Zobacz pełną wersję : GSM, wybór telefonu, smartfonu, porady itp.
zdecydowanie lepiej brac eske II, S advance to tylko troche ulepszona odmiana starej eski.
Dla ulatwienia porownanie: http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=4469&idPhone2=3621
Coroner, Ace Advance rowniez istnieje i ma oznaczenie S6800 od zwyklego Ace ma tylko wiecej ramu, jest takze Ace Plus czyli S7500, ktory ma juz lepszy procek oraz wiekszy o 0,15 cala ekran (generalnie to taki galaxy s, ale w mniejszej obudowie i z gorszym ekranem).
Zasadniczo Samsung to plastik-fantastik, więc może coś z HTC lepiej poszukaj. A w jakiej sieci i jakim abo?
zdecydowanie lepiej brac eske II, S advance to tylko troche ulepszona odmiana starej eski.
Dla ulatwienia porownanie: http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=4469&idPhone2=3621
Super, dzięki za to porównanie :D
Zasadniczo Samsung to plastik-fantastik, więc może coś z HTC lepiej poszukaj. A w jakiej sieci i jakim abo?
Plus, jaki dokładnie to abonament, to nie wiem, bo ja go nie mam ;)
A co teraz nie jest plastikowe ... A wiadomo, że człowiek chce coś dobrego kupić, w rozsądnej cenie ;)
Moze i plastik, ale ma to swoje plusy bo plastik lepiej absorbuje energie przy upadku niz aluminium czy szklo. Ja od 2 lat uzywam Galaxy S, generalnie telefon nie jest oszczedzany, upadal juz pelno razy na rozne powierzchnie i przez te 2 lata dorobil sie tylko 1 rysy na ekranie, wytarciu na klapce baterii ale tylko na zgrubieniu oraz uszkodzeniu ramki na rogu od solidnego upadku na beton :) pozatym ten plastik trzyma sie calkiem dobrze :)
joker333
23-11-2012, 00:35
oczywiście chodziło mi o S advance i jest to troche wiecej imho niz troche ulepszona wersja S lepszy procesor / wiecej ramu robią różnicę a to nie jedyne różnice.
Co do porównania sII i Advance ze strony to rzuciło mi się już na początku że Advance ma tak jak SII micro sim(myślałem że zwykłą ale sprawdzę w pracy jutro ) :D
kronos28
23-11-2012, 00:43
Tylko ze s advance zalicza się do tych telefonów, które dostały jedną aktualizację i... Producent pożegnał się z tym tworem. Jest na nim ICS i niczego więcej sie nie ma co spodziewać.
Myślę ze S 2 po aktualizacji do jelly bean dostanie leciutkiego kopa w sensie prędkości.
Dokladnie wszystkie wynalazki typu advance czy plus sa szybko zapominane przez producenta, lepiej inwestowac we flagowe modele, a takim byl SII rok temu i dostanie ofucjalny update do JB 4.1 z nakladka Nature UX oraz kilkoma funckjami z SIII.
Co do plastiku to moj szajsung wyglada tak po 2 latach nie lekkiego zywota:
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img585.imageshack.us/img585/607/dsc6885e.jpg)
źródło (http://img842.imageshack.us/img842/350/dsc6889t.jpg)
źródło (http://img821.imageshack.us/img821/3853/dsc6890.jpg)
Biorac pod uwage to co ten telefon przeszedl to i tak jestem w pelni podziwu, ze jest w takim stanie, wkoncu to nei pancerna motka defy tylko tandetny plastik ;)
Coroner, Ace Advance rowniez istnieje i ma oznaczenie S6800 od zwyklego Ace ma tylko wiecej ramu, jest takze Ace Plus czyli S7500, ktory ma juz lepszy procek oraz wiekszy o 0,15 cala ekran (generalnie to taki galaxy s, ale w mniejszej obudowie i z gorszym ekranem).
Moj blad przepraszam nie wiedzialem o tym tel.
Jak pisalem ja mam Ace 2 i tel sprawuje sie swietnie, mam porownanie ze zwyklym Ace ktorego uzywa siostra i mozna powiedziec ze tel nazywa sie Ace 2 bo jest 2x lepszy (2x mocniejszy proc 2x wiecej RAM 2x wyzsza rozdzielczosc)
Ja właśnie dostałem Nokię 920. System ma swoje fajne rozwiązania ale ma też kilka wkurzających:
1. W przeglądarce nie dopasowuje tekstu do szerokości okna
2. Pisząc sms to zajmuje on tylko połowę szerokości i szybko się kończy ekran i trzeba przesuwać - nie ma chowanej klawiatury,
3. Ciężko trafić w konkretną literę w sms bo nie ma żadnych strzałek to poruszania się po tekście.
Boryszuk
23-11-2012, 05:29
A co teraz nie jest plastikowe ...
iPhone.
iPhone.
A z czego iPhone ma zrobiony ten przycisk z przodu? ;P
Boryszuk
23-11-2012, 08:43
A z czego iPhone ma zrobiony ten przycisk z przodu? ;P
To przycisk jest plastikowy, nie iPhone ;)
Sapphiron
23-11-2012, 08:50
To przycisk jest plastikowy, nie iPhone ;)
idąc dalej tą filozofią można tworzyć tak niedorzeczne teksty że łeb pęka...
A gdyby spojrzeć na te modele, tj. S Advance, Ace 2 i Xperia J, to który z nich najlepszy? ;) Specyfikacja specyfikacją, ale ciekawi mnie też czy np. szybko działają i się nie wieszają. Qualin, widać nie taki zły ten plastik, dzięki :D
Moze i plastik, ale ma to swoje plusy bo plastik lepiej absorbuje energie przy upadku niz aluminium czy szklo. Ja od 2 lat uzywam Galaxy S, generalnie telefon nie jest oszczedzany, upadal juz pelno razy na rozne powierzchnie i przez te 2 lata dorobil sie tylko 1 rysy na ekranie, wytarciu na klapce baterii ale tylko na zgrubieniu oraz uszkodzeniu ramki na rogu od solidnego upadku na beton :) pozatym ten plastik trzyma sie calkiem dobrze :)
Tez używam pierwszej wersji Galaxy S od dwóch i nie widzie powodu na upgrade bo sprawdza się 90%. Te brakujące 10% to bateria ale wiem ze najnowsze smartphony nie oferują tu niczego więcej.
Z dystansu obserwuje szal na iPhone 5, większość ludków na uczelni już ma a reszta w planach:) ciekawe zjawisko.
sokrates
23-11-2012, 10:39
Dziękuję za rady. Na razie LG L5 wygrywa.
Co do młodego, nie ma problemu ze szpanowaniem, ale też wie, że jest się zbyt biednym żeby kupować tandetę. ;)
A nie przemyślisz dołożenia do L7.
L5 ma 4" i fatalną rozdzielczość i jeszcze gorsze kąty widzenia. L7 to zupełnie inna bajka. (używam L7, L5 macałem nie raz w sklepach....)
Rafał_Sz
23-11-2012, 10:48
A nie przemyślisz dołożenia do L7.
L5 ma 4" i fatalną rozdzielczość i jeszcze gorsze kąty widzenia. L7 to zupełnie inna bajka. (używam L7, L5 macałem nie raz w sklepach....)
Ja się w ogóle poważnie zastanawiam na smartfonem dla mojego syna. Samsunga Solida załatwił w dwa miesiące.
Tez używam pierwszej wersji Galaxy S od dwóch i nie widzie powodu na upgrade bo sprawdza się 90%. Te brakujące 10% to bateria ale wiem ze najnowsze smartphony nie oferują tu niczego więcej.
Dodatkowego kopa nasza S dostaje jak sie sflashuje CM10 (JellyBean).
Ja się w ogóle poważnie zastanawiam na smartfonem dla mojego syna. Samsunga Solida załatwił w dwa miesiące.
To może Sonima mu kup? ;)
Dodatkowego kopa nasza S dostaje jak sie sflashuje CM10 (JellyBean).
Dokladnie, ja uzywam i polecam hellybean :)
sokrates
23-11-2012, 13:09
To może Sonima mu kup? ;)
eee. stara nokia 3210 będzie w sam raz :-)
A tak poważnie - u mnie te Solidy sprawdzają się u chłopaków na budowach a łatwo tam nie mają, więc czarno to widzę......
Rafał_Sz
23-11-2012, 13:19
A propos Solidów. Mój 2710 trafił właśnie do serwisu - padło oprogramowanie i port USB. W życiu takich bzdur w telefonie nie widziałem, np. samoczynna zmiana języka na inny.
Wojciech
23-11-2012, 14:30
Witam czy ktos mi moze pomoc coz to za opcje ustawilem w telefonie ze po otrzymaniu sms nie moge go odczytac od razu poniewaz mam wlaczone jakies szyfrowanie ochrona danych i dopiero po dluzszej chwili wiadomosc jest w pelni widoczna.
Dzieki.
A jednak zaskoczyc was mozna; Wiec teraz nawet tego nie potrafie powtorzyc, w takim razie zarzuce ten post jeszcze raz za 2 tyg jak wroce do kraju, obecnie nie mam syg. zadnego operatora sieci.
Ja właśnie dostałem Nokię 920. System ma swoje fajne rozwiązania ale ma też kilka wkurzających:
1. W przeglądarce nie dopasowuje tekstu do szerokości okna
2. Pisząc sms to zajmuje on tylko połowę szerokości i szybko się kończy ekran i trzeba przesuwać - nie ma chowanej klawiatury,
3. Ciężko trafić w konkretną literę w sms bo nie ma żadnych strzałek to poruszania się po tekście.
Kurcze i jeszcze mając klawiaturę telefonu i wciskając poszczególne literki nie pojawia się nazwa z książki telefonicznej. Kicha.
Panie i Panowie.
Wypowie się ktoś na temat LG L9? Firma mnie nie przekonuje, ale model dość tak.
A co mu zrobił? Tak ciekawości pytam. Wydawało mi się, że te telefony są nie do zarżnięcia konwencjonalnymi metodami.
A co mu zrobił? Tak ciekawości pytam. Wydawało mi się, że te telefony są nie do zarżnięcia konwencjonalnymi metodami.
Coś pewnie musiał zrobić, bo pewnie koledzy mają iPhone'y ;)
robin102
23-11-2012, 23:56
Koledzy może ktoś z Was ma Samsunga Galaxy GT B5330 , dobry to fonik ? bo mam zamiar taki kupić albo coś innego w zbliżonym budżecie do 500 zł . Musi być dobrze wykonany i dość prosty w obsłudze ;)
iPhone.
Poza tym że ma metalową obwódkę, która przy upadku uderza w szybkę wyświetlacza, co powoduje jej stłuczenie i kosztowną wymianę to niewiele tam metalu. Wiem bo zaglądałem do wnętrza ;-)
Marcin Jakubowski
24-11-2012, 09:31
Poza tym że ma metalową obwódkę, która przy upadku uderza w szybkę wyświetlacza, co powoduje jej stłuczenie i kosztowną wymianę to niewiele tam metalu. Wiem bo zaglądałem do wnętrza ;-)
Kolega miał zapewne na myśli ip5 :)
Rafał_Sz
24-11-2012, 09:34
Totalna dewastacja. Ja nie wiem jak on to robi, ale ma do tego talent.
Na Nokię 920 brak Tapatalk ale jest Board Express i wlaśnie z niego korzystam. Ciągle mnie wkurza brak możliwości trafienia w konkretną literkę jak popełni się błąd i chce go poprawić. Ale słownik przewidujący wyrazy działa wyśmienicie i pisanie idzie naprawdę szybko.
Sent from my RM-821_eu_poland_360 using Board Express
A co byscie polecili z dużym ekranem pojemnościowym i szybkim prockiem w stosunku do użytego oprogramowania (w sensie żeby tel szybko zasuwał a nie mulił)?
Obecnie mam iP 3G, wcześniej miałem nokię C5-03 i 5230. W nokii podoba mi się to, że mogłem nie tylko robić zdjęcia ale i nagrywać filmy, a przesyłanie po bluetooth między różnymi telefonami było banalne i bez ograniczeń. Dodatkowo wbudowana nawigacja spisywała się świetnie, dlatego też obecnie moją nokię dzierży żonka, przydaje się gdy jedziemy gdzieś dalej. W iPhonie za to podoba mi się wyświetlacz, jest znacznie lepszy, prawdziwie dotykowy, wystarczy musnąć żeby coś zrobić a nie tak jak w nokii naciskać (tam był bodajże oporowy). Po drugie iPek jest szybszy, milej się na nim pracuje, przynajmniej na w miarę pustym, bo teraz go zawaliłem programami i troche muli, będę robił pewnie dziś 'format'.
Chciałbym połączyć te zalety i dodać kilka technologii, typu nagrywanie w HD czy kamera z przodu do wygodnych rozmów video na skypie. Od appla moje wymagania co do nowego fona spełnia dopiero ipek 4, najlepiej 4s bo ma szybszy procek i nagrywa FHD, a że jest za drogi to się rozglądam za wysokimi modelami nokii starszych serii, typu N8.
Ktoś z Was używa nokii która ma duży wyświetlacz pojemnościowy (taki jak w ipkach, co się tylko po nich muska palcem), aplikację Nokia Maps w standardzie, kamerę z przodu i tylną HD oraz szybki procek i może ją polecić?
Jeżeli nie iP, to coś z Androidem. Samsung Galaxy S II lub III, Soniacz Xperia S (mam nówkę sztukę do sprzedania), czy coś w ten deseń...
A czemu nie starsze nokie? Jeśli miały by wyświetlacz pojemnościowy i by nie muliły to też byłby dla mnie dobry wybór. Android słyszałem że właśnie muli, szczególnie jak się go zapcha, a chcę tego uniknąć. Myslę tu o N8 czy N97.
misiekhel
24-11-2012, 14:53
Polecam iPhone 4s wygląd i parametry rewelacyjne, iPhone 5 za bardzo się rysuje ale za to większy wyświetlacz ;-) Zaraz mnie zjedzą Samsungo-maniacy ;-)
Ipka bym kupił bo 4s jest dość szybki żeby po Jailbreaku i pozbyciu się bezsensownych ograniczeń typu wysyłanie plików przez bluetooth itp działał nadal szybko i sprawnie. Mój 3G na sofcie 4.2.1 po złamaniu muli okropnie. Ale 4S jest dla mnie za drogi, nie wydam ponad 1000zł na telefon, za to N97 mogę kupić w super stanie za 500zł, N8 za 600, to 2x taniej.
Ludziska a co powiecie o nexusie tym starszym samsung + google ?
Chcecie zeby fajfon nie uszkadzal sie to kupcie griffin heavy duty case. Ja mam takaowa od 1,5 roku i kilka jak nie kilkanascie razy tel fruwal i to doslownie. Jeden mankament, nie widac wtedy ze masz iphona a to dla niektorych jest nie do przyjecia:). Swoja droga po dwoch latach uzywania i4 chyba przesiade sie na s3. I tez go wsadze w jakis pancerny kondonik:)
Ludziska a co powiecie o nexusie tym starszym samsung + google ?
Powiem Ci, że to bardzo fajny telefon ;)
Mi na początku trochę brakowało fizycznego przycisku 'home', ale szybko można się przyzwyczaić.
Powiem Ci, że to bardzo fajny telefon ;)
Mi na początku trochę brakowało fizycznego przycisku 'home', ale szybko można się przyzwyczaić.
A Coś więcej ,wiem że nie jest to SG3 ale i kosztuje dużo mniej.
To lepiej rozejrzyj sie za nexusem 4 od lg. Wizualnie bardzo podobny do nexusa od samsunga, a bebechy ma mocniejsze jak S3 ;) kosztuje tez podobnie jak samsung nexus.
joker333
24-11-2012, 21:10
A czemu nie starsze nokie? Jeśli miały by wyświetlacz pojemnościowy i by nie muliły to też byłby dla mnie dobry wybór. Android słyszałem że właśnie muli, szczególnie jak się go zapcha, a chcę tego uniknąć. Myslę tu o N8 czy N97.
mam n8 bawiłem sie n97 powiem krótko n8 to piękny telefon z rewelacyjnym aparatem, metalową obudową i dość dobrym ekranem ....ale muli mam i ten chroniczny brak pamięci na C... :/
n97 sobie odpuść jest tylko gorzej pod każdym względem
Z zalet symbiana dosć duża ilosć aplikacji w tym darmowych i świetna nawigacja w zasadzie mi niczego nie brakuje ..poza jakims wypasionym telefonem z tym systemem szkoda że N8 nastepcy sie nie doczekała i raczej już nie doczeka ....Nokia prze na całego na windowsa
Noo.. fajny, duży wyświetlacz, telefon dobrze leży w dłoni. Spokojnie może robić za nawigację. Trochę się jego wymiarów bałem, myślałem, że się nie będzie mieścił w kieszeni, ale jest lepiej niż OK.
Nic się nie zamula, wszystko chodzi płynnie (przynajmniej dla mnie). Przeglądanie neta i czytanie ebooków nie męczy.
Dla mnie minusem jest trochę słaby aparat (myślałem, że będzie trochę lepiej) i słabe słuchawki (w zestawie brak gumek na zmianę).
Baterię ładuję średnio raz na 2-2,5 dnia (Desire rzadziej ładowałem).
Nie wiem jak z dostępnością nowego Nexusa 4 i jego ceną w PL. Jeżeli licytacja na "A" może robić za jakiś wyznacznik to bym raczej na niego się nie skusił (mając wczesniej SGN).
Dokladnie, ja uzywam i polecam hellybean :)
o żesz Ty, że ja dopiero się o tym dowiedziałem i męczyłem się cały czas z 2.3.6. zainstalowałem wczoraj w nocy - ten hellybean jest rewelacyjny!
DerTeufel zrobil juz tez wersje z andkiem 4.2, ale to dopiero poczatek zabawy i jest sporo bugow :)
http://forum.android.com.pl/f193/4-2-helly-bean-based-on-sources-of-cm-10-1-25-11-a-236700/
DerTeufel zrobil juz tez wersje z andkiem 4.2, ale to dopiero poczatek zabawy i jest sporo bugow :)
http://forum.android.com.pl/f193/4-2-helly-bean-based-on-sources-of-cm-10-1-25-11-a-236700/
uzywam 4.2 w nexusie i nie widze potrzeby upgrade w telefonie do tego systemu, 4.1.2 to juz i tak kawalek sprawnego softu.
Wlasnie wrzucilem 4.2 bazujacy na CM 10.1 i wydaje mi sie, ze jest plynniej jak na 4.1 i doszlo pare nowych ficzerow typu nowe przewijalne lockscreeny, inne opcje paska powiadomien po sciagnieciu go 2 palcami. Generalnie fajny jest :)
sokrates
26-11-2012, 08:38
Panie i Panowie.
używam LG L7 - początkowo firma mnie również nie przekonywała, ale naprawdę jest OK, powiedział bym nawet bardzo dobrze. Budowa solidna, nic nie trzeszczy itp.
Na ekranie Gorilla Glass. Od strony oprogramowania (ICS) również nie zauważam nic złego. Więc w modelu wyższym L9 powinno być tylko lepiej :-)
Redskull
26-11-2012, 10:29
Czy ktoś z Was ma SGS+ i zanotował jakieś anomalia w działaniu? U mnie potrafi się gadzina wyłączyć z nienacka, restartować, gubić połączenie. I to wszystko loteryjnie. 3 razy w serwisie. Dwa razy gmerali z softem, raz wymiana płyty. Teraz do mnie wraca, ale zastanawiam się jak reagować gdyby to się powtórzyło.
Celeborn
26-11-2012, 10:39
Czy ktoś z Was ma SGS+ i zanotował jakieś anomalia w działaniu? U mnie potrafi się gadzina wyłączyć z nienacka, restartować, gubić połączenie. I to wszystko loteryjnie. 3 razy w serwisie. Dwa razy gmerali z softem, raz wymiana płyty. Teraz do mnie wraca, ale zastanawiam się jak reagować gdyby to się powtórzyło.
To nie przypadłość SGS + tyko androida. Proponuje po prostu zmienić rom gdyby się sytuacja powtarzała.
mateo912
26-11-2012, 10:46
używam LG L7 - początkowo firma mnie również nie przekonywała, ale naprawdę jest OK, powiedział bym nawet bardzo dobrze. Budowa solidna, nic nie trzeszczy itp.
Na ekranie Gorilla Glass. Od strony oprogramowania (ICS) również nie zauważam nic złego. Więc w modelu wyższym L9 powinno być tylko lepiej :-)
Pierwsze słyszę żeby mój lg l7 miał gorilla glass:)
Może masz alpaka glass? :P
Takie pytanie... Istnieje może jakiś czytnik CF, który można by podłączyć pod i9300?
Znalazłem coś takiego: http://allegro.pl/card-reader-5w1-samsung-galaxy-siii-s3-i9300-sd-ms-i2817458382.html Tylko, że to SD.
Takie pytanie... Istnieje może jakiś czytnik CF, który można by podłączyć pod i9300
Jest kabelek, firmowy Samsunga, microUSB męski na USB żeński i do niego można wpiąć jakikolwiek czytnik USB. Przed chwilą celem testu podłączyłem przedpotopowy 5-funkcyjny czytnik, m.in. CF, wsadziłem kartę i działa.
mateo912
26-11-2012, 12:32
Może masz alpaka glass? :P
Takie pytanie... Istnieje może jakiś czytnik CF, który można by podłączyć pod i9300?
Znalazłem coś takiego: http://allegro.pl/card-reader-5w1-samsung-galaxy-siii-s3-i9300-sd-ms-i2817458382.html Tylko, że to SD.
faktycznie w specyfikacji jest że ma gorilla glass. dobrze wiedzieć :)
sokrates
26-11-2012, 14:44
http://www.lg.com/ca_en/cell-phones/lg-P705G
albo producent nie wie co produkuje, albo jestem dziś mocno wczorajszy???
Redskull
26-11-2012, 16:28
To nie przypadłość SGS + tyko androida. Proponuje po prostu zmienić rom gdyby się sytuacja powtarzała.
Ale serwis już chyba o tym pomyślał ? Już dwa razy był oddawany i dwa razy to samo. Teraz powrócił 3 raz, tylko nie zdążyłem odebrać
mateo912
26-11-2012, 17:49
http://www.lg.com/ca_en/cell-phones/lg-P705G
albo producent nie wie co produkuje, albo jestem dziś mocno wczorajszy???
już wyżej przyznałem CI racje ;)
czytałem sporo o tym telefonie zanim go kupiłem i jakoś nie wryła mi się w pamięć ta informacja, ale dziś sprawdziłem i faktycznie tak jest.
krzysztof jot
26-11-2012, 23:16
Jest kabelek, firmowy Samsunga, microUSB męski na USB żeński i do niego można wpiąć jakikolwiek czytnik USB. Przed chwilą celem testu podłączyłem przedpotopowy 5-funkcyjny czytnik, m.in. CF, wsadziłem kartę i działa.
dokładnie tak - oryginał 44 zł w MM czy AGD-EURO - działa wszystko, również myszka bezprzewodowa na usb.
Panie i Panowie.
tez sie nad nim zastanawiam i pytalem tutaj o niego ale chyba nikt go nie ma...
Poczytalem troche tez o chinczykach i fajna opcja wyfaje sie byc ZTE V970...
2 karty sim, w jeden slot wkladasz aero2 i masz darmowy net, w druga normalna do gadania i jest git :)
eristoff
27-11-2012, 11:31
2 karty sim, w jeden slot wkladasz aero2 i masz darmowy net, w druga normalna do gadania i jest git :)
ZTE V970 ma identyczne bebechy jak mój NEWMAN N1, ale tutaj kogoś ciężko przekonać do tych telefonów, zresztą już o tym pisałem.
AERO 2 też mam przetestowane.
Ktoś może polecić dobry program pocztowy na Andka? Skoro już się przesiadłem na dłuższy czas, potrzebuję dobrego, szybkiego klienta e-mail z poprawną obsługą IMAP i dobrą integracją z systemem, również wizualną. Fabryczny ma taką dziwną cechę, że ręczne wywołanie odebrania poczty powoduje, że na "Widoku łączonym" robi to w nieskończoność. Testowane na 2 systemach i 3 telefonach więc objaw potwierdzony. Poza tym nie obsługuje wątkowania, kasowany spam bez czytania przenosi do kosza ale mimo to flaguje jako nieczytane. Ogólnie sporo niedoróbek. Rzuciłem też okiem na AquaMail ale jakiś dziwny jest. U syna na HTC źle obsługuje IMAP i potrafi sam z siebie wywalić e-mail z serwera trzymając tylko kopię lokalną.
Sote, Ty tez masz teraz Wave s8500? Jak widac myslimy podobnie w kategorii smartfonow. ;)
Odpowie mi ktos czy smartfony z Playa maja simlocki? Podobno tylko iPhone, ale nie chce ryzykowac. :)
Celeborn
27-11-2012, 11:47
A K9 mail sprawdzałeś?
Odpowie mi ktos czy smartfony z Playa maja simlocki? Podobno tylko iPhone, ale nie chce ryzykowac. :)
Nie mają.
eristoff
27-11-2012, 11:55
Ktoś może polecić dobry program pocztowy na Andka? Skoro już się przesiadłem na dłuższy czas, potrzebuję dobrego, szybkiego klienta e-mail z poprawną obsługą IMAP i dobrą integracją z systemem, również wizualną. Fabryczny ma taką dziwną cechę, że ręczne wywołanie odebrania poczty powoduje, że na "Widoku łączonym" robi to w nieskończoność. Testowane na 2 systemach i 3 telefonach więc objaw potwierdzony. Poza tym nie obsługuje wątkowania, kasowany spam bez czytania przenosi do kosza ale mimo to flaguje jako nieczytane. Ogólnie sporo niedoróbek. Rzuciłem też okiem na AquaMail ale jakiś dziwny jest. U syna na HTC źle obsługuje IMAP i potrafi sam z siebie wywalić e-mail z serwera trzymając tylko kopię lokalną.
Ja mam maildroida, 4 skrzynki skonfigurowane, mi zapewnia wszystko czego potrzebuję, mam skrzynki na:
- gmailu,
- interii,
- plusnecie,
- i służbowy na domenie w home.pl,
Wszystkie działają bez zastrzeżeń, wszędzie mam imap, oprócz interii.
A K9 mail sprawdzałeś?
Poleciał do /dev/null szybciej niż przyleciał.
Sote, Ty tez masz teraz Wave s8500? Jak widac myslimy podobnie w kategorii smartfonow. ;)
tak mam s8500 :)
poprostu najyrazniej obaj nie mamy ochoty wydawac zbyt duzej kasy na telefony ;)
wyslalem Ci PW...
ZTE V970 ma identyczne bebechy jak mój NEWMAN N1, ale tutaj kogoś ciężko przekonać do tych telefonów, zresztą już o tym pisałem.
AERO 2 też mam przetestowane.
mam znajomego w Chinach i prosilem go o obejrzenie tego ZTE to napisal ze calkiem toto przyzwoite
ale ze jednak mimo wszystko jakosc wykonania troche odbiega od renomowanych marek...
Jednak za niecale 600PLN mozna miec tel z bardzo fajnymi bebechami i do tego 2 karty sim ;)
Poleciał do /dev/null szybciej niż przyleciał.
a ja chcialbym poznac powod dlaczego? sam uzywam tego programu od dluzszego czasu i nie sprawia problemow.
a ja chcialbym poznac powod dlaczego? sam uzywam tego programu od dluzszego czasu i nie sprawia problemow.
Nie podobał mi się. Względy estetyczne. Wyglądał, jakoś tak, chaotycznie. Poza tym miałem problem z konfiguracją. Stawał z niewiadomych przyczyn na autoryzacji i mogł tak stać ruski miesiąc.
sokrates
27-11-2012, 12:54
Tom01 - zobacz mail droid. swego czasu używałem na HTC (gdzie był andek 2.2 i jego klient gmaila mi nie odpowiadał)
jest jeszcze wersja płatna mail droid pro - ale cena dość zaporowa, trzeba by zobaczyć czy warto wydać na niego ponad 60 zł
Celeborn
27-11-2012, 13:06
Nie podobał mi się. Względy estetyczne. Wyglądał, jakoś tak, chaotycznie. Poza tym miałem problem z konfiguracją. Stawał z niewiadomych przyczyn na autoryzacji i mogł tak stać ruski miesiąc.
Ja tam od zawsze używam K-9 Mail.
Wyglad rzecz gustu - o tym sie nie dyskutuje.
Jesli chodzi o konfiguracje - ja nie mialem problemu (linuxpl, gmail i darmowe). Moze serwer sie nie dogadywal?
Tom01 - zobacz mail droid. swego czasu używałem na HTC (gdzie był andek 2.2 i jego klient gmaila mi nie odpowiadał)
jest jeszcze wersja płatna mail droid pro - ale cena dość zaporowa, trzeba by zobaczyć czy warto wydać na niego ponad 60 zł
Wygląda dobrze, nawet bardzo dobrze. Ma wątkowanie, szybki, szeroka konfiguracja. I promocja jest dziś - ok 40 zł. Ma tylko eine kleine wkurzający szczególik. Na ikonie programu nie wyświetla powiadomień ile jest nieprzeczytanych e-maili. Lipa jak 150. Jest niby widget do tego, ale nie można go włożyć do dolnego paska ikon.
Na ikonie programu nie wyświetla powiadomień ile jest nieprzeczytanych e-maili.
Brak takiego powiadomienia to niestety standard w Androidzie. Można je uzyskać, ale wymaga odpowiedniego launchera (np. Nova) i usługi (np. TeslaUnread). Przy czym nie wiem, czy uda się to w ogóle uzyskać z MailDroidem.
Co do wyglądu K-9, to jest w przygotowaniu wersja z nowym interfejsem (http://code.google.com/p/k9mail/issues/detail?id=4349), nie wiadomo jednak co i kiedy z tego będzie.
Brak takiego powiadomienia to niestety standard w Androidzie. Można je uzyskać, ale wymaga odpowiedniego launchera (np. Nova) i usługi (np. TeslaUnread)
Samsungowy TouchWiz ma takie powiadomienia, tyle że chyba tylko ze swoimi aplikacjami.
Sapphiron
27-11-2012, 20:24
A ja zmienię trochę temat...
Potrzebuję ładowarki słonecznej tak żeby na plenerze lub dłuższym wyjeździe nie pozostać bez prundu. Czy ktoś ma z tym doświadczenie i pomoże wybrać co najlepiej kupić?
sokrates
27-11-2012, 20:29
Wygląda dobrze, nawet bardzo dobrze. Ma wątkowanie, szybki, szeroka konfiguracja. I promocja jest dziś - ok 40 zł. Ma tylko eine kleine wkurzający szczególik. Na ikonie programu nie wyświetla powiadomień ile jest nieprzeczytanych e-maili. Lipa jak 150. Jest niby widget do tego, ale nie można go włożyć do dolnego paska ikon.
dokładnie nie pamięta, ale dałbym rękę że miałem takie powiadomienie o ilości nieprzeczytanych (używałem LauncherPro Plus)
A ja właśnie wymieniłem kartę Sim na nanoSim, bo stwierdziłem, że im mniejsza tym praktyczniejsza bo są adaptery. I w takim adapterze wsadzilem ją do Nokii 920 i adapter rozpadł sie w środku i miałem problem z wyjeciem. Ostatecznie ją wyjalem ale chyba jakieś styki sie powyginaly bo mi teraz normalnej karty microSim nie czyta i nowy telefon muszę oddać do naprawy. Także uwaga na adaptery. Adapter kupiłem w salonie Orange.
Poradzcie mi, co mozna fajnego (chodzi oczywiscie o telefon;) ) kupic dla zony.
Dla niej telefon ma DZWONIC, wysylac/odbierac smsy/mmsy i zeby bateria dlugo trzymala.
Zadne internety i inne takie nie sa jej potrzebne.
W tej chwili (chyba juz ze 4 lata;) ) uzywa samsunga avila i jest z niego bardzo ale to bardzo zadowolona.
Baterie laduje raz w tygodniu, a rozmow w tym czasie przeprowadza calkiem sporo.
Abonament w play ze stanem darmowym i tak bedziemy przedluzac umowe.
Najprawdopodobniej bedzie to Stan Darmowy 49 albo 59 i ceny tel z tego wlasnie abonamentu.
Telefon nie musi byc smartfonem, moze miec "normalna" klawiaturke,
nie musi to byc tez samsung solid bo nie niszczy telefonow ;)
Sapphiron
28-11-2012, 12:02
e52 :)
Poradzcie mi, co mozna fajnego (chodzi oczywiscie o telefon;) ) kupic dla zony.
Dla niej telefon ma DZWONIC, wysylac/odbierac smsy/mmsy i zeby bateria dlugo trzymala.
Zadne internety i inne takie nie sa jej potrzebne.
W tej chwili (chyba juz ze 4 lata;) ) uzywa samsunga avila i jest z niego bardzo ale to bardzo zadowolona.
Baterie laduje raz w tygodniu, a rozmow w tym czasie przeprowadza calkiem sporo.
Abonament w play ze stanem darmowym i tak bedziemy przedluzac umowe.
Najprawdopodobniej bedzie to Stan Darmowy 49 albo 59 i ceny tel z tego wlasnie abonamentu.
Telefon nie musi byc smartfonem, moze miec "normalna" klawiaturke,
nie musi to byc tez samsung solid bo nie niszczy telefonow ;)
Ma mieć aparat, czy niekoniecznie? Jak żona nie niszczy telefonów, to zastanów się nad wycieczką do Media Marktu i kupieniem jakiejś najtańszej Nokii. Np. coś takiego: http://allegro.pl/nokia-101-dual-sim-latarka-mp3-slot-kart-warszawa-i2805303021.html Proste jak konstrukcja cepa, jakość wykonania nie poraża, ale jest prosto, stabilnie, ma 2 lata gwarancji i kosztuje stówkę. Miałem kiedyś podobną Nokię i bateria przy spokojnym korzystaniu wystarczała na ok. 2 tygodnie. Tylko nie wiem jak z MMSami w tym telefonie, to musisz sobie wyguglać. A w Playu weź za złotówkę telefon, który najdrożej opchniesz na allegro i pewnie okaże się, że jeszcze jesteś do przodu na tym interesie.
Ma mieć aparat, czy niekoniecznie?
aparat moze sie czasem przydac :)
Jak żona nie niszczy telefonów, to zastanów się nad wycieczką do Media Marktu i kupieniem jakiejś najtańszej Nokii. Np. coś takiego: http://allegro.pl/nokia-101-dual-sim-latarka-mp3-slot-kart-warszawa-i2805303021.html Proste jak konstrukcja cepa, jakość wykonania nie poraża, ale jest prosto, stabilnie, ma 2 lata gwarancji i kosztuje stówkę. Miałem kiedyś podobną Nokię i bateria przy spokojnym korzystaniu wystarczała na ok. 2 tygodnie. Tylko nie wiem jak z MMSami w tym telefonie, to musisz sobie wyguglać.
Faktycznie wymagania spelnia ale brzydkie toto jak noc ;)
a kobitki jednak wola ladniejsze rzeczy
A w Playu weź za złotówkę telefon, który najdrożej opchniesz na allegro i pewnie okaże się, że jeszcze jesteś do przodu na tym interesie.
Tez o tym myslalem i jesli nic z oferty nie bedzie zonie pasowalo to zrobimy tak jak piszesz,
a dla niej kupimy nowa avile.
Moze jeszcze ktos mial podobny dylemat, poczekam, zobacze co sie pojawi w watku.
Jak żona była zadowolona z avili , to będzie zadowolna z każdego ;)
Sapphiron
28-11-2012, 13:24
A ja zmienię trochę temat...
Potrzebuję ładowarki słonecznej tak żeby na plenerze lub dłuższym wyjeździe nie pozostać bez prundu. Czy ktoś ma z tym doświadczenie i pomoże wybrać co najlepiej kupić?
ponawiam pytanie.
ktorego klienta ftp polecacie na androida?
Rafał_Sz
28-11-2012, 13:28
ponawiam pytanie.Potrzebujesz raczej bank energii z baterią słoneczną, bo gdyby sam panel miał ładować np. komórkę bezpośrednio ze światła, to by musiał mieć wielkość dachu od auta (w naszych warunkach atmosferycznych). Popatrz na Alle, jest tego mnóstwo, do wyboru, do koloru.
Sapphiron
28-11-2012, 13:49
no tak tak... chodziło mi o ładowarkę z akumulatorem wbudowanym...
Na allegro jest od groma ale nie wiem jakie parametry, jaka firma itp? Najlepiej żeby akumulator dał radę naładować i Neonówkę i tablet (chociaż w połowie baterii tableta)...
jakie parametry
Sprawność całej operacji jest taka, że akumulator w "ładowarce" musi mieć 30 do 50% większą pojemność niż suma pojemności akumulatorów w telefonie i tablecie, aby zdołała je raz do pełna naładować.
hydra_nt
28-11-2012, 14:03
no tak tak... chodziło mi o ładowarkę z akumulatorem wbudowanym...
Na allegro jest od groma ale nie wiem jakie parametry, jaka firma itp? Najlepiej żeby akumulator dał radę naładować i Neonówkę i tablet (chociaż w połowie baterii tableta)...
Ja mam takie coś (http://www.sklep.platinet.pl/OMEGA-POWER-BANK-5000mAh-5-0V-1000mA-WHITE-41422(4,12493,12493).aspx) . Można na amazonie kupić podobne i w podobnej cenie. Tą chwalili więc kupiłem, z myślą przede wszystkim o dłuższych wyjazdach rowerowych (dodatkowy aku do phona). Potrafi dwukrotnie naładować iPhona i na pewno raz jeden iPada. Tyle na razie sprawdziłem. Wykonanie naprawdę niezłe - jak na chińczyka :)
Sapphiron
28-11-2012, 14:03
Sprawność całej operacji jest taka, że akumulator w "ładowarce" musi mieć 30 do 50% większą pojemność niż suma pojemności akumulatorów w telefonie i tablecie, aby zdołała je raz do pełna naładować.
czyli wg tej teorii potrzebuję ładowarki z akusem 8000mAh żeby do pełna naładować oba urządzenia...
czyli wg tej teorii potrzebuję ładowarki z akusem 8000mAh żeby do pełna naładować oba urządzenia...
No, niestety tak. Testowałem taki bank z akumulatorem 2500mAh i raz z kawałkiem naładowało mi telefon mający wewnętrzny akumulator około 1500mAh. Trzeba też pamiętać o współczynniku optymizmu, jaki przyświeca producentom akumulatorów. ;)
Czy ktoś może się podzielic spostrzeżeniami z użytkowania Samsunga note 1 ?
Czy ktoś może się podzielic spostrzeżeniami z użytkowania Samsunga note 1 ?
Admin ponoć ma. Ew ja mam 2 jakby co służę pomocą.
Z innej beczki: Zna ktoś program w formie widgetu, który pokazywałby aktywne w danej chwili porty RDP komputerów? Chodzi o monitorowanie co jest włączone w sieci. Taką funkcjonalność mają wszystkie programy do RDP czy innej zdalnej administracji, ale nie mają odmiany widgetowej.
[QUOTE=Tom01;2982706]Admin ponoć ma. Ew ja mam 2 jakby co służę pomocą.
Najbardziej interesuje mnie w tym modelu internet ,bateria i aparat z wideo , w dwójce odstrasza mnie cena bo wielkość raczej nie :D
Internet jak to w smartfonach. Działa nakładając oczywiste ograniczenia. Na Note dzięki ogromnemu ekranowi przeglądanie poczty czy www obywa się już bez lupy tudzież wiecznego powiększania części zawartości. Pocztę czyta się zupełnie normalnie, przy www czasem coś trzeba powiększyć. Ekran nie jest niesławnym PenTile znanym z SGS III. Dzięki temu prawie dorównuje ostrością IP4/4S. Różnic trzeba się ostro dopatrywać. Na IP nie ma szans zobaczyć pikseli, na Note 2 prawie nie ma szans. Jest dobrze. Bateria jest zadziwiająco pojemna jak na tak silne i duże urządzenie. Przy intensywnym użytkowaniu, co prawda na oparach, ale dobija do dwóch dni. O aparacie wiele nie powiem. Używam na zasadzie podręcznego notatnika. Szybciej coś sfotografować niż notować. Jakość znośna. Przy dobrych warunkach oświetleniowych nie różni się od słabej małpy. Dużym plusem jest to że jest bardzo, ale to bardzo szybki. W Internecie jest masa przykładowych fotek, można sobie wyrobić zdanie.
Władca Pixeli
28-11-2012, 20:50
ktorego klienta ftp polecacie na androida?
Total Commander + FTP plugin
Solid explorer ma klienta ftp. Pozatym to chyba najlepszy manadzer plikow na androida, polskiej produkcji do pobrania za free :)
Czy warto naklejać folię na wyświetlacz Gorilla Glass? Chodzi mi o ochronę przed zarysowaniami. Czy Goryl Glas sam w sobie jest na tyle odporny, że folia jest zbędna?
zielonek430
29-11-2012, 16:41
Na rysy jako takie jest odporny, ale na moim (Defy) po jakimś roku użytkowania pojawiło się kilka mikrorysek, widocznych pod światło pod pewnym, rzadko używanym kątem i zupełnie nieprzeszkadzających w użytkowaniu. Niemniej jednak są. Zaś co do folii na ekranie to już się trochę nasłuchałem, jednak sam nigdy nie używałem na dotykowcu folii, więc się nie wypowiem.
Celeborn
29-11-2012, 16:45
Czy warto naklejać folię na wyświetlacz Gorilla Glass? Chodzi mi o ochronę przed zarysowaniami. Czy Goryl Glas sam w sobie jest na tyle odporny, że folia jest zbędna?
Warto bo pomimo tego szkła to ekran i tak się troszkę rysuje.
Ha. Dwa sprzeczne głosy :) I bądź tu mądry :) Folię co prawda kupiłem ale na razie naklejał jej nie będę. Jeśli mają to być tylko mikroryski, to płakał nie będę. Wcześniej miałem folię właśnie na Defy - ale nie dość że pogarsza widoczność, to sama w sobie się rysuje i po jakimś czasie wygląda fatalnie.
Ha. Dwa sprzeczne głosy :) I bądź tu mądry :)
Folia genialna sprawa. Przyszły właściciel będzie miał nietknięty ludzką ręką, lśniący telefon. :p
U mnie pojawiły się 2 minimalne rysy mimo noszenia w kieszeni. Ta szybka jest odporna na jakieś mocne zarysowania ale może się coś pojawić np. od ziarenka piasku.
Wg mnie nie ma sensu. U mnie to wyglada tak: http://forum.nikoniarze.pl/showpost.php?p=2977611&postcount=7007
lata katowania telefonu, jak wida upadal nie raz (patrz ramka obudowy), a na ekranie jest 1 ryska, pod normalnym katem praktycznie niewidoczna. powstala w skutek upadku telefonu na ziemie, nadepnieciu na niego i przesunieciu go stopa po podlodze ekranem do dolu, przejechal tak jakies 2 metry. Jak na to co z nim robie trzeba stwierdzic, ze gorilla glass jest naprawde siwetne :)
Sapphiron
29-11-2012, 18:39
chciałbym żeby taki gorilla glas był w Neonówce... bo szlag mnie trafia a folie od Brando drogie...
Celeborn
29-11-2012, 18:50
ja do sgs2 używam takiej za 7 zł...
Ja mam folie na iP4 taka za 2.99 juro 6 sztuk:D
Rewelka, nie ogranicza widocznosci wcale i jestem zadowolony, na tablet Galaxy Tab2 7" tez mam folie...
Jak ktos chce miec dobrej jakosci folie to polecam Invisible Shield - http://www.zgsklep.pl/zagg/invisible-shield.aspx
bo szlag mnie trafia a folie od Brando drogie...
Nie polecam folii matowej Brando (wersja dla motoroli defy).
Bardzo mocno widać rysy na folii. W moim przypadku po 5 miesiącach folia nie nadawała się do użytku.
mateo912
29-11-2012, 22:59
chciałbym żeby taki gorilla glas był w Neonówce... bo szlag mnie trafia a folie od Brando drogie...
Kup sobie folie glasser z Allegro. Jest tania i rewelacyjna. Mam na iPadzie(anti-glare) lg l7(super clear), dziewczyna na se x8(super clear) znajomy na Twojej neonowce(super clear).
Kup sobie folie glasser
Literówka. Nazywa się: gllaser. Mam taką (matową) na starej Defy. Może to tylko moje złudne odczucie, ale pogarsza jakość obrazu na wyświetlaczu. No i cudów nie ma. Po niecałym roku, wygląda tak:
źródło (http://img195.imageshack.us/img195/6218/sam4994.jpg)
Choć jeśli tak miałby wyglądać wyświetlacz, to dobrze że ta folia tam jest :)
Póki co w nowym fonie przetestuję wytrzymałość Goryla Glasa. Jak zacznie się rysować, to może wtedy go zakleję.
Wymieniam folie na iP co 3-4 miesiace, bo nie lubie miec rys, folie mam tylko po to, zeby nie porysac telefonu, bo dostal bym szalu majac na stale ryse.
Po urlopie i piaszczysto kamienistych plazach folia wygladala jak po wojnie, sadze, ze GG tez by dostalo po tylku, wiec czasami warto miec folie ktora jest o wiele tansza niz nowy telefon.
Jaką twardość ma folia a jaką szkło? Naklejacie te folie, telefon wygląda paskudnie, nie macie nawet radochy z obcowania z fajnie zrobionym gadgetem. Może wsadźcie go jeszcze w torebkę. Niektórzy tak "zabezpieczają" piloty od telewizora. Moim zdaniem nie po to się kupuje dotykowy telefon żeby go głaskać przez folię. Wiecie z czym mi się to kojarzy? Z kondomem. Niby zabezpiecza ale co z tego za radość? ;)
Sapphiron
30-11-2012, 13:34
i się zaczyna... tak tak iP nie potrzebuje folii, jest najlepszy, masz jak zwykle rację...
i się zaczyna... tak tak iP nie potrzebuje folii, jest najlepszy, masz jak zwykle rację...
Ludzie nalepiają folie na wszystko, na IP też choć szklano-aluminiowy telefon trzeba się postarać aby porysować. Ale to nie ważne, jak ktoś lepi folie to będzie lepił na każdy telefon. Oficjalnie głównym celem jest zabezpieczenie. Pytanie tylko, po co to robić? Telefon jest dla siebie czy następnego właściciela? Utrudniacie sami sobie życie po to aby nigdy nie oglądać pięknego telefonu bez najmniejszej ryski. I co z tego, że jest idealny, kiedy Wy widzicie tylko porysowaną folię. Sensu bez.
Niektóre ekrany bez folii po pewnym czasie się nie będą nadawały do użytkowania. Tak samo pewne obudowy z aluminium. Ja mam teraz HTC DesireHD i po prawie 2 latach użytkowania bez jakichkolwiek folii wygląda, jak nowy a w takim E71 musiałem wymienić szybkę, a Magic miał tzw. czerń fortepianową która się mocno porysowała.
Niektóre ekrany bez folii po pewnym czasie się nie będą nadawały do użytkowania.
Czasy są takie, że telefony się wymienia i to często. Niektórzy co pół, niektórzy co roku, co dwa to już rzadkość. Przez ten czas po prostu korzystamy. Zbierze się przez ten cza parę rysek? I co z tego? Jeśli ktoś jest estetą, to z definicji zapewni odrobinę poszanowania i nawet całkowicie plastikowe tanie modele wyglądają w porządku. Ale jak ktoś nosi go w jednej kieszeni z kluczami, rzuca na stół albo przewraca się w schowku w aucie to nie ma siły.
Sapphiron
30-11-2012, 13:53
Czasy są takie, że telefony się wymienia i to często.
Czasy czasami, ale mnie np nie stać na wymianę telefonu jak mi się porysuje ekran. Ale za to stać mnie na dobrą folię raz na pół roku.
Przestań mierzyć innych swoją miarą bo na złe Ci to wychodzi, czy to na forum czy w interesie...
Przestań mierzyć innych swoją miarą
Widział Pan piloty od TV w torebkach? Widział Pan F126p eksploatowane latami z fabryczną folią na siedzieniach? Śmieszy prawda? A raczej wygląda żałośnie. To samo robicie z swoimi zabawkami. Bo przecie zawał na miejscu jak się okaże, że jest ryska. To nie jest żadna moja miara. Nawet pedantyzm ma swoje granice.
To niekoniecznie kwestia estetyki. Jednego z iP bez bumpera nie dało się używać bo gubił zasięg ;)
Sapphiron
30-11-2012, 14:00
mówił dziad do obrazu, a obraz ani razu...
mówił dziad do obrazu, a obraz ani razu...
No właśnie....
Zróbmy test:
Czasy czasami, ale mnie np nie stać na wymianę telefonu
Proszę podać datę zakupu swojej neonówki.
Sapphiron
30-11-2012, 14:07
przełom lutego i marca. Coś koło tego bo nie mam tutaj pudełka z gwarancją ;)
przełom lutego i marca. Coś koło tego bo nie mam tutaj pudełka z gwarancją ;)
No, i po co pierdzielić farmazony?
Sapphiron
30-11-2012, 14:12
No, i po co pierdzielić farmazony?
a to odnośnie czego? bo nie za bardzo zczaiłem zawiły tok myślenia?
a to odnośnie czego? bo nie za bardzo zczaiłem zawiły tok myślenia?
Odnośnie wymian telefonów. Ma Pan względnie "świeży" aparat, udziela się w tym wątku, czyli interesuje się tematem. Poużywa jeszcze trochę i zamieni na następny. To normalne. Tak robi większość ludzi i argumentacja, "oblepię folią bo się zniszczy" jest naciągana. Niby kiedy ma się zniszczyć? To nie sprzęt używany w warunkach polowych przez 30 lat.
Sapphiron
30-11-2012, 14:20
Ostatni telefon który kupiłem to była Nokia 6730 która była zakupiona w czerwcu 2009 ;) (tak specjalnie poszedłem sprawdzić) ;) był jeszcze przejściowe e51 ale to odziedziczyłem po bracie i przeżyło ledwie 3 miesiące ;)
tak więc sorry ale twoja teoria upada ;)
Ostatni telefon który kupiłem to była Nokia 6730
Między wierszami czuję, że to było baaardzo dawno, prawda?
Ja też zaglądam do tego tematu, a telefon wymieniam co 2, 3 lata ;)
Sapphiron
30-11-2012, 14:28
Między wierszami czuję, że to było baaardzo dawno, prawda?
skoro nie potrafisz przeczytać co napisałem wyraźnie w poście to się domyślaj dalej ;)
skoro nie potrafisz przeczytać co napisałem wyraźnie
Proszę się powstrzymać z pyskówkami, ok?
Z kalendarza wynika, że minęło ok 2,5 roku i daje się wyczuć że to dla Pana długo było. Założę się że się zdążył znudzić. Zatem okres życia telefonu w jednych rękach jest taki jak napisałem. Zrozumiałbym trzymanie telefonu w folii w celach kolekcjonerskich, ale to u licha jest normalna rzecz użytkowa. Taka jak klucze czy pilot od TV, tylko częściej wymieniana.
Wyrocznio. Problem jest taki, że niektóre telefony, jak ich nie okleisz to już po 3 miesiącach wyglądają paskudnie. Stąd tyle iP w różnych gumach. Ja po użytkowaniu kilku różnych już wiem, że tel powinien mieć Gorille, a obudowę matową a nie błyszczacą czy aluminium.
Problem jest taki, że niektóre telefony, jak ich nie okleisz to już po 3 miesiącach wyglądają paskudnie.
Proszę nie bajdurzyć, bo to już nie jest nawet śmieszne. Chcecie oblepiać telefony, wolna wola. Możecie nawet je zapakować próżniowo i dodatkowo wsadzić w etui wyściełane irchą a potem w pudełko plastikowe i na koniec w specjalną kieszonkę marynarki. Następny właściciel będzie miał ładniejszy. Nie Wy się nim będziecie cieszyć tylko ktoś inny. Tyle z tego będzie.
Chcial bym zauwazyc, ze iP sa w cenie i wole opchnac po zakupie nowego aparatu, moj stary w stanie idealnym;)
Chcial bym zauwazyc, ze iP sa w cenie i wole opchnac po zakupie nowego aparatu, moj stary w stanie idealnym;)
A o czym ja mówię? Przechować w stanie idealnym dla następnego użytkownika. ;)
Swoją drogą IP4/4S należy do najmniej rysujących się telefonów jakie w ogóle są. Moje, z których każdy miałem po ok 1 do 1,5 roku, mają mniej rys niż plecy SGS III którego miałem przez ok 4 mce. Tylna ścianka SGS rysuje się od tarcia o kurz w powietrzu. Nigdy przesadnie nie chuchałem na IP, a mimo to ślady na nich są takie, że trzeba je uważnie wypatrywać pod światło. Wystarczy minimum ostrożności. Nie rzucać po stole, nie nosić z kluczami. A za to przez cały czas eksploatacji cieszy w ręku telefon, a nie jego opakowanie.
Auto tez trzymasz w sterylnym garazu i przykryte, oklejone folia zeby za wiecej sprzedac bo kilku latach?
a nie jego opakowanie.
Dobre opakowanie cieszy a nie kluje w dlon;)
Nie jestem z tych swirow, ale dlaczego mam rezygnowac z dodatkowej ochrony skoro jest niezauwazalna bez przygladania sie z bliska...:D
Auto tez trzymasz w sterylnym garazu i przykryte, oklejone folia zeby za wiecej sprzedac bo kilku latach?
Jest pewna roznica, choc akurat auta w PL sa przesadnie zadbane, ale jak kto lubi, swoje auto mam raczej srednio zadbane z zewnatrz.
Co do telefonu, gdybys mial kupic od kogos telefon za np:€300 ktory bys wybral, ten ktory byl zabezpieczony, czy ten ktory sie walal z kluczami i ma tylko kilak rysek?
Ja o mojego iP nie martwilem sie i uzywalem jak Tom01 mowi, zero zabezpieczen, ale zmienilo sie to jak zlapalem pare rys i to wcale nie przesadzalem, mam osobna kieszen na telefon, klucze leca do drugiej:D
http://m.wirtualnemedia.pl/m/artykul/apple-nie-moze-opatentowac-ipada-w-rosji
Przeczytajcie uzasadnienie.
i9000 | Tapatalk | CM10
"projekt, który jest powszechnie stosowany (...) przez innych producentów."
Tylko taki mały szczegół:
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2012/11/tabletsbeforeandafteripad-1.jpg
źródło (http://cdn.osxdaily.com/wp-content/uploads/2011/08/tablets-before-and-after-ipad.jpg)
Psychotrop
30-11-2012, 16:52
"projekt, który jest powszechnie stosowany (...) przez innych producentów."
Tylko taki mały szczegół:
dla ścisłości JooJoo było wypuszczone w marcu, a iPad w kwietniu.
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2012/11/800pxJooJoo_01-1.jpg
źródło (http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/7/74/JooJoo_01.jpg/800px-JooJoo_01.jpg)
Podobnie było z premierą IP5. Nawet Chińczyk co go zrobił na podstawie wycieków, zagroził procesem jeśli Apple zaprezentuje podobny.
A mi chodzilo tylko o zdroworozsadkowe podejscie Rosjan... patentowanie oczywistosci to przeciez absurd!
i9000 | Tapatalk | CM10
A mi chodzilo tylko o zdroworozsadkowe podejscie Rosjan... patentowanie oczywistosci to przeciez absurd
Jakiej oczywistości? Projekt Ipada stał się standardem branżowym ale pomysł należy do Apple. Ruskie chronią teraz swoje strefy wpływów i o nic więcej nie chodzi.
Np prostokat z zaokraglonymi rogami.
i9000 | Tapatalk | CM10
Np prostokat z zaokraglonymi rogami.
:)
Wszyscy przecież wiemy, że to wyrwane z kontekstu zabawne nieporozumienie. A nawet jeśli pomysł polegał na zrobieniu urządzenia o takim kształcie, ramce, guziczku na środku i pomysł "chwycił" na całym świecie, to co jest złego w ochronie swojego pomysłu/wykonania? Może przed "prostokątem z zaokrąglonymi rogami" było wiele innych, ale wykonanie tego w postaci Ipada stało się najbardziej rozpoznawalnym kształtem będącym synonimem tabletu. Akurat ten, a nie jeden z setek innych wcześniejszych wzorów.
Kazdy ma prawo miec swoje zdanie :) moje zdanie to nie iZdanie ;)
i9000 | Tapatalk | CM10
moje zdanie to nie iZdanie ;)
A moje jest? Ech, te uprzedzenia rasowe... ;)
Sapphiron
30-11-2012, 18:20
Proszę się powstrzymać z pyskówkami, ok?
Z kalendarza wynika, że minęło ok 2,5 roku i daje się wyczuć że to dla Pana długo było. Założę się że się zdążył znudzić. Zatem okres życia telefonu w jednych rękach jest taki jak napisałem. Zrozumiałbym trzymanie telefonu w folii w celach kolekcjonerskich, ale to u licha jest normalna rzecz użytkowa. Taka jak klucze czy pilot od TV, tylko częściej wymieniana.
1. gdzie ty widzisz pyskówkę? :shock:
2. Mnie uczyli że nawet o rzeczy użytkowe się dba żeby służyły jak najdłużej ;) ale może dlatego że wychowałem się w wielodzietnej biednej rodzinie ;)
Wszystkie telefony które miałem mam nadal, w różnym stanie software'owym ale zewnętrznym prawie idealnym (oprócz e51 którą odziedziczyłem w słabym stanie) ;)
1. gdzie ty widzisz pyskówkę? :shock:
"skoro nie potrafisz przeczytać" - Do starszych nie należy się tak zwracać.
2. Mnie uczyli że nawet o rzeczy użytkowe się dba żeby służyły jak najdłużej ;) ale może dlatego że wychowałem się w wielodzietnej biednej rodzinie ;)
Mnie nie musieli uczyć. Sam z siebie dbam o przedmioty które musiałem kupić za ciężko zapracowane pieniądze. Ale bez przesady. Nie poleruję wierteł po każdym użyciu, nie oklejam folią pilotów ani telefonów. Po prostu korzystam, ale staram się nie niszczyć. Piszę cały czas o różnicy między dbałością a pedantyzmem zabijającym sens kupowania dobrych i ładnych rzeczy.
Weź sobie Tom kup jakiś tani telefon, poużywaj go przez 3 miesiące i potem nam napisz, jak w nim wygląda szybka. Może wtedy docenisz istnienie folii?
Sapphiron
30-11-2012, 19:09
"skoro nie potrafisz przeczytać" - Do starszych nie należy się tak zwracać.
buahahahaha :roll:
Piszę cały czas o różnicy między dbałością a pedantyzmem zabijającym sens kupowania dobrych i ładnych rzeczy.
piszesz co ci się podoba ;) nikt z tutejszych chyba nie robi tak jak piszesz a jest różnica między naklejoną folią na wyświetlacz dotykowy który używa się nagminnie a folią na pilocie ;)
eristoff
30-11-2012, 19:52
Oto jak widzę pewnego użytkownika co przekonuje tylko do swoich racji:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=Tb1XTIcqaa4#t=55s
Sapphiron
30-11-2012, 20:31
ćśśśś, tak się nie mówi do starszych osób ;)
Boryszuk
30-11-2012, 21:14
Żona zamieniła Ci monitor i lustro miejscami?
Hmm, że się włączę (obiecuję że tylko 1 postem :P), ja na iphona kiedyś nakleiłem folię, a że była tania to strasznie spaskudziła mi telefon, ekran był minimalnie bardziej blady (mniej soczyste kolory), a jak się jeździło po nim palcem to jakoś tak dziwne odczucie było. Ponad to po jakimś czasie rogi folii zaczęły odłazić, i wkładając/wyciągając telefon z kieszeni musiałem uważac żeby za odłażący róg nie zawadzić, bo mi cała folia zejdzie. Kiedyś się zamysliłem i wkładając telefon zdarłem folię bo róg się zaczepił o wejście do kieszeni. Moje wkurzenie osiągnęło taki poziom, że nigdy więcej żadnego badziewia nie przyklejałem na ekran i mam dziś święty boski spokój z naklejkami na wyswietlacz, ekran wygląda tak jak go natura (a raczej foxconn) stworzyła i korzystanie z niego to przyjemność. Jest porysowany jak cholera, ale widać to tylko pod światło tylko jak jest zgaszony, bo jak jest włączony to ciężko je zauważyć. O telefon dbam, jak będę go sprzedawał to wymienię szybkę za kilka dyszek i będzie wyglądał jak nowy, dzięki czemu zainkasuję odpowiednią za niego sumkę.
Kilka miesięcy temu kupiłem ipada, nówkę w sklepie i... kupiłem mu etui. Paznokcie obcinam, więc normalnie go użytkując nie ma szans żebym go palcem porysował, a jak leży lub jest przenoszony to etui jest zamknięte i ekran chroni gruba miękka pokrywa. Po kilku miesiącach użytkowania na ekranie nie ma rys, jak go wyczyszczę z plam po paluchach to szyba jest jak nowa. Założę się że dla iphona też są takie etui zamykane, takie jak w samsungach, że klapka zamyka sie na ekran. Dla rysofobów genialne rozwiązanie, bo ekran masz goły i przyjemnie sie go używa, a rysek nie ma bo jest chroniony podczas transportu.
krzysztof jot
01-12-2012, 00:21
Hmm, że się włączę (obiecuję że tylko 1 postem :P), ja na iphona kiedyś nakleiłem folię, a że była tania to strasznie spaskudziła mi telefon...
... takie etui zamykane, takie jak w samsungach, że klapka zamyka sie na ekran. Dla rysofobów genialne rozwiązanie, bo ekran masz goły i przyjemnie sie go używa, a rysek nie ma bo jest chroniony podczas transportu.
etui z klapka - bardzo wygodne do telefonu 4.7 cala - wygląda sie z tym przy uchu jak niespełna rozumu :).
Poza tym, nieporeczne przy szybkiej akcji odbierania połączenia w ruchu miejskim.
Folia. Co wy macie za problem z foliami. Po to są. Gorilla Glass itp - rysuje się. Nosze telefon w kieszeni, niby obok nic - ale zawsze może się trafić - bywało już :). Dobra folia - nie gratis z etui, tylko dobra folia 30-50 zł np. BRANDO made-in-japan. Używam od lat na każdym smarcie. I syn i zona. Nie widać że jest. A jest. Mało tego - poprawia kontrast, na lato w teren mam "mat - antiglare" - pięknie eliminuje odbicia. Jestem mega estetą - gdyby choć pół milimetra odstawała lub była widoczna - zerwałbym. Zrobię zdjęcie telefonu - to nie zobaczysz że jest na nim folia. Więc jak mam telefon za 2.5 tys - wydam 50 zeta na dobrą folię - bo jak pojawia się po roku na niej mikro rysy - zmienię i nadal mam ekstra czysty ekran, co ma znaczenie przy odsprzedaży.
A to nie "szybka" - wymiana ekranu w takim S3 to niezła zabawa - wszystko jest do niego przyklejone.
https://www.youtube.com/watch?v=_70-W9JjVjg&list=PLCEEC4D620523F5BA&index=8&feature=plpp_video
Psychotrop
01-12-2012, 00:55
Poza tym, nieporeczne przy szybkiej akcji odbierania połączenia w ruchu miejskim.
w ruchu miejskim używa się zestawu głośnomówiącego ;)
specjalnie radio wymieniałem, na takie z wbudowanym zestawem ;)
a właśnie przez to, że jak na złość wszyscy dzwonili gdy siedziałem za kółkiem.
jeśli ktoś nie ma wbudowanego radia, to polecam wymianę.
za 350zł można kupić podstawowego pionierka z wbudowanym zestawem parrota :)
albo zainwestować jakikolwiek zestaw głośnomówiący i problem z klapką znika.
tak jak i problem z zajętością rąk podczas jazdy ;)
krzysztof jot
01-12-2012, 01:09
w ruchu miejskim używa się zestawu głośnomówiącego ;)
specjalnie radio wymieniałem, na takie z wbudowanym zestawem ;)
a właśnie przez to, że jak na złość wszyscy dzwonili gdy siedziałem za kółkiem.
jeśli ktoś nie ma wbudowanego radia, to polecam wymianę.
za 350zł można kupić podstawowego pionierka z wbudowanym zestawem parrota :)
albo zainwestować jakikolwiek zestaw głośnomówiący i problem z klapką znika.
tak jak i problem z zajętością rąk podczas jazdy ;)
Nie no litości :)
Miałem na myśli ruch, akcje, życie :)
Nie samochód. Tu akurat mam luxus :) - fabrycznych zestaw zintegrowany z systemem audio samochodu, łączący się przez BT ze wszystkimi sluchawkami na pokładzie :)
Psychotrop
01-12-2012, 01:19
w takim razie zwracam honor ;)
a co do "życia codziennego" - polecam zasadę, że jak ktoś chce, to zadzwoni drugi raz ;)
nagrać ładnie na poczcie głosowej, że człek zajęty, bla bla bla .... :)
nie mam futerału z klapką, ale często nie zdążę wygrzebać telefonu z kieszeni, gdzie znajduje się tyle pierdółek, co w damskiej torebce :mrgreen:
ja wiem, biznes, ważne sprawy itd ...
jednak nie umiera się od nieodebrania telefonu na czas ;)
ale to już kwestia indywidualna, wot gusta :)
a wszyscy wiemy, że jak się człowiek spieszy, to się diabeł cieszy ;)
Władca Pixeli
01-12-2012, 03:13
Zegar opatentowany w 1944 przez szwajcarskie linie kolejowe i zegar w Apple iOS 6 :mrgreen:
http://img138.imageshack.us/img138/5734/zegaryo.jpg
źródło (http://img138.imageshack.us/img138/5734/zegaryo.jpg)
zegar opatentowany w 1944 przez szwajcarskie linie kolejowe i zegar w apple ios 6 :mrgreen:
bylo!!!!
A zobaczycie ze Apple zrobi wskazówki milimetr cieńsze i... opatentuje jako swój wzór :D
A zobaczycie ze Apple zrobi wskazówki milimetr cieńsze i... opatentuje jako swój wzór :D
Nie musi bo zaplacili juz szwajcarskiej kolei za prawo do korzystania z zegara.
pytanie do bylych/obecnych uzytkownikow nokii e52...
Ile trzyma w niej bateria, nie uzywajac netu, fifirifi, gpsu?
Poszukuje takiej do kupienia, najchetniej czarnej i na gwarancji ;)
Bez simlocka albo z simem na playa.
aha - jak jest ze zdejmowaniem simlocka z tej nokii? sa jakies problemy? moze ktos wie jaki to koszt?
Simlocki powinni zdejmować za friko w salonie sieci na którą simlock jest założony. Przynajmniej tak byłó w Erze (Tmobile).
Simlocki powinni zdejmować za friko w salonie sieci na którą simlock jest założony. Przynajmniej tak byłó w Erze (Tmobile).
to po zakonczeniu umowy promocyjnej...
Ja mowie o zakupie telefonu z simlockiem jakiejs sieci i zdjeciu go w tzw. niezaleznym serwisie ;)
Nie chodzi mi o zdejmowanie simlocka z 2 letniego telefonu.
Poza tym era w niektorych telefonach juz 4 lata temu (bralem wtedy nokie e51) nie zakladala simlockow.
eristoff
04-12-2012, 20:27
Moja e52, we wrześniu mineło jej 2 lata, trzymała 6-7 dni, z plusa i nie ma simlocka, obecnie leży w szufladzie
Co to jest ta "neonówka"?
mateo912
05-12-2012, 00:09
Co to jest ta "neonówka"?
se xperia neo v
mial ktos do czynienia z Samsungiem S5610?
sokrates
05-12-2012, 16:03
wygląda niezbyt, jedyna zaleta to długa praca baterii. Ot zwyczajny telefon do dzwonienia - ja wolałbym nową nokię e51
wygląda niezbyt, jedyna zaleta to długa praca baterii. Ot zwyczajny telefon do dzwonienia - ja wolałbym nową nokię e51
szukam telefonu dla zony ;)
nie uzywa netu, telefon ma dzwonic, miec dobra baterie i fizyczna klawiature, zaden smartfon.
Tego samsunga (niestety atrape) widziala w salonie i mowila ze nawet spoko.
Nie wiem jak z jakoscia wykonania.
Sokrates miales/masz go?
joker333
05-12-2012, 18:40
szukam telefonu dla zony ;)
nie uzywa netu, telefon ma dzwonic, miec dobra baterie i fizyczna klawiature, zaden smartfon.
Tego samsunga (niestety atrape) widziala w salonie i mowila ze nawet spoko.
Nie wiem jak z jakoscia wykonania.
powiem tak sprzedałem do tej pory na pewno kilkadziesiąt sztuk a pewnie i powyżej setki i żaden nie wrócił na serwis więc model bezawaryjny
z wad jak dla mnie jednak zbyt duża cegła (dłuuugi i szeroki)wolałbym nokie c5-00 o wiele zgrabniejszy
wolałbym nokie c5-00 o wiele zgrabniejszy
Mój ojciec ma taki jako służbowy i to bardzo fajny telefon. :)
krzysztof jot
05-12-2012, 23:50
jeśli nie dotarła do posiadaczy Galaxy S3 ta informacja - to jest już dostępna aktualizacja do Android 4.1.2
Kilka fajnych udogodnień - plus prawdziwy multi-window. Na ekranie mogą pracować dwie aplikacje jednocześnie - np. przeglądarka i poczta e-mail. Ekran 50/50. Nowa galeria, aparat foto itd...
Moja dziewczyna posiada takowy - jest zadowolona, bateria długo trzyma, przyzwoity aparat. Do dzwonienia i smsów idealny.
Jeśli jednak spodziewasz się solidności np jak w nokii e51 to jednak nie to. Samsung jest delikatniejszy.
andrstac
06-12-2012, 12:31
jeśli nie dotarła do posiadaczy Galaxy S3 ta informacja - to jest już dostępna aktualizacja do Android 4.1.2
Kilka fajnych udogodnień - plus prawdziwy multi-window. Na ekranie mogą pracować dwie aplikacje jednocześnie - np. przeglądarka i poczta e-mail. Ekran 50/50. Nowa galeria, aparat foto itd...
To ja również doniosę:)
Do HOXów*, czyli HTC One X jest już aktualizacja do Androida JellyBean czyli 4.1.1 oraz Sense 4+. Zainteresowanych odsyłam na forum androida do działu HOX dyskusja ogólna.
* niestety brandowane egzemplarze aktualizacji nie dostają. Ja miałem szczęście i świeży egzemplarz z Orange wbrew wszelkim pogłoskom brandowany nie był:)
Poszukuje takiej do kupienia, najchetniej czarnej i na gwarancji ;)
Bez simlocka albo z simem na playa.
aha - jak jest ze zdejmowaniem simlocka z tej nokii? sa jakies problemy? moze ktos wie jaki to koszt?
przy codziennym siedzeniu na wifi 15-30 min, do tego z 15 sms w obie strony i rozmów srednio 15 min dziennie nie schodziła poniżej 7 dni.
Sapphiron
06-12-2012, 17:34
ludziska potrzebuję dobrej aplikacji do blokowania połączeń i sms na androida. Ktoś ma jakieś pomysły, doświadczenia itp?
Nie wiem dokładnie ile, ale ja przeglądam strony internetowe, używam gps, piszę dużo smsów, dużo rozmawiam, a bateria trzyma naprawdę długo.
Kolega mi mówił, że jego E52 często wytrzymywała 2 tygodnie bez ładowania (ale miał wyłączone wszystkie bajery, jak np. skanowanie sieci, wygaszacz ekranu, 3g itp.).
andrstac
06-12-2012, 20:53
ludziska potrzebuję dobrej aplikacji do blokowania połączeń i sms na androida. Ktoś ma jakieś pomysły, doświadczenia itp?
Przejdź na Miui - tam jest w standardzie:)
Sapphiron
06-12-2012, 22:01
nie mogę. jeszcze na gwarancji i nie chcę bajerować za bardzo...
Celeborn
06-12-2012, 23:10
Wszytko da się cofnąć.
krzysztof jot
07-12-2012, 01:26
Przejdź na Miui - tam jest w standardzie:smile:
a to warto napisać jaki android -i Miui tez zbędne, bo nowy to ma to wszystko w standardzie - i blokowanie sms, i dowolne blokowanie połączeń z numerów, prefixów itp. Generalnie coraz mniej nakładek i dodatkowch aplikacji wymaga nowy android - jest już prawie doskonały :)...
nie znam iOS, a ciekawe czy iP tak potrafi zrobić?
źródło (https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/69452_385294404887973_1124088500_n.jpg)
Krzysztof, tak na przyszłość: zrzut ekranu robimy przytrzymując równocześnie klawisz blokady ekranu i głośności (-). BU, NMSP ;)
Akcja
http://seekingalpha.com/article/1048921-nokia-scores-big-win-with-china-mobile-partnership-for-lumia-920t
Reakcja
http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,13000252,Akcje_Apple_a_przezyly_najwieksz y_spadek_od_czterech.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=SM&utm_campaign=FB_Komentarze
krzysztof jot
07-12-2012, 13:36
Krzysztof, tak na przyszłość: zrzut ekranu robimy przytrzymując równocześnie klawisz blokady ekranu i głośności (-). BU, NMSP ;)
:) dzięki...
możemy też - korzystając ze specjalnej funkcji jaką daje S3 "przesunąć" dłonią nad ekranem, ale akurat chciałem jw :)
andrstac
07-12-2012, 23:25
Wszytko da się cofnąć.
No właśnie puki co nie wszystko - bo już bym miał Miui w HOXie. Ale odblokowania bootloadera w nowych HTC cofnąć się nie da (dla czepialskich relocked to nie to samo co lock)...
Celeborn
08-12-2012, 10:03
Serwisy raz patrzą na takie kwiatki a raz nie. Ja wysyłałem kiedyś swojego Desire ze zmienionym Hbootem, zmienionym recowery i z S-OFF i na dodatek było wgrane właśnie MIUI. Serwis nic sobie z tego nie robił. Naprawili wyświetlacz w ramach gwarancji. I mało tego, napisali ze wgrali mi najnowsze oprogramowanie :-)
Edyta:
W HTC One X da się zablokować bootloader. Wszystko masz na XDA.
Moja Lumia 920 właśnie wróciła z serwisu. Okazało się, że styki w gnieździe na kartę Sim wyłamałem. Tu ponowna przestroga przed adapterami. Gwarancja takich rzeczy nie obejmuje ale producent czyli Nokia poszedł mi na rękę i wymienili całą płytę główną.
Nie potrafi. Ale skoro firmy nawzajem od siebie kopiują rozwiązania (GUI, widgety) to możliwe że Apple wcześniej czy później wprowadzi taki nowy fenomenalny fjuczer. O ile się przyjmie. W Note II to jest, raz użyłem i w następnym kroku zacząłem szukać jak to w cholerę wywalić. Podobno w 4.1.2 pojawi się możliwość wywalenia.
W Note II to jest, raz użyłem i w następnym kroku zacząłem szukać jak to w cholerę wywalić. Podobno w 4.1.2 pojawi się możliwość wywalenia.
Wejdz w ustawienia > wyswietlacz > odchacz multi window czy jakos tak :)
Parę pstryków z Nokii 920. Ogólnie do robienia zdjęć nie polecam ale może ktoś rozważa ten telefon właśnie pod tym kątem.
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2012/12/8254887162_86afed9cba-2.jpg
źródło (http://farm9.staticflickr.com/8489/8254887162_86afed9cba.jpg)
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2012/12/8254887838_9ec5575a44-2.jpg
źródło (http://farm9.staticflickr.com/8200/8254887838_9ec5575a44.jpg)
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2012/12/8254887778_8ec83c6a9b-2.jpg
źródło (http://farm9.staticflickr.com/8201/8254887778_8ec83c6a9b.jpg)
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2012/12/8254887680_705ecd92b6-2.jpg
źródło (http://farm9.staticflickr.com/8354/8254887680_705ecd92b6.jpg)
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2012/12/8254887624_7b5dc68df3-2.jpg
źródło (http://farm9.staticflickr.com/8220/8254887624_7b5dc68df3.jpg)
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2012/12/8254887534_204a935f88-2.jpg
źródło (http://farm9.staticflickr.com/8493/8254887534_204a935f88.jpg)
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2012/12/8253814641_1b58c49aa6-2.jpg
źródło (http://farm9.staticflickr.com/8498/8253814641_1b58c49aa6.jpg)
Nie przejmujcie się bielą bo dopiero na ostatnim wrzuciłem korektę ekspozycji. Były problemy z ostrzeniem z bliska co widać na ostatnim zdjęciu.
Boryszuk
08-12-2012, 14:41
Pfff! W Applu po prostu poszedłby do sklepu i kupił nowy telefon.
Dopiero teraz zauwazylem, ze zrobilem byka w poscie :P hehe
No tak, przeciez android ma tyle tych niepotrzebnych ustawien i miliony okienek, ze nie ma sensu sie w nie zaglebiac :P
mateo912
08-12-2012, 15:12
Nie potrafi. Ale skoro firmy nawzajem od siebie kopiują rozwiązania (GUI, widgety) to możliwe że Apple wcześniej czy później wprowadzi taki nowy fenomenalny fjuczer. O ile się przyjmie. W Note II to jest, raz użyłem i w następnym kroku zacząłem szukać jak to w cholerę wywalić. Podobno w 4.1.2 pojawi się możliwość wywalenia.
czy tylko ja mam wrażenie że gdyby w iOS była ta funkcja jako 1 to apple-fani by piali z zachwytu ? ;)
Pfff! W Applu po prostu poszedłby do sklepu i kupił nowy telefon.
:mrgreen:
czy tylko ja mam wrażenie że gdyby w iOS była ta funkcja jako 1 to apple-fani by piali z zachwytu ? ;)
:mrgreen:
Podejrzewam, ze nawet jak teraz to apple wprowadzi to i tak beda piac z zachwytu. Malo tego za chwile okaze sie, ze apple dostanie na to patent i beda sie sadzic z samsungami itp :P
mateo912
08-12-2012, 15:19
Podejrzewam, ze nawet jak teraz to apple wprowadzi to i tak beda piac z zachwytu. Malo tego za chwile okaze sie, ze apple dostanie na to patent i beda sie sadzic z samsungami itp :P
haha:mrgreen:
Boryszuk
08-12-2012, 15:20
Bo Apple wielkim pionierem jest!
;)
mateo912
08-12-2012, 15:25
Bo Apple wielkim pionierem jest!
;)
Jeśli by się chcieli sądzić to chyba samsung(czy tam google bo nie wiem czy to jest we wszystkich andkach 4.1 czy w nakładce samsunga) byłby 2 w kolejce bo kojarzę taka aplikacje na IOS dzielącą ekran na kilka pól i można było robić kilka rzeczy na raz (ale wymagała JB i dość droga była)
A po co dzielić ekran iPhone'a na dwa skoro nawet jeden jest za mały?
mateo912
08-12-2012, 15:33
A po co dzielić ekran iPhone'a na dwa skoro nawet jeden jest za mały?
w Iphonie faktycznie to nie ma sensu, ale w ipadzie byłoby fajne.
Nima.
Przerywając komórkową świętą wojnę....
Poleci ktoś jakieś dobre gry do zabijania nudy na poczekalniach w przychodniach i urzędach ??
mateo912
08-12-2012, 16:05
Przerywając komórkową świętą wojnę....
Poleci ktoś jakieś dobre gry do zabijania nudy na poczekalniach w przychodniach i urzędach ??
plague inc
angry birds
clash of the olympians
wasilewk
08-12-2012, 16:49
plague inc
angry birds
clash of the olympians
Angry Birds - 6 części ( jak 6 gier ).
mateo912
08-12-2012, 16:52
Angry Birds - 6 części ( jak 6 gier ).
no to oczywiste :)
jeszcze fajne jest bad piggies twórców AB
Jakis czas temu zagrywalem sie w Epic Astro Story: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=s0xuNWKS1uo
prosta gierka z prosta grafika, aczkolwiek bardzo wciagajaca :)
Obok klasyków (5 części Ptaków i jednej części Świń) polecam też Osmos, Jetpack Joyride, Tiny Wings oraz Fruit Ninja.
Cut The Rope jest świetne. No i Saper ;)
To jeszcze Where's My Water :)
mateo912
08-12-2012, 18:24
a znacie jakiegoś fajnego rts na andka? coś w stylu setlersów, twierdzy, age of empires?
MariuszJ
08-12-2012, 18:25
Niezłe są też komentarze na Optycznych...
a znacie jakiegoś fajnego rts na andka? coś w stylu setlersów, twierdzy, age of empires?Na iOS Settlersi są. To jest ciut inna wersja, niż którakolwiek na PCta, ale gra się całkiem fajnie. Zobacz w GP, czy jest wersja na Andka. Aaa... Tylko ta gra na iOS kosztowała kilka ojro
mateo912
08-12-2012, 18:47
Na iOS Settlersi są. To jest ciut inna wersja, niż którakolwiek na PCta, ale gra się całkiem fajnie. Zobacz w GP, czy jest wersja na Andka. Aaa... Tylko ta gra na iOS kosztowała kilka ojro
wiem grałem na ipadzie w to bez szału ale mogło być ;)
Sapphiron
08-12-2012, 20:49
na andka są Townsman :) Idealna giera, popylam odkąd mam tablet i dalej się nie nudzi :)
Psychotrop
09-12-2012, 00:17
ha
moja pani kupiła (za moją namową) lumię 610.
oj zmieniam zdanie na temat iOSów i Androidów ;)
jak zawsze byłem antymicrosoftowy, tak powiem wam, że systemik przesympatyczny.
bawiłem się nim pół dnia, a wcześniej docierały do mnie sygnały od znajomych i ludzi z pracy którzy jadą na windows phone, że fajna sprawa.
jednak te sygnały ignorowałem ;)
do dzisiaj.
system mało wymagający, myślałem że na sprzęcie jakim jest lumia 610 będzie miał czkawkę, ale ... miłe rozczarowanie.
wszystko płynnie, szybciutko.
tak jak andek na wysokich modelach telefonów, lub jak iOS na srajfonach - rewelacja.
bardzo intuicyjny i śmiem twierdzić, że bardziej niż iOS, bo Andek to wszyscy wiemy - jak sobie skonfigurujesz, tak się wyśpisz ;)
pozdro i polecam się pobawić, jeśli ktoś ze znajomych waszych posiada :)
joker333
09-12-2012, 16:03
ha
moja pani kupiła (za moją namową) lumię 610.
oj zmieniam zdanie na temat iOSów i Androidów ;)
jak zawsze byłem antymicrosoftowy, tak powiem wam, że systemik przesympatyczny.
bawiłem się nim pół dnia, a wcześniej docierały do mnie sygnały od znajomych i ludzi z pracy którzy jadą na windows phone, że fajna sprawa.
jednak te sygnały ignorowałem ;)
do dzisiaj.
system mało wymagający, myślałem że na sprzęcie jakim jest lumia 610 będzie miał czkawkę, ale ... miłe rozczarowanie.
wszystko płynnie, szybciutko.
tak jak andek na wysokich modelach telefonów, lub jak iOS na srajfonach - rewelacja.
bardzo intuicyjny i śmiem twierdzić, że bardziej niż iOS, bo Andek to wszyscy wiemy - jak sobie skonfigurujesz, tak się wyśpisz ;)
pozdro i polecam się pobawić, jeśli ktoś ze znajomych waszych posiada :)
mówiłem i wiem że mój kolejny tel to będzie jakaś lumia ...może 920 albo następca bo to za jakiś rok
ja też byłem w szoku szybkości działania systemu i mimo że na początku mi się nie podobał teraz jak dla mnie zostawia w tyle te mini ikonki andka czy iosa...w koncu cos zupełnie innego :)
szkoda tylko ograniczonej funkcjonalności bt :/
Psychotrop
09-12-2012, 18:42
szkoda tylko ograniczonej funkcjonalności bt :/
co masz na myśli ?
pytam poważnie, bom się jeszcze nie zdążył na tyle zdoktoryzować.
mam nadzieję tylko, że z systemem głośnomówiącym w samochodzie będzie się łączyć ;)
joker333
09-12-2012, 19:15
zestawy głośnomówiące i inne akcesoria tak i to na tyle ...brak możliwości przysyłania plików za pośrednictwem bt.
Moja 920 z systemem głośnomówiącym działa. Teraz to pliki przesyła się inaczej niż po bt. A przy okazji, dostałem od Orange dostęp do Deezer'a. Wcześniej zupełnie takie serwisy mnie nie obchodziły a teraz sobie chwalę możliwość słuchania czego dusza zapragnie. Aha jakość dźwięku w 920 jest super zarówno przez słuchawki, jak i wbudowane głośniczki.
sokrates
09-12-2012, 21:43
.... Aha jakość dźwięku w 920 jest super zarówno przez słuchawki, jak i wbudowane głośniczki.
jeszcze nie spotkałem smartfonu z jakością głośniczka który by choć otarł się o 1/4 możliwości zmęczonego kasprzaka..... łącznie z osławionym HTC sensation z beats audio - ale jeśli twierdzisz że w 920 jest tak super.... aż muszę to sprawdzić.
joker333
09-12-2012, 21:43
powiedz mi jak jest w 920 z przesyłaniem plikow miedzy tel a komputerem? program jakis specjalny czy wykrywa jako dysk przenośny?
jak z przesyłaniem plików po kablu, głownie mp3 i video. Da się bez problemu wszystko odtwarzać na tym urządzeniu po przesłaniu?
czy 920 obsługuje host usb? i ile bateria trzyma
Celeborn
10-12-2012, 13:56
W tym tygodniu oficjalna aktualizacja sgs2 do JB.
mateo912
10-12-2012, 15:04
ja czekam na aktualizacje l7 do jb :) a za pare miechów zmiana na nexusa 4 ;)
jeszcze nie spotkałem smartfonu z jakością głośniczka który by choć otarł się o 1/4 możliwości zmęczonego kasprzaka..... łącznie z osławionym HTC sensation z beats audio - ale jeśli twierdzisz że w 920 jest tak super.... aż muszę to sprawdzić.
Dla mnie jakość dźwięku to jakość a nie głośność. Choć jest zupełnie dobrze, jak się włączy na maksa. Plusem jest duża podziałka głośności 0-30, w Desire HD było tylko 0-8. Przede wszystkim głośnik nie charczy. A jak ktoś lubi posłuchać głośniej to są takie fajne głośniki JBL, które chyba nawet za ładowarkę mogą robić. Oryginalnie dołączone słuchawki są takie sobie - trzeba strasznie uważać, jak się wkłada bo jak się za głęboko włoży to nie słychać. Ja tam używam Westone UM2 i jest super.
powiedz mi jak jest w 920 z przesyłaniem plikow miedzy tel a komputerem? program jakis specjalny czy wykrywa jako dysk przenośny?
jak z przesyłaniem plików po kablu, głownie mp3 i video. Da się bez problemu wszystko odtwarzać na tym urządzeniu po przesłaniu?
czy 920 obsługuje host usb? i ile bateria trzyma
Danych jeszcze nie przerzucałem, więc sprawdzę przy okazji. Bateria mi trzyma 2 dni, dla porównania Desire HD trzymał dzień. Nie bawię się w wyłączanie GPS, WiFi czy BT, więc jakbym powyłączał to może byłoby dłużej.
Czarny kolor jest naprawdę czarny, więc białe litery na czarnym tle to sama przyjemność dla oka.
Czekam na Lumię 920 w Irlandii, ale ani widu, ani słychu póki co... Miałem w łapkach Lumię 800 przez chwilę i bardzo mi się spodobał ten system.
ropusz, powiedz coś więcej o tej Nokii.
Witajcie mam dylemat, poszukuję tablecika taniego chińskiego dla dziecka (5 letniej córki) dziecko pogrywa na laptopie w różne gierki online jakieś kolorowanki ubieranki proste zręcznościówki itd i w związku z szukam czegoś co pozwoliło by mi ja oderwać od kompa ( bo ja wtedy nie mam gdzie przysiąść)
sprawa wygląda tak :
EDUKACYJNY TABLET DLA DZIECI MAGIC TAB RÓŻOWY (2836999867) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. (http://allegro.pl/edukacyjny-tablet-dla-dzieci-magic-tab-rozowy-i2836999867.html) najtańsza opcja ale w realu wygląda to dość badziewnie specyfikacji nigdzie nie znalazłem i ekran mikry
KIDS PAD VIDEOJET DOTYKOWY TABLET ANDROID MARKET (2848069521) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej (http://allegro.pl/kids-pad-videojet-dotykowy-tablet-android-market-i2848069521.html). jakaś samoróbka polsko francuzka
i jest takich wynalazków kilka... ale z tego co widzę to zwykły tablet kosztuje mniej niż wersja pod dzieci .
i teraz czy kupować coś różowo-zieleone czy da radę zrobić ze zwykłego taka wersję dla dzieci okrojoną ze zbędnych dodatków z samymi aplikacjami pod dziecko?
W moim Galaxy S III z plusa właśnie zaktualizował mi się Android do 4.1.1
Nawet fajnie to chodzi, ale niestety bateria daje tyłka po całości.
W tej chwili bateria leci mi trzy razy szybciej niż przed aktualizacją...
Też tak macie?
sokrates
11-12-2012, 08:34
Dla mnie jakość dźwięku to jakość a nie głośność. ...
A gdzie ja pisałem o głośności? Dokładnie chodziło mi o jakość...
W moim Galaxy S III z plusa właśnie zaktualizował mi się Android do 4.1.1
Nawet fajnie to chodzi, ale niestety bateria daje tyłka po całości.
W tej chwili bateria leci mi trzy razy szybciej niż przed aktualizacją...
Też tak macie?
Jeśli dopiero Ci się pojawił 411 to pewnie masz brandowany przez jakąś siec aparat. Pojawił się na dniach najnowszy 412.
Najlepiej - wgrać 3 plikowy soft ALEF przez program ODIN, po czym wrzucić 412. Jakieś 10 minut pracy z czego 8 to glapienie się w pasek postępu na monitorze ;) (na forum.android.pl znajdziesz jak to wykonać krok po kroku)
A jeśli to Cię przerasta to hard reset aparatu i wszystko wróci do normy.
witam Panowie
a ma ktoś rozwiązanie na Galaxy S1...chodzi mi o router WiFi
mam teraz S3 i dzieli sygnał internetu przez Wifi na kilka stanowisk
natomiast S1 tylko na jedno...to raczej ograniczenie programowe tylko co wgrać żeby to zmienić ?
bo chciałem S1 wykorzystać jako router Wifi w domu...
ma ktoś pomysła? :)
Kiepski pomysł, jeśli ma być więcej niż 1 komputer. Można telefon "podgrzać" za bardzo.
Panowie, mojej żonie padł telefon i zastanawiam się nad zakupem jej jakiegoś smartfonika, ja nie używam smartfonów więc się nie orientuję, żona nie gadżetowa więc zastanawiałem się nad jakimś nowym ale starym iphonem 3 albo galaxy sII, może jakiś inny pomysł tak do tysiączka?
mateo912
11-12-2012, 14:38
Panowie, mojej żonie padł telefon i zastanawiam się nad zakupem jej jakiegoś smartfonika, ja nie używam smartfonów więc się nie orientuję, żona nie gadżetowa więc zastanawiałem się nad jakimś nowym ale starym iphonem 3 albo galaxy sII, może jakiś inny pomysł tak do tysiączka?
lg l7 lub l9 sgs2 te znam (1 mam, 2 miałem okazje pobawić się parę godzin, 3 ma pełno znajomych moich więc też znam)
Bialy SGSII i zona bedzie zadowolana, mojej tez bede go kupowal :)
sokrates
11-12-2012, 14:58
lg l7 lub l9 sgs2 te znam (1 mam, 2 miałem okazje pobawić się parę godzin, 3 ma pełno znajomych moich więc też znam)
wszystko fajnie, słuchawki OK - sam mam L7 - ale to duże bydlęta z ekranami 4,3" - średnio jak dla kobiety. Wydaje mi się wydaje że nowy Iphone 3G w zupełności będzie OK (czy coś z ekranem 3,5" max)
3G to bym absolutnie nie kupił. Już od biedy 3GS.
chyba się skłaniam do sII, bo bez tych wszystkich apple storów płatnych, itunesów itd...
SGS II to niezły sprzęt, ale... od 2,5 tygodnia mam iP4 i na razie w App Store wydałem tylko kasę na Tapatalk. iTunes akurat mi pasuje... Mniej czytania w internecie, więcej własnych doswiadczeń. :-)
Poza tym SGS II kosztuje praktycznie tyle samo co iP4. Mowa oczywiście o używkach.
ale sII mogę kupić za 1300 nowego: http://allegro.pl/nowy-samsung-galaxy-s2-sii-i9100-bez-simlocka-gw-i2830851830.html
mateo912
11-12-2012, 15:15
wszystko fajnie, słuchawki OK - sam mam L7 - ale to duże bydlęta z ekranami 4,3" - średnio jak dla kobiety. Wydaje mi się wydaje że nowy Iphone 3G w zupełności będzie OK (czy coś z ekranem 3,5" max)
jest jeszcze lg l5 mniejszy ekran trochę słabszy procek i ~500zł za nówke
chyba się skłaniam do sII, bo bez tych wszystkich apple storów płatnych, itunesów itd...
sgs2 fajny jest :)
SGS II to niezły sprzęt, ale... od 2,5 tygodnia mam iP4 i na razie w App Store wydałem tylko kasę na Tapatalk. iTunes akurat mi pasuje... Mniej czytania w internecie, więcej własnych doswiadczeń. :-)
Poza tym SGS II kosztuje praktycznie tyle samo co iP4. Mowa oczywiście o używkach.
mam ipada od ponad 1,5 roku i nadal twierdze że zwykłe kopiuj-wklej w andkach w porównaniu do itunes jest o wiele wygodniejsze. ;)
Wygodniejsze może i tak, ale dzięki iTunes wreszcie mam porządek w bibliotece muzyki. :-)
mateo912
11-12-2012, 15:21
Wygodniejsze może i tak, ale dzięki iTunes wreszcie mam porządek w bibliotece muzyki. :-)
ja nie mam żadnej muzyki w itunes a wszystko folderach na dysku- opisanych podzielonych na kategorie i też nie mam problemów ;)
jeśli ktoś potrzebuje jakiegoś innego programu do robienia porządków to itunes będzie ok, a jeśli sam z siebie ma porządek to będzie tylko przeszkadzał :D
Oprogramowanie w Google Play częściej jest płatne i z reguły wszystko droższe. A jak bezpłatne to nawalone reklam.
Oprogramowanie w Google Play częściej jest płatne i z reguły wszystko droższe. A jak bezpłatne to nawalone reklam.
Bredzisz...
Bo google glowne dochody ma z reklam i handlowania naszymi danymi, które dostają za darmo z naszych telefonów.