Close

Strona 67 z 140 PierwszyPierwszy ... 1757656667686977117 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 661 do 670 z 1395

Wątek: Windows 10

Domyślnie

U mnie było tak: 7 zaśpiewała, że mogę sobie zainstalować 10. Zainstalowałem. Niby wszystko było OK poza wifi, które tak zmuliło, że głowa mała. Przetrzepałem net, okazało się, że nie jestem jedyny z tym problemem i póki co nie ma na niego rozwiązania (niektóre karty wifi po prostu nie działają z 10-tką jak należy). Przy okazji Live Mail 10 twierdził, że nie może się połączyć z kilkoma moimi skrzynkami mailowymi. Wróciłem więc do 7 i się zaczęło...jakimś cudem Live Mail 7 ściągnął mi po raz kolejny około 5000 maili z kilku minionych lat (tak! 5 tysięcy), które już dawno widziałem. Co gorsza teraz nie mogę ich za Chiny usunąć, bo wyskakuje mi błąd, że...wystąpił błąd (nie mają zawartości - są puste!). Szlag by to trafił!

Aha! Zanim ktoś zapyta: obraz windowsa 7 sprzed aktualizacji na 10 mam...ale, okazuje się, że nie wgra się go na dysk o pojemności 3TB (a taki mam systemowy). I d..pa zbita.
    Object error. Unable to run this script. Program terminated!

Domyślnie

Panowie i panie a czy nie jest to podejrzane że nagle za darmo Microsoft coś Wam chce dać? Radzę się dobrze zastanowić nad instalacją 10

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka

Domyślnie

Ale co jest podejrzane ? Ze chcą nałapać bazę klientów dając opcje upgrade'u do system uza darmo ? Że podczas instalacji systemu w języku polskim piszą, jakie informację zbierają i co można wyłączyć a czego nie można ? Jak ktoś potrafi czytać i podejmować świadomie decyzje to wie co bierze. Każda wielka firma zbiera informacje o klientach, klient ma wybór czy chce Win10 czy zostać sobie na Win7. MS udostepnia 90 dniowy trial, powinien chyba wystarczyć aby zapoznać się z nowym systemem zanim zrobisz upgrade.
    Z8 | N 24-70 2.8 S II | V 85 1.4 Pro |
    Vivitar 135 2.8 F mount

Domyślnie

Te problemy wskazują na jedno: upgrade systemu Windows stwarzał od zawsze problemy i nic się nie zmieniło. Kiedyś próbowałem, chyba z Win 95 na Win 98 zaoszczędzić jakiś grosz, ale było podobnie jak powyżej opisujecie. Nawet upgrade programu takiego jak NX doNX2 to już pewna loteria, a co dopiero systemu Windows. Chyba jednak nie zaoszczędzę tych 400 PLN i kupię kiedyś (jak już okrzepnie) Win10. Zainstaluję tak jak dotychczas wszystkie windy, jako kolejny, czysty system na obecnym kompie na nowym dysku SSD , a będzie to już 3-ci system po XP i Win8.1 i czwarty dysk w komputerze. Zostaną mi wszystkie programy ustawienia i sterowniki zainstalowane w poprzednich systemach, również te do starych skanerów i innych badziewi komputerowych do których mogę wrócić w każdej chwili jak po dalekiej podróży w dobrze znane miejsce. Za 400 PLN następców tych starych urządzeń i straconego czasu na różne kombinacje i nieudane tworzenie obrazów partycji itp. nie kupię. Upgrade to można robić jak widać na Ubuntu (w wersjach LTS) i na jabłkach chociaż każdy z nich dla mnie ma inne poważne wady, to Windows jak widać, dalej do sensownego apgrade się nie nadaje.

Domyślnie

Windows 10 ma w ustawieniach Aktualizacje/Odzyskiwanie/Reset do fabrycznych ustawień (stan początkowy), po przeprowadzeniu tej operacji Windows 10 będzie jak czysta instalacja z płytki czy pendrive, zero balastu ze starego aktualizowanego systemu, oczywiście trzeba zaznaczyć czysty reset, aktualizowałem Windows 7 do win10 i czysta aktualizacja bez aplikacji/ustawień poszła bezproblemowo, za mocno Windows 10 ograniczyłem i miniatury zdjęć z opóżnieniem pokazywał ale szybko znalazłem problem i naprawiłem, teraz wszystko działa na 4 a to już progres, kilka niedoróbek jest w systemowych aplikacjach ale to globalny problem, tak na koniec przydatne porady http://antyweb.pl/wylaczanie-automat...-w-windows-10/ i http://www.dobreprogramy.pl/Wylaczam...ews,64945.html

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SerU Zobacz posta
    Aha! Zanim ktoś zapyta: obraz windowsa 7 sprzed aktualizacji na 10 mam...ale, okazuje się, że nie wgra się go na dysk o pojemności 3TB (a taki mam systemowy). I d..pa zbita.
    A czym przywracasz obraz i w jakiej postaci go masz ? Ja uzywam norton Ghosta i juz mi pare razy uratowal zycie po awarii softu.
    Pozdrawiam, Artur
    D500 | S 17-50/2.8 | T 90/2.8 SP Di VC | T 100-400 4.5-6.3 Di VC USD |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dariusz.osiecki.1 Zobacz posta
    Panowie i panie a czy nie jest to podejrzane że nagle za darmo Microsoft coś Wam chce dać? Radzę się dobrze zastanowić nad instalacją 10

Napisał to kolega używający produktu Google...
    Pozdrawiam
    Robert Błaszczak
    http://www.blaszczak.pl

Domyślnie

Chodzi o to że win 10 ma sporo wszytych pod programów szpiegowskich, takich które totalnie inwigilują i zbierają bez naszej wiedzy informacje o nas.

Domyślnie

Odnośnie tej opcji "reset" czy przywrócenie systemu, mi to się nie udało. System się nie podniósł i musiałem zrobić czystą instalację za to faktycznie wydaje mi się jakby szybszy.
    D750
    flickr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dariusz.osiecki.1 Zobacz posta
    Chodzi o to że win 10 ma sporo wszytych pod programów szpiegowskich, takich które totalnie inwigilują i zbierają bez naszej wiedzy informacje o nas.

Wysłane z mojego SM-G925F
    Piszesz to z telefonu z androidem na pokładzie
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Strona 67 z 140 PierwszyPierwszy ... 1757656667686977117 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów