Close

Strona 549 z 2397 PierwszyPierwszy ... 4944949953954754854955055155959964910491549 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 5 481 do 5 490 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

Panowie czy istnieje coś podobnego do Nex 6?
    http://allegro.pl/oryginalny-futeral...388976488.html

zdjęcia to zatrzymany czas i nasza historia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sssmok Zobacz posta
    90 funtów, troszeczkę drogo W czym nosicie swojego Nexa bo kurcze ciężko mi coś wybrać? Szukam jakiejś kabury na body+ kit oraz torbę na aparat i 3 obiektywy. Możecie coś polecić?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krayes Zobacz posta
    W czym nosicie swojego Nexa bo kurcze ciężko mi coś wybrać?
    Ja mam nerkę noszę nexa w czarnej, skórzanej nerce, w podobnej trzymają kasę handlujący na bazarach. Koszt ok. 20zł.

a jak potrzebuje więcej zabrać, to do mojego 5R z 18-55 była bardzo praktyczna torba Sony. Jest malutka, a mieści aparat z obiektywem, i 2 dodatkowe obiektywy (industarów to ze 4 można zmieścić)
    Ostatnio edytowane przez montini ; 11-07-2013 o 16:35

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sssmok Zobacz posta
    Jak nowa lampa HVL-F20M do Nexa-6 ?
    Warto ją kupić ? Chociaż na razie widzę, ze dostępna tylko w Hongkong i w Japonii.
    Długo "idzie" do Europy.

Domyślnie

90 funtów, troszeczkę drogo W czym nosicie swojego Nexa bo kurcze ciężko mi coś wybrać? Szukam jakiejś kabury na body+ kit oraz torbę na aparat i 3 obiektywy. Możecie coś polecić?
    Ja do mojego 5n+18-55 kupilem dolna czesc body case z oryginalnej skory na ebay, taki jak MariuszJ podawal w linku. Jego zaleta jest wysoka jakosc wykonania i to, ze dolna sruba jest wkomponowana w podstawe. Nie odstaje i aparat da sie postawic na plaskiej powierzchni. W oryginalnym body case Sony ta sruba jest odstajaca, uniemozliwia postawienie aparatu tak, aby sie nie gibal. No i nie jest to skora naturalna. Calosc wkladam w neoprenowy pokrowiec z rzepami. Aparat wyjmuje sie blysawicznie.
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

RX100 | A6000 + SEL18-55/3.5-5.6 | SEL 20/2.8 Moja galeria Flickr http://www.flickr.com/photos/ukaszp/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koniecpolska Zobacz posta
    Poniżej NEX-3 i Sigma 30mm2.8 @2.8
    Dzięki, Koniecpolska, bardzo cenna i starannie dobrana demonstracja. Nasuwa się od razu, że to idealne szkło to "tu byłem", w wersji "wąskiej" - w tym stylu robimy zwykle mnóstwo zdjęć na wakacjach.

Gdyby to szkło było mniejsze, nie wahałbym się ani chwili.

A tak, szkło jest pod silną presją z dwóch stron - jaśniejszego SEL35, który jest co prawda sporo droższy ale jednak IMHO dużo wnosi przez jasność i stabilizację oraz tracącego co prawda małe dwie działki światła, ale bardziej uniwersalnego kitowca.

To że można kupić Zygę za grosze - to jest oczywiście argument, ale dżentelmeni o pieniądzach nie rozmawiają...

W czym nosicie swojego Nexa bo kurcze ciężko mi coś wybrać? Szukam jakiejś kabury na body+ kit oraz torbę na aparat i 3 obiektywy. Możecie coś polecić?
    Kabura na body + kit to jest i problem dla mnie. Torba na więcej to pikuś, zawsze się coś dobierze. Przy kaburze jednak wychodzi jedna z wad systemu - zestaw body+szkło jest (poza może większymi body z 20/2.8 ) ma kształt klamki, bardzo nieporęcznej jeżeli przychodzi o pakowanie w cokolwiek, a potem z tego wyciąganie. Ten futerał który zalinkowałeś nie podoba mi się w ogóle - pakunek wygląda jak mała lustrzanka, nie wiadomo co zrobić z "górą" po zdjęciu bo jest ogromna itp. Dla porównania - górę futerału od X100 mogę spokojnie włożyć do kurtki, nie mówiąc o tym że mogę bez przesadnych kompromisów robić zdjęcia kiedy wisi z dolnej części.

Jeden z lepszych (co prawda bardzo drogich) pomysłów na który wpadłem, to anonsowany już przeze mnie National Geografic NG 4567 (nowsza wersja to NG 4568 ). Górna, mniejsza część mieści nexa 5 z przypiętym SEL16 bądź PZ16-50. Dolna (po wyjęciu znajdującego się tam miękkiego boxu), nexa 5 z przypiętym 18-55 bądź np. SEL16+ECU (pionowo). Można też w nią zapakować dodatkowy obiektyw, ja nosiłem np. SEL50 - po jego dopięciu SEL16 lądował w górnej części, a body z obiektywem w dolnej.

W dalszym ciągu nie mam i szukam natomiast banalnego neoprenowego worka/futerału, który pozwoliłby mi nie powiększając zbytnio gabarytu nex5+pezet wrzucić go do torby/teczki/plecaka, razem z pierdołami które mogły by mojego nexa pokaleczyć. Niestety, rozwiązanie http://foto-tip.pl/pl/futeral-neopre...tyw-s-new.html , które kiedyś polecałem, z powodu minimalnie większego rozmiaru pezeta względem SEL16 przestało się sprawdzać. Rozmiar M z kolei jest już sporo za duży, podobnie jak http://foto-tip.pl/pl/futeral-neopre...-standard.html , a nie chcę zamykać powietrza.

Cytat Zamieszczone przez ShoRtie Zobacz posta
    IMG
    Shining!
    Ostatnio edytowane przez MariuszJ ; 11-07-2013 o 19:53

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 2marekm Zobacz posta
    Jak nowa lampa HVL-F20M do Nexa-6 ?
    Warto ją kupić ? Chociaż na razie widzę, ze dostępna tylko w Hongkong i w Japonii.
    Długo "idzie" do Europy.
    Lampa ok, ale szczerze mówiąc, jakoś mało okazji, żeby jej używać. Ostatnio wykorzystuję ją do robienia fotek artykułów na ebay. Na wprost światła nie brakuje, ale juź przy odbijaniu od sufitu w typowym mieszkaniu trzeba ją ustawiać na +0,7EV. Błyski powtarzalne, lecz trzeba mniej wiecej ok 2 sek czekać na kolejne naładowanie. Raczej więc nadaje się tylko do amatorskiego użytku lub tam, gdzie nie zależy nam na szybkim robieniu fotek.
    zdjęcia to zatrzymany czas i nasza historia

Strona 549 z 2397 PierwszyPierwszy ... 4944949953954754854955055155959964910491549 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów