Close

Strona 117 z 135 PierwszyPierwszy ... 1767107115116117118119127 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 161 do 1 170 z 1395

Wątek: Windows 10

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Trochę ustawień na skróty
    na pulpicie (PPM) Nowy Folder/Zmień nazwę/ wpisz czy kopiuj/wklej Master Control.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}

Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie

Podłączam kartę sd do czytnika. W 7 wyskakiwało okno i miałem czas na podjęcie decyzji co chcę zrobić ze zdjęciami. W 10 ono wyskakuje ale za chwile się chowa. Czy jest jakiś sposób aby to okno nie chowało się?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez manfred Zobacz posta
    Podłączam kartę sd do czytnika. W 7 wyskakiwało okno i miałem czas na podjęcie decyzji co chcę zrobić ze zdjęciami. W 10 ono wyskakuje ale za chwile się chowa. Czy jest jakiś sposób aby to okno nie chowało się?
    [Klawisz windows] piszesz autoodtwarzanie [Enter]
    i sobie odpowiednio ustawiasz.

Gaduła Awatar manfred
    Miasto

Domyślnie

Co może być źle ustawione. Włączam laptop i za każdym razem wiesza się na ekranie startowym gdy pojawiają się te kropeczki. Robię twardy restart i laptop już poprawnie startuje. I tak za każdym razem.

Cool

CrystalDiskInfo bym zainstalował i sprawdził czy z dyskiem wszystko ok, z płytki DVD czy pendrive można naprawę przeprowadzić, tak w ciemno to nie zgadnę, jak mi Windows 8 się sypał to miałem zwiechę przy starcie, po restarcie było ok, naprawa instalacji pomogła.

Domyślnie

@manfred
    To samo zauważyła ostatnio na swoim lapku moja druga połowa. Problem zniknął po aktualizacji Windows.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Gaduła Awatar manfred
    Miasto

Domyślnie

A widzisz czyli jutro wymuszę aktualizację bo być może coś tam nie zaskoczyło. W sumie mam trzy W10 a tylko na jednym takie juzejki się dzieją.

Domyślnie

Możliwe, że to problemy z Safe Boot - ostatnio były pewne zmiany w Windowsach ( Na niektórych serwerach Lenovo System X się konkretnie sypnęło :P ). Aktualizacja firmware w laptopie może pomóc.
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Ja wracam na W7, który w moim przekonaniu jest stabilniejszy i szybszy.
    NX na W10 chodzi zauważalnie gorzej. W10 gubi połączenie z manipulatorem, którego odbiornik wpięty jest w stację dokującą (hp z-book). Gorzej wygląda praca na 2 monitorach (dell spięte przez displayporty). Czasami raz na jednym, innym razem na drugim gorzej - mniej wyraźnie wyświetla tekst. (hp z-book jak i msi) Zamykam okno odpalam raz jeszcze i już wszystko jest ok.
    Zdarzyło się, że komp się zrestartował sam z siebie. (firmowy hp z-book) Bywało, że chcąc go wyłączyć przechodził w stan uśpienia i ciężko go było wybudzić (syna Asus) czy podobna sytuacja przy zamykaniu systemu, który uruchamiał się od nowa, kolejne wyłączenie i to samo. (prywatny MSI)
    Po pół roku pracy w tym "os" mam dość. Pracując na W7 nie maiłem żadnego z powyższych.
    Część osób w pracy już wróciła do w7 i skończyły się im podobne niespodzianki.
    nic...

Domyślnie

Wystarczy tylko/aż odhaczyć śmieci w ustawieniach, zainstalować sterowniki producentów i na koniec użyć shutup10, ja 10'tki poprawnie skonfigurowanej za nic bym juz nie zmienil

Strona 117 z 135 PierwszyPierwszy ... 1767107115116117118119127 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów