za 5 godzin zaczynam 3 dzien bez papierosa, kurde ciezko strasznie ale dam rade... musze
Szukaj
za 5 godzin zaczynam 3 dzien bez papierosa, kurde ciezko strasznie ale dam rade... musze
Widzę, że rośnie rola naszego forum w terapii antynikotynowej członków. Trzymam kciuki za wszystkich, którzy jeszcze zmagają się z tym gównem.
Dzień drugi bez papierosa właśnie mija...
“When you photograph people in color, you photograph their clothes. But when you photograph people in black and white, you photograph their souls” Ted Grant
ja tam w 2008 roku, najpierw nie paliłem od lutego do kwietnia, następnie jakoś w lato ze trzy tygodnie no i ostatnio od 1 listopada przez 2 tygodnie, ale teraz się tak wk......... że powiedziałem , tym razem naprawdę koniec nie palę od 2 dni ,ale kryzys się zaczyna w 2-3 tygodniu i wtedy jest najgorzej.![]()
Ostatnio edytowane przez ekonet ; 02-01-2009 o 22:18 Powód: pis.
D3S / D700 / 14-24 2,8 / 24-70 2,8 / 70-200 2,8 / 35 1,4 / 85 1,4 / SB-800 / SB-900 / NEC PA 271W / i inne takie....
Krzysztofie - rok wystarczy w zupełności. Wiem po własnym przykładzie.
Szczęśliwie jestem już uwolniony.
D3S / D700 / 14-24 2,8 / 24-70 2,8 / 70-200 2,8 / 35 1,4 / 85 1,4 / SB-800 / SB-900 / NEC PA 271W / i inne takie....
jak już wcześniej gdzieś pisałem - zaczynam 6 rok bez papierosa - do fajki i dobrego tytoniu to mnie może i czasem ciągnie ale to dla przyjemności posiedzenia przy kawie. Od papierosów mnie odrzuca - zero chcicy.
Nikotynizm to nałóg, którego nie rozumiem. Mogę pojąć uzależnienie od pieniędzy, od pracy, od seksu, od alkoholu (dobrego) nawet... Ale od czegoś tak cuchnącego?! Podam rękę palaczowi i czuję to nawet po dwukrotnym umyciu (może nie chirurgucznym) rąk. Ubrania kupione w sklepie, gdzie ekspedienci palą, są dla mnie nie do użytku. Gdy w wojsku pracowałem w centrali telefonicznej, miałem za współpracowników cywilów - nałogowych palaczy. Kopcili okropnie, non-stop. Próbowałem też parę razy palić, ale po prostu zawsze mnie odrzucało.
Konkluzja? Nie da się zrozumieć tego nałogu i tych, którzy to lubią i w tym tkwią.
Ostatnio edytowane przez ekonet ; 02-01-2009 o 22:30
Krzysztof Paszkiewicz
Skontaktuj się z nami