Close

Strona 178 z 239 PierwszyPierwszy ... 78128168176177178179180188228 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 771 do 1 780 z 2387

Wątek: D800 Af

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fatman Zobacz posta
    w AF-C zapiernicza E-M1 (w sumie jak lustro). Za to mocno spada mu wtedy precyzja i w rezultacie wypada słabiej niż średniej klasy lustro (mimo to E-M1 jest obecnie najlepszy w AF-C z bezlusterkowców).

Karrampuk, czyli trwało długo, ale było warto. Bardzo się cieszę, że jesteś zadowolony
    Ciiicho, Rafał. Drugi dzień jestem zadowolony
    Nie ma jeszcze sprzętu doskonałego - dlatego zostaje przy D800. Na moje potrzeby wystarczy mi z zapasem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KaarooL Zobacz posta
    FttSniper:
    Wspominał ktoś na forum, że D800 ma skopaną komorę lustra i na dłuższą metę jest nienaprawialny - problem będzie powracał. Nawet serwisanci nie lubią tego modelu.
    Ja wspominałem o tym dość dawno ale o ile pamiętam nie spotkało się to wtedy ze zrozumieniem na forum
    To opinia mojego kolegi serwisanta w znanym i lubianym serwisie w UK, który kilka lat naprawiał tam lustra Nikona.
    Obrazu dopełnia filmik Fatmana demonstrujący zachownie telepiącego się lustra jako prawdopodobna przyczyna poruszonych klatek, ech....

A tak odchodząc lekko od tematu - miłośnicy D4 w tym wątku, też nie znacie dnia ani godziny
    Tam jest inna niespodzianka - trzpień blokujący bagnet obiektywu w korpusie potrafi się odłączyć od reszty mechanizmu w korpusie i nieszczęśliwy właściciel zostaje z nierozbieralnym "combo". W trakcie igrzysk olimpijskich w Londynie całkiem sporo D4 wylądowało w seriwise z tego powodu. I nie chcecie wiedzieć jak wyglądała "procedura naprawcza"
    Kryhu
    Z6II | Z50 | D700 | N28/1.4e | S50/1.4 | N85/1.4g | Z24-70/2.8s | N200/2vr | Z16-55 |

Domyślnie

chcecie

Domyślnie

procedura naprawcza to bukwel inaczej zwany brzeszczotem

Domyślnie

No to piknie, skoro na D4 też przysępili 5 dolców od sztuki...

Naprawa to pewnie klasyczne nawalanie albo wspomniany brzeszczot. Strasznie tandetą zalatuje a już myślałem że D4 podtrzymuje dobre wzorce z D3/s/x.

Domyślnie

I jak tu się dogadać z serwisem ... Dostałem właśnie potwierdzenie ponownego przyjęcia sprzętu na serwis i cała moja długa interpretacja problemu, która wyjaśniała że aparat nadal się rozjeżdża została sprowadzona do info dla serwisanta "klient twierdzi że AF nadal nie trafia w punkt" ehh
    lovestorymakers.com

Domyślnie

FttSniper, ooooo no proszę. Przechodzisz taką samą drogę jak ja jeśli chodzi o serwis. Natomiast jeśli chodzi o opis problemu jaki zrobiłeś dla serwisu, to równie dobrze możesz stanąć przed ścianą i jej to powiedzieć. Reakcja będzie taka sama.
    Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/

Domyślnie

FttSniper:

Nie zapomnij wpisać się tutaj, żeby ludzie kumali jak bywa... -> klub miłośników żółtego serwisu

Ku*estwo trzeba tępić jeśli nie ma walorów albo choćby nie zalatuje egzotyką.

Domyślnie

Uwaga! HIT nr 2 z mojej historii z D800

Przemiła Pani konsultantka z infolinii nikona podczas rozmowy dotyczącej ponownej wizyty D800-tek w serwisie z racji nierozwiązania problemu z AF postanowiła mnie poinformować że "Nikon D800 nie jest aparatem reporterskim - nie został stworzony do pracy w takich warunkach więc nie wie czego ja się spodziewam po AF".

Padłem. Wybuchłem. Powstałem.
    lovestorymakers.com

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez FttSniper Zobacz posta
    Uwaga! HIT nr 2 z mojej historii z D800

Przemiła Pani konsultantka z infolinii nikona podczas rozmowy dotyczącej ponownej wizyty D800-tek w serwisie z racji nierozwiązania problemu z AF postanowiła mnie poinformować że "Nikon D800 nie jest aparatem reporterskim - nie został stworzony do pracy w takich warunkach więc nie wie czego ja się spodziewam po AF".

Padłem. Wybuchłem. Powstałem.
    po prostu kupiłeś aparat kierowany do innej grupy odbiorców, może ustawianie ostrości "na zombie" czyli LV to są te warunki, spytałeś do jakich warunków został stworzony?
    Jestem szumofobem. S50F1.4A

Strona 178 z 239 PierwszyPierwszy ... 78128168176177178179180188228 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów