Zobacz pełną wersję : GSM, wybór telefonu, smartfonu, porady itp.
Sapphiron
08-01-2013, 15:50
mega! ciekawe jak cena będzie zabijać ;)
teraz kazdy bedzie wypuszczal swoje modele w ekranem 5 cali?
Wieść głosi że Samsung ma w nowym Note zastosować ekran powyżej 6". Najmniejsze tablety mają 7". :)
mega! ciekawe jak cena będzie zabijać ;)
528 funtow w UK ma kosztowac. bedzie dostepny od marca.
Juz jeden 6 calowy telefon mial swoja premiere: http://www.gsmarena.com/ces_2013_huawei_ascend_mate_d2_hands_on-review-869.php
Czyżby nowy, poważny gracz wśród "flagowców"??
http://www.youtube.com/watch?v=juT9UkQrnkA&feature=youtu.be
Specyfikacja:
http://www.mgsm.pl/pl/katalog/sony/xperiaz/
Żaden ze mnie gadżeciarz ale jeśli będzie to sprzęt z bardzo dobrym foto/video, wykonanym tak dobrze jak iphon 4 ze szkła i metalu , posiadającym aku 2300mAh "z trybem Stamina, 4 krotnie wydłużającym jego działanie" ,na dodatek wzmocniony i uszczelniony... to sprzedaję Samsunga :oops:
wasilewk
08-01-2013, 19:46
Prosze Cie niech sie okaze, ze ten post to tylko glupia proba sprowokowania pewnego fana jablek.
Jezeli to nie jest prawda to chyba czas na okuliste lub zmiane szkiel ;)
Jak mozna powiedziec, ze ekran o rozdzielczosci 320x480 jest taki sam jek ten o rozdzielczosci 640x1136 (zageszczenie pikseli to 176 ppi do 326 ppi) tego nijak nie da sie porownac ze soba i postawic znaku rownosci. To tak jakbys porownal obrazek z D40 do D800 i stwierdzil, ze nie widac roznicy.
No i co zadowolony, że mnie obrażasz ? 1:0 dla Ciebie --> lądujesz w KF-ie.
EOT
Żaden ze mnie gadżeciarz ale jeśli będzie to sprzęt z bardzo dobrym foto/video, wykonanym tak dobrze jak iphon 4 ze szkła i metalu , posiadającym aku 2300mAh "z trybem Stamina, 4 krotnie wydłużającym jego działanie" ,na dodatek wzmocniony i uszczelniony... to sprzedaję Samsunga :oops:
I na dodatek umozliwia robienie zdjec HDR!!!!!! :O
buehehehe
Ale prezentuje sie niezle:D
sokrates
08-01-2013, 22:02
Wieść głosi że Samsung ma w nowym Note zastosować ekran powyżej 6". Najmniejsze tablety mają 7". :)
olaboga..... ja się nie mogłem przekonać do mojej cegły, a to tylko 4.3".... macałem jakiś chiński wynalazek z 5" i dla mnie to nieakceptowalny telewizor, więc cuś co ma powyżej 6"..... ehhhh stary już jestem na takie gadżety :-)
Psychotrop
08-01-2013, 23:09
i najgorsze jest, że teraz już nie kupisz "flagowego" telefonu z ekranem np 3,7" (dla mnie idealny rozmiar, bo 4" to już ciut za dużo)
mały ekran = niska półka :/
Sapphiron
08-01-2013, 23:09
dobrze że mam już tablet i nie będe potrzebował takiego sześciocalowca ;)
i najgorsze jest, że teraz już nie kupisz "flagowego" telefonu z ekranem np 3,7" (dla mnie idealny rozmiar, bo 4" to już ciut za dużo)
mały ekran = niska półka :/
Do "karypli" nie należę, ale również dla mnie 3,7 jest w sam raz. 4,3 jak w S2 to max.
To niedlugo nie bedzie na co telefonu wymienic. Htc tez oglosilo ostatnio, ze wycofuje sie z produkcji budzetowych sluchawek typu desire c itp. i skupi sie tylko na produkcji high endow. Stwierdzili, ze skoro apple tak dziala i niezle na tym zarabia to dlaczego oni mieliby tak nie robic. Cos mi sie zdaje, ze tym zagraniem strzela sobie w stope.
Psychotrop
09-01-2013, 01:06
Htc tez oglosilo ostatnio, ze wycofuje sie z produkcji budzetowych sluchawek typu desire c itp. i skupi sie tylko na produkcji high endow.
a niech robią tylko high endowe, ale niechże będą dostępne także mniejsze rozmiary ekranów.
w ogóle słyszałem, że HTC mimo, że to firma która praktycznie jako pierwsza zaczęła robić smartfony, to bardzo cieniutko przędzie.
a niech robią tylko high endowe, ale niechże będą dostępne także mniejsze rozmiary ekranów.
w ogóle słyszałem, że HTC mimo, że to firma która praktycznie jako pierwsza zaczęła robić smartfony, to bardzo cieniutko przędzie.
Ja z kolei czytałem, że w 2012 mieli najniższe wyniki finansiwe od 2004.
Psychotrop
09-01-2013, 01:21
Ja z kolei czytałem, że w 2012 mieli najniższe wyniki finansiwe od 2004.
czyli tak jak zasłyszałem.
większość firm zrzuca winę na samsunga, że za dużo rynku przejął :D
a HTC obaczymy co pocznie.
w sumie to miałem 2 ich telefony i oba z górnej półki i mam ogromny sentyment do tej firmy.
ale zaś wiem, że sporo nowych modeli to niewypały :/
grzegorzant
09-01-2013, 11:10
Jak brałem SGS3 w TM, to szukali dla mnie HTC X one w swojej sieci. Nie znaleźli tłumacząc, że ta firma podupada :).
Też baaardzo wolałem HTC.
Boryszuk
09-01-2013, 11:12
A ja mam pytanie o swype- to glupie ale nie moge go znalezc w google play...
Psychotrop
09-01-2013, 11:22
A ja mam pytanie o swype- to glupie ale nie moge go znalezc w google play...
bo go tam nie ma :)
musisz wejść na stronę producenta (google ci pomoże odnaleźć), zarejestrować się i potem odpalić www na telefonie.
@Boryszuk Swype w Google Play nie ma. Trzeba ściągać z ich strony o tutaj (http://www.swype.com/). Jednak ja ze swojej strony polecę Swiftkey, a konkretnie wersję Flow Beta. Wkrótce powinna się pojawić jako aktualizacja do głównej aplikacji (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.touchtype.swiftkey). A, a tutaj (http://www.swiftkey.net/flow/) Beta do pobrania.
Boryszuk
09-01-2013, 11:22
aha, teraz wszystko jasne :)
Bo tam ni ma. Możesz ściągnąć Swype Beta ze swype.com.
Sapphiron
09-01-2013, 11:51
ciekawe ile jeszcze osób napisze to samo ;)
A tak bajdełej, to najnowszy wypust słajpa jest megaśny! nie to żeby 1.3 było złe albo cóś, ale 1.4 jest subiektywnie szybsze, nie zastanawia się nad słowami, poprawia błędy ortograficzne i stylistyczne... na tablecie stwierdziłem że nie potrzebna mi klawiatura bo toto działa sporo lepiej i to z polskimi znakami ;)
Boryszuk
09-01-2013, 12:16
no dobra, Swype już testuję sobie. Ale mam kilka pytań bo Android 4.1.2 jest dla mnie zupełnie nowy.
a) w starym telefonie miałem widget z zegarem, który po dotknięciu przenosił mnie w bardziej zaawansowane ustawienia- alarmy, stoper itp. teraz nie mogę znaleźć takiego widgetu. czy tylko zewnętrzne widgety mają taką możliwość?
b) jak dodać aplikację do szuflady na głównym ekranie? wiem jak usunąć Ale nie wiem jak dodać...
@Boryszuk Swype w Google Play nie ma. Trzeba ściągać z ich strony o tutaj (http://www.swype.com/). Jednak ja ze swojej strony polecę Swiftkey, a konkretnie wersję Flow Beta. Wkrótce powinna się pojawić jako aktualizacja do głównej aplikacji (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.touchtype.swiftkey). A, a tutaj (http://www.swiftkey.net/flow/) Beta do pobrania.
Wow! Dzięki za linka do Flowa :D Potestuję, bo ze zwykłego SwiftKeya jestem niesamowicie zadowolony :)
no dobra, Swype już testuję sobie. Ale mam kilka pytań bo Android 4.1.2 jest dla mnie zupełnie nowy.
a) w starym telefonie miałem widget z zegarem, który po dotknięciu przenosił mnie w bardziej zaawansowane ustawienia- alarmy, stoper itp. teraz nie mogę znaleźć takiego widgetu. czy tylko zewnętrzne widgety mają taką możliwość?
b) jak dodać aplikację do szuflady na głównym ekranie? wiem jak usunąć Ale nie wiem jak dodać...
ad a) samsungowe widzety co maja zegar z pogoda przenosza po kliknieciu do szczegolowej pogody, niestety nie do zegarka. musisz zainstalowac/ustawic jakis inny program/widzet z zegarkiem.
ad b) co rozumiesz przez pojecie "szuflady"? :P zazwyczaj wchodzisz w aplikacje, chwytasz ikonke, wskakuje pulpit i przenosisz ja w zadane miejsce
Boryszuk
09-01-2013, 16:45
http://img525.imageshack.us/img525/7620/screenshot2013010910055.png
to rozumiem pod pojęciem szuflady tylko wcześniejnie mogłem wkleić linka
Psychotrop
09-01-2013, 16:54
łooo
a to na systemie z jakiego producenta jest ?
bo pierwsze widzę takie coś :D
mateo912
09-01-2013, 17:03
to chyba nowy ficzer z andka 4.1
Sapphiron
09-01-2013, 17:04
albo brandowanie z orange ;)
Psychotrop
09-01-2013, 17:08
to chyba nowy ficzer z andka 4.1
mam andka 4.1 na HTCeku i nie znalazłem tego ustrojstwa.
może dlatego, że nie szukałem ;)
Boryszuk
09-01-2013, 17:15
Grześ przytrzymaj chwilę klawisz cofnij. Mam niejasne wrażenie że ma to związek z trybem multiwindow.
