Close

Strona 62 z 79 PierwszyPierwszy ... 1252606162636472 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 611 do 620 z 786

Domyślnie

jedyny problem z fajkami siedzi w głowie. ja po ponad dekadzie stwierdziłem, że wypaliłem już wszystkie fajki, jakie mi przysługują i z dnia na dzień stałem się niepalący.
    istotne jest podejście do sprawy - mi pomogło uświadomienie sobie, że ja nie "rzucam palenia", tylko "staję się niepalący", a więc jak każdemu niepalącemu nie chce mi się
    jarać, nie ciągnie mnie do fajek, a na pytanie "czy idziemy" odpowiadam "no przecież ja nie palę".

Domyślnie Palenie albo.......

Witajcie,
    Czasami dobrze jest pomyśleć o innych skutkach fajnego palenia
    Mam 57, paliłem 40 lat - ostatnio nawet 3 paki dziennie.
    Pewnego dnia - dokładnie 7 marca 2011 poczułem ból zamostkowy. Efekt - lądowanie na OMR szpitala w N.Soli (byłem w trakcie wyjazdu służbowego). Komplet badań i............nic. Wszystkie wyniki ok., mało - jak u nastolatka
    Ale trafiłem na dociekliwą Oddziałową i młodego Doktorka - zrobili mi jeszcze enzymy. Klapa stan zawałowy.
    Koronarografia i Wyrok - bypass'y
    Po długim targowaniu się ( z samym sobą i Wraczami) stanęło na stentach - mam ich 5.

W trakcie zabiegu Młodziak (ale fachura jakich mało) mówi tak:
    - Panie Wojtku -

"Albo Pan Pali, albo zbiera na jesionkę - choć czasu może nie starczyć"

Jaki efekt - nie palę od zejścia ze stołu operacyjnego.

I jeszcze coś - za zaoszczędzoną kaskę zmieniłem puszkę i ostatnio dokupiłem S 10-20
    No nie wspominając o fakcie, że Moja Ładniejsza Połowa jest bardziej zadowolona

Zatem Koledzy:
    "Albo palenie, albo........Kochanie"

Pozdrawiam Wojtek

A dla Wszystkich Pań, które to czytają - Najlepsze i najserdeczniejsze Życzenia
    Jesteście naszymi Muzami

- szkoda tylko, że czasami człowiek uświadamia to sobie zbyt późno -
    Pozdrawiam z Wrocławia - Wojtek
    D300s, N 16-85/3,5; N 35/1,8; N 70-300 VR; Slik 500dx; S DSC-H50

Domyślnie

Witam i jak w temacie
    Paliłem 20 lat, w momencie rzucania dochodziłem do 2 paczek na dzień, i pewnego pięknego dnia moja piękniejsza połowa postanowiła iż idziemy na biopole, zabieg kosztował jakieś 70 złotych, tak więc po wyjściu stwierdziłem że trzeba kilka dni nie palić, coby kasa wydana na te wynalazki się zwróciła. Na początek byłoby to 3 - 4 dni, i od tego czasu minęło już 4 lata i dalej nie palimy. Życzę wytrwałości rzucającym.
    Coś tam, coś tam .... i jeszcze troszkę ....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez FHR Zobacz posta
    Rzuć dziewczynę, a palenie rzuci się samo
    Hahaha, dobre. Pomyślę nad tym.
    Nie wiem czy mogę powiedzieć o sukcesie bo nie palę już drugi dzień pomimo stresu i dziewczyny .
    Myślę że ten wątek pomaga też.

Domyślnie

Ja nie pale od 13-11-2010. Pisałem jiż o tym. Wszystkim rzucającym życzę powodzenia i samozaparcia. Czasami jeszcze mam ochotę na papierosa ale dalej trzymam się dzielnie. To już prawie 16 miesięcy. Ale ten czas leci. Pozdrawiam.
    D80 | Nikkor 18-70 | Nikkor 70-300 VR | 1GB SanDisk Extreme III | 2GB SanDisk Ultra II | CHĘCI DO NAUKI

Motorniczy
    Gość

Domyślnie

Rzucilem palenie po 15 latach. Mam wrazenie , ze moj aparat smierdzi papierochami ... i nie moge z tym wytrzymac. Wszystko SMIERDZI FAJKAMI !!! ludzie, ulice, powietrze, przechodzac obok lokalu smierdzi ... Najgorsze jest jednak to, ze ... wystarczy mikro problem w zyciu codziennym i mam ochote zniszczyc, rozbic i wszystko co najgorsze i w jak nawiekszej furii - unicestwic . Na szczescie problem potwornej agresji prawie zniknal ale powiem wam, ze to jest cos potwornego , zreszta moze to przerabialiscie ale to jest nie do opisania . Osoboy, ktore nigdy nie palily nie sa w stanie sobie tego wyobrazic nawet w 0,00000000000000001 % co sie czuje w tych pierwszych dniach , skurcze miesni (nie moglem sie normalnie wymyc pod prysznicem) , napady ogromnej sennosci, duze zawroty glowy uniemozliwiajace normalne poruszanie sie po ulicy, trudnosci w oddychaniu , itd.. ale to juz koniec , mam jaja i nie wstydze sie tego powiedziec zreszta kazdy z was ma te przyslowiowe jaja i samozaparcie, ktore jest o wiele wieksze niz chec do zapalenia fajki ! Pozdrawiam wszystkich i niech za wami ciagnie sie zapach drogiej wody toaletowej zamiast smrodu nikotyny z ubran

Domyślnie

A co paliłeś przez te 15 lat? Bo objawy odstawienne nie przypominają tytoniowych Prawie 5 lat temu przestałem palić po dwudziestu kilku latach palenia. Jakoś nie pamiętam takich sensacji. Natomiast faktem jest, że im się dłużej nie pali, tym chyba bardziej wszystko co ma związek z papierosami śmierdzi.
    Ostatnio edytowane przez Me_how ; 17-03-2012 o 22:38
    Z6II|FTZII|N10-24|N14-24|N35|N24-70|N105VR|N70-200VRII|TC-14EIII|TC-17EII|SB800|YN-685|YN-460II|YN-622N-TX|YN-622N|YN RF-602|YN RF-603
    Było: D700+MB-D10|D200+MB-D200|

Motorniczy
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Me_how Zobacz posta
    A co paliłeś przez te 15 lat? Bo objawy odstawienne nie przypominają tytoniowych Prawie 5 lat temu przestałem palić po dwudziestu kilku latach palenia. Jakoś nie pamiętam takich sensacji. Natomiast faktem jest, że im się dłużej nie pali, tym chyba bardziej wszystko co ma związek z papierosami śmierdzi.
    To moja trzecia proba i ostatnia . Palilem ziolo (zart) :P i za kazdym razem objawy po odstawieniu papierosow byly podobne. Chyba bede musial kupic nowa pralke bo ta moja juz chyba nie przerabia, mam manie prania wszystkiego co bylo poddane "wedzeniu"

Domyślnie

Życzę powodzenia. Może spróbuj jakąś nikotynę przyjmować (tabletki, guma, plaster) - organizm powinien reagować mniej "nerwowo".
    Z6II|FTZII|N10-24|N14-24|N35|N24-70|N105VR|N70-200VRII|TC-14EIII|TC-17EII|SB800|YN-685|YN-460II|YN-622N-TX|YN-622N|YN RF-602|YN RF-603
    Było: D700+MB-D10|D200+MB-D200|

Motorniczy
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Me_how Zobacz posta
    Życzę powodzenia. Może spróbuj jakąś nikotynę przyjmować (tabletki, guma, plaster) - organizm powinien reagować mniej "nerwowo".
    Ze trzy gumy na dzien i juz jest dobrze , zreszta mialem tak przez pierwsze kilka dni i aktualnie nie jest zle , czasem tylko mam ochote wykrzyczec problem na forum odnosnie mojego dluznika (spora firma) ale luzuje sie . Mam nadzieje, ze nie bede zmuszony tego robic bo nie jestem typem, ktory sie msci lub robi na zlosc

Strona 62 z 79 PierwszyPierwszy ... 1252606162636472 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów