Dla tych co nie mieli w szkole na lekcji matematyki - to się nazywa kot wpisany w trapez![]()
Szukaj
Dla tych co nie mieli w szkole na lekcji matematyki - to się nazywa kot wpisany w trapez![]()
wiesz co, ja juz wlasnie dzis w upale stwierdzilam, ze wezme jednak ten 16-50, zadnych poki co duzych i ciezkich zomow! 16-50 to bedzie najlepsza opcja, dziwnie mi sie fotografowalo z duzym i ciezkim zoomem pokroju 18-55, w ogole to nie pasowalo do siebie, wiec albo miniaturowy nex ze wszystkim, albo duza lustrzanka ze standardowym kitem. Poza tym srednio mi brakuje duzego zooma, ogniskowa do 50 daje naprawde rade, taki mam przykrecony do NX i jest swietnie, malutkie to, a jakie wygodne..
--
MariuszJ, a jakie to szklo? No glupio mi znowu pytac, ale nie to samo co kiedys, na pewno to nie to.. widac po tle jest inne.. fajne, tzn. kot to ten "fuijan", (czy jakos tak), ale roslinka to chyba juz nie?
Ostatnio edytowane przez Mekano ; 10-07-2013 o 00:54
Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.
Ostrząc nie w centrum dostajesz zamiast płaszczyzny ostrości - stożek. Słyszałem że Optyczni mieli kłopot z trafieniem w skrzynkę pocztową i chyba testu tego obiektywu nie będzie... czyli - on chyba nie istnieje?
Ja mam do nexa tylko dwa obiektywy, które ciężko ze sobą pomylić.
PZ 16-50
Fujian
Ostatnio edytowane przez MariuszJ ; 10-07-2013 o 07:06
Cześć
5R S30/2.8
Miło by było, gdyby ktoś wstawił zdjęcia ludzi z Sigmy 30/2.8
Jestem ciekawy jaki da obrazek i rozmycie dla tej kombinacji odległości (ok 2m), ogniskowej i przysłony (f/2..
Pozdrawiam.
OMG, I have finally discovered what's wrong with my brain: On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left.
Skontaktuj się z nami