Close

Strona 126 z 2397 PierwszyPierwszy ... 26761161241251261271281361762266261126 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 251 do 1 260 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

A pokaze wam video z Nexa full HD
    http://www.youtube.com/watch?v=HWZsVa37K1o
    http://www.youtube.com/watch?v=lgLZ4pZ44oI

i jak?

ale dalej nie wiem jak przekonwertowac .MTS na inny format.. bo programy ktorych probowalam, po zmianie formatu, traci mi sie jakosc..
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Zrób tylko remuxa, do takich celów używam ffmpeg. Pewnie istnieją jakieś user-frieldny nakładki.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    Zrób tylko remuxa, do takich celów używam ffmpeg. Pewnie istnieją jakieś user-frieldny nakładki.
    :E? Nic nie rozumiem.. jakiego "remuxa?
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Remux to bezstratne przepakowanie strumieni w inny kontener. MTS to kontener tak jak i AVI/MKV/MP4 (pojemnik na strumień video i audio).

Domyślnie

Patrze Google, a ten "ffmpeg" - to szkoda, ze pod Linuxa..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mekano Zobacz posta
    Patrze Google, a ten "ffmpeg" - to szkoda, ze pod Linuxa..
    http://ffmpeg.zeranoe.com/

Domyślnie

Nad ffmpeg, tak jak pisał qbic, jest wiele nakładek wizualnych, m.in. Format Factory, który Ci kiedyś polecałem. "Wyklikujesz" w nim po prostu stosowne opcje ffmpeg. Niestety, jakie Ci są potrzebne - nie jestem w tym kompetentny.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Ten "ffmpeg", w ogole nie dziala, albo ja nie wiem jak go otworzyc..
    Format Factory, z tego co pamietam zmienia jakos video, na gorsza... a mi chodzi o to by byla bezstratna jakosc..

ja tylko potrzebuje cokolwiek, zeby mi plik w .MTS przekonwertowal na mpeg, albo inny w 100% orginale.. i naprawde mam z tym problem..

Domyślnie

Ten "ffmpeg", w ogole nie dziala, albo ja nie wiem jak go otworzyc..
    ffmpeg jest dystrybuowany albo jako dynamiczna biblioteka, z której korzystają "właściwe" programy, albo jako program z linii poleceń.

Format Factory, z tego co pamietam zmienia jakos video, na gorsza... a mi chodzi o to by byla bezstratna jakosc..
    Wypowiadasz się tak autorytatywnie, że Format Factory Ci coś zrobił a czegoś nie, a przecież tam są setki opcji do ustawienia. Zdążyłaś przetestować wszystkie?

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Właśnie przekonwertowałem sobie w FormatFactory na próbę 220MB MTSa na 160MB AVI (jaki kodek, nie wiem) z domyślnym presetem wysokiej jakości. Jest może i trochę gorzej, ale nie rwie na moim rzęchu. Rozdzielczość ta sama co oryginał.

Wrzuciłem też na próbę konwersję do XVID (oczywiście w opakowaniu AVI) 1280x720 czy jakoś tam (rozdzielczość większości "HD" z satelity, szeroki ekran). Wynik = 31MB, bardzo płynne odtwarzanie.

Strona 126 z 2397 PierwszyPierwszy ... 26761161241251261271281361762266261126 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów