Close

Strona 69 z 140 PierwszyPierwszy ... 1959676869707179119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 681 do 690 z 1395

Wątek: Windows 10

Domyślnie

Dla mnie to trochę niepojęte, masz nowy system, który ma inną formułę niż poprzedni, otrzymujesz nowe/zmienione aplikacje, instalator informuję na dzień dobry jakie elementy zbierają informację i czy chcesz je wyłaczyć bo to wynika też ze zmian w prawie i Komisje Europejska od wielu lat ściga duże firmy w tym kontekście, w panelu sterowania znowu masz w języku polskim jasno napisane, co dana opcja robi i czy chcesz ją wyłaczyć a Ty dalej szukasz dziury w całym ? Jest wystarczająco dużo czasu na zapoznanie się z nowym systemem i podjęcie decyzji czy odpowiada czy nie. Nikt pistoletu do głowy nie przystawia - można zostać na Win7, można przejśc na OSXa, na Linuxa.

Jak Apple po cichu zbierało informacje w swoich buildach iOSa to było wszystko cacy, fajny kolorowy telefonik w końcu. Jak MS napisał co można włączyć lub nie to już się zlecieli jacyś dziwni wyznawcy teorii spiskowych. Niedługo Windows10 będzie odpowiadał za sfingowanie lądowania na księżycu a za samym Microsoftem stoją templariusze.
    Z8 | N 24-70 2.8 S II | V 85 1.4 Pro |
    Vivitar 135 2.8 F mount

Domyślnie

Kto każe mieć komputer podpięty do internetu?
    Ja jeden z laptopow mam raz na miesiac albo rzadziej.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

ja mam takie spostrzeżenia po aktualizacji 2 kompów do 10.
    Aktualizacja z 8.1 pro - wszystko chodzi gładko, bez problemów.
    Aktualizacja z 7 Professional - od początku problemy, dziwnie wysokie zużycie procesora przez procesy systemowe. Po tygodniu "wygrzewania" procesora puściłem jeszcze raz na tego samego laptopa czystą instalację od podstaw windowsa 10 - wszystko działa jak należy. Zużycie procesora w normie (w spoczynku 2 - 4%) wcześniej po aktualizacji z windowsa 7: 20 - 60%

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Kto każe mieć komputer podpięty do internetu?
    Ja jeden z laptopow mam raz na miesiac albo rzadziej.
    W10 (wersja finalna) będzie "kazał" przynajmniej raz na miesiąc. Mam tak z Office 2013, raz na miesiąc muszę podłaczyć komputer do netu, bo wariuje i zasypuje mnie komunikatami, że mam nielegalne oprogramowanie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacol Zobacz posta
    Widać nie masz pojęcia zupełnie o polityce MS, bo oni w Polsce zwykłych userów za pirackiego Windowsa oraz Offica w ogóle nie ścigają, tylko ewentualnie firmy. MS w Polsce reprezentuje kancelaria Sołtysiński&Kawecki i mają totalnie w 4 literach milion szarych uzytkowników pirackiego Windowsa w polsce.

Już zupełnym abstraktem jest w ogóle pisanie, że MS może te dane przekazywać policji, aż trudno to w ogóle skomentować.
    Widać, jak słabe masz pojęcie o ściganiu osób prywatnych za posiadanie nielegalnego oprogramowania.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sokrates Zobacz posta
    Aktualizacja z 7 Professional - od początku problemy, dziwnie wysokie zużycie procesora przez procesy systemowe. Po tygodniu "wygrzewania" procesora puściłem jeszcze raz na tego samego laptopa czystą instalację od podstaw windowsa 10 - wszystko działa jak należy. Zużycie procesora w normie (w spoczynku 2 - 4%) wcześniej po aktualizacji z windowsa 7: 20 - 60%
    Ja przesiadalem z sie z W7 Home i tez mam dziwne wrazenie, ze nie jest tak jak bym chcial, cos mi sie wydaje, ze poswiece troche czasu i postawie ten system od zera, problemu ze zuzyciem procesora nie odnotowalem, procek 1-5% w spoczynku...jednak sa jakies dziwne lagi podczas ladowania sie windowsa, mam sprzet bardzo mocny i nie powinienem miec takich zamulen.

Domyślnie

Zdziwiłbyś się jakie mam pojęcie, ale nie ma sensu tutaj o tym dywagować. Chętnie mogę uznać, że wiesz lepiej tylko na podstawie tego twierdzenia, nie mam tu zamiaru niczego udowadniać.
    Z8 | N 24-70 2.8 S II | V 85 1.4 Pro |
    Vivitar 135 2.8 F mount

Domyślnie

Też aktualizowałem z W7 Home i niestety system działa bardzo niestabilnie i nie działa mi menu start. Jak teraz najszybciej i najbezpieczniej wykonać nową instalacje systemu ? System mam już aktywowany.

Domyślnie

Jeżeli nie masz to przy pomocy MediaCreationTool przygotuj sobie płytę instalacyjną lub pendriva. Uruchom kompa z tej instalki, format C i stawiasz system od nowa.Nie musisz podawać żadnych kluczy windows sam się aktywuje
    Nikon, Nikkor i SaBinka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rychu_cmg Zobacz posta
    Też aktualizowałem z W7 Home i niestety system działa bardzo niestabilnie i nie działa mi menu start. Jak teraz najszybciej i najbezpieczniej wykonać nową instalacje systemu ? System mam już aktywowany.
    U mnie jest calkiem dobrze, ale jak wspomnialem, zbyt dlugo trwaja pewne czynnosci, widzialem jak dziala W10 na lapku na zwyklym dysku instalowany na czysto i to co dzieje sie u mnie nie jest zadowalajace, mozliwe, ze jutro sie za to wezme i postawie system od zera.

Strona 69 z 140 PierwszyPierwszy ... 1959676869707179119 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów