Close

Strona 12 z 79 PierwszyPierwszy ... 210111213142262 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 786
    swiatlo
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez FajaR Zobacz posta
    Niestety, raczej już do końca życia będę musiał się pilnować. Ale myślę że dam radę.
    Jakiego końca życia? U mnie symptomy trwały nie więcej niż dwa lata. Potem przechodzi bezpowrotnie.
    Jakiś rok po rzuceniu przyjechał do mnie funfel który palił, więc wyszedł na ganek bo w domu oczywiście absolutny zakaz, ja z nim wyszedłem aby mu towarzyszyć, i pociągnąłem sobie z dwa trzy razy. Rzygałem potem przez godzinę.
    Był to dobry znak że już po roku trzeba chcieć aby wrócić.

PaweleM
    Gość

Domyślnie

"""(...)ja uważam że nie warto było zaczynać... Ale warto było skończyć."""

lepiej tego nie mozna bylo ujac

przy okazji gratuluje i rzucenia..i malej Zuzi

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swiatlo Zobacz posta
    Jakiego końca życia? U mnie symptomy trwały nie więcej niż dwa lata. Potem przechodzi bezpowrotnie.
    Jakiś rok po rzuceniu przyjechał do mnie funfel który palił, więc wyszedł na ganek bo w domu oczywiście absolutny zakaz, ja z nim wyszedłem aby mu towarzyszyć, i pociągnąłem sobie z dwa trzy razy. Rzygałem potem przez godzinę.
    Był to dbry znak że już po roku trzeba chcieć aby wrócić.
    Ja do używek wszelakich mam słabą wolę, więc muszę się pilnować... Ale pociecha jakaś to jest.
    Cytat Zamieszczone przez pawcio_sztokholm Zobacz posta
    przy okazji gratuluje i rzucenia..i malej Zuzi
    Dziękować, dziękować...
    Amatorszczyzna powered by D40X kit, N35/1.8G, N70-300VR, SB800 i Slik Pro 330 DX

Domyślnie

też rzuciłem miesiąc temu, polecam...

Domyślnie

Ja nie palę już... 5 dzień...
    Bombel mnie zmotywował swoją metodą próbowania... Spróbowałem jeden dzień nie palić, potem 2, 3...
    Narazie jestem przy piątym dniu, owszem, chce się palić, zwłaszcza w sytuacjach stresowych i "rutynowych" (czyli przed jedzeniem, po jedzeniu, przed tv, przed spaniem i po spaniu, przed kibelkiem i po kibelku, słowem prawei ciągle), ale bez ciśnienia, sam się sobie dziwię, ale wytrzymuję, nie chodzę po ścianach i nie wariuję, bo powtarzam sobie, że ja nie rzuciłem palenia, że tylko próbuję nie palić, a jak mi się mocno zachce to moge przecież kupić i zapalić...
    Dziś poczułem, że odzyskałem węch (spacerek drogą przy lesie sprawił mi niewymowną radość) i smak... narazie jem w normie, obym nie zaczął więcej...
    Dzięki Bomblu, trzymaj za mnie kciuki, za swoją "metodę" rzucania
    FX/DX/CX/www

Domyślnie

Tak trzymaj!
    Może dorzuć jeszcze motywację finansową? Kup sobie coś extra i odliczaj kasę jaką wydałbyś na fajki. Nawet się nie zorientujesz jak szybko "zamortyzuje się" Ci się zakup.

Domyślnie

Marku, chciałem domotywować się tą metodą (to zdaje się Ty stosowałeś taką metodę, prawda?), ale mam w firmie dość niepewną sytuację finansową i nie wiem co będzie za kilka miesięcy, czy będe tu jeszcze pracował i jak będzie z zarobkami, a mam inne raty, i tylko to mnie powstrzymuje przed taką metodą, inaczej już bym miał w torbie D700+24-70
    Ostatnio edytowane przez gryson ; 29-10-2008 o 14:36
    FX/DX/CX/www

Domyślnie

Wiesz, tak naprawdę to stosuję ją cały czas - obecnie amortyzuje się d300, ale już nie odczuwam głodu nikotynowego - nie ma takiej sytuacji, abym pomyślał o paleniu. W moim przypadku kryzys przyszedł po ok. pół roku niepalenia i trwał tak ok. miesiąca.
    Moim zdaniem nie musi to być od razu taki zestaw o jakim pisałeś. Na dzień dobry może coś drobniejszego? Jakiś filtr, dodatkowa karta? Cokolwiek. Czas "amortyzacji" będzie krótszy, ale małe kroki też prowadzą do celu.

Domyślnie

Na początek to byłby i tak albo 24-70 albo 14-24 Innej opcji nie ma. Ewentualnie któreś z tych szkieł od razu w zestawie z D700. Coś tańszego wolałbym kupić za gotówkę. Jeśli dotrwam do wiosny w tej firmie, to może dotrwm do bilansówki, wtedy będzie kasa na szkiełko. A spłacać mam co w tej chwili, od lipca jeżdzę pięknym srebrnym paskiem, ale raty za niego wynoszą majątek... a będę je spłacał przez 4 lata...
    FX/DX/CX/www

Domyślnie

Tak naprawdę to wszystko jest w głowie - jak nie będziesz chciał palić to nie będziesz!
    W każdym razie życzę wytrwałości i powodzenia w walce z nałogiem!

Strona 12 z 79 PierwszyPierwszy ... 210111213142262 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów