Ba!
PS Swoje własne kręciołki też "obalił"?![]()
Szukaj
Ba!
PS Swoje własne kręciołki też "obalił"?![]()
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
Poczytaj raz jeszcze ww, bo dopisałem się.
Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?
NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)
Nie no, OK.
A ja pamiętam, jak AV wrzucał w FOTO szablony swoich kręciołków niczym wykrojów w Burdzie - tylko nie pamiętam, o czym wkręcały.![]()
Snoblesse oblige:
Ja mu trochę wierzyłem. W końcu gość był inżynierem, przez wiele lat prezesem ZPAF, pewnie trochę się znał.Poza tym napisał też bardzo fajną książkę pod tytułem: "Jak (nie) tłumaczyć tekst(ów) techniczny(ch)". Miała chyba ze 7 wydań... To w pewnym sensie moja biblia zawodowa...
![]()
O! Nie wiedziałem, że był tłumaczem...
Zdjęcie dam. I to - za karę - z NEXa:
Snoblesse oblige:
AV był dr inż. Z felietonu jego własnego autorstwa:
"Jak dowiedzieliśmy się z: "Kto jest kim w Polsce" (edycja 3, 1993) autor jest artystą fotografikiem,publicystą i tłumaczem, absolwentem Wydziału Mechanicznego Politechniki Łódzkiej. Był wykładowcąTechnikum Mechanicznemu w Hanoi (Wietnam), tłumaczem w Międzynarodowej KomisjiNadzoru i Kontroli w Wietnamie i wieloletnim tłumaczem tekstów technicznych oraz redaktoremnaczelnym kwartalników "Przegląd Techniki Brytyjskiej", "Polish Engineering Review" i "TechnikaZagranicznaâ. Opublikował ok. 160 artykułów, przetłumaczył 4 książki (m. in. W. Trylińskiego "FineMechanisms and Precision Instruments" na angielski i A. Feiningera "Nauka o fotografii" â naniemiecki i sam napisał 5 książek. A. Voellnagel jest autorem niezwykle popularnej i dowcipnej książkipt. "Jak nie tłumaczyć tekstów technicznychâ."
Ano stąd: http://www.translegis.com.pl/ll_archiwum/LL_3_14.pdf , Wojtku. BTW, warto przeczytać.
Jakbyś kiedyś dorwał "Jak nie tłumaczyć..." też warto przeczytać, napisane żywo i żartobliwie, podobnie jak Fotoleksykon i Kaprysy koloru.
Skontaktuj się z nami