To jest gadżet tylko dla wybranych modeli Samsunga.
Dokladnie to jest pasek z apkami, ktore sa przystosowane do dzialania w trybie multiwindow (mozna uruchomic 2 aplikacje ktore beda widoczne jednoczesnie na podzielonym na pol ekranie). w HTC tego nei znajdziecie, to ficzer samsunga, aktualnie obecny tylko w Note II i SGSIII.
Psychotrop
09-01-2013, 17:35
dziękować za odpowiedź :)
mateo912
09-01-2013, 18:13
To nie jest ogólny ficzer nowego andka? Szkoda;)
leszek00
09-01-2013, 20:28
Witam
Szukam jakiegoś telefonu tak koło 750 zł
Telefon powinien posiadać Wifi, aparat min 5mpx, minimum 3,5 calowy wyświetlacz, andorida
Co byście mi polecili ?
eristoff
09-01-2013, 22:01
Newman n1
krzysztof jot
09-01-2013, 22:29
http://img525.imageshack.us/img525/7620/screenshot2013010910055.png
to rozumiem pod pojęciem szuflady tylko wcześniejnie mogłem wkleić linka
to jest "multiwindow" dostępny jedynie na Galaxy Note II i Galaxy S III z najnowszym softem wersji 4.1.2
a... już ktoś napisał, no to juz wiesz :)
bylo juz to napisane wczesniej ;)
Boryszuk
09-01-2013, 22:34
tak, już wiem, dzięki. teraz muszę tylko poczytać z czym to się je :)
JAk ktos sie napalil na Xperie Z to mozna juz skladac zamowienia: http://www.sonymobile-sklep.pl/id682,telefon,sony_xperia_z__przedsprzedaz.html
Cena 2799 zl
Specyfikacja bars fajna, ale z ceną MZ pojechali. Ciekawe jak odpowiedzą pozostali gracze (Sam / HTC, ew. LG, na pozostałe marki raczej nie liczę)
Cena w sumie podobna jak SGSIII czy HTC One X w dniu premiery wiec to chyba juz standard.
Kasy nie postawię, ale wydaje mi się, ze S3 był jednak tańszy (2400?)
W przedsprzedazy SIII byl po 2749 zl oraz na grouponie za 2599 zl. Natomiast One X byl po 2699 zl. Takze ceny mocno zblizone.
Boryszuk
10-01-2013, 01:29
Sam znalazłem odpowiedź, może kogoś to zainteresuje:
Only applications in the Multi Window panel can be viewed in Multi Window mode. When launching applications that contain multimedia files, such as music or videos, sound from both files will play.
Czyli tylko te aplikacje, które już są na pasku można używać w trybie multi window.
albo brandowanie z orange ;)
Telefon z orange nie ma nic wspólnego.
Przeciez pisalem to strone wczesniej :P
Boryszuk
10-01-2013, 01:57
Przeciez pisalem to strone wczesniej :P
Nie pisałeś ;) Albo raczej pisałeś ale niejednoznacznie :)
foto4deg
11-01-2013, 21:38
Może ktoś podpowie rozwiązanie. W moim sony xperia wyskakuje przy google play błąd 921. Za radą wujka google w ustawieniach wykasowałem pamięć podręczną i inne rzeczy w apce google play, zresetowałem wszystko, ale błąd wyskakuje nadal. Miał ktoś coś podobnego?
Usunąłem konto google w ustawieniach i wpisałem je od nowa, ale to też nic nie dało.
Rafał_Sz
12-01-2013, 10:42
Może ktoś podpowie rozwiązanie. W moim sony xperia wyskakuje przy google play błąd 921. Za radą wujka google w ustawieniach wykasowałem pamięć podręczną i inne rzeczy w apce google play, zresetowałem wszystko, ale błąd wyskakuje nadal. Miał ktoś coś podobnego?
Usunąłem konto google w ustawieniach i wpisałem je od nowa, ale to też nic nie dało.Miałem podobny problem, utraciłem hasło i dostęp do Google Play. Usunięcie danych i konta z telefonu nic nie da. Usuń konto z telefonu. Potem musisz zalogować się na komputerze do swojego konta Google, usunąć urządzenie z konta, dodać je na nowo i wygenerować nowe hasło. Potem dodajesz na nowo konto Google do telefonu z nowym, wygenerowanym hasłem.
W kontekście dużych ekranów...
http://android.com.pl/news/8290-nubia-z7-potwor-od-zte/
foto4deg
12-01-2013, 16:08
Rsz, zrobiłem jak mówiłeś, tylko, że na moim koncie już nie było mojego urządzenia. Mimo to dodałem je na nowo, powtórzyłem kroki przez Ciebie opisane, a i tak nadal wyskakuje mi błąd.
P.S
Udało się :) Usunąłem dane z google services framework.
Boryszuk
12-01-2013, 16:09
W kontekście dużych ekranów...
http://android.com.pl/news/8290-nubia-z7-potwor-od-zte/
Dla mnie SGSIII z 4.8" jest za duży żeby obsługiwać jedną ręką...
mateo912
12-01-2013, 16:22
Dla mnie SGSIII z 4.8" jest za duży żeby obsługiwać jedną ręką...
to się zamień :D oferuje wygodne 4.3" :D
Boryszuk
12-01-2013, 16:28
Palce sobie rozciągnę ;)
cześć,
jeszcze do końca grudnia roku 2012 używałam iphona 2 generacji ale mi zdechł. :C
i muszę kupić sobie jakiś telefon (wezmę coś na abonament z playa pewnie), ale jakoś przez ostatni czas nie interesowałam sie komórkami żadnymi i nie wiem które są dobra a które nie;p
kusi mnie iphone 5 lub 4s w Playu, ale płacić 180 zł przez 1,5 roku trochę mnie przeraża.
Tak więc zastanawiam się jaką ofertę z jakim telefonem wybrać. Problem w tym, że za bardzo nie wiem, który telefon będzie mi odpowiadał.
Chciałabym telefon, który:
- ma dużo aplikacji, które można mieć za free (na iphone można zrobić jailbreak i po sprawie, nie wiem jak z resztą telefonów)
- nie jest plastikowy i nie rozleci się po roku użytkowania
- ma dosyć silną baterię
- ma ok aparat
- jest dotykowy
- ma taki procesor, że a rok gdy zmieni się oprogramowanie na nowsze, da rade działać na nowszych aplikacjach
- dobrze łapie wifi
- nie wiesza się często
wiem, że moje wymagania spełnia iphone 5 czy też pewnie najnowsza Lumia (ale ona ma mniej aplikacji).. tylko, że one są za drogie w abonamencie.
możecie mi poradzić jakiś dobry telefon, ale żeby nie był aż tak drogi jak te powyższe?
Jakiego telefonu Wy używacie?
pzdr i z góry dzięki
Galaxy S3, super szybki sprzęt
tylko że ja właśnie za samsungami nie przepadam, sama nie wiem czemu... ale wolałabym inny
No to pozostaje najnowszych iPhone
No to pozostaje najnowszych iPhone
a co myslicie o Lumii tylko, że jakieś starszej, tj nie tej 920?
tylko że ja właśnie za samsungami nie przepadam, sama nie wiem czemu... ale wolałabym inny
Sony Z :)
a co myslicie o Lumii tylko, że jakieś starszej, tj nie tej 920?
Jeśli Nokia z Windows to zapomnij o programach od Google
Nokia Lumia 820 lub HTC 8S to telefony dla Ciebie ale jeśli ma robić dobre zdjęcia to Nokia choć mnie jakoś każde zdjęcie robione komórką nie zachwyca. Może dlatego, że zawsze noszę przy sobie jakiś normalny aparat foto.
Windows Phone 8 to zupełnie nowy system stworzony do pracy w chmurze. Co ciekawe Skype jest integralną częścią powłoki i możesz go mieć zamkniętego a rozmowa przychodząca via Skype (o ile zalogowałaś się w jakimś momencie) zostanie odebrana jak zwykłe połączenie telefoniczne. MS zrezygnował z Messengera i zaimplementował Skype jako komunikator dla powłoki Windows Live.
Jeśli tańszy telefon (HTC 8S) to może irytować brak przedniej kamery. Obydwa telefony chodzą rewelacyjnie szybko, bez zacięć. METRO na głównym ekranie umożliwi Ci wrzucenie wszystkiego co potrzebne i trzymanie "pod kciukiem".
Oprogramowanie jest konkretne i mało jest badziewia. Oczywiście można sobie polemizować o całości WP8 ale jeśli ktoś chce korzystać ze SkyDrive, Outlook, Skype, FB itd to telefon z WP8 załatwia temati to naprawdę działa gdyż w WP7 wiele z funkcjonalności było dyskusyjne.
Nawet bliska mi osoba używająca IP4s była pod wrażeniem WP8. Poza tym telefony na WP8 sa po prostu śliczne.
Bez przesady z tym brakiem aplikacji na WP. Te najważniejsze w większości są, jest kilka których nie ma konkurencja (Nokia City Lens i Photobeamer). Aplikacje w Google Play to w 90% chłam i/lub reklamy.
Psychotrop
12-01-2013, 20:11
nie ma jednak (przed chwilą szukałem na WP 7.5) np google dysku :/
ale też da się obejść ;)
A co to jest google dysk ? MS do przechowywania zdjęć i plików w chmurze posiada SkyDrive (domyślnie 7Gb).
Z tym SkyDrive'm to nie takie hop - spróbuj udostępnić komuś ze skrzynką na o2, wp, onecie... (Google Dysk ma zresztą tak samo).
Nie ma to jak DropBox! I doskonale działa na Androidzie!
