R; tylko pytanie jaka proporcja bubli do dobrego sprzętu trafiających się u nas i na "ważnych" rynkach ?
Szukaj
R; tylko pytanie jaka proporcja bubli do dobrego sprzętu trafiających się u nas i na "ważnych" rynkach ?
N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9
pozdrawiam
Paweł
na szczescie nie mialem zlych doswiadczen ani z rynkiem naszym ani z tym duzym... zaoceanicznym. moja wypowiedz dot. sprzetu foto.
侍
to nie teoria ja tam pracuje wiem jak to wyglada... inna sprawą jest wpływ tego na jakość produktu...
w firmie w ktorej pracuje przez ręce przechadza nam:
Nikony - d600/d610, dxxxx nie widzialem niczego powyzej d800 - jesli zamowienie idzie na tzw. "zachód" robimy w rekawiczkach i wszystko co do milimetra, jesli ktos upusci body (co sie zdarza), porysuje opakowanie lub w srodku opakowania jest jakis scinek kartonu, zostaje to odrzucone jako REJECT po miesiacu cala paleta takich reject'ow przyjezdza na linie powtornie i zostaje zapakowana, dziwnym trafem sa to zamowienia idace do wschodniej europy... Słowacja, Polska, Rumunia, Bułgaria
jest tez wydział kamer GoPro to przy pakowaniu pracuja jak w laboratorium i codziennie maja jakas kontrole ale to juz OT
z firmy wychodza tez konsole PS4 i XBOX to PS4 wraca calymi TIR'ami na naprawy gwarancyjne, nie kupujcie tego![]()
Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 03-03-2014 o 16:35
Cholera, coś w tym jest... D300s, nowy, dwa albo trzy razy w serwisie - zasilanie, dead body. D700 - na szczęście "tylko" gumy.. Obecnie D610, kupione na początku listopada, tez nówka - miesiąc w serwisie, uwalona lampka. A teraz, przebieg mooooże z 6tys i. . . . puchnie guma pod kciukiem, nosz kur.. jego... A z body obchodze się jak z jajkiem. Nikkor 24-70, blokada zooma, Nikkor 105 VR macro - gwint zablokowany w bagnecie.. Ech...
Az się dziwię ile cierpliwości mam..
Ostatnio edytowane przez P.R.P. ; 03-03-2014 o 17:04
w jednym ze swoicj kulawych postow wyrazilem przypuszczenie, ze duza ilosc zle focusujacych 800, o ktorych polscy uzytkownicy donosza, to te, ktore na tzw.zachodzie wymienione zostaly i do polski wyslane. koledzy mnie wysmiali, choc sami po czesci doswiadczyli zlych nikonow d800. post kolegi goores po czesci potwierdza moje przypuszczenia. pozdrawiam i zycze duzo swiatla.
I was expecting applause but I suppose stunned silence is equally appropriate... flickr
Ale tak jest w istocie... Najlepszy sprzęt idzie na teren US, dobry idzie do Europy zachodniej a odpadki, refurby, odrzuty idą na europę środkową i wschodnią.
Od lat widać tandetę zarówno w asortymencie RTV, foto, jak i choćby spożywczym. Nawet głupie soki czy proszki do prania są gorszej jakości. To się dzieje z racji tego że ludzie w naszej bananowej republice i tak kupią wszystko, nawet jesli jest droższe i gorsze jakościowo. Niemiec by tego butem nie zepchnął z progu, bo by się but upaprał.
Jeśli mam wybór, żeby kupić coś z rynku niemieckiego lub z naszego, zawsze wybiorę niemiecki lub dowolny inny, bardziej cywilizowany od polskiego.
Ciekawe jaki idzie na Kitaj bo ani razu nie trafilem na zly sprzet tutaj![]()
nie sadze, aby problem lezal po stronie nabywcy- winny jest brak praw konsumenta- pozwole sobie raz jeszcze siebie samego zacytowac (wiem, ze sie nie powinno): towar kupiony np. na amazon mozna oddac bez podawnia przyczyny w czasie 2 tygodni, powod trzeba podac w sklepie, ale i tu nie ma zadnych klopotow. gdy czytam o korowodach z reklamacjami, o nagminnym wypozyczaniu sprzetu przez personel to... serdecznie kolegom wspolczuje.
I was expecting applause but I suppose stunned silence is equally appropriate... flickr
Miałem dobrze ponad rok temu przez jakiś czas d800 kupiony w DE. Z AF-em nie miał żadnych problemów. Potem dwukrotnie miałem NPS owego. Dramat.
Ja mam d800 UK i ma zle dzialajacy AF.
Fejsbuk Darek Novak
Skontaktuj się z nami