Ale tylko czarne.
Szukaj
Ale tylko czarne.
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
https://www.playmemoriescameraapps.c...9014_00-F00002
Na całą resztę była odpowiedź w wątku i to nawet niedawno![]()
W A6000 masz kontrolę nad wszystkim z poziomu appki, a w A5100 nie jestem pewien, ale chyba też.
Wszystko = zmiana trybów (PASM), zmiana czasu, przysłony, ISO, kompensacji, a chyba nawet ostrości kiedy AF jest wyłączony. Z włączonym AF możesz ustalać aktywny punkt po dotknięciu ekranu. Generalnie da się także przełączać tryby AF z poziomu appki (AF-S/AF-C). Ogólnie jest zaimplementowanych sporo rzeczy z menu aparatu, np. podstawowe nastawy lampy błyskowej, kontrola nad WB, jakieś wykrywania twarzy i inne hece. W powerzoomach masz też sterowanie ogniskową. No i oczywiście masz możliwość wyzwalania migawki + nagrywania filmów, a do tego wszystkiego podgląd kadru na żywo, z tym że jakość podglądu jest dosyć słaba (dość niska rozdzielczość, a co jakiś czas potrafi się zaciąć na ułamek sekundy).
to be a rock and not to roll
Dzięki za odpowiedź .
Sieć mi siada i okazało się że czytanie wątku jest mocno skomplikowane
A ja Wam powiem, że czarny kicior 18-55 jest lepszy od srebrnego - przynajmniej moje egzemplarze.
Tele 55-210 też daje radę. Szału może nie ma ale jest przyzwoicie jak na budżetową lufę.
Żeby zakończyć tę gadkę o kolorach i wersjach to powiem Wam że łatwo to sprawdzić.
Menu - ustawienia - wersja i macie wersję oprogramowania body i obiektywu. U mnie 16-50 ma wersję 01.
Więc ta niby nowsza musiałaby mieć co najmniej 02. Jak sądzę w przypadku 18-55 będzie podobnie. Puki co ja o żadnej aktualizacji nie słyszałem, tak samo jak i o nowej wersji obiektywu. Ale siejcie dalej ferment to będą srebrne sztuki za grosze na aukcjach do wyrwania. Szkoda że 16-70 nie zrobili w srebrnej wersji... Za 500zł. bym sobie kupił![]()
Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się. Zarobiony jestem.
A3k + FD 100/4 macro
Może ktoś wie, co to za gatunek ?
Fuji S3Pro || Nikkor 35/1.8G DX; 50/1.8D
Sorry Panie Miodek. Usprawiedliwienie mam - chory jestem i jadę na antybiotykach. Czasem nie widzę takich "kwiatków", ale za to te kolorki... bomba!!!Ta krzemionka koloidalna bezwodna + alkohol poliwinylowy, dwutlenek tytanu, kopolimer kwasu metakrylowego typu C i jeszcze parę innych składników sprawiają że chce się żyć i świat jest piękniejszy
![]()
Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się. Zarobiony jestem.
Skontaktuj się z nami