Close

Strona 7 z 79 PierwszyPierwszy ... 567891757 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 786

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ADAS Zobacz posta
    Ja teraz by się zredukować piję matę, trochę działa.
    o!!! mateista trzeba by nowy wątek o herbatce założyć yerba faktycznie smakuje-na początku-jak wywar z petów więc jakiś tam substytut fajek jest ale z yerba jak z fajami jak ktoś polubi to ciężko zrezygnować, na szczęście to samo zdrowie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cichy70 Zobacz posta
    na szczęście to samo zdrowie
    Do czasu aż "amerykańscy" naukowcy nie stwierdzą że jest inaczej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szelas Zobacz posta
    Do czasu aż "amerykańscy" naukowcy nie stwierdzą że jest inaczej
    taaa nauka radziecka zna i takie przypadki

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez odnoga Zobacz posta
    Bo gdy ktoś koło mnie pije alkohol, nie robię się od tego pijana. A gdy ktoś pali to i śmierdzi, i dymi, i szkodzi...
    no co Ty...na prawdę? nikt nie wszczął burdy, nikt pijany nie potrącił Twojego znajomego, nikt pijany...to, że nie śmierdzi nie przeszkadza Ci w tym, ze siedzący obok przepija pensję zamiast dać na chleb rodzinie?...ale przeciwko piciu jakoś nie słychać protestów, na butelkach alkoholu nie ma wielkich napisów o jego szkodliwości itp, itd...ot taka hipokryzja społeczna...
    Śmierdzą też palone w piecach plastiki, gumy i takie tam różności, śmierdzi i dymi węgiel brunatny, śmierdzi i dymią samochody ze źle wyregulowanymi silnikami, napędzane benzyną...tyle, że palacza łatwiej namierzyć bo jest pod ręką...
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ALF Zobacz posta
    no co Ty...na prawdę? nikt nie wszczął burdy, nikt pijany nie potrącił Twojego znajomego, nikt pijany...
    Ale to jest przecież zakazane. Wzywa się wtedy policję.

to, że nie śmierdzi nie przeszkadza Ci w tym, ze siedzący obok przepija pensję zamiast dać na chleb rodzinie?...
    A to już jego prywatny problem, mnie nic do tego. Fajnie byłoby aby każdy biedny palacz rzucił nałóg, który przecież też bezpłatny nie jest...

ale przeciwko piciu jakoś nie słychać protestów, na butelkach alkoholu nie ma wielkich napisów o jego szkodliwości itp, itd...ot taka hipokryzja społeczna...
    Tu się zgadzam, ale skoro obie rzeczy są szkodliwe, to skoro jedną się piętnuje bardziej od drugiej mamy obu im odpuścić żeby było sprawiedliwie? To dopiero absurd.

Śmierdzą też palone w piecach plastiki, gumy i takie tam różności, śmierdzi i dymi węgiel brunatny, śmierdzi i dymią samochody ze źle wyregulowanymi silnikami, napędzane benzyną...tyle, że palacza łatwiej namierzyć bo jest pod ręką...
    Gumy, plastików etc. zwykle nie pali się w miejscach publicznych i ogólnodostępnych. Na źle wyregulowane silniki też są paragrafy...

To palacze mają problem, ja jestem zdrowa. Nie widzę powodu, dla którego mam na siłę uczestniczyć w ich chorobie, tylko dlatego, że jest ich dużo.
    Na szczęście znam sporo osób plących, które to rozumieją i nie ma problemów gdy w knajpie muszą wstać i iść gdzieś zapalić, z szacunku do osób takich jak ja, które nie palą i mają węch.
    'Frankly, the whole thing is getting out of hand' said the god...
    |freelancer| |blog|

PaweleM
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Redskull Zobacz posta
    Jarałem 7 lat, niepalilem 5. Zaczeło się razem z drugą działanością gosp. Drugi stres, godziny spedzone za kolkiem itp...No to ja do wspolnika, daj zajarac. I tak to rok trwało. Rzucilem 8.10.2008 i nie jest zle. Nie brakuje mi nikotyny, tylko nie wiem co z rekami zrobic...gumy wyciagnely mi wszystkie plomby, slonecznik zostaje w zebach, żrę wszystko i zawsze mi mało...TRAGEDIA, taki los sobie człowiek zgotował
    dobry sposob to najtansze lizaki-takie po20gr/szt

Domyślnie

Sukces to jest mój ogromny!
    Jestem nie palącym ( kilka lat) nałogowcem.

Od smrodu trudno jest się odgrodzic.
    Ostatnio edytowane przez Marian K ; 21-10-2008 o 18:15 Powód: dopisek

Domyślnie

Każdego dnia niepalenia wrzucaj do słoika piątaka. Jeśli po kilku miesiącach najdzie Cię ochota na dymka - przelicz... Może okazać się, że "znikąd" masz kasę na wczasy (albo na coś podobnego). Wtedy ma się dylemat: palic? niepalić? Mi sknerstwo pomagało, gdy silna wola zaczynała szwankować.

Koszmary z paleniem miałem i ja - jeszcze po 3 latach od rzucenia. Ostatnio już nie (5 lat).
    http://pawelwr7.flog.pl/
    D40; N:18-55VR i bez VR, 55-200VR, 50/1,8E; S50-150; SB-400

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

motylanoga - trochę się uśmiałem...zaśpiewałbym Ci piosenkę wrocławskiego kabaretu Elita

a niech tam...z dedykacją dla Ciebie

Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie

ALF, a jakby dało się bardziej łopatologicznie, tak dla naiwnych blondynek? Może być na PM, bo mam dziwne podejrzenia, że rozmowa z Tobą o paleniu to jak z niektórymi o polityce czy religii.
    'Frankly, the whole thing is getting out of hand' said the god...
    |freelancer| |blog|

Strona 7 z 79 PierwszyPierwszy ... 567891757 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów