Trochę ustawień na skróty
na pulpicie (PPM) Nowy Folder/Zmień nazwę/ wpisz czy kopiuj/wklej Master Control.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}![]()
Szukaj
Trochę ustawień na skróty
na pulpicie (PPM) Nowy Folder/Zmień nazwę/ wpisz czy kopiuj/wklej Master Control.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}![]()
CrystalDiskInfo bym zainstalował i sprawdził czy z dyskiem wszystko ok, z płytki DVD czy pendrive można naprawę przeprowadzić, tak w ciemno to nie zgadnę, jak mi Windows 8 się sypał to miałem zwiechę przy starcie, po restarcie było ok, naprawa instalacji pomogła.
@manfred
To samo zauważyła ostatnio na swoim lapku moja druga połowa. Problem zniknął po aktualizacji Windows.
D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
www.SALDAT.pl
Możliwe, że to problemy z Safe Boot - ostatnio były pewne zmiany w Windowsach ( Na niektórych serwerach Lenovo System X się konkretnie sypnęło :P ). Aktualizacja firmware w laptopie może pomóc.
d70s + N18-70 + N55-200
Ja wracam na W7, który w moim przekonaniu jest stabilniejszy i szybszy.
NX na W10 chodzi zauważalnie gorzej. W10 gubi połączenie z manipulatorem, którego odbiornik wpięty jest w stację dokującą (hp z-book). Gorzej wygląda praca na 2 monitorach (dell spięte przez displayporty). Czasami raz na jednym, innym razem na drugim gorzej - mniej wyraźnie wyświetla tekst. (hp z-book jak i msi) Zamykam okno odpalam raz jeszcze i już wszystko jest ok.
Zdarzyło się, że komp się zrestartował sam z siebie. (firmowy hp z-book) Bywało, że chcąc go wyłączyć przechodził w stan uśpienia i ciężko go było wybudzić (syna Asus) czy podobna sytuacja przy zamykaniu systemu, który uruchamiał się od nowa, kolejne wyłączenie i to samo. (prywatny MSI)
Po pół roku pracy w tym "os" mam dość.Pracując na W7 nie maiłem żadnego z powyższych.
Część osób w pracy już wróciła do w7 i skończyły się im podobne niespodzianki.
nic...
Wystarczy tylko/aż odhaczyć śmieci w ustawieniach, zainstalować sterowniki producentów i na koniec użyć shutup10, ja 10'tki poprawnie skonfigurowanej za nic bym juz nie zmienil
Skontaktuj się z nami