Zobacz pełną wersję : GSM, wybór telefonu, smartfonu, porady itp.
Kindle, Kobo, etc. Ale mowimy o ebookach w mobi/epub/etc, a nie ebookach w pdfach, prawda? :razz:
Jak by dało to jedno i drugie.
Nie czytam pdfow, ale moge jutro jakis sprawdzic na telefonie w kindlu, bo prawdziwy kindle nigdy nie lubil pdfow ;)
Ale siona kce chyba apkę na Androida, a nie urządzenie... Noo... Chyba, że jest aplikacja Kindle. :-)
Ale siona kce chyba apkę na Androida, a nie urządzenie... Noo... Chyba, że jest aplikacja Kindle. :-)
O to to to
No jest apka Kindle, ale do czytania ebooków na adroidzie są lepsze rzeczy.
Zastanawiam sie jeszcze nad Xiaomi Mi3, tylko niestety nie ma slotu na karty pamieci oraz obslugi 2 kart sim :/ Najwiekszym plusem xiaomi sa cotygodniowe aktualizacje softu.
Tylko jeśli bawisz się w wersje testowe, wersja stable jest raz na miesiąc-dwa (co i tak jest świetnym wynikiem).
Xiaomi Mi3/Mi4 to bardzo fajny tel, ma tylko jedną wadę - MIUI. Jeśli komuś podpasuje to spoko, ale jeśli nie, to umarł w butach, nie ma na te telefony żadnego innego softu.
Zdefiniuj :-)
Costi.
Jesteś w błędzie. Na mi3 jest już czysty android. Wersja 64gb załatwia sprawę pamięci. Telefon świetny, ja akurat polubiłem miui.
LTE będzie w mi4 gdzieś na jesień.
Tylko jeśli bawisz się w wersje testowe, wersja stable jest raz na miesiąc-dwa (co i tak jest świetnym wynikiem).
Xiaomi Mi3/Mi4 to bardzo fajny tel, ma tylko jedną wadę - MIUI. Jeśli komuś podpasuje to spoko, ale jeśli nie, to umarł w butach, nie ma na te telefony żadnego innego softu.
Tu akurat mijasz się dość mocno z prawdą. Można zainstalować na nich aosp a nawet cm. Widzę ze ubiegł mnie kolega.
Costi.
Jesteś w błędzie. Na mi3 jest już czysty android. Wersja 64gb załatwia sprawę pamięci. Telefon świetny, ja akurat polubiłem miui.
LTE będzie w mi4 gdzieś na jesień.
Właśnie ciekawym kiedy, bo mam zamiar wziąć sobie a mi3 oddać synowi. Fajnie dopracowany soft, polubiłem. Na te bebechy cena jest jednak niewysoka.
Czy ktoś kojarzy jakieś rozwiązanie do automatycznej synchronizacji kontaktów między osobami? W firmie współpracujemy teraz z dużym klientem i chciałbym żeby po dodaniu przeze mnie (najlepiej przez telefon) kontaktu do mojej książki pojawił się on też na telefonach innych pracowników naszej firmy. System: Android i iOS. Coś a'la Exchange, tylko chciałbym bez konieczności stawiania czegokolwiek na swoim serwerze.
Czy ktoś kojarzy jakieś rozwiązanie do automatycznej synchronizacji kontaktów między osobami? W firmie współpracujemy teraz z dużym klientem i chciałbym żeby po dodaniu przeze mnie (najlepiej przez telefon) kontaktu do mojej książki pojawił się on też na telefonach innych pracowników naszej firmy. System: Android i iOS. Coś a'la Exchange, tylko chciałbym bez konieczności stawiania czegokolwiek na swoim serwerze.
Można założyć dodatkowe konto na google, tak aby wszyscy mieli do niego dostęp i do tego konta wpisywać odpowiednie kontakty.
Czy ja mam Cie trzasnac? :razz: Przeczytaj co napisalem, a potem oddawaj rower :razz:
sionski na kindlu appsowym pdfy lataja jak zly.
costi, jak masz kindla kindla (czyt. urzadzenie) to nie ma nic lepszego niz appka kindlowa (glownie ze wzgledu na synchronizacje) :razz:
Właśnie ciekawym kiedy, bo mam zamiar wziąć sobie a mi3 oddać synowi. Fajnie dopracowany soft, polubiłem. Na te bebechy cena jest jednak niewysoka.
Mi4 juz na allegro sprzedaja ludziki, a na miuipolska sa dostepne romy spolszczone pod niego.
Potrzebuję jakiś czytnik ebooków na androida. Obecnie używam Aldiko ale denerwują mnie 2 rzeczy: importuje książki do wirtualnej karty pamięci z karty SD i ma kłopoty z powiększeniem zawartości.
Polećcie coś.
Używam od dawna Cool Reader, jest ok
Czy ja mam Cie trzasnac? :razz: Przeczytaj co napisalem, a potem oddawaj rower :razz:
No przecież dopisałem, że apka... Mój rower, nie oddam! :p
jeśli używacie outlooka, to sprawdź produkt CodeTwo.
Mi4 juz na allegro sprzedaja ludziki, a na miuipolska sa dostepne romy spolszczone pod niego.
Tak, wiem że jest. Na xiaomishop można kupić. Chodziło mi, kiedy pokażą i będzie dostępna wersja FD-LTE.
jeśli używacie outlooka, to sprawdź produkt CodeTwo.
Na całe szczęście nie, poza tym sporą część maili zdarza mi się wysyłać z telefonu, więc niestety takie rozwiązanie odpada.
nikoniarz
23-09-2014, 19:09
Dla mnie wada, zmniejsza wyświetlacz, choć podobno się chowają te guziki
Proponuję się zapoznać z definicją wady ;) Wada to inaczej usterka, coś co działa inaczej niż powinno... Przyciski ekranowe można co najwyżej nazwać minusem... Chociaż osobiście uważam je za zaletę bo znikają kiedy trzeba, można je dowolnie konfigurować itd...
Proponuję się zapoznać z definicją wady ;) Wada to inaczej usterka, coś co działa inaczej niż powinno... Przyciski ekranowe można co najwyżej nazwać minusem... Chociaż osobiście uważam je za zaletę bo znikają kiedy trzeba, można je dowolnie konfigurować itd...
Również polecam zapoznać się z tą definicją:
wada
1. «ujemna cecha charakteru»
2. «brak lub uszkodzenie obniżające wartość jakiegoś przedmiotu, systemu»
nikoniarz
23-09-2014, 20:16
Również polecam zapoznać się z tą definicją:
Telefon nie ma charakteru. Uszkodzenia również.
Zachcialo mi sie phableta i sprawilem sobie Nokie 1320. Po tygodniu uzywania wyladowala na ebayu, za zadko chodze w bojowkach, zeby miec takie monstrum.
Zamowilem ZTe Nubia Z7 Mini, a ze zona ma za tydzien urodziny to dla nie od razu wzialem ZTE Nubia Z5s Mini :)
Takie cus to jest: http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=5853&idPhone2=6492
Trzeba teraz zamowiec karte Aero2 :)
pytanie jaki te wynalazki mają SAR ?
Eeeee, takimi bzdetami sie nie przejmuje. W pracy przyjalem tyle roznego promieniowania, ze zaden telefon mi nie zaszkodzi :)
Panowie i Panie ! Mam siostrzeńca - Duńczyk jest w Poznaniu , potrzebuje internetu w laptopie bez wiązania się umową (są problemy z dostępem do stacjonarnego i ...) Jest może możliwość takiej opcji aby korzystać bezprzewodowo tak jak w tel. komórkowym ?.
Oczywiście. Potrzeba modemu (typu paluszek wystarczy) i starter - polecam LTE z Plusa. 15 zł - ma się 1 GB transferu. Jak potrzeba więcej to się doładowuje.
mbodniak
25-09-2014, 09:47
Za 5zł są pakiety Orange smart na kartę z bonusem 512 MB. Wystarczy żonglować pakietami i 1GB wychodzi 10zł :)
pytanie jaki te wynalazki mają SAR ?
Nie nazwalbym ZTE "wynalazkiem"...
1GB to jest nic. Szybko zużyje ...
A Plush ma w ofercie 2 GB Internetu + nielimitowane smsy do wszystkich za 15 zł na 30 dni ;)
Tu akurat mijasz się dość mocno z prawdą. Można zainstalować na nich aosp a nawet cm. Widzę ze ubiegł mnie kolega.
To jakaś nowość, bo jak miesiąc temu wybierałem telefon, to na Mi3 nie było nic poza oficjalnym MIUI. Możesz rzucić linka?
Wejdz na forum xda developers i znajdz swoj telefon. Jest od groma romow na mi3.
Ja sie wlasnie bawie nubiami. Musze powiedziec, ze jakos wykonania jest swietna, a oba telefony smigaja jak burza :)
jakos wykonania
Obyś nie wykrakał. ;)
Ten moj Z7 mini ma bardzo rozbudowany aparat. W trybie pro mozna osobno ustawic ostrosc oraz pomiar swiatla (dwa osobne klikniecia), czas ekspozycji czy nawet przesuwac za pomoca suwaka glebie ostrosci w przod i w tyl :) aparat ma 13 mpix ze stabilizacja produkcji sony :)
Sapphiron
05-10-2014, 09:40
Co byście polecili jako aplikację do obsługi twittera na NeoV?
rychu_cmg
05-10-2014, 20:27
Co byście polecili jako aplikację do obsługi twittera na NeoV?
Ja od kilku dni testuje "Talon" działa mi lepiej niż oficjalna aplikacja
Nexus 4 pomimo ustawienia w zakładce dźwięk brak dźwięku nexus samoistnie przestawia mi na dźwięk hangout co mnie bardzo irytuje. Jak to zapisać
Nexus 4 pomimo ustawienia w zakładce dźwięk brak dźwięku nexus samoistnie przestawia mi na dźwięk hangout co mnie bardzo irytuje. Jak to zapisać
Nie bardzo rozumiem ktory dzwiek przestawia hangouts, ale on ma tez swoje ustawienia dzwieku, wejdz tam...
Ja wchodzę w zakładkę dźwięki i tam zmieniam na np brak dźwięku po czym za kilka godzin to brak dzwięku zmienia mi się na ciągły i upierdliwy sygnał hangout. On ma to do siebie że nie wydaje krótkiego powiadomienia tylko non stop dzwoni.
Ja wchodzę w zakładkę dźwięki i tam zmieniam na np brak dźwięku po czym za kilka godzin to brak dzwięku zmienia mi się na ciągły i upierdliwy sygnał hangout. On ma to do siebie że nie wydaje krótkiego powiadomienia tylko non stop dzwoni.
Ustawienia w menu telefonu mają się nijak do ustawień w aplikacjach, bo te mogą same zmieniać ustawienia. Chcesz wyłączyć dźwięki w Hangouts, to musisz je wyłączyć z poziomu Hangouts.
Istnieje apka na Andka działająca jako światłomierz?
Cała masa... Mierzą zarówno aparatem, jak i czujnikiem światła, tylko jest to tyle samo warte co kompasy w telefonach - coś tam mierzą, ale z tak dużą niedokładnością, że można się przez nie tylko wkurzyć.
Cała masa... Mierzą zarówno aparatem, jak i czujnikiem światła, tylko jest to tyle samo warte co kompasy w telefonach - coś tam mierzą, ale z tak dużą niedokładnością, że można się przez nie tylko wkurzyć.
Ehhh. Nie liczyłem na cuda, ale i tak szkoda :(
Ehhh. Nie liczyłem na cuda, ale i tak szkoda :(
Można się nimi bawić, ale nie dają żadnej powtarzalności.
Pomiar aparatem odbywa się na zasadzie ekspozycji zczytanej z aparatu, a to nic nie oznacza, bo pomiar z reguły przypomina matrycowy w Nikonie - więc uwzględnianie najjaśniejszych i najciemniejszych punktów, a nie ilości światła.
Natomiast czujnik światła zazwyczaj działa w bardzo małym kącie.
Aby móc używać telefonu do jakiegokolwiek pomiaru światła, trzeba użyć jakiejś nakładki na aparat/czujnik światła, a następnie odpowiednio skorygować wyniki bezpośredniego pomiaru uwzględniając tę właśnie nakładkę.
Telefon/tablet z taką nakładką i skalibrowaną aplikacją w pewnych warunkach może się sprawdzać, ale nie będzie to pomiar, na którym będzie można w pełni polegać.
Ustawienia w menu telefonu mają się nijak do ustawień w aplikacjach, bo te mogą same zmieniać ustawienia. Chcesz wyłączyć dźwięki w Hangouts, to musisz je wyłączyć z poziomu Hangouts.
Ale ja mówię o dzwonku co się tak nazywa a nie aplikacji. Ten dzwonek jest w zakładce dźwięki itd. Jest tam wiele innych krótkich dzwonków a tylko ten jeden dzwoni non stop.
mbodniak
09-10-2014, 17:32
Ale ta aplikacja zarządza tym dzwonkiem mając do niego dostęp. Musisz wejść w aplikację hangouts, żeby ten dzwonek tam wyszukać i go wyłączyć, a nie z poziomu ustawień androida :)
tylko jest to tyle samo warte co kompasy w telefonach - coś tam mierzą, ale z tak dużą niedokładnością, że można się przez nie tylko wkurzyć.
Kiedyś miałem kompas, który wymagał kalibracji - jakieś chodzenie po ósemce o wymiarach 20x40 m. Po kalibracji wskazywał dość dokładnie nie tylko północ, ale także wschód, zachód i południe. :)
Witam.
Chciałem się Was poradzić, a raczej spytać, czy są tu posiadacze Noki Lumii 1520?
Po kilku latach Android jako system trochę mi się znudził...
Nie mam już ochoty w zmiany romów, modowanie, optymalizowanie itp. i myślę o przejściu na coś innego (inna sprawa, że lubię nowości :D).
Chodzi mi po głowie przesiadka na Windows'a - a dokładnie na 1520 z racji jej wielkości.
Lubię duże ekrany, więc to chyba jedyny (1320 odpuszczam) wybór.
Tu właśnie chciałem się dowiedzieć, czy są jacyś użytkownicy tego modelu, którzy mogliby się wypowiedzieć odnośnie tego telefonu.
Jak się go używa, czy jest wygodny?
Ja jestem z tych "duży", rączki mam niemałe, ale wolę poznać opinie innych.
Czytałem kilka recenzji tego modelu i niektórzy narzekają na problemy w jego użytkowaniu z powodu wielkości...
Ale mając Note 2 LTE, to wielkości nie są chyba aż tak strasznie rozbieżne.
Czy ktoś mógłby napisać, jakie ma odczucia?
Jak z pisaniem na klawiaturze?
Czy nie sprawia to jakiś problemów?
Trochę się tej zmiany obawiam, ale inaczej tego nie sprawdzę (kto nie ryzykuje.... :D ).
Z góry dziękuje.
Mam w domu Lumię 920 i wiem mniej więcej jak to działa, ale dla mnie jest to za małe.
Jak masz L920 i lubisz duże ekrany to kupuj 1520. Będziesz bardzo zadowolony. Ja mam 930 bo właśnie 1520 jest dla mnie trochę za duża. L1520 nie daję rady obsłużyć jedną ręką.
LightMeter używałem pod P-Sixem, dawał dobre, powtarzalne rezultaty.
Autor miły i pomocny-miałem problem z apką pod Cyanogenmod (wina po stronie OS, bo zawieszał się cała aplikacja aparatu).
Polecam
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.dq.fotometro&hl=pl
Dzięki.
Mam w tej chwili Note 2 LTE i w 90% przypadków radzę sobie z obsługą jedną ręką (może gdybym miał sięgnąć kciukiem w lewy, górny róg to trochę by mi palca zabrakło :D ), ale poza tym nie ma problemu.
Trochę martwię się czy przy tej rozdzielczości i wielkości czcionki nie zrobią się za małe czy coś, choć w jednym z artykułów ktoś napisał, że to tel. dla "niedowidzących".
Nie będą za małe. W Windows Phone nie jest wykorzystywana rozdzielczość natywna wyświetlacza w taki sam sposób jak np. w PC.
Czy jest aplikacja, która spowoduje, iż numer telefonu który do mnie zadzwoni zostanie automatycznie wyświetlone zapytanie czy zapisać ten numer w kontaktach? Nexus 4
wasilewk
13-10-2014, 16:32
Czy iPhone 5 zobaczy pendrive'a USB podłączonego za pomocą kabla i przejściówki ?
Pytam, bo sprawdzenie tego kosztowało by mnie zakup takiej przejściówki, a one są w komplecie z inną przejściówką i sporo kosztują.
Pzdr.
ShutterStill
13-10-2014, 16:40
Czy iPhone 5 zobaczy pendrive'a USB podłączonego za pomocą kabla i przejściówki ?
Pytam, bo sprawdzenie tego kosztowało by mnie zakup takiej przejściówki, a one są w komplecie z inną przejściówką i sporo kosztują.
Pzdr.
IPhone nie obsługuje usb OTG
wasilewk
13-10-2014, 16:42
A jak ładuję go, to podłączam do USB...
Wydaje mi się, że te przejściówki do czegoś służą, skoro są w sprzedaży...
Pzdr.
ShutterStill
13-10-2014, 16:43
IPhone nie ma wejścia usb
Bullshit....
Szczególnie, że nikt tu nie pyta o OTG.
Pzdr.
To zależy z jaką przejściówką. Bo są takie, które pozwalają na podłączenie pendriva
wasilewk
13-10-2014, 16:51
...
To zależy z jaką przejściówką. Bo są takie, które pozwalają na podłączenie pendriva
Rzucisz linkiem ?
Pzdr.
ShutterStill
13-10-2014, 16:52
CChyba z dodatkowym zasilaniem..
ShutterStill
13-10-2014, 16:56
Ja próbowałem ten i nie działał z 5 ani z 5s
http://www.alleshop.pl/product-pol-29861-Adapter-OTG-USB-Pendrive-iPhone-5-5S.html
wasilewk
13-10-2014, 16:56
IPhone nie ma wejścia usb
Po to sprzedają przejściówkę, żeby z 'wyjścia' zrobić 'wejście'.
Pzdr.
mbodniak
13-10-2014, 17:25
Na co zasilanie do pendrive? Jak moja xperia radzi sobie z myszką do kompa to z pendrivem żaden telefon nie powinien mieć problemu, o ile przejściówka krótka i z godziwym przewodem, żeby zbyt dużego spadku napięcia nie było. Pod warunkiem że ajfon ma możliwość podpięcia różnych zabawek w ten sposób.
ale wtedy musi móc pracować jako host - ergo wspierać tryb OTG :D
wasilewk
13-10-2014, 17:27
ale wtedy musi móc pracować jako host - ergo wspierać tryb OTG :D
http://tabliczni.pl/2014/05/istick-pierwszy-na-swiecie-pendrive-dla-iphonea-lub-ipada/
Pzdr.
ShutterStill
13-10-2014, 17:29
Na co zasilanie do pendrive? Jak moja xperia radzi sobie z myszką do kompa to z pendrivem żaden telefon nie powinien mieć problemu, o ile przejściówka krótka i z godziwym przewodem, żeby zbyt dużego spadku napięcia nie było. Pod warunkiem że ajfon ma możliwość podpięcia różnych zabawek w ten sposób.
A mój iPhone potrafi robić naleśniki ale nie obsługuje USB OTG
mbodniak
13-10-2014, 17:30
Czyli jak skutecznie zbić kasę :)
A mój iPhone potrafi robić naleśniki ale nie obsługuje USB OTG
Ale do naleśników nie potrzeba USB OTG :)
wasilewk
13-10-2014, 17:31
Mnie by starczyło, żeby tylko przeczytał pendriva.
ShutterStill
13-10-2014, 17:44
Mnie by starczyło, żeby tylko przeczytał pendriva.
To musisz się dorzucić chłopakom od projektu z twojego linku :)
wasilewk
13-10-2014, 17:52
To musisz się dorzucić chłopakom od projektu z twojego linku :)
No właśnie chodzi o tę 'drugą stronę', czyli np. słuchanie muzyki z pendrive'a - ale chyba BSA do tego nie dopuści.
Pzdr.
http://tabliczni.pl/2014/05/istick-pierwszy-na-swiecie-pendrive-dla-iphonea-lub-ipada/
Pzdr.
i co z tego?
to funkcjonalnie nie jest urządzenie USB. to, ze powstało coś co można podłączyć do iPhona to nie znaczy, że można podłączać urządzenia USB.
wasilewk
13-10-2014, 18:02
i co z tego?
to funkcjonalnie nie jest urządzenie USB. to, ze powstało coś co można podłączyć do iPhona to nie znaczy, że można podłączać urządzenia USB.
Gdyby dać przejściówkę na oryginalny kabel do ładowania, to dało by radę podłączyć pendrive'a i np. przegrać z niego pliki na iPhone'a. Tylko przejściówka musi być 'odpowiednia' a nie tylko dopasowanie styków.
Pzdr.
A ty swoje...
Żeby podłączyć pena potrzebny jest host USB, którego ten telefon nie ma.
wasilewk
13-10-2014, 18:10
A ty swoje...
Żeby podłączyć pena potrzebny jest host USB, którego ten telefon nie ma.
A jak podłączasz iPhona do PC (tym kablem do ładowania), to wystarczy oprogramowanie i host USB jest zbędny.
Odpowiedni software musiałby być zawarty w przejściówce.
Pzdr.
mbodniak
13-10-2014, 18:14
Ale komputer nie jest pamięcią masową, tylko urządzeniem ze sterownikami i odpowiednim kodem pod konkretny sprzęt.
komputer jest hostem USB - więc po prostu są do niego podłączone 2 urządzenia USB - iPhone i pen
wasilewk
13-10-2014, 18:18
Ale komputer nie jest pamięcią masową, tylko urządzeniem ze sterownikami i odpowiednim kodem pod konkretny sprzęt.
Ale:
1. Skoro da się z komputera przegrywać pliki na iPhona - to jest to też wykonalne dla software zawartego w pendrive.
2. Jak tworzysz 'samostart' na pendrive, z którego PC może startować, to na malutkiego iPhona też się da.
Pzdr.
mbodniak
13-10-2014, 18:28
Chyba nie bardzo rozumiesz o co chodzi, kolega chce podpiąć najzwyklejszego pendriva kablem do ajfona, który nie posiada takiej obsługi. Więc?
wasilewk
13-10-2014, 18:31
Trudno: poczekamy... ...zobaczymy... ...jak to się dalej rozwinie i na co Aple nie pozwoli.
mbodniak
13-10-2014, 18:40
Na to żeby od nich kupować :)
Użytkownicy linuksa przyjeżdżają na wykłady samochodem.
Użytkownicy windowsa przyjeżdżają na wykłady pociągiem.
Użytkownicy maca również przyjeżdżają pociągiem... własnym.
;)
wasilewk
13-10-2014, 18:50
Darowanemu koniowi...
Pzdr.
P.S.
W życiu bym nie kupił, wolałbym unowocześnić PC i wziąć Samsunga za 1 zł.
Ale:
1. Skoro da się z komputera przegrywać pliki na iPhona - to jest to też wykonalne dla software zawartego w pendrive.
2. Jak tworzysz 'samostart' na pendrive, z którego PC może startować, to na malutkiego iPhona też się da.
Pzdr.
1. To dwie zupełnie inne sprawy. To port USB w komputerze zarządza połączeniem, a telefon jest tylko "głupim" urządzeniem na drugim końcu.
2. patrze pkt 1. Potrzeba telefonu, który może zarządzać USB.
Wracając do przejściówki - pytanie jeszcze co chcesz zgrać. Bo niestety na iPhone nie ma aplikacji, która pozwala na dowolne kopiowanie plików, więc jesteś skazany tylko na możliwość obsługi plików, na które pozwala Apple.
A lista tych jest bardzo krótka - zdjęcia w JPEG, PNG, TIFF i RAW, oraz kilka jakiś innych formatów.
Do podłączenia używa się Camera Connection Kit:
http://ispot.pl/kable-i-przejsciowki/apple-przejsciowka-adapter-ze-zlacza-lightning-na-zlacze-usb,id-59449
No i aby iPhone z tym poprawnie działał, to chyba wymagany JB. Więcej nie pamiętam, bo zrezygnowałem z czekania po 30 minutach, gdy kolega chciał pokazać że też może podłączyć dowolne urządzenie USB do swojego iP5.
wasilewk
13-10-2014, 19:03
,,,
Do podłączenia używa się Camera Connection Kit:
http://ispot.pl/kable-i-przejsciowki/apple-przejsciowka-adapter-ze-zlacza-lightning-na-zlacze-usb,id-59449
No i aby iPhone z tym poprawnie działał, to chyba wymagany JB. Więcej nie pamiętam, bo zrezygnowałem z czekania po 30 minutach, gdy kolega chciał pokazać że też może podłączyć dowolne urządzenie USB do swojego iP5.
Tylko to 'nie w tę stronę' ma być.
Zdjęcia i filmy z iPhona na PC przegrywam bez problemu oryginalnym kablem.
Chodzi np. o słuchanie muzyki z pendrive na iPhone.
Pzdr.
Tylko to 'nie w tę stronę' ma być.
Zdjęcia i filmy z iPhona na PC przegrywam bez problemu oryginalnym kablem.
Chodzi np. o słuchanie muzyki z pendrive na iPhone.
Pzdr.
A w którą ?? chcesz zwykły kabel USB ??
wasilewk
13-10-2014, 19:13
A w którą ?? chcesz zwykły kabel USB ??
Chcę jechać rowerem i słuchać muzyki z iPhone'a a dokładniej z plików zawartych na podłączonym do iPhone 5 pendrive ( a przy tym 'strava' ma nadal mierzyć trasę ).
Pzdr.
Chcę jechać rowerem i słuchać muzyki z iPhone'a a dokładniej z plików zawartych na podłączonym do iPhone 5 pendrive ( a przy tym 'strava' ma nadal mierzyć trasę ).
Pzdr.
To ci już napisałem, co jest potrzebne.
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2014/10/1-10.jpg
źródło (http://assets.ilounge.com/images/reviews_apple/lightningusbcameraadapter/1.jpg)
Ale aby móc cokolwiek zrobić z muzyką, to będziesz musiał kupić sobie telefon z Androidem.
wasilewk
13-10-2014, 19:28
To wiem, bo miałem przedtem Samsunga Galaxy Mini 2.
Pzdr.
P.S.
Ten pośrednik pozwala na trasmisję z iPhona a mnie potrzeb a 'do iphone'
To wiem, bo miałem przedtem Samsunga Galaxy Mini 2.
Pzdr.
P.S.
Ten pośrednik pozwala na trasmisję z iPhona a mnie potrzeb a 'do iphone'
Ile razy Ci pisać ??
CZYTAJ:
wasilewk
13-10-2014, 19:37
Ile razy Ci pisać ??
CZYTAJ:
"Przejściówka ze złącza Lightning na złącze USB aparatu sprawia, że pobieranie zdjęć i nagrań wideo z aparatu cyfrowego do iPada z wyświetlaczem Retina lub iPada mini jest bardzo proste. A Ty możesz dzięki temu oglądać wszystko na wspaniałym wyświetlaczu iPada i udostępniać rodzinie oraz znajomym."
Nie dogadamy się... ...mam iphone i na nim a nie na ipadzie chcę słuchać muzyki. Pytałem czy ktoś to sprawdził - szkoda mi było kasy na być może chybiony zakup.
Pzdr.
"Przejściówka ze złącza Lightning na złącze USB aparatu sprawia, że pobieranie zdjęć i nagrań wideo z aparatu cyfrowego do iPada z wyświetlaczem Retina lub iPada mini jest bardzo proste. A Ty możesz dzięki temu oglądać wszystko na wspaniałym wyświetlaczu iPada i udostępniać rodzinie oraz znajomym."
