PDA

Zobacz pełną wersję : GSM, wybór telefonu, smartfonu, porady itp.

Strony : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 [15] 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61

grzegorzant
07-09-2011, 21:09
nikt nic ?

andrstac
08-09-2011, 20:34
Jeśli chodzi o słuchawkę, to na dniach kupuję Nokię BH-607. Dlaczego? Bo ma bardzo dobrą jakość dźwięku i obsługuje kilka urządzeń na raz (noszę dwa telefony - służbowy i prywatny).

Otiv
14-09-2011, 16:08
Panowie jak to wygląda, kupić samsunga galaxy z sieci orange i czy ten soft różni się od tego ze sklepu i jakie są ograniczenia ?
Czy ewentualne przegranie softu grozi utratą gwarancji ?

prz3mo
14-09-2011, 19:10
Panowie jak to wygląda, kupić samsunga galaxy z sieci orange i czy ten soft różni się od tego ze sklepu i jakie są ograniczenia ?

Tak, niestety Orange branduje soft smartfonów. Nie są to jakieś duże zmiany, ja w SGS2 zauważyłem tylko dodatkowy pulpit Orange i tapetę. Jest też simlock.
Z tego co wiem obecnie są sposoby, że bez problemu można wgrać inny soft, tak by nie stracić gwarancji.

Polecam lekturę tych dwóch forum:
http://forum.android.com.pl/
http://www.ipmart-forum.pl/index.php

Gio
14-09-2011, 20:56

Jak wgrasz oficjalny niebrandowany soft samsunga to nikt nie będzie miał podstaw do odrzucania gwarancji.
Inna sprawa, że mnie się nigdy telefon nie zepsuł. A na moim sgs2 przestałem już nawet kasować licznik ilości wgrań customizowanych kerneli, który aktualnie wskazuje liczbę 14:-)

Natapatokowane.

krzysztof jot
14-09-2011, 22:04
Jak wgrasz oficjalny niebrandowany soft samsunga to nikt nie będzie miał podstaw do odrzucania gwarancji.
...

nie mieszaj człowiekowi w głowie - oficjalnie będzie miał podstawy.
Brandowany soft, to brandowany, ma inny kod i np. nie wykryje aktualizacji o ile nie udostępni jej w swojej wersji Orange. Dlatego płaci sie za taki telefon mniej, dlatego na aukcjach jest tańszy - coś, za coś.
Oczywiście są sposoby, są możliwości itp itd, ale oficjalnie i dla "laika" w tym temacie - inny soft = utrata gwarancji. Nie pmogą też tricki z "powrotem" do poprzedniego room'u jak telefon padnie z takim nieoficjalnym softem i nie wstanie i nic sie nie da cofnąć przed wizytą w serwisie.

costi
15-09-2011, 01:21
Jak wgrasz oficjalny soft (np. via Odin) i pójdziesz z jakąś usterką do serwisu Samsunga to nie mają podstaw, by odmówić gwarancji. Co innego, jak uwalisz sobie telefon przy próbie flasha, wtedy może być gorzej. Ale jak robi się to na spokojnie, to flashowanie jest bardzo bezpieczną procedurą i rzadko coś idzie nie tak.

Gio
15-09-2011, 07:48
nie mieszaj człowiekowi w głowie - oficjalnie będzie miał podstawy.
Brandowany soft, to brandowany, ma inny kod i np. nie wykryje aktualizacji o ile nie udostępni jej w swojej wersji Orange. Dlatego płaci sie za taki telefon mniej, dlatego na aukcjach jest tańszy - coś, za coś.
Oczywiście są sposoby, są możliwości itp itd, ale oficjalnie i dla "laika" w tym temacie - inny soft = utrata gwarancji. Nie pmogą też tricki z "powrotem" do poprzedniego room'u jak telefon padnie z takim nieoficjalnym softem i nie wstanie i nic sie nie da cofnąć przed wizytą w serwisie.

Krzysztof, proszę Cię... Przecież ja mówię o oficjalnych wersjach samsunga! Przecież one są wykrywane przez kies i proponowane do aktualizacji nawet jeśli podłączysz telefon z softem brandowanym, więc niby jakim cudem ktokolwiek miałby potem podważyć gwarancję??? Nie mieszaj ludziom w głowach...

Natapatokowane.

sote
15-09-2011, 08:43
wczoraj chcialem podlaczyc telefon (samsung s8500) do kiesa... odpalilem kiesa, zapytal czy ma sie zaktualizowac, zezwolilem mu ;)
Po aktualizacji nie wykrywa telefonu... ciekawe aktualizacja co? ;)

prz3mo
15-09-2011, 08:59
Krzysztof, proszę Cię... Przecież ja mówię o oficjalnych wersjach samsunga! Przecież one są wykrywane przez kies i proponowane do aktualizacji nawet jeśli podłączysz telefon z softem brandowanym

Nie zaktualizujesz telefonu z brandowanym softem do softu oficjalnego. Mam SGS2 z Orange i dopiero jak Orange pokazało nową wersję softu to przez KIES mogłem zaktaulizować.
Inna sprawa, że ja nie widzę żadnych niedogodności w tym sofcie Orange i nawet nie chce mi się bawić w wczytywanie jakiegoś "czystego". Ale dla zboczeńców to pewnie problem i muszą mieć "czysty" ;)

Gio
15-09-2011, 09:11
Nie zaktualizujesz telefonu z brandowanym softem do softu oficjalnego. Mam SGS2 z Orange i dopiero jak Orange pokazało nową wersję softu to przez KIES mogłem zaktaulizować.
Inna sprawa, że ja nie widzę żadnych niedogodności w tym sofcie Orange i nawet nie chce mi się bawić w wczytywanie jakiegoś "czystego". Ale dla zboczeńców to pewnie problem i muszą mieć "czysty" ;)

Naprawdę nie mieszajcie... Używam SGS2, kupiłem go w Plusie, tam mam też abonament. Po zakupie i wyjęciu z pudełka podłączyłem go do Kiesa, który zaproponował mi aktualizację (wtedy do KF2 - czystego, bez jakichkolwiek wstawek Plusa). Orange w ogóle jest jakieś dziwne, więc może miesza tam jeszcze bardziej w tych swoich telefonach. Niezależnie od tego autentycznie nie rozumiem w jaki sposób serwis miałby komuś odrzucić telefon z oficjalnym softem producenta i z wyzerowanym licznikiem wgrań obcych kerneli.
A Ciebie nazwał ktoś zboczeńcem za używanie softu operatora...?

prz3mo
15-09-2011, 11:07
Naprawdę nie mieszajcie... Używam SGS2, kupiłem go w Plusie, tam mam też abonament. Po zakupie i wyjęciu z pudełka podłączyłem go do Kiesa, który zaproponował mi aktualizację (wtedy do KF2 - czystego, bez jakichkolwiek wstawek Plusa). Orange w ogóle jest jakieś dziwne, więc może miesza tam jeszcze bardziej w tych swoich telefonach. Niezależnie od tego autentycznie nie rozumiem w jaki sposób serwis miałby komuś odrzucić telefon z oficjalnym softem producenta i z wyzerowanym licznikiem wgrań obcych kerneli.

Pewny jesteś, że miałeś brandowany soft? Bo do niedawna w Plusie był SGS2 właśnie z czystym oprogramowaniem, a nie brandowanym.
W Orange pierwsze dostawy SGS2 też były z czystym, gdy ja kupowałem już miałem brand.

Gio
15-09-2011, 11:27
Przyznam szczerze że nie sprawdzałem, bo zaraz po pierwszym uruchomieniu podłączyłem go do kompa. SGS1 którego używałem wcześniej kupowany tą samą drogą miał na pewno soft plusa.
Tak czy inaczej jeśli zdarzały się u operatorów telefony z czystym softem i jeśli wystarczy w prosty sposób zmienić rejestr Kiesa tak żeby proponował aktualny oficjalny soft niezależnie od tego jaki brand mamy w telefonie, to podtrzymuję że nie ma fizycznej i prawnej możliwości, żeby serwis odrzucił telefon z czystym oficjalnym softem samsunga.

Mavierk
15-09-2011, 12:23
Gwarancja Samsunga na Samsunga to chyba oczywista sprawa. A że Orange mogłoby nie chcieć zainteresować się Samsungiem na Orange zmienionym na Samsunga to jakoś w ogóle mnie to nie dziwi :D

Jacol
15-09-2011, 13:54
2 razy reklamowałem SGS1 fabryczny z Orange z wgranym innym romem i nikt do tej pory nie marudził. Za drugim razem odesłali z fabrycznym Androidem 2.2 bez brandu Orange. Reklamacja oczywiście w salonie Orange gdzie był kupiony. Wydaje mi się, że w serwisie też pracująludzie i nie robią afery z wgranego romu. Lub miałem niebywałe szczęście.

Mam iP4 16G i działa jak marzenie. 3 inne w firmie, wersje 32GB latają co jakiś czas na serwis - w jednym zacieła się przysłona aparatu (oczywiśćie animacja przy włączaniu aparatu) to wymienili na nowy. W drugim nagle zniknęły MMSy mimo braku jakiegokolwiek update'u oprogramowania i synchronizacji z iTunesem. Ot poprosty w poniedziałek działało a we wtorek już przestało. 3 iP zrywał ciągle połączenia telefoniczne. Wszystkie 3 wymienione na nowe w ramach gwarancji. Tylko mój już spadł kilka razy na kostkę brukową i poobdzierały się rogi i za cholere się nie chce zepsuć i nici z wymiany.

krzysztof jot
15-09-2011, 22:55
Krzysztof, proszę Cię... Przecież ja mówię o oficjalnych wersjach samsunga! Przecież one są wykrywane przez kies i proponowane do aktualizacji nawet jeśli podłączysz telefon z softem brandowanym, więc niby jakim cudem ktokolwiek miałby potem podważyć gwarancję??? Nie mieszaj ludziom w głowach...

Natapatokowane.

tak, brandowany wykrywa przez Kies oficialny soft, ale operatora, czyli nadal brandowany.
I jedyny problem polega na tym - że operator najczęściej robi jedną, dwie aktualizacje, producent zazwyczaj zapewnia dłuższe wsparcie

krzysztof jot
15-09-2011, 22:59

u każdego operatora bywają "sztuki" zwłaszcza na początku sprzedaży ze soft jest czysty, albo w wiekszych dostawach dla korporacji, gdzie towar idzie prostu z magazynu producenta a nie operatora. Można czasem mieć szczęscie, ale to nie jest norma i standard. A mówimy o standardzie, a nie o przypadkach. :)

TMK
16-09-2011, 07:10
tak, brandowany wykrywa przez Kies oficialny soft, ale operatora, czyli nadal brandowany.
I jedyny problem polega na tym - że operator najczęściej robi jedną, dwie aktualizacje, producent zazwyczaj zapewnia dłuższe wsparcie

Przecież możesz używać najnowszego softu, a w razie czego wgrać ręcznie multiloaderem stare oryginalne oprogramowanie. Zresztą problem raczej teoretyczny, przez dwa lata gwarancji i tak opy zapewniają z reguły aktualizację (wiem że z opóźnieniem i nie każdy...), a po gwarancji nie ma już rozterek z wgraniem najnowszego romu.

Pawliko
16-09-2011, 22:58
Tacie kończy się umowa w Plusie, no i czas wziać abo w innej sieci. Myślałem o T-Mobile lub Playu. Ojciec korzysta z roamingu. Może ktoś coś polecić? Abo tak do 100pln. Dużo rozmów, mało smsów.
Dosyć wazny jest telefon do umowy. Ojciec ma Nokię C5 i jest zadowolony, natomiast ja jak zwykle jestem znudzony obecnym telefonem. Marzy mi się Iphone 4 :P ale to pewnie nierealne przy abo w naszym kraju? ewentualnie Galaxy S, jakieś HTC? Desire, HD2 czy jeszcze jakieś inne? :P
Ma ktoś może jakąś propozycję? Co tu najlepiej uczynić? :)

Jacol
17-09-2011, 08:34
iP4 w abonamencie ~100zł kosztuje około 1500zł w Erze/TM.

costi
17-09-2011, 10:41
Jak HTC to Desire HD, Sensation albo Desire Z (jeśli chcesz sprzętową klawiaturę), Desire i HD2 to już stare modele.

pilon
17-09-2011, 11:47
Wracając do brandu w Orange, to ostatnio ładnie poprosiłem, uśmiechnąłem się i dostałem niebrandowany Samsung Galaxy S Plus (czekałem 4 godziny, więc kawa, zakupy, spacer i zdążyli ściągnąć czystego fona do salonu) i jeszcze (kumulacja miłości do klienta wtedy była :D ) kubek termiczny Orange, za to, że czekałem 4 godziny a nie 2, jak wstępnie powiedzieli :D Telefon za 1,23 PLN w abonamencie za 109 zł, biznesowym...

ekonet
17-09-2011, 11:51
Niezły czaruś z Ciebie. ;)

pilon
17-09-2011, 12:09
Heh, ładnie sie uśmiechnąłem i przylazłem w koszuli bezguzikowej hiszpańskiej z dekoltem a'la Facundo Arana :D
A tak poza tym, to salon pod Heliosem, Wrocław, i Pani Monika - wporzo babka, dziękuję za owocne starania :)

Pawliko
17-09-2011, 12:21
Jak HTC to Desire HD, Sensation albo Desire Z (jeśli chcesz sprzętową klawiaturę), Desire i HD2 to już stare modele.

Nie wymagam klawiatury :)
Niby stare, ale i tak ciekawe... te najnowsze znowu swoje kosztują :(

kolega wcześniej pisał o abo w Erze i cenie iphone 4 - 1500pln. Za duzo, chcialbym coś do 1000, najlepiej mniej... :)

http://www.play.pl/pl/oferta/przejdz-do-play/play-abonament/super-stan-darmowy/index.html
abo za 79zł i HD2 za 4,5 stówki... :)

qualin
17-09-2011, 22:21
Ja w playu mam abo 95 zl, w tym 750 minut do wszystkich sieci, 1 GB pakiet internetowy + FB, mail i NK za free. Galaxy S dostalem za 1 zl :)

Pawliko
17-09-2011, 23:47
Wydaje mi się że HD2 jest ciekawsze od SGS... miałem Wave S8500 wcześniej, teraz bawiłem się SGS (fakt, że tamto na Badzie a to na Andku) ale jakoś mnie nie urzekł - ot, zwykły telefon. No chyba że ja się starzeję :D

velaskez
17-09-2011, 23:51
Mnie telefony HTC ani Samsungi Galaxy nie cieszą, bo bateria im pada szybciutko. Cieszę się z mojego BB Bolda :-P

A co do Playa...to nie czarujmy się, ale mają pokrycie do bani. I są to słowa człowieka pracującego w Play :D

qualin
18-09-2011, 00:22
a ja uzywam play od ponad 4 lat i jakos nie zauwazylem tego slabego pokrycia, nie mialem nigdy sytuacji zeby telefon nie mial zasiegu.

Pawliko
18-09-2011, 00:27
No ja używam od jakiegoś roku i zdarza mi się dosyć często. Ba, nawet w Szczecinie... hehe :P ale jakoś mi to nie przeszkadza, po chwili złapie sygnał :)

Sam już nie wiem jaki ten telefon... Desire HD za drogie, Iphone 4 za drogi, chyba mi to HD2 pozostaje, w abo tanio stoi... i tak pewnie po pół roku go pogonię i kupię Desire HD albo właśnie iPka 4 :D

qualin
18-09-2011, 01:02
nie wiem czy jest sens pchac sie w windowsa mobile ktory nie jest juz wspierany, a jak masz wrzucac androida na hd2 to juz lepiej kupic sgsa bo adnek bedzie lepiej na nim smigal.

Pawliko
18-09-2011, 11:21
A może jeszcze jakaś inna opcja oprócz SGS?

nazgul
18-09-2011, 11:27
A może jeszcze jakaś inna opcja oprócz SGS?

a popatrz sobie w porównywarkę: http://www.mgsm.pl/

Ja Galaxy miałem w ręku i mechanicznie zrobił na mnie kiepskie wrażenie.

marbed
18-09-2011, 11:43
Jeśli chcesz fona do wbijania gwoździ to HTC HD2 jest duuuużo bardziej wskazany niż SGS1
Najgorzej na HD2 chodził mi WM7 (ale on nigdzie nie chodzi dobrze)
Andek w chyba 15-18 modach śmigał/śmiga bardzo dobrze. SGS może odrobinę szybciej ale nie jest to różnica zbyt duża.

Pawliko
18-09-2011, 11:44
No SGS taki średniawy jakiś... Niestety HD2 miałem w ręku tylko przez chwilę i to tak, jakbym go nie miał, także z osobistego punktu widzenia nie jestem w stanie nic powiedzieć o nim...
Tak teraz spoglądam na Allegro, że Milestone siakaś tania jest - może ktoś z forumowiczów ma tą Motkę i chciałby podzielić się wrażeniami? :)

Pawliko
18-09-2011, 12:17
w Playu w abo za 79zł:
HTC Desire Z - 299zł
HTC HD Mini - 449zł (tylko ten Windows :/ )
HTC Desire - 249zł
HTC Wildfire S - 319zł ("zwykły" Wildfire jest jakiś dziwny, nie pasuje mi to że ekran jest taki kwadratowy - czym się rózni S od zwykłego?)
Samsung Galaxy S Plus - 429zł
Motorola Milestone - 299zł

Nie mam pojęcia co tu czynić :D

costi
18-09-2011, 12:22
S ma większą rozdzielczość, zwykły Wildfire to straszna porażka. Inna rzecz, że cena Wildfire S też jest z d... wyjęta, skoro Desire i Z są od niego tańsze.
Ja bym brał Desire Z (zresztą tak zrobiłem, tylko ja płaciłem 269zł) albo Galaxy S Plus, od biedy Desire jak ma być tanio. Motka Milestone tez jest niegłupia, ale IMHO Desire Z ma dużo wygodniejszą klawiaturę.

Pawliko
18-09-2011, 12:27
A powiedz mi kolego jakie wady zaobserwowałeś w Desire Z podczas jego użytkowania? Jak jest z jakością i głośnością dźwięku na słuchawkach?

Nie ma być tanio, czy zapłacę za telefon 250 czy 450 w tym abonamencie to już mnie zbytnio nie obchodzi, ważne żebym nie musiał ogólnie wyrzucać więcej niż 500pln, bo mi po prostu szkoda :P
Lipa, że Iphone 3GS nie da się wyrwać za jakieś 500zł, tylko wołają młoty za niego 1200 w abonamencie, lol

Beson
18-09-2011, 20:05
Panowie szukam odpowiedniego widgetu na pulpit do przełączania/wyłączania takich rzeczy jak: WiFi, 3G, Auto-synch, GPS, Dzwonek itp. Chodzi o to żeby dane funkcje włączały/wyłączały się bezpośrednio i nie przekierowywały mnie do ustawień.

arek-hs
18-09-2011, 20:07
widgetsoid?

pilon
18-09-2011, 20:09
Jak dla mnie Samsung Galaxy S Plus jest naprawdę godny polecenia. W porównaniu do HTC szybkość i płynność zachwyca... Polecam...

Beson
18-09-2011, 20:12
widgetsoid?

Testowałem i niestety nie daje rady. Przy włączaniu i wyłączaniu 3G i GPS przekierowuje mnie do ustawień i tam muszę odklikać...

arek-hs
18-09-2011, 20:16
Dziwne, u mnie na Zte Blade działa ok.

marbed
18-09-2011, 21:48
Panowie szukam odpowiedniego widgetu na pulpit do przełączania/wyłączania takich rzeczy jak: WiFi, 3G, Auto-synch, GPS, Dzwonek itp. Chodzi o to żeby dane funkcje włączały/wyłączały się bezpośrednio i nie przekierowywały mnie do ustawień.

A nie łatwiej użyć widżetu domyślnego zwanego zarządzanie energią czy jakoś tak?
Masz tam domyślnie 5 "guzików" które możesz pozamieniać i bezpośrednio z ekranu głównego możesz to zmieniać.

qualin
18-09-2011, 21:57
Swietne widgety ma program ZDbox. Sluzy on do zarzadzania procesami, zuzyciem energi itp. Jezeli chodzi o widgety to mozemy wrzucic na pulpit pasek 5 ikon (wybieramy jakie) albo pojedyncze ikony. Jest to program mocno zachwalany na xda.

Wysłano z GT-I9000 z użyciem Tapatalk

Beson
18-09-2011, 22:21
A nie łatwiej użyć widżetu domyślnego zwanego zarządzanie energią czy jakoś tak?
Masz tam domyślnie 5 "guzików" które możesz pozamieniać i bezpośrednio z ekranu głównego możesz to zmieniać.

Tak mogę i pod tym względem jest ok ale ten pasek jest niekonfigurowalny i niestety nie ma tam przycisku do wyłączania/włączania 3G.

ZDbox testowałem, po naciśnięciu przycisku "network" przekierowuje mnie do ustawień. :(

kiemlo
18-09-2011, 22:36
ZDbox testowałem, po naciśnięciu przycisku "network" przekierowuje mnie do ustawień. :(
OIMSzPNM wszystkie programy będą tak działać przy przełączaniu 3G-2G, tego się nie da inaczej przełączyć.

Beson
18-09-2011, 22:45
Bardzo irytuje mnie wyłączanie sieci z przycisku on/off. :)

costi
19-09-2011, 01:02
A powiedz mi kolego jakie wady zaobserwowałeś w Desire Z podczas jego użytkowania? Jak jest z jakością i głośnością dźwięku na słuchawkach?

Używam go dość krótko (ok. miesiąca, może nawet krócej), ale tak:
- jeśli chodzi o jakość dźwięku, to dołączone słuchawki śmierdzą. Raz, że są niewygodne, a dwa, że brakuje im niskich tonów (coś tam jest, ale słabo słyszalne). Głośność w porządku, dla mnie wystarczająca, ale jak ktoś lubi słuchać bardzo głośno to może mu nie wystarczyć.
- maksymalna głośność dzwonka jest za niska; fakt, że używam dość cichej MP3, ale na Omnii 2 przy tym samym pliku mogłem "rozkręcić" dzwonek dużo bardziej.
- telefon jest nawet zgrabny, choć oczywiście nie jest super-płaski, ale dobrze leży w dłoni. Jest natomiast dość ciężki (makiety wiszące w salonach zupełnie tego nie oddają), w pierwszej chwili wydaje się, jakby ktoś ołowiu tam nawalił ;)
- nie da się łatwo zrootować romu na Gingerbread (2.3.3), a przynajmniej jeszcze nie ;) Trzeba robić downgrade do 2.2 i dopiero wtedy można roota zrobić (potem można sobie wgrać prerootowany 2.3.3 jak ktoś chce)
- coś jest skopane w oficjalnym romie 2.3.3, bo dość często Sense się restartuje, jakby brakowało pamięci. Tzn. wchodzimy do jakiejś wymagającej aplikacji i po wyjściu wita nas biały ekran z logo HTC i po chwili Sense się uruchamia. Trwa to z 10-15 sekund i w sumie nie jest jakoś strasznie uciążliwe, ale zdarza się (co ciekawe, zazwyczaj po dłubaniu w Markecie).

Boryszuk
19-09-2011, 01:52
- coś jest skopane w oficjalnym romie 2.3.3, bo dość często Sense się restartuje, jakby brakowało pamięci. Tzn. wchodzimy do jakiejś wymagającej aplikacji i po wyjściu wita nas biały ekran z logo HTC i po chwili Sense się uruchamia. Trwa to z 10-15 sekund i w sumie nie jest jakoś strasznie uciążliwe, ale zdarza się (co ciekawe, zazwyczaj po dłubaniu w Markecie).

O, mam to samo. Myślałem, że to brak pamięci cy cuś ale po pierwsze wolnej pamięci mam sporo a po drugie widzę, że nie jestem jedyny z takim problemem ;)

costi
19-09-2011, 09:13
Na XDA kupę ludzi na to narzeka i na razie nikt nic mądrego nie wymyślił. Ja przestałem z tym walczyć, czekam na jakiś dobry rom z Sense 3.5 ;)

ppfalcon
19-09-2011, 10:10

A ja znalazłem programik o nazwie Elixir. Robi to o czym piszesz, a ponadto wiele więcej - automatyczne blokowanie, zmiana orientacji, jasność - wszystko za pomocą jednego tapnięcia. Ponadto pokazuje baterię w procentach, zużycie procesora, ilość wolnej pamięci, miejsca na karcie, temperaturę procesora.
Po zainstalowaniu go odinstalowałem kilka innych aplikacji.

McSimus
19-09-2011, 12:02
Ludzie, ludzie !!! Wielkie jabłko w końcu do Polski się dotoczyło ;)
http://www.dobreprogramy.pl/Witaj-Polsko-esklep-Apple-Store-rusza-w-naszym-kraju,Aktualnosc,27853.html

qualin
19-09-2011, 12:21
A ja znalazłem programik o nazwie Elixir. Robi to o czym piszesz, a ponadto wiele więcej - automatyczne blokowanie, zmiana orientacji, jasność - wszystko za pomocą jednego tapnięcia. Ponadto pokazuje baterię w procentach, zużycie procesora, ilość wolnej pamięci, miejsca na karcie, temperaturę procesora.
Po zainstalowaniu go odinstalowałem kilka innych aplikacji.

Czyli to samo co ZDbox, takie wszystko w jednym, ale inaczej opakowane :)

Rafał_Sz
20-09-2011, 19:11
Jaki polecicie programowy tuner FM oraz odtwarzacz audio z graficznym korektorem na Androida?

qualin
20-09-2011, 19:51
Jaki polecicie programowy tuner FM oraz odtwarzacz audio z graficznym korektorem na Androida?

Jezeli chodzi o radio to ja uzywam Spirit FM, a do odtwarzania muzyki najlepszy obecnie jest PowerAmp :)

Boryszuk
20-09-2011, 19:53
a do odtwarzania muzyki najlepszy obecnie jest PowerAmp :)

Najbardziej zaawansowany owszem. Ale ja miewam z nim problemy. A dokładniej z biblioteką, która często nie widzi nowych katalogów albo wybiórczo widzi utwory.

Rafał_Sz
20-09-2011, 19:55
Dzięki! :D

Rafał_Sz
20-09-2011, 21:02
EDIT:
Na chipsecie Motoroli Spirit FM nie dział... :(

marbed
20-09-2011, 21:36
Tak mogę i pod tym względem jest ok ale ten pasek jest niekonfigurowalny i niestety nie ma tam przycisku do wyłączania/włączania 3G.

To zależy od wersji ROM. Używałem takich gdzie był przycisk 2G/3G
a poza tym po co mieć możliwość szybkiej zmiany 2/3 G ?

qualin
20-09-2011, 22:55
EDIT:
Na chipsecie Motoroli Spirit FM nie dział... :(

Motoroli Milestone ?

marbed
20-09-2011, 23:38
Ludzie, ludzie !!! Wielkie jabłko w końcu do Polski się dotoczyło ;)
http://www.dobreprogramy.pl/Witaj-Polsko-esklep-Apple-Store-rusza-w-naszym-kraju,Aktualnosc,27853.html

Jabłko i jego sklep to ZUO.
Nie idźcie drogą jabłek, to zła droga jest.

ku6i
21-09-2011, 00:39
a poza tym po co mieć możliwość szybkiej zmiany 2/3 G ?

Zapewne po to żeby włączać 3G tylko wtedy gdy jest potrzebne (transfer danych) i wyłączać gdy zbędne (bo żre szybciej baterię niż 2G).

prz3mo
21-09-2011, 07:53

A propo, jest jakiś tuner FM na androida, który umożliwia nagrywanie radia?
Miałem to w standardzie w Wave S8500 (BADA OS), a nie mogę znaleźć czegoś z nagrywaniem na androida :(

loki_p
21-09-2011, 07:55
Miałem to w standardzie w Wave S8500 (BADA OS), a nie mogę znaleźć czegoś z nagrywaniem na androida :(
I to jest właśnie to za co lubię bade a co mnie odpycha od androida. Ale jak to mówią nie ma ideału, coś za coś.

Rafał_Sz
21-09-2011, 08:26
Motoroli Milestone ?

Na Defy. Ale już wszytko gra, znalazłem "fabryczne" radyjko. :)

qualin
21-09-2011, 17:47
A propo, jest jakiś tuner FM na androida, który umożliwia nagrywanie radia?

Na FM nie spotkalem takiego, natomiast internetowe radyjka nagrywac mozna przez TuneIN Pro, swoja droga bardzo duzo polskich stacji mozna na nim sluchac :) ale przez godzinke grania zjadlo mi ostatnio ok 60 mb z pakietu.

krzysztof jot
21-09-2011, 18:33
Najbardziej zaawansowany owszem. Ale ja miewam z nim problemy. A dokładniej z biblioteką, która często nie widzi nowych katalogów albo wybiórczo widzi utwory.

równie zaawansowany, a jednak bardziej przyjazny w interfejsie i obsłudze moim zdaniem jest PlayerPro - mam, i nie powiem złego słowa o nim :). Poza tym, że płatny, ale bez przesady, kilka złoty da się wysupłać. .

PaRaGaS
23-09-2011, 09:52

Biblioteka jest oparta na API Androida, możliwe, że masz tagi, lub nawet sam plik, w formacie, którego nie obsługuje.
W widoku folderów powinno wszystko być; inaczej nie wiem, co jest nie tak.

Boryszuk
23-09-2011, 13:11
Biblioteka jest oparta na API Androida, możliwe, że masz tagi, lub nawet sam plik, w formacie, którego nie obsługuje.
W widoku folderów powinno wszystko być; inaczej nie wiem, co jest nie tak.

Nie widzi mi dwóch folderów z flac'ami. Wcześniej nie widział jednego kawałka w innym katalogu, po jakimś czasie się ogarnął. I tak go używam bo się przyzwyczaiłem. Do flac'ów używam andLess, który jest surowy jak tatar.

costi
23-09-2011, 17:48
A próbowałeś apki RescanMedia?

Boryszuk
23-09-2011, 17:58
A próbowałeś apki RescanMedia?

Właśnie sprawdziłem, nie pomogło. Rescan folders w samym PowerAmpie też nie pomaga (to akurat sprawdziłem już wcześniej). Trudno, jakoś to przeżyję.

Pawliko
23-09-2011, 19:46
Panowie, pomóżcie :)
HTC HD2 - +myśl, że kiedyś tam spróbuję wpakować do niego androida, jeśli windows mi nie przypasi
HTC Desire Z
Samsung Galaxy S

co uczynić? :<

pilon
23-09-2011, 20:02
HTC HD2 - +myśl, że kiedyś tam spróbuję wpakować do niego androida, jeśli windows mi nie przypasi
HTC Desire Z
Samsung Galaxy S

Samsung Galaxy S Plus ;)

adamtg
23-09-2011, 20:16
HTC Desire Z
Samsung Galaxy S

Jeśli potrzebujesz QWERTY Desire Z, jeśli nie Galaxy S. I tyle. :)

qualin
23-09-2011, 20:23
SGS Plus niekoniecznie jest lepszy od zwyklego SGS'a. ma coprawda wyzej taktowany procesor, ale od qualcoma i nie jest powiedziane, ze to wydajniejsza jednostka od hummingbirda samsunga podkreconego na 1.4. Plus ma slabszy uklad graficzny. Takze, generalnie nie wiem czy jest sens placic wiecej, jak to samo mozna miec za mniej.

pilon
23-09-2011, 20:27
SGS Plus niekoniecznie jest lepszy od zwyklego SGS'a. ma coprawda wyzej taktowany procesor, ale od qualcoma i nie jest powiedziane, ze to wydajniejsza jednostka od hummingbirda samsunga podkreconego na 1.4. Plus ma slabszy uklad graficzny. Takze, generalnie nie wiem czy jest sens placic wiecej, jak to samo mozna miec za mniej.
Miałem SGS, teraz mam SGS+, widzę olbrzymią różnicę w prędkości i grafice, oczywiście na korzyść tego drugiego...A już szczególnie po włączeniu wszystkich efektów animacji i przejść w menu... Z mojego pkt widzenia nie ma porównania :)

Pawliko
23-09-2011, 20:42
Już samo to że Plus jest u operatorów tańszy od zwykłego SGSa jest dziwne :P
z resztą, jak to PLUS brzmi? wiocha :D

Nie potrzebuję qwerty. Dlaczego SGS a nie HD2? :P
Chciałbym iPhone 3GS, ale nie wiem czy warto kłaść ok. kafla gotówki na telefon... troche mi szkoda...

qualin
23-09-2011, 21:15
Miałem SGS, teraz mam SGS+, widzę olbrzymią różnicę w prędkości i grafice, oczywiście na korzyść tego drugiego...A już szczególnie po włączeniu wszystkich efektów animacji i przejść w menu... Z mojego pkt widzenia nie ma porównania :)

Ja roznice w predkosci zauwazylem po zainstalowaniu innego softu, sgs byl na 2.1, a plus jest na 2.3 stad tez zapewne Twoje odczucia w predkosci.
Jezeli chodzi o grafike to niestety ale ukad adreno 205 jest gorsza jednostka od powervr sgx540.
Plus ma takze wieksza baterie bo zamiast 1500 jest 1650 mAh.

Zrobmy maly test :) zainstaluj aplikacje quadrant z marketu i zrob test, strzel printscreena z wynikami i zamiesc tutaj na forum, ja zrobie to samo i porownany ta szybkosc i wydajnosc :)

pilon
23-09-2011, 21:32
Mam 1281 pkt, ale cudować ze zrzutem mi się nie chce, wybacz :)

EDIT: Sorry ale ta aplikacja jest głupsza od jeża, pod rząd miałem 1281, 1900coś, 1300coś, 2250coś ;)
Dla mnie nie jest poza tym ważny wynik, ważna jest przyjemność i płynność użytkowania ;
Tyle w temacie, dla mnie SGS może mieć 35000000 pkt, w moim przypadku jest wolniejszy od SGS+ Kropka ;)

qualin
23-09-2011, 21:59
Jak porownojesz czyste fabryczne softy to nie ma bata zeby nie byl wolniejszy skoro pracuje na starszej gorszej wersji systemu :)
u mnie wyniki sa od 3100 do 3600, standardowy goly soft ma 900 pkt.
takze widzisz wlasnie ta roznice w plynnosci ktora nastapila po aktualizacji androida z 2.2 na 2.3 :)

pilon
23-09-2011, 22:06
Jak porownojesz czyste fabryczne softy to nie ma bata zeby nie byl wolniejszy skoro pracuje na starszej gorszej wersji systemu :)
u mnie wyniki sa od 3100 do 3600, standardowy goly soft ma 900 pkt.
takze widzisz wlasnie ta roznice w plynnosci ktora nastapila po aktualizacji androida z 2.2 na 2.3 :)
Możliwe że widzę tę różnicę i właśnie o niej piszę :) weź też pod uwage, że nie każdy kombinuje z softami itp ;) niektórzy kupią i chcą mieć, używać... ja na telefonie nawet nie gram, więc pewnie te rozpiętości pomiędzy 2500 a 3500 z w/w progamiku są dla mnie niezauważalne (sorry, raz sie zdarzył kwadrans gry w Angry Birds). Goły SGS+ z salonu jest wg mnie o niebo lepszy od gołego SGS z salonu, i tyle :)

costi
23-09-2011, 22:41
Nie potrzebuję qwerty. Dlaczego SGS a nie HD2? :P

Bo HD2 to staroć na Windowsie Mobile? Co z tego, że wielki ekran, jak nie najwyższych lotów, a do tego mało RAMu. No i WM...

qualin
23-09-2011, 23:29
Możliwe że widzę tę różnicę i właśnie o niej piszę :) weź też pod uwage, że nie każdy kombinuje z softami itp ;) niektórzy kupią i chcą mieć, używać... ja na telefonie nawet nie gram, więc pewnie te rozpiętości pomiędzy 2500 a 3500 z w/w progamiku są dla mnie niezauważalne (sorry, raz sie zdarzył kwadrans gry w Angry Birds). Goły SGS+ z salonu jest wg mnie o niebo lepszy od gołego SGS z salonu, i tyle :)

Gdzie wyczytalem na forum androida, ze wlasnie plus to telefon dla leniuchow, ktorzy nie maja czasu na kombinacje a sgs dla tych co lubia podlubac. Cos w tym jest. Generalnie w testach podobnie wypadaja, goly plus jest troszke szybszy od golego sgsa. Po podkreceniu procka do 1.4 sgs wyprzedza minimalnie plusa. Jakby nie bylo obie sluchawki sa bardzo dobre i godne polecenia :)

Pawliko
24-09-2011, 21:03
Hmm.. a może Motorola Defy?

sebah
24-09-2011, 22:00
Mam taki maly problem. Szukam dla narzeczonej telefonu, ktory mialby wytrzymala baterie, dobrze pisaloby sie na nim i internet smigalby cacy :) Szukalem cos z rodziny htc, bb... sam posiadam desire hd i jestem niesamowicie zadowolony. Jesli bylby to bb, czy jest mozliwosc zainstalowania tam programow typu whats up ? Teraz kolejne pytanie, telefon mialby byc wziety dla internetu, ze wzgledu ze dzieki internetowi mozna tanio sie komunikowac, fb, komunikatory itd... Czy jest sens brania takiego telefonu na abonament czy moze prepaid ? Jaka oferte i operatora byscie proponowali?

qualin
24-09-2011, 22:34
Tania omunikacja przez internet ? czy to ma sens skoro teraz w byle abonamencie wszyscy daja tyle minut ze przegadac nie idzie, szczegolnie play.

ku6i
24-09-2011, 23:05
Tania omunikacja przez internet ? czy to ma sens skoro teraz w byle abonamencie wszyscy daja tyle minut ze przegadac nie idzie, szczegolnie play.

Za granicę również?

Paablitos
24-09-2011, 23:07
Za granicę również?

Prawie;)

Strus
24-09-2011, 23:18
Sebah - jesli chodzi o WhatsApp to na BB jest i dziala. Chyba nawet jest darmowa. Przynajmniej byla kiedy ja pobieralem cos tak ponad rok temu :)

qualin
24-09-2011, 23:18
No, ale pakiety danych za granica tez raczej srednio oplacalne sa :)

sebah
24-09-2011, 23:30
Ja jestem w NL a Kobieta w PL, internet mam tutaj na abonament bez limitow. Chodzi o cos w PL, tak duzo sie tam pozmienialo, powstaly nowe sieci play itd... ze czlowiek gubi sie w tym wszystkim. Potrzebuje dobrego telefonu gdzie mozna sprawie komunikowac sie i do tego abonament/pakiet z internetem. Nie wiem ile taki WhatsApp/FB/skype zabieraja mb, do 500mb wystarczy?

Strus
24-09-2011, 23:47
Jesli sie na BB zdecydujecie to o zadne pakiety ani o to co ile danych zezre nie musicie sie martwic. Wykupujecie sobie usluge BIS czyli Blackberry Internet services i cieszycie sie nielimitowanym dostepem do netu.

Boryszuk
24-09-2011, 23:59
Jesli sie na BB zdecydujecie to o zadne pakiety ani o to co ile danych zezre nie musicie sie martwic. Wykupujecie sobie usluge BIS czyli Blackberry Internet services i cieszycie sie nielimitowanym dostepem do netu.

Ale kolega ma HTC. To nie przeszkadza?

sebah
25-09-2011, 00:06

No wlasnie rowniez mnie to ciekawi czy nie sprawialoby to problemu. Jesli tak to nie pozostaloby mi nic a sprzedac htc i kupic bb. Nie chce juz dostawac 3 cyfrowych rachunkow :)

Strus
25-09-2011, 07:38

Ale przeciez ow kolega wspominal rowniez że chce kobialce też telefon zorganizowac. W kazdym razie tak mi sie wydawalo.
BIS ma sens tylko w przypadku BB bo nawet jesli bedziesz miec BIS a nie bedziesz miec BB to w zasadzie z niego (z BISu) nie skorzystasz. Urzadzenia BB i oprogramowanie sa po prostu przeznaoczone do korzystania z transmisji danych po BISie.

adamtg
25-09-2011, 08:13
Sebah, jestem w podobnej sytuacji jak Ty. Ja za granicą moja kobieta w Polsce. Kontaktujemy się na za pomocą mail, których używamy generalnie jak smsów. :) I tak moja kobieta posiada telefon w Plusie. Mix plus z najtańszą kwotą doładowań 30 zł i do tego używa: Pakiet internetowy 15 zł Non Stop, czyli 500mb miesięcznie, ale nawet jeśli je wyczerpie to internet tylko zwalnia, a nie pobiera dodatkowych opłat z konta. Jeżeli chodzi o to jak mocno zwalnia, to: strony internetowe ładują się wolniej, już trochę mniej wygodnie niż zwykle, ale wysyłanie i odbieranie maili bezproblemowo.
Jeśli chodzi o telefon moja kobieta używa HTC Desire (pierwszego i zwykłego) i jest z niego mega zadowolona. Ma zainstalowane na nim wszystko co jest jej potrzeba na co dzień i ogarnia Androida, bez większych problemów. jedynie na początku czasem miała jakieś pytania. :)

Aha i jeszcze zapomniałem dopisać, jeśli chodzi o to jak szybko wyczerpuje się taki pakiet 500mb, to mojej Kobiecie udało się to raz, kiedy padło jej wi-fi w domu i rozmawiała ze mną na skype przez swój telefon. Poza tym nie udało jej się takie pakietu wyczerpać, chociaż użytkuje go dość intensywnie.

Otiv
26-09-2011, 21:30
czy samsung galaxy II ma jakoś obrandowanego softa ?? ktoś ma jakieś wrażenia ?? bo mam okazje od kolegi kupić za 1200 zika tylko on ma w play-u a ja w orange, wiem że nie ma simlocka ale chcialbym sie upewnic jaki tam jest soft.

jesli jest ten obrandowany to jak wyglada akcja upgradu, są w miare szybko po oficjalnym updejcie / ??

Stach2008
26-09-2011, 21:50
Bo HD2 to staroć na Windowsie Mobile? Co z tego, że wielki ekran, jak nie najwyższych lotów, a do tego mało RAMu. No i WM...

HD2 nie jest już może taka młoda ale ten telefon to legenda :) nie jest żadnym starociem. A po za tym można mieć na nim w 100% sprawnego Androida, co szczerze polecam bo jednak WM to już trochę historia. Ale jeśli byłbym teraz podejmować decyzję o zakupie telefonu to polecam od razu coś z Androidem. Samsung Galaxy S II ma super bebechy ale opakowanie jest gorsze od telefonów HTC.

Otiv
27-09-2011, 21:34
anyone ?

Rafał_Sz
27-09-2011, 22:19
anyone ?
Wydaje mi się, że Play nie branduje telefonów na stałe. Miałem HTC z Play i wystarczyło przywrócić ustawienia fabryczne żeby mieć "czysty" telefon.

NBA
27-09-2011, 22:33
Podepnę się. Moja stara nokia padła... Zastanawiam się nad czymś ciekawym do powiedzmy 1000 zł. W tym budżecie mam 2 pozycje (polecane przez znajomych) Xperia X10 i Nokia C7-00. Co waszym zdaniem jest lepsze. Oczywiście ma to być nie tylko fon, ale taki multi sprzęcik, że jak się coś nadarzy, to i fota się klepnie:) do neta wskoczy. Macie inne propozycje?

tomnow:
27-09-2011, 22:51
Podepnę się. Moja stara nokia padła... Zastanawiam się nad czymś ciekawym do powiedzmy 1000 zł. W tym budżecie mam 2 pozycje (polecane przez znajomych) Xperia X10 i Nokia C7-00. Co waszym zdaniem jest lepsze. Oczywiście ma to być nie tylko fon, ale taki multi sprzęcik, że jak się coś nadarzy, to i fota się klepnie:) do neta wskoczy. Macie inne propozycje?
zdecydowanie wybralbym Sony. Jesli nokia dalej bedzie uparcie stosowac symbiana w swoich smartfonach to jakos nie wroze jej powodzenia ;)

Rafał_Sz
27-09-2011, 23:19
Motorola Defy. Niby zwykły dobry smartfon z Andkem, ale wyróżnia się odpornością. :) No i 4G obsługuje.

NBA
27-09-2011, 23:23
Motorola Defy. Niby zwykły dobry smartfon z Andkem, ale wyróżnia się odpornością. :) No i 4G obsługuje.

A wiesz, że myślałem nad nim...

Rafał_Sz
27-09-2011, 23:29
A wiesz, że myślałem nad nim...
Ja też. I wstrzymywałem się do czasu aż napiszą nowego Androida dla Defy. Napisali i od razu kupiłem. :)

P.S. A kiedyś nie znosiłem Motoroli... :)

NBA
27-09-2011, 23:37
Napisali i od razu kupiłem. :)

Zadowolony??? Zastanawiam się tylko, bo wiem że to 5 mpx daje rade, tylko czy po wyłączeniu AF szybciej robi zdjęcia czy po tych 2-3 sek???

NBA
28-09-2011, 11:20
Motorola Defy.

Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły? :)

Strus
28-09-2011, 11:27
Bb 9780

Rafał_Sz
28-09-2011, 12:00
Zadowolony. Aparat działa ja w tanim kompakcie. :)

NBA
28-09-2011, 12:53
Bb 9780

No jakoś mi to quwerty nie podchodzi...

Strus
28-09-2011, 13:02
Ja mam z kolei odwrotnie. :) Dotyk bez sprzętowej klawiatury to jak dla mnie porażka

Otiv
28-09-2011, 13:14
jest tu ktoś z galaxy II zeby powiedzieć czy jest obrandowany soft ?? i jak duże są opóźnienia w updejcie softu przez brand ??

bo nie wiem czy warto kupować za 1500 z pleja czy dopłacić 400 zł i mieć nówke z rtv euro na raty

Boryszuk
28-09-2011, 13:21
jest tu ktoś z galaxy II zeby powiedzieć czy jest obrandowany soft ?? i jak duże są opóźnienia w updejcie softu przez brand ??

bo nie wiem czy warto kupować za 1500 z pleja czy dopłacić 400 zł i mieć nówke z rtv euro na raty

Ale to chyba nie tyle zależy od samego Samsunga tylko od operatora.

nowart
28-09-2011, 13:29

kup tam gdzie najtaniej, 2 minuty pracy w programie ODIN i cieszysz się najnowszym, czystym Androidem 2.3.5 bez żadnego ryzyka ani utraty gwarancji. nie wiem po co Ci te kombinacje...

hydra_nt
28-09-2011, 14:34
Najnowszy smartphone od Samsunga, Galaxy S II HD LTE, będzie wyposażony w wyświetlacz OLED o przekątnej 4,65 cala i o rozdzielczości nawet 720p HD. Przekroczono tym samym gęstość 300 dpi

Więcej: http://evertiq.pl/news/6475

ku6i
28-09-2011, 15:25
Więcej: http://evertiq.pl/news/6475

:lol: Parę zdań fanzolenia o wyświetlaczu, ale o najważniejszej nowości nawet całego zdania nie ma.

costi
28-09-2011, 15:51
Masz więcej, jak chcesz: http://www.purepc.pl/urzadzenia_mobilne/samsung_galaxy_s_ii_lte_i_galaxy_s_ii_hd_lte_nadch odza ;)

Swoja drogą: matko, co za talerz...

Aczkolwiek jeśli chodzi o nowe wynalazki Samsunga, to to IMHO jest duzo lepsze: http://www.purepc.pl/urzadzenia_mobilne/samsung_galaxy_skin_z_elastycznym_wyswietlaczem_am oled

Swoja droga, producenci nagle dokonali upgrade technologii, bo GSM/EDGE awansował do 3.5G, a HSPA do 4G :lol:

Otiv
28-09-2011, 19:34
kup tam gdzie najtaniej, 2 minuty pracy w programie ODIN i cieszysz się najnowszym, czystym Androidem 2.3.5 bez żadnego ryzyka ani utraty gwarancji. nie wiem po co Ci te kombinacje...

to 100% bezpieczne i pewne ? nie wiedziałem o tym dla tego pytam? ktoś potwierdzi ??

nowart
28-09-2011, 19:52
pewne na 100% są tylko śmierć i podatki :D

qualin
28-09-2011, 22:39
Samsung wprowadzi tez w 1 kwartale 2012 roku Galaxy Note z ekranem 5.3 cala :D To bedzie dopiero gigant no i ma tez byc nowy Galaxy z rodziny S z 4 rdzeniami o taktowaniu podobno 2 ghz :) ledwo SII wszedl do sprzedazy, a oni nastenego wypuszczaja. czlowiek nie nadarzy niedlugo za rozwojem technologii.

costi
28-09-2011, 23:26
Tylko do Note ma być chyba standardowo rysik w komplecie, zresztą nazwa dość mocno sugeruje jak producent widzi używanie tego urządzenia (co potwierdzają też materiały prasowe).

qualin
29-09-2011, 11:56
Tak ma byc w kompleie z rysikiem :) Co nie zmienia faktu, ze to telefon i to dosc spory. Zreszta widac, ze producenci ida w strone coraz wiekszych ekranow.

McSimus
29-09-2011, 13:46
Cena Note też będzie spora

qualin
29-09-2011, 14:53
No wlasnie ma byc podobno tanszy od Galaxy SII :) Bo SII to flagowy model Samsunga wiec musi byc najdrozszy :)

krzysztof jot
29-09-2011, 17:05
No wlasnie ma byc podobno tanszy od Galaxy SII :) Bo SII to flagowy model Samsunga wiec musi byc najdrozszy :)

niestety złe informacje - jest sporo droższy, ale interesujący - http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_note-review-648.php

qualin
29-09-2011, 18:33
Hmm. SII kosztowal na wejsciu 899$, Note ma byc dostepny za 699$ wiec jakby nie bylo to tanszy model. Zreszta niedlugo wchodzi SIII wiec on stanie napewno na czele stawki jezeli chodzi o cene :)

krzysztof jot
29-09-2011, 20:31
Hmm. SII kosztowal na wejsciu 899$, Note ma byc dostepny za 699$ wiec jakby nie bylo to tanszy model. Zreszta niedlugo wchodzi SIII wiec on stanie napewno na czele stawki jezeli chodzi o cene :)

no polskie media zachłysnęły się plotką o niskiej cenie, tak mówiono na wstepie, potem jednak informacje były już mniej wesołe dla "biednego" polaka. A za ile bedzie - to okaże się jak będzie - to mysle podyktuje aktualna sytuacja na rynku. Jak narazie bardziej realne są ceny w granicach 720-750 EU / 1000 US /

- http://www.phonearena.com/news/Samsung-Galaxy-Note-arriving-in-the-UK-in-late-November_id22316

- http://www.engadget.com/2011/09/06/samsung-galaxy-note-tops-benchmarks-price-sheets-video/

- http://spokogadzet.komputerswiat.pl/samsung-galaxy-note-cena-rownie-ogromna-jak-sam-smartfon/

Strus
29-09-2011, 20:36
Tylko po co takie wielkie telefony. Przecież to zaraz tablet będzie. I jakby traci to sens.... Przynajmniej z mojego punktu widzenia

McSimus
29-09-2011, 20:50
A z mojego nie. Tablet jest zdecydowanie za duży dla mnie i nieporęczny. Ekran telefonu za mały. Taki Note z możliwością "odręcznego" pisania, wraz z Pixel Officem byłby prawie idealny.

Pawliko
02-10-2011, 00:16
Panowie, korzystaliście kiedyś ze sklepu online Playa? W jaki sposób i kiedy podpisuje się umowę, kiedy dostaje się telefon, po jakim czasie? Przenoszę abo z Plusa do abo w Playu :)

Imago
02-10-2011, 08:20
Oki-doki ;) to ja z innej mańki ;) ktoś tu pisał, że smartfon bez pakietu to tak trochę "bezsęsu" ;) toteż chcę wybrać sobie jakiś dobry i w miarę niedrogi pakiet internetowy. Pytanie moje kieruję głównie do użytkowników simplusa (o ile są tu tacy prócz mnie ;)). Jest fajna oferta (ostatnio reklamowany "oswajacz") tylko nie mogę nigdzie znaleźć co się dzieje po wykorzystaniu danych pakietowych - zwalnia po prostu prędkość ale więcej pieniędzy "nie zeżre" jak to reklamują ładnie czy po wykorzystaniu pakietu zacznie naliczać opłaty za transfer (co byłoby raczej niekorzystne)? ;)
Oswajacz (http://nakarte.plus.pl/v.do?idx=855909)

Rafał_Sz
02-10-2011, 08:35
Masz napisane wyraźnie, że:

Ważne informacje

Po wygaśnięciu darmowego pakietu zostanie on automatycznie przedłużony na kolejny okres i zostanie pobrana opłata. Poinformujemy Cie na 2 dni przed tym faktem, żebyś miał możliwość wyłączenia go, jeżeli nie chcesz z niego korzystać.
Płatny pakiet będzie odnawiany automatycznie co 31 dni

Dlatego uciekłem z Plusa...
:D

Imago
02-10-2011, 08:38
Po wygaśnięciu - ale nie jest napisane, że wygasa w momencie jego wykorzystania ;) bo na podstronie pakiety nie ma nic o tym oswajaczowym ale są inne:
http://internet.plus.pl/indywidualni/internet-w-telefonie/internet-w-telefonie-w-plus-na-karte
I tam pisze, że no przy tym 25mb po wykorzystaniu będą pobierane opłaty a przy pakietach "non stop" nie będą - i dlatego jestem ciekawa jak traktować oswajacz - jak ten "25" czy "non stop" :)

Rafał_Sz
02-10-2011, 08:40
Podejrzewam, że tego nawet w Plusie nie wiedzą. :D

Imago
02-10-2011, 08:41
Podejrzewam, że tego nawet w Plusie nie wiedzą. :D
ale pewnie wiedzą ci którzy z oferty skorzystali i dlatego jestem ciekawa ich opinii ;)

Bo zapomniałam dodać, że pakiet mi potrzebny do korzystania "od czasu do czasu tu i ówdzie a przez 6 dni w miesiącu zastąpi mi komputer z internetem" ;)

Rafał_Sz
02-10-2011, 08:48
ale pewnie wiedzą ci którzy z oferty skorzystali i dlatego jestem ciekawa ich opinii ;)

Bo zapomniałam dodać, że pakiet mi potrzebny do korzystania "od czasu do czasu tu i ówdzie a przez 6 dni w miesiącu zastąpi mi komputer z internetem" ;)
W Play płacę 5 zł za 50 megabajtów. Trochę drogo w Plusie. ;)

Imago
02-10-2011, 08:53
A jak wykorzystasz pakiet to co się dzieje - pobierają kasę za transfer czy tylko prędkość zwalnia ale dalej korzystasz za te 5 zeta?

Rafał_Sz
02-10-2011, 09:01
A jak wykorzystasz pakiet to co się dzieje - pobierają kasę za transfer czy tylko prędkość zwalnia ale dalej korzystasz za te 5 zeta?
Nie wiem, pierwszy raz uruchomiłem i jeszcze mi się nie skończył.

Imago
02-10-2011, 09:09
Aha :) No nico ;) jak do czwartku nie znajdę odpowiedzi, to włączę na próbę "oswajacza" i się przekonam ;)

Strus
02-10-2011, 09:37
Kolejny z powodow dla ktorych uwazam BB i ich BIS na (prawie) ideal. O zadne pakiety czy transfery martwic sie nie trzeba. Unlimited wsio jest. I nawet w PL nie jest drogo bo w Orange BIS kosztuje 25zl/mies. Niebawem go przetestuje bo sobie wlaczylem na czas wakacji w PL. Porownam do BISu z Orange UK :)

Boryszuk
02-10-2011, 10:23

Ja płacę 5 funtów za 500 MB (jeśli przekroczę swoje darmowe 500MB). Trochę drogo w Play i Plusie ;)

Rafał_Sz
02-10-2011, 10:26
No na wyspie jest dużo lepiej. Dużo dużo lepiej. :)

Imago
02-10-2011, 10:53
Dalej nie odpowiada to na moje pytanie - co się dzieje po wykorzystaniu danych pakietowych ;) bo jak pobierają kasę, to "taniej" wyjdzie mi pakiet "non stop" za 9zł miesięcznie

Boryszuk
02-10-2011, 11:05
Dalej nie odpowiada to na moje pytanie - co się dzieje po wykorzystaniu danych pakietowych ;) bo jak pobierają kasę, to "taniej" wyjdzie mi pakiet "non stop" za 9zł miesięcznie

No to wez sobie ten non stop. Nie bedziesz zalowac, telefon nabierze zupelnie innego wymiaru :)

Imago
02-10-2011, 11:14
Borys tylko, że jeśli w oswajaczu po wykorzystaniu nie pobierają opłat i można to też traktować jako "non stop", to po co przepłacać? ;)

zuto
02-10-2011, 11:48
Ja płacę 5 funtów za 500 MB (jeśli przekroczę swoje darmowe 500MB). Trochę drogo w Play i Plusie ;)

A ja płacę 15zł. za 500mb - po przekroczeniu transfer zwalnia, ale da się przeżyć.
Abo w Plusie. Jakoś wolę abo, zamiar prePaid.
A to ze masz coś "darmo" to bardzo ciekawe... rzeczywiście, w PL zawsze coś trzeba zapłacić.

Pawliko
02-10-2011, 11:59
Zaraz jadę po Desire Z - zdam relację z użytkowania :D

Imago
02-10-2011, 12:01
Czy mógłbyś przetłumaczyć? Bo trochę to dla mnie niejasne. ;)

Strus
02-10-2011, 12:21
A ja płacę 15zł. za 500mb - po przekroczeniu transfer zwalnia, ale da się przeżyć.

A to ze masz coś "darmo" to bardzo ciekawe... rzeczywiście, w PL zawsze coś trzeba zapłacić.

Tia... A ja mam bez limitow i nie place nic...nada...takie zero kompletne. I tak od jakis prawie 3ech lat. To też uznasz za ciekawe?

qualin
02-10-2011, 12:29

U mnie cena pakietu w abo to 16 zl za 1 GB w play. cos drogo macie na tych wyspach :)
teraz nie ma juz tego wyszczegolnionego w cennikach bo sa nowe, ale jak wchodzilo all inclusive to bylo rozbicie cenowe w cenniku.
Mialem longplay 99, teraz mam allinclusive max 115. jest to longplay 99 z pakietem 1 gb, place za to 95 zl, a wczesniej bez pakietu bylo 99 zeta :)

Imago
02-10-2011, 12:48
Chłopaki pozwólcie, że sprowadzę tę dyskusję na właściwe tory. Nie pytałam jakie macie pakiety i kto ma lepiej i dlaczego zawsze ci w "jukeju" ;). Pytałam czy orientujecie się co się dzieje po wykorzystaniu danych pakietowych w ofercie "oswajacz internetowy" w simplusie (plus na kartę). Tylko to mnie interesuje - nic poza tym. Dziękuję za uwagę. ;)

pilon
02-10-2011, 12:52
Ja bym zadzwonił na infolinię, prędzej się dowiesz niż tutaj ;)

EDIT: nie chcę być uszczypliwy, ale poza całą tą dyskusją, tylko podpowiem, że odpowiedź na Twoje pytanie jest w regulaminie, na stronie którą podlinkowałaś rozpoczynając rozmowę ;) Podpowiem, pkt. 31. regulaminu ;)

(...)Oswajacz (http://nakarte.plus.pl/v.do?idx=855909)

Imago
02-10-2011, 13:10
A czytałam regulamin i nie dojrzałam tego skurczybyka (zwalcie to na antybiotyki - ostatnio w ten sposób przegapiłam jeden dzień tygodnia ;)) dzięki Pilon :D

pilon
02-10-2011, 13:13
Niezamaco ;)

Imago
02-10-2011, 13:16
No to z innej mańki ;) na długo wystarcza taki pakiet 50mb? Rafał ty pisałeś, że masz i jeszcze nie wykorzystałeś - dużo korzystasz z internetu w telefonie?

pilon
02-10-2011, 13:18
Na pewno około tygodnia styknie. Na telefonie zużywam 40 mb tygodniowo, na Galaxy Tabie 1,5 gb, ale to zupełnie inne użytkowanie...

Imago
02-10-2011, 13:22
A w takim przypadku jak pisałam - 6 dni w miesiącu miałby "zastępować" komputer z którego korzystam sporo (mail, forum, gadugadu, facebook itp) a poza tymi 6 dniami takie tam od czasu do czasu poza domem sprawdzić coś na szybko? ;)

pilon
02-10-2011, 13:32
To może to 50 mb nie starczyć... musiałabyś superhiper pilnować i wylączać dane pakietowe po skorzystaniu z neta... bo update'y i synchronizacje podjedzą Ci te 50 mb bardzo szybko...ja nie wyłączając sieci, prawie nic nie robiąc, tylko pogoda, mail itp, gubie ponad 40 mb tygodniowo. a to mapy google sie zaktualizują, a to coś... więc powyłączać update'y, wyłączać dane po surfowaniu i powinno o włos styknąć :)

zuto
02-10-2011, 13:32
Tia... A ja mam bez limitow i nie place nic...nada...takie zero kompletne. I tak od jakis prawie 3ech lat. To też uznasz za ciekawe?

Masz BIS, a to jest "troszeczkę" inna bajka. Ta usługa jest jak dla mnie za bardzo przywiązana do jednego producenta telefonu i o ile usługa jest super, to dla mnie BB już nie jest takie super (wolno mi mieć takie zdanie... prawda?)
Pozatym chodziło mi o samo sformułowanie "mam za darmo". Kurcze... nic nie ma za darmo.
Ktoś ma np. wysoki abo/PrePaid i ma w nim wliczone jakieś pakiety - czy to jest za darmo? Moim zdaniem nie.
Super że można z wątku wyłowić gdzie jest taniej a gdzie drożej, ale "darmo" nie ma nigdzie.
Teraz wiesz o co mi chodziło?
---
Co do ilości "zjadanych" danych.
Na początku miałem pakiecik 100mb i o ile w czasie gdy naprawdę się pilnowałem (APN'y itp.) to wychodziło mi miesięcznie ok 70- 80mb.
W domu z automatu fon przeskakiwał na WiFi, więc można było "przyoszczędzić" na transferze ustawiając np. aktualizację fona i appsów tylko przy połączeniach WiFi.
Po ok 2-3 miesiącach doszedłem do wniosku że nie ma sensu ciągle zerkać na ilość "skonsumowanych" danych i zmieniłem na 500mb z opcją zwolnienia przesyłu danych po przekroczeniu. Jak narazie mija trzeci miesiąc i jak dla mnie 500mb jest aż nadto (tylko należy wziąć pod uwagę fakt że w domu i w pracy mam WiFi, więc duuża część dnia jest "za darmo"). Za to mam spokojną głowę że nie będę płacił ekstra jak coś przegapię lub jak będę czegoś pilnie potrzebował.
100mb - 5 zł. i wszytko ponad to płatne extra.
500mb - 15 zł. i wszystko ponad to skutkuje zwolnieniem transferu.
Mam niski abonament więc nie mam niczego "za darmo".

Imago
02-10-2011, 13:36
To może to 50 mb nie starczyć... musiałabyś superhiper pilnować i wylączać dane pakietowe po skorzystaniu z neta... bo update'y i synchronizacje podjedzą Ci te 50 mb bardzo szybko...ja nie wyłączając sieci, prawie nic nie robiąc, tylko pogoda, mail itp, gubie ponad 40 mb tygodniowo. a to mapy google sie zaktualizują, a to coś... więc powyłączać update'y, wyłączać dane po surfowaniu i powinno o włos styknąć :)
Czyli w sumie lepszy jest ten pakiet "non stop" - 150mb za 9zł a po przekroczeniu zwalnia prędkość ale więcej się nie płaci z tego co zrozumiałam.
http://internet.plus.pl/indywidualni/internet-w-telefonie/internet-w-telefonie-w-plus-na-karte

Po przekroczeniu 150 MB prędkość transferu może spaść, ale nie poniesiesz żadnych dodatkowych kosztów za dalszą transmisję na terenie Polski.

pilon
02-10-2011, 13:40
Ja bym brał nonstopa :)

zuto
02-10-2011, 13:49
Bierz nonstop - napewno w ogólnym rozrachunku wyjdzie taniej, a i głowa spokojniejsza.

Imago
02-10-2011, 13:51
Dzięki :)

adamtg
02-10-2011, 13:55
Czyli w sumie lepszy jest ten pakiet "non stop" - 150mb za 9zł a po przekroczeniu zwalnia prędkość ale więcej się nie płaci z tego co zrozumiałam.

Imago polecam pakiet non-stop. Pisałem na jego temat troszkę wcześniej w tym poście (http://forum.nikoniarze.pl/showpost.php?p=2541987&postcount=3597).

Imago
02-10-2011, 14:02
O dzięki Adamtg :) czyli na początek zobaczę ten tańszy non-stop :)

qualin
02-10-2011, 14:05
50 mb to tyle co nic jezeli chcesz uzywac fona zamiast komputera. glupi filmik na youtubie w jakosci HQ trwajacy ok 10 minut zezre prawie caly taki pakiet.

McSimus
02-10-2011, 18:57
U mnie "zwolnienie" w Erze praktycznie uniemożliwiło jakąkolwiek transmisję danych. Musiałem czekać dwa tygodnie na koniec okresu rozliczeniowego.
Ja już wcześniej wspominałem mam 2 GB na miesiąc ale transmisja defilady z Moskwy zeżarła limit błyskawicznie.

Boryszuk
02-10-2011, 19:33
Masz BIS, a to jest "troszeczkę" inna bajka. Ta usługa jest jak dla mnie za bardzo przywiązana do jednego producenta telefonu i o ile usługa jest super, to dla mnie BB już nie jest takie super (wolno mi mieć takie zdanie... prawda?)
Pozatym chodziło mi o samo sformułowanie "mam za darmo". Kurcze... nic nie ma za darmo.
Ktoś ma np. wysoki abo/PrePaid i ma w nim wliczone jakieś pakiety - czy to jest za darmo? Moim zdaniem nie.
Super że można z wątku wyłowić gdzie jest taniej a gdzie drożej, ale "darmo" nie ma nigdzie.
Teraz wiesz o co mi chodziło?
---
Co do ilości "zjadanych" danych.
Na początku miałem pakiecik 100mb i o ile w czasie gdy naprawdę się pilnowałem (APN'y itp.) to wychodziło mi miesięcznie ok 70- 80mb.
W domu z automatu fon przeskakiwał na WiFi, więc można było "przyoszczędzić" na transferze ustawiając np. aktualizację fona i appsów tylko przy połączeniach WiFi.
Po ok 2-3 miesiącach doszedłem do wniosku że nie ma sensu ciągle zerkać na ilość "skonsumowanych" danych i zmieniłem na 500mb z opcją zwolnienia przesyłu danych po przekroczeniu. Jak narazie mija trzeci miesiąc i jak dla mnie 500mb jest aż nadto (tylko należy wziąć pod uwagę fakt że w domu i w pracy mam WiFi, więc duuża część dnia jest "za darmo"). Za to mam spokojną głowę że nie będę płacił ekstra jak coś przegapię lub jak będę czegoś pilnie potrzebował.
100mb - 5 zł. i wszytko ponad to płatne extra.
500mb - 15 zł. i wszystko ponad to skutkuje zwolnieniem transferu.
Mam niski abonament więc nie mam niczego "za darmo".

Jesli operator komorkowy w reklamie uzyje okreslenia "darmowe minuty" to wchodzisz do kazdego salonu i robisz awanture? Mozna sie chyba domyslic, ze "darmowy" to skrot myslowy, prawda? Wystarczajaco dlugo chodze po tym swiecie zeby wiedziec, ze za darmo to nawet w ryj dostac juz ciezko.

zuto
02-10-2011, 21:28
Jesli operator komorkowy w reklamie uzyje okreslenia "darmowe minuty" to wchodzisz do kazdego salonu i robisz awanture? Mozna sie chyba domyslic, ze "darmowy" to skrot myslowy, prawda? Wystarczajaco dlugo chodze po tym swiecie zeby wiedziec, ze za darmo to nawet w ryj dostac juz ciezko.

A kto tu robi awanturę? Rozmowa była gdzie i za ile można mieć jakieś pakiety. I właśnie w tym sęk że jeżeli ktoś napisał że ma coś "darmo" to byłoby milo gdyby jeszcze dodał przy jakiej okazji to jest (jaki abo, jakie opłaty).
Widzę że akurat Tobie jest to jakoś trudno zrozumieć. "Darmo" jest przy okazji czegoś innego, a o tym nikt już nie pisze. Nie sądzisz że taka informacja jest mało warta? W tym przypadku "skrót myślowy" nic nie daje.

qualin
02-10-2011, 22:04
A kto tu robi awanturę? Rozmowa była gdzie i za ile można mieć jakieś pakiety. I właśnie w tym sęk że jeżeli ktoś napisał że ma coś "darmo" to byłoby milo gdyby jeszcze dodał przy jakiej okazji to jest (jaki abo, jakie opłaty).
Widzę że akurat Tobie jest to jakoś trudno zrozumieć. "Darmo" jest przy okazji czegoś innego, a o tym nikt już nie pisze. Nie sądzisz że taka informacja jest mało warta? W tym przypadku "skrót myślowy" nic nie daje.

Operatorzy nic za darmo nie daja. Wszystko jest wliczone w abonamenty oraz ceny telefonow. To ze cos nazywa sie darmowe nie znaczy, ze takie jest.

mateo912
02-10-2011, 23:23
Operatorzy nic za darmo nie daja. Wszystko jest wliczone w abonamenty oraz ceny telefonow. To ze cos nazywa sie darmowe nie znaczy, ze takie jest.

hmm ja w 36i6 mam za doładowanie 30zł gratis 25 mb transferu.
Nic za niego nie płace, nie mam abo doładować i tak muszę więc chyba mam "darmo" ;)

velaskez
02-10-2011, 23:29
Ma ktoś BISa w T-Mobile? Zastanawiam się czy brać...

qualin
03-10-2011, 00:16
Nic za niego nie płace, nie mam abo doładować i tak muszę więc chyba mam "darmo" ;)

Czyli jak kupie cdaction to gre tez mam za darmo bo przeciez nic dodatkowo za nia nie place. Za darmo bys mual jakbys nie musial nic doladowywac a i tak mialbys pakiet czy minuty. A tak placac 30 zl operator wkalkulowal w cene pakiet internetowy.

Mavierk
03-10-2011, 00:45
Nic za niego nie płace, nie mam abo doładować i tak muszę więc chyba mam "darmo" ;)O kurde, ja w Playu na kartę przy doładowaniu za 30zł mam nielimitowany net przez miesiąc (300MB w normalnej prędkości), a przy 50zł na 50dni (500MB). A do tego smsy za 1gr do wszystkich sieci. No i za przeniesienie numeru dali mi 60zł :]

Korzystał ktoś z Della Streaka? Ciekawi mnie, czy 5,3 cala przy rozdziałce 800x480 to nie jest już lekka pikseloza :)

Boryszuk
03-10-2011, 00:57
nielimitowany net przez miesiąc (300MB w normalnej prędkości), a przy 50zł na 50dni (500MB).

Ekhm. To prawie tak samo sie gryzie jak "darmowy w abonamencie" ;)

Mavierk
03-10-2011, 01:11
Póki co nie narzekam, bo miesięcznie potrzebuje około 250MB (resztę załatwia wifi) :)

Stach2008
03-10-2011, 09:44
Dla mnie na razie od kiedy posiadam HD2 najoszczędniejszym rozwiązaniem wydaje się Orange Free, gdzie za 50zł (raz na 3 miesiące) mam 2,75 GB danych i te 50zł wykorzystuję na rozmowy i smsy.
Ostatnio jednak zrobiłem przegląd ofert operatorów pod względem ofert z internetem i wychodzi na to że T-Mobile i Plus w zasadzie nie bardzo ma co ciekawego zaoferować, natomiast oprócz Orange Free jest jeszcze ciekawa opcja w PLAY. Abonament Super MNP All Inclusive MAX 45 gdzie za 45zł dostajemy co miesiąc 1 GB danych, 455 minut do wszystkich, minuta 39gr (troszkę drogo) i sms po 18gr. Przez 3 miesiące abonament po 22,50zł

loki_p
03-10-2011, 12:07
W orangutanie faktycznie net wychodzi chyba najtaniej. Za 100 zł doładowania jest chyba 8 GB danych.

Strus
03-10-2011, 12:38
Ma ktoś BISa w T-Mobile? Zastanawiam się czy brać...

Ja co prawda mam w Orange i to nie PL ale skoro masz BB to sie nie masz nad czym zastanawiac. BIS to takie must have. Na tym sens BB w duzej mierze polega.

A co do tego "darmo" i "nie darmo" to oczywiscie że wszystkie darmo sa w cos tam wkalkulowane. Tylko że np w mojej sieci BIS moze być bez oplaty pod warunkiem skorzystania z wyzszych abonamentow, ktore tak naprawde sa na srednim a nie na wysokim pulapie.

Mavierk
03-10-2011, 14:04
ale z tego, co się orientuje, to BIS w polsce kosztuje koło 12zł :(

qualin
03-10-2011, 14:31
Raczej 2x tyle :)

ku6i
03-10-2011, 14:32
To dużo za stały dostęp do poczty + nielimitowany dostęp do internetu przez telefon?

McSimus
03-10-2011, 14:55
Z dzisiejszych newsów http://www.dobreprogramy.pl/Niezwykle-grozna-luka-w-urzadzeniach-HTC-z-Androidem,Aktualnosc,28126.html#komentarze

Strus
03-10-2011, 15:48
Cena BISu zapewne zalezy od operatora i być moze od taryfy. Ja mam w PL numer w Orange, ktory dziala jeszcze jako Idea Optima (uzbieralo mi sie pare tysiecy minut wiec nie zmieniam bo strace minuty) i wlaczajac teraz BIS na miesiac (wakacje w PL) place 25 zl brutto.

A co do powyzszego ńjusa to majac BB o takie rzeczy też sie nie martwie. RIM ma akurat fiola na punkcie bezpieczenstwa. Zreszta BB okazaly sie jedynymi bodajze telefonami do ktorych jak dotad nie udalo sie nikomu wlamac. W stanach sa one wrecz zalecane w przypadku osob pracujacych dla rzadu.

qualin
03-10-2011, 16:55
Zgadza sie terminale BB to najbezpieczniejsze sluchawki wsrod tych dostepnych dla mas.

metebul
04-10-2011, 09:27
sam posiadam BB i powiem że rewela... przeszedłem na BB z windowsowych shitów i różnica jest kolosalna... do tego powiem że w sieci PLAY dla firm usługa BIS kosztuje 8pln z groszami miesięcznie... ja osobiście korzystam z PREPAIDU w PLAY i jest to jedyny PREPAID który także oferuję usługę BIS w cenie 10PLN na miesiąc! Ja jestem zadowolony z mojego BB9300 i jeśli kiedyś zamienie to na BB9780 :D

thor88
04-10-2011, 20:25
Ja mam BB z BIS w T-mobile.pl. Jak ktoś ma jakieś pytania to chętnie pomogę i odpowiem.

ku6i
04-10-2011, 21:01
W dzień, w którym na BB będzie można instalować oprogramowanie z Androida, akcje Apple stracą 50% wartości :D

Strus
04-10-2011, 21:06
Polowa 2012 i bedzie QNX w BB takze moze być ciekawie.

qualin
04-10-2011, 23:18
Polowa 2012 i bedzie QNX w BB takze moze być ciekawie.

Dokladnie :) Ma byc emulator androidowych aplikacji dla bb, ale niestety bedzie dosc ograniczony :/

ku6i
05-10-2011, 00:32
No to kiepściocha, bo nic ambitniejszego i tak się nie odpali :/
BB ma dużo zalet i w ogóle jest fajne, ale co z tego skoro większość fajnego softu którego używam nie istnieje w wersji BB. A mogło być tak pięknie.

Strus
05-10-2011, 04:08
Miedzy tym co ma być a tym co faktycznie bedzie moze być spora roznica.
Faktem jest że BB potrzbuje wikecej sensownych aplikacji. Nadzieja w tym, że wraz z nadejsciem QNX ilosc app'sow na BB drastycznie wzrosnie. Czego sobie i wszystkim zainteresowanych zycze :)

thor88
05-10-2011, 15:00
Dokładnie, ale warto wziąć pod uwagę wycieki z RIM, i prawdopodobnie nie będzie OS 8 (obecnie najnowszy to 7) a będzie się nazywał BBX i z tego co wycieka to będzie w pełni zgodny pod aplikacje android jednak... i tak aplikacje nie będą ściągane z Android Marketu tylko z World Apps Blackberry. Ale czy to prawda- czas pokaże:)

Niemniej uważam, że nie ma lepszego mobilnego biura jak BB. Osobiście miałem 9700, obecnie mam 9780 i czekam cierpliwie na BBX.

Strus
05-10-2011, 15:07
To że nie będzie OS8 to wiadomo od dość dawna. Mało tego wraz z wprowadzeniem telefonu z QNX, RIM zakończy również erę OS7 dla którego niestety nie będzie już wsparcia. Podobnie ze starszymi OSami. Tak więc widać że pchają się konkretnie i ostro w urządzenia oparte na systemie znanym już z Playbooka

juha
05-10-2011, 15:39
Jeśli będzie brand nie przejmuj się tym, w sieci znajdziesz dziesiątki romów modyfikowanych i prosto od samsunga. Wgranie romu jest dziecinnie proste i zajmuje 3 minuty. Ustawienia fabryczne nie wyrzucą branda, to bzdura. Jeśli wgrasz rom samsunga nie tracisz gwarancji, więc problemu nie ma. Tak poza tym to świetny telefon, mam go od dwóch miesięcy szczerze . Również tego posta piszę z niego.

metebul
05-10-2011, 16:35
fakt czasami brakuje apsow na BB... chociaż z wiekiem czlowiek coraz mniej uzywa bajerow a to co mi potrzeba czyli szybki kontakt z ludzmi jest pod reka... Polecam rowniez endomondo na BB ;) od kiedy odnalazlem tego apsa az chce sie isc na rower czy pobiegac ;)
Jakby ktos chcial cos dopytac to BBM: 26B9282D

ku6i
05-10-2011, 17:08
Tak z ciekawości: co to jest "aps"?

metebul
05-10-2011, 17:09
fakt powinno byc apps czyli ogolnie o aplikacje mi chodzi :)

ku6i
05-10-2011, 21:09
A... czyli "apps", to nasze swojskie, polskie aplikacje :D Szanujmy nasz piękny język, z korzyścią dla nas wszystkich :)

costi
05-10-2011, 21:26
Aplikacje, czyli apki? ;)

qualin
05-10-2011, 21:39
A... czyli "apps", to nasze swojskie, polskie aplikacje :D Szanujmy nasz piękny język, z korzyścią dla nas wszystkich :)

Nie masz nic ciekawszego do roboty jak wytykanie takich bzdetow ?

Pozaym przyganial kociol garnkowi:

No to kiepściocha, bo nic ambitniejszego i tak się nie odpali :/
BB ma dużo zalet i w ogóle jest fajne, ale co z tego skoro większość fajnego softu którego używam nie istnieje w wersji BB. A mogło być tak pięknie.

Czyli, ze "soft" to nasze swojskie, polskie oprogramowanie ?

ku6i
05-10-2011, 21:59
qualin: punkt dla Ciebie :)

krzysztof jot
05-10-2011, 23:52
do posiadaczy Galaxy S2.

1/ kupował ktoś z was ten nowy zestaw Samsunga - bateria 2000mAh plus tylna klapka ? Jeśli tak - jak z energią, i jak z ewentualnymi akcesoriami i ich "pasowaniem" na nowy profil obudowy.

2/ aktualizacja do 2.3.5. Po np. przy przewijaniu stron www do skrajnych bocznych pozycji pojawia się taki niebieskawy "cień / gradient" od krawędzi w stronę środka - macie też taki efekt ?

krzysztof jot
07-10-2011, 00:06
oba powyższe pytania nieaktualne - sam znalazłem odpowiedzi :).

jarek76
07-10-2011, 08:11
A co myślicie o SAMSUNG GALAXY ACE? mogę go mieć za 1zł przy przedłużeniu umowy

costi
07-10-2011, 08:57
Koleżanka używa tego telefonu i jest bardzo zadowolona. Miałem go w ręku i w sumie nie jest źle - wykonanie ok, szybkość ok. Wyświetlacz wydał mi się jakiś taki... dziwny, ale może to wina nieco rysunkowego stylu ikonek Samsunga (przywykłem do Sense) i 320x480. Moim zdaniem za złotówkę bardzo sensowny wybór.

tomnow:
07-10-2011, 09:36
ja mam ten tel i bardzo sobie chwale. dziala dosc szybko, przywieszki sie nue zdarzaja. bateria przy wlaczonym non stop internecie wytrzymuje 1dzien.
za zlotowke to wg mnie bardzo sensowny wybor. nie kazdy przeciez potrzebuje 2 rdzeni w telefonie ;-)

Sent from my GT-S5830 using Tapatalk

qualin
07-10-2011, 12:30
A co myślicie o SAMSUNG GALAXY ACE? mogę go mieć za 1zł przy przedłużeniu umowy

Zona ma od kilku miesiecy, ogolnie zadowolona, ale czasem narzeka, glownie na baterie, ktora trzyma 2 dni, srednia wygode pisania smsow, bo klawisze nie sa za duze na takim ekraniku. telefon potrafi sie czasem zwiesic, ale to za sprawa modyfikowanego romu, dzieki ktoremu dziala o wiele szybciej niz na standardowym. Mi niezbyt lezy a sluchawka, ta rozdzielczosc wola o pomste do nieba, jedna wielka pikseloza.

w zestawie sa dwie tylne klapki, czarna matowa oraz biala z polyskiem. brakuje niestety sluchawek :/

tomnow:
07-10-2011, 12:44
Zona ma od kilku miesiecy, ogolnie zadowolona, ale czasem narzeka, glownie na baterie, ktora trzyma 2 dni, srednia wygode pisania smsow, bo klawisze nie sa za duze na takim ekraniku. telefon potrafi sie czasem zwiesic, ale to za sprawa modyfikowanego romu, dzieki ktoremu dziala o wiele szybciej niz na standardowym. Mi niezbyt lezy a sluchawka, ta rozdzielczosc wola o pomste do nieba, jedna wielka pikseloza.

z ta pikseloza to bym naprawde nie przesadzal... fakt jakosciowo nie jest to samoled 800x480 ale tragedii tez nie ma. najlepiej zeby kazdy zobaczyl sam czy mu pasuje.

co do baterii to fakt. mi trzyma 1 dzien przy wlaczonej sieci nonstop.ale pokaz mi smartfona ktory w takich warunkach wytrzyma dluzej...

qualin
07-10-2011, 12:50
Na oryginalnym sofcie tez trzymal u zony 1 dzien, po wgraniu GLMST 2.0 dwa dni spokojnie. Mnie ta pikseloza razi bo mam super amoleda, przedtem mialem amoleda. tak samo reakcja na dotyk nie jest idealna, ale to przeciez tani smarfton wiec wiadomo, ze nie wszystko bedzie idealne :)
To co mnie irytuje to wibracja w tym telefonie, jest taka dosc wulgarna, telefon sie trzesie jakby mial sie rozpasc co przy wciskaniu literek na klawiaturze nie jest zbyt komfortowe. no i wibracja w klawiaturze nie dziala w systemowej samsungowej, trzeba dogrywac inne np gingerbread.

tomnow:
07-10-2011, 13:08
Na oryginalnym sofcie tez trzymal u zony 1 dzien, po wgraniu GLMST 2.0 dwa dni spokojnie. Mnie ta pikseloza razi bo mam super amoleda, przedtem mialem amoleda. tak samo reakcja na dotyk nie jest idealna, ale to przeciez tani smarfton wiec wiadomo, ze nie wszystko bedzie idealne :)
To co mnie irytuje to wibracja w tym telefonie, jest taka dosc wulgarna, telefon sie trzesie jakby mial sie rozpasc co przy wciskaniu literek na klawiaturze nie jest zbyt komfortowe. no i wibracja w klawiaturze nie dziala w systemowej samsungowej, trzeba dogrywac inne np gingerbread.

wiesz jak bezposrednio porownujesz samoled do tego.leda to wiadomo, ze roznica od razu bedzie widoczna. ale na dluzsza mete jest naprawde ok. tak jak zauwazyles - to tani smartfon (700zl) wiec nie mozna porownywac z tymi z najwyzszej polki, ktore kupisz za 2x wyzsza cene.
ja nie znosze wibracji jak sie wciska klawisze wiec mam to wylaczone - w andku 2.3.3 byla taka opcja juz w 'standardzie' ;-)

wszystko jest kwestia potrzeb i jak widac przyzwyczajen :-)

McSimus
07-10-2011, 13:10
I pomyśleć,że całkiem niedawno to był prawie szczyt techniki, i nikt nie narzekał ;)

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2011/10/Siemens_C25-1.png
źródło (http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/89/Siemens_C25.png)

Sam taki miałem, to był mój pierwszy telefon :)

mirek
07-10-2011, 13:14
Moja Nokia 1610 to byl jeszcze wiekszy klocek :mrgreen:
No ale bateria to trzymala z 10 dni !!

Rafał_Sz
07-10-2011, 13:51
Moja Nokia 1610 to byl jeszcze wiekszy klocek :mrgreen:
No ale bateria to trzymala z 10 dni !!
No ale obecnie zakup nowego telefonu którego bateria trzyma 6-8 tygodni to żaden problem, zwłaszcza, że to tanie jak barszcz.

mirek
07-10-2011, 14:11
No pewnie masz racje tylko ze ten telefon caly czas dzwonil i dzwonil :):)

Rafał_Sz
07-10-2011, 14:12
No pewnie masz racje tylko ze ten telefon caly czas dzwonil i dzwonil :):)
Wziąłem to pod uwagę. :)

Boryszuk
07-10-2011, 14:17
Mój stacjonarny też tyle wytrzymuje :-P

mirek
07-10-2011, 14:24
No dobra :)
Do dzisiaj go mam i moge dzwonic.... na Policje :):):)
Bo karta byla troszeczke wieksza!

Rafał_Sz
07-10-2011, 14:32
Bo karta byla troszeczke wieksza!
Można kupić adapter do obecnych kart SIM. Sam mam takie coś w BMW, bo w 98 roku komórki wyglądały nieco inaczej. :)

Seeth
07-10-2011, 14:40
Mam zamiar kupić Samsung Galaxy S 2, czy ktoś z forumowiczów ma ten telefon i mógłby się o nim wypowiedzieć?
Zależy mi głównie na tym czy nie ma ukrytych wad, bo nie chciał bym wydać pieniędzy i potem żałować, że innego nie kupiłem ;)
Może polecacie też jakieś inne podobne telefony?

mirek
07-10-2011, 14:51
Mam ten telefon:)
Wada to ze trzeba wylaczyc odszumianie bo inaczej odbierajacy polaczenie
Slyszy 2 glosy:( a tak reszta SUPER!!!!
Napisze jeszcze ze na razie wylaczam to recznie ale robia to w serwisie
Tyle ze na razie nie ide to zrobic bo zbyt wiele czasu zajmie mi ponowne ustawienie wszystkiego
Co mam w telefonie

Rafał_Sz
07-10-2011, 14:55
Mam zamiar kupić Samsung Galaxy S 2, czy ktoś z forumowiczów ma ten telefon i mógłby się o nim wypowiedzieć?
Zależy mi głównie na tym czy nie ma ukrytych wad, bo nie chciał bym wydać pieniędzy i potem żałować, że innego nie kupiłem ;)
Może polecacie też jakieś inne podobne telefony?
Ten telefon jest super pod wieloma względami, a za wyświetlacz - oklaski na stojąco! Byłem go niedawno kupić i wyszedłem z Motorolą Defy, bo ma nieco gorszy wyświetlacz ale tylko nieco, jest mniejsza (choć jak na telefon to i tak za duża), dłużej trzyma bateria, bardzo ładnie gra odtwarzacz i przede wszystkim jest odporna na zatopienia, a jej wyświetlacz na zarysowania. O tym, że kosztuje połowę S II nie wspomnę. System w Defy zatrzymał się na 2.2.2, więc jak potrzebujesz coś nowszego to nie wiadomo kiedy i czy w ogóle będzie jakaś aktualizacja.

Seeth
07-10-2011, 15:08
mirek - Czyli tylko problem z rozmowami a tak to wszystko z nim ok? W sumie aż tak dużo nie rozmawiam przez telefon to nie będzie mi to przeszkadzać.
rsz - Dzięki za opinię, tylko szkoda ze ma taki wyświetlacz mały jak dla mnie, ;) Najlepszy byłby Galaxy Note ale on dopiero na rynek wchodzi a cena będzie chyba 2 razy większa od galaxy S 2 :)

mirek
07-10-2011, 15:21
No tak ale to jest jakis dziwny blad bo nie jawsze jest ?!
Telefon bardzo polecam ,czesto jestem poza domem ,pisanie poczty to bajka
Strony wyswietlaja sie blyskawicznie nasze forum oglada sie <fotki> z przyjemnoscia
Tylko musisz pamietac ze bateryjka to jak w tego rodzaju telefonach to nie pozwala poszalec !?

costi
07-10-2011, 16:00
Wkurzało mnie restartowanie się Sense w Zetce, siadłem wczoraj, zrootowałem telefon i wrzuciłem normalny rom. Znaczy też z Sense 2.1, ale taki, który wzięli w swe rączki ludziska z XDA. ;)
I nagle się okazuje, że nic się nie restartuje, wszystko chodzi szybciutko, a i przy okazji mniej prądu żre.

Boryszuk
07-10-2011, 16:18
Wkurzało mnie restartowanie się Sense w Zetce, siadłem wczoraj, zrootowałem telefon i wrzuciłem normalny rom. Znaczy też z Sense 2.1, ale taki, który wzięli w swe rączki ludziska z XDA. ;)
I nagle się okazuje, że nic się nie restartuje, wszystko chodzi szybciutko, a i przy okazji mniej prądu żre.

Chyba też będę się musiał za to zabrać bo do szewskiej pasji mnie to doprowadza. Tylko trochę się obawiam, że coś spartolę.

arttie
07-10-2011, 16:18
Mam Galaxy S2. Rewelacyjny szybki telefon. Trochę krótko bateria trzyma. Ale za 100 pln można większa kupić. Denerwuje brak powiadamiania o nieodebranych smsach i połączeniach przydała by się jakaś dioda o tym informująca.

Wyklepane z mojego Galaxy SII

zuto
07-10-2011, 17:26
Mam Galaxy S2. Rewelacyjny szybki telefon. Trochę krótko bateria trzyma. Ale za 100 pln można większa kupić. Denerwuje brak powiadamiania o nieodebranych smsach i połączeniach przydała by się jakaś dioda o tym informująca.

Wyklepane z mojego Galaxy SII

Ja w SGS "jedynce" używam do tego app'ki "NoLED".
W sumie po małej konfiguracji spełnia swoje zadanie. Można jeszcze "uaktywnić" w tym celu diody pod przyciskami funkcyjnymi (prawy i lewy), & nie wiem jak w SGS II, ale w jedynce nieźle to działa (trzeba mieć Roota).

arttie
07-10-2011, 17:34
Ja w SGS "jedynce" używam do tego app'ki "NoLED".
W sumie po małej konfiguracji spełnia swoje zadanie. Można jeszcze "uaktywnić" w tym celu diody pod przyciskami funkcyjnymi (prawy i lewy), & nie wiem jak w SGS II, ale w jedynce nieźle to działa (trzeba mieć Roota).

Poszukam jakiegoś apka w markecie. Niestety rootek odpada bo komórka służbowa. Tak czy owak wszelkie wady rekompensuje szybkość i swype. Przesiadłem się z Htc touch pro i prędkość SGSa jest dla mnie kosmiczna.

Wyklepane w Tapatalk z Samsunga Galaxy S II

zuto
07-10-2011, 18:08
Poszukam jakiegoś apka w markecie. Niestety rootek odpada bo komórka służbowa. Tak czy owak wszelkie wady rekompensuje szybkość i swype. Przesiadłem się z Htc touch pro i prędkość SGSa jest dla mnie kosmiczna.

"Root" tylko groźnie brzmi. W każdej chwili możesz wrócić do "standardowego" softu. Root nic fizycznie nie zmienia w słuchawce. Ale wypróbuj narazie"zwykłe" appki. Może coś Ci podpasuje, mnie ten NoLed wystarcza.

jarek76
07-10-2011, 18:43
Dzięki za opinie o ACE :)

costi
07-10-2011, 20:14
Chyba też będę się musiał za to zabrać bo do szewskiej pasji mnie to doprowadza. Tylko trochę się obawiam, że coś spartolę.

Podlinkuję Ci co trzeba i nie ma szans, żebyś to spaprał ;)

Boryszuk
07-10-2011, 21:19
Podlinkuję Ci co trzeba i nie ma szans, żebyś to spaprał ;)

Ok, to czekam :)

Mavierk
08-10-2011, 15:53
K... wyciągam swój telefon z kieszeni przed chwilą (M Milestone) a tam pęknięcie na wyświetlaczu... tak znikąd, po prostu sobie pękł... ktoś się orientuje, czy opłaca się w ogóle to wymieniać?

siona
08-10-2011, 15:59
to ja się podepnę pod ten tasiemiec :)

generalnie chciałbym coś na androidzie (wstępnie mógłby być iphone - tfu, tfu - ale cena rozbija więc stanie na androidzie) no i nie wiem co. przy czym filmów to na tym oglądac nie będę, grać nie zamierzam. chciałbym mieć dostęp przez niego do neta (również jako modem), żeby działał dobrze po wifi, miał dobry wyświetlacz i nie był gigantyczny. oglądałem samsona sgs2 - ale to przypomina rakietkę do tenisa stołowego...
wstępnie moje rozważania kręcą się wokół defy, ace albo coś podobnego... podoba mi się wawej I - tylko dlaczego to coś ma BADA OS ?

ASAHI
08-10-2011, 16:24
Defy ;D

Ja też sobie takiego kupię :-)

Boryszuk
08-10-2011, 17:32
K... wyciągam swój telefon z kieszeni przed chwilą (M Milestone) a tam pęknięcie na wyświetlaczu... tak znikąd, po prostu sobie pękł... ktoś się orientuje, czy opłaca się w ogóle to wymieniać?

Pękł wyświetlacz czy panel z sensorem?

Wyświetlacz na eBayu 30 funtów, panel od 11 do 20 :)

siona
08-10-2011, 18:30
a jaka jest różnica między defy a defy+ ?

ASAHI
08-10-2011, 19:02
parę zmian:
1GHz procesor, 512MB RAM, 2GB pamięci wewnętrznej, 3.7-calowy wyświetlacz o rozdzielczości 480x854 pikseli, oraz pojemna, 1700mAh
bateria

http://opda.pl/nowiny/sprzet/1125-motorola-defy-oficjalnie

siona
08-10-2011, 19:17
parę zmian:
1GHz procesor, 512MB RAM, 2GB pamięci wewnętrznej, 3.7-calowy wyświetlacz o rozdzielczości 480x854 pikseli, oraz pojemna, 1700mAh
bateria

http://opda.pl/nowiny/sprzet/1125-motorola-defy-oficjalnie

procesor i bateria to wiem. ekran ma taką samą rozdzielczość a informacji o ramie w defy nie widzę nigdzie (fakt po jakiś branżowych forach nie grzebałem)

ASAHI
08-10-2011, 19:53
Póki co u nas nie jest dostępny. A szkoda.

krzysztof jot
08-10-2011, 22:05
.... Może coś Ci podpasuje, mnie ten NoLed wystarcza.
jedna z najbardziej "prądożernych" aplikacji jakie widziałem - wywaliłem to w niebyt całkowity.

Odnośnie SGS2 - naprawdę doskonały telefon, a nie jestem ani fanem androida ani, tym bardziej Samsunga. Ale po E72 i N8 i BB9800 własciwie doszedłem do punktu, że już nic mnie nie podniecało w tej materii :) - a ta słuchawka znowu wywołała uśmiech zadowolenia.
Polecam, nie ma do czego się przyczepić, można ewentualnie poczekać chwile na nowego NEXUSA bo wygląda na sprzęt kosmiczny, aczkolwiek 4'6 cala nie każdemu podejdzie. No i wielkie ekrany jednak zjadają baterie... ale najnowszy soft stockowy dla SGS2 2.3.5 poprawia zarządzanie energią, a od kilkunastu dni jest w ofercie zestaw samsunga - nowa bateria 2000mAh plus klapka baterii - właściwie nic nie tracimy na urodzie telefonu (+1.1mm i 9g) a zyskujemy kilka dodatkowych godzin - tu dla zainteresowanych parę słów - http://logolife.wordpress.com/2011/10/06/galaxy-sii-extended-battery-kit/

Rafał_Sz
08-10-2011, 22:06
No to czekam na Androida 2.3 w swojej Defy. :)

Mavierk
09-10-2011, 00:56
Pękł wyświetlacz czy panel z sensorem?

Wyświetlacz na eBayu 30 funtów, panel od 11 do 20 :)Tylko szybka pękła.. w sumie koło 150zł liczyłem naprawę.. ale chyba sobie odpuszcze i uzbieram coś kasy, żeby coś większego sobie kupić ;)

arttie
09-10-2011, 11:07
nowa bateria 2000mAh plus klapka baterii - właściwie nic nie tracimy na urodzie telefonu (+1.1mm i 9g) a zyskujemy kilka dodatkowych godzin - tu dla zainteresowanych parę słów - http://logolife.wordpress.com/2011/10/06/galaxy-sii-extended-battery-kit/
Jest też bateria mugen 3200 mAh
http://www.mugen-power-batteries.com/mugen-power-3200mah-extended-battery-for-samsung-galaxy-s-ii-si9100-with-battery-door.html

qualin
09-10-2011, 13:42
http://www.mugen-power-batteries.com/mugen-power-3200mah-extended-battery-for-samsung-galaxy-s-ii-si9100-with-battery-door.html

No jest, ale telefon prawie 1 cm grubszy i od cholery ciezszy, co przy jego gabarytach nie jest komfortowym rozwiazaniem.

pierote
09-10-2011, 14:41
Polećcie jakiś fajny ekranik gsm. HTC np. Wildfire/S , jakiegoś samka a może którąś nokie?
'ekranik' do prezentacji fotek znajomym i do netu a telefon aby zmieścił się w większej kieszeni a i bateria niech trzyma więcej niż 2 dni :smile:

costi
09-10-2011, 18:10
Zrezygnuj z tego ostatniego i kup sobie coś na SuperLCD albo AMOLED ;) Desire S, HD, Samsung Galaxy, a z wyższej półki to Sensation albo SGSII.

krzysztof jot
09-10-2011, 18:30

no, jako esteta wydając 2tys na telefon, zwracałem też uwagę na to jak wygląda - a z tą baterią to raczej przestaje wyglądać :).
To co do SGS2 oferuje Samsung moim zdaniem jest optymalne. I jest wybór - albo fajna bateria 2000, albo dopinany, elegancki, estetyczny Power Pack +1350mAh, co razem z baterią daje już spory zapas prądu. Mugen jest paskudny a jego deklarowana pojemność raczej wątpliwa.