na zdrowie![]()
Szukaj
na zdrowie![]()
od razu widać, że nie byłeś w takiej sytuacjii nie wiesz jak śmierdzi człowiek po alkoholu, po przejedzeniu itp
akceptuję swój nałóg, czasem mi pomaga, czasem szkodzi...staram się nie narzucać z nim innym, ale wkurzają mnie te bzdurne zakazy...czemu nikt nie zakazuje picia alkoholu w knajpach?
...i jeszcze coś...nałóg dał mi drugie życie, więc choć to pewnie wypadek wyjątkowy, to jednak![]()
Pozdrawiam Serdecznie Jacek PawłowskiF70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE
ALF - przecież to, że zarzygany gość nie pachnie najpiękniej nie jest argumentem, że spaliny tytoniowe pachną.![]()
Oba zapachy traktuję jako przykre (teraz), a to że są jeszcze bardziej przykre nie stanowi, żeby polubić spaliny. Z tym, że mimo że już nie palę, nie stałem się szowinistą wyganiającym palaczy skąd się da*.
* Nie muszę ich wyganiać - sami wymrą, wystarczy poczekać...![]()
"""Z tym, że mimo że już nie palę, nie stałem się szowinistą wyganiającym palaczy skąd się da*."""
Ale jednak o wiele przyjemniej siedzi sie w pubie/kawiarni/dyskotece gdzie panuje zakaz palenia w srodku.Tak jak w Szwecji.
Mało co irytuje mnie tak jak zapach petów, jestem wtedy w stanie zabić![]()
-------------------------
S5 Pro / D50 / T 12-24 / N 28-105 / 28/2.5 / 135/2.8 / SB-600 / Duperele
ech... z tym wyleczeniem to tak różnie... ja mam silna wolę i potrafię sobie w każdej chwili powiedzieć od dzisiaj nie palę, i od tego momentu nie tykam fajek... prawdą jest, że dym szybko zaczyna denerwować.... nie paliłem już 2x pół roku i raz przez rok... zawsze w głupi sposób wracam a bo wypije i ktoś mnie namówi a bo powiem sobie ciekawe czy mi jeszcze to może smakować i takie tam... oecnie od 3ch dni nie palę ale to tak dla zdrowia przerwa koło miesiąca na regenerację, a może rzuce na stałe czort wie... ja nie mam potrzeby palenia mnie np nie ciągnie palę bo lubię sprawia mi to przyjemność i co najważniejsze odstersowuje....
powodzonka
podpis...
Po 3 latach nie palenia wyczuwam dym palacego czlowieka jadacego przedemną w samochodzie
Duzo juz zostało napisane o paleniu wiec od siebie dodam ze duzo duzo łatwiej jest rzucić palenie dla kogos kto póżno wszedł w nałóg.
Dokładnie tak.
Dodam,że jako osoba nie paląca rozumiem palących bo sam byłem nałogowcem przez 27 lat ale nawet jako palący przestrzegałem pewnych zasad np.nie paliłem w miejscu gdzie byli niepalący.Dziś, kiedy dym tytoniowy mi przeszkadza,śmierdzi mimo,że nie jestem ortodoksyjnym przeciwnikiem tytoniu jestem przeciwny paleniu w miejscach publicznych i cholera mnie bierze kiedy jestem z żoną na kawie w kawiarni a obok w miejscach dla palących kopcą ile się da, tak jakby dym nie miał możliwości przemieszczania się.
Jak ktoś ma słabą wolę, plastry i cudawianki nie działają, a chce rzucić, polecam też "Prosta metoda jak skutecznie rzucić palenie - Allen Carr
Ponad 230 stron facet rozkminia samooszustwa i absurdy związane z paleniem.
Mi ten biorezonans pomógl, ale żonka się jeszcze męczyła, no i ta książka jej pomogła
Książka jest dodatkiem do jakiegoś kosztownego kursu za kilka stów z (ponoć gwarancjami zwrotu), obyło się bez kursu.
książkę wyhaczyłem na allegro
cytat: "wszyscy palący w głębi serca wiedzą że są frajerami. wiedzą, że nie potrzebowali papierosów, póki się nie uzależnili."
![]()
szczyt sadyzmu?
zamknąć na 24 palacza, dać mu fajka, ale nie dać ognia
![]()
Skontaktuj się z nami