Close

Strona 65 z 140 PierwszyPierwszy ... 1555636465666775115 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 641 do 650 z 1395

Wątek: Windows 10

Domyślnie

Nie interesuje nas co system powinien robić, bo to wiemy, ale interesuje nas co faktycznie robi z tymi zapiętymi profilami. Czy nadal są one o...wane przez niektóre aplikacje?

Domyślnie

Pomeczylem sprawe kolorow i stwierdzam, ze jest zdecydowanie jasniej to rozwiazane niz w W7, gdzie wlasnie nie wiedzialem co system z tym robi, tutaj sa ustawienia, ktore po restarcie i tak wracaja do ustawien standardowych, ale na dole okna z zarzadzaniem CM jest opcja "zmien domyslne ustawienia systemu" i tam mamy dokladnie taki sam panel zarzadzania kolorem, u mnie dziala i co ciekawe wyjasnilo sie, dlaczego w windowsie 7 np: zdjecie w PSie, przegladarce bylo takie samo a jak wrzucalem jako tapete to juz kolory byly z kosmosu, teraz mozna ustawic odpowiedni profil dla wyswietlania Windowsa w kazdej sytuacji...
    Oczywiscie pewnosci nie mam jak mowil kolega gALL, ale zapiety profil sprawdzilem kalibratorem i nie odbiega duzo od tego czego oczekuje.
    Przekonalem sie jednak, ze od czasu kiedy posiadam monitor szerokogamutowy to juz nic nie wiem i sam sie czasami gubie
    Przydal by sie dobry i pewny tutek do CM na Windowsa 10...pewnie jeszcze poczekamy.

Domyślnie

No dobra... System zaczyna mnie irytować coraz bardziej. Nie podoba mi się, że jestem traktowany jak debil i to system decyduje za mnie, co jest lepsze.
    Czy ktoś wie, jak w konfiguracji VPNu wymusić, żeby połączenie nie wykorzystywało zdalnej bramy? Tutaj nie można w ogóle wejść we właściwości protokołu TCP/IP dla połączenia VPN.

EDIT:
    Dobra, znalazłem... PowerShellem się da...
    Ostatnio edytowane przez Majek ; 13-08-2015 o 23:35

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Majek Zobacz posta
    Dobra, znalazłem... PowerShellem się da...
    Powershellem wszystko się da Teraz nie mam dostępu do Win10, ale poszukam tego jak będę miał chwilę. Niemniej jednak, split tunneling powinien być wykorzystywany świadomie i wprowadza pewne zagrożenia, także fakt, że nie jest to prosto skonfigurować jest w sumie pożądany.
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Nie szukaj:
    Set-VpnConnection -Name "nazwa_tunelu" -SplitTunneling $True

Do tej pory wystarczyło kilka kliknięć, żeby włączyć lub wyłączyć split tunneling. Tak mniej więcej od 20 lat (od czasów Windows NT 4.0). Nagle ktoś doszedł do wniosku, że tym razem będzie inaczej. Ale mi to bardziej na buga wygląda, niż na świadome działanie MS. Bo jak by chcieli uniemożliwić proste przełączanie tej opcji, to przycisk byłby nieaktywny, czy by go w ogóle nie było, czy coś. A tutaj normalnie go można nakliknąć, tylko nic się nie dzieje.

Domyślnie

PowerShella znam - w końcu pracuję głównie na instalacjach server core. Problem polega na tym, że czasem potrzeba wytłumaczyć osobie nietechnicznej, jak to zrobić i tutaj PowerShell rodzi sporo problemów
    Jeżeli przycisk jest, ale po kliknięciu nic się nie dzieje, to wygląda to na bug. Nieładnie. Liczę, że zostanie to szybko poprawione, bądź wyjaśnione.
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Zawsze uruchamiam ncpa.cpl i mam liste wszystkich polaczen sieciowych... VPN tez powinien byc tam wymieniony. Chyba ze faktycznie az tak to zmienili w W10. Jeszcze nie uzywalem VPN odkad mam go zainstalowanego.
    "...nie ma ludzi normalnych, sa tylko nieprzebadani..."

Domyślnie

Zepsuli i to bardzo. VPNy wyświetlają się jak się kliknie ikonę sieci jak w 8 ale jak klikniesz w VPN żeby się połączyć to zamiast połączenia otwiera się dodatkowe okno i dopiero tam można kliknąć połącz:/
    Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
    Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
    Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aeon88 Zobacz posta
    Dajcie już spokój z analizowaniem cyferek i liczeniem na ilu komputerach poszło a na ilu nie. Od premiery trochę czasu minęło a żadnych konkretów w wątku nie ma. Może ktoś zrecenzuje nowy system? Nowe funkcje? Plusy? Minusy? Jakieś opinie są już wyrobione?
    Ja używam od kilku dni, wizualnie nieco inaczej, ale ogólnie szybko i więcej wolnego miejsca na C: się zrobiło, co akurat cieszy. W wolnej chwili zrobię sobie instalkę "na czysto" ale to po sezonie. Nie jestem jakimś tam onanistą, system po prostu jest, działa, nie ma z nim żadnych problemów póki co.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez irek6311 Zobacz posta
    To zrób to porządnie i pobierz https://www.microsoft.com/pl-pl/soft...load/windows10
    Microsoft po to dał to na serwer by ułatwić aktualizację
    wchodzicie na tą stronę, (otwiera Wam się ), bo mnie się niby ładuje ale jest pusta, czyżby przeciążenie
    D7000 |N18-105|N28-70|N70-210|N10-24|S17-50|SB26x2|SB910| |Soligor2x|Jupiter200|Helios44M5|
    Grecja2013
    klik 1) Zabawa w RAW'ki - weź udział
    klik 2) Zabawa "zadania tematyczne" - weź udział

Strona 65 z 140 PierwszyPierwszy ... 1555636465666775115 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów