Close

Strona 1311 z 2397 PierwszyPierwszy ... 3118111211126113011309131013111312131313211361141118112311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 13 101 do 13 110 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

Ale tylko czarne.
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fafniak Zobacz posta
    Mam prośbę.
    Czy w tych sony alfa 5100 lub 6000 jest opcja sterowania filmowaniem i fotografowaniem z poziomu np. Tabletu/telefonu?
    Chodzi o zmiany ekspozycji ,ogniskowej włączenie nagrywania.
    A druga sprawa, to czy ten kitowy obiektyw 16-50 nadaje się do czegoś?
    Które ze szkieł możecie polecić? Chodzi o jasne i małe szkła
    Czytałem że 16 2.8 jest niezłe
    https://www.playmemoriescameraapps.c...9014_00-F00002

Na całą resztę była odpowiedź w wątku i to nawet niedawno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fafniak Zobacz posta
    Mam prośbę.
    Czy w tych sony alfa 5100 lub 6000 jest opcja sterowania filmowaniem i fotografowaniem z poziomu np. Tabletu/telefonu?
    Chodzi o zmiany ekspozycji ,ogniskowej włączenie nagrywania.
    A druga sprawa, to czy ten kitowy obiektyw 16-50 nadaje się do czegoś?
    Które ze szkieł możecie polecić? Chodzi o jasne i małe szkła
    Czytałem że 16 2.8 jest niezłe
    W A6000 masz kontrolę nad wszystkim z poziomu appki, a w A5100 nie jestem pewien, ale chyba też.
    Wszystko = zmiana trybów (PASM), zmiana czasu, przysłony, ISO, kompensacji, a chyba nawet ostrości kiedy AF jest wyłączony. Z włączonym AF możesz ustalać aktywny punkt po dotknięciu ekranu. Generalnie da się także przełączać tryby AF z poziomu appki (AF-S/AF-C). Ogólnie jest zaimplementowanych sporo rzeczy z menu aparatu, np. podstawowe nastawy lampy błyskowej, kontrola nad WB, jakieś wykrywania twarzy i inne hece. W powerzoomach masz też sterowanie ogniskową. No i oczywiście masz możliwość wyzwalania migawki + nagrywania filmów, a do tego wszystkiego podgląd kadru na żywo, z tym że jakość podglądu jest dosyć słaba (dość niska rozdzielczość, a co jakiś czas potrafi się zaciąć na ułamek sekundy).
    to be a rock and not to roll

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez drdln Zobacz posta
    W A6000 masz kontrolę nad wszystkim z poziomu appki, a w A5100 nie jestem pewien, ale chyba też.
    Wszystko = zmiana trybów (PASM), zmiana czasu, przysłony, ISO, kompensacji, a chyba nawet ostrości kiedy AF jest wyłączony. Z włączonym AF możesz ustalać aktywny punkt po dotknięciu ekranu. Generalnie da się także przełączać tryby AF z poziomu appki (AF-S/AF-C). Ogólnie jest zaimplementowanych sporo rzeczy z menu aparatu, np. podstawowe nastawy lampy błyskowej, kontrola nad WB, jakieś wykrywania twarzy i inne hece. W powerzoomach masz też sterowanie ogniskową. No i oczywiście masz możliwość wyzwalania migawki + nagrywania filmów, a do tego wszystkiego podgląd kadru na żywo, z tym że jakość podglądu jest dosyć słaba (dość niska rozdzielczość, a co jakiś czas potrafi się zaciąć na ułamek sekundy).
    W A5000 jest to samo czyli A5100 też tak powinno być

Domyślnie

Dzięki za odpowiedź .
    Sieć mi siada i okazało się że czytanie wątku jest mocno skomplikowane

Domyślnie

A ja Wam powiem, że czarny kicior 18-55 jest lepszy od srebrnego - przynajmniej moje egzemplarze.

Tele 55-210 też daje radę. Szału może nie ma ale jest przyzwoicie jak na budżetową lufę.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KaarooL Zobacz posta
    A ja Wam powiem, że czarny kicior 18-55 jest lepszy od srebrnego - przynajmniej moje egzemplarze.

Tele 55-210 też daje radę. Szału może nie ma ale jest przyzwoicie jak na budżetową lufę.
    Żeby zakończyć tę gadkę o kolorach i wersjach to powiem Wam że łatwo to sprawdzić.
    Menu - ustawienia - wersja i macie wersję oprogramowania body i obiektywu. U mnie 16-50 ma wersję 01.
    Więc ta niby nowsza musiałaby mieć co najmniej 02. Jak sądzę w przypadku 18-55 będzie podobnie. Puki co ja o żadnej aktualizacji nie słyszałem, tak samo jak i o nowej wersji obiektywu. Ale siejcie dalej ferment to będą srebrne sztuki za grosze na aukcjach do wyrwania. Szkoda że 16-70 nie zrobili w srebrnej wersji... Za 500zł. bym sobie kupił
    Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się. Zarobiony jestem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez otwieracz Zobacz posta
    Puki
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

A3k + FD 100/4 macro

Może ktoś wie, co to za gatunek ?
    Fuji S3Pro || Nikkor 35/1.8G DX; 50/1.8D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wpkx Zobacz posta
    Sorry Panie Miodek. Usprawiedliwienie mam - chory jestem i jadę na antybiotykach. Czasem nie widzę takich "kwiatków", ale za to te kolorki... bomba!!! Ta krzemionka koloidalna bezwodna + alkohol poliwinylowy, dwutlenek tytanu, kopolimer kwasu metakrylowego typu C i jeszcze parę innych składników sprawiają że chce się żyć i świat jest piękniejszy
    Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się. Zarobiony jestem.

Strona 1311 z 2397 PierwszyPierwszy ... 3118111211126113011309131013111312131313211361141118112311 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów