Narzekasz, że Canon oferuje "tylko" dwa amatorskie obiektywy do systemu, który dopiero co powstał?
Szukaj
Narzekasz, że Canon oferuje "tylko" dwa amatorskie obiektywy do systemu, który dopiero co powstał?
Tak bo to są dwa jedyne obiektywy do amatorskiego R.
Więcej w ma być "zawodowych" szkieł do aparatu którego na razie nie ma.
Co z obiektywami systemowymi do istniejącego już aparatu?
co to jest obiektyw systemowy?
taki, ktory da sie z pelna funkcjonalnosci podpiac do korpusu? czy taki co da sie podpiac bez adaptera?
ja osobiscie wole pelna kompatybilnosc szkla EF w korpusie R, niz jakas Sigme czy nie daj BIOS-ie Tamrona na bagnet Rbo taki EF 50/1.4 bedzie dzialal (przez adapter, owszem) z koprusem R7 w 2030 roku. a Sigma do tego czasu bedzie obiektywem co najmniej manualnym (a kto wie czy nie bezuzytecznym, bo zawiesza body)...
akustyk.fc.pl albo tez bartrozanski@flickr
Nie kumam. A ile ma być tych obiektywów? Wiadomo, że na początek są w stanie zrobić tylko kilka. Gdyby zrobili same amatorskie, to byłyby jęki, że nie ma profesjonalnych. Zrobiliby profesjonalne, to byłby lament, że nie ma amatorskich. Zrobili pół na pół - też źle. Co się przejmujesz obiektywami, których jeszcze nie ma, do aparatu, którego też jeszcze nie ma?
Im starszy jestem, tym mniej rozumiem ludzi...
No ja Ci pisałem że będę podpinał EFy przez adapter. Może kupię nawet ten wypasiony, nie wiem jeszcze. Póki co czekam aż R pojawi się realnie w sprzedaży. Będzie można wziąć do ręki... Może pojawią się też jakieś konkretne opinie użytkowników. Póki co to wszystko co wiemy to suche dane, opisy i wykresy...
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 20-09-2018 o 20:39
Pozdrawiam
Marcin
Naprawdę nie wiem o co chodzi, skoro do "R" mogę podpiąć zylion szkieł Canona. Chcesz małe: podepnij do "R" naleśnika 40/2,8 przez przejściówkę i dalej będzie małe. Tyle chyba dasz rady podnieść?
Naleśnika EF 40/2.8 mogę podpiąć bezpośrednio do lustrzanki EOS (z Dual Pixel). Po co mi do tego amatorski bezlusterkowiec Canona?
Ostatnio edytowane przez cdc ; 20-09-2018 o 13:10
To jest dzielenie włosa na czworo. Przecież wszystkie obiektywy EF to obiektywy systemowe do "R". To nie to samo, co podpięcie szkła EF do jakiegoś Sony przez przejściówkę sigmy. Dodatkowo można mieć przejściówkę przenoszącą funkcjonalność szkieł "R" w postaci dodatkowego pierścienia funkcyjnego, albo przejściówkę z filtrami co daje w filmowaniu przewagę nad szkłami "R". Zaraz Cappo napisze, że nie da się aktualnym body "R" filmować. Jeżeli ktoś ma ochotę, to może filmować, skoro ludzie potrafili filmować 5d mk II, to tym (z wizjerem) tym bardziej dadzą radę. W przyszłym roku wyjdzie "filmowe" body i wszyscy będą mieli coś dla siebie (oczywiście poza Cappo ).
Ostatnio edytowane przez sv ; 20-09-2018 o 14:01
Skontaktuj się z nami