdzieś kiedyś , że GPS w całej serii Z Sonego to niedościgniona klasa dla innych.

Dzięki za linki, poczytam

No ta Motorola jest wyjątkowo wypasiona:http://www.mgsm.pl/pl/katalog/motorola/motoxstyle/ .
O systemach GPS masz tu:http://komorkomania.pl/33997,galileo-europejski-system-nawigacji-satelitarnej

Matt.
03-01-2017, 12:55
robin102 nie wiem czy Z3 ma ten sam modol co Z3 compact ale jak tak to zdecydowanie przesadzasz co do jego pracy ;) sam mam Iphona 6s a moja dziew Z3c i na wypadzie do londynu (byly wtedy budowy w centrum) z3c zglupiala i GPS skakal i nie byl w stanie ustalic lokalizacji natomiast u mnie na 6s mialem pokazana lokalizacie co do paru metrow.

robin102
03-01-2017, 13:28
Weź nie strasz bo Sony Z3 Compact też w kręgu zainteresowań moich

zdyboo
03-01-2017, 13:52
Z3 compactem nawiguję na mapach Google online i offline. Online nie ma problemu, czasem w offline się nieco gubi, ale nie ma tragedii. Nie testowałem innych apek i innych map, bo zasadniczo do poważnych zastosowań mam Garmina.

Matt.
03-01-2017, 13:56
zdyboo ja tak samo jedynie mapy Google tak samo na Iphonie i Z3c czesto sie gubi w miastach (szczegolnie tych wiekszych) co do trasy to nie wiem jak trzyma bo od czasu mojej przeprowadzki do UK nie mam auta przez problematyczne parkingi ;)

jo44
03-01-2017, 15:09
Nie wiem jak jest w innych słuchawkach ale w mojej LG G3 zdarzyło mi się zezwolić na "tryb wysokiej dokładności" (czyli GPS i sieci) ustalania położenia.
No i programy korzystające z GPS zaczęły wariować. Dokładność spadła do około 100-200 metrów - bardzo "zabawnie" jest nad wodą , to jestem na lądzie
to skaczę do wody.:) Nie wiem jak "cholerę" odkręcić - teraz już nie pyta po włączeniu czy mam zmienić tryb, zaczyna zawsze od "wysokiej dokładności".
Niby można to każdorazowo przełączyć, ale jest to upierdliwe. W trybie "Tylko GPS" wszystko jest OK, trzyma trasę, pokazuje dokładnie położenie.
Być może macie takie same problemy za swoimi słuchawkami.

zdyboo
03-01-2017, 15:51
Ja mam zaznaczoną lokalizację tylko za pomocą GPS. Żadna wysoka dokładność i takie tam. Co do miast, we Wrocławiu mi się nie gubi i nie wariuje, aczkolwiek jak przez kilka dni używałem apki Strava zamiast licznika Garmina, to ślad z telefonu nie był tak gładki jak z odbiornika GPS.

eristoff
03-01-2017, 19:46
Byłem dziś w tym sklepie stacjonarnym , oglądałem macałem i

i nie pokusiłeś się obejrzeć XIAOMI REDMI NOTE 3 PRO ? Czy nie było? X-KOM to oficjalny dystrybutor ABC DATA

http://www.x-kom.pl/p/301524-smartfon-telefon-xiaomi-redmi-note-3-16gb-dual-sim-lte-dark-grey.html

http://www.x-kom.pl/p/331541-smartfon-telefon-xiaomi-redmi-note-3-32gb-dual-sim-lte-dark-grey.html

robin102
03-01-2017, 20:35
Przecież to jakaś chińszczyzna i jak ja bym tym przed sobą szpanował, że co, że w życiu dobrze to wyszły mi tylko włosy i nie stać mnie na markowy telekomunikacyjnej firmy telefon ?
Ale obejrzę w sklepie

mateo912
03-01-2017, 22:08
Przecież to jakaś chińszczyzna i jak ja bym tym przed sobą szpanował, że co, że w życiu dobrze to wyszły mi tylko włosy i nie stać mnie na markowy telekomunikacyjnej firmy telefon ?
Ale obejrzę w sklepie

nie stać Cię na markowy telefon?
no to muszę Cie uprzedzić ale Xiaomi jest obecnie największym producentem telefonów na świecie, jakoś w zeszłym miesiącu z tego co pamiętam wyprzedził samsunga;)

nikoniarz
03-01-2017, 22:39
Xiaomi jest obecnie największym producentem telefonów na świecie

I to ma świadczyć o czym? O jakości? Czy raczej o przystępności cenowej?

Maro66.
03-01-2017, 22:59
W zasadzie o jednym i drugim...
A Alcatel i Huawei to mistrzowie unoszący się na oparach prestiżu?
:lol:

nikoniarz
03-01-2017, 23:06
W zasadzie o jednym i drugim...

A może raczej o dobrym stosunku ceny do jakości?

ksh
03-01-2017, 23:09
Poziom technologiczny w fonach obecnie jest ten sam czy w Japonii, czy Korei czy w Chinach, wszyscy tłuką masowo często na modułach jakie trafiają do różnych marek i modeli, obecnie te same wyświetlacze można spotkać w samsungu, sony czy oppo, dawne wielkie marki nie stanowią obecnie wyznacznika jakości.
Problem z "markowymi" produktami jest taki że są droższe i oferują mniej, powoli wszystkie oddziały firm znanych marek zostaną zakupione przez chińskie firmy jak np wspominana tu motorola mobile.
Kupować trzeba to co odpowiada, jak ktoś uważa że TV Sony to najlepszy sprzęt to nie ma co kupować jakieś LG, podobnie z fonami.

nikoniarz
03-01-2017, 23:11
Kupować trzeba to co odpowiada, jak ktoś uważa że TV Sony to najlepszy sprzęt to nie ma co kupować jakieś LG, podobnie z fonami.

I podobnie z monitorami. I sprzętem foto (szkła, lampy...), i ze wszystkim...

Maro66.
03-01-2017, 23:20
A może raczej o dobrym stosunku ceny do jakości?

Jak najbardziej.

robin102
03-01-2017, 23:24
Chińskie produkty egzotycznych marek choć produkowane w milionach zawsze są prawie tak dobre jak inne innych marek, tylko te prawie ciągle się ciągnie. Zegarki, telefony, sprzęt audio, wszystko prawie , a te prawie wedlug mnie przekłada się na prawie taką samą cenę jak znanych, doświadczonych producentów. Ceny powinny być chińskie.
Nie mówię, że nie kupie tego Xiaomi, przymierze do ręki, do ucha i może ...