Mi też się czytać nie chciało, ale filtr Hi-Key jest w NEX-ach, więc pewnie w A3000 też.
Zdziś (E55-210):
Szukaj
Zaaa....j...e!
flickr / Rolleicord, Canon
Zdzis piekny.
Hobby polega na tym, by przy maksymalnych nakładach osiągnąć minimalny efekt.
jeszcze raz kit 18-55 .
Ładne zdjęcia pokazujecie
Ja kolejny raz próbowałem fotografować na ulicy. I kolejny raz nic z tego nie wyszło. Nie nadaję się, nie umiem, boję się.
W sumie to chyba tylko jedno można pokazać:
Tomek
| tohu wawohu |
Ja też nie potrafię - trzeba mieć do tego coś, czego nie mam. Chyba musiałbym wyruszyć na streeta z osiemsetką...![]()
Jeszcze co innego w miejscu "turystycznym", gdzie "wszyscy" mają aparaty i fotografują. W mojej "wiosce" człowiek z aparatem na ulicy budzi niemal sensację, z wyjątkiem zaledwie kilku miejsc, gdzie zwraca to tylko umiarkowaną uwagę.
Ostatnio edytowane przez puch24 ; 27-08-2013 o 20:22
Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?
NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)
Jak to ktoś tu ładnie kiedyś powiedział, Polaków i Apaczów fotografuje się najtrudniej...
Witam,
wyprzedaje system lustrzany (FF) i chce wejść w bezlusterkowce
W związku z tym zapytam tych co wiedzą:
jak byście mieli 5 000 zł na wydanie (wiem, wiem ... niewiele) to co byście kupili - body + szkiełko/szkiełka?
spokojnie już pisze jakie mam wymagania:
- nie mam awersji do zoomów,
- ale 3 stałki też mogą być byle mieć coś szerokiego do lanszaftów (dobrze pracujące pod słońce), standard (jak najjaśniejszy), i tele (rzadko, bo rzadko ale się przyda)
- fajnie gdyby był wizjer
- robię głównie krajobrazy
- super-hiper jakość obrazka
Z góry dzięki za pomoc
Pozdrawiam!
Ciekawe, że własne g..o nie śmierdzi
Przykro że udzielam Ci takiej odpowiedzi w tym właśnie wątku, ale trzy sprawy
- rezygnujesz z lustrzanki
- nie piszesz o gabarycie
wpychają Cię w trwającą jeszcze kilka dni tylko promocję Fuji. X-E1 z 18-55 i 35. Nie ma wszystkiego czego potrzebujesz, ale jest to dobra oferta.
Skontaktuj się z nami