Nie dogadamy się...
Pzdr.
Zrozumiał, już że jest to do podłączenia urządzeń USB do iPada ?? A nie iPada do komputera ??
Zrobisz JB, czy jakie tam trzeba aplikacje zainstalować i możesz podłączyć cokolwiek, o ile będzie potrzebowało mało prądu.
wasilewk
13-10-2014, 19:42
Zrozumiał, już że jest to do podłączenia urządzeń USB do iPada ?? A nie iPada do komputera ??
Zrobisz JB, czy jakie tam trzeba aplikacje zainstalować i możesz podłączyć cokolwiek, o ile będzie potrzebowało mało prądu.
Dzięki !
A nie lepiej wgrac muzyke na iPhonea? Mam ze 2GB muzyki i mi wystarczy, wgrywasz iTunesem, ale sa tez programy dzieki ktorym mozna ladowac muzyke po wifi bez iTunesa, tyle, ze inna aplikacja jest do odtwarzania, to samo z filmami.
Może mnie ktoś oświecić o co biega? Z dnia na dzień tapatalk przestał mnie powiadamiać. Nic nie dotykałem, nic nie zmieniałem. Spojrzałem przed chwilą w ustawienia - powiadomienia są włączone, nabijacie nowe posty, a on milczy, zakładka powiadomień pusta. Ki czort?
Eee... Z tym Tapatalkiem to różne są bale... Raz powiadamia, raz nie...
Eee... Z tym Tapatalkiem to różne są bale... Raz powiadamia, raz nie...
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2014/10/48696_Wodz_NIE-2.jpg
źródło (http://www.cogra.pl/wp-content/uploads/2010/07/48696_Wodz_NIE.jpg)
;-)
Kurde, mam problem i nie wiem jak wytłumaczyć..
Android 4.4.4.
Znikneła mi cała masa kontaktów, a właściwie ich numerów. Miałem całą masę rekordów, zwłaszcza po dodaniu konta facebook. Zacząłem je więc kojarzyć z soba za pomoca opcji "łącze kontaktu". Przykladowo, kontakt fb Adam Kowalski łączyłem z zapisanym kontaktem Adaś. To było pół roku temu.
Ostatnio odkryłem że nie mam w książce adresowej kolegi, zdziwiony zacząłem przeglądać i co odkryłem? Zniknęły wszystkie "stare" kontakty, które miałem od lat. A w tych obecnych, poznikały numery telefonów. Czyli wspomniany Adaś z numerem telefonu, w jego koncie Adam Kowalski są jedynie dane z fb.
Ma ktoś pomysł co się stało i w jaki sposób to naprawić?
Ok. Chyba znalazłem winowajce. Konto Viber, wszystkie stare numery/kontakty znalazłem pod kontem Viber. Vibera instalowałem nie dawno, więc to chyba to.
Sapphiron
26-10-2014, 08:49
Dobra pytanie i to bardzo ważne i poważne.
Jaka aplikacja do zablokowania połączeń i smsów z danego numeru? Chodzi dokładnie o to żeby nie mieć nic od tego numer, powiadomień, smsów, połączeń itp itd.
Mam mieć ciszę i spokój od nękającego mnie cymbała...
Ktoś pomoże?
Calls Blacklist.
Kiedyś miałem i robił, to dobrze.
Przecież Android ma to w standardzie, przynajmniej tak mam w SIII.
nikoniarz
26-10-2014, 09:51
Przecież Android ma to w standardzie, przynajmniej tak mam w SIII.
Nie ma. Android w standardzie to ma biedę i ubóstwo. Wystarczy kupić jakiegokolwiek Nexusa by to zrozumieć. Dobrze, że producenci telefonów rozszerzają możliwości swoim oprogramowaniem.
Sapphiron
26-10-2014, 10:18
ja mam niestety starego ale nadal wystarczającego NeoV. Nie mam potrzeby kupowania nowego skoro ten wystarcza na tyle co potrzebuje...
ogólnie chcę jakiś program do blokowania połączeń i sms bo jakiś burol przyssał się do mojego numeru i mi wysyła pogróżki...
Nie ma. Android w standardzie to ma biedę i ubóstwo. Wystarczy kupić jakiegokolwiek Nexusa by to zrozumieć. Dobrze, że producenci telefonów rozszerzają możliwości swoim oprogramowaniem.
Co kto lubi - bloatware od producentów czy szybkość i aktualizacje od Google'a.
nikoniarz
26-10-2014, 10:50
Co kto lubi - bloatware od producentów czy szybkość i aktualizacje od Google'a.
Wybierając dobry model, oprogramowanie producentów nie jest syfem a użytecznym narzędziem. Ja Nexusom podziękowałem. Może jeszcze dam szansę Motoroli i kupię "szóstkę". Czas pokaże czy chce mi się użerać z golasem...
ja mam niestety starego ale nadal wystarczającego NeoV. Nie mam potrzeby kupowania nowego skoro ten wystarcza na tyle co potrzebuje...
ogólnie chcę jakiś program do blokowania połączeń i sms bo jakiś burol przyssał się do mojego numeru i mi wysyła pogróżki...
Normalnie możesz jedynie zablokować dźwięki połączeń czy SMS'ów z danego numeru i to pod warunkiem, że aplikacje które zajmują się obsługę tych zdarzeń pozwolą na takie działanie.
Wybór taki aplikacji jest spory -
Blacklist (https://play.google.com/store/apps/details?id=org.baole.app.blacklist)
Call Controll (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.flexaspect.android.everycallcontrol )
Blacklist (https://play.google.com/store/apps/details?id=org.nastysage.blacklist)
Blacklist Plus (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.vladlee.blacklistplus)
Calls Blacklist (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.vladlee.easyblacklist)
i tylko tylko pierwsza piątka.
Aby zablokować całkowicie odbieranie połączeń i SMS'ów z jakiegoś numeru musisz mieć to udostępnione bezpośrednio w systemie - czyli root i wgranie aplikacji, która przejmie zarządzanie tymi rzeczami.
Sapphiron
26-10-2014, 11:01
Aby zablokować całkowicie odbieranie połączeń i SMS'ów z jakiegoś numeru musisz mieć to udostępnione bezpośrednio w systemie - czyli root i wgranie aplikacji, która przejmie zarządzanie tymi rzeczami.
Root jest od dawna, jak pokierujesz co dalej to masz u mnie butelkę domowej nalewki :)
Wybierając dobry model, oprogramowanie producentów nie jest syfem a użytecznym narzędziem. Ja Nexusom podziękowałem. Może jeszcze dam szansę Motoroli i kupię "szóstkę". Czas pokaże czy chce mi się użerać z golasem...
A jakie to wspaniałe aplikacje dają producenci? Oczywiście mowa o takich, których brak w markecie :)
nikoniarz
26-10-2014, 11:14
A jakie to wspaniałe aplikacje dają producenci? Oczywiście mowa o takich, których brak w markecie :)
Jak nie wiesz, to raczej nie zrozumiesz... Poza tym darmowe aplikacje to atrapy, a płatne- płatne są okej. Ale wolę zapłacić raz przy zakupie. A jak sam wiesz, te na prawdę dobre apki się cenią. Wolę kupić fona za 2-2,5k niż oszczędzać na biednym Nexie a później inwestować w apki. To jest moje zdanie, możesz mieć inne. W końcu zapotrzebowanie na Nexusy również jest.
Jak nie wiesz, to raczej nie zrozumiesz...
Czyli klasyczne "wiem, ale nie powiem" ;)
nikoniarz
26-10-2014, 11:18
Czyli klasyczne "wiem, ale nie powiem" ;)
Nie chce mi się odpierać kontrargumentów i chyba to powinno być oczywiste. Ty lubisz Nexusy, ja co najwyżej średnio. Zawsze to były bardziej budżetowe fony. Każdy bierze to co chce i co mu bardziej pasuje.
Root jest od dawna, jak pokierujesz co dalej to masz u mnie butelkę domowej nalewki :)
Przyznam, że dawno już nie zaglądałem do tego typu aplikacji, bo od jakiegoś czasu ta funkcja jest w CyanongeMod.
Z darmowych aplikacji, które mam zapisane to Root Call Manager (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mdnsoft.callmanager)
Wystarczy zainstalować, przeładować telefon i można bez problemów blokować.
Z pogróżkami idzie się na pały i mają zrobić z gnojem porządek.
Jak nie wiesz, to raczej nie zrozumiesz... Poza tym darmowe aplikacje to atrapy, a płatne- płatne są okej. Ale wolę zapłacić raz przy zakupie.
To tak samo jak z zakupem wielu rzeczy w marketach - kupię droższe bo lepsze - BZDURA.
Wiele darmowych aplikacji jest lepszych od tych płatnych.
Nie chce mi się odpierać kontrargumentów i chyba to powinno być oczywiste
To tak serio? ;)
nikoniarz
26-10-2014, 11:26
To tak serio? ;)
Oczywiście- Ty jako uwielbieniec Nexusów i ja jako osoba mająca do nich duży dystans nigdy się nie zrozumiemy, i dyskusja może trwać całe wieki :D
Wiele darmowych aplikacji jest lepszych od tych płatnych.
Owszem, troszkę uogólniłem. Przyznaję rację. Ciężko stwierdzić których lepszych jest więcej- płatnych czy bezpłatnych.
Oczywiście- Ty jako uwielbieniec Nexusów i ja jako osoba mająca do nich duży dystans nigdy się nie zrozumiemy, i dyskusja może trwać całe wieki :D
Nigdzie nie napisałem, że uwielbiam nexusy :) Moje pytanie było bardzo konkretne i niestety nie dostałem na nie odpowiedzi :)
Owszem, troszkę uogólniłem. Przyznaję rację. Ciężko stwierdzić których lepszych jest więcej- płatnych czy bezpłatnych.
Nie ważne jaki telefon, pierwszą rzeczą jaką się powinno zrobić, to wrzucić porządny soft, bo to co dają producenci ma ładnie wyglądać i mieć tony wodotrysków... z działaniem jest już dużo gorzej - wystarczy spojrzeć na Samsungi... dopiero SGS5 nie ma potwornego laga, choć też nie jest wesoło.
Jakie to darmowe sa lepsze od platnych? nie spotkalem jeszcze takich.
Jezeli chodzi o soft to niestety nexusy sa gole. ludzie majacy czystego androida zawsze jako argumentu uzywaja tego ze maja na biezaco aktualizacje. Ale co z tego skoro nic w czystym androidzie nie ma. To co producenci wprowadzaja w swoich nakladkach piojawia sie czasem w kolejneych wersjach czystego androida lub tez nie.
W nakladkach mamy wieksza mozliwosc personalizacji telefonu, np w LG mozemy zmieniac ikony, tlo szuflady z aplikacjami, wyglad lockscreena czy dymki i tla w wiadomosciach. w sluchawkach xiaomi mozemy calkowicie zmienic wyglad calego systemu i jego zachowan. Mozemy odblokowywac i blokowac ekran puknieciem w niego, mamy do dyspozycji gesty do kontrolowania telefonu, mozemy blokowac rozne rzeczy, czy tez zarzadzac czy dana aplikacja moze sie wyswietlac na lockscreenie, czy ma byc ubijana czy tez ciagle trzymana w pamieci.
Co do aktualizacji to czysty android to porazka w porownaniu do takiego Xiaomi, ktore w kazdy piatek wypuszcza wersje beta nowego softu, a raz w miesiacu wychodzi wersja stabilna. Ja mam ZTE Nubia Z7 Mini od miesiaca i juz w tym czasie wyszly 2 oficjalne aktualizacje. Wlasnie wyszedl Android Lollipop i nexusy maja go dostac w listopadzie, a reszta producentow juz zapowiedziala, ze ich topowe modele dostana aktualizacje do konca tego roku, czyli miesiac po nexusach. Wiec nie wiem czy jest sie czym jarac jezeli chodzi o aktualizacje nexusow. Nexusy wspierane sa przez 18 miesiecy, a takie Xiaomi caly czas wspiera swoje pierwsze modele z przed 3 lat.
nikoniarz
26-10-2014, 11:36
Moje pytanie było bardzo konkretne i niestety nie dostałem na nie odpowiedzi :)
Oj ale męczysz- okienko pop-up w przypadku otrzymania smsa... Wiem, że możesz to uznać za pierdołe, ale odkąd to mam, ciężko mi z tego zrezygnować. Tu jakiś stary screen:
https://lh3.googleusercontent.com/-iKHLgmAL0uY/VEy_-v6vJrI/AAAAAAAAA-o/t5I2dC1R7x8/w300-h494-no/2013-11-09-15-27-41.jpg
źródło (https://lh3.googleusercontent.com/-iKHLgmAL0uY/VEy_-v6vJrI/AAAAAAAAA-o/t5I2dC1R7x8/w300-h494-no/2013-11-09-15-27-41.jpg)
Kolejna sprawa to belka z połączeniem przychodzącym- jeśli ktoś dzwoni a ja akurat piszę maila czy korzystam z nawigacji to zwyczajnie chowam belkę jeśli nie mogę/nie chcę rozmawiać i nie świeci mi do końca dzwonka ekran połączenia. Niektóre sprawy to udogodnienia, inne to czyste gadżeciarstwo.
Jeszcze jedna rzecz mi w Nexusach nie pasowała i jest szansa, ze właśnie N6 to zmieni- odpowiednio wydajna bateria. Telefon to mobilność, a na mobilność wpływa bateria.
Jeszcze jedna rzecz mi w Nexusach nie pasowała i jest szansa, ze właśnie N6 to zmieni- odpowiednio wydajna bateria. Telefon to mobilność, a na mobilność wpływa bateria.
Raczej niewiele sie poprawi przy 6 calowym ekranie :P
Jezeli chodzi o soft to niestety nexusy sa gole. ludzie majacy czystego androida zawsze jako argumentu uzywaja tego ze maja na biezaco aktualizacje. Ale co z tego skoro nic w czystym androidzie nie ma. To co producenci wprowadzaja w swoich nakladkach piojawia sie czasem w kolejneych wersjach czystego androida lub tez nie.
W nakladkach mamy wieksza mozliwosc personalizacji telefonu, np w LG mozemy zmieniac ikony, tlo szuflady z aplikacjami, wyglad lockscreena czy dymki i tla w wiadomosciach. w sluchawkach xiaomi mozemy calkowicie zmienic wyglad calego systemu i jego zachowan. Mozemy odblokowywac i blokowac ekran puknieciem w niego, mamy do dyspozycji gesty do kontrolowania telefonu, mozemy blokowac rozne rzeczy, czy tez zarzadzac czy dana aplikacja moze sie wyswietlac na lockscreenie, czy ma byc ubijana czy tez ciagle trzymana w pamieci.
Co do aktualizacji to czysty android to porazka w porownaniu do takiego Xiaomi, ktore w kazdy piatek wypuszcza wersje beta nowego softu, a raz w miesiacu wychodzi wersja stabilna. Ja mam ZTE Nubia Z7 Mini od miesiaca i juz w tym czasie wyszly 2 oficjalne aktualizacje. Wlasnie wyszedl Android Lollipop i nexusy maja go dostac w listopadzie, a reszta producentow juz zapowiedziala, ze ich topowe modele dostana aktualizacje do konca tego roku, czyli miesiac po nexusach. Wiec nie wiem czy jest sie czym jarac jezeli chodzi o aktualizacje nexusow. Nexusy wspierane sa przez 18 miesiecy, a takie Xiaomi caly czas wspiera swoje pierwsze modele z przed 3 lat.
Połowę z wymieniony funkcji dadzą Ci odpowiednie aplikacje:
Gesty na pulpicie, zmiana ikon, kolorów, teł - ADW czy cała masa innych
Wygląd aplikacji SMS - Handcent SMS (z resztą, którego używam od początku istnienia, jeszcze za czasów A1.1)
Ustawienia lockscreena - LockScreen
Odblokowanie telefonu puknięciem - tylko LG G2 i G3, bo tylko one mają pasywny digitizer.
Aktualizacje Xiaomi - nie bądź śmieszny... A co niby takie mogą oni aktualizować ?? Jedynie własne dodatki, bo systemu i tak nie ruszają.
Równie dobrze możesz wrzucić sobie CM, który jest aktualizowany codziennie.
A... Aktualizacja flagowców do A5 -
Samsung - milczy, Google zapowiedziało na połowę grudnia dla GSG 4 GPE (Google Play Edition) - czyli dokładnie to samo co na Nexusy - goły Android od Google.
HTC - też milczy, HTC One GPE - połowa grudnia.... itp, itd... trzeba dokładnie czytać, kto i dla jakich telefonów dokładanie zapowiada te aktualizacje.
Poza tym, co z tego, że np. Samsung da aktualizację, jak 90% telefonów będzie czekało na to, aż sieci zrobią swoje zmiany (albo i nie) i dopiero wtedy pójdzie aktualizacja.
Oj ale męczysz- okienko pop-up w przypadku otrzymania smsa... Wiem, że możesz to uznać za pierdołe, ale odkąd to mam, ciężko mi z tego zrezygnować. Tu jakiś stary screen:
To o wiele lepszym jest Handcent, to okienko z wiadomością ma pełne nią zarządzanie - usunąć, odpowiedzieć, przesłać dalej...
nikoniarz
26-10-2014, 11:51
Raczej niewiele sie poprawi przy 6 calowym ekranie :P
Z tego co można na chwilę obecną przeczytać, to bateria będzie zauważalnie wydajniejsza pomimo większego ekranu. Ale czas pokaże. W sumie jeśli taki HTC One Max potrafi osiągać czasy jak G2 (który w mojej opinii jest rewelacyjny pod tym względem bo osiągam czasy ekranu na poziomie 5-6,5h) to może i N6 zaoferuje coś podobnego.
A... zapomniałem... przecież Xiaomi nic nie może aktualizować...
Przecież oni korzystają z MIUI, którego nawet nie modyfikują, tylko dostają gotowca...
Odblokowanie telefonu puknięciem - tylko LG G2 i G3, bo tylko one mają pasywny digitizer.
A to ciekawe bo moja Nubia tez tak potrafi :) Ma tez tryb pocket, ktory przy zaslonietych czujnikach nawet po odblokowaniu ekranu przyciskiem wylacza dotyk, zeby nic nie nabroic w telefonie. mam tez genialne dzielenie ekranu na pol i moge odpalic kazda aplikacje na ktorej z polowek (dziala to jak dwa osobne telefony), mam tryb uzywania telefonu jedna reka po przechyleniu go w prawo lub w lewo (zalezy ktora reka uzywamy telefon). itp itd.
Oczywiscie, ze do wszystkiego sa dostepne aplikacje. Tylko po co cos dogrywac, skoro ja mam to wszystko juz w systemie i dodatkowe aplikacje nie zajmuja mi miejsca w pamieci zamulajac go.
A... zapomniałem... przecież Xiaomi nic nie może aktualizować...
Przecież oni korzystają z MIUI, którego nawet nie modyfikują, tylko dostają gotowca...
MIUI to nakladna od Xiaomi wlasnie, wiec nei wiem od kogo mieliby ja dostawac skoro sami ja tworza.
A to ciekawe bo moja Nubia tez tak potrafi :) Ma tez tryb pocket, ktory przy zaslonietych czujnikach nawet po odblokowaniu ekranu przyciskiem wylacza dotyk, zeby nic nie nabroic w telefonie. mam tez genialne dzielenie ekranu na pol i moge odpalic kazda aplikacje na ktorej z polowek (dziala to jak dwa osobne telefony), mam tryb uzywania telefonu jedna reka po przechyleniu go w prawo lub w lewo (zalezy ktora reka uzywamy telefon). itp itd.
Oczywiscie, ze do wszystkiego sa dostepne aplikacje. Tylko po co cos dogrywac, skoro ja mam to wszystko juz w systemie i dodatkowe aplikacje nie zajmuja mi miejsca w pamieci zamulajac go.
A wiesz czym się różni aplikacja w telefonie, od tej doinstalowanej ??
Folderem do którego jest wgrana. Tak samo zamulają telefon.
A to odblokowanie ekranu pukaniem - jak pisałem, tylko LG G2 i G3 mają ekrany to obsługujące.
W każdym innym telefonie można to sobie włączyć - kosztem sporego zużycia baterii.
A co do tych kolejnych wodotrysków - wolę telefon bez nich... bo tylko go zamulają.
MIUI to nakladna od Xiaomi wlasnie, wiec nei wiem od kogo mieliby ja dostawac skoro sami ja tworza.
Nawet gdyby...
Jeśli ją aktualizują co tydzień, to znaczy, że ma na tyle błędów, że trzeba aktualizować.
Tak czy owak, jest to tylko nakładka na AOSP.
Przynajmniej poprawiaja swoje bledy raz w tygodniu, czysty android poprawia bledy raz na pol roku srednio. A dodac trzeba, ze producenci w nakladkach maja swoje apki, ktore zastepuja te od googla i przewaznie sa od nich lepsze i ciagle aktualizowane.
Musze Cie zmartwic, ale moj telefon czy mam wlaczona funkcje budzenia ekranu puknieciem czy tez wylaczona to trzyma tyle samo na beterii. nie wiem czy tylko ekrany lg maja taka funkcjonalnosc, ja w moim telefonie mam ekran produkcji sharpa ips igzo.
Jak soft jest poprawnie napisany to wodotryski nie zamulaja telefonu. ciekawe dlaczego czysty android w testach nie wypada wcale lepiej od tego z nakladkami. Fakt, ze ni ektorzy producenci przeginaja i gdzies maja opymalizacje jak np samsung i jego touchwiz, ktory potrafi lapac lagi nawet w modelu S5, ale nakladki OptimusUI, Miui, flymeOS, NubiaUI nie mula nic a nic, pomimo ze posiadaja sporo wodotryskow.
Nieprawda jest, ze systemowe udogodnienia zajdaja tyle samo ramu co doinstalowane apki. Uzywalem roznych wersji andka z roznymi nakladkami i launcherami, i dograne apki zawsze zajmuja sporo wiecej ramu. Moja nubia posiadajaca 2 gb ramu ma zajete ok 1,1 przez system i jego ficzery.
Musze Cie zmartwic, ale moj telefon czy mam wlaczona funkcje budzenia ekranu puknieciem czy tez wylaczona to trzyma tyle samo na beterii. nie wiem czy tylko ekrany lg maja taka funkcjonalnosc, ja w moim telefonie mam ekran produkcji sharpa ips igzo.
To nawet nie wiesz, co to digitizer i wyświetlacz...
Możesz mieć nawet wyświetlacz produkcji Marsjan i tak nie będzie obsługiwał dotyku.
Aktualnie tylko LG używam pasywnych digitizerów.
Jak soft jest poprawnie napisany to wodotryski nie zamulaja telefonu. ciekawe dlaczego czysty android w testach nie wypada wcale lepiej od tego z nakladkami. Fakt, ze ni ektorzy producenci przeginaja i gdzies maja opymalizacje jak np samsung i jego touchwiz, ktory potrafi lapac lagi nawet w modelu S5, ale nakladki OptimusUI, Miui, flymeOS, NubiaUI nie mula nic a nic, pomimo ze posiadaja sporo wodotryskow.
A ciekawe czemu testy mają się nijak do rzeczywistej prędkości w użytkowaniu ??
Oppo w którymś teście miał blisko 1.5x taki wynik jak inne telefony z tym samym procesorem... tylko że w normalnym użytkowaniu nawet nie zbliża się szybkością działania, co widać w wielu aplikacjach.
Nieprawda jest, ze systemowe udogodnienia zajdaja tyle samo ramu co doinstalowane apki. Uzywalem roznych wersji andka z roznymi nakladkami i launcherami, i dograne apki zawsze zajmuja sporo wiecej ramu. Moja nubia posiadajaca 2 gb ramu ma zajete ok 1,1 przez system i jego ficzery.
Czyli znajomość działania Androida równa zeru...
Każdą aplikację mogę sobie przerobić na "systemową" wystarczy wgrać jeden lub kilka plików na partycję systemową: /data, z resztą przy wielu aplikacjach jest nawet to dokładnie opisane.
PS. U mnie Nexus, z dogranymi dziesiątkami aplikacji i to działającymi w tle ma 1.1 GB wolnego...
ShutterStill
26-10-2014, 14:03
To nawet nie wiesz, co to digitizer i wyświetlacz...
Możesz mieć nawet wyświetlacz produkcji Marsjan i tak nie będzie obsługiwał dotyku.
Aktualnie tylko LG używam pasywnych digitizerów.
A ciekawe czemu testy mają się nijak do rzeczywistej prędkości w użytkowaniu ??
Oppo w którymś teście miał blisko 1.5x taki wynik jak inne telefony z tym samym procesorem... tylko że w normalnym użytkowaniu nawet nie zbliża się szybkością działania, co widać w wielu aplikacjach.
Czyli znajomość działania Androida równa zeru...
Każdą aplikację mogę sobie przerobić na "systemową" wystarczy wgrać jeden lub kilka plików na partycję systemową: /data, z resztą przy wielu aplikacjach jest nawet to dokładnie opisane.
PS. U mnie Nexus, z dogranymi dziesiątkami aplikacji i to działającymi w tle ma 1.1 GB wolnego...
U mnie Nokia Lumia 1520 budzi się po puknięciu ekranu 2 razy
To też tylko podróba tego co ma LG. Taką funkcję można dograć do każdego telefonu.
Niemozliwe, przeciez tylko LG ak potrafia :P
Mi sie nie chce nic udowadniac bo jak widze, ktos tutaj ma sie za komorkowego guru i z reszty probuje zrobic idiotow.
Zeby bylo jasne wiem co to digitizer i dodam, ze wspolczesne telefony digitizery maja zintegrowane czesto z ekranem, wiec piszac o ekranie uzylem skrotu myslowego, ale jak widac byl ciezki do rozszyfrowania.
Tak znajomosc androida jest u mnie rowna zeru, niestey nie posiadam na jego temat takiej wiedzy jak kolega, ktory pewnie jest jednym z jego programistow.
Przerabialem androida od wersji 1.5 (czystego i portowanego na htc tytnII), wszystkie pozniejsze wersje rowniez testowalem na roznych telefonach. zmieniam telefony srednio raz na rok. rootowalem kazdy telefon z androidem i bawilem sie prawie kazdym dostepnym romem na dany model telefonu (konto na xda mam od 2008 roku), sam tez nie raz modyfikowalem androida pod swoje potrzeby. Ale masz racje nie mam pojecia o androidzie i w ogole o telefonach, bo uzywam ich tylko jako przyciski do papieru na biurku.
Co do ramu to wiekszosc nowych telefonow ma go tyle, ze praktycznie nie sposob jest go zapchac (tak wiem, ze android to nei windows i nie ubija sie programow bo zupelnie inaczej zarzadza on ramem i dziala w inny sposob).
Aktualnie mam dostep na codzien tez do nexusa 5 i za cholere nie chce on dzialac tak plynnie jak moja nubia, no ale to pewnie wina zlego chwytu tudzien nieumiejetnego dotykania ekranu skoro tak sie dzieje w moim przypadku. co ciekawe majac lg swifta G porownywalem go z blizniaczym nexusem 4 (zamienilem si ez kolega na jeden dzien) i rowniez pomimo identycznych podzespolow LG byl wyraznie plynniejszy i szybszy, aczkolwek to nie byly jakies spektakularne roznice.
Mozemy tak sie przerzucac argumentami tylko po co? kazdy ma swoja racje i tyle. Ja nexusa nei kupie bo nie potrzebny mi wykastrowany telefon, do ktorego musze szukac apek i na sile doinstalowywac tylko po to, aby mial odpowiednia funkcjonalnosc.
Aha i wlasnie z nowym nexusem 6 jego zwolennicy straca argument jakoby byl tanszy od konkurencji. Niestety ma kosztowac ponad 600$ co ni ejest cena konkurencyjna do reszty telefonow.
ShutterStill
26-10-2014, 14:29
To też tylko podróba tego co ma LG. Taką funkcję można dograć do każdego telefonu.
To w końcu można dograć do każdego telefonu, czy tylko digitizer LG to obsługuje bo już się zgubiłem??
mateo912
26-10-2014, 15:26
To w końcu można dograć do każdego telefonu, czy tylko digitizer LG to obsługuje bo już się zgubiłem??
można dograć ale nei w taki sposób jak w LG.
LG ma swój "patent" na digitizer który działa pasywnie(reaguje dopiero po naciśnięciu) a we wszystkich innych sposobach nato digitizer musi być non stop włączony i czekać na dotyk.
nikoniarz
26-10-2014, 16:41
U mnie Nexus, z dogranymi dziesiątkami aplikacji i to działającymi w tle ma 1.1 GB wolnego...
O czym to świadczy? O niczym. Mój miał wolnego na poziomie 1,2-0.9 GB. Nigdy nie brakowało. W G2 mam wolnego na poziomie 0,6-0,8 GB i też nie brakuje. Jest tylko subtelna różnica- N4 wymagał resetu co około tydzień. W G2 robię reset co około 1 miesiąc. Wiem, reset to nie problem, trwa chwilę. A do czego dążę? Do tego, że optymalizacja w N4 leży i kwiczy. Bo zewnętrzne aplikacje nigdy nie będą tak dopracowane do danego telefonu niż fabryczne. Nigdy. Nie wiem jakiego masz Nexusa, ale jak masz "czwórkę" to powinieneś pamiętać słynnego buga z usługami play. Bateria leciała w oczach. Wyszła aktualizacja, usługi play się uspokoiły, ale doszedł bug z siecią wifi. A jedyny bug jaki mam w G2 to czujnik automatycznego podświetlenia- działa często z opóźnieniem, ale mnie to akurat nie przeszkadza bo mam ustawione na stałe. Oczywiście LG się postarało i naprawiło ten bug... dodając gratis bug z wyjściem słuchawkowym... Dlatego od marca wstrzymuję się z aktualizacją.
Co do ramu to wiekszosc nowych telefonow ma go tyle, ze praktycznie nie sposob jest go zapchac
Zawsze się znajdzie fanatyk zapychający RAM "dla frajdy", by napisał, że 2GB to za mało...
majac lg swifta G porownywalem go z blizniaczym nexusem 4 i rowniez pomimo identycznych podzespolow LG byl wyraznie plynniejszy i szybszy, aczkolwek to nie byly jakies spektakularne roznice.
To akurat żadna nowość, bo N4 był dla fanatyków wolnego RAMu, a Swift G dla tych, co po prostu chcą telefonu używać
Mozemy tak sie przerzucac argumentami tylko po co? kazdy ma swoja racje i tyle. Ja nexusa nei kupie bo nie potrzebny mi wykastrowany telefon, do ktorego musze szukac apek i na sile doinstalowywac tylko po to, aby mial odpowiednia funkcjonalnosc.
I to jest główny powód rezygnacji z Nexusa dla większości osób którzy go już nie chcą. W tym ja. Nie bez powodu jest on tańszy od konkurencji.
można dograć ale nei w taki sposób jak w LG.
LG ma swój "patent" na digitizer który działa pasywnie(reaguje dopiero po naciśnięciu) a we wszystkich innych sposobach nato digitizer musi być non stop włączony i czekać na dotyk.
Dokładnie. W innych telefonach ekran musi być ciągle aktywny, pomimo tego, że wygląda na wyłączony. Stąd wyższy pobór energii o którym wspominał Gonzo.
Nie mam nic przeciwko softowi producentow pod jednym warunkiem: zeby dal sie odinstalowac jesli go nie chce - vide: Windows Phone 8.
ShutterStill
27-10-2014, 14:47
Nie mam nic przeciwko softowi producentow pod jednym warunkiem: zeby dal sie odinstalowac jesli go nie chce - vide: Windows Phone 8.
Chyba z żadnego systemu nie da się usunąć softu producenta..
Ja nie mogłem w Samsungach, ajfonach i teraz w Lumia 1520 też ani drgną :(
Chyba z żadnego systemu nie da się usunąć softu producenta..
Ja nie mogłem w Samsungach, ajfonach i teraz w Lumia 1520 też ani drgną :(
W Androidzie się da. Wystarczy do tego root i możesz usunąć co chcesz.
Z ciekawości, jakie oprogramowanie producenta przeszkadza wam na Windows Phone 8.1?
Z ciekawości, jakie oprogramowanie producenta przeszkadza wam na Windows Phone 8.1?
Windows ??
Wkoncu dotarly gadzety z chin do mojego wynalazku :P
Calkiem sprawnie szla paczka bo tylko 2 tygodnie :)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (https://lh3.googleusercontent.com/-wZU4OXAA03U/VE5KwCTpNXI/AAAAAAAAQjs/hQHx8fvJfF0/w800-h532-no/DSC_3206.jpg)
i po nalozeniu :)
źródło (https://lh6.googleusercontent.com/-BlVRjw3T-FA/VE5KwACAJTI/AAAAAAAAQjk/Twel1vPkc9Q/w800-h532-no/DSC_3207.jpg)
źródło (https://lh3.googleusercontent.com/-KubB1SbmreY/VE5KwHblasI/AAAAAAAAQjg/fFgTWtSJt6A/w800-h532-no/DSC_3208.jpg)
"
Napisał Kurtz
źródło (http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?p=3455322#post3455322)
Windows ??"
:mrgreen:
Nokia wypuściła Mapy HERE na Androida, chyba parę dni temu. Już zainstalowałem i działają. :) Może piękne nie są, ale można ściągnąć mapy poszczególnych krajów/obszarów i korzystać off-line.
eristoff
27-10-2014, 17:21
Wkoncu dotarly gadzety z chin do mojego wynalazku :P
Calkiem sprawnie szla paczka bo tylko 2 tygodnie :)
źródło (https://lh3.googleusercontent.com/-wZU4OXAA03U/VE5KwCTpNXI/AAAAAAAAQjs/hQHx8fvJfF0/w800-h532-no/DSC_3206.jpg)
i po nalozeniu :)
źródło (https://lh6.googleusercontent.com/-BlVRjw3T-FA/VE5KwACAJTI/AAAAAAAAQjk/Twel1vPkc9Q/w800-h532-no/DSC_3207.jpg)
źródło (https://lh3.googleusercontent.com/-KubB1SbmreY/VE5KwHblasI/AAAAAAAAQjg/fFgTWtSJt6A/w800-h532-no/DSC_3208.jpg)
gdzie zamawiałeś ?
Ja właśnie dzisiaj zamówiłem dla znajomego zestaw:
http://www.aliexpress.com/snapshot/6304735539.html
i
http://www.aliexpress.com/snapshot/6304747683.html
Czy to jest to samo szkło ? jakie wrażenia z działania? Jeżeli gdzieś indziej zamawiałeś to daj linka
na tył nie byłby lepszy nillkin ?
np taki:
http://www.aliexpress.com/item/Hot-selling-original-NILLKIN-super-frosted-shield-case-for-zte-nubia-z7-mini-case-Mobile-Phone/2023631408.html
gdzie zamawiałeś ?
Ja właśnie dzisiaj zamówiłem dla znajomego zestaw:
http://www.aliexpress.com/snapshot/6304735539.html
i
http://www.aliexpress.com/snapshot/6304747683.html
Czy to jest to samo szkło ? jakie wrażenia z działania? Jeżeli gdzieś indziej zamawiałeś to daj linka
na tył nie byłby lepszy nillkin ?
np taki:
http://www.aliexpress.com/item/Hot-selling-original-NILLKIN-super-frosted-shield-case-for-zte-nubia-z7-mini-case-Mobile-Phone/2023631408.html
Szklo i etui mam z IMAK'a i zamawialem od tego goscia http://www.aliexpress.com/snapshot/6267582027.html http://www.aliexpress.com/snapshot/6267582028.html
etui nillkina nie chcialem bo telefon ma takie fajne plecki, ze szkoda byloby je zakrywac :) Dlatego wzialem przezroczyste etui, kore na zywo wyglada jakby bylo zrobione ze szkla :)
Sam telefon kupowalem w PL bo nie mialem czasu czekac na przesylke jak mi sie moj Swift G rozsypal.
Zonie do Nubii z5s mini wzialem takie cos http://www.aliexpress.com/snapshot/6267582030.html
sokrates
28-10-2014, 11:32
Jak działają tak samo ja na mojej Lumii to jakiś żart. Miesiąc temu jechałem z Rzeszowa do Poznania. Z założenia jechałem najbardziej mi znaną trasą - Rzeszów - Kielce - Łódź - poznań. Włączyłem przez ciekawość Here Drive na Nokii lumii - navi uparła się jechać Autostradą A4 przez kraków, katowice. Praktycznie do samej łodzi uparcie stała przy swoim próbując przy każdej możliwej okazji kierować mnie na tę właśnie trasę. Takie zachowanie jest nie do pomyslenia w Automapie czy Garminie (z tymi nawigacjami jeździłem więc mam porównanie) AM po kilku kilometrach domyśla się jak chce jechać kierowca i przelicza trasę na nowo. Here przez ponad 300km tkwiła przy pierwszej opcji trasy.... to był mój 1 i ostatni kontakt z tym czymś - bo nawigacją bym tego nie nazwał.
P.s. to była próba zacytowania Ekoneta - dot. nawigacji Here na androida. Nie wiem czemu od jakiegoś czasu nie działa mi cytowanie postów na Firefoxie
ShutterStill
28-10-2014, 12:11
Jak działają tak samo ja na mojej Lumii to jakiś żart. Miesiąc temu jechałem z Rzeszowa do Poznania. Z założenia jechałem najbardziej mi znaną trasą - Rzeszów - Kielce - Łódź - poznań. Włączyłem przez ciekawość Here Drive na Nokii lumii - navi uparła się jechać Autostradą A4 przez kraków, katowice. Praktycznie do samej łodzi uparcie stała przy swoim próbując przy każdej możliwej okazji kierować mnie na tę właśnie trasę. Takie zachowanie jest nie do pomyslenia w Automapie czy Garminie (z tymi nawigacjami jeździłem więc mam porównanie) AM po kilku kilometrach domyśla się jak chce jechać kierowca i przelicza trasę na nowo. Here przez ponad 300km tkwiła przy pierwszej opcji trasy.... to był mój 1 i ostatni kontakt z tym czymś - bo nawigacją bym tego nie nazwał.
P.s. to była próba zacytowania Ekoneta - dot. nawigacji Here na androida. Nie wiem czemu od jakiegoś czasu nie działa mi cytowanie postów na Firefoxie
Mi w podobnej sytuacji pomógł wybór jednej z 3 opcji
najszybsza
Najkrótsza
Zbalansowana
Poprostu wybrałem tę którą chciałem.
Może i to nie zawsze rozwiąże sprawę
chudeusz
28-10-2014, 12:40
Here drive to nieporozumienie mniej więcej od czasu nowego windowsa. Wcześniej często korzystałem i działała fajnie. Teraz do miejscowości oddalonej o 5km prowadzi trasą 30km.... Najlepsze jest to, że przejeżdżam przez punkt, który sobie wyznaczyłem a nawigacja nadal uparcie chce mnie wyciągnąć na wycieczkę na kolejne 20km tylko po to, żebym do celu (już osiągniętego) dotarł wyznaczoną przez nią trasą :D. Z fajnej nawigacji zrobili jakiegoś dziwoląga żyjącego własnym życiem :P
W której wersji MIUI masz blokowanie ekranu puknięciem? Serio pytam, WSM Tools nie chodzi dobrze z V6 a kernel nie jest upubliczniony, jak to robisz?
Nie chodziło mi o to, ze w miui tak jest tylko w telefonach z softem producentów. Czyste androida nie mają takich ficzerow.
Ja w telefonie używam nakładki NubiaUI i tutaj jest akurat wybudzanie ekranu puknieciem.
Nie chodziło mi o to, ze w miui tak jest tylko w telefonach z softem producentów. Czyste androida nie mają takich ficzerow.
Ja w telefonie używam nakładki NubiaUI i tutaj jest akurat wybudzanie ekranu puknieciem.
Ok, zrozumiałem to inaczej. BTW, Nexus9 ma tap to wake.
Nokia wypuściła Mapy HERE na Androida, chyba parę dni temu. Już zainstalowałem i działają. :) Może piękne nie są, ale można ściągnąć mapy poszczególnych krajów/obszarów i korzystać off-line.
A działają kolekcje? Jakoś nie mogę zmusić aby na telefonie były widoczne punkty, które dodałem na komputerze w wersji webowej. Może to wina wersji beta?
Mam wielką prośbę. Niech mnie ktoś uświadczy w przekonaniu, że LG G2 to najlepszy smartfon w tej cenie i warto wydać te 1379zł...
eristoff
04-11-2014, 20:23
najlepszy do czego ? Wszystko zależy do czego będziesz go używał i na czym Ci zależy (aparat, bateria, itp)
Dla mnie np obowiązkowo musi być dual sim
Bateria, ma nie mulić przy byle sprawdzaniu maila, aparat to taki na potrzeby instagrama :lol:
Podobno zarządzanie energią ma dobre.
Głównie chodzi mi o to, że czasem wychodzę z domu o 5 rano, a wracam po 20-tej i nie chciałbym się martwić, że muszę się ograniczać z używaniem telefonu, bo braknie baterii. Teraz niestety tak mam w LG L9.
Głównie chodzi mi o to, że czasem wychodzę z domu o 5 rano, a wracam po 20-tej i nie chciałbym się martwić, że muszę się ograniczać z używaniem telefonu, bo braknie baterii. Teraz niestety tak mam w LG L9.
To tylko akumulator na plecach da Ci pewność, że nie braknie prądu.
Bateria w G2 starcza na 4-5 godzin pracy przy oryginalnym sofcie i do max do 7h przy zmodyfikowanym, ze zmniejszonym taktowaniem, napięciem procesora, z wyłączonymi WiFi, 3G, GPS, czy innymi dodatkami.
A... jest jeszcze jedno rozwiązanie, na problemy z małymi bateriami:
http://allegro.pl/nokia-6310-6310i-gwarancja-24h-wys-i4677361761.html
nikoniarz
04-11-2014, 22:32
Screena podaję tylko jako ciekawostkę. Aparat pracował w sieci 2G, bez używania wifi, parę rozmów, soft oryginalny. 90% tego czasu to smsy w nocy, przez co podświetlenie było na poziomie 15%. Aczkolwiek przy normalnym użytkowaniu jest podobnie jak podaje Gonzo- osobiście osiągam czasy ekranu na poziomie 5h (+/- pół godz), podświetlanie auto, tryb pracy WCDMA, często wifi...
https://lh6.googleusercontent.com/-xwE1n74qvaQ/U_m04z_kKQI/AAAAAAAAAzM/jSmktGkIZas/w900-h542-no/2013-11-09-22-35-11.jpg
źródło (https://lh6.googleusercontent.com/-xwE1n74qvaQ/U_m04z_kKQI/AAAAAAAAAzM/jSmktGkIZas/w900-h542-no/2013-11-09-22-35-11.jpg)
Podsumowując- miałem masę telefonów, ale bateria w G2 była najlepsza. Nadmienię, że nie posiadałem żadnego Note. Krótko po premierze nabyłem G2 w cenie 2199 zł. Jakiś czas temu zachciało mi się G3. Po miesiącu wróciłem do G2 za którego dałem 1799 zł, także wg. mnie cena 1379 zł jest świetna jeśli mowa o zupełnie nowym urządzeniu na gwarancji. W G2 irytuje mnie tylko jedna sprawa- wyprofilowanie urządzenia. Ma tak zaokrąglony tył, że ciężko go trzymać pewnie w dłoni. Powoli rozważam przejście na Note 3 lub One Max. Ale niewykluczone, że znów wrócę do G2 :D
coach_lodz
05-11-2014, 10:55
Panowie czy macie jakieś sprawdzone uchwyty samochodowe... do Xperii Z1 Compact?
Panowie czy macie jakieś sprawdzone uchwyty samochodowe... do Xperii Z1 Compact?
Używam dwóch gumek przyczepionych do kratki nawiewu :)
Od wielu lat mam na desce magnesy do telefonów i to jest dla mnie najbardziej optymalne.
Nokia ma świetne uchwyty.
Nokia ma świetne uchwyty.
No, do E52 dawali świetny, lekko na siłę wchodzi LG L9 :)
coach_lodz
05-11-2014, 11:25
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2014/11/448eb191df3c57673f318871bbb12756-1.jpg
źródło (mmg.com.pl/userdata/gfx/448eb191df3c57673f318871bbb12756.jpg)
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2014/11/1701912-1.jpg
źródło (http://www.mp.cz/files/images/products-images/gallery/1701912/1701912.jpg)
ten wygląda chyba oki :)
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2014/11/448eb191df3c57673f318871bbb12756-1.jpg
źródło (http://www.mp.cz/files/images/products-images/gallery/1701912/1701912.jpg)
Mam i polecam z czystym sumieniem, nexus 4 wchodzi z lekkim zapasem.
Uchwyt jest stabilny i nie odkleja sie sam. Uzywam od 1,5 roku i zlego slowa nie powiem.
Mam wielką prośbę. Niech mnie ktoś uświadczy w przekonaniu, że LG G2 to najlepszy smartfon w tej cenie i warto wydać te 1379zł...
Da się go kupić zauważalnie taniej (chyba, że mowa o wersji 32GB), a jeśli chodzi o sam telefon to ja jestem w nim zakochany. Robi wszystko co trzeba, nakładka od LG nie muli i ma sporo przydatnych opcji, a bateria trzyma bardzo zacnie (zresztą koledzy wyżej już to napisali).
No i ma potwierdzony update do Androida 5.0 jeśli ci na tym zależy.
Da się go kupić zauważalnie taniej (chyba, że mowa o wersji 32GB), a jeśli chodzi o sam telefon to ja jestem w nim zakochany. Robi wszystko co trzeba, nakładka od LG nie muli i ma sporo przydatnych opcji, a bateria trzyma bardzo zacnie (zresztą koledzy wyżej już to napisali).
No i ma potwierdzony update do Androida 5.0 jeśli ci na tym zależy.
Biorę! :D
Na telefon chcę mieć fakturę Vat, a nie Vat marża i chcę go kupić w Euro RTV AGD bo tam ostatnio kupuję elektronikę i jestem zadowolony. Chyba żaden inny tego typu sklep czy Komputronik i jemu podobne nie oferują lepszej ceny...
EDIT: w Komputroniku jest za 1349zł
eristoff
05-11-2014, 13:40
Swojego czasu taki właśnie kupiłem w biedronce, bardzo polecam
ShutterStill
05-11-2014, 18:12
Dla Fatmana
http://www.microsoft.com/de-de/mobile/support/
Tel: 069 – 66800990
http://www.microsoft.com/en/mobile/support/software-update/wp8-software-update/availability-in-europe/
Witaj!
2 pierwsze to link i tel do Niemiec a ostatni to ogólnie do europejskiego serwisu.
U mnie się skończyło tak że po 3 mejlach do Amazon.de sami zaproponowali zwrot pieniędzy bo to od nich kupiłem. Najpierw odsyłali mnie do Microsoftu a tam się okazało, że nr seryjny jest z innego regionu i nie podlega naprawie. Amazon się jak zwykle ładnie zachował i oddał pieniądze, a ja kupiłem Note 3 i jeszcze €50 zostało w kieszeni :)
Pozdrawiam
login_87
06-11-2014, 01:12
Biorę! :D
Na telefon chcę mieć fakturę Vat, a nie Vat marża i chcę go kupić w Euro RTV AGD bo tam ostatnio kupuję elektronikę i jestem zadowolony. Chyba żaden inny tego typu sklep czy Komputronik i jemu podobne nie oferują lepszej ceny...
EDIT: w Komputroniku jest za 1349zł
albo 1299zl za biały http://lg.strefamarek.allegro.pl/lg-g2-bialy.html
nikoniarz
06-11-2014, 21:47
Na białym zdecydowanie mniej widać rysy. Wręcz w ogóle ich nie widać... Ale kolor kwestia gustu.
Bateria, ma nie mulić przy byle sprawdzaniu maila, aparat to taki na potrzeby instagrama :lol:
To ja nietypowo zaproponuję BlackBerry Z30.
To ja nietypowo zaproponuję BlackBerry Z30.
Za słaby aparat i brak Androida. ;)
Najlepszy w tej cenie będzie Mi4. Poza tym możesz zawsze kupić za 20 euro fajny powerbank. Zależy jak używasz telefonu. gwarancji nikt ci nie da że ci wystarczy prądu. Mi4 lg g2 Oneplus One - te telefony mają dobre baterie i wpisują się w tę cenę.
Najlepszy w tej cenie będzie Mi4. Poza tym możesz zawsze kupić za 20 euro fajny powerbank. Zależy jak używasz telefonu. gwarancji nikt ci nie da że ci wystarczy prądu. Mi4 lg g2 Oneplus One - te telefony mają dobre baterie i wpisują się w tę cenę.
Jestem pod wielkim wrażeniem Oneplus One, tylko jest trochę za duży.
Od wczoraj miałbym G2, tylko dopadła mnie grypa, więc może poczekam jeszcze z miesiąc i kupię, a może będą tańsze...
a ja polecę swojego chińczyka czyli zte Nubia z7 mini. bebechy na takie jak g3 czy s5 poza ekranem bo jest tylko fullhd co mi w zupełności wystarcza. bateria przy intensywnym użytkowaniu trzyma 1 dzień, a przy spokojnym ponad 2 dni. jego przewaga nad innymi są dwa sloty na kartę SIM. aero2 śmiga elegancko. telefon jest świetnie wykonany, ma elegancki wygląd i kosztuje tylko ok 1000zl :)
Jakbym kupował chinola, to brałbym Huawei Ascend P7, ma ktoś? :)
Chociaż z tego co czytam to z baterią słabo...
Ja za kolegą, polecam mi4.
Mam mi3 i jestem bardzo zadowolony.
Oprócz fajnego telefonu jest bardzo fajny system miui polska.
nikoniarz
07-11-2014, 18:50
a ja polecę swojego chińczyka czyli zte Nubia z7 mini. bebechy na takie jak g3 czy s5 poza ekranem bo jest tylko fullhd co mi w zupełności wystarcza. bateria przy intensywnym użytkowaniu trzyma 1 dzień, a przy spokojnym ponad 2 dni. jego przewaga nad innymi są dwa sloty na kartę SIM. aero2 śmiga elegancko. telefon jest świetnie wykonany, ma elegancki wygląd i kosztuje tylko ok 1000zl :)
Bardziej precyzyjniej będzie, jak podasz ile w ciągu tego dnia osiągasz czasu pracy ekranu, bo to bardziej realny czas pracy urządzenia, oraz czym dla Ciebie jest jeden dzień? Bo dla jednego jeden dzień to od 10ej do 21 ej, dla dla drugiego od 6ej do 22ej, a dla kolejnego to pełna doba...
Ja osobiście polecę G2 jeśli komuś zależy na baterii oraz ogólnej użyteczności. Nie polecę go komuś kto potrzebuje wygodnego w trzymaniu fona- jest śliski i niepewny. Do tego stopnia, że rozważam zakup Note 4 lub chociażby Note 3...
jeden dzień to dla mnie dzień w pracy czyli telefon odłączony od ładowarki o 6 rano. wracam ok 21 i zawsze trochę baterii zostaje. teraz mam 18 godzin na baterii i ekran włączony przez 3 godziny. cały czas transmisja danych aktywna lub wifi.
przy spokojnym używaniu wygląda to tak:
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2014/11/338f78e6de31510f45f59d577ec78e57-2.jpg
źródło (http://tapatalk.imageshack.com/v2/14/11/07/338f78e6de31510f45f59d577ec78e57.jpg)
nikoniarz
07-11-2014, 19:00
jeden dzień to dla mnie dzień w pracy czyli telefon odłączony od ładowarki o 6 rano. wracam ok 21 i zawsze trochę baterii zostaje. teraz mam 18 godzin na baterii i ekran włączony przez 3 godziny. cały czas transmisja danych aktywna lub wifi.
Czyli 3 h użytkowania telefonu. Dla mnie to za mało, szczególnie jeśli chodzi o taki okres czuwania. Ale każdy kupuje sprzęt pod swoje wymagania, więc nie odbieraj tego jako zarzutu.
3 godziny, ale zostało mi jeszcze 38% baterii. do tego przez jakieś 2 godziny miałem aktywne 2 karty sim i tethering po wifi.
Mnie tam nigdy prądu nie brakuje mając w telefonie baterię 3000 i 6000 mAh ;)
http://tapatalk.imageshack.com/v2/14/11/07/5e1dd7a93123778d236e1af1984d0448.jpg
Mi3 dzisiaj.
Bardziej precyzyjniej będzie, jak podasz ile w ciągu tego dnia osiągasz czasu pracy ekranu, bo to bardziej realny czas pracy urządzenia, oraz czym dla Ciebie jest jeden dzień? Bo dla jednego jeden dzień to od 10ej do 21 ej, dla dla drugiego od 6ej do 22ej, a dla kolejnego to pełna doba...
Ja osobiście polecę G2 jeśli komuś zależy na baterii oraz ogólnej użyteczności. Nie polecę go komuś kto potrzebuje wygodnego w trzymaniu fona- jest śliski i niepewny. Do tego stopnia, że rozważam zakup Note 4 lub chociażby Note 3...
Z tym czasem ekranu to jest różnie... jak ktoś sporo gada, to czas pracy ekranu ma nieduży, a bateria i tak schodzi.
A co do G2 i jego śliskości - Nillkin Super Frosted Shield i problem z głowy.
A co do Mi3 - też się zastanawiałem, ale jednak wolę G2. Cena w miarę podobna, a jest mniejszy, z większym ekranem i nieco lepszym aparatem (stabilizacja optyczna). Reszta bebechów tak samo.
Mi4 polecę jeszcze raz. Bebechy, wykonanie, cena i bateria na najwyższym poziomie. 300 euro za taki telefon to promocja.
Jak dla mnie Mi4 z daleka wygląda jak ajfon, a nie chcę żeby mnie z tym kojarzono. ;)
nikoniarz
07-11-2014, 23:17
A co do G2 i jego śliskości - Nillkin Super Frosted Shield i problem z głowy.
Tu masz racje. Rowniez tego uzywam. Ale wbrew sobie. Bo nie po to kupuje telefon aby wsadzac go w jakies badziewie czy oklejac folia. To samo mam odnosnie szybek ochronnych na wyswietlacze w aparatach czyli krotko mowiac- nigdy w zyciu!
Jak dla mnie Mi4 z daleka wygląda jak ajfon, a nie chcę żeby mnie z tym kojarzono. ;)
No tak to najwazniejsze. Z daleka być może i tylko od frontu. Nie mam więcej pytań. :-)
.:Gerard:.
08-11-2014, 01:46
W dobrej cenie kupiłem Samsunga GALAXY S3 Neo za 199 € musiałem odkupić zonie bo zalałem jej S2, jako kobieta wymagania miała proste, miał być duży :wink:
czy Google Maps Navigation to dobra nawigacja ? czy sa darmowe lepsze ?
Nawigacja google nie jest zła, ale działa tylko on-line i potrzebuje dość dużo danych.
Innych darmowych ze szczegółowymi i w miarę często aktualizowanymi mapami nie ma.
Z płatnych polecam Sygic'a - można trafić na promocję gdy cała Europa kosztuje ~100zł (25âŹ).
nikoniarz
08-11-2014, 10:31
Nawigacja google nie jest zła, ale działa tylko on-line i potrzebuje dość dużo danych
300-kilometrowa trasa pochlania az 1MB danych...
08-11-2014, 12:42
Nawigacja google nie jest zła, ale działa tylko on-line i potrzebuje dość dużo danych.
Innych darmowych ze szczegółowymi i w miarę często aktualizowanymi mapami nie ma.
Z płatnych polecam Sygic'a - można trafić na promocję gdy cała Europa kosztuje ~100zł (25âŹ).
300-kilometrowa trasa pochlania az 1MB danych...
Danych z pakietu ma wystarczająco, wcześniej miała navigon który był aktywny do końca tamtego roku a ze rzadko używa to dlatego szukam wersji darmowej
Google Maps Navigation juz wgrana, niech po testuje, dużo jeździ rowerem a tu jest szybkie przełączanie tras.
Niech sie cieszy, jak będzie jej rwało albo źle nawigowało to będę o tym pierwszy wiedział :wink:
Dzieki
Tu masz racje. Rowniez tego uzywam. Ale wbrew sobie. Bo nie po to kupuje telefon aby wsadzac go w jakies badziewie czy oklejac folia. To samo mam odnosnie szybek ochronnych na wyswietlacze w aparatach czyli krotko mowiac- nigdy w zyciu!
Pewnosc uchwytu jest chyba bardzo nisko na liscie priorytetow producentow telefonow. Sliskosc wydaje proporcjonalna do ceny :-)
nikoniarz
08-11-2014, 13:00
Pewnosc uchwytu jest chyba bardzo nisko na liscie priorytetow producentow telefonów.
Dlatego też rozważam zakup Note 3 bądź 4. Pod tym względem to na prawdę bardzo wygodny w użyciu telefon. Podobnie jak One Max.
Danych z pakietu ma wystarczająco, wcześniej miała navigon który był aktywny do końca tamtego roku a ze rzadko używa to dlatego szukam wersji darmowej
Pisałem to raczej z ironią :) Ilość pobieranych danych można pominąć, a mapy załadować off-line. Ja również używam nawigacji sporadycznie, i dlatego w zupełności wystarczam mi guglowska.
ShutterStill
09-11-2014, 00:50
Z płatnych polecam Sygic'a - można trafić na promocję gdy cała Europa kosztuje ~100zł (25â�Ź).
A jak jest z Nokia maps na androida?
Płatne? Nie mam jak sprawdzić teraz.
Tam jest opcja offline
Edit
Już widzę że są dopiero testowane i nie ma w sklepie
Mapy Nokii są bezpłatne, ale wszyscy klna na nie ile wlizie.
Co do kosztów - Sygic ma dożywotnią licencję i aktualizacje. Jest to aktualnie najtańsza nawigacja.
A google mapa - ten 1MB to na samo wyliczenie trasy.
Prudnik - Opole - Prudnik (ok 120 km z jazdą po Opolu) zżarło ponad 100 MB. I nie było by w tym nic złego... gdyby nie dziury w zasięgu i wtedy navi leży i kwiczy.
Szukam czegoś na dwie karty sim. Raczej niekoniecznie pod aero. Ideał to LG G2. Znacie jakieś odpowiednik dual sim?
Szukam czegoś na dwie karty sim. Raczej niekoniecznie pod aero. Ideał to LG G2. Znacie jakieś odpowiednik dual sim?
Witaj
Masz do wyboru polskich producentów takich jak:
# myPhone
# Prestigio.
Obu producentów sprawdzonych przez moich znajomych. Godni polecenia są.
Jeśli mowa o LG G2 to tak w paru zdaniach o ile lepszy jest od Nexus 4. Nie to żeby mi nexus przeszkadzał ale czeka mnie wymiana baterii no i może LTE by się przydało zwłaszcza że będe miał w taryfie od lutego
Zte Nubia z7 mini. Bebechy takie jak g3 (snapdragon 801), dual sim, ekran 5" fullhd igzo produkcji Sharpa, lte, aparat 13 mpix od Sony exmor z optyczna stabilizacja obrazu, slot na karty sd.
Zte Nubia z7 mini. Bebechy takie jak g3 (snapdragon 801), dual sim, ekran 5" fullhd igzo produkcji Sharpa, lte, aparat 13 mpix od Sony exmor z optyczna stabilizacja obrazu, slot na karty sd.
Wygląda ładnie. Tylko bateria jak na taki ekran strasznie mała :( On ma fizyczne przyciski?
Tak ma fizyczne w postaci czerwonych kropek obok kółka.to kółko oprócz przycisku home jest także dioda powiadomień. Bateria może nie jest wielka ale telefon spokojnie nawet dwa dni trzyma przy spokojnym traktowaniu. Właśnie ekrany Sharpa igzo są tak zaprojektowane żeby miały mały pobór prądu.
ShutterStill
09-11-2014, 11:40
Nokia maps
http://here.com/beta/android/?lang=en-US
ShutterStill
09-11-2014, 11:43
Nubia z7 mini z wysyłką za darmo
http://www.aliexpress.com/item/ZTE-Nubia-Z7-mini-Z7mini-in-stock-4G-Qualcomm-MSM8974AA-2-0GHz-5-0-FHD-1920x1080/1975926458.html
Ja radzę telefon kupować u sprawdzonego sprzedawcy. Na forum telchina jest lista Zaufanych,nawet zniżki dają .
nikoniarz
09-11-2014, 12:07
Prudnik - Opole - Prudnik (ok 120 km z jazdą po Opolu) zrzarło ponad 100 MB. I nie było by w tym nic złego... gdyby nie dziury w zasięgu i wtedy navi leży i kwiczy.
To chyba mape ladowales na bieżąco podczas jazdy. Zaladowanie mapy w domu przez wifi i pozniej mozna zapomniec o kolejnych danych. Zabiera okolo 1 mb za wyznaczenie trasy. Jesli z niej nie zjedziesz to tak jak pisalem wczesniej- 300km trasa pochlonela okolo 1mb danych. Kazde zjechanie z trasy to kolejne wyliczenie od nowa, wiec zapewne kolejne 1mb.
Swoja droga- wczoraj zainstalowalem AutoMape i przyznam ze cena nie jest jakas zaporowa- roczna licencja to 90 zl, dwuletnia 150 zl. Ciekawe jak sie sprawdzi.
Akurat Nubia nie ma takich samych bebechów co G3. ZTE ma Snapdragona MSM8974-AA - czyli to jest to samo co 800-tka w G2 i Nexus 5, tylko już za czasów 805-tki i został nazwany 801.
Jednak nie do końca to samo:
androidcommunity.com/qualcomm-snapdragon-800-and-801-variants-demystified-20140311/
nikoniarz
09-11-2014, 14:52
Wg. większości informacji jakie można znaleźć w sieci jest tak jak podaje GonzoG...
A czytałeś to co wrzuciłem powyżej?
nikoniarz
09-11-2014, 15:07
Czytałem. Poczytaj też to http://www.ibtimes.com/qualcomm-snapdragon-800-vs-qualcomm-snapdragon-801-chipsets-are-more-different-people-believe i to http://system-on-a-chip.findthebest.com/l/436/Qualcomm-Snapdragon-800-MSM8974AA
Jednak nie do końca to samo:
androidcommunity.com/qualcomm-snapdragon-800-and-801-variants-demystified-20140311/
Nie ma znaczenia czy nazywa się 800, 801, czy nawet 8001.
To są nazwy handlowe, nie mające żadnego odwierciedlenia. Jedyne oznaczenie jakie jest tu ważne to symbol układu, a ten jest MSM8974-AA i tylko to oznacza jaki jest to procesor - a to jest dokładnie to samo co w N5 i G2.
Różnica między tymi 800 i 801 to tylko drobne zmiany kosmetyczne w topografii. Osiągi obu procesorów są takie same.
nikoniarz
09-11-2014, 15:46
Faktycznie są bardzo sprzeczne informacje dotyczące serii procesora. Ale podchodząc do tematu rozsądniej i na spokojnie- różnic między tymi prockami pewnie nie ma (mam na myśli S801 2GHz z Nubii vs S800 2.26 GHz z G2). Z punktu widzenia klienta nazwa raczej nie gra roli (o czym wspomniał wyżej Gonzo), no chyba, że ktoś leci na marketingowy bełkot. Warto bardziej wziąć pod uwagę czym jeszcze różnią się te telefony i co może być istotne dla konkretnego użytkownika:
- Nubia obsługuje karty pamięci, G2 nie
- G2 posiada NFC, IR a Nubia nie
- G2 ma obsługę SlimPort, OTG, USB Host, nie wiem jak z tym w Nubii
- wideo 60fps w G2 vs. 30 fps w Nubii
- przednia kamerka w Nubii ma znacznie większą rozdzielczość
- bateria na plus dla G2
- nie wiem jak z ergonomią w Nubii, ale strzelam w ciemno, że tak źle jak w G2 na pewno nie jest.
- nie bez znaczenia mogą być autorskie dodatki w oprogramowaniu (mam na myśli te użyteczne).
Także Nubia tańsza, ale raczej kosztem czegoś...
We wszystkich artykulach widac roznice pomiedzy 800, a 801.
wersja 8974AA w 800 i 801 taktowanie oraz ISP maja takie samo, ale juz 801 nie obsluguje standardu pamieci emmc 5.0 oraz nie ma obslugi dual sim (dsda). akze tutaj juz widac, ze jest to zmodyfikowany procesor pomimo tego, ze oba nosza takie samo oznaczenie. Poza tym snapek 800 ma grafike adreno 330 o taktowaniu 450, a w 801 ten sam uklad ma taktowanie 578. takze nei mowicie, ze to jest identyczny uklad bo tak nie jest. nie sa to wielkie roznice, ale jednak sa.
Nubia tez ma hosta usb oraz otg. Nubia ma cos czego nie ma LG, a mianowicie w pelni manualny aparat. mozna ustawic przyslone recznie, czas ekspozycji i osobno po zlapaniu ostrosci ustawic punkt pomiaru swiatla.
Nubia jest taknsza jak wiekszosc chinskich telefonow (Nubia Z7 juz taka tania nie jest bo prawie 2 razy drozsza od wersji mini i max) co nie zmienia faktu, ze prawie kazdy chonski telefon jest tanszy od koreanskiego pomimi, ze maja podobne podzespoly. Moja, zona ma Nubie Z5s mini ktora lata na snapku 600, takim jak ten w galaxy s4, ma tez 2 b ramu i inne bajery, a kosztuje ok 650 zl.
nikoniarz
09-11-2014, 16:54
snapek 800 ma grafike adreno 330 o taktowaniu 450, a w 801 ten sam uklad ma taktowanie 578. takze nei mowicie, ze to jest identyczny uklad bo tak nie jest
Wersja z taktowaniem 450 mhz rowniez jest. A co do roznic w wydajnosci to pewnie w benchmarkach takowe sa. Ale i tu G2 nie ma sie czego wstydzic ze swoimi 37 tys pkt. A Nubia ile ma? Tylko nie mow ze nie sprawdzales bo chyba jednak jestes telefonicznym cyferkowcem.
We wszystkich artykulach widac roznice pomiedzy 800, a 801.
wersja 8974AA w 800 i 801 taktowanie oraz ISP maja takie samo, ale juz 801 nie obsluguje standardu pamieci emmc 5.0 oraz nie ma obslugi dual sim (dsda). akze tutaj juz widac, ze jest to zmodyfikowany procesor pomimo tego, ze oba nosza takie samo oznaczenie. Poza tym snapek 800 ma grafike adreno 330 o taktowaniu 450, a w 801 ten sam uklad ma taktowanie 578. takze nei mowicie, ze to jest identyczny uklad bo tak nie jest. nie sa to wielkie roznice, ale jednak sa.
Nubia tez ma hosta usb oraz otg. Nubia ma cos czego nie ma LG, a mianowicie w pelni manualny aparat. mozna ustawic przyslone recznie, czas ekspozycji i osobno po zlapaniu ostrosci ustawic punkt pomiaru swiatla.
Nubia jest taknsza jak wiekszosc chinskich telefonow (Nubia Z7 juz taka tania nie jest bo prawie 2 razy drozsza od wersji mini i max) co nie zmienia faktu, ze prawie kazdy chonski telefon jest tanszy od koreanskiego pomimi, ze maja podobne podzespoly. Moja, zona ma Nubie Z5s mini ktora lata na snapku 600, takim jak ten w galaxy s4, ma tez 2 b ramu i inne bajery, a kosztuje ok 650 zl.
Widać, że nie potrafisz czytać specyfikacji CPU.
MSM8974-AA maja wszystkie taktowania identyczne. eMMC jest może i v5, ale tylko na papierze, bo taktowanie szyny jest takie samo jak w 800-ce, więc nie będzie żadnych różnic.
S800 też obsługuje dual-sim, nawet dual stand-by, ale nie potrafi działać równolegle na obu - czyli nie można na jednej prowadzić rozmowy, a z drugiej s tym samum czasie korzystać z internetu.
A czepiając się już szczegółów, to Z7 mini jest taktowana 2.0 GHz, a G3 taktowany 2.5GHz.
GPU w Z7 mini ma 450MHz, G3 578MHz, szyna pamięci w Z7 mini 800MHz, w G3 933MHz...
Tez cos w okolicach 37-38 tys pkt w antutu bylo jak robilem. Ale nie oszukujmy sie bo w codziennym uzytkowaniu raczej nikt nie zauwazy roznicy miedzy telefonem co ma 30 tys punktow, a takim co ma 40 tys :)
Gonzo Ty jak zwykle bedziesz sie staral udowodnic swiatu, ze jestes najmadrzejszy i tylko Twoja racja jest sluszna.
Nubia ma obnizone taktowanie to prawda, ale to po to zeby wydluzyc zywotnosc baterii, poza tym wg kilku zrodel gpu nie ma 450 ale wlasnie 578.
zes sie uczepil tego G3 jak nie wiem co, jak nigdzie nie pisalem, ze jest szybszy tylko, ze ma prawie takie same bebechy.
Nubia kosztuje niecale 1000 zl, a G3 prawie dwa razy tyle za prawie identyczna wydajnosc. Jak lubisz to jaraj sie dalej tymi cyferkami, ja z telefonu jestem zadowolony i tylko tyle mnie obchodzi.
Udowodnij mi prosze brak roznicy pomiedzy emmc 4.5, a 5.0 - skoro twierdzisz, ze ich nie ma to poprosze o dowody.
wersja 4.5 ma max przepustowosc 200 MB/s, a 5 dwa razy wiecej czyli 400 MB/s. Jak dla mnie to spora roznica, no ale Ty uwazasz inaczej.
Ja nie pisalem, ze 801 odblusguje dual sim tylko DSDA czyli dual sim dual active, no ale dla Ciebie to zapewne zadna roznica.
nikoniarz
09-11-2014, 18:23
Tez cos w okolicach 37-38 tys pkt w antutu bylo jak robilem. Ale nie oszukujmy sie bo w codziennym uzytkowaniu raczej nikt nie zauwazy roznicy miedzy telefonem co ma 30 tys punktow, a takim co ma 40 tys :)
Święta prawda. Telefon ma działać i tylko to się liczy. Cyferki to nie wszystko. Doskonale przekonałem się o tym przesiadając się z S3 na N4, i później z G2 na G3. Dla mnie liczy się jak tel spisuje się w zadanych mu prze ze mnie celach.
A co do benchmarka- widzę, że im nowszy, tym więcej punktów :D Rok temu miałem na jakiejś wersji 3.x 37k, a dziś na najnowszej lekko ponad 40k... Jak tak dalej będzie to może za rok będzie 50k :D
Gonzo Ty jak zwykle bedziesz sie staral udowodnic swiatu, ze jestes najmadrzejszy i tylko Twoja racja jest sluszna.
Nubia ma obnizone taktowanie to prawda, ale to po to zeby wydluzyc zywotnosc baterii, poza tym wg kilku zrodel gpu nie ma 450 ale wlasnie 578.
Czy twierdzisz, że Qualcomm pieprzy bzdury podając parametry swoich procesorów, a twoje źródła mają rację ??
Co do taktowania - nie ma większego wpływu na zużycie prądu, szczególnie, że jest zmniejszone z max 2.26, do 2.0, a przy tych prędkościach wszystkie 800-tki pracują przy standardowym zasilaniu.
zes sie uczepil tego G3 jak nie wiem co, jak nigdzie nie pisalem, ze jest szybszy tylko, ze ma prawie takie same bebechy.
Nie ja się czepiłem, a Ty.
O początku, gdy tylko coś piszesz na temat ZTE, to pierwsze co pada, to twierdzenie, że ma identyczne, a nie prawie takie same, bebechy co G3.
Udowodnij mi prosze brak roznicy pomiedzy emmc 4.5, a 5.0 - skoro twierdzisz, ze ich nie ma to poprosze o dowody.
wersja 4.5 ma max przepustowosc 200 MB/s, a 5 dwa razy wiecej czyli 400 MB/s. Jak dla mnie to spora roznica, no ale Ty uwazasz inaczej.
No i co z tego, że obsługuje, a dokładniej, że ma możliwości obsługi eMMC 5.0.
Magistrala i tak jest identyczna co w 800-ce, więc działać będzie jednakowo.
eristoff
09-11-2014, 18:42
jak już piszecie o nubii z7 mini, to ja tylko chciałem napisać że 3 dni temu też ją kupiłem na pandawillu w promocji :
http://www.pandawill.com/zte-nubia-z7-mini-smartphone-4g-lte-50-inch-sharp-fhd-screen-130mp-2gb-16gb-black-p93799.html
279,99$ - 21$(kupon) - 4,75$(reward points) = 254,24 $ + 9,99$(szkło nillkin) + 6,49$(case nillnika), razem wyszło na PLN 918 zł, płatne paypalem
Jak ktoś będzie chciał kupić to niedługo czarny piątek, też pewnie będą promocje.
A na telefon już się nie mogę doczekać, wymieniam mojego JIAYU G4 Advanced,
Na aliexpress teraz 11 listopada ma byc mega wyprzedaz wiec bedzie tez mozna zlowic dobre okazje :)
Pandawill nie ma czasem magazynu w EU? bo cos mi si eo uszy obilo, ze mieli tworzyc magazyn i wysylac towar z niego dla klientow z europy.
eristoff
09-11-2014, 18:52
Raczej nie ma bo przez ostatnie dwa lata zamówiłem u nich kilkanaście telefonów i kilka tabletów i wszystko szło prosto z Chin, na aliexpressie kupon tylko do 15$ można było wyhaczyć (ja złapałem 10 $ kupon), przesyłkę pandawill wysłał TNT post (idzie przez Holandię). Jako ciekawostka, pandawill od niedawna wprowadził ubezpieczenie od VATu.
Na aliexpress teraz 11 listopada ma byc mega wyprzedaz wiec bedzie tez mozna zlowic dobre okazje :)
A wiesz dlaczego 11 listopada? Nie, nie dlatego, ze to dzien niepodleglosci w PL :twisted: W Chinach to dzien samotnych wiec z tej okazji moga se cos kupic, zeby poprawic sobie humor - praktycznie wszystkie sklepu w necie maja promocje od tygodnia albo i dluzej (a jutro beda najwieksze) :twisted:
Tak Wiem.dzień singla czy jakoś tak się to zwie :)
Podpowiecie coś ws. pierwszego smartfona dla osoby, która do tej pory używała tradycyjnego telefonu? Telefon (oprócz standardowego zastosowania) miałby być używany również do sprawdzania poczty, ew. czytania wiadomości przez internet. Chętnie przyjmę wszelkie propozycje :)
Coś w miarę mocnego, żeby się nie zniechęcić. Koledzy pokazali kilka chińskich wynalazków - fajne mogą być.
nikoniarz
10-11-2014, 11:10
Coś w miarę mocnego, żeby się nie zniechęcić.
Do poczty, internetu i dzwonienia? Bez przesady. Raczej coś z dobrze zoptymalizowanym softem...
Podpowiecie coś ws. pierwszego smartfona dla osoby, która do tej pory używała tradycyjnego telefonu? Telefon (oprócz standardowego zastosowania) miałby być używany również do sprawdzania poczty, ew. czytania wiadomości przez internet. Chętnie przyjmę wszelkie propozycje :)
Podaj cenę i wielkość jaka wchodzi w grę.
Mapy Nokii są bezpłatne, ale wszyscy klna na nie ile wlizie.
Co do kosztów - Sygic ma dożywotnią licencję i aktualizacje. Jest to aktualnie najtańsza nawigacja.
Prudnik - Opole - Prudnik (ok 120 km z jazdą po Opolu) zżarło ponad 100 MB. I nie było by w tym nic złego... gdyby nie dziury w zasięgu i wtedy navi leży i kwiczy.
Google mapy wczytują całą mapę na trasę, którą wyznaczysz nawet bez zasięgu powinieneś dostawiać wskazówki i mieć wyświetlaną trasę. Na iphonie tak to działa.
Testuję mapy nokii bo służbowo dostałem smartfona z windowsem. Nie klnę jeżdżąc po śląsku, zawsze trafia do celu. Mapy można pobrać offline. Zupełnie fajnie jak na darmowy produkt.
Do poczty, internetu i dzwonienia? Bez przesady. Raczej coś z dobrze zoptymalizowanym softem...
Podaj cenę i wielkość jaka wchodzi w grę.
Co do wielkości - widziałem u kogoś Samsung galaxy mini (nie wiem która wersja) - taka wielkość by wystarczyła.
Co do ceny - chyba te galaxy mini są po około 500 zł. Da się taniej? Pewnie się da, ale czy warto płacić taniej i być niezadowolonym? Czy też trzeba te 500 zł przeznaczyć na takie wymagania?
Do poczty, internetu i dzwonienia? Bez przesady. Raczej coś z dobrze zoptymalizowanym softem.
Jak będzie miał 512 ramu to i soft mu nie pomoże. Aplikacje otwierają się wieki, wieszają...
fajne są poprzednie flagowce ale za 500 to nie da rady. Miło po prostu mieć telefon z s400 albo s600 i 2gb ramu - wtedy po prostu wszystko działa jak należy.
Genialny wybór to htc one m7. Dobry soft, dobra specyfikacja i do tego dostanie jeszcze lizaka.
nikoniarz
10-11-2014, 11:47
Nawet 2GB ramu może być zbyt mało czego dobrym przykładem jest S4... Niby mocny, a zamula i zawiesza...
Samsung to nie jest dobry wybór. Wiemy to wszyscy. No chyba, że mi soft zmienić.
nikoniarz
10-11-2014, 11:53
Dlatego nie można wyogólniać że mocny= szybki. Jak kolega sprecyzuje cenę to będzie można coś doradzić.
Ale nie można mówić, że do poczty to byle bieda wystarczy.
Dlatego nie można wyogólniać że mocny= szybki. Jak kolega sprecyzuje cenę to będzie można coś doradzić.
Sprecyzowałem: ok 500 zł. A jeszcze chętniej, jeśli będzie mniej ;)
No to Lumia. Tania szybka i idealna jako pierwszy smartfon.
No to Lumia. Tania szybka i idealna jako pierwszy smartfon.
Dzięki za ciekawą propozycję. A ewentualnie coś z Androidem polecicie?
Moto G
Klepane i smyrane po ekranie szmartfona
To teraz kosztuje 500 PLN?
Używane można za tyle wyrwać.
Klepane i smyrane po ekranie szmartfona
11-11-2014, 21:46
Nie wiem czy było
Nie nadążam za nowinkami a ze dzieci mi wgrały to się dziele dalej
Viber - połączenia nawet międzynarodowe za darmo
Viber - połączenia nawet międzynarodowe za darmo
Znałem zanim to było modne, ale uważam że takie średnie. Jak dla mnie to samo co skype czy google hangouts.
11-11-2014, 21:57
Znałem zanim to było modne, ale uważam że takie średnie. Jak dla mnie to samo co skype czy google hangouts.
Rozmowy miedzy DE-USA z PL czy NL połączenie ma spooro lepsze niz skype
w fb tez sa polaczenia glosowe
a uzywajac hangouts androidowy mozna na telefony w USA i CAN dzwonic za friko
tu do poczytania:
http://googleblog.blogspot.com/2014/09/call-me-maybe-introducing-free-voice.html
tutaj mozna sprawdzic gdzie jeszcze zadzwonimy za darmo:
https://www.google.com/voice/b/0/rates?hl=en&p=hangout
Czy to aby możliwe?
http://www.standardgsm.com/product-pol-258-LEGENDRANA-BIZNESOWA-NOWA-NOKIA-6310i-.html
W sensie, że oryginał. Kupiłbym.
Bardzo, bardzo ciekawy artykulik o tym, co nasi operatorzy sieci uważają za LTE.
http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,16951388,Zrobieni_w_szybki_Internet__Czy_ Play_wprowadza_klientow.html#BoxSlotI3img
Kiedyś się rozpisywałem (porady dla bognik) o tym, że kupiłem kilka starterów z róznych sieci i że Plus wygrał baaaardzo jesli chodzi o szybkośc i zasięg. Ten artykuł mówi o tym, dlaczego tak jest. Play nie daje 4G. Ach ten marketing.
Sygic ma dożywotnią licencję i aktualizacje. Jest to aktualnie najtańsza nawigacja.Tylko mapy ma aktualizowane po roku ;) Po takim czasie pokazał się wybudowany u nas most. Ciekawe, że TOM TOM też ma taki ogon. No i mapy Sygic pokazują ograniczenia prędkości, ale prawidłowo robią tak w 70-80% tego co jest naprawdę. Czasami pokazują inne ograniczenie niz jest (np 50 km zamiast 70), czasami pokazują poczatek ograniczenia w innym miejscu, czasami w ogóle nie pokazują ograniczenia jakie jest. I nie chodzi tu wcale o to, że ostatnio zmieniono ograniczenia prędkości. Navi miałem właczone w miejscach, które doskonale znam, od lat bez zmian oznakowania. No i się nie zgadza. Trochę za często by mozna było ufać navi w tym względzie.
Czy to aby możliwe?
http://www.standardgsm.com/product-pol-258-LEGENDRANA-BIZNESOWA-NOWA-NOKIA-6310i-.html
Przypuszczam, że wątpię.
Przechodzone bebechy w mniej lub bardziej udanej podróbce obudowy. Z najwyższą ostrożnością bym do tego podchodził.
Czy to aby możliwe?
Osobiście wątpię w oryginalność.
Sprawdzenie numeru IMEI telefonu i porównanie z tym na wewnętrznej naklejce i pudełku może coś wyjaśni.
Z regulaminu sklepu:
...prowadzony jest przez Advanced International Trading Limited z siedzibą w Hong Kongu, przy 3F JONSIM PALACE 228 QUEENS ROAD EAST WANCHAI
Tylko mapy ma aktualizowane po roku ;) Po takim czasie pokazał się wybudowany u nas most. Ciekawe, że TOM TOM też ma taki ogon. No i mapy Sygic pokazują ograniczenia prędkości, ale prawidłowo robią tak w 70-80% tego co jest naprawdę. Czasami pokazują inne ograniczenie niz jest (np 50 km zamiast 70), czasami pokazują poczatek ograniczenia w innym miejscu, czasami w ogóle nie pokazują ograniczenia jakie jest. I nie chodzi tu wcale o to, że ostatnio zmieniono ograniczenia prędkości. Navi miałem właczone w miejscach, które doskonale znam, od lat bez zmian oznakowania. No i się nie zgadza. Trochę za często by mozna było ufać navi w tym względzie.
Częściej aktualizowana jest tylko AM.
Sygic korzysta głównie z map TomTom'a. W niektórych krajach mają tylko dodatkowo innych dostawców.
A navi nie jest od ufania jej co do znaków - od tego jest kierowca, aby patrzył na drogę.
A i częstotliwość aktualizacji jest częstsza. To czy daną drogę dorzucą teraz czy później zależy głównie od polskich organów odpowiedzialnych za przekazywanie tych informacji.