5R z kitem 18-55 + wizjer + 35/1.8.
Przymierzałem się do NEX 6, ale mam dziwne nawyki z Rolleicorda i lubię landszafty kadrować patrząc w wizjer w dół, albo pod kątem 45 st.
Szukaj
5R z kitem 18-55 + wizjer + 35/1.8.
Przymierzałem się do NEX 6, ale mam dziwne nawyki z Rolleicorda i lubię landszafty kadrować patrząc w wizjer w dół, albo pod kątem 45 st.
flickr / Rolleicord, Canon
Taki minimax to chyba e10-18+e50/1.8+e55-210 ale to same szkła już za 5k. Ewentualnie z UWA e16+konwerter na 12mm, może starczy i w budżecie masz zaoszczędzone 2k na aparataNie wiem jak inne nexy ale 5N znam i moge polecić
![]()
gabaryt? hmmm wszystko jest mniejsze od tego co miałem i o to chodzi, w sumie to mi się "styl retro" najbardziej podoba w bezlusterkowcach - właśnie takich jak wspomniany X-E1![]()
gibber - w sumie, czemu nie ale w stosunku do Fuji X-e1 to chyba ten drugi?
ikit - j.w. i 50/1.8 to już chyba raczej mało uniwersalne szkło ;(
dzięki za podpowiedzi
Ciekawe, że własne g..o nie śmierdzi
Miałem X100 i podziękuję za Fuji.
Problemy z nim są znane.
Nex6+PZ+E35. Czyli 3380zł + 1538zł. Wydajesz więc 4918zł. Mieścisz się.
A teraz wersja agresywniejsza. PZ sprzedajesz od razu (pewnie z 900zł dostaniesz spokojnie, za co ewentualnie możesz kupić jakiś 2-3 fajne maunale) zbierasz kilka miesięcy (chwilo używając fajnej stałki E35), sprzedajesz maunale, kupujesz Zeissa który właśnie wychodzi: 16-70 i masz zestaw marzeń![]()
dzięki frytek - ale za dużo kombinacji, cała moja rodzina zawsze na handlu kiepsko wychodziła ;(
Nex 6 - fajny, macałem
a le ten Zess ma kosztować, ktoś wie?
i co to jest PZ?
Ciekawe, że własne g..o nie śmierdzi
PZ - używane tu skrótowe określenie zooma 16-50, wyposażonego w Power Zoom.
Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?
NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)
Ostatnio edytowane przez gibber ; 28-08-2013 o 06:21
Skontaktuj się z nami