W Skydrive do dowolnego pliku można wygenerować link i komuś wysłać, jeśli o to chodzi.
foto4deg
13-01-2013, 00:27
Problem z komunikatem 921 rozwiązałem. Teraz staram się pomóc tacie - mianowicie potrzebuje większych liter i ikon w xperia neo v mt11. Zainstalowałem launcher pro plus, ale nie widzę, aby była tam możliwość zwiększenia ikon i liter. Prześledziłem już poradniki na youtube, angielskiego google i nic....jakieś propozycje? Chodzi mi, aby działało to na zasadzie "ułatiwenia dostępu - większy tekst", ale dla wszystkiego :)
W Skydrive do dowolnego pliku można wygenerować link i komuś wysłać, jeśli o to chodzi.
To można w każdej "chmurze". Ja mówię o udostępnieniu katalogów - spróbuj w SkyDrive udostępnić komuś kto ma pocztę na o2.
Problem z komunikatem 921 rozwiązałem. Teraz staram się pomóc tacie - mianowicie potrzebuje większych liter i ikon w xperia neo v mt11. Zainstalowałem launcher pro plus, ale nie widzę, aby była tam możliwość zwiększenia ikon i liter. Prześledziłem już poradniki na youtube, angielskiego google i nic....jakieś propozycje? Chodzi mi, aby działało to na zasadzie "ułatiwenia dostępu - większy tekst", ale dla wszystkiego :)
Kiedyś natknąłem się na coś takiegohttps://play.google.com/store/apps/details?id=name.kunes.android.launcher.demo, Ale nie wiem na ile to pomoże, nigdy nie używałem.
Sapphiron
13-01-2013, 01:10
a jaką byście doradzili aplikację do robienia zdjęć? bo to co jest w Xperii bardzo słabo wypada...
mateo912
13-01-2013, 01:17
a jaką byście doradzili aplikację do robienia zdjęć? bo to co jest w Xperii bardzo słabo wypada...
https://play.google.com/store/apps/details?id=slide.cameraZoom
Sapphiron
13-01-2013, 01:28
a czemu akurat to?
mateo912
13-01-2013, 01:54
a czemu akurat to?
bo jest dobre ;)
sprawdzałem kilka został mi tylko ten.
Sapphiron
13-01-2013, 02:03
a czy da się tą apkę podczepić pod fizyczny klawisz aparatu?
mateo912
13-01-2013, 02:05
a czy da się tą apkę podczepić pod fizyczny klawisz aparatu?
tu akurat nie mam pojęcia. nie mam fizycznego klawisza ;)
Procapture polecam :)
Co do zwiekszenia ikon to w apex launcherze mozna je powiekszac, ale wymagany jest conajmniej andek 4.0.
Lena&TheShadow
13-01-2013, 20:50
Z tym SkyDrive'm to nie takie hop - spróbuj udostępnić komuś ze skrzynką na o2, wp, onecie... (Google Dysk ma zresztą tak samo).
Nie ma to jak DropBox! I doskonale działa na Androidzie!
Nie miałam nigdy problemu z wysyłaniem komukolwiek skrótów do katalogów w chmurze. Na WP.PL nawet dziś wysyłałam. Oczywiście w trybie do odczytu, aby edytować lub zostawać własne trzeba mieć konto.
Nie miałam nigdy problemu z wysyłaniem komukolwiek skrótów do katalogów w chmurze. Na WP.PL nawet dziś wysyłałam. Oczywiście w trybie do odczytu, aby edytować lub zostawać własne trzeba mieć konto.
Nie chce mi się już ciągnąć tego offtopa, ale udostępnianie katalogów w SkyDrivie nie polega na przesyłaniu "skrótów do katalogów".
eo(off)t
Cos ostatnio mi si eobilo o uszy, ze midcrosoft zaczyna blokowac aplikacje googla na swoim smartfonowym systemie. Moze im sie to czkawka odbic jak ludzie nie beda miec dostepu do google maps, gmaila czy picasy. Napewno nei bedzie to argument ZA nabyciem windows phona.
mateo912
14-01-2013, 00:30
Cos ostatnio mi si eobilo o uszy, ze midcrosoft zaczyna blokowac aplikacje googla na swoim smartfonowym systemie. Moze im sie to czkawka odbic jak ludzie nie beda miec dostepu do google maps, gmaila czy picasy. Napewno nei bedzie to argument ZA nabyciem windows phona.
raczej jest w 2 stronę :D
http://komorkomania.pl/2013/01/06/blokada-uslug-google-na-windows-phone-kto-traci-najwiecej
Tapatalk HD (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.quoord.tapatalkHD#?t=W251bGwsMSwxLD IxMiwiY29tLnF1b29yZC50YXBhdGFsa0hEIl0.) dla tabletów z androidem wyszedł dziś z wersji Beta i jest do kupienia w jednodniowej promocji za 99 centów. Ja osobiście posiadaczom tabletów z zielonym robotem polecam. :)
Mial ktos stycznosc z LG 4X HD?
Specyfikacja wyglada bardzo dobrze.
krzysztof jot
14-01-2013, 22:05
Mial ktos stycznosc z LG 4X HD?
Specyfikacja wyglada bardzo dobrze.
miałem krótko - działał bardzo sprawnie, ale bardzo niewygodny. Okazuje sie, że ta "mydelniczka" Samsunga SIII to sprytnie przemyślany projekt, a nie jakas fanaberia desingera. 4.8 cala a w ręku lepiej leży niż 4.3 galaxy s2. Więc sugeruje najpierw sprawdzić "namacalnie" czy Ci pasuje, potem rozważać za i przeciw. Mnie totalnie nie przypadł do gustu z powodów designerskich, technicznie np. ekran rewelacyjny.
Krzysztof - dzieki za info! Koniecznie musze go w lape gdzies dorwac.
andrstac
15-01-2013, 23:20
Kto jeszcze powie że podoba mu się IP5 lub SIII? (http://android.com.pl/news/8386-xiaomi-m3-pierwsze-informacje/)
Mój brat chce wymienić telefon. Dzisiaj byliśmy w salonie i w abonamencie jest do wzięcia Sony Xperia J za 49 zł. Mnie się ten telefon bardzo podoba (zwłaszcza, że bawiłam się takim na zajęciach, bo kolega ma), ale brat nie jest do niego przekonany. Jemu się podoba HTC Desire C (na mnie ten telefon nie zrobił wrażenia, ale ja się nie znam ;)).
Jest też opcja, żeby wziąć Samsung Galaxy S II lub Galaxy Ace.
Ja bym wzięła Xperię, ale to telefon dla brata. Przeznaczenie? Pewnie głównie to przeglądanie Internetu i słuchanie muzyki.
Jako, że ja się nie znam, brat też niezbyt, to postanowiłam zapytać mądrzejszych w tej dziedzinie ;)
Pomożecie?
Sony Xperia J, HTC Desire C, Samsung Galaxy S II czy Samsung Galaxy Ace?
Stanęło na Samsungu S II, dzięki za pomoc :D
Sapphiron
15-01-2013, 23:59
Kto jeszcze powie że podoba mu się IP5 lub SIII? (http://android.com.pl/news/8386-xiaomi-m3-pierwsze-informacje/)
Wolę nowego Soniacza ;)
krzysztof jot
16-01-2013, 01:42
Wiesz on ma dopiero być. SIII ma już prawie rok. Lada chwila pokażą S4 i to xiaomi może się .... takie lekkie niedomówienie :).
Jakos w te Czajnisy nie wierze...nie kupil bym tego wynalazku.
Jakos w te Czajnisy nie wierze...nie kupil bym tego wynalazku.
Jakbyś miał takiego np. newmana n1 w rękach, to byś nie uwierzył, że wyporodukowany w Chinach. Oprócz wyglądu świetne parametry i dual sim z możliwością obsługi aero. Rozumiem sceptyczne podejście do tych telefonów, ale warto się nad nimi zastanowić.
Panowie i Panie :)
Bede przedluzal umowe i chcialem sie Was poradzic co lepiej z tej dwojki kupic.
LG L9 za 199 zl
HTC Desire X za 99zl
Ktory z nich latwiej i za lepsze pieniadze bedzie mozna sprzedac?
Telefon bedzie z t-mobile wiec simlocka nie bedzie.
Jak go sprzedam planuje dolozyc i kupic najprawdopodobniej LG 4X HD...
Jak na handel to bierz ten na ktorym wiecej zarobisz. Na allegro zobacz po ile chodza i zdecyduj.
tyle to wiem ;)
liczylem, ze moze znajdzie sie ktos kto podpowie co latwiej sie sprzeda:)
To może sprawdź na Allegro aukcje zakończone dla obu słuchawek, i oceń sam.
To może sprawdź na Allegro aukcje zakończone dla obu słuchawek, i oceń sam.
To może kolega podpowie jak to sprawdzić, bo jestem bardzo ciekawy jak to zrobić...
Wchodzisz na allegro, pod okienkiem wyszukiwarki jest ""zaawansowane", klikasz i zaznaczasz "szukaj w zakończonych", wpisujesz do szukajki interesujący cię przedmiot i już. W okienku "sortuj według" wybierasz co tam sobie chcesz. Tak to wygląda mniej więcej http://allegro.pl/listing.php/search?category=165&change_view=1&closed=1&offer_type=0&order=td&search_type=1&shippingTime=0&string=htc+desire+x&view=gtext dla HTC
Miłego szukania ;)
eristoff
17-01-2013, 01:17
Jakbyś miał takiego np. newmana n1 w rękach, to byś nie uwierzył, że wyporodukowany w Chinach. Oprócz wyglądu świetne parametry i dual sim z możliwością obsługi aero. Rozumiem sceptyczne podejście do tych telefonów, ale warto się nad nimi zastanowić.
Potwierdzam NEWMAN N1 jest świetny, wielu moich znajomych po zobaczeniu i pobawieniu się moim NEWMANem zdecydowało się już nie brać telefonów u operatorów tylko negocjować lepsze warunki bez telefonu lub iść w kartę a telefon z chin. Tylko musi być sprawdzony model i najlepiej ze wsparciem jakimś.
Jak już jesteśmy przy chińskich telefonach: ma ktoś doświadczenie z Lenovo A660?
Wiesz on ma dopiero być. SIII ma już prawie rok. Lada chwila pokażą S4 i to xiaomi może się .... takie lekkie niedomówienie :).
No i proszę: http://android.com.pl/news/8418-kolejne-przecieki-dotyczace-galaxy-siv/
no, no...
moja żonka już ostrzy pazury na mężowego S3, jak zapoluję na czwóreczkę ;)
krzysztof jot
17-01-2013, 20:43
No i proszę: http://android.com.pl/news/8418-kolejne-przecieki-dotyczace-galaxy-siv/
Oni mają to tak jak my czekając na nowe body - mózgi im się przegrzewaja od wymyślania "koncepcji"
ma ktoś z Was Lumię 820? Bo chyba się na nią zdecyduję (jest taka ładniusia... ;D)
Chodzi mi głównie o to jak jest np z grami? są jakieś darmowe? można obejśc kupowanie 'oryginalnych' jakoś tak jak to jest z iphonem (jailbreak)? a jak nie to jaki jest koszt takich jak angry birds lub już takich lepszych typu assasin itp?
Działają tam jakies google mapy, jakdojade, jakies aplikacje które mierzą ile się przebiegło itp?
Wifi dobrze odbiera?
Z góry dzięki za odpowiedź:)
Czy ktoś kupił już N920? Chodzi mi o wyświetlacz: czy faktycznie bardzo dobrze oddaje biel i czerń na zdjęciach/filmach?
Miałem (choć krótko) E7 i efekt był bdb (brakowało mi tylko slotu na dodatkową pamięć więc puściłem ten romans w niepamięć :)).
Są darmowe gry w Marketplace. Wszystkie ceny można sprawdzić na stronie MP.
Mapy gógla nie działają, bo je zablokował. Endomondo z całą pewnością jest, a WiFi odbiera dobrze.
Co do kradzieży aplikacji to lepiej, żebym się nie wypowiadał...
Win Phone w Lumiach to stosunkowo "świeży" system, i ilość aplikacji jest ograniczona. Zdecydowanie lepiej wypadają tutaj iOS/Andek.
Sapphiron
17-01-2013, 23:25
świeży ale bardzo szybko rozwijany :)
Tu sobie możesz podejrzeć co jest a czego nie ma: http://www.windowsphone.com/pl-pl/store
Ostatnio był Mirrors Edge za darmo od Nokii na przykład.
Psychotrop
18-01-2013, 16:24
Win Phone w Lumiach to stosunkowo "świeży" system, i ilość aplikacji jest ograniczona. Zdecydowanie lepiej wypadają tutaj iOS/Andek.
zależy.
kiedyś faktycznie tak było, no i kwestia co kto używa.
kobitkę moją namówiłem na lumię i bawiłem się sporo tym tel.
wszystkie apki, które używam na andku znalazłem w windowsowym markecie.
a pojawia się tego co raz to więcej.
na pewno jest sporo aplikacji, których jeszcze nie ma, ew. nie będzie na windows phone.
ale to tak jak z apkami na inne systemy.
na niektóre są, na inne nie....
ma ktoś z Was Lumię 820? Bo chyba się na nią zdecyduję (jest taka ładniusia... ;D)
Chodzi mi głównie o to jak jest np z grami? są jakieś darmowe? można obejśc kupowanie 'oryginalnych' jakoś tak jak to jest z iphonem (jailbreak)? a jak nie to jaki jest koszt takich jak angry birds lub już takich lepszych typu assasin itp?
Działają tam jakies google mapy, jakdojade, jakies aplikacje które mierzą ile się przebiegło itp?
Wifi dobrze odbiera?
Z góry dzięki za odpowiedź:)
Mapy Google (najnowsze) działają via IE, dedykowane aplikacje gmaps korzystają ze starszych map.
Naviexpert jest za free ale pododbno po jakimś okresie użytkowania każe płacić. Jako nawigacja jest
niezły znaczy się ma dobry algorytm, Becker się pogubił a Naviexpert wyliczył dobrą trasę.
Pokazywanie pasów ruchu przy dojeżdżaniu do skrzyżowań to chyba taki ukłon w stronę blondynek :mrgreen:.
Jest oczywiście Yanosik ale używanie go w terenie zabudowanym to nieporozumienie.
Co do gier to jest bardzo dużo darmowych. Moja ulubiona to Mahjong także o innych nic nie napiszę.
Brakuje mi Zumy - mojej ukochanej gry zajmującej czas stania w kolejkach w urzędach. Z tej samej firmy jest
Plants vs Zombies i też daje radochę.
Lumia 820 ma dwie zalety - dłużej trzyma na baterii niż HTC 8X i posiada przednią kamerę, ktorej brak w HTC 8S.
1Gb RAM też robi swoje. Lumia na port na karty SD także można pakować zdjęć i muzyki ile się chce.
Boryszuk
19-01-2013, 19:36
Da się w Andku (JB) zmienić opis skrótu do aplikacji?
jak zainstalujesz inny launcher np Apex lub Nova to sie da :)
Boryszuk
19-01-2013, 20:27
No właśnie wiem, że w innych launcherach się da. Zastanawiałem się czy można to zrobić w stockowym SGSIII
No właśnie wiem, że w innych launcherach się da. Zastanawiałem się czy można to zrobić w stockowym SGSIII
Da się, ale może być nietrwałe, tj po resecie wraca stara nazwa. Nie zawsze, ale może. Program: App Name Editor.
Boryszuk
20-01-2013, 18:05
Program: App Name Editor.
Dzięki, zmieniłem co chciałem. Póki co nie wróciło do pierwotnego stanu :)
Przed minutą zatelefonowano do mnie spod numeru: +375162207294. Dwukrotnie w odstępie mniejszym niż minuta, dwukrotnie odrzuciłem połączenie. Zwykle nie odbieram połaczeń spoza listy, a już nigdy na takowe nie oddzwaniam.
Podejrzewam jakiś wałek, polegający na tym, że miałbym oddzwonić albo, w najlepszym wypadku, wysokie opłaty roamingowe przy odebraniu połączenia.
Mam podobną historię, tyle, że w drugą stronę:
Potrzebowałem skontaktować się z oddziałem Energii w Koszalinie. Zadzwoniłem->automat>kilka wciśniętych cyfr i rozmawiam z panem z obsługi.
Niestety nie załatwiłem wszystkiego, a że nie maiłem już czasu, poprosiłem, aby żona zadzwoniła raz jeszcze pod ten sam numer i dokończyła sprawę.
Żona dzwoniła kilkukrotnie, był sygnał połączenia jednak nikt nie odbierał.
Następnego dnia sprawdziła stan należności, okazało się, że jej telefony do Energii Tmobile widzi jako połączenia do KONGO i należy się za to ok. 70zł.
Ja nigdy nie wybieram przy połączeniach w polsce (+48) i zawsze jest ok. Żona nie wklepała +48 przy telefonach do Energii i rzuciło ją do Kongo:/ (sic!)
Nie mam pojęcia po czyjej stronie jest problem (Energa, my czy tmobile)?
Na domiar złego nie możemy dodzwonić się do biura obsługi Tmobile.
Spotkaliście się już z czymś takim?
Nie wiem czy to podobny problem, ale jak dzwoniła do mnie osoba z USA to pojawiał się na moim wyświetlaczu numer z Hong Kongu. Problem leżał po stronie amerykańskiego operatora, pomieszało im się w centrali.
W komórce tak nie mam, znaczy cyfry z automatu do wybierania nie dodają się do numeru telefonu i mogę oddzwaniać wybierając ponownie numer. W stacjonarnym, w firmie się dodają i trzeba od nowa wybierać każdy numer.
To, że się nie możecie dodzwonić na infolinie operatora, to ostatnimi czasy niestety norma.
Sapphiron
21-01-2013, 11:15
reklamować... pisać, reklamować i walczyć o swoje...
nie to że 70zł to dużo ale chodzi o sam fakt że robią co chcą, tworzą błędy i mają to gdzieś...
dzwoniła kilkukrotnie, był sygnał połączenia jednak nikt nie odbierał.
Następnego dnia sprawdziła stan należności, okazało się, że jej telefony do Energii Tmobile widzi jako połączenia do KONGO i należy się za to ok. 70zł.
Opłata za nieodebrane połączenie? To już za to kasują?
A jeżeli nastąpiło połączenie, można sprawdzić po czasie połączenia, ale nadal był emitowany sygnał połączenia oczekującego? Ty czekasz, aż ktoś odbierze, a licznik bije.
u nas było tak, że słyszeliśmy tylko sygnał oczekiwania na odebranie, a minuty leciały.
Opłata za nieodebrane połączenie? To już za to kasują?
U mnie w firmie odbiera autoat i informuje o nagrywaniu polaczen a potem przekierowuje na numer wewnetrzny, liczone jest za kazde polaczenie, choc czasami czekam z 2-3 minuty zanim ktos odbierze, jednak nie sa to polaczenia z Kongo;)
Mozliwe, ze tam tez odezwal sie automat a po wybraniu wewnetrznego jest sygnal, ale juz za to liczy...
Ale żeście tu stron napłodzili :)
Nie zmienia to faktu że dalej nie wiem jaki sprytnyfon wybrać, przeglądam coście tu nawypiswali, jakieś testy i d...
Ale żeście tu stron napłodzili :)
Nie zmienia to faktu że dalej nie wiem jaki sprytnyfon wybrać, przeglądam coście tu nawypiswali, jakieś testy i d...
iP5 albo SGSIII:D
iP5 albo SGSIII:D
Wujek cięta riposta :mrgreen:
Abaddon84
22-01-2013, 22:00
Witam żonie kończy się umowa w T-mobile, a że ja jestem w play to przenosimy jej numer przy czym tel ma być dla mnie. Telefon ma mi służyć głównie do dzwonienia, smsów i internetu, w gry prawie w ogółe nie gram a jak już to są to jakieś darmowe zabijacze czasu, warunek to musi mieć androida 4 no i większy ekran niż mój obecny ACE 1. No ale do sedna telefon będzie brany w nowej formule L za 79 badz 69 zł abonamentu. I tu pytanie do was jaki telefon polecacie?? nie chce płacić za tel więcej niż 150 zł. Biore pod uwage głównie:
Samsung S2- byłem w sumie na niego zdecydowany ale na stronie jest niedostępny
LG L9 - mój nr 2 ale troche złego sie o nim naczytałem
Sony J, S, - nie mam zielonego pojecia o żadnym
Myślałem jeszzce o Samsungu ACE II, i S Advance oraz HTC desire X
kronos28
22-01-2013, 22:40
z tych wszystkich to albo S2 albo sony S nic poza tym z naciskiem na Sony. Na dniach ma być aktualizacja do JB dla Sony. Dla samsunga też ma podobno być ale już od tak circa 2 miesięcy i jak na razie ni widu ni słychu. LG sobie odpuść to typowa firma co wypuści słuchawkę i zaraz o niej zapomina i o aktualizacjach możesz sobie pomarzyć. Podobnie jest z HTC ostatnio.
Abaddon84
22-01-2013, 22:49
No właśnie problem z S2 taki że na stronie Playa nie jest już dostępny i podobno nie będzie mówisz sony S oglądałem i podoba się:) jest jeszcze jedna opcja HTC z windowsem 8.
kronos28
22-01-2013, 22:59
Sony ma świetny ekran.
w kwestii S2 lepiej zadzwoń i się upewnij-my mieliśmy odwrotną sytuację. Na stronie Xperia S była niedostępna, zadzwoniłem i sami się zdziwili jaki mają *******nik na stronie :)
Swoją drogą, ja Xperię S odradzam-smutny jakiś ten telefon. I aparat fot. nędzny.
Jeśli jesteś zadowolony z Ace to Ace 2 będzie baaardzo ok, jednak jak na razie nie ma tam JB. Identycznie sytuacja ma się z Galaxy S Advance. Mi osobiście 2.3.6 na pokładzie niczego nie utrudnia, pracuje się całkiem fajnie.
LG sobie odpuść to typowa firma co wypuści słuchawkę i zaraz o niej zapomina i o aktualizacjach możesz sobie pomarzyć. Podobnie jest z HTC ostatnio.
z tego co sie orientuje (moje zrodo to android.com.pl) to LG wypuszcza coraz to nowe wersje softu
(jedak jeszcze nie JB) dla tej sluchawki, w ostatniej nawet bootloader odblokowali podobno ;)
co do dostepnosci telefonow w playu to widze ze oni ostatnio dosc mocno sobie leca w kulki z klientami...
Daja fajny telefon w dobrej cenie, ale widac go tylko w ofercie, faktcznie wcale go nie maja,
albo mieli kilka sztuk i sie juz rozeszly. W ofercie za to ladnie wyglada i przyciaga potencjalnych klientow.
Teraz maja SGSII za 179 w abonamencie za 69zl. z tym ze jest niedostepny ;)
Na przelomie roku mieli super cene na HTC one x i one s ale kupic sie go udalo jedynie kilku osobom.
Abaddon84
23-01-2013, 14:24
Nie nie Ace odpada za słaby w porównaniu do tych co mogę mieć w playu do 150 zł S2 są już niedostępne i nie zamawiają, będzie LG L9 lub Sony XS, tylko który teraz:P:P
Abaddon84
23-01-2013, 18:55
Wybrałem Sony XS hehe niestety nie pomyślałem i zapomniałem wymienić karty na micro sim i nie mam jak sie pobawić tel;/
Przeciez do zabawy telefonem nie jest potrzebna karta sim. Sluchawka bez niej tez dziala tylko dzwonic sie nie da :)
Przeciez do zabawy telefonem nie jest potrzebna karta sim. Sluchawka bez niej tez dziala tylko dzwonic sie nie da :)
Kartę też można nożyczkami w 10 sek "przerobić" na micro.
Abaddon84
23-01-2013, 20:54
jutro podjadę i wyrobie nowa boje się ze coś uszkodze i bedę bez tel zupełnie;/ a tel faktycznie bez karty da się bawić;p w porównaniu do ACE 1 dużo lepiej
ACE'a ciezko nazwac telefonem, zona uzytkuje i nie ma dnia, zeby go nie przeklinala :P
Ktoś wie, jak w WP8 zgrać z netu np. plik pdf i potem go załączyć do wiadomości?
eristoff
23-01-2013, 21:56
pewnie z każdym porządnym sklepie z telefonami mają coś takiego:
http://allegro.pl/wycinarka-kart-micro-sim-ipad-iphone-2-adaptery-i2939278480.html
a kartę wymienią ci za free ??
Sapphiron
23-01-2013, 22:37
ACE'a ciezko nazwac telefonem, zona uzytkuje i nie ma dnia, zeby go nie przeklinala :P
ależ łatwo nazwać bo jest :) Dzwoni? Wysyła smsy? więc jest telefonem :)
ależ łatwo nazwać bo jest :) Dzwoni? Wysyła smsy? więc jest telefonem :)
No wlasnie nie zawsze mu sie to udaje, a czasem trzeba miec anielska cierpliwosc po wcisnieciu np sluchawki tudziez checi odczytania smsa :)
Abaddon84
23-01-2013, 22:49
Dzwoniłem i pytałem karty za free wymieniają od ręki, ale zaryzykowałem i wystrugałem nożyczkami ze starej i działa:P Ace nie jest taki tragiczny lubię ten tel ale nie ma porównania do tego co teraz mam.
Sapphiron
23-01-2013, 23:01
No wlasnie nie zawsze mu sie to udaje, a czasem trzeba miec anielska cierpliwosc po wcisnieciu np sluchawki tudziez checi odczytania smsa :)
ale to już wina tego jak dużo wwalisz do niego ;)
Mój teść ma ACE'a, wyczyszczonego do zera ze zbędnych brandowanych śmieci, dzwoni i smsuje i szczerze powiem że bydle (tzn telefon nie teść) jest szybsze niż mój NeoV ;) ale na mojej neonówce mam od groma szpeju ;)
ale to już wina tego jak dużo wwalisz do niego ;)
Mój teść ma ACE'a, wyczyszczonego do zera ze zbędnych brandowanych śmieci, dzwoni i smsuje i szczerze powiem że bydle (tzn telefon nie teść) jest szybsze niż mój NeoV ;) ale na mojej neonówce mam od groma szpeju ;)
Zona ma tylko fejsa, jak dojade i jutuba. Soft najnowszy niebrandowany od samsunga i muli strasznie. Sa momenty ze chodzi przyzwoicie, ale przewaznie bardziej irytuje.
Sapphiron
23-01-2013, 23:35
wbrew pozorom to YT i FB bardzo mulą...
Nie wiem co wy od Ace'a chcecie, w swojej klasie to jest dobry telefon. Jak się porównuje z Xperią Arc S czy Galaxy S2, no to sorry, chyba oczywiste, że kiepsko wypadnie.
Moim zdaniem to był i jest zbyt drogi telefon w stosunku do tego co sobą prezentuje, szczególnie jeśli chodzi o jakość ekranu.
Nie wiem co wy od Ace'a chcecie, w swojej klasie to jest dobry telefon. Jak się porównuje z Xperią Arc S czy Galaxy S2, no to sorry, chyba oczywiste, że kiepsko wypadnie.
Moja zona go do niczego nie porownuje no chyba, ze do g...na :P nigdy nie powiedziala, ze to dobry telefon, a innych nie uzytkuje, mojego nie tyka telefonu.
Czy da radę kupić jeszcze taniej nówkę Samsunga Galaxy S III niż na tej aukcji : http://allegro.pl/najtaniej-nowy-pl-samsung-galaxy-s3-white-sklep-i2960208409.html
Rafał_Sz
26-01-2013, 12:27
Czy da radę kupić jeszcze taniej nówkę Samsunga Galaxy S III niż na tej aukcji : http://allegro.pl/najtaniej-nowy-pl-samsung-galaxy-s3-white-sklep-i2960208409.htmlCena fajna, ale gościu kręci. Jakby telefon pochodził bezpośrednio od Samsunga, to by wystawiał pełną fakturę VAT, a nie VAT-marża.
to znaczy że lepiej nie brać telefonu? tylko dopłacić jeszcze i wziąć od kogoś innego? Ja i tak nie potrzebuję faktury lecz paragon. Chodzi mi tylko czy z telefonem "wszystko ok"
Rafał_Sz
26-01-2013, 16:17
to znaczy że lepiej nie brać telefonu? tylko dopłacić jeszcze i wziąć od kogoś innego? Ja i tak nie potrzebuję faktury lecz paragon. Chodzi mi tylko czy z telefonem "wszystko ok"
Mogę tylko napisać Co, co ja bym zrobił. A raczej nie zrobił. Wolę zapłacić kilka procent więcej i brać bezpośrednio od oficjalnych dystrybutorów. Unika się w ten sposób późniejszych problemów. Padł mi Szajsung Solid - wymienili na nowy.
W takim razie gdzie konkretnie byś*polecał zakupić ?
Rafał_Sz
26-01-2013, 16:32
W takim razie gdzie konkretnie byś*polecał zakupić ?
Ja telefony kupuję w http://www.euro.com.pl/telefony-komorkowe/samsung-galaxy-s-iii-bialy.bhtml
Do tego biorę ubezpieczenie na 5 lat, i jakoś tak się przeważnie zdarza, że telefon ulega zniszczeniu przed końcem obowiązywania ubezpieczenia ;). Trzy razy dostałem w ten sposób nowy aparat (odpowiednik).
Biegasz z jednym modelem telefonu przez 5 lat? Dzizas :/
Nie wiadomo czy wszystko jest ok. W opisie pięknie - jak zwykle zresztą, a potem zdarzają się różne niespodzianki. Znajomy kupował SGSIII i z nowego, niebrandowanego, bez simlocka i z fakturą okazał się z rozpakowany, rozfoliowany, z Orange, z simlockiem i z fakturą marża. Oczywiście o zwrocie nie ma mowy, chamskie odzywki w korespondencji itd. Handlarze telefonami to wyjątkowo podły naród. Ze świecą trzeba szukać normalnego. Kilka mcy temu kupowałem Note i trafiłem tak że wszystko było w 100% zgodne z opisem. Jakby co, mogę poszukać kto to był.
z góry dzięki :)
Kupiłem u niego: http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=283113
dzięki, napisałem mejla do niego, bo aktualnie nie widzę na jego aukcjach s iii
Rafał_Sz
27-01-2013, 19:11
Biegasz z jednym modelem telefonu przez 5 lat? Dzizas :/
No, po prostu masakra. :)
Ja wytrzymuje max 2 lata z jednym telefonem, czasem telefon ze mna :P
Bartek_902
27-01-2013, 21:53
Ja tez maksymalnie trzymam telefon 1.5 -2 lata. Po prostu uwazam że z telefonem jest jak z samochodami im dłużej trzymasz tym więcej tracisz, oczywiście nie uważam tego za skarbonke ani opcję na zarobek ale wole sprzedać póki ma jakąś wartość , dołożyć i kupić coś nowego :)
Wysłano z GT-I9300 z użyciem Tapatalk
Rafał_Sz
28-01-2013, 09:20
Ja nie używam smartfonów jako telefonów, bo by mnie szlag trafił. Do dzwonienia mam tradycyjne komórki, a smartfony do zabawy i netu.
Ja w ogóle nie używam smartfonów, nie gonię za nowościami, telefonu nadal używam do dzwonienia głównie. Mam pierwszego solida B2100, ostatnio go odświeżyłem, po ponad dwóch latach kupując nowy akumulator. Stary trzymał tylko tydzień. Zapłaciłem 20 złotych. No i jak telefon zmarznie to mu wibra wysiada, ale poza tym w 100% spełnia moje oczekiwania co do telefonu.
No minus był taki, ze jak byłem w Seulu, to nie działał ze względu na brak GSMa tam, ale dwa tygodnie bez telefonu da się przeżyć.
Sapphiron
28-01-2013, 09:31
czytam i czytam ostatnie strony i stwierdzam że jestem bardzo dziwny...
Bartek_902
28-01-2013, 13:15
Ja nie używam smartfonów jako telefonów, bo by mnie szlag trafił. Do dzwonienia mam tradycyjne komórki, a smartfony do zabawy i netu.
Troche bez sensu ... do zabawy nie lepiej kupić tablet , i lepiej neta przegladać i lepsza zabawa , a nie nosić 2 telefony
Rafał_Sz
28-01-2013, 13:21
Troche bez sensu ... do zabawy nie lepiej kupić tablet , i lepiej neta przegladać i lepsza zabawa , a nie nosić 2 telefonyNoszę 3 telefony, a tablet nie mieści mi się w kieszeń. :)
Troche bez sensu ... do zabawy nie lepiej kupić tablet , i lepiej neta przegladać i lepsza zabawa , a nie nosić 2 telefony
lepiej nosic 2 telefony niz telefon i tablet ;)
Czy ktoś moze mi pomóc skonfigurować internet AERO 2 z Nokia E 72?
Czy ktoś moze mi pomóc skonfigurować internet AERO 2 z Nokia E 72?
Wujek google zawsze pomoze ;)
http://aero2forum.pl/showthread.php?tid=468&pid=4564#pid4564
Dzięki stokrotne za pomoc. Działa.
rsz - cos dla Ciebie ;) http://android.com.pl/news/8766-maly-telefon-do-obslugi-smartfona-htc-mini-wideo/
Rafał_Sz
29-01-2013, 10:09
rsz - cos dla Ciebie ;) http://android.com.pl/news/8766-maly-telefon-do-obslugi-smartfona-htc-mini-wideo/
Dobre to! :)
a to jeszcze lepsze:
http://www.sonymobile.com/pl/products/accessories/smartwatch/
IMHO, genialne.
Większość czasu mam telefon i tablet przy sobie. W tym wypadku wystarczyłby tablet z funkcją dzwonienia i do tego podręczna słuchawka.
Sapphiron
29-01-2013, 17:28
a to jeszcze lepsze:
http://www.sonymobile.com/pl/products/accessories/smartwatch/
Mam :) Daje radę :)
Tylko do tego zegarka gadac chyba nie mozna co?
Znaczy gadac pewnie mozna - co kto lubi, ale nie dziala to jak telefon.
Sapphiron
29-01-2013, 22:18
ja używam jako pilota do odtwarzacza, sprawdzania kto dzwoni (słuchawki na uszach) oraz do ściągania na egzaminach ;)
ja używam do ściągania na egzaminach ;)
noooo to teraz Ci sie skonczy ;)
na bank jakis Twoj profesorek jest nikoniarzem i to przeczyta :mrgreen:
Sapphiron
29-01-2013, 22:42
hehe, no raczej nie ;)
kronos28
30-01-2013, 00:24
hehe, no raczej nie ;)
żebyś się nie zdziwił... tak ci z doświadczenia powiem ;)
No właśnie tak mnie zastanawiało jak to się dzieje, że studenci są teraz tak dobrze przygotowani a ściąg nie widać. A jak ten zegarek jest wykorzystywany w tym konkretnym przypadku? I czy tylko Sony coś takiego ma w swojej ofercie czy są też inne firmy? Trzeba będzie się przyjrzeć na egzaminie :)
Sapphiron
30-01-2013, 12:17
nie wiem czy inne mają ale ten SmartWatch działa z każdym androidem który ma SmartConnect czy jakoś tak ;)
A działa jako dostęp do wiadomości i maila ;)
Czyli na wyświetlaczu zegarka wyświetla się treść maila? Rozumiem, że można przewijać jego treść?
Psychotrop
30-01-2013, 12:31
I czy tylko Sony coś takiego ma w swojej ofercie czy są też inne firmy?
Apple ma też taki zegarek :)
To wiem na pewno, jednak jak się wpisze w google "zegarek android", to więcej tego wyskakuje ;)
Jak najłatwiej przenieść kontakty z aparatu E52 na LG L9? Jak przenoszę na SIM to mi chyba urywa nazwy (w kontaktach się rozpisywałem).
Zsynchronizować oba z książką adresową na komputerze.
Zsynchronizować oba z książką adresową na komputerze.
Jaką książką adresową?
Jaką książką adresową?
W systemie jest aplikacja przechowująca adresy, numery, e-maile itd. Najczęściej korzystamy z niej z poziomu programu pocztowego, ale to jest uniwersalna baza kontaktów, zgodna pod względem ilości i formatów pól praktycznie ze wszystkimi innymi. Programy do synchronizacji telefonów mają wtyczki zapewniające zgodność pól. Idea jest taka, że dzięki niej, wszędzie można mieć jedną bazę kontaktową. Edycja na komputerze też jest o niebo wygodniejsza niż na telefonie.
W systemie jest aplikacja przechowująca adresy, numery, e-maile itd. Najczęściej korzystamy z niej z poziomu programu pocztowego, ale to jest uniwersalna baza kontaktów, zgodna pod względem ilości i formatów pól praktycznie ze wszystkimi innymi. Programy do synchronizacji telefonów mają wtyczki zapewniające zgodność pól. Idea jest taka, że dzięki niej, wszędzie można mieć jedną bazę kontaktową. Edycja na komputerze też jest o niebo wygodniejsza niż na telefonie.
Dzięki - sprawdzę!
Ostatecznie przed wgraniem na książkę adresową spróbowałem jeszcze sposobu: http://forum.android.com.pl/f167/kopiowanie-kontakta-w-z-nokii-z-symbianem-3-do-sgs-ii-95931/
Wystarczyło mi jeszcze skopiować kontakty do książki adresowej z pamięci wewnętrznej.
Dziękuję za pomoc.
A ja uważam, że Nokia i współpraca z Microsoftem wyszła im na dobre, cała seria Lumii to strzał w 10, w końcu się odbija od dna trochę.
A jeszcze może podacie jakiś pewny sklepik internetowy z kartami micro SD - do telefonika chcę kupić 32 GB. Sandisk będzie ok?
A jeszcze może podacie jakiś pewny sklepik internetowy z kartami micro SD - do telefonika chcę kupić 32 GB. Sandisk będzie ok?
morele.net, Sandisk - zapłacisz parę zł więcej ale będziesz spać spokojnie.
Edit: może to kogoś zainwestuje - promocja na gry EA na komórkę dla abonentów Play: www.blogplay.pl/2013/01/gry-sportowe-i-wyscigowe-od-ea-za-369-zl/
sokrates
31-01-2013, 15:25
Ale wytłumacz mi jak dziecku - czym to się niby ma różnić od dobrego not/netbooka? Tylko tak bez dorabiania dziwnych teorii, wymyślnych zastosowań i przedziwnych nazewnictw dostępnych bez problemu w każdym laptoku :)
W Asusie 13" aku wg producenta trzyma 12h (IPad 10h), książkę poczytam równie przyjemnie, muzyki posłucham, filmy pooglądam i w necie pobuszuję pewnie z nie gorszym efektem...
Na co mi fachowe określenia jego wyjątkowości jak "terminal", "klient sieci", na co dorabianie teorii i historii do kolejnego gadźecika różniącego się od laptopa brakiem klawiatury, trochę mniejszą wagą i znacznie gorszą funkcjonalnością?
Chciałbym po prostu zrozumieć sens posiadania tego urządzenia z punktu widzenia człowieka mającego dobrego, energooszczędnego, lekkiego (1.5kg) notebooka bo póki co uważam to za kompletny zbytek.
Pewnie cie to nie przekona ale przekaze moj punkt widzenia - posiadam w domu i laptop 15,6", mam tez netbooka 10", ale na niczym innym nie przeglada sie wieczorem w fotelu tak wygodnie internetu, nie gada przez skype czyta forum jak wlasnie na tablecie. Nie wiem jak inni ale dla mnie nie ma nic gorszego niz laptop na kolanach...
Nie ma to jak odpowiadać na post sprzed prawie 3 lat.
Celeborn
31-01-2013, 16:33
Ja używam od 2 lat karty firmy adata class10 32Gb
krzysztof jot
31-01-2013, 21:01
najlepsze karty do telefonu to SanDisk MobileUltra - mam 32 i 64 GB (klasa XC I). Te karty dostają "kopa" własnie w telefonie - specjalnie opracowane do mobilnych urządzeń - warto, skanowanie karty 64 trwa ułamek chwili, 32 nawet nieżauwazalnie - po prostu natychmiast jest zainstalowana. Polecam, choć dziś widzę 64GB znacznie drożej niż jak kupowałem 6 mies temu nie wiem dlaczego tak a nie odwrotnie - http://www.komputronik.pl/product/163218/Sprzet_komputerowy/Podzespoly/Micro_Secure_Digital_microSDXC_64GB_Sandisk_Ultra_ Class_10_30_MB-s_z_adapterem_SD.html
Pewnie cie to nie przekona ale przekaze moj punkt widzenia - posiadam w domu i laptop 15,6", mam tez netbooka 10", ale na niczym innym nie przeglada sie wieczorem w fotelu tak wygodnie internetu, nie gada przez skype czyta forum jak wlasnie na tablecie. Nie wiem jak inni ale dla mnie nie ma nic gorszego niz laptop na kolanach...
A jak pisaniem? Też się zapyla szybko jednym paluszkiem?
najlepsze karty do telefonu to SanDisk MobileUltra - mam 32 i 64 GB (klasa XC I). Te karty dostają "kopa" własnie w telefonie - specjalnie opracowane do mobilnych urządzeń - warto, skanowanie karty 64 trwa ułamek chwili, 32 nawet nieżauwazalnie - po prostu natychmiast jest zainstalowana. Polecam, choć dziś widzę 64GB znacznie drożej niż jak kupowałem 6 mies temu nie wiem dlaczego tak a nie odwrotnie - http://www.komputronik.pl/product/163218/Sprzet_komputerowy/Podzespoly/Micro_Secure_Digital_microSDXC_64GB_Sandisk_Ultra_ Class_10_30_MB-s_z_adapterem_SD.html
Dzięki, nawet nie wiedziałem, że istnieją specjalne karty.
grzegorzant
02-02-2013, 01:02
Macie może jakiś pomysł, gdzie w SGS3 można ustawić zawijanie tekstu przy przeglądaniu neta ?
Jeśli dobrze pamiętam to w HTC była taka możliwość.
Druga sprawa to taka, że po kliknięciu w web wyskakuje ostatnio oglądana, a nie ustawiona jako strona startowa :(
Gdzie by to można ustawić ?
sorevell
02-02-2013, 08:50
Jeśli chodzi o domyślną przeglądarkę, to w jej ustawieniach masz:
1. Ustawienia --> Zaawansowane --> Zawartość strony --> Automat. dopasuj strony;
2. Ustawienia --> Ogólne --> Ustaw stronę domową --> tu z menu wybierasz np. Inne i wpisujesz adres strony startowej.
Ustawiasz to w przeglądarce.
W systemowej, jak wyżej.
W każdej innej w jej ustawieniach.
grzegorzant
02-02-2013, 12:53
Jeśli chodzi o domyślną przeglądarkę, to w jej ustawieniach masz:
1. Ustawienia --> Zaawansowane --> Zawartość strony --> Automat. dopasuj strony;
2. Ustawienia --> Ogólne --> Ustaw stronę domową --> tu z menu wybierasz np. Inne i wpisujesz adres strony startowej.
Wszystko mam tak ustawione i lipa
Co do 1 to czy może mieć wpływ na brak zawijania wielkość powiększenia ?
Co do 2 ustawiłem z palca Google jako startową, a i tak wyświetla ostatnią ogladaną. Bida
A może jakas inna przeglądarka jest potrzebna ?
Boryszuk
02-02-2013, 13:09
Ja używam Dolphina (teraz pełnej wersji, wcześniej używałem mini)
sorevell
02-02-2013, 14:07
Tez mam Dolphina i polecam, z jednym zastrzeżeniem - jest problem z obsługą flasha.
Boryszuk
02-02-2013, 14:08
Faktycznie, choć w starszych wersjach było ok. Z jakiegoś powodu skończyło się wsparcie.
Z przegladarek testowalem wszystkie i Boat Browser jest najlepsza. Prosta, funkcjonalna i szybka :) Do tego jest za darmoche :)
Azazel85
02-02-2013, 22:30
To ja sprzętowe pytanko będę miał (a softowe pewnie później, jak się będę do Androida przyzwyczajał :) )
HTC One S (http://android.com.pl/baza-urzadzen/?controller=urzadzenie&action=htc-one-s) czy Sony Xperia T (http://android.com.pl/baza-urzadzen/urzadzenie/sony-xperia-t/)?
Tzn niekoniecznie chce podjęcia za mnie decyzji, raczej wskazania/wspomnienia o cechach czy wadach/zaletach o których w podstawowych recenzjach nie piszą, bo dają się zauważyć np dopiero z czasem.
Bond itp mnie nie rusza, inne modele raczej wykluczyłem, w tym m.in. SGSII - chce telefon nowy, bez simlocka, na f-rę, nie przekraczając brutto 1500zł, oczywiście bez żadnego abonamentu tylko z wolnego rynku.
W Sonym w porównaniu do HTC, plusem dla mnie jest: rozdzielczość ekranu, slot na kartę microSD, lepszy aparat z dedykowanym przyciskiem wyzwolenia migawki, większa bateria, NFC, w niektórych specyfikacjach transfer danych 42.2 Mbps (wiem że dziś to może mało istotne, ale jestem dinozaurem i telefon zmieniam co 3-4-5 lat [puki nie umrze], więc za rok-dwa powszechność dostępu do szybkiego transferu danych czy nfc będzie większa i bardziej przydatna)
Minusy to większy ekran (4,3 jest dla mnie optymalne, ale te 4,5 zdzierżę), tylko mineralne szkło z przodu ponoć sporo słabsze od np. Gorilla Glass, śmieciowy soft od Sony (choć może da się go w miarę łatwo usunąć?).
W HTC podoba mi się że jest zgrabniejszy (konsekwencja mniejszego ekranu i to że jest cieniutki), subiektywne wrażenie lepszego wykonania (metalowa unibody w HTC), nakładka HTC Sense (mam taką w moim starym HTC i jest dla mnie b. ok, choć zapewne po części to kwestia przyzwyczajenia).
Ciekaw jestem Waszej opinii i zdania o tych telefonach.
P.S. Jeszcze lepszą dla mnie konfigurację ma dla mnie Xperia V (http://www.sonymobile.com/pl/products/phones/xperia-v/specifications/), ale cena na starcie chyba mocno zaporowa (spodziewana ~2500zł (http://www.gsmmaniak.pl/169315/sony-xperia-v-kupienia-rosyjskim-rynku/)), a pół roku czy więcej czekać to mi się nie chce :)
Z przegladarek testowalem wszystkie i Boat Browser jest najlepsza. Prosta, funkcjonalna i szybka :) Do tego jest za darmoche :)
podpisuje się.
Testowałem wszystkie i został Boat.
Mam podobną historię, tyle, że w drugą stronę:
Potrzebowałem skontaktować się z oddziałem Energii w Koszalinie. Zadzwoniłem->automat>kilka wciśniętych cyfr i rozmawiam z panem z obsługi.
Niestety nie załatwiłem wszystkiego, a że nie maiłem już czasu, poprosiłem, aby żona zadzwoniła raz jeszcze pod ten sam numer i dokończyła sprawę.
Żona dzwoniła kilkukrotnie, był sygnał połączenia jednak nikt nie odbierał.
Ja nigdy nie wybieram przy połączeniach w polsce (+48) i zawsze jest ok. Żona nie wklepała +48 przy telefonach do Energii i rzuciło ją do Kongo:/ (sic!)
Nie mam pojęcia po czyjej stronie jest problem (Energa, my czy tmobile)?
Na domiar złego nie możemy dodzwonić się do biura obsługi Tmobile.
dokończę historyjkę.
Wina leżała po stronie Tmobile (nie pamiętam jak się tłumaczyli).
Wystarczyło tylko po otrzymaniu f-ry wysłać do nich maila z opisem problemu i anulowali płatność za Kongo.
Co do 1 to czy może mieć wpływ na brak zawijania wielkość powiększenia ?
Co do 2 ustawiłem z palca Google jako startową, a i tak wyświetla ostatnią ogladaną. Bida
Czasami brak dostosowania tekstu do ekranu wynika z konstrukcji strony. A co do strony startowej, to możliwe, że po prostu przeglądarka cały czas pracuje i dlatego klik w ikonkę przywraca poprzednie strony. Wstaw na pulpit zakładkę do Google albo guzik wywołujący wyszukiwanie.
To ja sprzętowe pytanko będę miał (a softowe pewnie później, jak się będę do Androida przyzwyczajał :) )
HTC One S czy Sony Xperia T?
Dla mnie w takim porównaniu wygrywa Sony jako telefon wyższej klasy, po prostu. Różnice w wymiarach nie przekraczają 2 mm, śmieciowy soft masz wszędzie, a wsparcie producenta (i społeczności) w dziedzinie aktualizacji zawsze jest lepsze w przypadku topowych słuchawek. Skoro wybierasz telefon na dłuższy czas, to bierz z wyższej półki :-)
U mnie wszystkie przegladarki na andku i iOS otwieraja sie na ostatnio ogladanej stronie a strona startowa jest na nowej zakladce...
krzysztof jot
03-02-2013, 00:39
Tez mam Dolphina i polecam, z jednym zastrzeżeniem - jest problem z obsługą flasha.
brak obsługi flasha to nie wina przeglądarki tylko systemu - adobe nie wspiera już technologii flash w androidach od 4.1 wzwyż . Z przegladarek - Dolphin i coraz lepszy jest Chrome.
Oj tam, mi dziala flash w andku 4.2.1 :)
Z przegladarek - Dolphin i coraz lepszy jest Chrome.
Flash nie dziala na chromie...
Oj tam, mi dziala flash w andku 4.2.1 :)
U mnie tez dziala;)
andrstac
03-02-2013, 10:13
Dla mnie w takim porównaniu wygrywa Sony jako telefon wyższej klasy, po prostu. Różnice w wymiarach nie przekraczają 2 mm, śmieciowy soft masz wszędzie, a wsparcie producenta (i społeczności) w dziedzinie aktualizacji zawsze jest lepsze w przypadku topowych słuchawek. Skoro wybierasz telefon na dłuższy czas, to bierz z wyższej półki :-)
Gdzie ty widzisz wsparcie społeczności w przypadku Sony? Porównaj choćby liczbę wątków na XDA odnośnie Sony X-T, a HTC One S. Co do wsparcia producenta, to na razie jest podobnie - obydwa telefony otrzymały aktualizacje do JB.
Do zainteresowanego jeżeli miałeś wcześniej HTC, to wybieraj S-kę. Owszem, może ma troszkę gorsze parametry od porównywanej Xperii, ale naprawdę będziesz zadowolony.
Boryszuk
03-02-2013, 10:47
Rozważam tablet Samsunga, mianowicie Galaxy Note 10.1. Pytanie mam tylko o wersję Androida bo na stronie Samsunga znalazłem nieścisłość. 4.0 czy 4.1? Czy z pudełka wychodzi z 4.0 ale jest aktualizacja do JB?
I czemu do nich jest stylus?
Sapphiron
03-02-2013, 12:03
a ja testowałem wiele łącznie z dolphinem i niestety musiałem wrócić do Oper Mobile. jaka jest taka jest ale jeszcze nie zawiodła ani razu, w przeciwieństwie do Chorme, Dolphina i paru innych...
Boat'a probowales? Ja przed nim takze uzywalem opery mobile, ale od czasu jak zainstalowalem boat juz ani razu nie odpalilem opery :)
Gdzie ty widzisz wsparcie społeczności w przypadku Sony? Porównaj choćby liczbę wątków na XDA odnośnie Sony X-T, a HTC One S. Co do wsparcia producenta, to na razie jest podobnie - obydwa telefony otrzymały aktualizacje do JB.
Wyjątek potwierdza regułę :-) Nadal twierdzę, że lepiej wybrać nowszą słuchawkę, z wyższej półki i o lepszych parametrach niż starszego średniaka.
Rozważam tablet Samsunga, mianowicie Galaxy Note 10.1. Pytanie mam tylko o wersję Androida bo na stronie Samsunga znalazłem nieścisłość. 4.0 czy 4.1? Czy z pudełka wychodzi z 4.0 ale jest aktualizacja do JB?
I czemu do nich jest stylus?
Stylus jest w zestawie, a co do wersji - nie wiem, co jest fabrycznie, ale na pewno jest dostępna aktualizacja do 4.1.
Sapphiron
03-02-2013, 13:46
Boat'a probowales? Ja przed nim takze uzywalem opery mobile, ale od czasu jak zainstalowalem boat juz ani razu nie odpalilem opery :)
Chwilowo nie mam ochoty się bawić w testera, przenosić ustawień, linków, zakładek itp...
Azazel85
03-02-2013, 17:22
wsparcie producenta (i społeczności) w dziedzinie aktualizacji zawsze jest lepsze w przypadku topowych słuchawek. Skoro wybierasz telefon na dłuższy czas, to bierz z wyższej półki :-)
Też o tym pomyślałem, tyle że T już nie jest topową słuchawką bo wchodzi Z'tka, więc ciężko powiedzieć jak będzie w przyszłości, czy teraz dostał JB i potem będzie długo długo nic, czy będą elegancko wypuszczać aktualizacje.
Do zainteresowanego jeżeli miałeś wcześniej HTC, to wybieraj S-kę. Owszem, może ma troszkę gorsze parametry od porównywanej Xperii, ale naprawdę będziesz zadowolony.
No właśnie same kwestie techniczne CPU/GPU itd są praktycznie takie same, ale najbardziej gryzłby mnie brak tego slotu na karty bo z tego akurat korzystam. Z drugiej strony bardziej mi pasują te mniejsze gabaryty... :) Ehh, marudzę "jak baba", z całym szacunkiem dla naszych Pań :) Na starego HTC istotnie nie narzekałem, ale też modlić się do niego nie modlę żeby bać się zmiany na coś innego :)
Wyjątek potwierdza regułę :-) Nadal twierdzę, że lepiej wybrać nowszą słuchawkę, z wyższej półki i o lepszych parametrach niż starszego średniaka.
Klasyfikowanie telefonu jako "średniaka" w ogóle mi nie przeszkadza - HTC wypuszczając jednocześnie One S i One X samo tak zaszufladkowało ten model, który wg mnie wyszedł im bardzo fajnie. Gdyby One X wyszedł pół roku później mówiłoby się że One S był swego czasu topowy :)
Nie bardzo rozumiem głupie gadanie że galaxy s2 jest stary.
Jak by wypuścili nagle s2 super, nie zmieniając nic oprócz nazwy, to byście powiedzieli, że super telefon za dobrą ceną, bo ma świetne parametry i najnowsze oprogramowanie. (Bo ma).
Jezeli w kwietniu wychdzi S IV to jakby nie patrzec S II jest juz stary technologicznie.
Ciekawostka jest taka, ze wyszedl teraz S II Plus, ktory jest slabszy od normalnego S II (slabszy procek oraz gpu) :P
Za szybko, nie wyjdzie w kwietniu.
Dlaczego mialby nie wyjsc? Samsung co roku na wiosne wypuszcza nowy telefon z serii S.
SGS wyszedł w 2010, SGS II w 2011, SGS III w 2012.
Dokladnie, a S IV ma byc w kwietniu, wiec jak tu nei nazywac S II starym telefonem? :>
A no tak, że nie jeden 'nowy' do pięt mu nie dorasta.
A no tak, że nie jeden 'nowy' do pięt mu nie dorasta.
Np. ktory nowy mu nie dorasta do piet? oczywiscie mowimy o topowych modelach producentow bo Ski od Samsuga to najwyzsza polka przeciez :) zeby nei bylo czasem przytaczania nowych budzetowek :)
Np. ktory nowy mu nie dorasta do piet?
Każdy nowy flagowiec jest lepszy. To widać na pierwszy rzut oka. Mniej się przycina. :twisted:
A poważniej, ma ktoś doświadczenia z CM? Podobno to mocno pokrojony system, pod kątem płynności działania. Chyba bym wypróbował.
Ja uzywam w swoim SGS CM 10.1 czyli andek 4.2.1 :) Korzystam z romow HellyBean, ktory wg mnie jest najlepszy :)
Tu masz pod swoje SIII romik: http://hellybean.com/i930042.html
Ja osobiscie nigdy nie wrocilbym do stocka po zabawie z CM, ma milion wiecej opcji konfiguracji niz jakikolwiek fabryczny rom :)
Od konfiguracji status bara do zmiany taktowania procka.
SGS III pogoniłem jakiś czas temu. Obecnie mam Note 2.
Jest i na to: http://hellybean.com/n710042.html
Ale nie dam sobie glowy uciac, ze na ten model jest rownie dopracowany rom jak na mojego SGSa, wiec poczytaj po forach lepiej.
Jezeli normalny CM10.1 dziala ok na tym telefonie to wersja od HellyBean bedzie dzialala conajmniej rownie sprawnie jak nie lepiej bo opiera sie wlasnie o CM plus ma kernel Devila i pare udoskonalen wiecej :)
Już trochę czytałem, CM dla N7100 nie jest nawet w fazie beta, więc dobrze by było wiedzieć jak się sprawuje w eksperymentach na ludziach.
Musisz zobaczyc co pisza ludziska. Jezeli pisza, ze si enadaje do codziennego uzytku to mozna instalowac, jezeli tak nei pisza to lepiej dac sobie spokoj bo szkoda nerwow ;)
Ja uzywam w swoim SGS CM 10.1 czyli andek 4.2.1 :) Korzystam z romow HellyBean, ktory wg mnie jest najlepszy :)
Ja osobiscie nigdy nie wrocilbym do stocka po zabawie z CM, ma milion wiecej opcji konfiguracji niz jakikolwiek fabryczny rom :)
Od konfiguracji status bara do zmiany taktowania procka.
Możesz coś więcej? Co zyskam przesiadając się ze stabilnego, szybkiego oprogramowania producenta? Wymień choćby kilkanaście z tego miliona opcji, które uprzujemnią mi korzystanie z sgs 3 ?
Możesz coś więcej? Co zyskam przesiadając się ze stabilnego, szybkiego oprogramowania producenta? Wymień choćby kilkanaście z tego miliona opcji, które uprzujemnią mi korzystanie z sgs 3 ?
Nie takiego szybkiego jak reklamują i pieje gromada pryszczatych fanatyków. Fabryczny system na SGS III potrafi się paskudnie przycinać a Go Launcher EX ledwo łazi. CM, jak widziałem na nagraniach, chodzi płynnie i to główna przewaga.
Nie wiem jak z S III, mi CM dal np andka jellybean, a fabryczny ostatni to byl bodajze 2.3.7.
Moge ustawiac sobie w menu m.in. takie sprawy jak dpi, wlaczyc tablet ui, wybrac rodzaj wskaznika baterii czy sily zasiegu, ustawic w pasku powiadomien power widzety, dac killowanie apki po dluzszym przytrzymaniu przycisku cofnij, ustawic miganie przyciskow na przyjscie smsa czy nieoderbane polaczenia, skonfigurowac wyswietlanie kolorow przez ekran, sile wibracji, ustawic kompresje ramu, podkrecic procka czy wybrac skrypt zarzadzajacy procesorem w zaleznosci od oczekiwan.
Jest tego cale mnostwo, aczkolwiek ni ewszystko przydatne czy potrzebne.
Plynnosc to zdecydowanie glowna zaleta CM.