Close

Strona 726 z 2397 PierwszyPierwszy ... 22662667671672472572672772873677682612261726 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 7 251 do 7 260 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rmn1 Zobacz posta
    Tak sobie patrze na możliwości nexa, czy ogranicza w jakimkolwiek stopniu itp... i patrzcie:
    http://500px.com/maxrivefotograaf

Wiem, że ogromną role grają tu miejsca, ale zdjęcia robią wrażenie.
    No akurat do widoczków nexy się super nadają bo mają dużą rozpiętość tonalną, ewentualny statyw pozwala na dobranie dowolnych parametrów, można delektować się szkłem z praktycznie każdego systemu... Możliwości nexa są ograniczone gdzie zaczyna się potrzeba pewnego AF-a, jest problem z podpinaniem lamp, ich wyzwalaniem, stabilizacją z większymi doczepionymi szkłami/lampami, bez LA-EA ze szkłami z bagnetu A z dobrym tele z AF-em, bardzo jasnych szkieł z AF-em... Nexy są świetne ale mają też masy ograniczeń i nie każdemu przypasują

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rmn1 Zobacz posta
    Tak sobie patrze na możliwości nexa, czy ogranicza w jakimkolwiek stopniu itp... i patrzcie:
    http://500px.com/maxrivefotograaf

Wiem, że ogromną role grają tu miejsca, ale zdjęcia robią wrażenie.
    Nie wiem, ale ja oglądając takie prace nie mam czasu na szukanie podpisu, czym to było zrobione (z resztą jak widać sprzęt nie ma znaczenia, czy nex, czy d800). Szkoda odrywać oczu od tej lekcji niesamowitego budowania kadru, kompozycji, która łapie widza i nie puszcza. Jakość techniczna to tylko dodatek, mz.

Domyślnie

Zarówno fetyszyzowanie jakości technicznej, jak i jej ignorowanie, to skrajności. Zdjęcia są niezaprzeczalnie piękne, i jest to niewątpliwą zasługą fotografa, ale czy byłyby równie piękne, gdyby były zrobione jakimś dziadowskim aparatem, i miały spłaszczoną i wąską dynamikę, brzydki ciapkowaty szum w cieniach, wypalone światła, kiepską ostrość, nędzną reprodukcję szczegółów, itd.?
    Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
    Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?

NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sapphiron Zobacz posta
    A jutro będę testował przelotkę z nexowego gniazda na normalne mocowanie lampowe Ciekawe czy będzie działać jak trzeba z Pixel Soldier
    Będzie do bani bo Nex-3 nie ma symulacji ekspozycji nad czym boleję

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gavin Zobacz posta
    Będzie do bani bo Nex-3 nie ma symulacji ekspozycji nad czym boleję
    Jeśli chodzi o lampy to zapewne tak. Ale ja potrzebuję do czego innego, a mianowicie do wyzwalania lamp studyjnych
    Chociaż sprawdzę czy yn460II zadziała z taką przelotką

Domyślnie

Jeżeli masz na myśli studyjne = światła stałego to ok, ale studyjne to też błyskowe.

Domyślnie

no mam na myśli błyskowe. więc w czym problem bo nie za bardzo rozumiem?

Domyślnie

Po ustawieniu ekspozycji pod światło błyskowe będzie ciemno na LCD.

Domyślnie

dzięki za wyjaśnienie, chociaż na to też jest sposób Wyostrzyć, przekręcić kółko w celu ustawienia czasu i pstryk Z drugiej strony przy ustawieniach f8 i węziej to już raczej ciężko nie trafić z ostrością na modelce

Domyślnie

Czy ktoś już ma doświadczenie odnośnie filmowania nowym a3000?

Strona 726 z 2397 PierwszyPierwszy ... 22662667671672472572672772873677682612261726 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów