PDA

Zobacz pełną wersję : GSM, wybór telefonu, smartfonu, porady itp.

Strony : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 [19] 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61

Beson
18-01-2012, 21:07
Mój LG 2x na przerobionym stockowym romie trzymał 5 dni nawet - na obecnym MIUI, 2.5 dnia to już cud.....

To mnie teraz zmartwiłeś i to bardzo, ciekaw jestem jak to wyjdzie na S II.

andrstac
18-01-2012, 21:12
MIUI to takie połączenie najlepszych cech Andka z iOSem. Best of both worlds ;-)

Jechałem na Miui prawie pół roku, ale powróciłem do Sense tylko z jednego powodu: AutoMapa. Jak będzie chodzić na MIUI to z powrotem wrócę - system jest prawie idealny...

mpwt
18-01-2012, 22:29
Jechałem na Miui prawie pół roku, ale powróciłem do Sense tylko z jednego powodu: AutoMapa. Jak będzie chodzić na MIUI to z powrotem wrócę - system jest prawie idealny...

U znajomego na SGS działa AutoMapa z CM7.

andrstac
18-01-2012, 22:46
U znajomego na SGS działa AutoMapa z CM7.

CM to nie Miui, Miui to nie CM:)

Pojedynczym osobnikom z modzonymi kernelami w Miui, AM też chodzi. Jest też jakiś nieoficjalny sposób z podmianą bibliotek z Ginger...

Ale ja już mam 9 fachów w rękach, a 10go nie potrzebuję i nie chcę:)

costi
19-01-2012, 01:49
Jest jakiś program dodający klasyczną Andkową szufladę do MIUI o ile się nie mylę (może znajdę linka)
Tylko po co mam instalować MIUI, żeby na siłę robić z niego normalnego Androida? ;)

Fatman
19-01-2012, 08:11
Tylko po co mam instalować MIUI, żeby na siłę robić z niego normalnego Androida? ;)

Czyli tak źle i tak niedobrze ? ;-)

costi
19-01-2012, 09:04
Nie, ja z Andka jestem bardzo zadowolony. Tylko nie widzę sensu w instalowaniu MIUI (którego pewne założenia mi się nie podobają), po czym na siłę upodabnianiu go do "zwykłego" Androida. Prościej i lepiej jest pominąć punkt 1. i zainstalować CM7 czy dowolny inny rom.

Fatman
19-01-2012, 09:12
No, ale narzekałeś właśnie na brak szuflady głównie ;-) (pierdyliard takich samych ikonek zapychających całą powierzchnię roboczą). Dlatego pisałem, że akurat to można łatwo zmienić -pozostawiając całą miodność MIUI.

costi
19-01-2012, 09:59
No tak, bo na pulpit(y) wole mieć wyciągnięte tylko najczęściej używane rzeczy. Poza tym nie trafia do mnie estetyka iPhone'a.

hydra_nt
19-01-2012, 11:40
Czy komuś udało się połączyć iPhona 4S poprzez bluetooth'a z notebookiem innym niż MBP ? A jeżeli tak to jak ?

R
19-01-2012, 11:53
polaczyc w jakim celu, bo to ma znaczenie...

Beson
19-01-2012, 12:04
No tak, bo na pulpit(y) wole mieć wyciągnięte tylko najczęściej używane rzeczy. Poza tym nie trafia do mnie estetyka iPhone'a.

Na początku myślałem dokładnie tak samo jak Ty. Teraz zaczynam widzieć plusy takiego rozwiązania.
Co do estetyki ajfona, to masz tam setki skórek do ściągnięcia i zapewniam Cię, że każda jest inna.
Mało tego, każdy element MIUI może być osobno modyfikowany graficznie.

Z każdą godziną użytkowania MIUI coraz bardziej mi się podoba.
Mam kilka pytań ale te zadam już po całkowitych testach, wtedy
dokładnie ocenie przydatność MIUI. :)

hydra_nt
19-01-2012, 12:43
polaczyc w jakim celu, bo to ma znaczenie...

Synchronizacja kontaktów i kalendarza z Outlookiem, chcę żeby był widoczny w iTunes bez konieczności podłączenia kabla.

R
19-01-2012, 13:22
w ios 5 takie cos robi sie przez wifi

Majek
19-01-2012, 14:11
Dokładnie. Tylko za pierwszym razem trzeba kabelem podpiąć, żeby się dogadały...

hydra_nt
19-01-2012, 16:09
A jak nie korzystam z wi-fi ? I nie ironizuję bo nie posiadam takiej potrzeby.

R
19-01-2012, 16:24
to jestes w przyslowiowej czarnej d.... ;)

zmiany sa motorem postepu...

MariuszJ
19-01-2012, 16:34
A jak nie korzystam z wi-fi ? I nie ironizuję bo nie posiadam takiej potrzeby.
Wifi sie przydaje zarowno w ajfonie jak i w androidach... w tych drugich przede wszystkim do rozprawiania jakie to dzisiaj nowe ulepszenia jeszcze wczoraj optymalnego telefonu zainstalowalismy ;)

hydra_nt
19-01-2012, 16:40
Nie rozumiecie mnie. W pracy gdzie korzystam z kompa i na nim posiadam wszystkie kontakty itd , nie korzystam z wi-fi . W innych miejscach owszem nawet dość sporo - np. w domu. Pozostaje więc tylko kabelek...

R
19-01-2012, 16:42
tak

Orkaniusz
22-01-2012, 10:11
Mam szybkie pytanko: czy na Samsunga Wave 3 (czyli na Bada OS 2.0) jest sensowny czytnik e-booków (EPUB, MOBI, obsługa DRM)? To jest dla mnie warunek zakupu tego telefonu a chciałbym to załatwić dzisiaj...

Marcin Jakubowski
22-01-2012, 11:29
@Majek
przetestujesz?
http://www.youtube.com/watch?v=IGNraSvcYug&feature=player_embedded

Majek
22-01-2012, 11:42
Khehe, fajne. Dobrze wykorzystany ficzer.

Niestety Siri jest mało pożyteczna póki co. I nie chodzi o jej funkcjonalność, tylko o zdolność do rozpoznawania mowy. Dopóki nie wyjdzie polska wersja, będzie lipa. System w jakiś sposób rozróżnia niuanse w wymowie, akcencie itd (dla języka angielskiego są trzy osobne ustawienia - USA, GB i Australia). I mimo że angielskim posługuję się całkiem bezproblemowo (w mowie oczywiście, w sensie, że nei mam problemu z dogadaniem się z Angolem, czy Amerykaninem), to z Siri za chorobę nie mogę się dogadać. Muszę się bardzo postarać, żeby załapała, a i tak nie zawsze się udaje.

Poza tym, to jest program z Cydii, a ja nie mam JB i chyba nie zamierzam mieć...

hydra_nt
22-01-2012, 15:37
Mam szybkie pytanko: czy na Samsunga Wave 3 (czyli na Bada OS 2.0) jest sensowny czytnik e-booków (EPUB, MOBI, obsługa DRM)? To jest dla mnie warunek zakupu tego telefonu a chciałbym to załatwić dzisiaj...

Sprawdź TUTAJ (http://samsungbadaos.pl/Najlepszy-czytnik-ebookow-dla-Wave-533-723-instrukcja-uzycia-NOWA-WERSJA)

Marcin Jakubowski
22-01-2012, 15:56
Khehe, fajne. Dobrze wykorzystany ficzer.

Niestety Siri jest mało pożyteczna póki co. I nie chodzi o jej funkcjonalność, tylko o zdolność do rozpoznawania mowy. Dopóki nie wyjdzie polska wersja, będzie lipa. System w jakiś sposób rozróżnia niuanse w wymowie, akcencie itd (dla języka angielskiego są trzy osobne ustawienia - USA, GB i Australia). I mimo że angielskim posługuję się całkiem bezproblemowo (w mowie oczywiście, w sensie, że nei mam problemu z dogadaniem się z Angolem, czy Amerykaninem), to z Siri za chorobę nie mogę się dogadać. Muszę się bardzo postarać, żeby załapała, a i tak nie zawsze się udaje.

Poza tym, to jest program z Cydii, a ja nie mam JB i chyba nie zamierzam mieć...

to jeszcze Cię asystentka z angielskiej wymowy poduczy ;)

Beson
23-01-2012, 20:40
Kupiłem dzisiaj folie Brando dla Galaxy S II i tak długo ją naklejałem aż przyczepił się do nie kurz.
Zauważyłem to jednak dopiero po jej naklejeniu, generalnie nie wygląda to dobrze.

Jest na to jakaś rada czy mam ją już wyrzucić do kosza?

mpwt
23-01-2012, 20:47
Kupiłem dzisiaj folie Brando dla Galaxy S II i tak długo ją naklejałem aż przyczepił się do nie kurz.
Zauważyłem to jednak dopiero po jej naklejeniu, generalnie nie wygląda to dobrze.

Było chyba w wątku. Wlej ukrop do wanny i gdy nie będzie się dało wejść do łazienki to mimo wszystko tam wejdź i próbuj przyklejać :D

Beson
23-01-2012, 21:03
Ok, tylko jak ją teraz odkleić i oczyścić z tych pyłków kurzu?

Boryszuk
23-01-2012, 21:05
A ona jest mocowana na klej czy elektrostatycznie? Jeśli na klej to możesz podziubać pęsetą, jeśli elektrostatycznie to pewnie wystarczy ją umyć.

Rafał_Sz
23-01-2012, 21:28

Ale tak się zastanawiam. Po co Ci folia, masz przecież http://www.corninggorillaglass.com/products-with-gorilla/samsung

Beson
23-01-2012, 22:07
Wiem, że to gorilla glass jednak w mojej pracy bardzo łatwo o jakiekolwiek rysy nawet mając taki ekran.

A co do samej folii to myślałem, że to będzie coś lepszego.

Odkleiłem ją, umyłem dokładnie płynem a ona dalej łapała kurz i tak kilka razy...
W końcu udało mi się ją doprowadzić do ładu i składu. Znów miałem problem
z naklejeniem ale jakoś to wyszło, w kilku miejscach nie chce się przykleić...

qualin
23-01-2012, 22:48
Pare dni temu widzialem jak koles traktowal mlotkiem sgsa. Walil mocno w ekran ta waska koncowka. Ekran poddal sie dopiero po kilkunastu mocnych uderzeniach. Ja od kilku miesiecy uzywam sgsa dosc intensywnie. Zaliczyl wiele upadkow, obudowa jest porysowana, a metalowa ramka ma wgniecenie na rogu, ale ekran nie ma najmniejszej ryski. Takze te wszysykie folie sa moim zdaniem zbedne przy takim ekranie.

Wysłane z mojego I9000 za pomocą Tapatalk

Beson
23-01-2012, 23:29
Znając mojego farta na drugi dzień po zdjęciu folii rysa przez cały ekran murowana. ;)

Czym? A bo ja wiem... :D

Majek
24-01-2012, 00:25
Jest jedna podstawowa sprawa. Nie nosić telefonu w kieszeni z innymi rzeczami. Ja się nauczyłem. Telefon w jednej kieszeni, klucze, pendrajwy, śrubki i inne metalowe przedmioty w drugiej kieszeni. Z resztą nawet sobie nie wyobrażam, jak można by coś jeszcze do tej kieszeni schować, gdy siedzi tam SGSII. Takie średnio wygodne, delikatnie mówiąc. A jak poleci na glebę, to żadna folia nie pomoże.

Mavierk
24-01-2012, 22:02
Ale gorilla glass ma też jedną wadę - jest wrażliwa na szybkie zmiany temperatury - włożyłem swoją milestone do kieszeni od spodni zaraz po kąpieli i pękła. Podobną sytuację miał mój znajomy, który ładował telefon w temperaturze 5 stopni..

Beson
25-01-2012, 17:45
A co miała do tego kąpiel? :)

Wracając do MIUI, jestem już po kilku dniach testów.
Tak na oko to przy moich ustawieniach i użytkowaniu bateria działa dłużej o jakieś 20-24h.
Jest to wynik, który bardzo mnie satysfakcjonuje. :)

qualin
25-01-2012, 23:51
Ja wlasnie wydluzylem prace na bateri w ICSie. Przelaczylem sie na tryb tylko 2G i teraz trzyma ponad 2 dni :P

Strus
26-01-2012, 14:25
Ja wlasnie wydluzylem prace na bateri w ICSie. Przelaczylem sie na tryb tylko 2G i teraz trzyma ponad 2 dni :P

To mniej wiecej tyle samo ile zajmie Ci teraz wejscie na forum :) z telefonu :)

Ja nie kumam takich akcji. Jak ktos wylacza 3G czy wifi czy inne takie udogodnienia to znaczy ze nie sa mu one potrzebne. A jak nie sa po kiego grzyba temu komus taki telefon ?

Majek
26-01-2012, 14:31
I też nie bardzo wiem jaki problem jest w tym, że telefon trzyma 1 dzień, a nie dwa. No ok, zrozumiałbym, jeżeli różnica byłaby między 1 dzień, a 1 tydzień, wtedy byłoby o co walczyć. A czy to serio jest taki problem podłączyć ten telefon do ładowarki codziennie na wieczór, a nie co dwa dni?

qualin
26-01-2012, 14:46
To mniej wiecej tyle samo ile zajmie Ci teraz wejscie na forum :) z telefonu :)

Ja nie kumam takich akcji. Jak ktos wylacza 3G czy wifi czy inne takie udogodnienia to znaczy ze nie sa mu one potrzebne. A jak nie sa po kiego grzyba temu komus taki telefon ?

Jak potrzebuje wejsc do netu to wlaczam 3g i jest ok. Po co ma byc non stop wlaczone ? Maile i powiadomienia na 2g przychodza bez problemu, forum tez sie bez problemu przeglada przez tapatalka, gorzej z wczytywaniem grafik.
Wlasnie podlaczylem telefon do ladowarki po 2 dobach 5 godzinach na baterii. A wifi nie ma co wylaczac bo transmisja danych po nim zjada nieporownywalnie mniej pradu z baterii jak uzywanie 3g.

thorcik
26-01-2012, 15:12
I też nie bardzo wiem jaki problem jest w tym, że telefon trzyma 1 dzień, a nie dwa. No ok, zrozumiałbym, jeżeli różnica byłaby między 1 dzień, a 1 tydzień, wtedy byłoby o co walczyć. A czy to serio jest taki problem podłączyć ten telefon do ładowarki codziennie na wieczór, a nie co dwa dni?

Ano, ja już odruchowo podłączam codziennie.

qualin
26-01-2012, 15:18
Jednak nie zawsze jest mozliwosc podlaczenia telefonu do pradu, wiec nawet 1 dzien dluzej na baterii robi roznice.

costi
26-01-2012, 15:48
Ja używam Juice Defendera, który w ogóle wyłącza mi transmisję danych jak telefon jest zablokowany, tudzież ubija transmisję komórkową, gdy jest podłączone Wifi.

Wyłączanie wszystkiego nie ma IMO sensu, ale po co ma żreć baterię gdy tego nie używam? ;)

Sapphiron
26-01-2012, 20:13
Pany, sprawa jest!

Czy z Nokii C5 i e52 można zdjąć simlocka z Orange?

Znajomek wraz z żoną chcą się pozbyć starych telefonów. Kupili sobie oboje Szajsungi i ogólnie szkoda im miejsca na telefony w szufladzie a sprzedawać się nie chce. Niby telefon za darmo, tylko czy jest sens z któregoś zdejmować sima?

Jeśli tak to który wybrać? Za ile i gdzie można ściągnąć blokadę?

Celeborn
26-01-2012, 22:57
Wszystko się da. E52 to taki rasowy telefon biznesowy. A simlocka zdejmiesz teraz w każdym komisie.

Sapphiron
26-01-2012, 23:41
No spoko. czyli brać jednak e52?

Psychotrop
26-01-2012, 23:44
e52 stanowczo.
miałem, trochu awaryjne.
ale bardzo fajny telefon.

Marek_L
26-01-2012, 23:53
Mam i używam Nokii E52 i powiem tak, jest mój najgorszy telefon Nokii jaki miałem :-( jego jedną i jedyną zaletą jest bateria i na tm koniec, reszta leży, telef. dostaje jakiś dziwnych zawiech nie wiadomo dla czego (ma zaktualizowane oprogramowanie), znajomi mówią mi co chwila, że jak ze mną rozmawiają to mnie nie słychać, podczas rozmowy potrafi się sam wyciszyć. Navi zanim złapie fixa trwa to z 10 min. to jakaś porażka :-( To tyle na temat Noki E52, jednym słowem dla mnie to TRAGEDIA...!

mpwt
27-01-2012, 00:27

Trzymaj się od niego jak najdalej. W ogóle dziś bym unikał Nokii.

Użytkownik E52...

Sapphiron
27-01-2012, 00:32
ahaaa... no to mam klopsa...

mpwt
27-01-2012, 00:52
ahaaa... no to mam klopsa...

Nokia E52 to wybitnie nieudany model. Więc unikał go jeśli możesz. I za Chiny Ludowe nie zgodzę się, że to rasowy telefon biznesowy. Bo to tego to akurat najmniej się nadaje. Chyba, że mówimy tylko o dzwonieniu.

Majek
27-01-2012, 02:32
Potwierdzam tę opinię. A i do dzwonienia nie zawsze się nadaje...

login_87
27-01-2012, 09:56
Nokia E52 to wybitnie nieudany model. Więc unikał go jeśli możesz. I za Chiny Ludowe nie zgodzę się, że to rasowy telefon biznesowy. Bo to tego to akurat najmniej się nadaje. Chyba, że mówimy tylko o dzwonieniu.

Swiete słowa.... patrze wlasnie na swoja n e52 i brakuje w niej dwóch przyciskow glosnik trzeszczy jest plastikowa i tandetna w porownaniu z e51. Czekam tylko na koniec umowy i chce sie pozbyc tego badziewia.

Sapphiron
27-01-2012, 16:17
No moja e51 przetrwała już baaardzo dużo... A c5 jest warta cokolwiek bardziej niż e52?

mehmet efendi
27-01-2012, 16:22
E 52 do dzwonienia jest niezastąpiona ze wzgl. na długowieczność baterii.
Przeglądarki, maile itp. 1Phone.

And®e
27-01-2012, 16:46
Czy z Nokii C5 i e52 można zdjąć simlocka z Orange?

Sprawdź, czy e52 na pewno ma simloka. Moja z Orange nie ma, pomimo zapewnień sprzedawcy.

kiemlo
27-01-2012, 16:48
Sprawdź, czy e52 na pewno ma simloka. Moja z Orange nie ma, pomimo zapewnień sprzedawcy.
To chyba podchodzi pod niezgodność towaru z umową :-)

Rafał_Sz
27-01-2012, 17:08
No moja e51 przetrwała już baaardzo dużo... A c5 jest warta cokolwiek bardziej niż e52?
Weź to, pogoń na Alle, dołóż kilka złotówek i kup coś normalnego.

And®e
27-01-2012, 17:09
To chyba podchodzi pod niezgodność towaru z umową :-)

Niezgodności było więcej. Kupiłem to ten cud techniki (E-52), aby go użytkować :) a użytkował go serwis - 4 naprawy i pół roku (w sumie) w naprawie. Ale serwis noki muszę pochwalić - prawie ideał :) Za każdym razem z naprawy dostawałem nówkę nie śmiganą, ze starego fona przekładali tylko klapkę od baterii .

mpwt
27-01-2012, 17:16
Moja E-52 była dwa razy w serwisie :)
W firmie, gdzie użytkujemy je to hurtem latali z Nokiami do serwisu.

Ogólnie coś czuję, że Nokię z RIM czekają ciężkie czasy. Dzisiaj nie decydowałbym się na telefon tych producentów ;)

Grzybu
28-01-2012, 13:19
A ja mam pytanie o Androida. Moja żona ma telefon z Androidem 1.6. Potrzebowała coś z Android Market, a że nie ma konta Google to wpisałem swoje dane. Jak teraz rozłączyć moje konto gmail z jej telefonem?? Nie chcę resetować telefonu, bo żona straci aplikacje.

mateo912
28-01-2012, 13:21
A ja mam pytanie o Androida. Moja żona ma telefon z Androidem 1.6. Potrzebowała coś z Android Market, a że nie ma konta Google to wpisałem swoje dane. Jak teraz rozłączyć moje konto gmail z jej telefonem?? Nie chcę resetować telefonu, bo żona straci aplikacje.

nie ma szans.
aplikacja jest już powiązana z Twoim kontem.

Grzybu
28-01-2012, 13:26
Sama aplikacja (ściągnięta z marketu) nie ma nic wspólnego z googlem. Chodzi mi o te wszystkie inne aplikacje googlowskie (gmail, market, Youtube itp) które z automatu się wpięły w moje konto. Słyszałem że na Androidzie 2 da się to zrobić. Może warto zaktualizować system?? Nie stracę danych z telefonu podczas aktualizacji?

Sapphiron
28-01-2012, 13:26
czyli trzeba reset i od nowa?

Grzybu
28-01-2012, 13:44
Bardzo to dziwne ale z tego co czytam to nie jest prosto rozłączyć tel od konta.
Prostszym rozwiązaniem jest jeszcze zmiana hasła na gmailu.... kurde chyba to zadziała nie?? ;)

aliant
28-01-2012, 13:56
Niestety jedyna opcje to przywrócenie ustawień fabrycznych.

PS. Zrób ROOTa i kup Titanium Backup. Żadne formaty już nie będą straszne.

mateo912
28-01-2012, 14:20
Sama aplikacja (ściągnięta z marketu) nie ma nic wspólnego z googlem. Chodzi mi o te wszystkie inne aplikacje googlowskie (gmail, market, Youtube itp) które z automatu się wpięły w moje konto. Słyszałem że na Androidzie 2 da się to zrobić. Może warto zaktualizować system?? Nie stracę danych z telefonu podczas aktualizacji?

zakupione aplikacje są związane z kontem, to chyba nie jest dziwne prawda?
A jeśli to jest darmowa aplikacja to co się martwisz że ją straci? najwyżej zainstaluje jeszcze raz.
Stare androidy były połączone na sztywno z gmailem, zmiana konta-> reset telefonu
aktualizacja telefonu-> reset telefonu i wgranie nowej wersji

j/w

Bardzo to dziwne ale z tego co czytam to nie jest prosto rozłączyć tel od konta.
Prostszym rozwiązaniem jest jeszcze zmiana hasła na gmailu.... kurde chyba to zadziała nie?? ;)
dlaczego po 1 wersji systemu oczekujesz możliwości 2 wersji?

w ogóle nei rozumiem co to za problem było założenie konta google? 2-3 minuty i zrobione zamiast kombinować z Twoim kontem a później jego usuwaniem.

Grzybu
28-01-2012, 21:30
zakupione aplikacje są związane z kontem, to chyba nie jest dziwne prawda?
A jeśli to jest darmowa aplikacja to co się martwisz że ją straci? najwyżej zainstaluje jeszcze raz.
Stare androidy były połączone na sztywno z gmailem, zmiana konta-> reset telefonu
aktualizacja telefonu-> reset telefonu i wgranie nowej wersji
[....]
dlaczego po 1 wersji systemu oczekujesz możliwości 2 wersji?
[.....]
w ogóle nei rozumiem co to za problem było założenie konta google? 2-3 minuty i zrobione zamiast kombinować z Twoim kontem a później jego usuwaniem.

Jeśli chodzi o aplikacje, to nie rozumiem za bardzo. Aplikacja działa w trybie offline więc jaki może mieć związek z kontem gmailowym? Sama aplikacja jest tylko dystrybuowana przez android market ale z samym androidem nie ma nic wspólnego oprócz tego że ma na nim chodzić.

Jeśli chodzi o oczekiwania co do systemu, to oczekiwałbym raczej elastyczności i konfiguracji a nie takich dziwnych (niezrozumiałych dla mnie) niespodzianek. W zasadzie niezależnie od wersji systemu.

mateo912
28-01-2012, 21:42
Jeśli chodzi o aplikacje, to nie rozumiem za bardzo. Aplikacja działa w trybie offline więc jaki może mieć związek z kontem gmailowym? Sama aplikacja jest tylko dystrybuowana przez android market ale z samym androidem nie ma nic wspólnego oprócz tego że ma na nim chodzić.

Jeśli chodzi o oczekiwania co do systemu, to oczekiwałbym raczej elastyczności i konfiguracji a nie takich dziwnych (niezrozumiałych dla mnie) niespodzianek. W zasadzie niezależnie od wersji systemu.

Załóżmy: masz telefon z andkiem-> kupiłeś aplikację i zainstalowałeś na telefonie -> telefon Ci się psuje oddajesz na gwarancje i dostajesz nowy bo tamten jest nienaprawialny. I dochodzimy do wniosku że zapłaciłeś za aplikacje której nie masz i jeśli chcesz mieć ją musisz kupić 2 raz.
W sytuacji gdy kupiona aplikacja jest powiązana z kontem gmail to logujesz się na swoje konto i ściągasz za darmo kupioną już aplikacje.

Prawda że lepiej?

Masz 1 wersje systemu która nie miała za wielu funkcji ( tzn kolejne wersje dodały sporo nowych)
to tak jakbyś wymagał od win 98 żeby sam sobie ściągał sterowniki z neta jak 7.

Grzybu
28-01-2012, 23:55
Załóżmy: masz telefon z andkiem-> kupiłeś aplikację i zainstalowałeś na telefonie -> telefon Ci się psuje oddajesz na gwarancje i dostajesz nowy bo tamten jest nienaprawialny. I dochodzimy do wniosku że zapłaciłeś za aplikacje której nie masz i jeśli chcesz mieć ją musisz kupić 2 raz.
W sytuacji gdy kupiona aplikacja jest powiązana z kontem gmail to logujesz się na swoje konto i ściągasz za darmo kupioną już aplikacje.

Tak rozumiem o co Ci chodzi, ale u mnie sprawa wygląda tak.
Bank oferuje token w formie programu. Wystarczy zgłosić chęć korzystania z takiego rozwiązania, a bank prześle na tel. adres z którego można pobrać aplikację. Oczywiście gdyyyby jednak tego smsa nie wysłał, to użytkownicy Androida mogą sobie ten program bezpłatnie ściągnąć z Android Market.... Akurat dziwnym trafem zdarzyło się że mojej żonie nie podesłali tego smsa... no i dalej to już wiadomo jak się sprawa potoczyła. W tym przypadku Google nie ma nic do tego na jakim telefonie używam tej aplikacji, bo AM jest tylko dostarczycielem oprogramowania, a nie jego twórcą.
Z resztą teoretycznie jak zmienię hasło do gmaila to wszystko powinno się posypać. Nawet jestem ciekawy co się stanie.
A tak swoją drogą, to czy przy aktualizacji Androida do nowszej wersji dane w telefonie przepadają czy działa to na zasadzie "łatek"??

Boryszuk
29-01-2012, 00:00
A tak swoją drogą, to czy przy aktualizacji Androida do nowszej wersji dane w telefonie przepadają czy działa to na zasadzie "łatek"??

Przy aktualizacjach jakotakich wszystkie dane sa zachowane. Nie wiem jednak jak bedzie przy aktualizacji z 1.6 na 2.x.xx. Powinno byc ok ale glowy nie dam sobie obciac.

Zapisz na wszelki wypadek wazne dane.

mateo912
29-01-2012, 00:16
Tak rozumiem o co Ci chodzi, ale u mnie sprawa wygląda tak.
Bank oferuje token w formie programu. Wystarczy zgłosić chęć korzystania z takiego rozwiązania, a bank prześle na tel. adres z którego można pobrać aplikację. Oczywiście gdyyyby jednak tego smsa nie wysłał, to użytkownicy Androida mogą sobie ten program bezpłatnie ściągnąć z Android Market.... Akurat dziwnym trafem zdarzyło się że mojej żonie nie podesłali tego smsa... no i dalej to już wiadomo jak się sprawa potoczyła. W tym przypadku Google nie ma nic do tego na jakim telefonie używam tej aplikacji, bo AM jest tylko dostarczycielem oprogramowania, a nie jego twórcą.
Z resztą teoretycznie jak zmienię hasło do gmaila to wszystko powinno się posypać. Nawet jestem ciekawy co się stanie.

Przy aktualizacjach jakotakich wszystkie dane sa zachowane. Nie wiem jednak jak bedzie przy aktualizacji z 1.6 na 2.x.xx. Powinno byc ok ale glowy nie dam sobie obciac.

Zapisz na wszelki wypadek wazne dane.
mi się wydaje że to zależy od telefonu i brandowanego systemu.
u mnie za każdym razem wyskakuje komunikat" aktualizacja spowoduje wyczyszczenie wszystkich danych"

Boryszuk
29-01-2012, 00:20
Aha. U mnie zawsze (2razy) bylo ok.

thorcik
29-01-2012, 00:46
U mnie po przejściu z 1.6 na 2.1 wycięło wszystko.

Jak zmieniam ROMy to też ale to celowo jest ;oP

Majek
29-01-2012, 01:24
Akurat dziwnym trafem zdarzyło się że mojej żonie nie podesłali tego smsa... no i dalej to już wiadomo jak się sprawa potoczyłaWiesz, ja w takiej sytuacji to bym cisnął bank, żeby mi tego smsa jeszcze raz wysłali...

Grzybu
29-01-2012, 11:14
Wiesz, ja w takiej sytuacji to bym cisnął bank, żeby mi tego smsa jeszcze raz wysłali...
No tak, teraz może bym tak zrobił, ale człowiek głupi i nieświadomy był. Ale w sumie to znowu nie jest taki wielki problem. Zmienię hasło do gmaila i będzie po problemie.... przynajmniej mam taką nadzieję.
A i sama zmiana hasła też mi na dobre wyjdzie w poprawie bezpieczeństwa.

Dzięki wielkie za wszystkie odpowiedzi.

Inkognito
29-01-2012, 14:33
Jest sprawa! ;)
Moja dziewczyna musi zmienić telefon. A ja potrzebuję Waszej pomocy bo nie czuję się kompetentny w tym temacie :)
Cała afera wygląda następująco:
Dostępny budżet: Maks! 800 zł - najchętniej w okolicach 500 :)
W grę wchodzą tylko nowe telefony z gwarancją.

Wymagania:
Przede wszystkim telefon ma być w miarę solidny - nie może nic trzeszczeć, czuć plastikiem itd. Solidna obudowa to podstawowy wymóg. Bardzo spodobał jej się telefon Samsung s8500 Wave i uważa, że jego wymiary to takie maksymalne optimum. Nie ma potrzeby żadnej wysuwanej klawiatury - porządny dotyk będzie wystarczający. Dobrze by było, aby wyświetlacz nie miał tendencji do rysowania, choć nie wiem czy w tym przedziale cenowym jest to wykonalne.

Aparat jest rzeczą raczej bez znaczenia. Tak samo GPS. Istotna jest natomiast swoboda korzystania z internetu. Telefon będzie służył głównie do rozmów, smsów i internetu. Czasem jakieś gierki, ale te (ją satysfakcjonujące) są pewnie dostępne na każdą platformę). Stąd nie ma kompletnie preferencji co do jakiejś marki. Odpadają tylko Nokie ;). Istotne aby telefon był w miarę niezawodny - no ale to oczywista oczywistość.

Kolejną istotną sprawą jest praca na baterii - tutaj krytycznym czasem jest doba lub kilkanaście godzin swobodnego użytkowania. Oczywiście plus jeśli trzyma dłużej, ale nie wiem czy to wykonalne ;)
System jest raczej bez większego znaczenia - ważne, żeby nie był jakiś specjalnie ograniczający. Użytkowała do tej pory LG Shine'a - czyli kompletnie poprzednia epoka ;) Telefon padł i trzeba kupić coś nowego.

Jakbyście mięli jakieś dalsze pytania, które są krytyczne w wyborze smartphone'a to walcie śmiało - dopytam. :)

Pomożecie?

Będę wdzięczny za wszelkie uwagi sugestie.

PS
Rzeczony Samsung bardzo się jej spodobał i jest na ten moment faworytem - pytam Was, bo może nie warto się w to pakować, a lepiej wydać te pieniądze inaczej.
Oczywiście krytycznym jest fakt, czy ten telefon się jej spodoba. Rzecz jasna ani Wy, ani ja nie jesteśmy tego w stanie przewidzieć w 100% więc prosiłbym o sugestie telefonów spełniających powyższe wymagania :)

Rafał_Sz
29-01-2012, 14:54
Jest sprawa! ;)

Motorola Defy bez +.

Inkognito
29-01-2012, 15:00
Motorola Defy bez +.

Dzięki za sugestię - czy mógłbyś wymienić jakieś krytyczne, twoim zdaniem, przewagi względem S8500?:)

Rafał_Sz
29-01-2012, 15:05
Dzięki za sugestię - czy mógłbyś wymienić jakieś krytyczne, twoim zdaniem, przewagi względem S8500?:)
Nie, bo nie używałem tego drugiego. Ale moja Defy już pływała, latała po glebie itp. i działa bez najmniejszej ryski na ekranie. Do tego jest dość smukła i ma nie najgorszą baterię. Obecny Android to 2.2.2. Za tą kasę - nie ma nic lepszego o podwyższonej odporności na trudne warunki użytkowania.

Inkognito
29-01-2012, 15:07
Nie, bo nie używałem tego drugiego. Ale moja Defy już pływała, latała po glebie itp. i działa bez najmniejszej ryski na ekranie. Do tego jest dość smukła i ma nie najgorszą baterię. Obecny Android to 2.2.2. Za tą kasę - nie ma nic lepszego o podwyższonej odporności na trudne warunki użytkowania.

Ile w takim razie wytrzymuje na baterii wg Twojego doświadczenia?

Może zauważasz jakieś konkretne wady, które przykładowo dla Ciebie nie mają większego znaczenia (lub przeciwnie ;) ) a dla nas będą nie do zaakceptowania?

Rafał_Sz
29-01-2012, 15:11
Ile w takim razie wytrzymuje na baterii wg Twojego doświadczenia?

Może zauważasz jakieś konkretne wady, które przykładowo dla Ciebie nie mają większego znaczenia (lub przeciwnie ;) ) a dla nas będą nie do zaakceptowania?
Bateria trzyma ok 7 dni, jak telefon leży (czasami się zdarza :) ). 2-3 dni, jak dzwonię około godziny dziennie. 24-36 h jak jest wykorzystywana jako odtwarzacz strumienia audio.
Jedyną wadą jest dość toporna zaślepka od USB i slot karty SD pod baterią. Obecnie mam zaistalowane około 60 aplikacji i wszystko działa jak ta lala.

Inkognito
29-01-2012, 15:39
Bateria trzyma ok 7 dni, jak telefon leży (czasami się zdarza :) ). 2-3 dni, jak dzwonię około godziny dziennie. 24-36 h jak jest wykorzystywana jako odtwarzacz strumienia audio.
Jedyną wadą jest dość toporna zaślepka od USB i slot karty SD pod baterią. Obecnie mam zaistalowane około 60 aplikacji i wszystko działa jak ta lala.

Dzięki bardzo - na mnie zrobiła lepsze wrażenie (na video recenzjach) niż Wave... Zobaczymy co powie potencjalna właścicielka ;)

Gdyby ktoś miał inne sugestie to bardzo proszę! :)

qualin
29-01-2012, 15:53
Moze Galaxy Ace ?
Bateria trzyma 2-3 dni, ladnie wyglada, na ekranie jest szklo gorilla glass wiec odporne na zarysowania., dziala to na andku 2.3, aczkolwiek mozna zainstalowac tez romik z ICS 4.0.3 (po zdjeciu roota z telefonu). Zona moja tego uzywa od dobrych kilku miesiecy i jest zadowolona.

Inkognito
29-01-2012, 16:40
A co myślicie o Wildfire S?
Warto się w ogóle tym interesować? Czy Defy/Wave/Ace są lepsze?

mpwt
29-01-2012, 16:51
Galaxy Mini możesz wyrwać z gwarancją za ok. 300 zł. Spełni twoje kryteria. Wariant lepszy to Galaxy Ace.

thor88
29-01-2012, 19:49
Napaliłem się na iPhone 4s. Zniechęćcie mnie. Jesteście moją jedyną nadzieją:):)

Rafał_Sz
29-01-2012, 19:52
Napaliłem się na iPhone 4s. Zniechęćcie mnie. Jesteście moją jedyną nadzieją:):)
Nie ma radia FM. :)

andrstac
29-01-2012, 19:55

Przez bluetooth nie prześlesz pliku, zdjęcia na inny telefon:). Za cenę 4s kupisz sobie porządny smartfon z andkiem i jeszcze na jakiś tablet wystarczy:)

aliant
29-01-2012, 19:59
Za iPhona 4s można kupić Samsunga Galaxy S II i jeszcze 1000 zostanie. Moim zdaniem Androida można lepiej dostosować do gustu i potrzeb użytkownika(launcher, modyfikacje .itp).

thor88
29-01-2012, 20:02
no właśnie tableta już mam. iPada:) cholera... musze kombinować dalej jak się zniechęcić:):).
Podoba mi się synchronizacja urządzeń apple. Kupiłem sobie słownik na ipada i od razu bym miał na iphone, i na macu... ehh...:(

mehmet efendi
29-01-2012, 20:03
iPhone4 bez S w zupełności wystarczy....
Resztę zostaw na MBP...

Boryszuk
29-01-2012, 20:08
Skoro podobaja Ci sie rozwiazania i synchronizacja iUrzadzen to sie nie zastanawiaj.

MariuszJ
29-01-2012, 20:08

I o czym bedziesz gadal na forum?

thor88
29-01-2012, 20:09
Ale w S jest właśnie zajefajny aparat (na wakacje nie trzeba brać klamotów foto). MBP? Co to?
Obawiam się tylko baterii. Obecnie mam Blackberry i boję się, że jak przejdę na cokolwiek innego to będę musiał nosić wszędzie ładowarkę:(

mehmet efendi
29-01-2012, 20:14
MBP? Co to?
(
http://www.apple.com/pl/macbookpro/

Majek
29-01-2012, 22:20
Na koniec dnia mam w iP4s jakieś 40% - 50% stanu baterii. Dla mnie to nie jest problem, bo na noc, zamiast na szafkę, kładę telefon na podstawkę. Jedyna rzecz, która trochę mi przeszkadz (ale tylko trochę) to brak możliwości ręcznego wyłączenia sieci 3G. Telefon sam się przełącza między 2G, a 3G i nie można zablokować na stałe 2G. I akurat niefartownie pracuję w punkcie styku zasięgu dwóch BTSów. W zasadzie strefy jednego BTSa, gdzie sygnał 3G jest wystarczająco silny, a strefu drugiego BTSa, gdzie mam tylko zasięg 2G. I co? I telefon cały czas wachluje między jednym trybem, a drugim...

EDIT: Acha, sporo gadam dziennie, mam maila w trybie PUSH, Wi-Fi i BT włączone przez cały czas.

Marcin Jakubowski
29-01-2012, 22:26
Na koniec dnia mam w iP4s jakieś 40% - 50% stanu baterii. Dla mnie to nie jest problem, bo na noc, zamiast na szafkę, kładę telefon na podstawkę. Jedyna rzecz, która trochę mi przeszkadz (ale tylko trochę) to brak możliwości ręcznego wyłączenia sieci 3G. Telefon sam się przełącza między 2G, a 3G i nie można zablokować na stałe 2G. I akurat niefartownie pracuję w punkcie styku zasięgu dwóch BTSów. W zasadzie strefy jednego BTSa, gdzie sygnał 3G jest wystarczająco silny, a strefu drugiego BTSa, gdzie mam tylko zasięg 2G. I co? I telefon cały czas wachluje między jednym trybem, a drugim...

EDIT: Acha, sporo gadam dziennie, mam maila w trybie PUSH, Wi-Fi i BT włączone przez cały czas.

W 5.1 ponoć maja przywrócić możliwość wyboru 2g/3g

Ale teraz to faktycznie trochę dziwne jest, ze nie pozwalają wyłączyć. Myśle, ze przez siri

Greg77
29-01-2012, 22:29
Tak zapytam, co daje wylaczenie 3G bo u mnie czesto sobie "wachluje" w starym iP 3G

Celeborn
29-01-2012, 22:45
Na ogół chodzi o oszczędność baterii.

Marcin Jakubowski
29-01-2012, 22:46
Aparat pracujący w trybie 3G "zjada baterie" dużo szybciej niż w trybie 2g.

Greg77
29-01-2012, 22:46
Aparat pracujący w trybie 3G "zjada baterie" dużo szybciej niż w trybie 2g.

No to wiem, ale czy samo przelaczanie sie ma wplyw na wieksze zuzycie baterii?

mateo912
29-01-2012, 22:59
No to wiem, ale czy samo przelaczanie sie ma wplyw na wieksze zuzycie baterii?

chodzi o to że jak przełączysz się tylko na 2g to na dłużej bateria wystarczy ( mniej prądu ciągnie ten tryb) a jak potrzebujesz szybkiego neta to przełączasz się na 3g i z bani ;)

Greg77
29-01-2012, 23:11
chodzi o to że jak przełączysz się tylko na 2g to na dłużej bateria wystarczy ( mniej prądu ciągnie ten tryb) a jak potrzebujesz szybkiego neta to przełączasz się na 3g i z bani ;)

No daje mi to do myslenia, bo net z 3G uzywam tylko czasami....a email odbiore na 2G, tylko czy skype bedzie dzialal na 2G?:D
Aaaa a co sadzicie o tych aplikacjach poprawiajacych sprawnosc bateri?

Celeborn
29-01-2012, 23:13
W polsce działa, sprawdzałem. Ale tylko dźwięk. Bez video.

Greg77
29-01-2012, 23:13
W polsce działa, sprawdzałem.

Skype? Jezeli dziala plynnie i dobrze, to sie nie zastanawiam i wylacze to 3G:D

Celeborn
29-01-2012, 23:15
Nie zdążyłem edytować:)

Greg77
29-01-2012, 23:19
Noi wylaczylem, przetestuje dzis skypea, email sprawdza niemal tak samo szybko jak na 3G;)
Ciekawe jak bedzie z zasiegiem, bo w domu mam prawie caly czas 3G a moj dom to "bunkier" jezeli chodzi o zasieg a net mam i tak z mojego wifi;)

hydra_nt
29-01-2012, 23:25
2G/3G załatwia podobno JB jak ktoś lubi się bawić. Dłuższą żywotność baterii - nakładka z baterią dodatkową - widziałem taką na żywo - telefon działa o 2/3 dłużej ( w zależności od pojemności) ale robi się naprawdę ciężki i grubością przypomina sklejone 2 szt.

Ma ktoś może sprawdzoną osłonę , etui ? Czy np. silikonowa, metalowa a może futerał ? Znajomy twierdzi, że mogą zaistnieć problemy z szybką po lekkim upadku. A to sie niestety zdarza.

Greg77
29-01-2012, 23:33
2G/3G załatwia podobno JB jak ktoś lubi się bawić.

Moze na tym nowym sofcie 4ki, ale u mnie w 3G mozna wylaczyc bez problemu;)

Dłuższą żywotność baterii - nakładka z baterią dodatkową - widziałem taką na żywo - telefon działa o 2/3 dłużej ( w zależności od pojemności) ale robi się naprawdę ciężki i grubością przypomina sklejone 2 szt.

O nie...dzieki:D

Ma ktoś może sprawdzoną osłonę , etui ? Czy np. silikonowa, metalowa a może futerał ? Znajomy twierdzi, że mogą zaistnieć problemy z szybką po lekkim upadku. A to sie niestety zdarza.

Kupilem mojego iP od znajomego, jako, ze on ma teraz iP4 to dodal mi jako gratisy kilka "ubranek" do 3G.....
Sa jakies noname i sa malo fajne, leza jakos dziwnie i sa niewygodne, ale mam dwa z firmy ifrog (http://www.ifrog.com/) i moge polecic, gumowy czarny, miekka guma ktora sprawia wrazenie "zabezpieczajacej" telefon przed upadkiem, podobnie futeral, jest wylozony miekkim materialem w srodku a ekran jest lekko schowany wiec musial by upasc na cos wystajacego;)

Majek
30-01-2012, 00:00
Z tym 2G/3G to nie jest tak, że 3G zjada dużo więcej prądu. Zjada tylko trochę więcej prądu (mierzyłem to co prawda na Androidzie, ale nie powinno być dużych różnic), natomiast najbardziej bateriożerne jest to wachlowanie pomiędzy trybami.
Jeszcze mi się jedna drobna niedogodność w 4S przypomniała. O ile wyszukiwanie spotlight to fajna, bardzo fajna sprawa, tak potrafi się czasem zawiesić. Ponoć to przez synchronizację z gmailem. Apple nie zauważa problemu (takie jest oficjalne stanowisko) mimo, że to jest całkiem known issue wśród użytkowników. Są jakiś zabiegi Voodoo, które ten problem niwelują, ale nie usuwają go zupełnie.

Też słyszałem, że brak możliwości wyłączenia 3G ma związek z Siri i że z wersją 5.1 ma być przywrócona możliwość wyłączenia trybu HSDPA. Ale słyszałem również, że w wersji 5.1 ma być Siri po Polsku, więc na tę wersję możemy sobie jeszcze poczekać. ;-)

rychu_cmg
30-01-2012, 00:15
Orientuje się ktoś czy w Motoroli Milestone 2 jest możliwość zrobienia polskiego menu ?

Boryszuk
30-01-2012, 00:30
Sprobuj poszukac w markecie dodatku more locale

Sapphiron
30-01-2012, 00:38
a takie pytanie laika...

czym jest tak na prawdę tryb podwójny jeśli chodzi o wybór sieci? działa na zasadzie że jak jest 3G to jest 3G a jak nie może połączyć tak to zmienia na 2G?
czy jak?

qualin
30-01-2012, 00:43
a takie pytanie laika...

czym jest tak na prawdę tryb podwójny jeśli chodzi o wybór sieci? działa na zasadzie że jak jest 3G to jest 3G a jak nie może połączyć tak to zmienia na 2G?
czy jak?
Generalnie tak to powinno funkcjonowac. Przewaznie 3g jest priorytetem, a jak jest z nim problem to odpala sie 2g.

Sapphiron
30-01-2012, 00:49
no to siedzę teraz w mieszkaniu, zero kresek 3G, a nie przełącza na 2g... paranoja...

mateo912
30-01-2012, 00:50
no to siedzę teraz w mieszkaniu, zero kresek 3G, a nie przełącza na 2g... paranoja...

0 kresek nie oznacza że nie ma zasięgu ;)
jeśli całkowicie zgubi zasięg 3g to wtedy się przełączy na 2g, w innym przypadku będzie zbierał resztki 3g

Sapphiron
30-01-2012, 00:51
no zasiegu raczej nie ma bo nie chce nawet smsa wysłać...

Greg77
30-01-2012, 00:58
sorki za dubel...;)

mpwt
30-01-2012, 01:06
no zasiegu raczej nie ma bo nie chce nawet smsa wysłać...

Bo może i 2G też nie być ;)

Sapphiron
30-01-2012, 01:08
ręcznie przestawione na 2G działa idealnie. czysty dźwięk, zero przerywania itp bla bla bla. więc 2G jest i to w pełni używalne... za to 3G zero kresek i nawet nie wyśle się smsa, nie mówiąc o rozmowie

Majek
30-01-2012, 01:08
W Androidzie to jest tak, że można wybrać między 3 trybami pracy. Auto, 2G i 3G. Tryb Auto - wiadomo, przełącza automatycznie, z priorytetem 3G. Tryb 2G - blokuje działanie 3G. No i tryb 3G - przełącza pasmo na 3G i jeżeli sygnału nie ma, to nie ma. Brak zasięgu.

U mnie tez tak bywa, ale kiedy jest jedna kreska 3G to spokojnie gadam a jak mam jedna 2G to juz nie bardzo moge....
Mało tego, jak jest jedna kreska 3G, internech chodzi tak, że strony sie całkiem normalnie ładują. Z jedna kreską 2G można zapomnieć o jakimkolwiek skorzystaniu z internetu.

O widzisz, podobnego zdania jestem, kazdy telefon szybko pada jak poszukuje sieci.....przelaczanie pomiedzy trybami pewnie dziala podobnie Jak mu się zachce przełączyć akurat w trakcie rozmowy, to potrafi zerwać połączenie. Nie zawsze tak robi, ale zdarza się. I nie wiem od czego to zależy. Prawdopodobnie od jakiejś zwłoki czasowej potrzebnej na przełączenie się między BTSami. Jak delay jest za duży, to rozłącza.

Greg77
30-01-2012, 03:23
Jak mu się zachce przełączyć akurat w trakcie rozmowy, to potrafi zerwać połączenie. Nie zawsze tak robi, ale zdarza się. I nie wiem od czego to zależy. Prawdopodobnie od jakiejś zwłoki czasowej potrzebnej na przełączenie się między BTSami. Jak delay jest za duży, to rozłącza.

Znajomemu iP4 tak robil, oddal go do sklepu i dostal nowego od reki (problem zniknal), ale to nie w Polsce, jak sie tak dzieje, to jest to awaria i nie ma prawa zrywac polaczen;)

kzkzg
30-01-2012, 06:09
szukam nieduzego(!) i taniego smartfona na androidzie. Wifi i gps to jedyne czego potrzebuje. Co polecacie?

Boryszuk
30-01-2012, 06:15
A dzwonic nie musi? :mrgreen:

Moze wildfire s?

Celeborn
30-01-2012, 07:54
Zte Blade to udana, tania i niewielka konstrukcja.

kzkzg
30-01-2012, 08:39
Ten Zte odpada, HTC prezentuje sie duze lepiej. Macie jeszcze jakies propozycje w cenie do 500zl?

mateo912
30-01-2012, 11:16
Ten Zte odpada, HTC prezentuje sie duze lepiej. Macie jeszcze jakies propozycje w cenie do 500zl?

dlaczego odpada?
We wszystkim(oprócz baterii) jest lepszy od HTC wildfire S
Wiem bo sam mam a HTC kilku znajomych i porównywałem dość dokładnie.

karol1981
30-01-2012, 11:30
Galaxy mini :)

mpwt
30-01-2012, 13:11
Galaxy mini :)

Już polecałem ;)

Osobiście z żoną jesteśmy zadowoleni (oboje użytkujemy Mini). Z CM7 chodzi szybciej i bateria dłużej działa :)

malibu
30-01-2012, 13:29
za 550 kupisz samsuga gio który ma lepsze bebechy i wyświetlacz niż mini

mpwt
30-01-2012, 13:58
za 550 kupisz samsuga gio który ma lepsze bebechy i wyświetlacz niż mini

No to 2x więcej niż dałem za Mini :D

Jacek_Z
30-01-2012, 14:06
Przelaczylem sie na tryb tylko 2G i teraz trzyma ponad 2 dni :P

Z tym 2G/3G to nie jest tak, że 3G zjada dużo więcej prądu. Zjada tylko trochę więcej prądu (mierzyłem to co prawda na Androidzie, ale nie powinno być dużych różnic), natomiast najbardziej bateriożerne jest to wachlowanie pomiędzy trybami.
Oj, 2G to duża oszczędnośc akku. Ja mam 2 nokie w tym trybie i mam czas czuwania mniej więcej 2x dłuższy niż w 3G. O 3G zapomniałem, że istnieje.
Istotna sprawa - na razie nie interesuje mnie net w telefonie.

Ja nie kumam takich akcji. Jak ktos wylacza 3G czy wifi czy inne takie udogodnienia to znaczy ze nie sa mu one potrzebne. A jak nie sa po kiego grzyba temu komus taki telefon ?Tak piszesz jakby szło mieć telefon skonfigurowany pod siebie. Takie czasy, że trzeba kupić taki co ma aż za dużo funkcji, ale niektóre z nich wyłączać. Ja nie użwam netu, nie wgrałem żadnej dodatkowej aplikacji. Chciałem by telefon miał bardzo duży wyświetlacz i by miał klawiaturę - nie na takiego modelu, nawet tu poszedłem na kompromis. Czasy czuwania kazdy chyba woli długie, więc wyłączyłem 3G w diabły - na co mi to? Jedyna bajerancka jak na mnie rzecz jakiej używam to nawigacja, ale też bez dostępu do netu.
Niestety telefonów z dużymi klawiaturami i dużymi wyświetlaczami (rozsuwane) już praktycznie nie robią i trzeba będzie się przesiąść (zmiana OS - koszmar z książka telefoniczną) na coś z ogromnym wyświetlaczem - SGII albo ten nowy, jeszcze większy S Note. Może w nim nie wyłacze netu, będzie coś widac na wyświetlaczu.

Rafał_Sz
30-01-2012, 15:57
(...)zmiana OS - koszmar z książka telefoniczną
I tu wychodzi zaleta gmail i Androida. Sekund pięć i dane są dowolnie przenoszone na inny telefon, tablet, komputer.

mehmet efendi
30-01-2012, 16:00
W japku nie ma tego problemu...

Jacek_Z
30-01-2012, 16:04
I tu wychodzi zaleta gmail i Androida. Sekund pięć i dane są dowolnie przenoszone na inny telefon, tablet, komputer.zrobisz kopię książki telefonicznej na komputerze z przypisanymi do kontaktu zdjeciami? Jaki program to obsługuje, mozna edytowac książkę? (na komputerze)

W japku nie ma tego problemu...
Jeśli poruszamy się w obrębie tego samego OS to problemu nie ma.
A jak zmieniasz OS to co zrobić ze zdjeciem przypisanym do kontaktu? Dodam, że kontaktów mam 800 (nie wszystkie ze zdjęciami, ale sporo)

R
30-01-2012, 16:06
zrobisz kopię książki telefonicznej na komputerze z przypisanymi do kontaktu zdjeciami? Jaki program to obsługuje, mozna edytowac książkę? (na komputerze)

Jeśli poruszamy się w obrębie tego samego OS to problemu nie ma.
A jak zmieniasz OS to co zrobić ze zdjeciem przypisanym do kontaktu? Dodam, że kontaktów mam 800 (nie wszystkie ze zdjęciami, ale sporo)

jak to co? wszystko sie przenosi na nowy os

Rafał_Sz
30-01-2012, 16:11
zrobisz kopię książki telefonicznej na komputerze z przypisanymi do kontaktu zdjeciami? Jaki program to obsługuje, mozna edytowac książkę? (na komputerze)

Nie wiem jak ze zdjęciami bo ja nie mam takowych przypisanych do kontaktów. Ale samą książkę telefoniczną wolę edytować w koncie gmail/kontakty na komputerze. Potem 3 sekundy synchronizacji z telefonami i już. To samo tyczy się dokumentów - gmail/dokumenty. Mogę mieć np. zbiór umów i druknąć je sobie na drugim końcu Polski u klienta.

Jacek_Z
30-01-2012, 16:14
jak to co? wszystko sie przenosi na nowy osMożesz precyzyjniej? Z jakiego OS na jaki przeniesiesz kontakty ze zdjęciami, jakie oprogramowanie do tego służy? (albo w czym synchronizujesz, choć wolałbym kopię i edycje na kompie)

Nie wiem jak ze zdjęciami bo ja nie mam takowych przypisanych do kontaktów. .No to mi nie pomożesz, resztę to ja wiem. Też wolę edytowac na komputerze.

mehmet efendi
30-01-2012, 16:25
Mamy na myśli oprogramowanie i sprzęt owocowy...

R
30-01-2012, 16:25
Możesz precyzyjniej? Z jakiego OS na jaki przeniesiesz kontakty ze zdjęciami, jakie oprogramowanie do tego służy? (albo w czym synchronizujesz, choć wolałbym kopię i edycje na kompie)

No to mi nie pomożesz, resztę to ja wiem. Też wolę edytowac na komputerze.

ja pisalem o iOS apple... jest tez do tego sporo aplikacji... sluzacych np do exportu kontaktow ze zdjeciami na dropbox z mozliwoscia importu.

Jacek_Z
30-01-2012, 16:36
Mamy na myśli oprogramowanie i sprzęt owocowy...

ja pisalem o iOS apple... jest tez do tego sporo aplikacji... sluzacych np do exportu kontaktow ze zdjeciami na dropbox z mozliwoscia importu.
Edit, doczytałem cos o dropbox. Ale o kontaktach ze zdjęciami tam nie piszą. I symbiana nie obsługuje.

Mam przerąbane, bo moje kontakty są na symbianie i chciałbym je przenieść na androida (to mi się pewnie jeszcze uda - synchronizacja z outlookiem) i to niestety ze zdjęciami. Wie ktoś jak to zrobić? Jest jakas aplikacja? (nie musi byc free) Z nokii na samsunga SGII albo Note.

Boryszuk
30-01-2012, 16:37
A androidowy import danych?

R
30-01-2012, 16:38
Importować można na androida?
ja piszę o migracji między OS, a nie na różnych urządzeniach pracujących na różnych wersjach tego samego OS, bo mam wrażenie, że o tym piszecie.
Jeśli nie, to konkretniej możecie?

Mam przerąbane, bo moje kontakty są na symbianie i chciałbym je przenieść na androida (to mi się pewnie jeszcze uda - synchronizacja z outlookiem) i to niestety ze zdjęciami. Wie ktoś jak to zrobić? Jest jakas aplikacja? (nie musi byc free) Z nokii na samsunga SGII albo Note.

nie no ja pisalem miedzy wersjami ios'ow. W Twoim przypadku powinien pomoc outlook... z tego co pamietam przenosi ze zdjeciami. ewentualnie jakis softdo wymiany kontaktow z google. popatrz czy nie ma w OVI czy jak to sie tam zwie jakiegos softu do eksportu kontaktow do jakiegos ludzkiego formatu.

mehmet efendi
30-01-2012, 16:40
Ja tam na razie to prostszych rozwiązań od japkowych nie widziałem...

manfred
30-01-2012, 16:59
E72 dwa razy w serwisie dwa razy to samo zmiana oprogramowania. Właśnie szukam faktury i wysyłam trzeci raz. Zwiechy systemu sa dla mnie nie do przyjęcia.

hydra_nt
30-01-2012, 19:54

W zasadzie sprawa jest .. prosta. Nokia PC Suite - eksportujesz kontakty jako vCard do pliku ( każdy oddzielnie). Następnie gmail - kontakty - import i .... voila , masz kontakt ze zdjęciem na googlach. Reszta to już prościzna :)

Jacek_Z
30-01-2012, 21:08
.. Nokia PC Suite - eksportujesz kontakty jako vCard do pliku ( każdy oddzielnie)...
prościzna :)Osiemset razy ??? Dziękuję.

Sapphiron
30-01-2012, 21:10
no nic... ja kupiłem nowy kadłub dla starej e51 i pewnie wytrzyma ze mną kolejne 3 lata...

Rafał_Sz
30-01-2012, 21:12
Osiemset razy ??? Dziękuję.
Z Nokii kopiowałem kontakty poprzez kartę SIM.

mehmet efendi
30-01-2012, 21:13
250 szt; nie każdy kontakt przechodzi, zwłaszcza te dłuższe i opatrzone wieloma wpisami...

Rafał_Sz
30-01-2012, 21:14
250 szt; nie każdy kontakt przechodzi, zwłaszcza te dłuższe i opatrzone wieloma wpisami...
Miałem 485 do skopiowania. Przeszły wszystkie za jednym razem.

costi
30-01-2012, 21:20
Nowsze karty mieszczą więcej, ale to i tak metoda bez sensu: na karcie SIM do każdego kontaktu można tylko jeden numer przypisać, w dodatku jest ograniczona ilość znaków na nazwę i zbyt długie ucina.

Najlepiej IMHO przez Outlooka. Z Outlooka do gmaila, a potem to już wszystko jedno.

Jacek_Z
30-01-2012, 21:21
Z Nokii kopiowałem kontakty poprzez kartę SIM.Mam bardzo, bardzo, bardzo długie, wieloczłonowe nazwy, mam wiele pól w kazdym kontakcie no i podstawowa rzecz na jakiej mi zalezy - mam zdjęcia przypisane do kontaktu.

Najlepiej IMHO przez Outlooka. Z Outlooka do gmaila, a potem to już wszystko jedno.Tez tak myslę.
Najchętniej bym wypróbował - gdyby ktos miał nowego SGII to bym sprawdził czy mu wejdzie moja książka i jak będzie po tej operacji wyglądała.

Rafał_Sz
30-01-2012, 21:21
To ja już się nie odzywam. ;):)

mpwt
30-01-2012, 23:29
Osiemset razy ??? Dziękuję.

Start -> Uruchom -> cmd

copy *.vcf addresses.vcf

Działa :D

Najchętniej bym wypróbował - gdyby ktos miał nowego SGII to bym sprawdził czy mu wejdzie moja książka i jak będzie po tej operacji wyglądała.

Tak jak pisali i pisałem wyżej. Eksport kontaktów do vcf, połączenie plików i import do konta google. Sam przechodziłem z Nokii na Androida :D

andrstac
30-01-2012, 23:48
Mam bardzo, bardzo, bardzo długie, wieloczłonowe nazwy, mam wiele pól w kazdym kontakcie no i podstawowa rzecz na jakiej mi zalezy - mam zdjęcia przypisane do kontaktu.

Tez tak myslę.

Ale po co Ci SGS do wypróbowania? Zrób ten import do konta gmail/kontakty i jak Cię usatysfakcjonuje, to na fona dowolnego z andkiem wysłać to już formalność.

Jacek_Z
31-01-2012, 00:19
Może masz rację.
Powiem ci, że nie lubię wrzucać do netu swoich baz danych itp. Jakoś nie mam do tego przekonania. Ja wiem, że prywatność to już tylko jakaś ułuda, ale bronię sie jak mogę.

ku6i
31-01-2012, 00:22
To odpuść sobie telefon z Androidem. Android bez konta Google to jak Ferrari w gazie.

Jacek_Z
31-01-2012, 00:36
Dlaczego?Ja nie chcę dodatkowych funkcji obojetnie jaki to by był telefon. To nie ma być komputer tylko telefon: bardzo rozbudowana książka telefoniczna, notatnik (żadnych tam synchronizacji), nawigacja od święta, podobnie jak aparat i kamera - bardzo, bardzo sporadycznie (czy to wygląda na telefon ? :):):). Wielki wyświetlacz. Najlepiej długie czasy czuwania. To wszystko co chcę
No to co kupić? Nie ma nic poza smartfonami. Filozofii appla nie cierpię, został android, no chyba że windows, ale watpię, chyba się fony z tym systemem nie staną bardzo popularne.
Ja nie chce ciągle zmieniac platformy. Mam nadzieję na dłuuugie istnienie androida.

mpwt
31-01-2012, 01:10
To porównanie z Ferrari dobre :D

Chce mieć Ferrari, ale będę jeździł tylko 40km/h do warzywniaka ;)

Przy okazji, duży wyświetlacz nie jest "synonimem" długowieczna bateria :p

Jacek_Z
31-01-2012, 01:39
Przy okazji, duży wyświetlacz nie jest "synonimem" długowieczna bateria :pWiem. Dlatego m.in ja używam tel w 2G. Zyskuje w ten sposób nadspodziewanie dużo czasu.

vuki
31-01-2012, 08:29
0,5 GB na transfer w Orange, co dzieje się po wykorzystaniu tego limitu?
płace jak za zboże czy mam wooooolny transfer?

costi
31-01-2012, 08:52
Raczej wooolny transfer, przynajmniej tak jest u innych operatorów.

Dlaczego?Ja nie chcę dodatkowych funkcji obojetnie jaki to by był telefon. To nie ma być komputer tylko telefon: bardzo rozbudowana książka telefoniczna, notatnik (żadnych tam synchronizacji), nawigacja od święta, podobnie jak aparat i kamera - bardzo, bardzo sporadycznie (czy to wygląda na telefon ? :):):). Wielki wyświetlacz. Najlepiej długie czasy czuwania. To wszystko co chcę
No to co kupić? Nie ma nic poza smartfonami. Filozofii appla nie cierpię, został android, no chyba że windows, ale watpię, chyba się fony z tym systemem nie staną bardzo popularne.
Ja nie chce ciągle zmieniac platformy. Mam nadzieję na dłuuugie istnienie androida.
Przede wszystkim próba skorzystania z Marketu skończy się koniecznością zalogowania do konta Google.

Jacek_Z
31-01-2012, 11:14
Przede wszystkim próba skorzystania z Marketu skończy się koniecznością zalogowania do konta Google.
A po co mi cokolwiek z marketu, jak w telefonie mam aż za dużo i połowe funkcji bym mógł wyrzucić.
Konto gooogle mam, muszę mieć kalendarz wynajmu studia widoczny dla wszystkich. Założyłem sobie tez Google +. Co nie znaczy, że daję do netu jakieś istotne dane (kontakty, telefony, zdjęcia).

jarek76
31-01-2012, 11:28
Potzebują jakąś aplikację na andka w której mógłbym sobie zapisać loginy i hasła dostępu, do różnych stron.
Najlepiej żeby dało się to zabezpieczyć hasłem.
Mam tego tyle że już się zgubiłem i, w polowę miejwsc wchodzę po kilku próbach :)

R
31-01-2012, 11:35
Potzebują jakąś aplikację na andka w której mógłbym sobie zapisać loginy i hasła dostępu, do różnych stron.
Mam tego tyle że już się zgubiłem i, w polowę miejwsc wchodzę po kilku próbach :)

napisz tutaj na forum. my zapamietamy i bedziesz mial jak w banku.

mateo912
31-01-2012, 11:36

https://market.android.com/search?q=password&c=apps :)

jarek76
31-01-2012, 14:25
napisz tutaj na forum. my zapamietamy i bedziesz mial jak w banku.
I tak nic z tego nie będziecie mieli:)

Do forum i banków pamiętam, reszta wam się nie przyda. Mnie też się nieczęsto przydaje, dlatego zapominam i kombinuje :)

https://market.android.com/search?q=password&c=apps :)
Dzięki

R
31-01-2012, 14:26
nam sie nie przyda... ale zawsze to niezly backup jak 200 mozgownic zapamieta... nie? :)

jarek76
31-01-2012, 14:36
nam sie nie przyda... ale zawsze to niezly backup jak 200 mozgownic zapamieta... nie? :)

Wolę to mieć w telefonie zabezpieczone hasłem ;)

costi
31-01-2012, 14:37
A jak zapomnisz tego hasła?

mehmet efendi
31-01-2012, 14:49
To jest bekap u tych 400 kolegów...

jarek76
31-01-2012, 14:59
A jak zapomnisz tego hasła?
Nie zapomnę, ustawię w razie czego coś prostego np. 1,2,3,4,5,6 ;)
albo qwerty :)
To podobno najpopularniejsze hasła w Polsce :)

mateo912
31-01-2012, 15:13
Nie zapomnę, ustawię w razie czego coś prostego np. 1,2,3,4,5,6 ;)
albo qwerty :)
To podobno najpopularniejsze hasła w Polsce :)

123456 jest na 1 miejscu w top 10 haseł na świecie :D
zaraz zanim jest 12345

sokrates
31-01-2012, 15:20
w Polsce bardzo poprawnie jest mieć hasło admin1 :-)

R
31-01-2012, 15:21
nawet wypada...

treborp
31-01-2012, 15:44
w Polsce bardzo poprawnie jest mieć hasło admin1 :-)

ja wszystkie już zmieniłem na Niebieski7 :)

manfred
31-01-2012, 18:00
Witam serdecznie tak jak w temacie po zabawie mojej córy telefonem ten po nieodebraniu połączenia i próbie wyświetlenia numeru nie zapisuje go w rejestrze. Czym to może być spowodowane?

nowart
01-02-2012, 13:03
Pytanie dla użytkowników Juice defendera. Czy i jak da się ustawić automatyczne przełączanie między 2G/3G w zależności od uruchomionej aplikacji? Ze względu na dużo mniejszy pobór energii chcę mieć na stałe ustawione GSM, które w zupełności wystarczy do synchro poczty czy innych dupereli. Dopiero po przełączeniu na wymagające szybszego łącza aplikację (przeglądarka, market, tapatalk) miałoby się przełączać na HSDPA / 3G. Przełączanie za każdym razem mnie nie interesuje, albo będzie się to robić samo w tle albo dziękuję, dlatego chciałbym wiedzieć przed zakupem aplikacji czy da mi ona taką funkcjonalność.
Pomożecie? :)

Celeborn
01-02-2012, 13:20
To o czym piszesz to raczej zadanie dla aplikacji Tasker.

costi
01-02-2012, 16:47
W JD zmiana trybu 2/3/4G jest obecnie tylko w wersji beta i wymaga roota.

ropusz
01-02-2012, 17:14
Odnośnie transferu kontaktów z Nokii do Androida to ja to robiłem przez Outlooka. Z Nokii do Outlooka bez problemu + jakiś darmowy programik z Outlooka do Andka.

nowart
01-02-2012, 17:21
W JD zmiana trybu 2/3/4G jest obecnie tylko w wersji beta i wymaga roota.

W takim razie dam sobie spokój. Nie interesują mnie wszelkie roty, bety, customy i inne bzdety, żeby potem jęczeć na forach jaki to tel zawiesisty i niestabilny :)
dzięki za pomoc Panowie.

costi
02-02-2012, 13:29
Root nie powoduje "zawistości" i niestabilności... ;) Szczerze mówiąc, to nie zdziwiłbym się, gdyby każda aplikacja, która ma mieć do tego dostęp, potrzebowała roota.

Demonek
06-02-2012, 01:03
A jest jakiś widget który umożliwia przełączanie się miedzy 2G/3G? Albo choć kieruje do ustawień.
Drugie pytanko: jak pozbyć się lock screena? Mam zainstalowanego GO Lockera, i czasami mam podwójny lock screen: oryginalny, a potem ten z GO. Mam coś co się nazywa "No Lock", ale nie zawsze działa (szczególnie po ponownym uruchomieniu telefonu).

Fatman
06-02-2012, 01:08
np. Widgetsoid ma taką możliwość (2G/3D).......

mateo912
06-02-2012, 01:55
A jest jakiś widget który umożliwia przełączanie się miedzy 2G/3G? Albo choć kieruje do ustawień.
Drugie pytanko: jak pozbyć się lock screena? Mam zainstalowanego GO Lockera, i czasami mam podwójny lock screen: oryginalny, a potem ten z GO. Mam coś co się nazywa "No Lock", ale nie zawsze działa (szczególnie po ponownym uruchomieniu telefonu).

http://curvefish.com/widgets/2g3g-onoff.htm

stock
07-02-2012, 12:16
jako ze to GSM to pytam - kończy mi się umowa w Play za jakies 4 miesiące. Czy mogę wczesniej przenieśc nr do innego operatora z nowym telefonem, ewentual nie wczesniej przedłużyć umowe w Play ? praktykował ktoś kiedyś takie akcje ?

mateo912
07-02-2012, 12:20
jako ze to GSM to pytam - kończy mi się umowa w Play za jakies 4 miesiące. Czy mogę wczesniej przenieśc nr do innego operatora z nowym telefonem, ewentual nie wczesniej przedłużyć umowe w Play ? praktykował ktoś kiedyś takie akcje ?

wcześniej się przenieść chyba nie możesz, wydłużyć umowę możesz nawet dzień po podpisaniu poprzedniej :)
Więc jeśli jest teraz jakaś promocja lub inna ciekawa oferta to spokojnie możesz wydłużyć umowę.

stock
07-02-2012, 12:32
oki - zatem szukam czegos w Play. Tylko kure co - do tej pory dla mnie telefon to sms i dzwonienie. Nokia 3310 byłaby wystarczająca :) A teraz w ofercie takie wodotryski ze mózg dęba staje.

TOP67
07-02-2012, 12:41
Zwykle można podpisać nową umowę na 3 miesiące przed końcem poprzedniej. Najczęściej wchodzi ona w życie z początkiem nowego okresu rozliczeniowego, czyli skraca długość poprzedniej. Ale nie zawsze. Do mnie z Play dzwonią pół roku przed zakończeniem umowy, a podpisuje taka na 12 miesięcy. Żeby jeszcze mieli o co się starać, ale mam abo 12,50 zł (i tak nie wydzwaniam).

stock
07-02-2012, 12:45
a co byście na szybko doradzili w temacie telefonów. najlepiej za 1zł lub 20zł. naprawdę zadowala mnie nokia 3310 i więcej do szczęścia mi nie potrzeba. Ale jak już sa te smartfony to chyba nie mam innego wyjscia. telefon musi miec dobry głosnik, naprawdę precyzyjny ekran dotykowy, nawigację, jakiś sensowny internet - w sensie obsługiwania i dobry dźwięk z odtwarzacza. Aha - no i dośc duzy i czytelny - na wypadek gdybym wpadł na głupi pomysł oglądania na nim zdjęć. Tylko nie piszcie o jakiś opcjach których nie zrozumiem :)

TOP67
07-02-2012, 13:11
Zależy jakie masz rachunki. Jeśli mało dzwonisz, to za 1zł nie będzie nic sensownego. Dlatego od kilku lat biorę umowę bez telefonu, za to na 12 miesięcy i z rabatem 50% na abonament. Przy dużym rachunku bierz to co najdrożej można sprzedać a potem kup sobie to co chcesz.

stock
07-02-2012, 13:18
abonement mam w tej chwili z 80zł o ile dobrze pamiętam. Dzwonie różnie - czasem pociskam głupoty ze znajomymi przez 1.5h :) I taki mniej więcej abonament chciałbym utrzymać i umowę na 24 m-ce. mam coś ponad 400 minut i internet all inclusive i to mi pasi - aczkolwiek w tej chwili z netu nie korzystam w telefonie bo nie wiem jak :) No ale jak będzie smartfon to moze bede korzystał. Samsunga jakiegoś brać czy co ?

Rafał_Sz
07-02-2012, 13:49
(...) Samsunga jakiegoś brać czy co ?
To ja tradycyjnie już polecę Motorolę Defy (+). Ma rewelacyjny przetwornik C/A, a w połączeniu z programem z linku poniżej to już kosmos, zwłaszcza przy odtwarzaniu FLAC. To w temacie muzyki. Ma też jeszcze kilka innych zalet. ;)
http://powerampapp.com/

jarek76
07-02-2012, 15:44
To ja tradycyjnie już polecę Motorolę Defy (+). Ma rewelacyjny przetwornik C/A, a w połączeniu z programem z linku poniżej to już kosmos, zwłaszcza przy odtwarzaniu FLAC. To w temacie muzyki. Ma też jeszcze kilka innych zalet. ;)
http://powerampapp.com/

Miałem ten program, ale po 2 tygodniach kazali mi płacic za dalsze korzystanie więc zrezygnowałem.
Nie ma nic równie ciekawego ale za darmo?

Celeborn
07-02-2012, 15:52
No właśnie niestety nie. Dziwne ale PowerAmp praktycznie nie ma konkurencji. Winamp niby jest ale pod względem funkcjonalności to już nie to.

mateo912
07-02-2012, 15:59
Miałem ten program, ale po 2 tygodniach kazali mi płacic za dalsze korzystanie więc zrezygnowałem.

No właśnie niestety nie. Dziwne ale PowerAmp praktycznie nie ma konkurencji. Winamp niby jest ale pod względem funkcjonalności to już nie to.

a to nie jest tak że power amp v2 jest płatny a v1,4 darmowy?

Rafał_Sz
07-02-2012, 16:14
W/g mnie, za tak rozbudowany odtwarzacz ze świetnym korektorem graficznym warto dać te 17 zł, bo konkurencji w tej klasie nie ma. :)

Celeborn
07-02-2012, 16:17
a to nie jest tak że power amp v2 jest płatny a v1,4 darmowy?

nic mi na ten temat nie wiadomo

aliant
07-02-2012, 16:19

Spróbuj Player Pro, ja mam wersje trial, jest w pełni funkcjonalna tyle, że się okienko informacyjne wyświetla przy uruchomieniu.

(...) Samsunga jakiegoś brać czy co ?
Jeżeli nie zależy Ci na kompaktowych rozmiarach to ja ze swojej strony polecę Galaxy S2(11GB pamięci wbudowanej, AMOLED) lub Galaxy Note. Jeżeli zależy Ci na dobrym wsparciu ze strony producenta to Galaxy Nexus. Telefon wprost od google, jeśli chodzi o oprogramowanie to jak na razie ze wszystkich Samsungów ma najelpszy support.

stock
07-02-2012, 18:10
Jeżeli nie zależy Ci na kompaktowych rozmiarach to ja ze swojej strony polecę Galaxy S2(11GB pamięci wbudowanej, AMOLED) lub Galaxy Note. Jeżeli zależy Ci na dobrym wsparciu ze strony producenta to Galaxy Nexus. Telefon wprost od google, jeśli chodzi o oprogramowanie to jak na razie ze wszystkich Samsungów ma najelpszy support.

no no - tyle że S2 nie ma za 1zł :) No chyba ze w abonamecnie za 500zł który mi jest najzwyczajniej w świecie niepotrzebny

M_J
07-02-2012, 18:24
Osobiście polecałbym zakup dowolnego, wybranego przez siebie telefonu na wolnym rynku i przedłużenie umowy bez telefonu. Dobre bonusy i umowa 12 miesięcy.

rychu_cmg
07-02-2012, 18:28
Nokia wydała dziś aktualizacje do Nokia Belle (symbian) dla telefonów Nokia N8, Nokia E7, Nokia E6, Nokia X7, Nokia C6-01, Nokia C7 i Nokia Oro
http://media2.pl/telekomunikacja/88491-Nokia-Belle-nowa-aktualizacja-na-Nokie.html

Celeborn
07-02-2012, 18:29
polecam Sony Ericsson Xperia neo V, ma wszystko czego Ty akurat potrzebujesz. w play przy abonamencie 75 zł kosztuje 159zł, a jak koniecznie musi być za złotówkę to bierz RBM ONE (zte balde 2 chyba)

mehmet efendi
07-02-2012, 18:31
Gadanie, SMS, żywotność baterii = E 52

mateo912
07-02-2012, 18:36
polecam Sony Ericsson Xperia neo V, ma wszystko czego Ty akurat potrzebujesz. w play przy abonamencie 75 zł kosztuje 159zł, a jak koniecznie musi być za złotówkę to bierz RBM ONE (zte balde 2 chyba)
ZTE blade, nie blade S ani blade 2. Mam ten telefon i poza baterią ( no i brandowanym softem z mnóstwem śmieci ) nie narzekam :)

Gadanie, SMS, żywotność baterii = E 52
+ dziwne zawiechy systemu itp itd
miałem 3 dni (w tym czasie zawiesił się 7 razy) nie polecam ;)

Celeborn
07-02-2012, 18:39
[QUOTE=mateo912;2712660]ZTE blade, nie blade S ani blade 2. Mam ten telefon i poza baterią ( no i brandowanym softem z mnóstwem śmieci ) nie narzekam :)

śmieci zawsze można wywalić

mehmet efendi
07-02-2012, 18:43
Mam do czynienia od początku, jak wszedł na rynek i złego słowa nie napiszę. Żona i Syn używają również. ZERO stresu.
Bateria ponad przeciętna!
Przy umiarkowanym gadaniu ponad tydzień.

mateo912
07-02-2012, 18:50
[QUOTE=mateo912;2712660]ZTE blade, nie blade S ani blade 2. Mam ten telefon i poza baterią ( no i brandowanym softem z mnóstwem śmieci ) nie narzekam :)

śmieci zawsze można wywalić

ale to wymaga roota czego skutkiem jest unieważnienie gwarancji(jeśli telefon Ci padnie w takim stanie i nie będziesz mógł go cofnąć)

aliant
07-02-2012, 18:56
ale to wymaga roota czego skutkiem jest unieważnienie gwarancji(jeśli telefon Ci padnie w takim stanie i nie będziesz mógł go cofnąć)

Żeby uwalić telefon przy ROOTcie trzeba mieć IQ na poziomie -100 co najmniej..

Co do tematu, to proponuje kupić to co będziesz mógł sprzedać najdrożej i wtedy kupić to co Ci się podoba.

Fatman
07-02-2012, 18:58
aliant, nie zrozumiałeś -masz ROOTa (i customa) i niefartownie pada Ci telefon tak, że nie możesz cofnąć zmian a je widać......... no i serwis ma dowody....

mateo912
07-02-2012, 18:59
Żeby uwalić telefon przy ROOTcie trzeba mieć IQ na poziomie -100 co najmniej..

Co do tematu, to proponuje kupić to co będziesz mógł sprzedać najdrożej i wtedy kupić to co Ci się podoba.

aliant, nie zrozumiałeś -masz ROOTa (i customa) i niefartownie pada Ci telefon tak, że nie możesz cofnąć zmian a je widać......... no i serwis ma dowody....

Dokładnie tak jak pisze Fatman

aliant
07-02-2012, 19:00
Faktycznie nie zrozumiałem.:)

Celeborn
07-02-2012, 19:29
roota zawsze można cofnąć. Trzeba naprawdę się mocno starać żeby uceglić telefon z androidem. Ja wysyłałem swojego Desir z uszkodzonym wyświetlaczem do serwisu z rootem, wgranym custom romem i s-off. Gwarancja oczywiście przeszła, bo tego telefonu nawet chyba nie włączyli.

aliant
07-02-2012, 19:37
Po za tym ubezpieczenie to podstawa. 15zł więcej miesięcznie w T-Mobile, a po telefonie mogę nawet walcem przejechać. Albo naprawa i pokrywam 10% kosztów naprawy, jak się nie da naprawić to nowy telefon w aktualnej cenie dla mojej taryfy. Za wymianę ekranu w X10 zapłaciłem 40zł.

jarek76
07-02-2012, 19:51
Potrzebuję pomocy.
Moge zmienic telefon i za 1zł mam DESIRE S i Samsung Galaxy Ace (S5830)
Będzie dla żony, co brać?
Inne telefony bedą dużo droższe

Boryszuk
07-02-2012, 19:53
Desire S jest przyjemnym telefonem, choć już dość sporym.

Rafał_Sz
07-02-2012, 19:54
Szajsunga bym wziął, Desire jest trochę bardziej "zabytkowy".

Celeborn
07-02-2012, 19:58
desire s 768 mb ram szajsung 256 mb, Ten Samsung to muł. Zdecydowanie Desire S.

mehmet efendi
07-02-2012, 20:04
Po co w wynalazki brnąć?

Celeborn
07-02-2012, 20:05
Po co w wynalazki brnąć?

to znaczy?

mehmet efendi
07-02-2012, 20:08
Trzeba sobie zdefiniować oczekiwania.
Skoro priorytetem jest gadanie, SMS, bateria, to tego trzeba się trzymać, a nie iść w telewizorki prądożerne, za to fajnie wyglądające...

mateo912
07-02-2012, 20:17
a co byście na szybko doradzili w temacie telefonów. najlepiej za 1zł lub 20zł. naprawdę zadowala mnie nokia 3310 i więcej do szczęścia mi nie potrzeba. Ale jak już sa te smartfony to chyba nie mam innego wyjscia. telefon musi miec dobry głosnik, naprawdę precyzyjny ekran dotykowy, nawigację, jakiś sensowny internet - w sensie obsługiwania i dobry dźwięk z odtwarzacza. Aha - no i dośc duzy i czytelny - na wypadek gdybym wpadł na głupi pomysł oglądania na nim zdjęć. Tylko nie piszcie o jakiś opcjach których nie zrozumiem :)

Trzeba sobie zdefiniować oczekiwania.
Skoro priorytetem jest gadanie, SMS, bateria, to tego trzeba się trzymać, a nie iść w telewizorki prądożerne, za to fajnie wyglądające...

Ma mieć nawigacje dobra (powodzenia z nawigacją na 3" ekranie.
Ekran duży i czytelny,
Następnym razem przeczytaj a później pisz.

mehmet efendi
07-02-2012, 20:20
Czytelna nawigacja i telefon to są dwa różne światy.
Niestety....

aliant
07-02-2012, 20:28
Desire S jest wyżej w rankingu niż Ace: http://www.chip.pl/ranking/sprzet-mobilny/smartfony
Android 2.2(Ace), Samsung App vs. Android 2.3.3(HTC), więcej RAMu i Sense. Zobacz porównanie może bardziej rozjaśni sprawę http://www.mgsm.pl/pl/porownanie/4870/4911/4886/0/

Boryszuk
07-02-2012, 20:28
Czytelna nawigacja i telefon to są dwa różne światy.
Niestety....

Bajki opowiadasz. Niestety.

mehmet efendi
07-02-2012, 20:34
Wolę navi bez szkieł oglądać...

mpwt
07-02-2012, 21:04

http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=3776&idPhone2=3724

kronos28
07-02-2012, 21:40
Potrzebuję pomocy.
Będzie dla żony, co brać?
Inne telefony bedą dużo droższe

Desire S jest wyżej w rankingu niż Ace: http://www.chip.pl/ranking/sprzet-mobilny/smartfony
Android 2.2(Ace), Samsung App vs. Android 2.3.3(HTC), więcej RAMu i Sense. Zobacz porównanie może bardziej rozjaśni sprawę http://www.mgsm.pl/pl/porownanie/4870/4911/4886/0/

zdecydowanie desire s. Ace jest fajny ale po 3 godzinach z tym telefonem miałem go dość... taka zapchajdziura do ofert za 1zł...

jarek76
07-02-2012, 21:53
Przepraszam za pomyłkę za przedłużenie umowy ofetują mi WILDFIRE S i szajsunga. Coś namieszałem

Rafał_Sz
07-02-2012, 21:56
Przepraszam za pomyłkę za przedłużenie umowy ofetują mi WILDFIRE S i szajsunga. Coś namieszałem
Zawsze na moje wychodzi - szajsung. :)

mehmet efendi
07-02-2012, 22:03
szajsung. :)

chylę czoło= zajefajna czułość =- brak zasięgu...
Dotyczy modeli popularnych=szybko zbywalnych; nie wiem, jak z wypasionymi.
Tam, gdzie szajsung nie sięga, iphone, nokia bez bóli daje radę...

Greg77
07-02-2012, 23:11
Hej mam pytanie, jaka folie byscie polecili do ochrony ekranu iPhonea? Znaczy sie, czy jakas konkretna marke?

Tom01
07-02-2012, 23:28
Hej mam pytanie, jaka folie byscie polecili do ochrony ekranu iPhonea? Znaczy sie, czy jakas konkretna marke?

A po co cokolwiek? To szkło przecie. Trzeba się dobrze postarać aby to zarysować. Jeśli już ktoś nosi telefon z gwoździami i śrubami w kieszeni to żadna folia też nie pomoże.

Greg77
07-02-2012, 23:31
No i mnie upewniles, ze folia nie jest potrzebna......
Wiem, ze ktorys iPhone mial problem z rysujacym sie ekranem, ale nie wiem, czy to nie ploty:D

Tom01
07-02-2012, 23:34
No i mnie upewniles, ze folia nie jest potrzebna......
Wiem, ze ktorys iPhone mial problem z rysujacym sie ekranem, ale nie wiem, czy to nie ploty:D

Miałem kilka, specjalnie nie "chuchanych", znajomi też mieli/maja sporo i nie słyszałem żeby się rysował. Co innego "plecy" w starszych.

mpwt
08-02-2012, 00:07

No to zdecydowanie Samsung Ace

costi
08-02-2012, 01:08
Podpisać umowę o przeniesienie możesz na 90 dni przed wygaśnięciem dotychczasowej. Nowa umowa zaczyna wtedy obowiązywać po wygaśnięciu starej i dopiero wtedy zaczynasz płacić abonament itd. Kartę SIM i telefon dostajesz od razu, przynajmniej w Playu.

mehmet efendi
08-02-2012, 08:29
Szyby się rysują; na tylnej części 4-ki przetestowane.
Szafir to nie jest jak w omedze; 10 lat noszenia bez uszczerbku.

nowart
08-02-2012, 10:03
Nie rysujące się szyby to tylko w Tomowych Iphonach Four es :)
Swoją drogą - widzieliście kiedyś nieporysowaną szybę? Pewnie, że śrubokrętem ciężko będzie to zarysować ale już ziarenko piasku może zdziałać cuda :)

stock
08-02-2012, 10:07
no bo ziarnko piasku twardsze od srubokręta jest - to i rysowac musi przecież, nie.

mehmet efendi
08-02-2012, 10:17
O właśnie!

Greg77
08-02-2012, 11:15
No to potestuje bez oslonki......pierwsza ryska i kupuje to. (http://www.zagg.com/invisibleshield/index.php)

mehmet efendi
08-02-2012, 12:29
Już znalazłem.

Tom01
08-02-2012, 12:42
Nie rysujące się szyby to tylko w Tomowych Iphonach Four es :)
Swoją drogą - widzieliście kiedyś nieporysowaną szybę? Pewnie, że śrubokrętem ciężko będzie to zarysować ale już ziarenko piasku może zdziałać cuda :)

Oj, Wy się musicie wszystkiego uczepić. Wyjąłem przed chwilą z kieszeni, chyba już będzie dwuletniego, codziennie intensywnie używanego 4 (nie es), zdarzało się że noszonego czasem razem z kluczami, latającego po kieszeni na drzwiach w aucie, wytarłem z paluchów i po 20 sekundach przyglądania się pod różnymi kątami, stwierdzam, że jednak MACIE RACJĘ. ;) Na plecach wypatrzyłem jedną rysę. Ma aż chyba 1,5mm długości, szerokości ani głębokości nie mogę niestety zmierzyć, ale coś kole 0,1 włosa. Oczywiście opinia może być nie miarodajna, bo nie noszę piachu w kieszeniach.

manfred
08-02-2012, 13:47
Może mi ktoś pomóc o co chodzi z E72? Skonfigurowałem skrzynkę email. Pobrałem kilkadziesiąt ostatnich emaili. Następnie z poziomu telefonu usunąłem wszystkie. Gdy ponownie chcę sprawdzić skrzynkę te emalie ponownie mam w swoim telefonie. Dostawca Onet.pl

slivus
08-02-2012, 13:52
szukam jakiegoś taniego smartfona do kalendarza google i gps -możecie coś polecić? :)

Tom01
08-02-2012, 13:52
Może mi ktoś pomóc o co chodzi z E72? Skonfigurowałem skrzynkę email. Pobrałem kilkadziesiąt ostatnich emaili. Następnie z poziomu telefonu usunąłem wszystkie. Gdy ponownie chcę sprawdzić skrzynkę te emalie ponownie mam w swoim telefonie. Dostawca Onet.pl

W ustawieniach konta nie ma czasem czegoś związanego z "usuwaniem e-maili z serwera"?