Close

Strona 57 z 140 PierwszyPierwszy ... 747555657585967107 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 561 do 570 z 1395

Wątek: Windows 10

Domyślnie

Płacić za obecną wersję Beta Windows 10 chyba nikt nie będzie, dlatego dali za free by więcej ludzi testowało, oni dostają dane jak zachowuje się Windows 10 i ponoć pracują nad jego błędami, w dzienniku zdarzeń aż czerwono przy aplikacjach Microsoft i to żle wróży, więc nie ma co pytać jak coś ustawić czy naprawić, Windows 10 obecnie to nadal wersja IP (Beta)

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

@irek6311
    Piszę jak jest nie zgaduje. W ten sposób mam na czysto zainstalowany Windows 10 na kilku komputerach po wcześniejszym updacie. Na kilku z nich aktywacja została wykonana po jednym dniu a nie od razu nawet mimo usilnego ręcznego próbowania aktywacji kończyło się to błędem (trzeba uzbroić się w cierpliwość). Pominięcie wpisania klucza jest jak najbardziej możliwe. Dostępny pod napisem małym druczkiem w procesie instalacji. Nie polecam siedzenia na samym updacie. Lepiej zainstalować system na czysto. Miałem parę problemów na dwóch komputerach które zniknęły po świeżej instalacji systemu. Ogólnie nowy Windows wymaga jeszcze wiele poprawek. Sam się pośpieszyłem z jego instalacją. Mam nadzieję że nie spłata mi poważnego figla. Jeśli ktoś nie musi niech się wstrzyma z instalacją do przyszłego tygodnia kiedy to ma wyjść duża poprawka.

@Aeon88
    Nie jest konieczne posiadanie konta na MS.
    Ostatnio edytowane przez juh ; 03-08-2015 o 12:09

Domyślnie

Windows 10 (aktualizacja) przypisuje się do Licencji zakupionego Windows 7/8.1 a nie do własnego konta Microsoft, może i po czasie Windows 10 ten czysty by się aktywował ale był bez aktywacji nie do ustawienia (spersonalizowania), wkurzyłem się i na szybko przywróciłem Windows 7 z obrazu i ponownie aktualizowałem , mi aktualizacja czysta siada idealnie na Laptopie więc spok, opcja aktywacji przez telefon też nie zaskakuje, a wczoraj Microsoft nie działał na Infolinii więc pozamiatane miałem.

Domyślnie

A czemu po aktualizacji nie zresetujesz windy z poziomu windy? Podobno jest takie narzędzie, że po aktualizacji z zachowaniem wszystkich śmieci możesz zresetować kompa do fabrycznego czystego systemu bez usuwania jego samego i informacji o aktywacji (poza systemem czyści wszystko, cały dysk), nie musisz do czystej instalacji używać płyty z obrazu ISO. Może wtedy nie będzie problemu z czekaniem na ponowną aktywację bo system będzie już aktywny?

Dawniej jedyne sensowne rozwiązanie to była czysta instalacja z płyty, bo recovery instalowało masę śmieci od firm trzecich. Jeśli obecnie factory reset systemu przywraca czysty system na czystym dysku i zachowałby informację o aktywacji to jest to najszybszy i najlepszy sposób na czystą instalację, bez bawienia się z płytami i ponowną aktywacją.

PS. Moim zdaniem powinni klucze systemów przypisywać nie do sprzętu a do konta microsoft właśnie. Tak jak w applu. Podczas instalacji logujesz się na konto MS, instalator odczytuje czy masz licencję na instalowany system, jak masz to leci dalej, jak nie to nie. Proste i logiczne. Powinna być też opcja instalacji bez klucza, i logowanie do konta MS w już postawionym systemie (i tak jest obecnie). Jeśli MS chce nadal robić wersje oem ograniczone sprzętowo to niech przypisują do konta MS + płyty głównej. Ta automatyczna aktywacja bez użycia konta jak widać raz działa odrazu, a innym razem nie wiadomo ile trzeba czekać.

Tak czy siak, spróbuj factory reset systemu zaktualizowanego z win7 i aktywowanego, a nie z płyty ISO.
    Ostatnio edytowane przez Aeon88 ; 03-08-2015 o 13:07
    ;]

Domyślnie

Ja zrobiłem czystą Instalację tylko w celach poznawczych, wyczyszczenie aktualizacji Windows 10 z pozostałości po starym OS to chwila, nie aktualizuję z ustawieniami + plikami więc OS czysty na starcie, aktualizuję Windows 7 z obrazu zaraz po instalacji więc niezaśmieconego sterownikami czy aplikacjami użytkowymi, wysłużony Windows 7 aktualizowany ze wszystkim do Windows 10 będzie niestabilny, co do działań vs aktualizacja Windows 10 free to Microsoft wątpię że ułatwi życie jego posiadaczom, ponoć nad tym pracują ale to daleka przyszłość, ci co wygodni kupić Windows 10 i instalować z płytki czy pendrive (będzie bez śmieci z poprzedniego OS), mnie mocno już wkurza Windows wszelaki i chyba przejdę na Maca (Laptop), poczekam z tym do końca roku.

Domyślnie

http://thehackernews.com/2015/08/windows-10-update.html czytali?

Windows 10 is Stealing your Internet Bandwidth

"...this peer-to-peer sharing method offered by Windows 10 is using your precious Internet bandwidth, without hinting you about it, because the feature is enabled by default in Windows 10 Home and Pro edition"
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Domyślnie

Czy ktoś instalował CaptureOne 8.2 lub 8.3 na finalnej wersji systemu Windows 10 i pracował ? chodzi mi o to czy program działa, nie wywala się i co najważniejsze działają funkcje i eksportuje, jednym słowem działa tak samo jak na win7 ?
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    www.photolink.pl : Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Z tego co mi wiadomo, to przy czystej instalacji Windows 10 podaje sie klucz windows 7/8/8.1
    Nie potwierdze tego, gdyz sam nie probowalem.
    "...nie ma ludzi normalnych, sa tylko nieprzebadani..."

Cool

Podawałem takowy i nie przyjął, przy aktualizacji Windows 10 dostaje klucz ale on przypisany do aktualizacji jest i który w rejestrze jest widoczny jak i Aida64, niestety ten nie działa przy czystej Instalacji.
    Ostatnio edytowane przez irek6311 ; 03-08-2015 o 19:12

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GeparD Zobacz posta
    Z tego co mi wiadomo, to przy czystej instalacji Windows 10 podaje sie klucz windows 7/8/8.1
    To nieprawda. Klucze od wersji 7/8.1 są do wersji 7/8.1. Nie mają związku z kluczami dla 10tki.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Strona 57 z 140 PierwszyPierwszy ... 747555657585967107 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów