Szukaj
ja mam takie spostrzeżenia po aktualizacji 2 kompów do 10.
Aktualizacja z 8.1 pro - wszystko chodzi gładko, bez problemów.
Aktualizacja z 7 Professional - od początku problemy, dziwnie wysokie zużycie procesora przez procesy systemowe. Po tygodniu "wygrzewania" procesora puściłem jeszcze raz na tego samego laptopa czystą instalację od podstaw windowsa 10 - wszystko działa jak należy. Zużycie procesora w normie (w spoczynku 2 - 4%) wcześniej po aktualizacji z windowsa 7: 20 - 60%
Ja przesiadalem z sie z W7 Home i tez mam dziwne wrazenie, ze nie jest tak jak bym chcial, cos mi sie wydaje, ze poswiece troche czasu i postawie ten system od zera, problemu ze zuzyciem procesora nie odnotowalem, procek 1-5% w spoczynku...jednak sa jakies dziwne lagi podczas ladowania sie windowsa, mam sprzet bardzo mocny i nie powinienem miec takich zamulen.
Nikon http://greg77.com/
Też aktualizowałem z W7 Home i niestety system działa bardzo niestabilnie i nie działa mi menu start. Jak teraz najszybciej i najbezpieczniej wykonać nową instalacje systemu ? System mam już aktywowany.
Jeżeli nie masz to przy pomocy MediaCreationTool przygotuj sobie płytę instalacyjną lub pendriva. Uruchom kompa z tej instalki, format C i stawiasz system od nowa.Nie musisz podawać żadnych kluczy windows sam się aktywuje
Nikon, Nikkor i SaBinka
Nikon http://greg77.com/
No i postawiłem system od zera. Sama instalacja Windowsa ekspresowa około 20 minut (instalowałem z karty pamięci przez czytnik). Po godzinie miałem już zainstalowane wszystkie swoje programy
sam się zastanawiam nad instalacją w10 na tablecie, bo w8.1 to porażka np skeyp trzeba mieć konto by go używać.
Czy po instalacji windows10 pro na czysto mogę jeszcze wrócić do windows7 ?
A skąd ten Windows 7 (po instalacji 10tki na czysto) miałby Ci się wziąć?
D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
www.SALDAT.pl
Skontaktuj się z nami