Close

Strona 78 z 239 PierwszyPierwszy ... 2868767778798088128178 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 771 do 780 z 2387

Wątek: D800 Af

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siwy49 Zobacz posta
    Zdjęcie 1 zrobione na pełnej dziurze f2 jest żyleta, jeśli u Ciebie jest nieostre to masz monitor do kitu, więc go zmień!
    Dell U2713HM chyba wystarczy? a może mam za dużą rozdzielczość teraz?może na telefonie będzie ostrzejsze?

Domyślnie

Oceniacie ostrość danej sztuki D800/obiektywu na podstawie tych miniaturek ? To przecież nie ma sensu........
    Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/

Unhappy

Cytat Zamieszczone przez Fatman Zobacz posta
    Oceniacie ostrość danej sztuki D800/obiektywu na podstawie tych miniaturek ? To przecież nie ma sensu........
    jeśli takie małe jest nieostre, to co dopiero będzie przy większym powiększeniu? strach pomyśleć..

Domyślnie

Ale małe może być nieostre tylko dlatego, że po przeskalowaniu tak wygląda. I oczywiście małe może być ostre, bo po przeskalowaniu zostało umiejętnie wyostrzone....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ShutterStill Zobacz posta
    Dell U2713HM chyba wystarczy? a może mam za dużą rozdzielczość teraz?może na telefonie będzie ostrzejsze?
    Nie znam tego monitora ja używam Eizo ColorEdge CG232W i jest żyleta.

Ale małe może być nieostre tylko dlatego, że po przeskalowaniu tak wygląda. I oczywiście małe może być ostre, bo po przeskalowaniu zostało umiejętnie wyostrzone....
    Jeżeli jest nieostre to żeby niewiem jak wyostrzał to nigdy nie będzie tak ostre.
    Poza tym ta dyskusja jest jałowa i więcej się nie będę wypowiadał, na uparciuchów niema rady.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ShutterStill Zobacz posta
    Nie znam tego monitora ja używam Eizo ColorEdge CG232W i jest żyleta.

Jeżeli jest nieostre to żeby niewiem jak wyostrzał to nigdy nie będzie tak ostre wzrosną tylko szumy.
    Poza tym ta dyskusja jest jałowa i więcej się nie będę wypowiadał, na uparciuchów niema rady.

Domyślnie

Jeżeli jest nieostre to żeby niewiem jak wyostrzał to nigdy nie będzie tak ostre.
    Mylisz się. W 1:1 zdjęcie nieostre (oczywiście zależy w jakim stopniu nieostre), będzie żyletą po zmniejszeniu do takiego rozmiaru, jak zdjęcia w wspomnianym wątku.
    I ja wcale nie muszę się upierać, bo po prostu taki są fakty -jako praktyk się wypowiadam.

Domyślnie

Mylisz się. W 1:1 zdjęcie nieostre (oczywiście zależy w jakim stopniu nieostre), będzie żyletą po zmniejszeniu do takiego rozmiaru, jak zdjęcia w wspomnianym wątku.
    I ja wcale nie muszę się upierać, bo po prostu taki są fakty -jako praktyk się wypowiadam.
    Pisząc o uparciuchach nie Ciebie miałem na myśli.
    A jeśli chodzi o omawiane zdjęcie wątpię żeby oryginał był nieostry.

Domyślnie

Chyba znowu się nie zrozumieliśmy wszyscy.
    Wg mnie kolega Fatman twierdzi (z czym się zgadzam) jeśli zdjęcie jest nie ostre przy tak małym rozmiarze, to 1:1 będzie jeszcze gorzej.
    A kolega Siwy twierdzi, że małe jeśli nawet nieostre, to 1:1 będzie żyleta :-\
    Co nie ma dla mnie sensu, ale pewnie się mylę bo ja uparciuch jestem

Domyślnie

Mnie się wydaje że jest jak w przysłowiu: "Byle jakiej baletnicy każda sukienka przeszkadza w tańcu"
    Ponieważ byle jaka ze mnie baletnica, to przeszkadza mi nieumiejętne podawanie lub przekształcanie przysłów. A to powinno brzmieć:
    "Złej baletnicy przeszkadza rąbek u spódnicy."

Strona 78 z 239 PierwszyPierwszy ... 2868767778798088128178 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów