Zobacz pełną wersję : GSM, wybór telefonu, smartfonu, porady itp.
krzysztof jot
20-12-2012, 23:11
Pytania do posiadaczy SGS3.
Jaką wersję A macie na pokładzie ?
Jeśli 4.1.1, to czy jest coś nowszego na SGS3 ?
Jeśli tak to jak zainstalować, skoro przez aktualizację w aparacie nie idzie ?
Tak, jest nowa oficjalna aktualizacja do wersji 4.1.2 - ( i to Polska jako pierwsza na świecie ma tą wersję, są kraje gdzie dopiero 4.1 jest udostepniana. Niestety - aktualizacja dotyczy telefonów zakupionych w normalnej sprzedaży - czyli soft bez brandingu operatora. A kiedy aktualizacje w sieci ? - no to już zależy od operatora, bywa że moze i wcale nie być juz udostępniona nowsza wersja.
Zaraz Ci napiszą - zrotuj i wgraj czysty soft, a w razie czego - powrócisz. O ile powrócisz :). Bo mnie padł S3 tak cichaczem, bez ostrzeżenia, ot tak sobie mimochodem - wyjmuje a on martwy jest, i już nie dało się go uruchomić. A w serwisie - "nieautoryzowana ingerencja w oprogramowanie" i sześćset zeta za wymianę płyty głównej - więc sugeruję przemyśleć temat :) Bo ja mam bilans 2800 za tel i 600 naprawa :).
A tu masz wprowadzone zmiany:
http://www.youtube.com/watch?v=tG4JlCsb0xI
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=o7SEBepku-4
http://www.sammobile.com/2012/12/05/galaxy-s-iii-receives-android-4-1-2-jelly-bean-update-lots-of-new-features/
610 poleciłem jakiś czas temu znajomej i jest zdania do dzisiaj że to rewelacyjny telefon. Przede wszystkim działa mega płynnie co prawda w angry birds sie nie pogra. A co do nawigacji nie sprawdzałem ale jeśli jest to ta sama co w nokiach na symbianie to jest super ja często z symbianowej pieszej korzystam i polecam
Nawigacja jest odrobine inna. Jest Nokia Drive, uproszczone Ovi ale dziala off-line i mapy sa w telefonie. Jest tez Nokia Maps ale one sa on-line tylko. Przejechalem na Nokia Drive ponad 3000km po Europie bez wiekszego problemu, ale Ovi na Symbianie ma pare rzeczy ktore zostaly przeniesione do Nokia Maps, wiec bez lacznosci z internetem nie ma np. powiadamiania o korkach, lista POI jest bardzo ograniczona.
Sapphiron
20-12-2012, 23:27
Czy UPC dał swój Speedtest do pomiaru łącza ? Tam powinno być też pobieranie długich plików testowane - tak mi sie wydaje.
Jakiś tam dał... ale na kompie na wifi film ściaga z prędkością 5-6Mb/s więc jest cacy chyba :(
A moze to po stronie gameloftu problem lezy?
Sciagnij pliki gry np. z forum ipmart i wrzuc w katalog z gra.
grzegorzant
21-12-2012, 00:38
Tak, jest nowa oficjalna aktualizacja do wersji 4.1.2 - ( i to Polska jako pierwsza na świecie ma tą wersję, są kraje gdzie dopiero 4.1 jest udostepniana. Niestety - aktualizacja dotyczy telefonów zakupionych w normalnej sprzedaży - czyli soft bez brandingu operatora. A kiedy aktualizacje w sieci ? - no to już zależy od operatora, bywa że moze i wcale nie być juz udostępniona nowsza wersja.
Zaraz Ci napiszą - zrotuj i wgraj czysty soft, a w razie czego - powrócisz. O ile powrócisz :). Bo mnie padł S3 tak cichaczem, bez ostrzeżenia, ot tak sobie mimochodem - wyjmuje a on martwy jest, i już nie dało się go uruchomić. A w serwisie - "nieautoryzowana ingerencja w oprogramowanie" i sześćset zeta za wymianę płyty głównej - więc sugeruję przemyśleć temat :) Bo ja mam bilans 2800 za tel i 600 naprawa :).
A tu masz wprowadzone zmiany:
http://www.youtube.com/watch?v=tG4JlCsb0xI
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=o7SEBepku-4
http://www.sammobile.com/2012/12/05/galaxy-s-iii-receives-android-4-1-2-jelly-bean-update-lots-of-new-features/
uuu no to nieźle :(
a swoją drogą, jeśli masz brandowany tel. to płaciłeś za niego 2800 ?!
krzysztof jot
21-12-2012, 00:42
uuu no to nieźle :(
a swoją drogą, jeśli masz brandowany tel. to płaciłeś za niego 2800 ?!
a gdzie pisałem ze brandowany ? - nigdy nie kupuje u operatora - raz, z powodu właśnie kulejących aktualizacji, dwa - w gruncie rzeczy jak się policzy - interes taki sobie o ile chce sie mieć to, co chce sie mieć.... A S3 kupiłem w dniu premiery :)
Krzysztof domyslasz sie jaka "nieautoryzowana ingerencja w oprogramowanie" uwalila telefon?
Krzysztof domyslasz sie jaka "nieautoryzowana ingerencja w oprogramowanie" uwalila telefon?
Telefon mozna uwalic (zbrickowac) podczas instalowania nieoficjalnego romu.
krzysztof jot
21-12-2012, 14:02
żadna.
Telefon "padł" sam, będąc sprawnym do ostatniej (przedostatniej ? :) rozmowy. I będąc na fabrycznym "stockowym" i nie brandowanym romie 4.1.1. Dlaczego padł ? Nie wiadomo, zbieg okoliczności. Dlaczego Centralne Centrum Serwisowe zachowało tak, a nie inaczej, skąd taka diagnoza itp itd - to już sprawa na dłuższy temat, i jest "analizowana i rozważana" przez dział reklamacji. Ja zapłaciłem za naprawę, bo zależało mi na czasie.
Widzieliście jakie filmy nagrywa Lumia 920 Nokii? :shock:
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=fPf0y75IGgE#!
Psychotrop
21-12-2012, 17:43
Widzieliście jakie filmy nagrywa Lumia 920 Nokii? :shock:
a widziałeś jakie filmy nagrywał A.Hitchock ? :D
p.s.
faktycznie rewelacja.
coach_lodz
21-12-2012, 20:11
znowu się okaże że to "chłyt matendingowy" i jest nagrane kamerą ;)
Jeśli to nie chłyt, to mi się bardzo podoba ;) mieć możliwość w dowolnym momencie nagrywania telefonem tak dobrych jakościowo nagrań z tak małą śliczną głębią to jest coś za co bym chętnie zapłacił. heh, się rozmarzyłem, bo mój stary ipek 3G nie nagrywa w ogóle ;P
znowu się okaże że to "chłyt matendingowy" i jest nagrane kamerą ;)
Chyba jednak nie "chłyt"...
Inne video:
https://www.youtube.com/watch?v=sERJZ5KJHz0
Moim zdaniem rewelacyjnie to wygląda.
Sapphiron
21-12-2012, 21:51
:shock:
technologia na serio poszła mocno do przodu
:shock:
http://komorkomania.pl/2012/12/01/nokia-lumia-920-prawdziwy-majstersztyk-i-nadzieja-dla-wp8-test/aparat-i-kamera/top
Tu trochę pisze o aparacie i video w tym modelu...
Wrzucałem tu zdjęcia z 920, rewelacji nie ma. To samo video.
wasilewk
22-12-2012, 21:29
Przyłączę się z pytaniem:
Czy w iPhonie 5 można powiększyć pamięć z 16 do 64GB ?
Co mnie czeka przy ewentualnym przejściu z platformy Samsunga na Apple ?
mateo912
22-12-2012, 21:36
Przyłączę się z pytaniem:
Czy w iPhonie 5 można powiększyć pamięć z 16 do 64GB ?
Co mnie czeka przy ewentualnym przejściu z platformy Samsunga na Apple ?
powiększyć nie możesz kupić ip z wybraną ilością pamięci.
wasilewk
22-12-2012, 21:44
powiększyć nie możesz kupić ip z wybraną ilością pamięci.
No, to katastrofa !
Mógłbym go odziedziczyć po dziecku, które ma mieć nowego z 64GB.
Pzdr.
http://thenextweb.com/gadgets/2012/12/21/some-samsung-galaxy-s-iii-owners-report-their-devices-are-suddenly-dying-likely-a-hardware-issue/?fromcat=all
mateo912
22-12-2012, 22:32
http://thenextweb.com/gadgets/2012/12/21/some-samsung-galaxy-s-iii-owners-report-their-devices-are-suddenly-dying-likely-a-hardware-issue/?fromcat=all
coś dla Krzysztofa jot ;)
krzysztof jot
23-12-2012, 03:04
coś dla Krzysztofa jot ;)
O widzisz. Dokładnie tak. Kolejny argument w walce o zwrot kosztow naprawy. Jakiś poważniejszy to temat. Dzięki :).
Na onecie też o tym pisali...
http://technowinki.onet.pl/mobile/samsung-galaxy-s-iii-ma-problem-z-plyta-glowna,1,5377909,artykul.html
Znajomemu padl juz dwa razy, za drugim razem wrzucil granat do sklepu i wybral inny telefon....
Choc kurcze bardzo mi sie sIII podoba, mysle, czy zonie nie kupic.
grzegorzant
23-12-2012, 12:50
Czy jest sens kupować stację dokującą do SGS 3 ?
Pytam głównie o ładowanie, czy dobrze dla baterii gdy co chwila bierzemy tel. ze stacji, a zaraz znowu go podłączamy kładąc na stojak ?
Druga sprawa, to w czym nosicie to bydle - pokrowiec, etui ? :) a może jakieś folie ochronne ?
I jeszcze jedno - po zgubionym HTC została mi słuchawka BT Plantronics - niestety nie lubi się z galaxy :(
Jakich ew. używacie ?
sokrates
23-12-2012, 19:08
generalnie dla żadnej baterii nie jest to dobrze :-) pytanie jak długo masz zamiar użytkować telefon? I czy ew. wymiana baterii po roku jest dla ciebie dużym problemem? Myślę że dp roku czasu bateria powinna dociągnąć bez jakiegoś drastycznego spadku wydajności.
Pytam głównie o ładowanie, czy dobrze dla baterii gdy co chwila bierzemy tel. ze stacji, a zaraz znowu go podłączamy kładąc na stojak ?
Druga sprawa, to w czym nosicie to bydle - pokrowiec, etui ? :) a może jakieś folie ochronne ?
I jeszcze jedno - po zgubionym HTC została mi słuchawka BT Plantronics - niestety nie lubi się z galaxy :(
Jakich ew. używacie ?
mam i sobie chwalę.
Stoi w pracy, więc zawsze gdy wychodzę o 15:30 mam naładowany telefon na full i nie muszę się martwić-do rana (czytaj następnego ładowania) spokojnie wytrzyma.
A wymiana na szczęście to nie problem ( w odróżnieniu do np. HTC ONE X).
krzysztof jot
23-12-2012, 19:49
Jakich ew. używacie ?
mnie ta stacja dokująca nie podnieca zbytnio, wydawała mi się mało stabilna w "trzymaniu" telefonu.
odradzam też C-Pena, zawiodłem się - http://logolife.wordpress.com/2012/12/18/samsung-c-pen-narzedzie-czy-gadzet
natomiast polecam - USB Connector (niezastąpiony) i moduł AllShare (choć drogi, ale przydaje się)
Co do noszenia - no ja mam kilka opcji, bo nie lubię monotonii :)
Mam folię na ekranie - Brando Japan (jedyna słuszna) nawet nie chodzi o porysowanie, co o chemie, kosmetyki itp.
Mam wsuwkę samsunga - ciasna i mało poręczne wyjmowanie, mam kilka silikonów - Samsunga niebieski, coś no-name bezbarwne i czarne i specjalnie na ekstremalne wypady Case-Mate TOUGH. Jak masz konto na FB to zobaczysz - https://www.facebook.com/media/set/?set=a.331132470304167.77733.319287421488672&type=3
andrstac
23-12-2012, 20:28
żadna.
Telefon "padł" sam, będąc sprawnym do ostatniej (przedostatniej ? :) rozmowy. I będąc na fabrycznym "stockowym" i nie brandowanym romie 4.1.1. Dlaczego padł ? Nie wiadomo, zbieg okoliczności. Dlaczego Centralne Centrum Serwisowe zachowało tak, a nie inaczej, skąd taka diagnoza itp itd - to już sprawa na dłuższy temat, i jest "analizowana i rozważana" przez dział reklamacji. Ja zapłaciłem za naprawę, bo zależało mi na czasie.
Myślę że zwrot za tę naprawę to tylko kwestia czasu...ostatni akapit (http://di.com.pl/news/47225,0,Samsung_Galaxy_S_III_nagle_przestaje_dzial ac_-_globalny_problem_giganta-Adrian_Nowak.html?utm_source=news&utm_medium=www&utm_campaign=najwazniejsze-click-tracking)
Co do szybek Gorilla glass to dziś się przekonałem, że da się ją porysować w Nokii Lumii 920.
andrstac
27-12-2012, 17:24
Co do szybek Gorilla glass to dziś się przekonałem, że da się ją porysować w Nokii Lumii 920.
O, skoro masz Lumię to powiedz co nieco o baterii. Słyszałem straszne opinie na ten temat; naprawdę jest aż tak źle?
Poleci ktoś jakiś dobry odtwarzacz na Andka ??
Tylko Poweramp się liczy, czy na coś jeszcze warto zwrócić uwagę ?? (najlepiej z darmowych)
mateo912
27-12-2012, 19:07
Tylko Poweramp się liczy, czy na coś jeszcze warto zwrócić uwagę ?? (najlepiej z darmowych)
możesz winampa spróbować.
Osobiście lubię mortplayer, czyta po katalogach a ja mam takie przyzwyczajenie.
Ja uzywam jetaudio, jest chyba jego darmowa wersja do pobrania.
Rafał_Sz
27-12-2012, 21:14
Google play nie chce przyjąć hasła. Telefon Defy z Androidem 2.2.2. Haslo prawidłowe, logowanie przez Operę bezproblemowe. Problem wystąpił po chwilowej instalacji karty sim z O2 i ponownym włożeniu karty z Play. Usunięcie danych Google Play z poziomu menadżera aplikacji nie pomaga, przywrócenia ustawień fabrycznych chciałbym uniknąć.
Jakieś pomysły? :)
O, skoro masz Lumię to powiedz co nieco o baterii. Słyszałem straszne opinie na ten temat; naprawdę jest aż tak źle?
Nie mam zastrzeżeń do baterii, działa lepiej niż w HTC Desire HD mimo większego wyświetlacza. Dla mnie jak bateria starcza od rana do wieczora to znaczy, że jest dobrze. Tu starcza na jakieś 1,5 dnia.
Google play nie chce przyjąć hasła. Telefon Defy z Androidem 2.2.2. Haslo prawidłowe, logowanie przez Operę bezproblemowe. Problem wystąpił po chwilowej instalacji karty sim z O2 i ponownym włożeniu karty z Play. Usunięcie danych Google Play z poziomu menadżera aplikacji nie pomaga, przywrócenia ustawień fabrycznych chciałbym uniknąć.
Jakieś pomysły? :)
Wywal w ustawieniach konto googla i wprowadz je od nowa, moze to pomoze.
grzegorzant
28-12-2012, 19:53
Podpowiedzcie jeszcze jak odinstalować słuchawkę BT z SGS3.
Muszę powtórzyć parowanie od początku, ale do tego potrzebne jest "wolne" miejsce w fonie.
Za cholerę nie mogę znaleźć sposobu - nie ma opcji "odinstaluj, odłącz" itp
Boryszuk
28-12-2012, 19:55
A nie wystarczy jak przytrzymasz palec na urzadzeniu na liscie? U mnie (w starszym andku) pojawia sie opcja "rozlacz pare".
wasilewk
28-12-2012, 19:56
Kliknij i przytrzymaj - pojawią się opcje.
Spóźniłem się.
grzegorzant
28-12-2012, 20:04
nic to nie daje
po przytrzymaniu nie wyskakują żadne opcje.
nic to nie daje
po przytrzymaniu nie wyskakują żadne opcje.
Obok urządzenia jest "trybik" opcji?
grzegorzant
28-12-2012, 21:24
Obok urządzenia jest "trybik" opcji?
Jeśli masz na myśli słuchawkę, to nie
Jezeli nie ma ikonki z opcjami po prawej to znaczy, ze nie jest sparowana z telefonem.
krzysztof jot
28-12-2012, 21:42
Powerampa używam od niedawna, wcześniej dość długo PlayerPro - nie wiem, czy nie lepszy nawet. Warto jeszcze zobaczyć - n7player - kapitalny interfeace, spróbuj bo warto :)
Rafał_Sz
28-12-2012, 21:48
Wywal w ustawieniach konto googla i wprowadz je od nowa, moze to pomoze.
Taka opcja nie istnieje.
Taka opcja nie istnieje.
Ustawienia, konta, google, kliknąć na konto, na dole pojawi się po prawej "Usuń konto".
grzegorzant
28-12-2012, 22:40
ok dzięki, sytuacja opanowana :)
Ustawienia, konta, google, kliknąć na konto, na dole pojawi się po prawej "Usuń konto".
Usunięcie głównego konta Google z Androida można zrobić jedynie przez całkowity reset, więc to może nie być taki dobry pomysł.
Usunięcie głównego konta Google z Androida można zrobić jedynie przez całkowity reset, więc to może nie być taki dobry pomysł.
Nieprawda bo robilem to juz nie raz. Czasem po zmianie romu wywala blad w sklepie play, pomaga na to wywalenie konta i wrzucenie go od nowa. Nie robi sie w tym celu zadnego resteu. Proponuje najpierw sprawdzic, a potem radzic.
Rafał_Sz
29-12-2012, 00:45
Nie da się. Wywala komunikat, że konto można usunąć jedynie poprzez przywrócenie ustawień fabrycznych telefonu. A tego chcę uniknąć. Hm. :/
Nie da się. Wywala komunikat, że konto można usunąć jedynie poprzez przywrócenie ustawień fabrycznych telefonu. A tego chcę uniknąć. Hm. :/
Dziwne, bo kilkukrotnie wywalałem i konfigurowałem nowe.
mateo912
29-12-2012, 01:02
Dziwne, bo kilkukrotnie wywalałem i konfigurowałem nowe.
w androidzie 2.2? w wyższych nie było z tym już problemów.
w androidzie 2.2? w wyższych nie było z tym już problemów.
W 2.1 na HTC Wildfire.
To pewnie motorola cos poblokowala znajac zycie, tak samo jak nie mozna na RAZR'a wyslac plikow przez bt :/
Nieprawda bo robilem to juz nie raz. (...) Proponuje najpierw sprawdzic, a potem radzic.
Ależ sprawdzałem, na HTC Desire za czasów 2.2.
Bartek_902
29-12-2012, 17:37
Pytanko do użytkowników Galaxy S III , zauważyliście może na swoich wyświetlaczach podczas wyswietlania koloru czarnego ciemne czarne plamki rozrzucone po wyświetlaczu ? najłatwiej sprawdzić to w całkowitej ciemności i odpalić czarne tło.
Lub druga metoda , odpalić czarne tło i zrobić w ciemnosci zdjecie telefonu aparatem na długim naświetlaniu , wtedy widać wszystko. Podobno amoledy tak mają , ale to wkurza :/ Jak ktoś może niech sprawdzi z ciekawości :)
Pytanko do użytkowników Galaxy S III , zauważyliście może na swoich wyświetlaczach podczas wyswietlania koloru czarnego ciemne czarne plamki rozrzucone po wyświetlaczu ? najłatwiej sprawdzić to w całkowitej ciemności i odpalić czarne tło.
Lub druga metoda , odpalić czarne tło i zrobić w ciemnosci zdjecie telefonu aparatem na długim naświetlaniu , wtedy widać wszystko. Podobno amoledy tak mają , ale to wkurza :/ Jak ktoś może niech sprawdzi z ciekawości :)
Mam tak samo ale mnie to nie wkurza bo to widać tylko i wyłącznie w warunkach o których pisałeś.
Bartek_902
29-12-2012, 18:30
Mam tak samo ale mnie to nie wkurza bo to widać tylko i wyłącznie w warunkach o których pisałeś.
A dużo masz tych kropek ? bo u mnie wygląda to tak. iso100 i naświetlanie 30s , i mamy wszystko widocznie jak na tacy :) :/
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.iv.pl/)
Oczywiście nie myślcie że tak wygląda to gołym okiem na lcd bo to była by tragedia , w realu jest to czarny lcd i jak się dobrze przypatrzymy w ciemności to widać jakieś pojedyńcze ciemniejsze od tła plamki .
Chyba troszkę mniej, ja mam głównie na dole z tym, że z dwie są takie większe. ;)
Bartek_902
29-12-2012, 19:17
Dobrze że tego nie widać normalnie , u mnie nie widać oczywiście nawet w ciemności tych wszystkich , lekko widać cień tej "rysy" na górze po prawej i tą większą kropkę po lewo ... a reszta którą widać na fotce to efekt długiego naświetlania które ujawniło tego więcej :/
Dobrze że nie są to bad/hot pixele bo napewno by wkurzały bardziej :) w sumie to miałem moment gdy chciałem sprzedac ten tel i kupić iphona5 , ale jak się o nim naczytałem to też ma kupę wad , od złego spasowania , odprysków , po wady wyświetlacza , więc sobie daruje bo musiał bym dopłacić a jeszcze bym trafił na sztukę z wadami :)
Tego SgsIII na gwarancję też nie ma co oddawać bo po pierwsze go wybebeszą a jeszcze nie wiadomo czy na gorszy panel nie trafię , ważne że biały kolor wyświetla poprawnie bez zafarbów bo i to się zdarza wielu użytowniką .
Boryszuk
29-12-2012, 19:20
użytowniką .
Niech no Cię Krzychu dopadnie... ;)
Jeśli tych kropek nie widać w codziennym użytkowaniu to w czym problem? Jak często robisz zdjęcia telefonowi?
Bartek_902
29-12-2012, 19:32
Oj sorry za literówkę :P aż mi głupio , ale to pośpiech :)
Ani razu nie zamierzam już robić mu zdjęć :P w normalnych warunkach tego nie widać , oprócz całkowitej ciemności ... problem tkwi w głowie raczej , bo człowiek płaci duże pieniądze a dostaje niedopracowany fajans , i mówię tu o wszystkich firmach i ich flagowych produktach , bo czy to samsung czy apple jak widać mamy do czynienia z tym samym. Co 3 miesiące nowe modele wypuszczają a nie umieją opanować nowych technologi i procesu produkcji do tego stopnia żeby klient był zadowolony , ładnie wszystko wygląda na papierze i w zapowiedziach ,a jak już przyjdzie co do czego to jest rozczarowanie.
Ale pogadać to ja sobię mogę do czapki :) nic tym nie zmienie , wyjdzie galaxy s IV też będzie miał jakieś ciekawe wady ...
Wszystkie SIII to mają, jedna mniej, druga więcej... więc akurat taką pierdołą kompletnie bym się nie przejmował. ;)
Na Twoim miejscu zacząłbym liczyć dni bez pękniętej ramki. :P
Bartek_902
29-12-2012, 19:55
A Tobie już pękła ?:) kolejny fenomen samsunga , w telefonie za (początkowo) ponad 2 tysiące plastikowa ramka ...żółci księgowi tną sobie koszta :) tylko czy im się to opłaca jak potem duża część telefonów wraca na serwis
Tak, dokładnie 1cm pod przyciskiem głośności. Tylko nie wiem kiedy bo odkryłem to przez przypadek. ;)
krzysztof jot
29-12-2012, 20:44
Wszystkie SIII to mają, jedna mniej, druga więcej... więc akurat taką pierdołą kompletnie bym się nie przejmował. ;)
raczej liczyłbym dni do ... http://www.benchmark.pl/aktualnosci/samsung-galaxy-s-iii-3-smartfon-wadliwa-plyta-glowna-problem-wymiana.html - podobno tak między 150 a 200-nym dniem. Ja już po zabiegu :)
Bartek_902
29-12-2012, 21:30
raczej liczyłbym dni do ... http://www.benchmark.pl/aktualnosci/...m-wymiana.html - podobno tak między 150 a 200-nym dniem. Ja już po zabiegu
Jeśli chodzi o to to mój tel jest z dnia 22.11.2012 i ma rewizję 1.500 tak więc może mnie to ominie bo jest to dość świeży egzemplarz , zresztą tak wynika z artykułu.
raczej liczyłbym dni do ... http://www.benchmark.pl/aktualnosci/samsung-galaxy-s-iii-3-smartfon-wadliwa-plyta-glowna-problem-wymiana.html - podobno tak między 150 a 200-nym dniem. Ja już po zabiegu :)
Czyli mnie czeka w okolicach lutego.
A co z danymi na telefonie? Serwis je przerzuca czy samemu trzeba walczyć z tematem danych?
Bartek_902
29-12-2012, 21:38
A co z danymi na telefonie? Serwis je przerzuca czy samemu trzeba walczyć z tematem danych?
Ja osobiście sam bym robił raz w miesiącu backup danych , dla zasady jak by się coś miało stać :) bo na serwis bym nie liczył
A jak z Twoim lcd w tym telefonie ? też występuje zjawisko tych paskudnych kropek ?
krzysztof jot
29-12-2012, 21:41
ja już doświadczyłem trochę w życiu :). Mam kartę 64GB i tam składuje wszystko, w telefonie to tylko to - co w chmurze, aby zawsze i szybko wróciło w razie draki. Jednym słowem - serwis daje nową płytę główną, walczysz więc sam z danymi. Sugeruję - lepiej przed, niż po :)
Bartek_902
29-12-2012, 22:07
Krzysztofie pamiętam jak pisałeś że miałeś wymienianą płytę główną ponieważ padł Ci ten telefon jak większości po ładowaniu o ile pamiętam ?
A jesteś w stanie się odnieść do problemu z lcd o którym pisałem ? czy u Ciebie też występują te czarne plamy ?
Poradzcie mi czy warto jeszcze w tej chwili kupowac Galaxy Nexus'a...
W tej chwili posiadam samsunga s8500 (bada OS) i chcialbym w koncu zaznajomic sie z robocikiem ;)
Bede bral LG L9 z T-mobile najprawdopodobniej, sprzedam go i doloze do nexusa. Tak kombinowalem...
Co myslicie? Smarkfon bede uzywal pewnie glownie do netu i jako telefon ;) oraz jako kamera,
czasem moze jakas gierka. Niezaprzeczalnym (podobno) plusem nexusa sa aktualizacje androida,
nie piszcie ze ma TYLKO 16GB pamieci, wiem o tym i nie stanowi to dla mnie problemu.
nie piszcie ze ma TYLKO 16GB pamieci, wiem o tym i nie stanowi to dla mnie problemu.
Wiec napisze, ze ma tylko 8 GB pamieci, 16tki sa rzadsze :P
Swoja droga to ten L9 to calkiem przyzwoity fonik za nieduza kase, 900 zl dwurdzeniowy procek, 1 GB ramu, ekran 4,7. Zonka moja sie na niego napala ostatnio :P
A BB 10 juz tuz tuz :)
Bardzo jestem ciekaw co to bedzie za produkt.
A jesteś w stanie się odnieść do problemu z lcd o którym pisałem ? czy u Ciebie też występują te czarne plamy ?
Tak Co drugi post musisz o to pytać? Naprawdę nie masz innych zajęć niż wpatrywanie się w całkowitej ciemności w zupełnie czarny , bez żadnych zawartości, pusty ekran i wyszukiwanie kropek?
Ale żebyś mógł zasnąć informuję : tak, każdy egz. ma taki ekran.
krzysztof jot
30-12-2012, 03:08
Krzysztofie pamiętam jak pisałeś że miałeś wymienianą płytę główną ponieważ padł Ci ten telefon jak większości po ładowaniu o ile pamiętam ?
Wiesz co, parę lat temu przeczytałem o bandingu. Sprawdziłem. Miałem. Nowe body. Na drugi dzień zamówiłem nowe. Przyszło. Dałem 1000zl za wymianę. Sprawdziłem. Banding był jeszcze wiekszy. " Odkręciłem" całą sprawę robiac z siebie kompletnego kretyna. Zostawilem to pieresze body i nigdy nie widzialem tego bandingu na gotowym realnym zdjęciu.
Więc powiem tak. .. nie będę nawet sprawdzał. Mam to w d.. jak jest, bo nic mi nie przeszkadza. Nie widzę choć sporo patrzę w ten ekran. To telefon, nie 65 calowa plazma, wiec nie mam zamiaru starać się "to" wypatrzyć :). O nie, nie ide tą drogą .
Bartek_902
30-12-2012, 11:39
Tak Co drugi post musisz o to pytać? Naprawdę nie masz innych zajęć niż wpatrywanie się w całkowitej ciemności w zupełnie czarny , bez żadnych zawartości, pusty ekran i wyszukiwanie kropek?
Ale żebyś mógł zasnąć informuję : tak, każdy egz. ma taki ekran.
pytam z czystej ciekawości bo jedni twierdzą że mają drudzy że nie , ale nieważne widocznie tak musi być...tylko szkoda że firmy pozwalają sobie na takie wpadki we flagowych modelach. Albo niech poczekają i dopracuja technologie albo niech przestaną klientom wciskać fajans za ponad 2tys którego dane tylko pięknie na papierze wyglądają.
Wysłano z GT-I9300 z użyciem Tapatalk
Boryszuk
30-12-2012, 11:50
niech przestaną klientom wciskać fajans za ponad 2tys którego dane tylko pięknie na papierze wyglądają.
Ale w codziennym użytkowaniu zauważasz te ślady czy nie? Krzysztof_jot napisał Ci w skrócie do czego prowadzi onanizm sprzętowy.
PS. Gdzie można przeczytać rzetelny i obiektywny test kilku topowych słuchawek?
Bartek_902
30-12-2012, 11:58
Ale w codziennym użytkowaniu zauważasz te ślady czy nie? Krzysztof_jot napisał Ci w skrócie do czego prowadzi onanizm sprzętowy.
To nie jest onanizm bo nie mam tego syndromu i nie wiem nie trzymam w domu pilota od telewizoria w foliowym woreczku :D , ale nie uważasz że wydając ponad 2 tysiące i kupując flagowy model czegoś się wymaga ?
Bo ja jestem zdania że takie rzeczy mogą się dziać w telefonach za 500zł a nie 4 razy tyle .... i to w telefonie roku 2012 phiii , fakt możliwości ma wielkie , ale z wykonaniem mocno kuleje
Ale nieważne to tylko moje odczucia , nie lubie być dymany przez wielkie firmy za plecami płacąc im ciężkie pieniądze ... kiedyś będę zmieniał telefon to mocno się zastanowie czy kupię znów coś samsunga bo kupując kiedyś sgsII nie miałem żadnych obaw , a na sgsII przeszedłem z Iphona 3gs , teraz zastanowię się 10 raz , bo jeśli wyjdzie np sgs4 za np 4-5 miesięcy to śmiem twierdzić że będzie kolejnym niedopracowanym fajansem przez samsunga tylko dlatego żeby nie zostać w tyle za konkurencją która nie śpi ...
PS. Gdzie można przeczytać rzetelny i obiektywny test kilku topowych słuchawek?
Wg. mnie najlepsze testy są tylko i wyłącznie na gsmarena.com (http://www.gsmarena.com/). Strona w języku angielskim, ale to nie powinno Ci sprawiać kłopotu. :)
Wiec napisze, ze ma tylko 8 GB pamieci, 16tki sa rzadsze :P
Swoja droga to ten L9 to calkiem przyzwoity fonik za nieduza kase, 900 zl dwurdzeniowy procek, 1 GB ramu, ekran 4,7. Zonka moja sie na niego napala ostatnio :P
czy aby piszemy o tym samym smartfonie? z tego co mi wiadomo to samsung galaxy nexus mialy i maja wlasnie 16GB.
W USA byly tylko wersje 32GB dla jednego z tamtejszych operatorow.
mateo912
30-12-2012, 18:01
czy aby piszemy o tym samym smartfonie? z tego co mi wiadomo to samsung galaxy nexus mialy i maja wlasnie 16GB.
LG nexus 4 tak? Na pewno są wersje 8 i 16
I9250 ma 16GB ;-)
LG nexus 4 tak? Na pewno są wersje 8 i 16
a gdzies widziales zebym pisal o LG Nexusie? ;)
dla pewnosci napisalem ze chodzi o SAMSUNG'a
Panowie... czytajcie ze zrozumieniem, prosze :P
mateo912
30-12-2012, 22:32
a gdzies widziales zebym pisal o LG Nexusie? ;)
dla pewnosci napisalem ze chodzi o SAMSUNG'a
Panowie... czytajcie ze zrozumieniem, prosze :P
Nowy telefon od Google jest robiony przez LG i się nazywa nexus 4. Widocznie mówisz o starym modelu. Co ciekawsze każdy nexus jest robiony przez innego producenta LG 4 7 i 10 przez Asusa i Samsunga
Nowy telefon od Google jest robiony przez LG i się nazywa nexus 4. Widocznie mówisz o starym modelu. Co ciekawsze każdy nexus jest robiony przez innego producenta LG 4 7 i 10 przez Asusa i Samsunga
mateo... serio, gdybym mial na mysli Nexus 4 (od LG) to bym napisal Nexus 4...
Galaxy Nexus to model zrobiony przez Samsunga i wlasnie o nim pisze.
O Nexus 4 nie mysle bo te co w PL mozna kupic maja chore ceny, za granica tez nie jest dobrze z dostepnoscia.
Celeborn
31-12-2012, 13:00
mateo... serio, gdybym mial na mysli Nexus 4 (od LG) to bym napisal Nexus 4...
Galaxy Nexus to model zrobiony przez Samsunga i wlasnie o nim pisze.
O Nexus 4 nie mysle bo te co w PL mozna kupic maja chore ceny, za granica tez nie jest dobrze z dostepnoscia.
Samsung Galaxy Nexus jest telefonem który jako pierwszy miał ICSA. Ma 16 Gb pamięci bez możliwości rozszerzenia kartą. Można go wyrwać za około 1000 zł.
kronos28
31-12-2012, 16:23
ale czy się pali z tym telefonem? nie lepiej poczekać na n4? Myślę, że circa 3 miesiące i nie będzie problemu z dostępnością tej słuchawki w PL (jak i cenami) a na pewno telefon będzie na dłużej. Zarówno pod względem wydajności sprzętowej jaki i wsparcia od strony google. W tym momencie jest szał, bo nowość i tanio, dlatego jest jak jest - po CES i MWC szał przycichnie, napalanie się gawiedzi przeniesie się na inne słuchawki i wyrwiesz takiego nowiuteńkiego nexusa 4 z allegro czy innego ebay w normalnej cenie.
Tomek - dzieki za (w koncu) rzeczowy glos ;)
Bardzo cisnienia nie mam poki co, tylko w lutym konczy mi sie umowa z operatorem i cos trzba bedzie brac.
Poki co czytam ze ten n4 wcale taki super nie jest.
Ja byłem napalony na Nexusa 4 jak mrówka na święto lasu. Ale z dostępnością, jest jak jest i gdy tak czytam recenzje i opinie użytkowników na XDA, to telefonu jest super, jeśli dostanie się go za cenę z sklepu Google Play, ale poza tym ma takie małe, nie do końca wyjaśnione mankamenty. Ja osobiście przed świętami kupiłem na Alledrogo nowego One X za 1300 zł. Powiem szczerze telefon jest mega! A za zaoszczędzone pieniądze może kupie iPhone co by się nim pobawić i poznać w końcu. A w maju konferencja google, to moze poznamy poprawionego Nexusa, miejmy nadzieję w niezmienionej cenie z lepszą dostępnością to zamienię One X na Nexusa. :)
Sapphiron
01-01-2013, 12:55
Czo możecie doradzić jakąś klawiaturę czy jak toto nazwać do Andka? bo miałem Swifta ale był problem z wersją płatną bo nie chciało się zainstalować normalnie na Neonówce (wersja darmowa śmigała lux). Klawiatura systemowa już mnie zaczyna denerwować więc muszę zmienić...
Czo możecie doradzić jakąś klawiaturę czy jak toto nazwać do Andka? bo miałem Swifta ale był problem z wersją płatną bo nie chciało się zainstalować normalnie na Neonówce (wersja darmowa śmigała lux). Klawiatura systemowa już mnie zaczyna denerwować więc muszę zmienić...
Dla mnie nie ma lepszej www.swype.com
Sapphiron
01-01-2013, 13:25
Jeśli miałem kiedyś słajpa na tym telefonie ale odinstalowałem (sam nie wiem czemu) to mogę jeszcze raz mieć i korzystać?
Możesz, Swype jest za darmo.
Sapphiron
01-01-2013, 13:30
a jest coś lepszego od słajpa?
mateo912
01-01-2013, 14:11
Jeśli miałem kiedyś słajpa na tym telefonie ale odinstalowałem (sam nie wiem czemu) to mogę jeszcze raz mieć i korzystać?
możesz, musisz tylko znaleźć kod aktywacyjny na mailu którego podawales przy rejestracji.
a jest coś lepszego od słajpa?
jest też swiftkey 3 ale płatny.
Możesz, Swype jest za darmo.
Tak, jedynie co parę miesięcy trzeba zaktualizować bo licencja poprzedniej wersji beta wygasa po paru dniach od wydania nowej wersji.
możesz, musisz tylko znaleźć kod aktywacyjny na mailu którego podawales przy rejestracji.
Nie trzeba pamiętać kodu rejestracyjnego, tylko login i hasło, na które się zarejestrowałeś na ich stronę za pierwszym razem..
Logując się na ich stronie można znowu pobrać swype, bez żadnego kodu aktywacyjnego.
krzysztof jot
01-01-2013, 21:59
jest też swiftkey 3 ale płatny.
.
aktualnie 5,00 zł więc nie jest to zaporowa cena...
Sapphiron
01-01-2013, 22:02
cena nie jest... to że mam problemy z zainstalowaniem jej (co mówiłem na samym początku) to już inna bajka... nie wiadomo czemu ale wywala się podczas instalacji na NeoV
Ja byłem napalony na Nexusa 4 jak mrówka na święto lasu. Ale z dostępnością, jest jak jest i gdy tak czytam recenzje i opinie użytkowników na XDA, to telefonu jest super, jeśli dostanie się go za cenę z sklepu Google Play, ale poza tym ma takie małe, nie do końca wyjaśnione mankamenty. Ja osobiście przed świętami kupiłem na Alledrogo nowego One X za 1300 zł. Powiem szczerze telefon jest mega! A za zaoszczędzone pieniądze może kupie iPhone co by się nim pobawić i poznać w końcu. A w maju konferencja google, to moze poznamy poprawionego Nexusa, miejmy nadzieję w niezmienionej cenie z lepszą dostępnością to zamienię One X na Nexusa. :)
Napisz jak go uzywasz i ile wytrzymuje Ci bateria bo zaczalem sie nad tym telefonem tez zastanawiac ;)
Ogolnie widze ze kazdy jeden smarkfon z porzadnymi bebechami to ladowanie co wieczor.
No coz... pozostaje mi sie z tym pogodzic.
Im wiecej czytam o roznych nowoczesnych "telefonach" tym ciezej cos wybrac.
Sapphiron
01-01-2013, 22:24
Jaki blad wywala?
no właśnie żadnego. Instaluje instaluje i wywala do pulpitu... I dalej nic się nie dzieje
no właśnie żadnego. Instaluje instaluje i wywala do pulpitu... I dalej nic się nie dzieje
Może jest zainstalowana tylko o tym nie wiesz? :)
Wejdź w pisanie sms i tam w konfigu zobacz czy jest do wyboru inna klawiatura.
Sapphiron
01-01-2013, 22:35
nie było niestety... Była Polska standardowa Xperia, klawiatura chińska i tyle.
Teraz jest zainstalowany swype i pewnie tak zostanie.
Moze sprawdz jeszcze w ustawieniach/ jezyk klawiatura czy jej tam nie ma. jezeli sie zainstalowala to trzeba ja najpierw tam aktywowac zebys mogl ja wybrac podczas pisania sms.
eristoff
01-01-2013, 22:57
Napisz do programisty
Sapphiron
01-01-2013, 23:41
w ustawieniach ani w aplikacjach nie było. dałem sobie spokój.
słajp znów działa na telefonie i jest dobrze :)
mateo912
01-01-2013, 23:53
w ustawieniach ani w aplikacjach nie było. dałem sobie spokój.
słajp znów działa na telefonie i jest dobrze :)
1.3 beta? Wg mnie działa szybciej niż poprzednia wersja, jak sądzisz?
Sapphiron
02-01-2013, 00:09
tak, 1.3B
A działa miodnie :) na pewno szybciej niż klawiatura systemowa ;) a tyle mi wystarczy :)
W związku z postem: http://www.forum.nikoniarze.pl/showpost.php?p=2940981&postcount=17 na temat nawigacji w Nokiach Lumia mam pytanie. Czy mapy takowe zawierają plany miast? Nie muszą być dokładne, ale chodzi mi o to żebym sobie trafił do oznaczonego wcześniej punktu.
Wybieram się na ponad dwutygodniową włóczęgę po południowej Europie i będę korzystał z Couchsurfingu, a nie chciałbym, powiedzmy w takim Istambule szukać mojego hosta po planie miasta czy jakiejś wydrukowanej mapce.
Posiadam również Garmina 62s (niedługo i nie zdążyłem go obczaić) oraz używam ciągle Nokii E52.
Pomyślałem, że właśnie mapy Nokii off-line mogą być całkiem przydatne. Czy android ma jakieś dobre mapy off-line? Mam tydzień czasu do wyjazdu i mogę wziąć w Play jakiś nowy telefonik.
Na androidzie w mapach googla mozna sobie zapisac jakis obszar do uzytku w trybie offline.
Co do map typowo offline to masz Sygica, TomToma, Automape, iGO czy tez darmowa nawigacje OsmAnd+.
Na androidzie w mapach googla mozna sobie zapisac jakis obszar do uzytku w trybie offline.
Tyle, że niestety bez internetu można tylko przeglądać pobraną mapę, nie działa wyszukiwanie.
Tyle, że niestety bez internetu można tylko przeglądać pobraną mapę, nie działa wyszukiwanie.
No właśnie, pewnie skończy się na jakiejś Lumii...
jak ktos chce sie bawic to za darmo sa jeszcze takie opcje: http://ump.fuw.edu.pl/wiki/Dla_Androida
grzegorzant
02-01-2013, 13:10
Jeśli chodzi o Navi do Androida, to co macie dobrego sprawdzonego u siebie ? Poza dołączoną do oprogramowania
Ja uzywam Sygica, iGo, Automape oraz googla. Kazda ma jakies plusy i minusy.
Używałem Sygica, wypróbowałem wiele innych i Sygic najlepszy. Teraz mam WP8 a tu bieda z nawigacjami, jest tylko mapa Nokii.
grzegorzant
02-01-2013, 17:41
Jest możliwość wykupienia subskrypcji za pół ceny, tzn za jedną cenę na 2 tel. może ktoś chętny ? :)
andrstac
02-01-2013, 18:26
Napisz jak go uzywasz i ile wytrzymuje Ci bateria bo zaczalem sie nad tym telefonem tez zastanawiac ;)
Ogolnie widze ze kazdy jeden smarkfon z porzadnymi bebechami to ladowanie co wieczor.
Kolega nie odpowiedział, więc może ja: od aktualizacji do JB 4.1 zużycie energii jest o wiele mniejsze. Na tyle mniejsze, że podczas świąt gdy naładowałem HOXa w sobotę 22go, to nastepny raz podłączałem do ładowarki 27go we czwartek. W tym czasie wykonałem jakieś 60 minut rozmów (w większości zasięg 3G) oraz wysłałem jakieś 100 smsów (większość wiadomo kiedy). Telefon nie leżał w jednym miejscu, lecz przemieszczał się (w kieszeni) w promieniu 30km.
Tymczasem w pracy wytrzymuje w tej chwili spokojnie dwie doby (około 150 minut rozmów dziennie, jakieś 20 smsów, i godzinę dziennie na gierki i net przez HSDPA). W porównaniu do tego co było na ICS to jest niebo a ziemia. W porównaniu do Desire, HOX wytrzymuje dwa razy dłużej.
Jest możliwość wykupienia subskrypcji za pół ceny, tzn za jedną cenę na 2 tel. może ktoś chętny ? :)
Przecież wtedy jeden z użytkowników będzie miał nielegalną kopię. Licencja na oprogramowanie to nie worek kartofli.
Boryszuk
02-01-2013, 20:11
A ja jestem rozdarty wyborem pomiędzy iP5 a SGSIII.
Za SGS przemawia to, ze miałbym go sporo taniej (o 1/3) ale musiałbym zmienić operatora (nic mnie nie trzyma przy obecnym poza moim lenistwem). W iP korci wyświetlacz i ogólny feel. Nie podoba mi się plastikowość i lekkość Samsunga ale da się to skorygować osłoną.
Chciałbym móc powiedzieć, że bardziej odpowiada mi ideologia Androida, że nie chciałbym aby Apple mnie ograniczało i coś narzucało ale... tak naprawdę ani mnie to ziębi ani parzy. Widgety są fajne i wygodne ale bez nich też da się żyć. Ale nie mogę się oprzeć wrażeniu, że iP5 jest jedynie stuningowanym 4S.
Psychotrop
02-01-2013, 20:17
Mareczku
jak celujesz w najwyższą półkę z każdego systemu, to weź jeszcze pod uwagę Lumię 920 i windows phone 8.
sam telefon może się podobać, albo i nie, jednak system moim skromnym zdaniem deklasuje androidy i iosy ;)
ale to moje subiektywne zdanie :)
idź gdzieś do salonu, pomacaj, odpal system i się pobaw.
Boryszuk
02-01-2013, 20:18
Zgiń, przepadnij. Nie potrzeba mi dodatkowej opcji. ;)
Rafał_Sz
02-01-2013, 20:36
Sam się czaję na lumie 920. Genialny fonik. I wbrew pozorom system też.
mateo912
02-01-2013, 20:42
A ja jestem rozdarty wyborem pomiędzy iP5 a SGSIII.
Za SGS przemawia to, ze miałbym go sporo taniej (o 1/3) ale musiałbym zmienić operatora (nic mnie nie trzyma przy obecnym poza moim lenistwem). W iP korci wyświetlacz i ogólny feel. Nie podoba mi się plastikowość i lekkość Samsunga ale da się to skorygować osłoną.
Chciałbym móc powiedzieć, że bardziej odpowiada mi ideologia Androida, że nie chciałbym aby Apple mnie ograniczało i coś narzucało ale... tak naprawdę ani mnie to ziębi ani parzy. Widgety są fajne i wygodne ale bez nich też da się żyć. Ale nie mogę się oprzeć wrażeniu, że iP5 jest jedynie stuningowanym 4S.
jeśli nie potrzebujesz na już to poczekaj do nexusa 4. bebechy takie jak sgs3(a czasami nawet lepsze),lepszy wyswietlacz i przez długi czas najaktualniejszy system.
Boryszuk
02-01-2013, 20:52
No tak. Ale potem zaraz będzie nowszy telefon, lepszy wyswietlacz, jeszcze aktualniejsze to czy tamto.
CO kupić? HTC 8S z windows 8 czy Sony Xperia T? :)
mateo912
02-01-2013, 21:12
No tak. Ale potem zaraz będzie nowszy telefon, lepszy wyswietlacz, jeszcze aktualniejsze to czy tamto.
ale nexus powinien być jakoś na dniach, poza tym co lepszego wsadzą? 8 rdzeniowy proc? jeszcze większy ekran?
dla mnie nexus jest ostatnim telefonem który mam zamiar kupić w ciągu paru lat najbliższych (w sensie że nie będę już wymieniał)
Boryszuk
02-01-2013, 21:15
Dziś tak mówisz. ;)
Przecież wtedy jeden z użytkowników będzie miał nielegalną kopię. Licencja na oprogramowanie to nie worek kartofli.
Jaka nielegalna? Jest oficjalna promocja jak kupujesz licencje Sygica to druga licencje dostajesz gratis.
Co do samego Sygica to ma jeden spory minus, jego TMC jest mocno kulawe, znacznie lepiej z korkami radzi sobie iGO czy nawet Automapa.
A gdzie można kupić Sygica na Androida w przyjaznej cenie?
kronos28
02-01-2013, 22:34
ale nexus powinien być jakoś na dniach, poza tym co lepszego wsadzą? 8 rdzeniowy proc? jeszcze większy ekran?
dla mnie nexus jest ostatnim telefonem który mam zamiar kupić w ciągu paru lat najbliższych (w sensie że nie będę już wymieniał)
Dziś tak mówisz. ;)
ależ dobrze mówi. Jak kupisz dajmy na to SIII to jak wyjdzie nowy android key lime pie to z tym SIII będziesz mógł sobie jedynie popatrzeć bo istnieje duuże prawdopodobieństwo, że nie uwidzisz go na owym SIII ( szczególnie, że już na horyzoncie migocze SIV). To samo ma się do HTC OneX+ itd. Niestety to jest minus telefonów spoza linii Google Nexus. Natomiast jest pewne, że N4 a nawet Galaxy Nexus będą aktualizowane przez dłuuugi czas, co więcej - nowego androida zobaczysz na swoim telefonie w dniu premiery albo dzień po. Ty już będziesz mieć KLP a inni będą się zastanawiać czy dostaną tą aktualizację i kiedy...
Przerobiłem już nie jeden telefon z androidem na pokładzie i stwierdzam, że jeżeli chce się mieć najszybsze aktualizacje, pewne i ciągłe to tutaj linia nexus nie ma konkurencji. Miesiąc temu Google ogłosiło, że jelly bean jest ostatnią aktualizacją dla Nexusa S (drugiego telefonu z linni nexus - premiera w 2010 roku) - dwa lata wsparcia i ciągłych aktualizacji podczas gdy samsung o swoim flagowcu z 2010 roku (technicznym bracie nexusa S - Galaxy S) daaaawno już zapomniał.
Tu tkwi cały szkopuł. Ty będziesz mieć aktualizacje, nowe Androidy a inni będą się wkurzać i zastanawiać "kiedy", "czy w ogóle będzie" itd. Te telefony aktualizuje samo google. Nie HTC, Samsung czy inne LG gdzie tylko od ich "widzimisię" zalezy czy zaktualizują słuchawkę czy nie.
Jaka nielegalna? Jest oficjalna promocja jak kupujesz licencje Sygica to druga licencje dostajesz gratis.
Faktycznie, dopiero teraz doczytałem, że to jest "for a friend" - przepraszam za zamieszanie.
A gdzie można kupić Sygica na Androida w przyjaznej cenie?
www.sygic.com
Boryszuk
02-01-2013, 23:31
istnieje duuże prawdopodobieństwo, że nie uwidzisz go na owym SIII
Ale czy SIII z JB czegoś istotnego brakuje? Wiadomo, że zawsze będzie na horyzoncie nowsze, lepsze i fajniejsze. Ja chyba tego jednak nie potrzebuję.
Teraz mam Desire Z z Androidem 2.3.3 i też działa. Kulawo bo kulawo ale działa.
grzegorzant
02-01-2013, 23:54
Faktycznie, dopiero teraz doczytałem, że to jest "for a friend" - przepraszam za zamieszanie.
www.sygic.com (http://www.sygic.com)
No to jak, jest ktoś chętny ?
Nie przesadzajcie z tymi aktualizacjami. Mam blizniaka Nexusa s czyli SGS i mam najnowszego androida w wersji 4.2.1 i to juz od dobrego miesiaca jak nie lepiej. Jest cala masa romow poza fabrycznymi, nie trzeba si eopierac tylko na tym co producent nam narzuca.
mateo912
03-01-2013, 00:59
Nie przesadzajcie z tymi aktualizacjami. Mam blizniaka Nexusa s czyli SGS i mam najnowszego androida w wersji 4.2.1 i to juz od dobrego miesiaca jak nie lepiej. Jest cala masa romow poza fabrycznymi, nie trzeba si eopierac tylko na tym co producent nam narzuca.
niektórzy nie chcą bawić się w romy i tracić przy tym gwarancje(tylko nie mów że da się to cofnąć, bo nie zawsze tak jest, przypadek Krzysztofa Jot jest najlepszym przykładem.)
niektórzy nie chcą bawić się w romy i tracić przy tym gwarancje
To chyba zależy jak na telefon spojrzy serwis. Ja oddałem do serwisu SGSIII po odbrandowaniu, kiedy okazało się, że padła płyta. Karta SIM raz była widoczna raz nie. Wymienili bez mrugnięcia okiem.
niektórzy nie chcą bawić się w romy i tracić przy tym gwarancje(tylko nie mów że da się to cofnąć, bo nie zawsze tak jest, przypadek Krzysztofa Jot jest najlepszym przykładem.)
Przed chwila ktos narzekal, ze po 2 latach nie bedzie juz aktualizacji softu od producenta, gwarancji tez nei bedzie wiec nie ma obaw, ze sie ja straci. Ja odkad siegam pamiecia zawsze wgrywalem customowe romy, juz za czasow WM i nigdy nic z telefonem sie nie dzialo.
Przed chwila ktos narzekal, ze po 2 latach nie bedzie juz aktualizacji softu od producenta, gwarancji tez nei bedzie wiec nie ma obaw, ze sie ja straci. Ja odkad siegam pamiecia zawsze wgrywalem customowe romy, juz za czasow WM i nigdy nic z telefonem sie nie dzialo.
Tak z ciekawości, policzyłeś ile czasu spędziłeś na ponownym konfigurowaniu telefonu itp. zabawach po kolejnym wrzuceniu ROMu?
Nie licze takich rzeczy, a telefon uaktualniam conajmniej raz w tygodniu. Jak sie nie robi wipe'ów to nie trzeba nic konfigurowac i ustawiac bo wszystko zostaje jak bylo. Chyba, ze sie skacze z romu na rom to co innego.
samson09
03-01-2013, 07:41
Kazdy rom da sie cofnac o ile telefon jest sprawny. Awaria plyty glownej to juz inna sprawa. Zreszta kazdy kto sie bawi w romy robi to na wlasna odpowiedzialnosc. Ja odkad pamietam zawsze ingeruje w oprogramowanie poczawszy jeszcze od symbianowych nokii, po windows mobile, ios i na androidzie konczac. Teraz mam 4.1.2 JB na sgsII i jest super.
Używałem Sygica, wypróbowałem wiele innych i Sygic najlepszy. Teraz mam WP8 a tu bieda z nawigacjami, jest tylko mapa Nokii.
Takie kiepskie te mapy?
Takie kiepskie te mapy?
Tragedii nie ma ale jak sie wybierze inną drogę niż wskazuje nawigacja to zamiast szybko przeliczyć i wyrysować nową trasę to z uporem maniaka wraca do tego co wcześniej pokazała. Na plus jest to, że bardzo szybko łapie fixa i szybko wyszukuje. Nie wiem na ile korzysta z Internetu bo nie odłączam.
grzegorzant
03-01-2013, 10:11
Jeszcze jedno, czy tego systemowego NaviExperta da radę jakoś unieruchomić ? Chodzi mi o to, że nie można go odinstalować, a nie wiem jak wstrzymać pobieranie opłat za subskrypcje. Jest to wyjaśnione, że na str. NE w koncie użytkownika można coś przestawić w usługach SMS - tylko u mnie taka opcja nie istnieje .
Ale pomotałem :)
Tragedii nie ma ale jak sie wybierze inną drogę niż wskazuje nawigacja to zamiast szybko przeliczyć i wyrysować nową trasę to z uporem maniaka wraca do tego co wcześniej pokazała. Na plus jest to, że bardzo szybko łapie fixa i szybko wyszukuje. Nie wiem na ile korzysta z Internetu bo nie odłączam.
Mam stareńką E52 i tam gdzieś w opcjach jest: "wybierz inną trasę" czy coś. Może tym by się dało? Mnie też wkurza jak na niej jeżdżę ale wtedy wyłączam nawigację i włączam od nowa - z tego miejsca. Pomaga.
Mam pytanie. Mam standardową kartę SIM z T-Mobile Mix i potrzebuję MicroSim. Muszę to wyciąć, czy da się to wymienić w salonie na taką jaką potrzebuję?
Celeborn
03-01-2013, 10:32
W salonie Ci wytną.
W salonie Ci wytną.
Dzięki :)
W salonie Ci wytną.
Oj, bez przesady. Jechać gdzieś żeby zrobić coś co się da w 10 sek nożyczkami? ;)
Mam stareńką E52 i tam gdzieś w opcjach jest: "wybierz inną trasę" czy coś. Może tym by się dało? Mnie też wkurza jak na niej jeżdżę ale wtedy wyłączam nawigację i włączam od nowa - z tego miejsca. Pomaga.
W którymś tam momencie wytycza nową trasę tylko musi minąć trochę czasu. Wydaje mi się, że dodatkowo jest dosyć słaba baza fotoradarów. No i nie ma za bardzo firmowego uchwytu samochodowego do Nokii Lumii 920, co mnie najbardziej wkurza.
Sapphiron
03-01-2013, 14:20
Ja się przemogłem do zrobienia roota... długa historia ale nie o tym chciałem.
Co trzeba pamiętać przy rootowaniu? czego unikać?
Celeborn
03-01-2013, 14:53
Ja się przemogłem do zrobienia roota... długa historia ale nie o tym chciałem.
Co trzeba pamiętać przy rootowaniu? czego unikać?
http://forum.android.com.pl/showthread.php?t=151059
Kazdy rom da sie cofnac o ile telefon jest sprawny.
w niektorych telefonach nawet cofniecie roota pozostawia slad i to moze byc punkt zaczepienia dla serwisu zeby nie uznac gwarancji
Celeborn
03-01-2013, 15:59
w niektorych telefonach nawet cofniecie roota pozostawia slad i to moze byc punkt zaczepienia dla serwisu zeby nie uznac gwarancji
A co to za telefony?
akurat ostatnio interesowalem sie HTC One X i HTC One S i o nich mowie
TU DO POCZYTANIA (http://forum.android.com.pl/f554/faq-najczae-a-ciej-zadawane-pytania-i-odpowiedzi-htc-one-x-przeczytaj-zanim-zapytasz-229194/)
A co w ogóle daje root?
Kiedyś próbowałem na tablecie zainstalować jakiegoś adblokera i chciał dostępu do roota, w skutek czego go odinstalowałem.
mateo912
03-01-2013, 16:38
A co w ogóle daje root?
Kiedyś próbowałem na tablecie zainstalować jakiegoś adblokera i chciał dostępu do roota, w skutek czego go odinstalowałem.
root to jest "konto admina" na androidzie, pozwala na dowolne modyfikacje w systemie.
Czyli coś bardziej dla programistów, bo rozumiem, że i tak muszę czekać na edycję androida dla mojego urządzenia, nie wystarczy, że Google po prostu wypuści nową wersję systemu.
mateo912
03-01-2013, 16:57
Czyli coś bardziej dla programistów, bo rozumiem, że i tak muszę czekać na edycję androida dla mojego urządzenia, nie wystarczy, że Google po prostu wypuści nową wersję systemu.
I tak i nie :)
w starszych androidach i telefonach (gdzie było mało pamięci a sieciowe brandy jeszcze kupe syfu instalowały) root był bardzo przydatny, teraz android ma kupe ułatwień w sobie i telefony sa lepsze więc root jest mniej użyteczny(choć nadal wielu rzeczy bez roota się nie zrobi)
co do Twojego telefonu to tak musisz czekać aż operator wyśle nową wersje systemu, czyli musisz czekać 3x:
1x aż google wypuści nowego androida
2x aż producent telefonu przerobi go pod swoje telefony
3x aż operator "obrandowi" tego androida i go wypuści.
wyjątkiem są właśnie nexusy bo są robione na zlecenie i wg projektu googla więc punkt 2 i 3 odpada.
I tak i nie :)
w starszych androidach i telefonach (gdzie było mało pamięci a sieciowe brandy jeszcze kupe syfu instalowały) root był bardzo przydatny, teraz android ma kupe ułatwień w sobie i telefony sa lepsze więc root jest mniej użyteczny(choć nadal wielu rzeczy bez roota się nie zrobi)
Zupelnie jak z JB na iPhonie....
mateo912
03-01-2013, 19:03
Zupelnie jak z JB na iPhonie....
nie do końca ;)
mi najbardziej w ios brakuje menadżera plików i raczej go nigdy nie będzie bo kłóci się z ideą "sandbox"
2 bardzo denerwującą rzeczą jest brak możliwości zmiany domyślnej przeglądarki( przynajmniej w 5.1 w 6 nie wiem)
Mam pytanie do właścicieli iOS. Załóżmy, że dostaję maila z dokumentem w .doc. Mam zmodyfikować dokument i przesłać go do innej osoby. Czy da się to zrobić? Jak i gdzie zapisać załącznik w celu edycji?
co do Twojego telefonu to tak musisz czekać aż operator wyśle nową wersje systemu, czyli musisz czekać 3x:
1x aż google wypuści nowego androida
2x aż producent telefonu przerobi go pod swoje telefony
3x aż operator "obrandowi" tego androida i go wypuści.
wyjątkiem są właśnie nexusy bo są robione na zlecenie i wg projektu googla więc punkt 2 i 3 odpada.
Dzięki Mateusz.
Smartfonu na razie nie mam, ale to mi uświadamia, że nie warto kupować takowego u operatora, tylko normalnie w sklepie.
Sapphiron
03-01-2013, 19:54
to ja muszę zrobić coś ze swoja Neonówką... bo plusowskie szmelce z brandowania mnie denerwują...
kronos28
03-01-2013, 22:52
Dzięki Mateusz.
Smartfonu na razie nie mam, ale to mi uświadamia, że nie warto kupować takowego u operatora, tylko normalnie w sklepie.
dodajmy, ze play nie branduje swoich słuchawek :) jedyny brand to tapeta... i to też nie zawsze
dodajmy, ze play nie branduje swoich słuchawek :) jedyny brand to tapeta... i to też nie zawsze
Nie zgodzę się, tel ma domyślnie zainstalowane sporo aplikacji które są "zaszyte" w system i nie da się ich w normalnym trybie wywalić.
kronos28
03-01-2013, 23:43
mam drugi telefon z play i jest bez żadnego brandu, poprzedni też był czyściutki.
mateo912
03-01-2013, 23:54
mam drugi telefon z play i jest bez żadnego brandu, poprzedni też był czyściutki.
to zależy od operatora i serii telefonów
Bartek_902
03-01-2013, 23:56
To jest właśnie plus play że telefony są czyste, ja miałem sgs2 z orange i nie dosyć że na klapce było paskudne logo to jeszcze kupa dziadostwa w sofcie, teraz jak kupiłem sgs3 to trafiłem na sztukę z t-mobile i też miała animacje i ze 3 aplikacje sieciowe, ale jak wymieniłem na kolejny egzemplarz to akurat trafił się czysty od samsunga :)
Wysłano z GT-I9300 z użyciem Tapatalk
O baterii niestety wiele nie napiszę, za krótko jeszcze telefon mam. Jednak ze względu na częste podróże i tak planuje kupić zewnętrzny akumulator do Smartphone i tabletu, niestety przy moim użyciu potrafię wykończyć każdą baterie w krótkim czasie. :)
Co do wyboru telefonu, ja wymieniałem Galaxy S I przez pół roku. :)
Też mam telefon z Play (Huawei G300)i nie jest czysty. Mam fabrycznie wrzucone:
- NaviExpert
- Play Box
- Onet News.
Nie jest tego dużo, ale wkurza mnie to, że nie mogę wywalić softu który jest mi zbędny.
- NaviExpert
- Play Box
- Onet News.
Nie jest tego dużo, ale wkurza mnie to, że nie mogę wywalić softu który jest mi zbędny.
Root, Titanium Backup i możesz odinstalować ;-)
grzegorzant
04-01-2013, 10:37
Ma to w końcu wpływ na ew. utratę gwarancji czy nie ?
mateo912
04-01-2013, 10:38
Ma to w końcu wpływ na ew. utratę gwarancji czy nie ?
Teoretycznie tracisz gwarancje wtedy(ingerencja w oprogramowanie) w praktyce zależy od humoru serwisanta.
Ta... Ew. problemy z gwarancją, zabawy z Odinem. Za stary na to jestem, wolę sobie ponarzekać :-P
grzegorzant
04-01-2013, 16:36
Ok Navi Expert już zamrożony oficjalnie.
NADAL SZUKAM chętnego do Sygic na pół !
- NaviExpert
- Play Box
- Onet News.
Aż chciało by się zaśpiewać jak Niemen "mam tak samo jak Ty" ;) Miałem jeszcze Play Guard ale poleciał chyba przy ostatniej aktualizacji, na jego miejsce niestety wskozyły "Gry" i " Gry EA" (Jedno i drugie do pobierania gier)
Boryszuk
05-01-2013, 15:09
No to kupiłem. Jednak zdecydowałem się na Nexusa 4, niestety w sklepie nie mieli od ręki więc będę miał go dopiero w poniedziałek.
mateo912
05-01-2013, 15:23
No to kupiłem. Jednak zdecydowałem się na Nexusa 4, niestety w sklepie nie mieli od ręki więc będę miał go dopiero w poniedziałek.
:mrgreen:
Kupowales w google play czy w jakims innym miejscu?
mateo912
05-01-2013, 15:45
Kupowales w google play czy w jakims innym miejscu?
u operatora w abo.
Nie wiedzialem, ze Nexusa mozna u jakiegokolwiek opa dostac.
Boryszuk
05-01-2013, 16:12
W UK można, przynajmniej wg. O2 :)
mateo912
05-01-2013, 16:16
W UK można, przynajmniej wg. O2 :)
żebyś się w poniedziałek nie dowiedział że jednak nie można :D
Sapphiron
05-01-2013, 16:19
Nie psuj mu radochy :) Niech się pocieszy chociaż trochę że będzie miał najlepszy fon na forum ;)
Boryszuk
05-01-2013, 16:20
http://shop.o2.co.uk/mobile_phone/LG/Nexus_4
ale cena znacznie wyzsza jak w GP :) Pozatym z ich dostepnoscia slabiuuuuuuuuutko jest :)
Boryszuk
05-01-2013, 16:30
Gdybym do ceny telefonu doliczył najtańszy abonament na okres 2 lat to wyszłoby mnie kilka funtów miesięcznie mniej. A tak mam abonament, który pasuje do moich potrzeb za dobre pieniądze i dobry telefon w dogodnych ratach.
Ja mowie o cenie bez abo czyli te 399 funciakow.
Boryszuk
05-01-2013, 16:44
No tak, w takim wypadku cena jest mocno przesadzona ;)
mateo912
05-01-2013, 22:31
pytanie do ludzi używających klawiatury swype na androidzie.
U Was też po aktualizacji (beta 1.3) nie wpisuje nowych słów do słownika?
Boryszuk
05-01-2013, 22:48
Mateusz, ktos ze znajomych gdzies ostatnio poruszal ten temat ale nie moge sobie przypomniec kto i gdzie. Ale rozwiazanie krecilo sie bodajze wokol zmiany jezyka... Ale pisze to wyciagajac szkatkowe informacje z odmetow mojej pamieci wiec moglem cos pokrecic. Po prostu wiem, ze czytalem ale nie pamietam dokladnie.
mateo912
05-01-2013, 23:02
Mateusz, ktos ze znajomych gdzies ostatnio poruszal ten temat ale nie moge sobie przypomniec kto i gdzie. Ale rozwiazanie krecilo sie bodajze wokol zmiany jezyka... Ale pisze to wyciagajac szkatkowe informacje z odmetow mojej pamieci wiec moglem cos pokrecic. Po prostu wiem, ze czytalem ale nie pamietam dokladnie.
postaraj się przypomnieć, bo zaczyna mnie to wkurzać a nie chce zmieniać klawiatury :)
A ja mam klawiaturę zewnętrzną (co prawda to tablet, ale Android 4.0), gdzie nie działają polskie znaki, co jest dla mnie tragedią :(
Wiedziałam, że są takie problemy, ale w sieci czytałam, że są na to jakieś sposoby. U mnie żadna kombinacja klawiszy nie działa, nawet z Polską Klawiaturą Programisty V2 :( Czy ktoś może mi pomóc w tym temacie? Czy po prostu wszystkie klawiatury zewnętrzne póki co nie obsługują polskich znaków?
Boryszuk
05-01-2013, 23:15
A jak przytrzymasz dluzej np. 'a' to nie pojawiają Ci się dodatkowe opcje?
Mateusz, napisalem Ci na gg.
No właśnie nie ...
To się pojawia, gdy nie mam podłączonej klawiatury. Gdy ją podłączę, to jest klapa ...
Boryszuk
05-01-2013, 23:17
No to nie wiem, tak to dziala u mnie na telefonie ze sprzetowa klawiatura. Myslalem, ze zewnetrzna moze bedzie podobnie dzialac.
Też tak myślałam ...
Taka klawiatura mija się z celem. Kupiłam tylko dlatego, że jest w fajnym pokrowcu wszystko razem. Liczę, że może jakaś aktualizacja pomoże.
Chyba, że ktoś już zna jakiś sposób?
Sapphiron
06-01-2013, 00:15
też mam pokrowiec z klawiaturą i nie da rady...
To ta klawiatura naprawdę nie ma sensu.
Sapphiron, daj znać, jeśli coś wymyślisz ;)
Sapphiron
06-01-2013, 00:54
ta klawiatura ma sens jak się pisze dużo :) ja mam podłączoną i myszkę i klawiaturę i pena poprzez huba i wszystko śmiga :)
Dla mnie bez polskich znaków nie ma sensu ;)
Sama klawiatura dobrze działa, ale brak polskich znaków ją u mnie dyskwalifikuje ...
Zawsze możesz na ekranie dorysowywać te ogonki...
No właśnie też nie mogę :/ Po podłączeniu klawiatury nie ma tej na ekranie. W ustawieniach nie widziałam, aby można było ją włączyć.
Sapphiron
06-01-2013, 13:59
A tak wracając do słajpa. To bydle nie tylko ma bardzo dobry słownik ortograficzny języka polskiego, ale też potrafi poprawiać błędy stylistyczne z odmianą słowa w danym kontekście... Nie wiem może to po prostu takie złudzenie apteczne ale kurde no teraz nachrzaniam na tej klawiaturce jak Guetta w którymś teledysku i zero błędów...
pytanie do ludzi używających klawiatury swype na androidzie.
U Was też po aktualizacji (beta 1.3) nie wpisuje nowych słów do słownika?
Tak, mi wyparowała też zawartość tego co już było w słowniku :/
Tym razem ja poproszę o poradę:
Telefon: Huawei G300
System: Android 4.0.3 (brand Play), bez roota i modów, jak nowy z salonu
Problem: zainstalowałem App 2 SD ale nie mogę przenieść żadnej aplikacji na kartę SD. Przerzuca mnie do "ustawień" danej aplikacji i nie mam takiego przycisku jak "przenieś na kartę SD":
źródło (https://photos-4.dropbox.com/t/0/AAAtKGKqORa0pCgf2JLv2JxpwfO0vgohXdbjnMBD3b5MhQ/10/11009362/png/2048x1536/2/1357516800/0/2/Screenshot_2013-01-06-23-56-24.png/WPNDluGnga3fAUC-kWzyXiv8Hd04YohCiJm811eOkh4)
To nie wina Acrobata, tak jest z absolutnie wszystkimi aplikacjami. Gdzieś doczytałem, że to wina tego, że telefon traktuje wewnętrzną pamięć jako dodatkową kartę SD. Fakt, zawartość pamięci wewnętrznej mam w /mnt/sdcard a karty SD w /mnt/sdcard2. Pal licho gdzie to jest, czemu nie mogę nic przerzucić na kartę? Edyto, pomóż!
mateo912
07-01-2013, 01:28
Tak, mi wyparowała też zawartość tego co już było w słowniku :/
Tym razem ja poproszę o poradę:
Telefon: Huawei G300
System: Android 4.0.3 (brand Play), bez roota i modów, jak nowy z salonu
Problem: zainstalowałem App 2 SD ale nie mogę przenieść żadnej aplikacji na kartę SD. Przerzuca mnie do "ustawień" danej aplikacji i nie mam takiego przycisku jak "przenieś na kartę SD":
źródło (https://photos-4.dropbox.com/t/0/AAAtKGKqORa0pCgf2JLv2JxpwfO0vgohXdbjnMBD3b5MhQ/10/11009362/png/2048x1536/2/1357516800/0/2/Screenshot_2013-01-06-23-56-24.png/WPNDluGnga3fAUC-kWzyXiv8Hd04YohCiJm811eOkh4)
To nie wina Acrobata, tak jest z absolutnie wszystkimi aplikacjami. Gdzieś doczytałem, że to wina tego, że telefon traktuje wewnętrzną pamięć jako dodatkową kartę SD. Fakt, zawartość pamięci wewnętrznej mam w /mnt/sdcard a karty SD w /mnt/sdcard2. Pal licho gdzie to jest, czemu nie mogę nic przerzucić na kartę? Edyto, pomóż!
właśnie dlatego że w androidzie 4 pamięć wew jest traktowana jako SD a zewnętrzna jako external_SD. NIc z tym nei zrobisz niestety.
Swoją drogą po co chcesz przenosić?
właśnie dlatego że w androidzie 4 pamięć wew jest traktowana jako SD a zewnętrzna jako external_SD. NIc z tym nei zrobisz niestety.
Swoją drogą po co chcesz przenosić?
[tutaj była litania bluzgów ku czci Huawei, ale w międzyczasie wyszło co innego]
Powód był prozaiczny: brakowało mi czasem miejsca na programy. Okazuje się, że nie masz racji, jak się zmieni domyślne miejsce zapisu na kartę SD zamiast pamięci wewnętrznej to można przerzucać programy ;) Korzystając z okazji chciałbym pogratulować inteligencji programistom firmy Huawei:
źródło (https://photos-1.dropbox.com/t/0/AAD1iXYsFrkb311v_gaevuvcWSL9x8vgzZSGKv-54gjtjg/10/11009362/jpeg/2048x1536/2/1357520400/0/2/scr03.jpg/OXE-OMCpKry-Ngya0cNqPp1GrvABNuPr-hxspfYRowk)
źródło (https://photos-1.dropbox.com/t/0/AACpBVtxcyp07OckQOWitVgL565rYbDQpWxKU5PJgnGTpg/10/11009362/jpeg/1024x768/2/1357520400/0/2/scr04.jpg/GeWe6rv3Qpss-hQzYZbrOUr5y4yJrfLgfkvkgkbrQhU)
mateo912
07-01-2013, 01:59
[tutaj była litania bluzgów ku czci Huawei, ale w międzyczasie wyszło co innego]
Powód był prozaiczny: brakowało mi czasem miejsca na programy. Okazuje się, że nie masz racji, jak się zmieni domyślne miejsce zapisu na kartę SD zamiast pamięci wewnętrznej to można przerzucać programy ;) Korzystając z okazji chciałbym pogratulować inteligencji programistom firmy Huawei:
gdzie to zmieniłeś?
Mozesz dokladniej opisac jak zmienic "domyslne miejsce zapisu"??
Mam ten sam problem od 4.0 i w 4.1 na tablecie samsunga, wiele aplikacjo zalega mi w pamieci urzadzenia a spokojnie moglo by lezec na karcie....
W opcjach adnka nie moge sie doszukac takiej opcji, w app2 sd tez....:(
Proszę bardzo: Ustawienia > Pamięć > Domyślna lokalizacja przechowywania
źródło (https://photos-1.dropbox.com/t/0/AAB0C2w_Ayz_knsXDv-JIsNdENLN_1FVIXj_eE04ioU8xg/10/11009362/jpeg/1024x768/2/1357524000/0/2/scr05.jpg/o8gu_ZU8T3Rh18bgMvib8ROKq9qQmcWruykUYWn49vk)
Dobra nie mam takiej opcji, odpuszczam:D
Moze dali Tobie taka, bo wewnetrzna masz dosc mala....albo mi sie wydaje;)
mateo912
07-01-2013, 02:29
u mnie wygląda to tak:
źródło (http://img96.imageshack.us/img96/5743/20130107012333.jpg)
and 4.0.3
Mam dokladnie jak u Mateusza a u mnie samsung:P
mateo912
07-01-2013, 03:33
Mam dokladnie jak u Mateusza a u mnie samsung:P
a u mnie lg ;)
Sapphiron
07-01-2013, 10:23
mam tak samo wyglądające ale u mnie działa przenoszenie aplikacji na kartę SD...
Rafał_Sz
07-01-2013, 11:46
Oddali mi z naprawy Samsunga Solida B2710. Znaczy wymienili na nowy. Czyli nie taki on znowu Solid...
W kontekście zbyt małej ilości pamięci i niemożności zainstalowania aplikacji na SD - czy ktoś próbował takiego sposobu, lub ma jakieś pojęcie o programowaniu i może z pewnym prawdopodobieństwem stwierdzić, czy ten patent zadziała ??
mateo912
07-01-2013, 13:40
W kontekście zbyt małej ilości pamięci i niemożności zainstalowania aplikacji na SD - czy ktoś próbował takiego sposobu, lub ma jakieś pojęcie o programowaniu i może z pewnym prawdopodobieństwem stwierdzić, czy ten patent zadziała ??
ale jakiego sposobu?
Boryszuk
07-01-2013, 13:42
Mo i jednak nie będzie Nexusa. Zadzwonili do mnie z BOKu z zapytaniem czemu chcę opuścić ich sieć. Po krótkiej rozmowie złożyli mi lepszą ofertę ale niestety nie mają na Nexusa na stanie. Dałem się namówić na SGSIII ;)
mateo912
07-01-2013, 13:44
Mo i jednak nie będzie Nexusa. Zadzwonili do mnie z BOKu z zapytaniem czemu chcę opuścić ich sieć. Po krótkiej rozmowie złożyli mi lepszą ofertę ale niestety nie mają na Nexusa na stanie. Dałem się namówić na SGSIII ;)
no wiesz :D
a już się cieszyłem że będę miał opinie z 1 ręki :D
Boryszuk
07-01-2013, 13:46
Sori :D
Michal_C
07-01-2013, 13:57
Witam,
czy potrzeba jest instalować jakiegoś antywira na telefon z androidem? Jeśli tak to w 2 zdaniach może mi ktoś, czy jest tak dużo wirusów na ten system?
mateo912
07-01-2013, 13:58
Witam,
czy potrzeba jest instalować jakiegoś antywira na telefon z androidem? Jeśli tak to w 2 zdaniach może mi ktoś, czy jest tak dużo wirusów na ten system?
wg mnie nie trzeba.
ale jakiego sposobu?
Oj, zbłaz wyszedł, nie wkleiło mi linku:
http://androidadvices.com/install-apps-sd-card-android-rooting/#.UAxmz6MdXh4
Dobra nie mam takiej opcji, odpuszczam:D
Moze dali Tobie taka, bo wewnetrzna masz dosc mala....albo mi sie wydaje;)
Nie masz takiej opcji ? :
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2013/01/rk2152-1.jpg
źródło (http://i48.tinypic.com/rk2152.jpg)
ps. Jest już nowa wersja swype 1.4, mozna aktualizować.
Nie wiem jak to się u Was odbywa, ale u mnie przerzucanie plików poprzez menu aplikacji pomiędzy pamięcią telefonu a "kartą" odbywa się tak na prawdę pomiędzy partycją systemową a pamięcią USB, rozpoznawaną przez telefon jako sdcard, a karta pamięci (w fizycznym znaczeniu tego słowa) nie ma tu nic do gadania. Zaiste zastanawiające :/
mateo912
07-01-2013, 18:36
Nie masz takiej opcji ? :
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2013/01/rk2152-1.jpg
źródło (http://i48.tinypic.com/rk2152.jpg)
ps. Jest już nowa wersja swype 1.4, mozna aktualizować.
nie ma czegoś takiego.
właśnie zaktualizowałem swypa i w końcu słownik działa ;)
robin102
07-01-2013, 20:04
Liczę, że pomożecie doradzicie. Przyszedł czas zastąpienia moje wspaniałej noki 6230i jakąś choć trochę nowocześniejszą dzwoniarką do człowieków ruchawych bo ten mój to już wstyd przy ludziach z kieszeni wyjąć.
Wezmę fonik na abonament chyba i mam jkby dwa do wyboru . Chcę klawiaturę i ekran dotykowy w jednym, a co :)
Nokia ASHA 303
lub
Samsung Galaxy Y Pro DUOS GT 5512
telefon zasadniczo do dzwonienia, ale net na wifi się przyda no i pobawić się siedząc w kolejce do geriatryka żeby było czym :mrgreen:
Nokie jako markę lubię, bo zawsze miałem te telefony, ale jak mnie plotki doszły to coś podupada w telefonach.
Samsung kusi tym, że 2 karty mogę jednocześnie używać, a to by się mogło przydać. no i Samsung to pewnie jak wszystko dziś od Samsunga a kiedyś od Sony jest dobre i porządne :smile:
Może są jakieś szczegóły, niuanse przeważające na któryś fonik. Ktoś z Was używał tych telefonów, jak z zasięgiem z dala od nadajników się zachowują, jak baterie wytrzymują ?
Z góry dziękuje za pomoc.
ps.
a może jest coś innego o podobnej funkcjonalności i jakości warte zakupu
wasilewk
07-01-2013, 20:26
Jak w Plusie, to polecam Samsung Galaxy Mini 2 --> za złotówkę na abonament (tylko cyrograf na dwa lata:wink: ).
Aparat maluśki a wersja Androida 2.3.6 jest jasna, oczywista i bez błędów.
Ostatnio zmieniłem kartę na większą: z tym jest wygoda, bo odmontowuje sie jak w PC.
Łatwo sie wyłącza Wi-Fi i inne pierdoły --> dzięki temu 3 dni wytrzyma na jednym ładowaniu.
Aparat daje trochę bladawe kolorki - ale wszystko do ustawienia.
Szykują sie nowości (SGM3), ale nie wiadomo jak będzie ze stabilnością.
Pzdr.
polecam Samsung Galaxy Mini 2
Jako pierwszy telefon z dotykiem, to może być, ale ekran po zobaczeniu jakiegokolwiek innego telefonu z dotykowym wyświetlaczem wkurza niemiłosiernie - jakość jest bardzo podła. Mój Samsung i5700, którego kupiłem prawie 2,5 roku temu, a nigdy nie był jakimś wysokim modelem oferował o wiele lepszą jakość.
wasilewk
07-01-2013, 21:13
Jako pierwszy telefon z dotykiem, to może być, ale ekran po zobaczeniu jakiegokolwiek innego telefonu z dotykowym wyświetlaczem wkurza niemiłosiernie - jakość jest bardzo podła. Mój Samsung i5700, którego kupiłem prawie 2,5 roku temu, a nigdy nie był jakimś wysokim modelem oferował o wiele lepszą jakość.
Jak się uruchamia 1-szy raz, to zgoda. Wystarczy jednak 'podregulować' wyświetlacz, zapisać na stałe i jest git.
Porównuję z iPhone 5 córki i nie ma różnicy, tylko że mój ma ładniejszy obrazek.
Pzdr.
Celeborn
07-01-2013, 21:33
A jak Ty podregulowałeś wyświetlacz w telefonie?
wasilewk
07-01-2013, 21:36
Ustawieniami. Jest tam jasność, kontrast, nasycenie - na taki ekranik wystarczyło.
Sapphiron
07-01-2013, 22:10
ale ustawieniami gdzie?
eristoff
07-01-2013, 22:57
Liczę, że pomożecie doradzicie. Przyszedł czas zastąpienia moje wspaniałej noki 6230i jakąś choć trochę nowocześniejszą dzwoniarką do człowieków ruchawych bo ten mój to już wstyd przy ludziach z kieszeni wyjąć.
Wezmę fonik na abonament chyba i mam jkby dwa do wyboru . Chcę klawiaturę i ekran dotykowy w jednym, a co :)
Nokia ASHA 303
lub
telefon zasadniczo do dzwonienia, ale net na wifi się przyda no i pobawić się siedząc w kolejce do geriatryka żeby było czym :mrgreen:
Nokie jako markę lubię, bo zawsze miałem te telefony, ale jak mnie plotki doszły to coś podupada w telefonach.
Samsung kusi tym, że 2 karty mogę jednocześnie używać, a to by się mogło przydać. no i Samsung to pewnie jak wszystko dziś od Samsunga a kiedyś od Sony jest dobre i porządne :smile:
Może są jakieś szczegóły, niuanse przeważające na któryś fonik. Ktoś z Was używał tych telefonów, jak z zasięgiem z dala od nadajników się zachowują, jak baterie wytrzymują ?
ps.
Jak chcesz coś na dwie karty to spytaj "gusi" widać po screenach ma 2 sim ciekawe co to za telefon ;)
Jak się uruchamia 1-szy raz, to zgoda. Wystarczy jednak 'podregulować' wyświetlacz, zapisać na stałe i jest git.
Porównuję z iPhone 5 córki i nie ma różnicy, tylko że mój ma ładniejszy obrazek.
Pzdr.
Prosze Cie niech sie okaze, ze ten post to tylko glupia proba sprowokowania pewnego fana jablek.
Jezeli to nie jest prawda to chyba czas na okuliste lub zmiane szkiel ;)
Jak mozna powiedziec, ze ekran o rozdzielczosci 320x480 jest taki sam jek ten o rozdzielczosci 640x1136 (zageszczenie pikseli to 176 ppi do 326 ppi) tego nijak nie da sie porownac ze soba i postawic znaku rownosci. To tak jakbys porownal obrazek z D40 do D800 i stwierdzil, ze nie widac roznicy.
Nokia ASHA 303
lub
ps.
Odpuść sobie wszystko co na symbianie (vide Asha), ten system był dobry za czasów Nokii E73, teraz są dużo lepsze i wydajniejsze rozwiązania.
Jak na abo i nie masz dużych wymagań to możesz iść w Galaxy Mini 2, HTC Wildfire S, czy o bardzo zbliżonych parametach Sony Xperia Tipo lub Motka Defy Mini - choć przyznaję, że z tymi dwoma nie miałem fizycznej styczności. Powyżej tego warto zainteresować się np HTC Desire C.
Niestety wszystkie telefony to full dotyki bez fizycznej klawy.
Celeborn
08-01-2013, 07:16
Prosze Cie niech sie okaze, ze ten post to tylko glupia proba sprowokowania pewnego fana jablek.
Jezeli to nie jest prawda to chyba czas na okuliste lub zmiane szkiel ;)
Jak mozna powiedziec, ze ekran o rozdzielczosci 320x480 jest taki sam jek ten o rozdzielczosci 640x1136 (zageszczenie pikseli to 176 ppi do 326 ppi) tego nijak nie da sie porownac ze soba i postawic znaku rownosci. To tak jakbys porownal obrazek z D40 do D800 i stwierdzil, ze nie widac roznicy.
I jeszcze na dodatek podobno da się skalibrować monitorek w telefonie... No po prostu cuda na kiju...
Jak chcesz coś na dwie karty to spytaj "gusi" widać po screenach ma 2 sim ciekawe co to za telefon ;)
Hehe, żartowniś ;)
Boryszuk
08-01-2013, 10:16
Albo ten iPhon ma stłuczony wyświetlacz ;)
mateo912
08-01-2013, 10:27
Albo ten iPhon ma stłuczony wyświetlacz ;)
albo to był taki iphone :D
http://badsiege.com/interesting/fake-iphone/
Panowie wyluzujcie z tym nabijaniem, w Cafe i tak nie nalicza ;)
Czyżby nowy, poważny gracz wśród "flagowców"??
http://www.youtube.com/watch?v=juT9UkQrnkA&feature=youtu.be
Specyfikacja:
http://www.mgsm.pl/pl/katalog/sony/xperiaz/
Tylko dlaczego teraz kazdy bedzie wypuszczal swoje modele w ekranem 5 cali? 4,8 cala w sgsIII to juz jest praktycznie max tego co mozna w miare komfortowo jeszcze w kieszeni spodni nosic. Naszczescie podobno HTC ma wypuscic nowego flagowca z ekranem fullhd o wielkosci 4,7 cala.
Porownanie nowej Ztki do note'a:
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2013/01/gsmarena_009-1.jpg
źródło (http://st.gsmarena.com/vv/reviewsimg/sony-ces-2013/gsmarena_009.jpg)