Close

Strona 32 z 187 PierwszyPierwszy ... 2230313233344282132 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 311 do 320 z 1868

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cz4rnuch Zobacz posta
    Mnie też się taki design podoba. Poza tym gdy wizjer jest po lewej stronie automatycznie odsłania się większa część dotykowego ekranu co można wykorzystać. No chyba, że ktoś foci lewym okiem.
    Wizjer w narożniku aparatu był dla mnie jedynym powodem dla którego brałem swego czasu xpro zamiast jakiegoś xt czy jaktam się te fujiki nazywają. Znacznie wygodniejszy system + wolne lewe oko. Narzekać mogą w sumie tylko wspomniani lewooczni.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez badtorro Zobacz posta
    Mi się bardzo podoba taki wizjer bo kinol nie przeszkadza robić zdjęcia
    Jeśli jesteś prawooczny, to rzeczywiście. Ale ja nawet z korpusami o takiej budowie używam lewego oka...

PS: Są też poważniejsze konsekwencje tak umiejscowionego wizjera - jego rozmiar jest znacznie mniejszy niż "lustrzankowego". Mam X-E1 oraz X-T1. Pomimo że bardziej podoba mi się wygląd i ergonomia X-E1 - pod względem wizjera nawet nie ma co porównywać...
    FF (Fuji + Fuji)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Są też poważniejsze konsekwencje tak umiejscowionego wizjera - jego rozmiar jest znacznie mniejszy niż "lustrzankowego". Mam X-E1 oraz X-T1. Pomimo że bardziej podoba mi się wygląd i ergonomia X-E1 - pod względem wizjera nawet nie ma co porównywać...
    Ale to nie kwestia umiejscowienia wizjera, tylko jego wielkości. Jest mnóstwo aparatów, które mają wizjer na środku, a nie jest on wcale większy od tego w X-E1. Gdyby producent chciał, to by umieścił dowolnie duży wizjer w dowolnym miejscu.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb | ig

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Ale to nie kwestia umiejscowienia wizjera, tylko jego wielkości.
    Takie umiejscowienie wizjera to również chęć "schowania" go w bryle aparatu, a konsekwencje są jak napisałem.
    FF (Fuji + Fuji)

Domyślnie

Na szczęście żadni uczniowie w szkole nie dostaną takiego bezlustra.
    Dostaną, nie natychmiast ale za parę lat. Chyba nie sądzisz, że każdy uczeń dostanie 1 szt? Sprzet jest kupowany sukcesywnie i to dobrze, bo uczą się obsługi różnych sprzętów. Więc kiedyś na klasę będzie 1 szt takiego czegoś (szkoła ma pareinat canona, więć raczej dostana to niż Nikon Z czy Sony, no chyba że patronat się zwinie)

To aparaty dla konserwatywnych użytkowników C i N, więc muszą przypominać lustrzanki.
    Tylko dlaczego przypominają najbrzydsze z lustrzanek? Niech przypominają te ładne.

Cytat Zamieszczone przez 90s Zobacz posta
    Trochę stereotypowo oceniasz ten system.

. Tak jednak krajobraz, podróżne, reklama, portret itp sprzęt bardzo dobrze się sprawdzi i jest tańszym wejściem w MF jak jego odpowiednik h5 albo H6.
    Duzo widziałeś podróżników z MF? Czy to haseł czy inne aparaty? Nisza niszy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Duzo widziałeś podróżników z MF? Czy to haseł czy inne aparaty? Nisza niszy.
    Jak byłem w Chinach to trafiłem na grupę fotografów, był tam jeden koleś co miał ten sam aparat, plecak, statyw i jeszcze stanął kolo mnie i robił to samo zdjęcie. Normalnie poczułem się jakbym spotkał brata bliźniaka o którym nigdy nic nie wiedziałem. Dobrze że nie wyglądał tak jak ja bo bym uwierzył w Matrixa i zaczął trenować skakanie z wieżowców.

Domyślnie

Tylko dlaczego przypominają najbrzydsze z lustrzanek? Niech przypominają te ładne.
    Bo lustrzanki C i N też nie przypominają tych ładnych.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb | ig

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 90s Zobacz posta
    Jak byłem w Chinach to trafiłem na grupę fotografów, był tam jeden koleś co miał ten sam aparat, plecak, statyw i jeszcze stanął kolo mnie i robił to samo zdjęcie. Normalnie poczułem się jakbym spotkał brata bliźniaka o którym nigdy nic nie wiedziałem. Dobrze że nie wyglądał tak jak ja bo bym uwierzył w Matrixa i zaczął trenować skakanie z wieżowców.

Ale to nie rynek. Facet na olimpiadzie Londyn 2012 robił sport LF.

Bo lustrzanki C i N też nie przypominają tych ładnych.
    To zależy. Analogowe były całkiem OK (zależy jaki model, mój ukochany FA jest śliczny, F50 za to … pomińmy milczeniem), cyfrowego zrobili jednego też całkiem, całkiem. Mam na mysli Df. Wiem jestem jedyny, któremu się on podoba.

Domyślnie

Ale to nie rynek. Facet na olimpiadzie Londyn 2012 robił sport LF.
    Chętnie zobaczę, są gdzieś te zdjęcia?.

Ten robił wielkim formatem F1 i też na AF nie narzekał
    https://www.boredpanda.com/photograp...mpaign=organic

Fakt sprzęt niszowy, tak jak teraz ci co z LF biegają. Ale osobiście widzę w tym logikę i sen bo się to przekłada na to co najważniejsze. Na zdjęcia.

Domyślnie

David Burnett, łap linka do tej galerii.

http://www.davidburnett.com/thumbs/L...--%20Olympics/

Dość znany gość w światku LF/analog, udziela się w różnych grupach na fejsie.

Strona 32 z 187 PierwszyPierwszy ... 2230313233344282132 ... OstatniOstatni