Close

Strona 627 z 2397 PierwszyPierwszy ... 12752757761762562662762862963767772711271627 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 6 261 do 6 270 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

Tez cos o tym wiem. Z jakoscia u Fuji bywa roznie, choc obrazek przedni.
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Domyślnie

zygmunt 30, niestety w tych warunkach za ciemny

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gibber Zobacz posta
    ...przecierały się mocowania od paska, wizjer łapał kurz, obiektyw łapał kurz, matryca łapała kurz...
    Przypomina to przygody z M(240)...
    Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Domyślnie

Swoje, czy wyśnione?

M240 miał z mocowaniem inny problem, bo odkręcały się od środka śruby trzymające zaczep. Pracownik montażu nie zabezpieczył tych śrub Loctitem.
    Trzeba jednak przyznać, że jak na Leikę, firma stanęła na wysokości zadania. Klienci z krajów odległych od Europy, jak USA, Chiny dostawali naprawione aparaty w przeciągu 7 dni. 7 dni, uwzględniając transport, naprawę! Dodatkowo, gdy ta usterka spowodowała uszkodzenie aparatu, bo wypiął się z paska, był wymieniany na nowy, jak również uszkodzone podpięte szkło.

Fuji natomiast temat olało, jak to opisywał tutaj Jakub (qbic).

Nie ma tu co porównywać.
    flickr / Rolleicord, Canon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez puch24 Zobacz posta
    E, lustro jednak nie jest takim zupełnym archaizmem. Parę dni temu robiłem zdjęcia nocne, z okna. Jak to w mieście, trochę światła jednak było. W celowniku lustrzanki widziałem, w co celuję, mogłem ustawić ostrość, itd. W celowniku (czy na tylnym ekranie) Samsunga NX11 widziałem... noc. Widoczne były wyłącznie punkty światła. Więc tym celownikom elektronicznym chyba jeszcze trochę brakuje do doskonałości.
    Mogę się pod tym podpisać. W nocy wizjer elektroniczny bardziej przeszkadza niż pomaga. Praktycznie mogłoby go nie być. W kiepskich warunkach nic nie zastąpi lustrzanki.

Domyślnie

Tak wracając do nexów...

Słuchajcie, potrzebuję aparatu do kręcenia wideo w studio oraz z w zamkniętych lokacjach. Światło z Kinoflo, w większości statyczne ujęcia typu wywiady itp. Potrzebna jest niestety taka funkcja jak możliwość podczepienia mikrofonu zewnętrznego typu kudeł (taki wiszący nad z wielkim kudłakiem na sobie) i/lub jakiejś pchełki.

Pomożecie?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez loki_p Zobacz posta
    Mogę się pod tym podpisać. W nocy wizjer elektroniczny bardziej przeszkadza niż pomaga. Praktycznie mogłoby go nie być. W kiepskich warunkach nic nie zastąpi lustrzanki.
    Raczej na odwrót. W nocy w wizjerze lustrzanki ledwo co widać, w przeciwieństwie do wizjera elektronicznego, który podbija ekspozycję.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb | ig

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gibber Zobacz posta
    Swoje, czy wyśnione?

M240 miał z mocowaniem inny problem, bo odkręcały się od środka śruby trzymające zaczep. Pracownik montażu nie zabezpieczył tych śrub Loctitem.
    Trzeba jednak przyznać, że jak na Leikę, firma stanęła na wysokości zadania. Klienci z krajów odległych od Europy, jak USA, Chiny dostawali naprawione aparaty w przeciągu 7 dni. 7 dni, uwzględniając transport, naprawę! Dodatkowo, gdy ta usterka spowodowała uszkodzenie aparatu, bo wypiął się z paska, był wymieniany na nowy, jak również uszkodzone podpięte szkło.

Fuji natomiast temat olało, jak to opisywał tutaj Jakub (qbic).

Nie ma tu co porównywać.
    Swoje: nie. Wyśnione: niestety równiez nie.

Nie bronię Fuji, bo niby dlaczego, ale daj spokój, ludzie czytaja i niektórzy moga uwierzyc, że u Leiki to prawdziwy raj panuje. Wystarczy tylko zaplacić
    Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Raczej na odwrót. W nocy w wizjerze lustrzanki ledwo co widać, w przeciwieństwie do wizjera elektronicznego, który podbija ekspozycję.
    chyba nie bardzo.
    robiłem ostatnio nocne foty swoim d700 i dziewczyny nexf3 i jak w d700 w większości przypadków mogłem normalnie ustalić kadr to w nexie nic nie było widać poza kolorowym szumem.
    Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120

Domyślnie

a gdzie w nexf3 masz wizjer ?

Strona 627 z 2397 PierwszyPierwszy ... 12752757761762562662762862963767772711271627 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów