też rzuciłem miesiąc temu, polecam...
Szukaj
też rzuciłem miesiąc temu, polecam...
Ja nie palę już... 5 dzień...
Bombel mnie zmotywował swoją metodą próbowania... Spróbowałem jeden dzień nie palić, potem 2, 3...
Narazie jestem przy piątym dniu, owszem, chce się palić, zwłaszcza w sytuacjach stresowych i "rutynowych" (czyli przed jedzeniem, po jedzeniu, przed tv, przed spaniem i po spaniu, przed kibelkiem i po kibelku, słowem prawei ciągle), ale bez ciśnienia, sam się sobie dziwię, ale wytrzymuję, nie chodzę po ścianach i nie wariuję, bo powtarzam sobie, że ja nie rzuciłem palenia, że tylko próbuję nie palić, a jak mi się mocno zachce to moge przecież kupić i zapalić...
Dziś poczułem, że odzyskałem węch (spacerek drogą przy lesie sprawił mi niewymowną radość) i smak... narazie jem w normie, obym nie zaczął więcej...
Dzięki Bomblu, trzymaj za mnie kciuki, za swoją "metodę" rzucania![]()
FX/DX/CX/www
Tak trzymaj!
Może dorzuć jeszcze motywację finansową? Kup sobie coś extra i odliczaj kasę jaką wydałbyś na fajki. Nawet się nie zorientujesz jak szybko "zamortyzuje się" Ci się zakup.
Marku, chciałem domotywować się tą metodą (to zdaje się Ty stosowałeś taką metodę, prawda?), ale mam w firmie dość niepewną sytuację finansową i nie wiem co będzie za kilka miesięcy, czy będe tu jeszcze pracował i jak będzie z zarobkami, a mam inne raty, i tylko to mnie powstrzymuje przed taką metodą, inaczej już bym miał w torbie D700+24-70![]()
Ostatnio edytowane przez gryson ; 29-10-2008 o 14:36
FX/DX/CX/www
Wiesz, tak naprawdę to stosuję ją cały czas - obecnie amortyzuje się d300, ale już nie odczuwam głodu nikotynowego - nie ma takiej sytuacji, abym pomyślał o paleniu. W moim przypadku kryzys przyszedł po ok. pół roku niepalenia i trwał tak ok. miesiąca.
Moim zdaniem nie musi to być od razu taki zestaw o jakim pisałeś. Na dzień dobry może coś drobniejszego? Jakiś filtr, dodatkowa karta? Cokolwiek. Czas "amortyzacji" będzie krótszy, ale małe kroki też prowadzą do celu.
Na początek to byłby i tak albo 24-70 albo 14-24Innej opcji nie ma. Ewentualnie któreś z tych szkieł od razu w zestawie z D700. Coś tańszego wolałbym kupić za gotówkę. Jeśli dotrwam do wiosny w tej firmie, to może dotrwm do bilansówki, wtedy będzie kasa na szkiełko. A spłacać mam co w tej chwili, od lipca jeżdzę pięknym srebrnym paskiem, ale raty za niego wynoszą majątek... a będę je spłacał przez 4 lata...
FX/DX/CX/www
Tak naprawdę to wszystko jest w głowie - jak nie będziesz chciał palić to nie będziesz!
W każdym razie życzę wytrwałości i powodzenia w walce z nałogiem!
a ja wlasnie sobie robie przerwe na fajke.
Elektryczna klamka od Tippmana zasilona powietrzem o wysokim ciśnieniu, służąca do robienia siniaków w okolicach głowy. A do tego jakiśtam Nikon do dokumentowania dzieła zniszczenia.
marku... rownie dobrze moznaby liczyc co bym mial jakbym sobie odmowil browarka co jakis czas i dyskoteki raz na miesiac, zobacz co mialbym rezygnujac z wedlinki na kanapkach...
Zycie jest za krotkie, zeby sobie prostych przyjemnosci odmawiac.
Yoora - nie mialem takiego zamiaru. Ale wszyscy tak o fajkach w tym watku jakos....
Tak mnie naszlo.
Elektryczna klamka od Tippmana zasilona powietrzem o wysokim ciśnieniu, służąca do robienia siniaków w okolicach głowy. A do tego jakiśtam Nikon do dokumentowania dzieła zniszczenia.
Skontaktuj się z nami