Close

Strona 171 z 239 PierwszyPierwszy ... 71121161169170171172173181221 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 701 do 1 710 z 2387

Wątek: D800 Af

Domyślnie

Jutro body wracają do serwisu ze stosowną notką. Niestety jestem z lekka załatwiony czymś grypo podobnym i nie mam sił aby wytłuc osobiście 350km w jedną stronę do stolicy. Od biedy mogę szybko skoczyć na D600-tki tylko właśnie te felerne droższe wtedy o 3 tys zł D800-tki mają tego kopa w AF i inne klocki które są nadal warte dopłaty. Ogólnie p******e ten cały rozwój, będąc na miejscu osób pracujących na 5D mkII, D700 czy D3 - trzymałbym ten sprzęt póki nie padnie, a później dokupiłbym ten sam model ale z małym przebiegiem. Jedno w co warto inwestować to optyka. Te same przygody na początku roku z drukarkami epsona - nowe są strasznie delikatne, bardziej skomplikowane i co za tym idzie awaryjne. W obu przypadkach - drukarki oraz sprzęt foto - zmiana była konieczna z racji zajechania sprzętu. Ciekawe czy jak kupię nowy samochód to też będę musiał się pokochać z serwisem... Miałem wcześniej sklep z elektroniką i z roku na rok był coraz gorszy towar - obsługa do napraw serwisowych i reklamacji zajmowała prawie tyle samo czasu co sprzedaż i informacja.
    lovestorymakers.com

Domyślnie

Tak można jeszcze raz posłać aparat do serwisu (można nawet jeszcze kilka razy, albo do upadłego jak radził Paweł Duma). Można też posłać (pojechać ?) do teoretycznie lepszego serwisu np. do Niemiec (albo do Anglii, w końcu loty coraz tańsze....). Możliwe, że tam naprawią a jak nie to posłać (pojechać/polecieć) jeszcze raz i jeszcze raz. W końcu posiadacze Nikonów śpią na forsie i do tego mają sporo wolnego czasu na taki relaks.

No, ale chyba widać, że coś z tym wszystkim jest nie tak, prawda ?
    Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/

Domyślnie

Serwisu w Niemchech nie polecam (Dusseldorf). Wysylalem i aparatu nie naprawili.
    Nikon E600, E800, D810 i dużo obiektywów

Domyślnie

FttSniper:

Odpuść sobie polski serwis i atakuj Fixation lub Berlin. Albo opyl te wynalazki komuś kto filmuje lub cyka macro na LV. W sumie wynalazek to słowo zbyt subtelne - bardziej adekwatnym jest "badziewie".

Wspominał ktoś na forum, że D800 ma skopaną komorę lustra i na dłuższą metę jest nienaprawialny - problem będzie powracał. Nawet serwisanci nie lubią tego modelu.

Już tu kiedyś pisałem, że fajnie jest, dopóki trafiają się ładne używki D3, D3s, D700. Jak się skończą, Canon dopracuje 5/6D w którejś tam odsłonie... Do wtedy może i najkon wypuści znowu coś co działa i pozwala żyć?

Fatman:

Szacun za Twoje posty, które wielu osobom oszczędziły ww. atrakcji...
    Ostatnio edytowane przez KaarooL ; 05-03-2014 o 20:08

Domyślnie

Na ten moment ślę do naszego serwisu - po powrocie poganiam ten sprzęt a może i cały system z cholerną stratą. Będę w tym samym punkcie wyjścia co kilka miesięcy temu z tą różnicą że w portfelu będzie też kilka tysięcy mniej. Bardzo możliwe że wskoczę w system FujiFilm X -> 2x X-T1 + szkła 14 2.8 / 23 1.4 / 35 1.4 oraz 56 1.2 . Będzie nieco jaśniej, jeszcze lżej - AF na zasadzie detekcji kontrastu i nie ma problemu z BF/FF - bawiłem się i jest wolniejszy niż ten w nikonie i to sporo ale z tym sprzętem można poczuć kolejny level weny twórczej - mimo, że jest to crop a nie FX - za to z wybitną matrycą 16mpx
    lovestorymakers.com

Domyślnie

Kup sobie D1400 - moim zdaniem to najbardziej opłacalne combo...

A Fuji wymiata, bo i podejście do klienta mają odpowiednie i plany rozwojowe. Szkoda że to tylko crop.

Domyślnie

Jak czytam ten wątek, to cieszę się, że wstrzymałem się z zakupem i wybrałem Fuji X100 do zabawy. Współczuję bardzo problemów. A co do crop vs FX - czy większość klientów jest wstanie zobaczyć różnicę ? Wątpię

Domyślnie

Moim zdaniem chodzi o to, by robić pod ocenę świadomych klientów oraz dla własnej satysfakcji. I owszem, kumate osoby szaleją kiedy widzą elegancko rozmyte dalsze/bliższe plany...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KaarooL Zobacz posta
    Moim zdaniem chodzi o to, by robić pod ocenę świadomych klientów oraz dla własnej satysfakcji. I owszem, kumate osoby szaleją kiedy widzą elegancko rozmyte dalsze/bliższe plany...
    kumate osoby zwracają uwagę na fajne kadry i emocje - rozmycie tła jest gadżetem którym kupuje się "tłumek"

Domyślnie

Nie pisaliśmy o tym co oczywiste a o różnicy technicznej pomiędzy cropem a ff. Tyle...

Strona 171 z 239 PierwszyPierwszy ... 71121161169170171172173181221 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów