Zobacz pełną wersję : GSM, wybór telefonu, smartfonu, porady itp.
4) na koniec wipe i dowolny rom (MIUI lub każdy inny który się podoba)
Zmodyfikował bym:
4) dowolny ROM kompatybilny z Twoim telefonem/tabletem
Bo jeszcze ludzie pomyślą, że można wszystko na wszystkim instalować i będzie płacz i zgrzytanie...
eristoff
31-10-2015, 16:28
Oczywiście masz rację, nawet nie pomyślałem że ktoś może wpaść na taki pomysł, że każdy rom pasuje do każdego telefonu :D
Oczywiście masz rację, nawet nie pomyślałem że ktoś może wpaść na taki pomysł, że każdy rom pasuje do każdego telefonu :D
Ludziska nie takie rzeczy potrafią!
U mnie wczoraj dopracowany, stabilny i niby do mojego i9505 dostosowany ParanoidAndroid nie poszedł, a CM12.1 nightly (experimental, unstable!) śmiga aż miło i moje s4 poleży w mojej kieszeni jeszcze kilka tygodni.
:) dla mnie też bardzo pasuje to ze w miui wszystko jest na ekranach. Można to dowolnie ustawić i uporządkować. Jeśli nie to pobieramy nova launcher i cacy :)
Tez myślałem jakiś czas temu o g3, ale mi4 (moim zdaniem) nie dość ze działa super to i wykonane jest lepiej.
Sloniu zainstaluj siebie TWRP i wrzuć cyanogen'a. Nexus 4 śmiga z nim aż miło! wiem bo mój stary nexus trafił do żony, właśnie z cm.
No dobra, a to jest nowy system? Przerobiony andek? Czy czysty andek z nakładka? Pytam zarówno o cyanogen'a jak i o miui.
Domyślam się, że trzeba wszystko od nowa instalować, w jakiś sposób przewalić smsy, bo kontakty to mam na koncie google, apki to samo - tyle wiem :)
Wiem, że mam nexus'a, który został zaprojektowany dla testerów, ale lubiłem go za prostotę, szybkość działania i aktualizacje :) A skoro nie będzie nowego Andka i dość szybko rodzi się pomysł wymiany na coś nowego, może warto spróbować innego softu :)
mateo912
01-11-2015, 01:06
No dobra, a to jest nowy system? Przerobiony andek? Czy czysty andek z nakładka? Pytam zarówno o cyanogen'a jak i o miui.
Domyślam się, że trzeba wszystko od nowa instalować, w jakiś sposób przewalić smsy, bo kontakty to mam na koncie google, apki to samo - tyle wiem :)
Wiem, że mam nexus'a, który został zaprojektowany dla testerów, ale lubiłem go za prostotę, szybkość działania i aktualizacje :) A skoro nie będzie nowego Andka i dość szybko rodzi się pomysł wymiany na coś nowego, może warto spróbować innego softu :)
miui to nakładka na androida tak jak touchwiz od samsunga.
cyanogen to "własna" kompilacja androida (przerobiony gruntownie AOSP przez zespół CM)
Powalczylem i udalo sie zainstalowac cyanogen. Dziala sprawnie, ale tez dosc dziwnie. Niby wymazalem calosc, a po instalacji np tapatalka byly wklepane moje konta forumowe, albo w nawigacji here sciagniete poprzednio mapy. Kolejna sprawa to slownik, albo raczej jego brak. Niby wybrany jest jezyk polski, ale nie wpisuje slow z polskimi znakami :(
Ale wewnętrzną pamięć też kasowałeś? Chyba nie - tylko dane aplikacji. Co do klawiatury - spróbuj po prostu z inną (np. Google Keyboard).
Patrzę teraz na te Xiaomi, specyfikacja ładna, tylko te karciochy pamięciochy ;) Wersje prime mają sloty? Mi4c prime 32 GB, na pewnym serwisie aukcyjnym ;) jedni piszą w specyfikacjach, ze ma slot, inni nie piszą. Na oficjalnej stronie nie widze wersji prime tego modelu.
spiritus
01-11-2015, 22:15
Jaki polecacie smartfon? Swojego tipo mam już dość :D
Wolne to jak nie wiem i mało co na nim działa :/
Budżet to tak max 700 zł + max dozbieranie 100.
Ile może kosztować xperia z1?
Ma obsługiwać androida, być szybkie i mieć fajne bebechy :)
rychu_cmg
01-11-2015, 22:40
Patrzę teraz na te Xiaomi, specyfikacja ładna, tylko te karciochy pamięciochy ;) Wersje prime mają sloty? Mi4c prime 32 GB, na pewnym serwisie aukcyjnym ;) jedni piszą w specyfikacjach, ze ma slot, inni nie piszą. Na oficjalnej stronie nie widze wersji prime tego modelu.
Mam ten telefon. Nie ma slotu na kartę pamięci. Ma dwa sloty na kartę sim może stąd błąd.
Zobacz xiaomi mi 2s
W tej kasie to Samsung Galaxy A3, dodatkowo ma fajny design ;)
spiritus
01-11-2015, 23:01
Poważnie samsung? Jak się teraz mają? Kiedyś miałem to go szajsungiem nazywałem i nie chcę badziewia znowu :D
Zaraz to xiaomi obczaję bo nawet nie wiem co to :)
krzysztof jot
01-11-2015, 23:28
Poważnie samsung? Jak się teraz mają? Kiedyś miałem to go szajsungiem nazywałem i nie chcę badziewia znowu :D
A maja się doskonale :).
Moim zdaniem trudno znaleźć obecnie coś lepszego na androidzie. No chyba że jak wyżej - jakieś chińskie eksperymenty, ale to nieprzewidywalne - a to tłumaczenie zwalone,a to funkcjonalność ułomna, czegoś nie ma , coś nie działa - ot dla ekperymentatorów :). Ale generalnie w temacie Samsunga to nie ma sie do czego przyczepić - aczkolwiek nie znam nizszych linii, ale A czy S czy Note to jest to dopracowane na maxa.
Haha, niezły ignorant jesteś.
Xiaomi to jeden z trzech najwięcej zarabiających producentów telefonów.
IPhone, Xiaomi, Samsung.
Jest na niego bardzo dobrze spolszczone miui polska, a nie żadne ułomne eksperymenty.
Za jakieś 840zeta plus dostawa, można kupić mi3 z 64gb, które jest adakwatne do s5, tylko nie ma LTE.
https://www.ibuygou.com/p-original-xiaomi-mi3-snapdragon-800-quad-core-android-4-2-5-inch-2-3ghz-2gb-ram-64gb-rom-5519.html#review
Sprzętowe backdoory od władz oświeconej chrl gratis.
Nie każdy lubi wgrywanie samemu cyganów czy jak kto woli romów i bawienie się w ten sposób.
Akurat miui polska usuwa wszystko co zbędne, to raz.
Dwa, telefon z linku powyżej przychodzi z miui europejskim w którym jest już język polski ale nie tak dobry jak w miui polska.
Trzy, instalowanie miui, robi się wszystko na telefonie.
Ściągasz, instalujesz, gotowe.
Nic więcej.
Tak łatwo, jak łatwo zainstalować każda inną aplikację ze sklepu google.
Akurat miui polska usówa wszystko co zbędne,.
Ojjjj...
Sprzętowe backdoory od władz oświeconej chrl gratis.
Nie każdy lubi wgrywanie samemu cyganów czy jak kto woli romów i bawienie się w ten sposób.
Jeśli lubisz takie "wiadomości" to proszę:
http://blaszak.komorkomania.pl/31966,android-ios-aplikacje-bezpieczenstwo-danych
Wczoraj zamowilem sobie chinska nowosc czyli Letv Le 1S za niecalem 900 zł z przesylka :)
Procek 8x2.2ghz, 3 gb ram, 32 gb rom, 5.5 cala fullhd, aparat 13 mpix od samsunga z optyczna stabilizacja i detekcja fazowa, dual sim 4g, aluminiowa obudowa unibody, bateria 3000mah, czytnik linii papilarnych, usb c i wszystko na andku 5.1 :)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (https://www.china-devices.com/uploads/monthly_2015_10/1274106.jpg.80a1478a0097e66dcd4aa7567751fda1.jpg)
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2015/11/LeTVLe11-1.jpg
źródło (http://blog.grossoshop.net/wp-content/uploads/LeTV-Le-11.jpg)
mateo912
05-11-2015, 16:40
miał ktoś do czynienia z meizu mx5?
Coraz bardziej zaczyna mnie wkurzać g3 a dziś miałem ochote go wyrzucić. W ciągu 3h 4x się wyłączył mimo iż miał włączone tylko endomondo + poweramp.
Nie chciałbym mniejszego ekranu (bardzo się już przyzwyczaiłem do tej wielkości) najchętniej bym celował w nexusa 6/6p ale są poza moim zasięgiem finansowym.
Generalnie po sprzedaży g3 (700-800zł) chciałbym dołożyć z 500max a w/w meizu jest w tym zasięgu.
Tez sie nad nim zastanawialem, ma takie same bebechy jak ten co zamowilem, ale jest drozszy o 100$ :) Letv to nowa firma (taki chinski youtube) i do tej pory wypuscili 4 sluchawki i wszystkie sprzedaja ponizej kosztow produkcji po to, zeby dogryzc wlasnie meizu i xiaomi. Ich telefony sa swietnie wykonane, podobno lepiej niz chinska konkurencja. Takze, sei zastanow czy jest sens placic wiecej za to samo tak naprawde. Mozna kupic tansza wersje Letv Le1 (x600) juz za 170$, ktora jest bardzo zblizona do wersji 1S, roznice sa minimalne ;)
eristoff
05-11-2015, 17:28
qualin liczę na porządną recenzję tego telefonu, bo też już powoli mi się nudzi moja nubia z7 mini
jak nie tu to na forum na którym żegnałeś się z użytkownikami nubii :)
mateo912
05-11-2015, 17:44
qualin liczę na porządną recenzję tego telefonu, bo też już powoli mi się nudzi moja nubia z7 mini
jak nie tu to na forum na którym żegnałeś się z użytkownikami nubii :)
również bym poprosił :)
Na pewno pare slow napisze o telefonie przyjdzie :)
Ja kupowalem Letv Le 1S X500 stad: http://www.spemall.com/Letv-1S-4G-LTE-Smartphone-with-MediaTek-helio-X10-Turbo-Octa-Core-Bluetooth-5-5-Inch-1920-x-1080-pixels-IPS-Screen-3GB-RAM-32GB-ROM_g.html
Troche taniej jest model Letv One X600: http://www.spemall.com/Letv-One-X600-Le-1-4G-Smartphone-MTK-helio-X10-Octa-Core-with-3GB-RAM-5-5-Inch-1920-x-1080-pixels-IPS-Screen-5MP-13MP-Dual-Camera_g.html
Wersja z 6" ekranem Letv Max X900: http://www.spemall.com/Letv-Max-4G-LTE-Smartphone-with-Qualcomm-Snapdragon-810-Octa-Core-NFC-6-33-Inch-2560-x-1440-pixels-IPS-Screen-Dual-Camera-4GB-RAM_g.html
I topowy model Letv One Pro X800: http://www.spemall.com/LetvX900-Le-1-Pro-4G-LTE-Smartphone-Qualcomm-Snapdragon-810-Octa-Core-5-5-Inch-2560-x-1440-pixels-IPS-Screen-Dual-Camera-Bluetooth-GPS-4GB-RAM_g.html
Tutaj sa rzeczywiste zdjecia modelu X500: http://www.honorbuy.com/567-letv-1s-3gb-ram-32gb-rom-smartphone-gold.html i krotka prezentacja na filmikach.
Xiaomi też ma linie tańszych telefonów z media tekiem.
Sam widzisz że ceny za topowe modele ze snapdragonem i lepszym wyświetlaczem idą prawie dwa razy do góry, podobnie w Xiaomi.
Nie powiem, telefony ładnie wyglądają i ten topowy z 32gb jest w naprawdę dobrej cenie. Może sporo namieszać na rynku.
Tylko ciekawe jak ten angielski w tym telefonie, dobrze zrobiony, czy taki chiński angielski, bo polskiego tam nie widzę wogóle.
A Xiaomi ma miui polskie, robione przez Polaków i całe polskie forum do wsparcia.
Pytanie jak z systemem...
Os EUI oparty na android 5
Topowy model w momencie premiery mozna bylo kupic za ok 200$ w promocji. Teraz ceny poszly troche w gore, podejrzewam, ze glownie dltego, zeby na 11 listopada zrobic mega promocje :P
Model X800 ma w sumi epodobne bebechy jak OnePlus2, ale jest od niego sporo tanszy i Letv ma chyba lepszych inzynierow bo ich snapdragodny sie nie grzeja tak jak u konkurencji.
Co do systemu to co tydzien jest aktualizacja experimental, a raz na miesiac wychodzi wersja stable. Z tego wzgledu, ze to nowa firma w branzy telefonow to musza sie starac, zeby zdobyc klientow :)
Fajna rzecz dla chinczykow to fakt, ze Letv jest ichniejszym youtubem/netflixem i w zwiazku z tym kazdy ich telefon ma dostep do apki w ktorej jest 5000 pelnometrazowych filmow za free.
Myślałem raczej o aktualizacjach
Napisalem wyzej jak jest z aktualizacjami ;)
Na x600 i x800 jest juz tez pare custom romow dostepnych ;)
Będę śledził tą stronę sklepu, co podałeś, może się skuszę:-)
Będę śledził tą stronę sklepu, co podałeś, może się skuszę:-)
Od wczoraj cena u nich spadla o 5$ i kosztuje teraz 209$, ale sa sklepy, ktore maja w ofercie ten telefon za 199$ (min. oppomart.com)
Ja bralem w spemall bo czytalem, ze dobrze paczki opisuja i podobno nadawane sa od prywatnej osoby, zeby zminimalizowac ryzyko naliczenia Vatu. Dodatkowo wybierajac u nich kuriera EU Express mamy ubezpieczenie od podatku, w razie naliczenia zwracaja cala wartosc vatu :)
Tez chętnie poczytam o tych letv i zobaczę Twoje zdjęcia tego sprzętu. Ja póki co z mi4 i MIUI jestem MEGA zadowolony ale czekam co pokaże xiaomi w mi5, bo niby jest spora szansa że jeszcze w tym roku wyjdzie :)
Mi5 nie wyjdzie dopoki qualcomm nie wypusci snapa 820, a maja z nim jakies problemy caly czas. Raczej bym nie liczyl, ze to nastapi w tym roku.
Jak ktos zastanawia sie nad Nexusem 5P to polecam najpierw obejrzec ten filmik: https://www.youtube.com/watch?v=tTIaUH6PIvo (dla niecierpliwych akcja od 2:55)
I drugi test z drugim egzemplarzem https://www.youtube.com/watch?v=r3cWVdLqXCg
Telefon z plasteliny doslownie :E
Jeśli lubisz takie "wiadomości" to proszę:
http://blaszak.komorkomania.pl/31966,android-ios-aplikacje-bezpieczenstwo-danych
Nie tylko zagrożenia dla naszej prywatności są ważne, aczkolwiek inaczej wygląda w miarę świadome, legalne udostępnianie danych a inaczej wygląda ich wykradanie i gromadzenie przez państwo które z samej swojej definicji czeka tylko na moment słabości innych potęg. Odpowiednio "przygotowane" telefony mogą np. atakować inne urządzenia w sieci, niekoniecznie w każdej - może w zależności od potrzeb. I nie łudziłbym się, że to jesteście w stanie sami wykryć. ;)
Nie mówię, żeby chodzić z hełmem z folii aluminiowej na głowie, ale chińskiego telefonu bym nie używał ;)
Nie czytaj tyle komiksów :-)
Spoko, koreańskie są lepsze.
Zobacz sobie jak Apple wykorzystuje dzieci i ogólnie ludzi do pracy po 14-18godzin za grosze.
I tak polowa jak nie wiecej wszystkich przedmiotow lub ich komponenty produkowana jest w chinach, wiec tak naprawde nie da sie nie uzywac chinskich produktow ;)
Poza tym taki Microsoft oficjalnie przyznal, ze Windows 10 szpieguje uzytkownikow, i ze nie da sie szpiegowania w zaden sposob wylaczyc. No, ale rozumiem, ze szpiegowanie przez USa jest cool, a przez PRC beee ;)
I tak polowa jak nie wiecej wszystkich przedmiotow lub ich komponenty produkowana jest w chinach, wiec tak naprawde nie da sie nie uzywac chinskich produktow ;)
Poza tym taki Microsoft oficjalnie przyznal, ze Windows 10 szpieguje uzytkownikow, i ze nie da sie szpiegowania w zaden sposob wylaczyc. No, ale rozumiem, ze szpiegowanie przez USa jest cool, a przez PRC beee ;)
No nie da się nie używać chińskich produktów to fakt, ale łatwiej wykryć że nasza lodówka podpina się do naszego wifi, bądź udostępnia własny hotspot atakujący telefony, niż fakt, że robi to nasz smartphone.
Tak, jest różnica czy szpieguje mnie chrl czy USA. Jakoś dziwnie mam sporo większe zaufanie do społecznej kontroli władzy w stanach niż do komunistycznego rządu w chinach ;) Co z drugiej strony wcale nie oznacza, że korzystam z Windows 10, szczególnie do rzeczy prywatnych.
Zobacz sobie jak Apple wykorzystuje dzieci i ogólnie ludzi do pracy po 14-18godzin za grosze.
Wykorzystywanie dzieci a atakowanie systemów komputerowych to moim zdaniem trochę inne tematy ;)
Tak czy inaczej, to trochę offtop się robi. Osobom które uważają, że szpiegowanie ludzi na masową skalę przez złych chińczyków to tylko wymysł sugeruję poszukać w Internecie informacji na ten temat.
mateo912
06-11-2015, 01:09
No nie da się nie używać chińskich produktów to fakt, ale łatwiej wykryć że nasza lodówka podpina się do naszego wifi, bądź udostępnia własny hotspot atakujący telefony, niż fakt, że robi to nasz smartphone.
Tak, jest różnica czy szpieguje mnie chrl czy USA. Jakoś dziwnie mam sporo większe zaufanie do społecznej kontroli władzy w stanach niż do komunistycznego rządu w chinach ;) Co z drugiej strony wcale nie oznacza, że korzystam z Windows 10, szczególnie do rzeczy prywatnych.
Wykorzystywanie dzieci a atakowanie systemów komputerowych to moim zdaniem trochę inne tematy ;)
Tak czy inaczej, to trochę offtop się robi. Osobom które uważają, że szpiegowanie ludzi na masową skalę przez złych chińczyków to tylko wymysł sugeruję poszukać w Internecie informacji na ten temat.
no to mamy mały problem bo np taki huawei (chińska firma) jest jednym z głównych producentów modemów bezprzewodowych hurtowo wykorzystywanych przez wszystkie sieci. Co więcej przez dłuższy czas zanim zaczeli bawić się w telefony byli producentami (i są nadal) central telekomunikacyjnych (SPC). Więc skoro mają dostęp danych u "źródła" to po co mają się bawić w zbieranie danych jednostkowo ;)
rychu_cmg
06-11-2015, 01:30
rozumiem, ze szpiegowanie przez USa jest cool, a przez PRC beee ;)
W Chińskich telefonach jest głównie Android czyli jeszcze Google wyciąga masę informacji. Teraz nie da się uciec przed szpiegowaniem przez rządy i korporacje na każdym kroku jesteśmy inwigilowani.
no to mamy mały problem bo np taki huawei (chińska firma) jest jednym z głównych producentów modemów bezprzewodowych hurtowo wykorzystywanych przez wszystkie sieci. Co więcej przez dłuższy czas zanim zaczeli bawić się w telefony byli producentami (i są nadal) central telekomunikacyjnych (SPC). Więc skoro mają dostęp danych u "źródła" to po co mają się bawić w zbieranie danych jednostkowo ;)
Produkują też sporo sprzętu IP, etc. Nie bez kozery amerykanie unikają tego sprzętu w infrastrukturze. I nie raz były informacje o backdoorach w sprzęcie sieciowym Huawei i to tej klasy o której piszesz - w routerach, etc. Jestem tego w pełni świadom dla tego nigdy nie podłączyłem żadnego ich sprzętu do swojego komputera. Modem GSM posiadam wbudowany od firmy amerykańskiej i nie potrzebuję innego. Poza tym, zbieranie danych centralnie jest znacznie łatwiejsze do wykrycia, a stosowanie TLS czy innego zabezpieczenia z odpowiednio silnymi algorytmami zabezpiecza nasze dane przepływające przez wszelkie centrale i serwery po drodze.
W Chińskich telefonach jest głównie Android czyli jeszcze Google wyciąga masę informacji.
Często wolno aktualizowany jeżeli chodzi o aktualizacje bezpieczeństwa.
Teraz nie da się uciec przed szpiegowaniem przez rządy i korporacje na każdym kroku jesteśmy inwigilowani.
Jesteśmy, ale to stwierdzenie z typu "wszyscy umrzemy!" prowadzi tylko i wyłącznie do całkowitego poddania się i uznania siły wyższej.
Rafał_Sz
06-11-2015, 07:58
Pierwsze spostrzeżenia po aktualizacji andka do 6.0 - nowa tapeta (;)), zdecydowanie lepsze zarządzanie energią. Cała reszta wygląda na kosmetykę.
Jeżeli myślisz o telefonie z qwerty to Blackberry np z serii Bold posiadałem już kilka modeli i nie mama zamiaru zmieneniać fimy. maja modele z dotykowymi ekranami i fizyczną klawiaturą
O funkcjach raczej nie będę się rozpisywał bo są znane. Po za tym są to najlepiej zabezpieczone telefony dobrze wykonane i nie rozpadają się po pierwszym spotkaniu z chodnikiem
Jeżeli myślisz o telefonie z qwerty to Blackberry np z serii Bold posiadałem już kilka modeli i nie mama zamiaru zmieneniać fimy. maja modele z dotykowymi ekranami i fizyczną klawiaturą
O funkcjach raczej nie będę się rozpisywał bo są znane. Po za tym są to najlepiej zabezpieczone telefony dobrze wykonane i nie rozpadają się po pierwszym spotkaniu z chodnikiem
Ale o co chodzi? :E
eristoff
06-11-2015, 13:42
Ale o co chodzi? :E
To będzie bot pewnie, zobacz na datę rejestracji użyszkodnika
mateo912
12-11-2015, 01:30
A ma ktoś może oneplus two?
bo być może bym się szarpnął na niego :)
W zasadzie po kilku dniach myślenia mam do wyboru 1+2 lub moto x play (wielkim + jest bateria ale - jest brak diody powiadomień do której się już przez kilka lat tak przyzwyczaiłem że ciężko się jej pozbyć)
rychu_cmg
12-11-2015, 01:33
Polecicie jakieś ciekawe telefony na androidzie w okolicach 1000 zł?
ShutterStill
12-11-2015, 01:49
W zasadzie po kilku dniach myślenia mam do wyboru 1+2 lub moto x play (wielkim + jest bateria ale - jest brak diody powiadomień do której się już przez kilka lat tak przyzwyczaiłem że ciężko się jej pozbyć)
Moto display działa jak dioda.
Pogoogluj [emoji1]
I custom Rom ma diodę
https://youtu.be/n7-T_skmsjk
mateo912
12-11-2015, 02:18
Moto display działa jak dioda.
Pogoogluj [emoji1]
I custom Rom ma diodę
https://youtu.be/n7-T_skmsjk
czytałem o tym motodisplay ale jednak nie jest to tak "proste" jak dioda :)
a w custom romy bawić się nie chce, poprzestanę na root + xposed ;)
ShutterStill
12-11-2015, 04:58
To zależy co chcemy od powiadomień.
Moto display będzie pulsować i pokazywać np że dostałeś wiadomość. Włączy się po wyciągnięciu z kieszeni albo jak machniesz nad nią ręką. Jak sobie ustawisz to możesz zapytać "hello moto" tel się obudź i wtedy "Are there any new messages?" I Motorola ci odpowie i zapyta czy odczytać. Miałem moto x 2014 i naprawdę lubiłem ten tel.
A ja koniec końców wybrałem Galaxy S5 Neo, czyli chudzona w gadżety wersja S5.
Jakość rozmów bardzo ok, w benchmarku wynik słabszy od Z1 (36000 vs. 39900) ale płynność większa.
Appki się nie wywalają jak na Z1, gdzie np. przeglądając insta wiedziałem ile screenów mogę przesunąć w dół do momentu zamknięcia aplikacji, podobnie z tapatalk który miał responsywność młotka o fb nie wspomnę. Aparat działa bo na Z1 działał losowo, mam normalna wibracje :).
Jak na razie ok, a kolejne update pokażą czy ta jakość zostanie, zawartość jest taka sama jak na xperii i może kwestia świeżego systemu 5.1.1 prosto z pudełka.
a patrzyles na one plus x?
Wydaje mi sie ze one plus one i two sa troche za duze...
Xiaomi mi4 albo mi4c ;) ewentualnie szukaj nexusa 5
Jacek S.
13-11-2015, 14:58
Posiada ktoś może Honor 7? W internecie same ochy i achy. Warty uwagi?
Brak NFC i 4K mi nie przeszkadza. Hybrydowy dual również.
Ma za to czytnik linii, ciekawy klawisz funkcyjny i przyzwoite bebechy.
Jedynie żal 1080p 60fps :(
rychu_cmg
13-11-2015, 16:12
Sklep na stronie one plus skąd wysyła swoje telefony?
rychu_cmg
13-11-2015, 17:07
Mam od 2 tygodni Mi4c, Ale teraz szukam czegoś do brata i pomyślałem, że może coś innego. Choć z mojego telefonu jestem bardzo zadowolony
eristoff
13-11-2015, 18:51
Letv Le 1S może być ciekawy, tylko trzeba poczekać aż @qualin zrobi recenzję bo zamówił chwilę temu
Nawet nie wiedziałem, ze jest taki model :D Fajnie to to wygląda :) o 1+ wiedziałem. Ale jakieś zapisy robią, później niby raz w tygodniu zakup, kurna jak na kartki :D
Letv Le 1S może być ciekawy, tylko trzeba poczekać aż @qualin zrobi recenzję bo zamówił chwilę temu
Od dwóch dni paczka jest w Paryżu, mam nadzieje, ze dotrze niedługo to zrobię jakas recenzje ;)
Nawet nie wiedziałem, ze jest taki model :D Fajnie to to wygląda :) o 1+ wiedziałem. Ale jakieś zapisy robią, później niby raz w tygodniu zakup, kurna jak na kartki :D
One plus x można kupić bez zapisów ;) nawet na allegro
ShutterStill
13-11-2015, 20:38
Daj proszę link do allegro bo znaleźć nie mogę, zainteresowany jestem.
rychu_cmg
13-11-2015, 21:05
Daj proszę link do allegro bo znaleźć nie mogę, zainteresowany jestem.
Wpisz "OnePlus X" ceny +200 zł więcej niż u nich na stronie
ShutterStill
13-11-2015, 23:26
Wyświetla się htc jak tak wpisuję.
Jak masz otwarte to puść linka Proszę
Przecież pełno tych telefonów jest
http://allegro.pl/oneplus-x-3gb-16gb-white-fv-23-i5793027553.html
ShutterStill
14-11-2015, 00:10
Dziękuję. Naprawdę u mnie się htc wyświetlały.
W międzyczasie znalazłem review i już mnie zainteresowanie minęło.
6h web browsing i video playback... Nie dziękuję..
mateo912
14-11-2015, 01:21
dla mnie 5,5" jest idealne. nie chciałbym jużani więcej ani mniej (tzn więcej może kiedyś jeśli powiększy się tylko sam ekran ;))
więc x mi nie pasował :)
Myslales o Asus Zenphone 2?
Brałem pod uwagę LG G3, Motorolla X Play...
Zakupiłem Zenphone 2.
Bateria... Słabo, bardzo słabo...
Wyświetlacz, do jasnych nie należy... Za to wyposażenie i wydajność... Bajka, bajka i jeszcze raz bajka.
Muszę przetestować jakiś bardziej wymagający rysunek w AutoCAD. Na razie nie było szansy zmusić go do wysiłku.
peterka43
14-11-2015, 11:10
Mam od 2 tygodni Mi4c
Jaką masz wersję? 2/16 czy 3/32
Jak się sprawuje-napisałbyś jakąś mini recenzję
Gdzie kupowałeś (znaczy w jakim sklepie,czy allegro)?
Czy da się przypisać w kontaktach z której karty ma dzwonić pod konkretny numer czy za każdym razem trzeba wybierać kartę?
rychu_cmg
14-11-2015, 11:18
Jaką masz wersję? 2/16 czy 3/32
Jak się sprawuje-napisałbyś jakąś mini recenzję
Gdzie kupowałeś (znaczy w jakim sklepie,czy allegro)?
Czy da się przypisać w kontaktach z której karty ma dzwonić pod konkretny numer czy za każdym razem trzeba wybierać kartę?
Kupiłem wersję 3/32 głównie ze względu na pamięć RAM. Zamawiałem na ibuygou.com z płatnością przez PayPal i "ubezpieczeniem" od podatku. Na paczkę czekałem 9 dni (wysłali po 5, albo 6 dniach).
Używam go z jedną kartą SIM
krzysztof jot
17-11-2015, 00:02
Myslales o Asus Zenphone 2?
Brałem pod uwagę LG G3, Motorolla X Play...
Zakupiłem Zenphone 2.
Bateria... Słabo, bardzo słabo...
Wyświetlacz, do jasnych nie należy... Za to wyposażenie i wydajność... Bajka, bajka i jeszcze raz bajka.
Muszę przetestować jakiś bardziej wymagający rysunek w AutoCAD. Na razie nie było szansy zmusić go do wysiłku.
Można pogodzić wydajność +ekran + bateria....
Kupiłem Note5 - a miałem i S6 i S6Edge+ więc słabo nie było :) , ale tu jest wszystko - absolutnie doskonały sprzęt. I ekran i wygląd no i genialny S-pen. Pisanie na zablokowanym ekranie - ekstra sprawa :). Choć fakt - ekran w Edge+ uzależnia, ale to inny temat :)
Szkoda tylko że z powyższymi trudno będzie pogodzić jeszcze cenę ;)
Asusa można pod względem wydajności porównać z powyższymi i zostawić sobie kilka tyś. pln na otwarcie łez za pewne niedogodności XD
No dobra to taka mini recenzja.
LETV LE 1S X500
Telefon wykonany jest bardzo solidnie. Ma zwarta budowe, nic nie trzeszczy i nie lata. Smialo mozna polozyc na jednej polce obok topowych telefonow za 3x wieksze pieniadze. Kazdy niezorientowany po kontakcie z telefonem latwo by uwierzyl, ze kosztowal minimum 2 tys zl.
Wszystko spasowane jest bardzo dobrze, nie ma zadnych szczelin na laczeniu przedniego panelu z reszta obudowy. Szukajac na sile jedyni emozna sie przyczepic do laczenia plastikowych elementow na tylnej obudowie. patrzac pod lupą mozna tam znalezc mikroskopijne nierownosci na styku plastik/metal oraz przycisk on/off ma delikatny luz.
Jakosc obrazu jest znakomita. Ktos zarzucal, ze ekran jest zółtawy. Nic z tych rzeczy. Przy maksymalnym podswietleniu ladnie swieci na bialo, moze bardziej trafnym bedzie okreslenie ze to taki cieply bialy, ale nie wpadajacy w zolty. Kolory sa bardzo soczyste, a katy widzenia bardzo dobre. Czern jest gleboka i kiedy nei uzywamy podswietlenia na maksimum to przy czarnej tapecie nie idzie zobaczyc gdzie konczy sie ekran, a zaczyna ramka. Ekran swieci bardzo jasno. Poprzednio uzywalem Nubii Z7 Mini, ktora miala panel IGZO od Sharpa i bez dwoch zdan ekran w X500 jest o niebo lepszy.
Co tu duzo pisac. Wszystko dziala poprawnie. Wifi w calym mieszkaniu ma dobry zasieg, a siec komorkowa caly czas trzyma 4G z max zasiegiem. Jakosc rozmow jest bardzo dobra, chociaz wydaje mi sie, ze Nubia na tym polu wypadala minmalnie lepiej.
Jakosc dzwieku na glosniku jest calkiem dobra, a glosnosc optymalna. Glosnik gra czysto i nie burczy przy niskich tonach. Dzwiek na sluchawkach bardzo przyjemny.
Czytnik linii papilarnych dziala bardzo szybko, ekran odblokowuje w ulamku sekundy. Rozpoznaje palce pod kazdym katem, bez wzgledu od ktorej strony przylozymy. Mozna przypisac kilka palcow, oraz uzywac jako spustu migawki w aparacie.
Aparat robi przyzwoite zdjecia. Ostrosc ustawiana jest szybko, chociaz nie tak szybko jak podaje producent. Kolory zdjec sa naturalnie, nie za mocno podsycone. Nie ma trybu manualnego niestety, ale jest hdr, panorama czy jakies efekty.
System chodzi bardzo plynnie, a w antutu telefon uzyskal 50 tys punktow. Przy intensywnym uzytkowaniu dosc mozno sie grzeje co jest bardzo wyczuwalne przez metalowa obudowe. Raz zdarzylo mi sie, ze wywalilo komunikat o thermal throtlingu , ze trzeba schodzic telefon, po czy ten sie wylaczyl.
O baterii narazie niewiele moge powiedziec. Ladowanie od 0 do 100% trwalo ok 2 godzin. Przez 5 godzin lezenia w nocy bateria spadla do 85%. Pogrzebalem w systemie i wywalilem chinskie aplikacje po czym zauwazalnie wolniej zaczela uciekac bateria.
Zdjecia rzeczywiste telefonu:
źródło (http://s26.postimg.org/7139dlkix/DSC_8689.jpg)
źródło (http://s26.postimg.org/641figyeh/DSC_8712.jpg)
źródło (http://s26.postimg.org/cj0gf5549/DSC_8702.jpg)
źródło (http://s26.postimg.org/5ttwz4js9/DSC_8714.jpg)
źródło (http://s26.postimg.org/50hb6idrd/DSC_8701.jpg)
źródło (http://s26.postimg.org/czlo1ksvd/DSC_8715.jpg)
źródło (http://s26.postimg.org/onfpw4i09/DSC_8718.jpg)
źródło (http://s26.postimg.org/jekoy8zl5/DSC_8720.jpg)
źródło (http://s26.postimg.org/w9o379pgp/DSC_8672.jpg)
źródło (http://s26.postimg.org/99hfuxrmx/DSC_8673.jpg)
źródło (http://s26.postimg.org/kpnusz5t5/DSC_8675.jpg)
źródło (http://s26.postimg.org/yutnuseuh/DSC_8677.jpg)
źródło (http://s26.postimg.org/auwpmr1ux/DSC_8680.jpg)
źródło (http://s26.postimg.org/j48l15vl5/DSC_8684.jpg)
źródło (http://s26.postimg.org/p2mebeejt/DSC_8688.jpg)
Mój wybór co prawda już zapadł, ale fajnie było przeczytać Twoją recenzję. Telefon się podoba i jego zdjęcia też.
Najważniejsze być zadowolonym z zakupu.
qualin - są gumy/obudowy do tego telefonu?
qualin - są gumy/obudowy do tego telefonu?
Tak sa. sam zamowilem juz przezroczysty silikon i plastikowego case'a. Na aliexpress juz calkiem spory wybor jest roznych etui (plastikowe, gumowe, zamykane, z nadrukowanym zdjeciem itp itd).
To jeszcze dorzuce sample fotek z aparatu Letv Le 1S:
źródło (http://s26.postimg.org/d25joewix/IMG_20151118_125607.jpg)
pelna rozdzielczosc: http://s26.postimg.org/dvvxm96p5/IMG_20151118_125607.jpg
źródło (http://s26.postimg.org/4l61dhru1/IMG_20151118_125723.jpg)
pelna rozdzielczosc: http://s26.postimg.org/77zbznn6x/IMG_20151118_125723.jpg
źródło (http://s26.postimg.org/vbgwwgqw9/IMG_20151118_125757.jpg)
pelna rozdzielczosc: http://s26.postimg.org/rhwnesobt/IMG_20151118_125757.jpg
źródło (http://s26.postimg.org/x1zxxy8fd/IMG_20151118_125811.jpg)
pelna rozdzielczosc: http://s26.postimg.org/kq68bxzc9/IMG_20151118_125811.jpg
źródło (http://s26.postimg.org/t4co8jlm1/IMG_20151118_130001.jpg)
pelna rozdzielczosc: http://s26.postimg.org/3xayzrx9l/IMG_20151118_130001.jpg
źródło (http://s26.postimg.org/61m59dk4p/IMG_20151118_130047.jpg)
pelna rozdzielczosc: http://s26.postimg.org/ij1zo0u21/IMG_20151118_130047.jpg
źródło (http://s26.postimg.org/x4jtksc2x/IMG_20151118_130407.jpg)
pelna rozdzielczosc: http://s26.postimg.org/pem874oix/IMG_20151118_130407.jpg
W trybie HDR:
źródło (http://s26.postimg.org/6ximottt5/IMG_20151118_130552.jpg)
pelna rozdzielczosc: http://s26.postimg.org/u1sa8wbvt/IMG_20151118_130552.jpg
źródło (http://s26.postimg.org/j0nyce4vd/IMG_20151118_130733.jpg)
pelna rozdzielczosc: http://s26.postimg.org/fjv30wkkp/IMG_20151118_130733.jpg
źródło (http://s26.postimg.org/oq46wpb1l/IMG_20151118_130822.jpg)
pelna rozdzielczosc: http://s26.postimg.org/5nu019esp/IMG_20151118_130822.jpg
Probka nagrywania wideo w rozdzielczosci 1080p: https://youtu.be/L01Tw0xK7lE
Probka nagrywania wideo w rozdzielczosci 1080p: https://youtu.be/L01Tw0xK7lE
Jak to powiedział niejaki Kuba Klawiter "wideo bez stabilizacji jest jak dwóch facetów na tandemie - nikt nie chce tego oglądać"
Zdjęcia całkiem ok... :)
Cale zycie nagrywalo sie bez stabilizacji wiec dla mnie to nie problem. Tutaj specjalnie trzaslem telefonem, zeby sprawdzic czy jest stabilizacja czy nie bo rozne zrodla roznie podawaly o tym informacje. Okazalo sie, ze jednak producent na swojej stronie napisal prawde i telefon nie ma stabilizacji ;)
spiritus
18-11-2015, 21:05
Zna ktoś jakiś program godny uwagi i sprawdzony do odzyskiwania kontaktów z telefonu z androidem?
Znajomemu ktoś przez przypadek kontakty skasował a nie wiem czy miał zsynchronizowane kontakty z mailem.
rychu_cmg
18-11-2015, 21:23
Zna ktoś jakiś program godny uwagi i sprawdzony do odzyskiwania kontaktów z telefonu z androidem?
Znajomemu ktoś przez przypadek kontakty skasował a nie wiem czy miał zsynchronizowane kontakty z mailem.
Chyba jedyne synchronizacja z kontem Google lub kopia zapasowa danych w jakimś programie
spiritus
18-11-2015, 21:34
Aale nie odzyska tych kontaktów? To się nie zapisuje w jakimś pliku który można odzyskać?
@qualin - "no ładne cacko" :D I za taką cene.
Bawił się ktoś Redmi Note 2 Prime? Kurna im więcej oglądam tych telefonów to człek głupszy :D
Ludziki z Letv chyba naprawde chca byc drugim Xiaomi bo co srode wypuszczaja aktualizacje softu, cos jak nightly w cyanie, a raz na miesiac wersje stabilna. Podobno jeszcze w tym roku telefon ma dostac andka 6.0.
eristoff
19-11-2015, 10:20
@qualin fajnie że porównałeś do Z7, a napisz jak z rootem na telefonie, czy jest czy trzeba samemu grzebać? Romów pewnie innych nie ma na niego? Pełny GAPPS?
Jak dla mnie to telefon lepszy od z7 pod kazdym wzgledem, no moze na jednym polu mu ustepuje - ma gorszy aparat, a raczej soft aparatu jest niedopracowany. X500 ma matryce 13 mpix ISOCELL od samsunga, taka sama jak np One Plus X, ale niestety robi gorsze od niego zdjecia. Pewnie w najblizszych aktualizacjach aparat zostanie poprawiony. Brakuje mi tez w apce aparatu trybu PRO z Nubii, bardzo fajnie tam wszystko dzialalo, a tutaj opcje sa ogranicznoe do kilku scen, trybu hdr i nocnego z wyborem auto, 1/4s i 1/2s.
Jezeli chodzi o rom. Ja mam pierwsza wersje jaka trafila do sprzedazy, dostalem praktycznie zaraz jak tylko sklep dostal te telefony od producenta wiec mam chinski rom, ale ma jezyk angielski do wyboru takze. Telefon przyszedl bez roota i bez gappsow. Teraz sklepy wrzucaja rom w wersji multilanguage, chociaz nie wiem czy on bedzie mial dostepne atualizacje przez OTA bo oficjalnie takiego romu nie ma. Ma on wrzucony inny launcher zamiast tego letv, wywalone chinskie apki i wgrane gappsy. Root to kwestia zainstalowania na kompie sterownikow ADB, wlaczenia w telefonie debbugingu usb i po podpieciu kabla wystarczy odpalic jeden plik, a po chwili mamy wgrane twrp z ktorego poziomu instalujemy roota (root jest w postaci pliku .zip i instalujesz go jak custom rom z poziomu twrp). Dogranie gappsow to juz tylko formalnosc ;)
Przy okazji szukania innego programu trafiłem na coś takiego: http://www.wondershare.com/data-recovery/android-data-recovery.html nie mam pojęcia czy działa, ale może akurat pomoże.
eristoff
24-11-2015, 20:04
Jakby ktoś zdecydował się na kupno telefonu takiego jaki ma @qualin to będzie w promocji na czarny piątek:
http://www.aliexpress.com/store/product/Original-LeTV-1S-LeTV-One-S-X500-Octa-Core-5-5-FHD-4G-FDD-LTE-3GB/1019176_32522728734.html?spm=5261.7726059.0.36.prD 4Ja&promotionId=267630010
Jakby ktoś zdecydował się na kupno telefonu takiego jaki ma @qualin to będzie w promocji na czarny piątek:
http://www.aliexpress.com/store/product/Original-LeTV-1S-LeTV-One-S-X500-Octa-Core-5-5-FHD-4G-FDD-LTE-3GB/1019176_32522728734.html?spm=5261.7726059.0.36.prD 4Ja&promotionId=267630010
Polecam. Telefon warty kazdej wydanej na niego zlotowki. Jestem bardzo zadowolony z zakupu.
Tutaj wrzucilem maly test aparatu i troche przykladowych fotek z telefonu: http://telchina.pl/letv-le-1s-x500-t22675-192.html#p227313
Widział ktoś jeszcze jakieś fajne promocje na jutro? Ten powyżej fajny ale ma 2 wady. Soft i mediateka.
eristoff
26-11-2015, 22:23
A co jest złego w tym mediateku ?
Znajomemu ktoś przez przypadek kontakty skasował a nie wiem czy miał zsynchronizowane kontakty z mailem.a poszukaj w plikach i katalogach w pamięci telefonu czy się nie zrobił tam gdzieś plik *.vcf
Że to mediatek a nie wszechobecny snap. Więc pewnie o soft będzie trudniej. Jakby był na to cyjan to by było git.
eristoff
26-11-2015, 23:10
ale przecież qualin pisał że aktualizacje są przez OTA co tydzień, śmiem twierdzić że telefonów z mediatekiem jest więcej na świecie niż ze snapdragonem
Tylko ze ten mediatek to topowa wersja helio x10 do tego podkrecona do 2.2 GHz. . Bardzo wydajny. Nie grzeje się tak jak snapek. Snaodragon juz od jakiegoś czasu nie jest zbyt dobrym prockiem. Aktualnie najnowszy model 820 jest na 4 (przedostatnim) miejscu jeżeli chodzi o wydajność. Na pierwszym jest nowy exynos, nastepnie mediatek, kirin, snap i na końcu apple (mowa o chipach na rok 2016).
A ten x500 z promocji na czarny piątek to jakaś ściema bo nie ma wersji 16gb. X500 narazie dostępny jest tylko w kolorze zlotym i tylko z pamięcią 32gb. 16 GB ma X600.
A tu?
http://m.geekbuying.com/item/-HK-Stock-LeTV-1S--LeTV-X500--5-5--FHD-4G-Android-5-1-3GB-32GB-Smartphone-64bit-Helio-X10-Turbo-Octa-Core-USB-C-Touch-ID-13-0MP---Gold-357033.html
A tu?
http://m.geekbuying.com/item/-HK-Stock-LeTV-1S--LeTV-X500--5-5--FHD-4G-Android-5-1-3GB-32GB-Smartphone-64bit-Helio-X10-Turbo-Octa-Core-USB-C-Touch-ID-13-0MP---Gold-357033.html
Tu jest "prawdziwa" wersja z 32 gb pamieci.
Jak chcesz kupic to polecam spemall.com. Sam u nich bralem za 209$ + 16$ kurier EU Express z gwarancja nie naliczenia podatku przez celnikow. Jezeli jakims cudem zostanie naliczony podatek to sklep zwraca go w calosci :) Wysylka wyglada tak, ze paczka najpierw leci z Chin do Francji kurierem SF Express, a nastepnie z Francji do Polski Chronopostem (grupa DPD). Moja paczka nawet nie przeszla przez rece celnikow. Opisana tez jest dobrze bo jako telefon zabawkowy dla dziecki z cena 77$ ;) Paczka szla do mnie 9 dni :)
Dzisiaj dotarl do mnie case i szklo na ekran :)
źródło (http://s26.postimg.org/f78qru8mh/DSC_8739.jpg)
źródło (http://s26.postimg.org/v2xkv4z6x/DSC_8740.jpg)
źródło (http://s26.postimg.org/3on1kpg6h/DSC_8741.jpg)
źródło (http://s26.postimg.org/no892rdbd/DSC_8737.jpg)
źródło (http://s26.postimg.org/yjzmy3y95/DSC_8738.jpg)
rychu_cmg
27-11-2015, 04:11
Są w sklepie Play albo appstore jakieś ciekawe promocje z okazji czarnego piątku?
Panowie co polecacie jako drugi telefon przy założeniu, że potrzebny jest w zasadzie do dzwonienia i odbierania w godzinach 9-17, obsługi służbowego instagrama, ewentualnie udostępniania internetu od czasu do czasu, a pierwszy telefon to iPhone 6s? Budżet powiedzmy 1000zł
sokrates
29-11-2015, 09:06
IPhone 5?
velaskez
30-11-2015, 01:40
Ja ostatnio kupiłem sobie skórkę do ajfona 6. Mogę polecić :D
www.dbrand.com
źródło (http://s1.postimg.org/kbocb12hr/DSCF1858.jpg)
Panowie co polecacie jako drugi telefon przy założeniu, że potrzebny jest w zasadzie do dzwonienia i odbierania w godzinach 9-17, obsługi służbowego instagrama, ewentualnie udostępniania internetu od czasu do czasu, a pierwszy telefon to iPhone 6s? Budżet powiedzmy 1000zł
Iphone 5, za kolegą ;)
iPhone 5... To już prędzej 5c chyba... Z drugiej strony nie wiem czy to musi być iPhone
Dzięki za propozycje :)
Kombinuję na co zamienić Nexus'a 4 i potrzebuję pomocy. Warunek konieczny to max 5 cali, a najlepiej 4,7 jak w nexusie. Dobrze gdyby był metalowy, miał LTE i działał dłużej niż 1 dzień :)
Wiem, że iPhone 6 idealnie pasuje, ale dla mnie jest zbyt drogi. Powiedzmy max 1200zł.
Sam się zastanawiam nad zamianą tylko własnie na co? W sumie już sie przyzwyczaiłem na chodzenie z dodatkowym powerbankiem.
Kombinuję na co zamienić Nexus'a 4 i potrzebuję pomocy. Warunek konieczny to max 5 cali, a najlepiej 4,7 jak w nexusie. Dobrze gdyby był metalowy, miał LTE i działał dłużej niż 1 dzień :)
Wiem, że iPhone 6 idealnie pasuje, ale dla mnie jest zbyt drogi. Powiedzmy max 1200zł.
Miałem N4, teraz mam LG G3. Idealny!
Ale G3 to 5,5 cala... Dla mnie już mało wygodny.
Manfred a co brałeś pod uwagę? Mnie na chwilę zatrzymał nowy one plus x (http://pclab.pl/art67154.html), ale po kilku recenzjach jednak szukam dalej. Są dobre chinole od Xiaomi, ale nie wiem czy nie poczekać na nowego Mi5...
Ale G3 to 5,5 cala... Dla mnie już mało wygodny.
Też tak myślałem. Teraz nie żałuję.
nikoniarz
02-12-2015, 17:39
LG G2. Wielkość telefonu prawie taka sama a ekran większy niz N4. Bateria- Nexus wysiada w przedbiegach. Jest LTE, jest cena okolo 1200 zl. Nie jest niestety metalowy.
Xiaomi mi4 :]
Sam przesiadalem sie z nexusa 4. Chociaz teraz N4 trafil do zony z zainstalowanym CM - śmigaaaaaa jak porąbany ;)
aaa
a moze ktos chce kupic nexusa 5x: http://www.ibood.com/pl/pl/product-specs/6620/13366/lg-nexus-5x-32gb.html?utm_source=email&utm_medium=newsletter&utm_campaign=date
Xiaomi mi4 :]
Sam przesiadalem sie z nexusa 4. Chociaz teraz N4 trafil do zony z zainstalowanym CM - śmigaaaaaa jak porąbany ;)
Mi4 biorę mocno pod uwagę :) Ale może poczekam na Mi5 ;)
Również zainstalowałem CM na N4, ale nie jestem do końca zadowolony. Aktualizuję co 2-3 dni, czasami jest lepiej, czasami gorzej.
Mi4 biorę mocno pod uwagę :) Ale może poczekam na Mi5 ;)
Również zainstalowałem CM na N4, ale nie jestem do końca zadowolony. Aktualizuję co 2-3 dni, czasami jest lepiej, czasami gorzej.
Wziąłem do testów Mi4 bo wyprzedaże na lewo i prawo. Jako wieloletni użytkownik iPhona mógłbym spokojnie z niego korzystać. Fajny soft, taki iOS'owy. Przypomina iPhona 5s, tylko większy ekran i rozdzielczość. Jedyny minus to gorzej skalibrowany ekran, odpowiada za to automatyczny kontrast, walczę z tym teraz. Raz skóra na zdjęciach wyglada dobrze, a czasem wpada w żółto brązowy.
Możesz włączyć automatyczny kontrast przecież. Czy to Ci nie pomaga?
Możesz włączyć automatyczny kontrast przecież. Czy to Ci nie pomaga?
Nie pomaga, przy wyłączonym nawet biały ma jakiś podły żółtawo ciepły kolor. Muszę to dłużej potestować, a może niepotrzebnie wszystko porównuję do iPhona.
Sprawdź czy nie masz czasem wrodzonej opcji "tryb czytania" znajdziesz to w menu podręczny rozwijanym z góry.
Sprawdź czy nie masz czasem wrodzonej opcji "tryb czytania" znajdziesz to w menu podręczny rozwijanym z góry.
Nie nie mam. Te zmiany kolorystyki nie są jakieś drastyczne, ale wkurzające. Na szczęście córce nie przeszkadza. Telefon świetny za niewielkie pieniądze.
Sote, a czemu wybrałeś Mi4, a nie Mi4c?
Kupowalem mi4 jak jeszcze mi4c nie było ;) ale chyba nawet teraz bym wybrał mi4. wizualnie jest ładniejszy i ma metalową ramkę, która bardziej mi się podoba niż plastikowa w mi4c. jeśli byś chciał jakieś porównanie mi4/mi4c to daj znać, chyba znajomy kupił mi4c.
Ten metal też mi bardziej odpowiada, ale zz Mi4c przemawia dual SIM, nowe USB i chyba nowszy soft.
Wczoraj wpadłem na Sony Z3 compact - bardzo mi się podoba, sporo ciekawych rozwiązań i 4,6 cala :)
rychu_cmg
07-12-2015, 00:45
Ten metal też mi bardziej odpowiada, ale zz Mi4c przemawia dual SIM, nowe USB i chyba nowszy soft.
Wczoraj wpadłem na Sony Z3 compact - bardzo mi się podoba, sporo ciekawych rozwiązań i 4,6 cala :)
Mi4 na dniach ma dostać MIUI oparte na androidzie 6.0 jest też możliwość instalacji Windows10. MI4 to model flagowy w odróżnieniu od zapychacza przed Mi5 jakim jest mi4c
Dzisiaj dotarl do mnie case i szklo na ekran :)
źródło (http://s26.postimg.org/f78qru8mh/DSC_8739.jpg)
Gdzie taka tapetę moge znaleźć?
rfactor87
07-12-2015, 03:57
Coś w ten deseń
orig12.deviantart.net/d48d/f/2014/312/6/7/polska_walczaca_by_kvvasu-d85okhm.png
Ja ja mam z aplikacji Zedge. Zainstaluj i szukaj po słowach Polska lub Poland.
docxxx, pomacałem w markecie G3 i zaczyna mi się podobać :) Nie jest drastycznie większy od N4, a ekran dużo większy. Powiedz mi tylko, czy jest gdzieś opcja "kalibracji" ekranu? Moim zdaniem mocno ucieka w magente, N4 jest pod tym względem bardziej neutralny.
Sloniu, mateo912 przesiadal się z n4 na g3, pogadaj z nim, zdaje się że coś nie do końca mi się to g3 widziało po czasie... Ile teraz kosztuje nowe g3?
mateo912
11-12-2015, 02:45
docxxx, pomacałem w markecie G3 i zaczyna mi się podobać :) Nie jest drastycznie większy od N4, a ekran dużo większy. Powiedz mi tylko, czy jest gdzieś opcja "kalibracji" ekranu? Moim zdaniem mocno ucieka w magente, N4 jest pod tym względem bardziej neutralny.
Sloniu, mateo912 przesiadal się z n4 na g3, pogadaj z nim, zdaje się że coś nie do końca mi się to g3 widziało po czasie... Ile teraz kosztuje nowe g3?
dokładnie jak mówi Sote, przesiadłem się z n4 na g3 i o ile na początku byłem mega zadowolony to z każdym miesiącem zadowolenie przeradzało się w frustracje.
Bateria jest mocno średnia, ekran QHD to zabójstwo dla snapa 801, a latem reset telefonu z powodu przegrzewania zdarzał się notorycznie.
Ale na szczęście sprzedałem swoją 13 miesięczną G3 za 800 dołożyłem trochę i zachwycam się 1+2 :)
edit: Jakbyś się jednak zdecydował na g3 daj znać na pw zostało mi parę gratów od niego :)
Cały misterny plan...
Sote, G3 można dorwać w dobrej cenie - euro rtv 1300zł (2/16GB), na allegro nawet okolice 1000zł (wersje 3/32GB okolice 1200zł).
Może kogoś zainteresują słuchawki Elephone: http://www.gsmmaniak.pl/491024/elephone-crazy-12-12-for-christmas/ :D
Mi4 na dniach ma dostać MIUI oparte na androidzie 6.0 jest też możliwość instalacji Windows10. MI4 to model flagowy w odróżnieniu od zapychacza przed Mi5 jakim jest mi4c
cos im chyba nie wyszlo z tym miui na 6.0 bo wg miuipolska ciagle rom dla mi4 na kitkacie ;)
Cały misterny plan...
Sote, G3 można dorwać w dobrej cenie - euro rtv 1300zł (2/16GB), na allegro nawet okolice 1000zł (wersje 3/32GB okolice 1200zł).
Może kogoś zainteresują słuchawki Elephone: http://www.gsmmaniak.pl/491024/elephone-crazy-12-12-for-christmas/ :D
Sloniu - tez bralem pod uwage G3... jesli masz za niego dac 1300zl to serio kupi sobie mi4 - bez problemu za tyle kupisz nawet a FV, z Polski.
Wiem wiem :)
Czekam na kilka odpowiedzi Mateo i jeśli potwierdzi moje podejrzenia, to prawdopodobnie zostanę szczęśliwym posiadaczem Mi4 :)
Tylko poczytam plotki o cenie Mi5.
No wlasnie a z mi5 chyba nadal zadnych konkretow :(
Jakby wystartowali z cena okolo 1500zl to pewnie sam bym sie skusil :D
Dzisiaj mialem w rece chwile huawei'a p8 - tez bardzo fajny telefon, przynajmniej przy pierwszym kontakcie ;)
A kojarzy ktos cos w miare sensownego do 500zl.
warunek to 5 cali :D telefon dla starszej kobiety, bebechy nie musza byc mocne, ale zeby to w miare plynnie dzialalo.
Najlepiej nowy ale uzywany na dlugiej gwarancji tez wchodzi w gre. Myslalem nad motorola moto g 2
Zobacz LG cos znajdziesz podobnej cenie ?!
Salas motka jest fajna, ale zdaje się że bateria slabawa.
cos im chyba nie wyszlo z tym miui na 6.0 bo wg miuipolska ciagle rom dla mi4 na kitkacie ;)
Sloniu - tez bralem pod uwage G3... jesli masz za niego dac 1300zl to serio kupi sobie mi4 - bez problemu za tyle kupisz nawet a FV, z Polski.
Następne miui ma być na android 6 ale miui będzie nadal to samo v7.
Android level hard - jak zamontować dysk/udział sieciowy, aby był widziany dla aplikacji? Root zrobiony.
Widzę, że idziesz po bandzie...
krzysztof jot
17-12-2015, 17:14
A kojarzy ktos cos w miare sensownego do 500zl.
warunek to 5 cali :D telefon dla starszej kobiety, bebechy nie musza byc mocne, ale zeby to w miare plynnie dzialalo.
Najlepiej nowy ale uzywany na dlugiej gwarancji tez wchodzi w gre. Myslalem nad motorola moto g 2
I ciagle aktualizacje itp... jak dla starszej - szybkie fajne i bezobslugowe to Lumia.
- - - - kolejny post - - - - - -
Dzisiaj mialem w rece chwile huawei'a p8 - tez bardzo fajny telefon, przynajmniej przy pierwszym kontakcie ;)
P8 1500zl, inne wynalazki 1400-1700 a Galaxy S6 1500 a 1900-2000 to juz 64GB. Ekran i wydajnosc zabija wszystko.
A jak ktoś ma budżet i chce coś mega - bezdyskusyjna wydajność i najlepszy ekran na rynku (gamma, WB, jasność itp) to mam teraz Note5 i mogę polecić nawet najwybredniejszym. Do tego powalajacy design i wykonanie.
źródło (http://www.krzysztofjot.neostrada.pl/foto/forum/note5-003.jpg)
nikoniarz
17-12-2015, 17:32
Samsung Fanboy's Club :D
No to ja się pochwalę. Mam od dzisiaj iPhone 6s 16GB silver, pierwsze wrażenia całkiem ok, chociaż jak go nie miałem wydawał się fajniejszy, a może już się przyzwyczaiłem ;)
Smartfon w cenie D7100... ;-)
A zadzwonisz albo wyślesz smsa z D7100?
Nie, nie zadzwonię, tylko uświadamiam sobie, że cena iPhone, biorąc pod uwagę co za nią dostajemy jest totalnie z du..y.
cz4rnuch
17-12-2015, 22:50
16GB w dzisiejszych czasach to żart (albo po prostu zazdroszczę).
Nie, nie zadzwonię, tylko uświadamiam sobie, że cena iPhone, biorąc pod uwagę co za nią dostajemy jest totalnie z du..y.
To nie tak. D7100 potrafi tylko robić fotki i filmować a Iphone ma jeszcze z 1000 innych funkcji a filmuje 100 razy lepiej niż najlepszy Najkon:
https://www.youtube.com/watch?v=q0NyPW-BjpA
A chińczyk za 1/3 jego ceny ma 1500 innych funkcji, jest równie dobrze wykonany, znacznie bardziej wszechstronny. Do dziś ostał mi się jeno Ipad i żegnam Apple po tym jak w 3 iphonach zepsuły się głośniki/przyciski/mikrofony i notorycznie porozlatywały się kabelki, które kosztują fortunę. Cenowemu dymaniu mówię stanowcze DOŚĆ ! Podobną drogę obrał Samsung ze swoim S6 - brak wymiennego aku może jeszcze bym przeżył ale wycięcie SD i wodoodporności zwłaszcza za te pieniądze już nie zdzierżę. Jeszcze mam S5 z któego jestem w pełni zadowolony ale namacałem się już u wielu znajomych chińczyków wszelakich i wiem co będę miał w przyszłości, gdyż z "chińszczyzną" nie ma to nic wspólnego :)
Nie wiem czy filmuje 100x lepiej niż Nikon. Ale wiem, że wysyła smsy, umożliwia rozmowy telefoniczne i wiele innych funkcji nieporównywalnie lepiej niż jakikolwiek Nikon, Canon czy inne Sony.
Więc pisanie, że jego cena jest z odbytu i porównanie do zupełnie innego sprzętu w mojej ocenie dosyć słabo świadczy o przedpiścy.
cz4rnuch
17-12-2015, 23:09
A chińczyk za 1/3 jego ceny ma 1500 innych... A ile ma emejzingu w skali od 1 do 10? Też do tej pory mam Ipada nano czwóreczkę i nic mi się w nim nie rozleciało ( poza gównianymi słuchawkami).
P.s Żeby nie było to też jestem fanem Chińczyków.
Nie wiem czy filmuje 100x lepiej niż Nikon. Ale wiem, że wysyła smsy, umożliwia rozmowy telefoniczne i wiele innych funkcji nieporównywalnie lepiej niż jakikolwiek Nikon, Canon czy inne Sony... Zapytam tylko nieśmiało czy da się w nim przechować więcej słoików niż w mojej piwniczce 2 na 2?
16GB może i mało, ale w czasach chmur i innych tego typu rzeczy, to jest miejsce tak naprawdę tylko na aplikacje...
Wspaniała współpraca z komputerem Mac itp. Jeszcze wszystkiego nie skonfigurowałem, ale myślę, że będzie doskonale ;)
Aby korzystać z tych wszechobecnych chmur musiałbym mieć pakiet internetowy kosztujący fortunę.
Poza tym z danych na karcie korzystam zawsze, wszędzie i z błyskawicznym dostępem. Z chmurą jakoś tego nie widzę w wielu sytuacjach...
Nazwijmy zatem rzecz po imieniu - w czasach, gdy kości pamięci kosztują grosze, wciskanie 16Gb do nowoczesnego smartfona, który zatka ją dwoma dłuższymi filmikami nim zrobionymi, przy czym kazanie sobie dopłacać do wyższych pojemności niebotycznych kwot to jasne dymanie klienta wzorem Apple.
@up - problem jest wtedy, gdy nie masz zasięgu, masz pakiet 2-4 giga neta, a przede wszystkim gdy pojedziesz za granicę.
W miejscach bez zasięgu nigdy nie myślałem to tym co mam na telefonie ;) Neta mam bez limitu, a za granicą zwiedzam lub biorę MacBooka ;)
PS. Wiem, że 16GB to mało, ale do tej pory miałem 1/4 z tego i nie płakałem ;)
O widzisz. U mnie na osiedlu w mieszkaniu szwagierki jest jedna kropka 3G, czyli de facto brak neta.
Przy iP6s i nagrywaniu 4k jedna minuta to 400 mega, czyli filmów na wakacjach nagram mało. A komputera brać nie chcę. Poza tym mam trochę muzyki, także ze spotify, bo sporo biegam. A tyle internetu, żeby dopłacać do no limit to nie potrzebuję.
Ale dla każdego coś miłego.
Nie wiem czy filmuje 100x lepiej niż Nikon. Ale wiem, że wysyła smsy, umożliwia rozmowy telefoniczne i wiele innych funkcji nieporównywalnie lepiej niż jakikolwiek Nikon, Canon czy inne Sony.
Więc pisanie, że jego cena jest z odbytu i porównanie do zupełnie innego sprzętu w mojej ocenie dosyć słabo świadczy o przedpiścy.
Coś się tak przyczepił? :grin:
Niczego nie porównuję, tylko stwierdzam fakt, że za najbiedniejszego 6s można mieć dobrej klasy lustrzankę. Nic mniej, nic więcej.
Jakbym chciał porównywać "ajfona" do Nikona, to napisałbym, że to taki D3300 w cenie D810.
Zgadam się, że z Nikona D7100 nie można rozmawiać, ani wysyłać smsów. To bardzo odkrywcze i cenne spostrzeżenie, z pewnością pomocne dla wielu zaglądających do tego tematu Forumowiczów. Od siebie dodam jeszcze, że nie można także wysyłać mmsów, e-mail, ani ich odbierać. Tak więc oczywistym jest, jeśli szukasz telefonu lub smatrfonu, nie kupuj Nikona D7100 ponieważ w tej roli się nie sprawdzi.
Jak widzę niektórzy zrozumieli moją aluzję w temacie, co mnie cieszy. Tak to już jest, że "mądrej głowie dość po słowie..."
Dostajemy całkiem sporo, ale to moje prywatne, zdanie.
Tak z ciekawości sprawdziłem i okazuje się, że iP4s można aktualizować do iOS 9.2 i całkiem przyzwoicie to chodzi , a taki np: Galaxy S II to tylko do Jelly Bean...
Do tego taki iP6 z tylko dwoma rdzeniami radzi sobie lepiej na co dzień niż te wszystkie hexy i octy w Andku.
Ja jestem dodatkowo uczulony na nakładki producentów na czystego androida a telefony od Google nie są już tak przystępne cenowo jak kiedyś.
Chińczyki z aktualizacją co tydzień? Co oni aktualizacją? Błędy ortograficzne?
Galaxy s II do JB ale to aktualizacja producenta chyba, prawda? Cyanogen moda nie ma nowszego? Co do aktualizacji co tydzień - słyszałeś o aktualizacjach dotyczących bezpieczeństwa? Nie chce prowadzić wojenne o to, który system lepszy bo każdy ma plusy i minusy... Nienawidzę jednak żadnego fanbojstwa ;) Każdy nawet średnio rozgarniety trochę poczyta, sprawdzi ile dutków w skarbonce i wybierze.
IOSa łatwiej zoptymalizować bo działa na kilku urządzeniach, android musi na całej masie różnych urządzeń. Co do aktualizacji starszych urządzeń Apple do najnowszych wersji systemu - nasluchalem się narzekań jak to dziala.
Sam używam, jak to nazywasz, chinczyka, przesiadlem się z nexusa i nie mam najmniejszych powodów do narzekania, a aktualizować co tydzień nie musisz - możesz. Lepiej jest mieć taką możliwość, niż jej nie mieć :)
Co do aktualizacji starszych urządzeń Apple do najnowszych wersji systemu - nasluchalem się narzekań jak to dziala.
Potwierdzam. Wokół mnie na uczelni same ajFony i były przypadki starszych słuchawek aktualizowanych do najnowszych wersji systemu - sporo złego się nasłuchałem.
IOSa łatwiej zoptymalizować bo działa na kilku urządzeniach, android musi na całej masie różnych urządzeń.
Co dla odbiorcy końcowego jest całkowicie be znaczenia, bo on kupuje >TO< określone urządzenie i na >NIM< ma działać.
Chińczyki z aktualizacją co tydzień? Co oni aktualizacją? Błędy ortograficzne?
Aktualizacje bezpieczeństwa. Powinny być wydawane i instalowane jak najszybciej, jednak jak pokazuje historia, na krytyczne poprawki użytkownicy często muszą czekać dniami, czy nawet miesiącami. Znaczna większość urządzeń z Androidem na rynku nie jest załatana.
Galaxy s II do JB ale to aktualizacja producenta chyba, prawda? Cyanogen moda nie ma nowszego?
Cyjanek doszedl juz do Lollipopa ;-) Ze wzgledu na wiek telefonu nie wszystko bedzie dzialac, ale fakt, jest.
Sam instalowalem Cyjanka na wszystkim co mialem na Andku oprocz Nexusow.
Co do aktualizacji co tydzień - słyszałeś o aktualizacjach dotyczących bezpieczeństwa?
Slyszalem. Wyglada na to, ze producenci i sieci komorkowe nie slyszeli, bo czeka sie miesiacami albo i latami na aktualizacje...
Jak nie jestes szczesliwym posiadaczem Nexusa (ostatnio takze Motoroli) to kiepsko, kiepsko.
Co dla odbiorcy końcowego jest całkowicie be znaczenia, bo on kupuje >TO< określone urządzenie i na >NIM< ma działać.
Oczywiście, masz rację. Apple ma ten komfort że robi i soft i sprzęt. Problemem androida jest jego "otwartość".
Tutaj trochę w ślady apple idzie xiaomi, które zaczynało od stworzenia MIUI, nakładki na androida, a później zrobili swoje telefony. Wiem, MIUI to ciągle android ;) Ale moim zdaniem działa bardzo fajnie.
Problem w tym, że ludzie porównują świetnie działające iphony z tanimi urządzeniami z androidem i takie porównanie zawsze wygra ip. Poprostu apple nie robi budżetowych wersji swoich produktów z ios, a dla systemu z robocikiem (niestety) takie właśnie konstrukcje stanowią większość.
Slyszalem. Wyglada na to, ze producenci i sieci komorkowe nie slyszeli, bo czeka sie miesiacami albo i latami na aktualizacje...
Jak nie jestes szczesliwym posiadaczem Nexusa (ostatnio takze Motoroli) to kiepsko, kiepsko.
A widzisz!
Te, jak je nazywasz, chińczyki właśnie w tych cotygodniowych aktualizacjach mogą je wprowadzać :) o aktualizacji softu przez operatorów czy wielu producentów lepiej faktycznie zapomnieć.
mateo912
22-12-2015, 23:59
Oczywiście, masz rację. Apple ma ten komfort że robi i soft i sprzęt. Problemem androida jest jego "otwartość".
Tutaj trochę w ślady apple idzie xiaomi, które zaczynało od stworzenia MIUI, nakładki na androida, a później zrobili swoje telefony. Wiem, MIUI to ciągle android ;) Ale moim zdaniem działa bardzo fajnie.
Problem w tym, że ludzie porównują świetnie działające iphony z tanimi urządzeniami z androidem i takie porównanie zawsze wygra ip. Poprostu apple nie robi budżetowych wersji swoich produktów z ios, a dla systemu z robocikiem (niestety) takie właśnie konstrukcje stanowią większość.
A widzisz!
Te, jak je nazywasz, chińczyki właśnie w tych cotygodniowych aktualizacjach mogą je wprowadzać :) o aktualizacji softu przez operatorów czy wielu producentów lepiej faktycznie zapomnieć.
problem iOS vs android leży gdzie indziej :)
Ludzie porównują iPhona z iOS z takim np samsungiem z androidem. Samsung wie o androidzie tyle ile google im powie lub sami "ogarną" inżynieria wsteczną (tak samo jak jest z AF w nikonie/canonie i sigmie/tamronie).
Trzeba porównywać iPhona z iOS z Nexusem z androidem. I wtedy nagle się okazuje ze android nie "muli" bardziej od iPhona nie przycina sięi jest generalnie bezproblemowy :)
z innej beczki:
czy miał ktoś kontakt z LG G watch R?
bo się poważnie zastanawiam nad smartwatchem :)
problem iOS vs android leży gdzie indziej :)
Ludzie porównują iPhona z iOS z takim np samsungiem z androidem. Samsung wie o androidzie tyle ile google im powie lub sami "ogarną" inżynieria wsteczną (tak samo jak jest z AF w nikonie/canonie i sigmie/tamronie).
Bardzo ciekawa myśl i jest w tym sporo racji.
Miałem nexusa 4, teraz LG G3 i rzeczywiscie, Nexus wyciskal soki z Androida. LG tez jest super, ale potrafi czasami przyciac.
Samsung wie o androidzie tyle ile google im powie lub sami "ogarną" inżynieria wsteczną (tak samo jak jest z AF w nikonie/canonie i sigmie/tamronie).
Inżynierią wsteczną? To android nie jest open source?
Apple ma ten komfort że robi i soft i sprzęt. Problemem androida jest jego "otwartość".
Nie zgodzę się. Android ma masę problemów, ale nie wiem czemu nazwać otwartość systemu problemem.
Problem w tym, że ludzie porównują świetnie działające iphony z tanimi urządzeniami z androidem i takie porównanie zawsze wygra ip.
I tutaj się zgodzę. Jak ktoś porównuje tani telefon na andku, taki do 1000 PLN, do najnowszego iPhone, to jest to porównanie całkowicie bez sensu. Trzeba porównywać to co można za takie same pieniądze kupić, bo to obchodzi konsumenta.
.:Gerard:.
23-12-2015, 12:15
I tutaj się zgodzę. Jak ktoś porównuje tani telefon na andku, taki do 1000 PLN, do najnowszego iPhone, to jest to porównanie całkowicie bez sensu. Trzeba porównywać to co można za takie same pieniądze kupić, bo to obchodzi konsumenta.
O przepraszam, bez sensu to są ceny iPhone-a
żeby nie było ze tylko czytałem, moja córka taki posiada
przy okazji
druga córka przywiozła z USA iPhone, niestety czasami potrafi pokazywać brak sieci mimo ze karta jest sprawna, słyszałem ze iPhone ze Stanów w Europie mogą mieć takie problemy, jest możliwość jakimś "domowym" sposobem to naprawić ?
.:Gerard:.
23-12-2015, 12:42
Szkoda, mógłby być jako zastępczy, dzięki za info
Wczoraj jak zwykle, co 2-3 dni, zrobiłem aktualizację cyanogenmod na nexusie, ale chyba coś poszło nie tak i system wysypał się :D Po uruchomieniu telefonu od razu błędy typu aplikacja android została wyłączona, nic nie dało się zrobić, tylko restart telefonu i wipe. Niestety chyba przesadziłem i cała zawartość poszła w kosmos :D
Na jakiś czas wrzuciłem miui na testy i przygotowanie psychiczne przed Mi5 :D
Dziala :) Musze powalczyc z chinskimi i systemowymi apkami, ale narazie jest spoko.
r.pszczolkowski
30-12-2015, 16:40
Xperia Z3 - słyszałem o tym telefonie niepochlebne opinie, m.in. o samoistnie pękających taflach szkła. Ma ktoś ten telefonik i mógłby się na jego temat wypowiedzieć? Jestem nim bardzo zainteresowany, ma dobrą specyfikację i podobno bardzo płynnie działa, ale wolałbym zaczerpnąć opinii na jego temat z pierwszej ręki. Pozdrawiam
Xperia Z3 - słyszałem o tym telefonie niepochlebne opinie, m.in. o samoistnie pękających taflach szkła. Ma ktoś ten telefonik i mógłby się na jego temat wypowiedzieć? Jestem nim bardzo zainteresowany, ma dobrą specyfikację i podobno bardzo płynnie działa, ale wolałbym zaczerpnąć opinii na jego temat z pierwszej ręki. Pozdrawiam
Mam Z2 - zasadniczo prawie to samo. Wg mnie czołg. Aluminiowa ramka jest mocno poobijana, ale poza tym nic złego się nie dzieje. Kolega swoją Z2 wprawdzie potłukł, ale u niego telefony wytrzymują srednio pół roku - ten miał ponad rok, co jest bardzo dobrym wynikiem.
spiritus
30-12-2015, 17:21
A Z1 jak się trzyma?
Ile ogólnie może kosztować nowa (o ile jeszcze są)?
Mam Z3 compact od czerwca, moim zdaniem rewelacja. Do tej pory żadnych usterek a telefon użytkuje intensywnie zarówno w pracy jak i po :-)
Przejechał ze mną na rowerze i przebiegł prawie 3000km. Szybki i niezawodny sprzęt:-)
ShutterStill
30-12-2015, 17:34
Jak chce ci się cofnąć że 20 stron to gdzieś znajdziesz moje spostrzeżenia i dlaczego się pozbyłem Z3.
W skrócie:
Ciche rozmowy do takiego stopnia, że przejeżdżający samochód powodował, że musiałem dopytywać co ktoś powiedział (to zadecydowało przede wszystkim).
Bateria długo wytrzymuje ale ładuje się wieki 95 do 100% ok 30min. W tym czasie mam ok 70% w Note 4.
Flash to tylko ozdoba.
Ja używam codziennie jako latarki w pracy i lepiej ekran na biało świecił niż flash z tyłu.
Pierwsza Z3 przestała się ładować po usb więc kupiłem dock czekając na wymianę. Jak przyszła druga to miała zwichrowany magnet i nie lądowała się w dock (trzeba było papierki poukładać)
Zdjęcia i filmy bez porównania z Note 4, które zjada Z3 na śniadanie.
A poza tym to fajny telefon. Szybko działa. Super budowa, nic nie skrzypi, masz wrażenie, że trzymasz w ręku coś premium.
Dobry zasięg zarówno LTE jak i wifi.
Jak nie używasz telefon do dzwonienia do klientów przez pół dnia to będziesz zadowolony.
Ja mam Z3 Dual.
+ dobra bateria
+ premium feel
+ solidne wykonanie
+ lte
+ estetyczne ui
+ wodoodporność
+ dobry aparat ze spustem
+ wydajność
- śliska obudowa, źle się trzyma
- kilka jasniejszych plam na ekranie, widać tylko ma jednolitym tle, jakby nierówne podświetlenie
- słaba reakcja na dotyk
ja mam trochę bardziej odjechany model - Z ULTRA - używam prawie dwa lata żadnych problemów, jakiś czas temu nawet system uaktualnili do wersji 5.1.1 - we wszystkich Zetkach, mam w domu jeszcze Z1 (albo nawet Z ale chyba Z1 nie pamiętam co kupiłem) i też nie słyszę narzekań, jeśli chodzi o wydajność to ten telefon (ULTRA) jest nadal nie do zarżnięcia, czytanie instrukcji czy dokumentów wygodne, filmy się też dobrze ogląda :) wszystko chodzi płynnie, estetyka mi też odpowiada więc po raz pierwszy od długiego czasu po zakończeniu umowy nie zmienię telefonu :mrgreen: bo nie miałbym na co zmienić.
zdjęć telefonem nie robię - tylko dokumentacyjne, ten mniejszy ma fajny aparat 20Mpix optyka G.
Z3 dual sim z AGD RTV miałem 4 miesiące. Było wszystko ok,-świetny sprzęt. Pod koniec czwartego miesiąca padła mobilna transmisja danych. Nie do naprawienia, zwrot kasy. Przeszedłem na iPhony-zero problemów.
Jeszcze wracając do jabcoków i problemach z otwartością androida :twisted:
Aż z ciekawości poszedłem do sklepu by się przekonać do tego wspaniałego wynalazku z jabłkiem na plecach, chciałem wykonać jedną prostą czynność, przesłać przez BT zdjęcie z mojego G2 na iphone'a zgadnijcie, czy mi się udało :)
A podobno tam jest wszystko takie proste i intuicyjne, nie wiem chyba się nie znam nie umiem, czy oni nadają na jakiś innych falach, czy co?
Pozdr.
Kiedy ostatnio w codziennym życiu wysyłałeś coś komuś przez bluetooth? Ja jakieś 10 lat temu jak nie miałem internetu w telefonie :mrgreen:
Jak działasz w drugą stronę i wysyłasz z ajfona do komputera Mac, to uwierz, że nie ma prostszej rzeczy. Dodatkowo zdjęcia, mogą przesyłać się automatycznie do iCloud (tak jak do dropboxa)
Ja np. wczoraj wysyłałem kilka zdjęć do wydrukowania w drukarce w Rossmanie. Właśnie przez bluetooth. Zdarza mi się też przekazywać w ten sposób zdjęcia na inny telefon (innemu użytkownikowi) gdy np. nie chcę podawać mu swojego adresu e-mail czy też linkować do swojej chmury.
No rzeczywiście proste, żeby zmienić telefon trzeba kupić nowego laptopa, wszystko po to żeby przesłać zdjęcie :mrgreen:
Przesyłam, czasami zdjęcia córy żonie, tak samo przydaje mi się od czasu do czasu przesyłanie na telefon zdjęcia z aparatu po wifi, na ajfona da się? 8)
Znaczy bez drugiego urządzenia z jabłkiem nie dogadamy się, to ja dziękuję wole mieć wybór ;-)
Pozdr.
Z Canona da sie wyslac zdjecia po WiFi, bez problemu.
Teoretycznie da się z innym urządzeniem bez jabłka ale po co :mrgreen:
A tak na poważnie, dla każdego dobre jest co innego. Mi nie brakuje takich funkcji, a mam inne które są mi bardziej potrzebne.
Abaddon84
06-01-2016, 18:52
Witam, wymieniam tel i mam dylemat. Telefonu potrzebuje głównie do dzwonienia smsów i przeglądania neta, w gry nie gram a jak już coś to to jakieś proste nie wymagające zabijacze czasu. Telefon bedę brał w playu zastanawiam się nad Huawei P8, HTC ONE 8s, bądz Sony M4 AQUA. Warto dołacać do P8 czy HTC albo brać Sony ?? Ma może ktoś któryś z wybranych tel??.
r.pszczolkowski
07-01-2016, 10:08
Cześć. Mógłby mi ktoś wytłumaczyć różnice w cenach telefonów w sklepach takich jak Euro AGD, a na Allegro? Różnica potrafi wynosić kilkaset złotych mimo, że i tu i tu telefon jest nowy, posiada gwarancję 24m i pochodzi z dystrybucji polskiej? Pozdrawiam :)
Na allegro jest dużo telefonów które ktoś nabył od operatora w ramach przedłużenia umowy i sprzedal ten telefon do jakiegoś komisu i ten komis je sprzedaje na allegro. Dlatego niższa cena niż że sklepu.
r.pszczolkowski
07-01-2016, 10:40
Ale niektóre mają gwarancję startującą dopiero w dniu zakupu, co mnie trochę dziwi. Mam zamiar kupić z3 compact właśnie na Allegro, ale nie chciałbym się naciąć
Bo np. iPhony mają gwarancję od dnia aktywacji.
r.pszczolkowski
07-01-2016, 11:01
Ale sony już chyba nie
Oczywiście, że nie.
Mało tego. Niektóre serwisy wymagają i karty gwarancyjnej (wypełnionej) i pierwotnej faktury nabycia. W związku z tym wszelkie faktury vat-marża można sobie w ramki wsadzić.
Dokładnie, faktury, czy paragony mają być 23% vat, bo później może być duży problem z uznaniem gwarancji przez producenta.
Pozdr.
r.pszczolkowski
08-01-2016, 10:23
Ooo, dziękuję bardzo za pomoc, bo dosłownie wczoraj widziałem jakąś aukcję, gdzie fakturka była na 0% VAT. Aż się zdziwiłem
To jest niestety standard przy komisach. Wszystko jest ok do czasu gdy sprzęt się nie zacznie psuć. Wyjątkiem jest Apple, gdzie nie jest wymagany jakikolwiek dokument zakupu a gwarancja liczy się od dnia aktywacji.
r.pszczolkowski
08-01-2016, 13:27
Czyli jeśli dostanę fv 23% i podstemplowaną gwarancję, to powinno być OK?
mateo912
08-01-2016, 13:40
Czyli jeśli dostanę fv 23% i podstemplowaną gwarancję, to powinno być OK?
tak naprawdę to karta gwarancyjna nie musi być podstemplowana.
Karta gwarancyjna bez faktury/paragonu nic nie znaczy, a bez karty gwarancyjnej w większość wypadków też można oddać na gwarancje.
Kilka lat temu padł mi mój kupiony na eBay HTC 7s, zero paragonu czy karty gwarancyjnej, podałem numer imei, sprawdzili datę produkcji i mialem odbiór kurierem, naprawę i zwrot wszystko za darmo w ramach gwarancji. Wystarczy odrobina dobrej woli że strony sprzedawcy lub producenta.
Chyba pojawił się telefon prawie idealny dla mnie :)
Redmi 3 - http://www.mgsm.pl/pl/katalog/xiaomi/redmi3/Xiaomi-Redmi-3.html
5 cali, wielka bateria, metalowa obudowa, LTE, nie najgorsze bebechy. No i cudna cena, bo ma być w okolicy $105 :D :D
Szkoda tylko, że ekran HD a nie FHD, poza tym całkiem fajny szczególnie że śmieszna kasę chcą za niego :)
eristoff
14-01-2016, 21:45
Wg mnie nigdy nie osiągnie ceny 105 $, jeżeli zejdzie do 120$ to tylko w jakiejś fajnej promocji:
http://www.pandawill.com/xiaomi-redmi-3-smartphone-4100mah-4g-lte-50-inch-64bit-octa-core-2gb-16gb-classic-gold-p114245.html
http://www.aliexpress.com/store/product/Original-Xiaomi-Redmi-3-4G-LTE-Cell-Phone-Snapdragon-616-Octa-Core-5-0-1280x720-2GB/103919_32594440471.html
Za $105 to byłby murowany hit sprzedaży, ale wszystko poniżej $140 będzie już ok.
W pl widziałem już go w przedsprzedaży za 799.
Ja czekam co pokaze xiaomi w mi5 i ile będzie kosztował. Mam tylko nadzieję, że będzie wersja 5".
Nie wiem :(
tutaj go widziałem
http://accessories4you.pl/pl/p/Xiaomi-Redmi-3-2GB-RAM-16GB-ROM-LTE/153
Pod koniec lutego zdaje się
Raf, zerknij tu: http://www.conowego.pl/aktualnosci/wspolzalozyciel-xiaomi-potwierdza-date-premiery-xiaomi-mi-5-16200/?1452953544477=1
rychu_cmg
16-01-2016, 18:44
Tylko zanim będzie polski soft upłynie kilka tygodni
spiritus
16-01-2016, 20:50
Jakie szkło hartowane polecacie na telefon LG G3?
W jakiej cenie może być takie dobre? Te w okolicach 50 zł różnią się jakoś bardzo od tych po 15-20?
RobertMiernik
16-01-2016, 20:55
poniżej 50 zwykle są folijki a nie szkła tym bardziej 'ochronne'.
Ja tam szkła po funcie kupuję z Chin i są ok.
Swoje zadanie spełniają.
Już dwa popękały a ekran cały.
eristoff
16-01-2016, 21:02
najlepszą firmą jaką ja znam to nillkin, przede wszystkim jest bardzo dobrze dopasowana, kilka telefonów przetestowanych, na żywo porównane z tanim szkłem np do huaweia p8 lite 1000 x lepiej dopasowany nillkin, jedyna niedogodność że ja ściągam z aliexpressa, trzeba trochę poczekać.
http://www.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=SB_20160116110009&SearchText=+LG+G3+tempered+nillkin
i cena około 30 zł
Ja używam szkieł firmy mocolo, kupowanych na aliexpress i bardzo polecam, jakość super dopasowanie też i mega łatwo się zakłada.
spiritus
17-01-2016, 01:48
Takie coś będzie git czy lepiej czekać i zamówić z aliexpress?
http://allegro.pl/oryginalne-szklo-hartowane-nillkin-h-lg-g3-i5542247058.html
lub 10 zł tańsze to:
http://allegro.pl/promocja-folia-szklo-hartowane-nillkin-lg-g3s-beat-i5597255653.html
Boryszuk
17-01-2016, 17:30
Słuchajcie, a jakbym chciał kupić telefon z klawiaturą, wyraźnymi literami, niekoniecznie z dotykowym ekranem ale taki żeby dało się zrobić zdjęcie i wysłać MMSem to czego powinienem szukać? Fajnie żeby bateria wytrzymała kilka dni choć nie jest to priorytet.
@Boryszuk: Samsung Xcover 550 ?
pingwinGTS
19-01-2016, 15:47
Co do szkieł ta ja kupiłem juz pare takich po 50zl potem za 30zl potem za 15zl a teraz kupuje w warszawie szkła hartowane po 5zl do iPhone 4 i 5, a za 10zl do iPhone 6plus. Nie widze różnic. A nawet jeśli to cena 5zl wykańcza konkurencje foliową. Normalnie pozaokrąglane krawedzie 2,5D.
Ma ktoś Xiaomi Redmi Note 3? Całkiem kozak chyba. http://xiaomi.com.pl/produkt/telefon-xiaomi-redmi-note3-32gb-lte/. kupiłbym. Jest jakiś dobry konkurent w podobnej cenie?
Cześć mam pytanie jak skonfigurować GosmsPro. Otóż wysyłam zwykły sms do dwóch osób jednocześnie. Aplikacja konwertuje mi ten zwykły tekstowy sms na wiadomość multimedialną. Odbiorca aby odczytać mój sms musi łączyć się z internetem. Nie rozumiem czemu tak sie dzieje.
Wyłącz polskie literki. Nie będziesz wysyłał wtedy jako MMS a sms.
Mam wyłączone polskie literki. W momencie dodania drugiego numeru itg aplikacja automatycznie robi konwersję na multimedialną. Literki polskie nie mają z tym nic wspólnego.
A po co używać jakichś aplikacji do SMS?
Mam dwa powody. Pierwszy to mogę wysłać sms o wyznaczonej godzinie. Drugi powód to mogę wklejać już gotowy tekst który sobie wcześniej przygotowałem.
mateo912
29-01-2016, 09:12
A po co używać jakichś aplikacji do SMS?
z prostego powodu: ponieważ stockowe apki sms/mms przeważnie ssą tak bardzo ;)
nie mają prawie żadnych możliwości personalizujących oraz są bardzo ale to bardzo słabo zoptymalizowane pod kątem wielkiej bazy wiadomości (30-40k wiadomości)
Dziś zainstalowałem podobną aplikację Chomp. I wysyłanie sms do kilku odbiorców odbywa sie również w formie multimedialnej. Czyli właściciel smartfona który nie ma dostępu do internetu nie otworzy wysłanej przeze mnie wiadomości. Mi to tam rybka bo net w dzisiejszych czasach to normalność ale sa osoby które tego nie używają. Pozostaje mi przełączenie się na stockową aplikację która wysyła normalnego sms do kilku odbiorców bez konwersji na multimedia. Czemu tak jest nie mam zielonego pojęcia.
Dziś zainstalowałem podobną aplikację Chomp. I wysyłanie sms do kilku odbiorców odbywa sie również w formie multimedialnej. Czyli właściciel smartfona który nie ma dostępu do internetu nie otworzy wysłanej przeze mnie wiadomości. Mi to tam rybka bo net w dzisiejszych czasach to normalność ale sa osoby które tego nie używają. Pozostaje mi przełączenie się na stockową aplikację która wysyła normalnego sms do kilku odbiorców bez konwersji na multimedia. Czemu tak jest nie mam zielonego pojęcia.
Nie wiem jak dluga jest yo wiadomosc, ale jak kiedys uzywalem gsp to byla taka opcja, zeby po 160 znakach zamienial na mms. Inaczej wysylal np dwie wiadomosci. Producent pomyslal ze lepiej bedzie wyslac jednego mms niz np 3 sms. Poszukaj w ustawieniach. Teraz juz nie mam wiec Ci nie pomoge.
Ale mi nie chodzi o treść sms-a. Bo nawet jak w treści wpiszę "Test" a wybiorę wiecej jak jednego odbiorcę to stockowa wysyłarka wyśle normalnie sms-a. Natomiast wszystkie inne zainstalowane aplikacje czyli GSP Chomp Textra itd przerobią tego sms-a na mms-a.
mateo912
29-01-2016, 13:09
Ale mi nie chodzi o treść sms-a. Bo nawet jak w treści wpiszę "Test" a wybiorę wiecej jak jednego odbiorcę to stockowa wysyłarka wyśle normalnie sms-a. Natomiast wszystkie inne zainstalowane aplikacje czyli GSP Chomp Textra itd przerobią tego sms-a na mms-a.
jeśli nei jesteś przywiązany do go sms to polecam handcent sms lub textra obie nie robią czegoś takiego :)
Textra robi. Jesli wyłaczysz w telefonie odbiorcy internet to nie odbierze on sms wysłanego za pomocą Textra. handcent nie sprawdzałem
mateo912
29-01-2016, 13:55
Textra robi. Jesli wyłaczysz w telefonie odbiorcy internet to nie odbierze on sms wysłanego za pomocą Textra. handcent nie sprawdzałem
hmm.
jeśli ustawisz tryb wysyłanie wiadomości grupowych jako sms to nie bedzie wysyłane jako mms
https://www.dropbox.com/s/ujzsbdo0qj8h5sq/Screenshot_2016-01-29-12-48-51.png?dl=0
choć boli trochę fakt że jest wiadomość jest grupowana w 1 wątku a ni w osobnych.
Handcent był pod tym względem lepszy (wysyłał do wszystkich wybranych z listy osobno sms po kolei) niestety musiałem z niego zrezygnować po przesiadce na Oneplus 2 który ma trochę irytujący błąd- nr +48 xxx xxx xxx i xxx xxx xxx traktuje jako 2 osobne i handcent rozdzielał wysłane i odbierane na 2 wątki.
A ja z innej beczki i pytanko pewnie sie wyda śmieszne ;) Pliczki, które widzi android a nie widzi windows, chodzi o save'y z gierki. Chciałbym przenieść a przynajmniej spróbować to zrobić by na nowo nie zaczynać na nowym telefonie. Da się to jakoś zrobić? Jeden telefon ma karte pamięci, drugi niestety nie. Tak spróbowałbym podłączyć karte i może by zaskoczyło.
mateo912
29-01-2016, 20:41
A ja z innej beczki i pytanko pewnie sie wyda śmieszne ;) Pliczki, które widzi android a nie widzi windows, chodzi o save'y z gierki. Chciałbym przenieść a przynajmniej spróbować to zrobić by na nowo nie zaczynać na nowym telefonie. Da się to jakoś zrobić? Jeden telefon ma karte pamięci, drugi niestety nie. Tak spróbowałbym podłączyć karte i może by zaskoczyło.
zainstaluj sobie jakiś menadżer plików na androidzie (total commander np) skopiuj te pliki do jakiegos folderu i spakuj zipem. zipa na bank winda będzie widzieć :)
Podziękował :) Udało sie spakować, winda widzi, ale niestety fon nie widzi :\ Może gdzies jeszcze w systemie są jakieś skitrane pliki o których nie wiem, ale przeniesienie wszystkiego z folderu nic nie dało. Chore by nie móc sobie save'a przenieść :\
rychu_cmg
30-01-2016, 23:37
Podziękował :) Udało sie spakować, winda widzi, ale niestety fon nie widzi :\ Może gdzies jeszcze w systemie są jakieś skitrane pliki o których nie wiem, ale przeniesienie wszystkiego z folderu nic nie dało. Chore by nie móc sobie save'a przenieść :\
Zobacz to http://androapps.pl/helium-na-androida-czyli-jak-przeniesc-swoj-save-z-gry-na-inny-telefon/
Ma ktoś Xiaomi Redmi Note 3? Całkiem kozak chyba. http://xiaomi.com.pl/produkt/telefon-xiaomi-redmi-note3-32gb-lte/. kupiłbym. Jest jakiś dobry konkurent w podobnej cenie?
Sprawdź sobie letv x500 ;)
Sam mam polecam :)
Zobacz to http://androapps.pl/helium-na-androida-czyli-jak-przeniesc-swoj-save-z-gry-na-inny-telefon/
Dziękuję :)
Próbuje, "Wystąpił błąd podczas tworzenia kopii zapasowej" :\ Masakra, tyle kommbinacji by móc pograć na innym telefonie :\
+
Włącz PTP - mam dwie opcje: urządzenie multimedialne i PTP. Gdy zmieniam na PTP chwilke jest i znów zmienia mi się na urządzenie multimedialne :\
++
Czytam dalej w linku co dałeś jest w komentach, że nie działa na Soli :D no po prostu lodzio miodzio :D jeszcze powalcze ;)
Byłem użytkownikiem w przeszłości użytkownikiem telefonu z Androidem 2.2 oraz jakiegoś niemarkowego tabletu a Androidem 4.0. Niestety po pewnym czasie systemy te mocno spowalniały co skutecznie zniechęcało do ich użytkowania.
Ostatnie dwa lata spędziłem z nokią Lumia 920 i tutaj telefon ten działa z taką samą szybkością od dnia pierwszego po dzień dzisiejszy.
Czy dzisiejsze telefony z Androidem np: moto g, Huawei P8 Lite i podobne mają szansę działać dłuższy czas ( bez instalowania milionów niepotrzebnych gier, programów itp) w sposób nie doprowadzający do rozpaczy ???
mateo912
03-02-2016, 00:13
Byłem użytkownikiem w przeszłości użytkownikiem telefonu z Androidem 2.2 oraz jakiegoś niemarkowego tabletu a Androidem 4.0. Niestety po pewnym czasie systemy te mocno spowalniały co skutecznie zniechęcało do ich użytkowania.
Ostatnie dwa lata spędziłem z nokią Lumia 920 i tutaj telefon ten działa z taką samą szybkością od dnia pierwszego po dzień dzisiejszy.
Czy dzisiejsze telefony z Androidem np: moto g, Huawei P8 Lite i podobne mają szansę działać dłuższy czas ( bez instalowania milionów niepotrzebnych gier, programów itp) w sposób nie doprowadzający do rozpaczy ???
sposób działania telefonu zależy głownie od jego właściciela. Jak się robi burdel i go nie sprząta to siła rzeczy będzie miało to swoje konsekwencje (jak w życiu)
A jak będziesz "dbać" o system to nie powinno być problemów.
Ja od roku używam lg g2. Miałem już prawie wszystko łącznie z japkiem 4s, lumia 730, lumia 920, lumia 925, HTC M8s
najbardziej pasują mi Android właśnie w tym LG. Nic nie laguje, ma dobry aparat, nie ma autystycznych apek jak Windows Phone i nie ogranicza jak iOS
mateo912
03-02-2016, 01:37
Ja od roku używam lg g2. Miałem już prawie wszystko łącznie z japkiem 4s, lumia 730, lumia 920, lumia 925, HTC M8s
najbardziej pasują mi Android właśnie w tym LG. Nic nie laguje, ma dobry aparat, nie ma autystycznych apek jak Windows Phone i nie ogranicza jak iOS
tylko żebyś nie zaczął myśleć nad zmianą na g3 :D
nie polecam :D
ShutterStill
03-02-2016, 03:36
tylko żebyś nie zaczął myśleć nad zmianą na g3 :D
nie polecam :D
Rozwiń proszę..
Punkty za i przeciw : G2 i G3
Jak już to od razu na G4, mam G2 32GB i jest całkiem ok.
W G3 zbyt duża rozdziałka ekranu zabija jego płynność działania.
Pozdr
Tez tak słyszałem, poza tym nie pasuje mi jego fizyczna wielkość. Nawet g2 mógłby być mniejszy, ale przy wielkości ekranu 5.2 i tak ma najmniejsze wymiary fizyczne
Rafał_Sz
03-02-2016, 09:22
A ja G3 polecam, zwłaszcza teraz jak jest na niego android 6.0 (zdecydowanie lepsze wykorzystanie baterii). Fakt, z ekranem przegięli bo na co komu taka rozdzielczość, choć ciężko traktować to jako wadę. Cała reszta jest jak najbardziej ok.
mateo912
03-02-2016, 11:15
Rozwiń proszę..
Punkty za i przeciw : G2 i G3
Bateria to porażka, ciągłe lagi, latem notoryczne wyłączanie się telefonu z powodu przegrzania
A ja G3 polecam, zwłaszcza teraz jak jest na niego android 6.0 (zdecydowanie lepsze wykorzystanie baterii). Fakt, z ekranem przegięli bo na co komu taka rozdzielczość, choć ciężko traktować to jako wadę. Cała reszta jest jak najbardziej ok.
Rafał masz g3? jak długo? u mnie problemy zaczęły się po 4-5 miesiącach użytkowania.
Kolega ma G3. Niby fajny, ale trochę tnie (przez wyświetlacz niestety). Dodatkowo po dwóch miesiącach na dłuższych bokach wyświetlacza pojawił się zafarb w kolorze zdrowej kupy. Ma go oddać na gwarancji...
Wcześniej miał Samsungi. Znaczy zakończył na S3 z którego był bardzo zadowolony. Po naprawie planuje go popchnąć i przejść na A5 2016.
Z własnego doświadczenia dodam, że moja Moto G pierwszej generacji chodzi do dzisiaj jak rakieta. Na co dzień użytkuję Lumię 640 LTE i jestem zadowolony. Nic nie tnie, zdarza mi się zapomnieć gdzie zostawiłem ładowarkę...
Ma ktoś może Huawei P8? Szukam jakiegoś telefonu dla żony, wstępnie oglądaliśmy właśnie Huawei i zrobił całkiem pozytywne wrażenie.
Jeszcze druga, trochę nietypowa opcja LG flex II, coś ktoś?
Wcześniej miała Samsungi, więc do rozważenia jeszcze Galaxy S5, ja sam już się zraziłem bo mam wrażenie, że każdy Samsung dzięki ciężkiej nakładce po pewnym czasie zamula.
Pozdr.
Myślałem o Flex'ie, ale jakoś taki wygły telefon... neeee ;)
Macie jakies szkiełka czy cuś na swoich G2? Moje nie bardzo pasuje, nie przylega idealnie na całej powierzchni :( Za to telefonik bajka, póki co śmiga jak złoto. Po Soli to przeskok jest niesamowity :D
Rafał_Sz
03-02-2016, 14:05
Rafał masz g3? jak długo? u mnie problemy zaczęły się po 4-5 miesiącach użytkowania.
Mam go od ponad roku i jak na razie żadnych problemów. Za to Nexus 4 poszedł do kosza. :/