Close

Strona 449 z 2397 PierwszyPierwszy ... 3493994394474484494504514594995499491449 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4 481 do 4 490 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

Na firmowym moniTNorze, który daje +10 do cieni i +20 do świateł, zdjęcia wydają się zbyt kontrastowe. Nie to żeby mi kontrast przeszkadzał, ale nie mogąc ufać monitorowi, zaufałem autorce zdjęć, która z jakiegoś powodu uznała, że zdjęcia są złe i niedobre. Sprawdzę w domu jeszcze i ocena może się diametralnie zmienić.
    Tak naprawdę główny problem polega pewnie na tym, że kolory na zdjęciu zawsze konfontujemy z tym co zostało zapamiętane przez mózgownicę.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tama Zobacz posta
    Nie przyłączę się do Was
    Bo wygląda na to, że chcesz naginać prawa fizyki
    Zresetuj ten aparat do ustawień fabrycznych i zacznij od zera. Najpierw opanuj korekcję EV, potem ew. włącz jakiś Vivid czy co tam jest do dyspozycji. Nigdy nie zmieniaj naraz 2 czy więcej ustawień bo w życiu nie dojdziesz do ładu z tym aparatem.
    C5050Z i jakieś APS-C...

Domyślnie

Ja widzę w tych zdjęciach tylko brak ingerencji w korekcję EV. Kolory to następny rozdział.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    wielkopolska

Domyślnie

Zdyboo, naoglądałam się tyle zdjęć z RX, że mam porównanie, zanim kupiłam wiedziałam jaki jest i na co mogę liczyć, od lat robię zdjęcia, i nawet z lustrzanką z kitem nie miałam problemu o zwykłej taniej cyfróweczce nie wspomnę. Mam więc powody do niezadowolenia, choć wiem że focić to ja nie potrafię.

Oszczędny w słowach Awatar desid
    Miasto
    Warszawa/Piaseczno

Domyślnie

Bo to jest też tak ze im bardziej zaawansowany aparat, tym ma mniej ustawień domyślnych i trzeba samemu pokombinować
    nex siódmy

Domyślnie

Jestem zainteresowany nex-ami, a szczególnie zestawem z Sony 20/2.8. Czy ktoś z Was wie kiedy ma pojawić się w sprzedaży ten obiektyw?
    Ostatnio edytowane przez ajma ; 26-04-2013 o 14:34

Domyślnie

Jak wkręciłaś mu +2 na wszystkim to spróbuj najpierw to odkręcić. Jakoś wątpię, żeby te wszystkie zdjęcia w sieci były na takich ekstremach.
    Lata temu DPReview dziwiło się, że C-5050Z na ustawieniach kontrastu powyżej +3 zaczyna obcinać kolory i zastępuje je szarym, chociaż dostępna skala regulacji jest +/-5. To że można kręcić to nie znaczy, że trzeba i że od razu na maksa.
    C5050Z i jakieś APS-C...

Oszczędny w słowach
    Miasto
    wielkopolska

Domyślnie

MiQ, ten kontrast podkręciłam bo pierwsze fotki były mydlane. Ale ok, spróbuje tak jak mówisz, poodkręcam kontrasty a dokręcę EV. a nasycenie, chyba nie ma negatywnego wpływu, zauwazyłam że on w ogóle ma żaden wpływ. RX ma świetny ekran i na nim wszystko tak pięknie się prezentuje, co jest bardzo mylące dla końcowego efektu na monitorze komputera. Dzięki za rady, biorę je sobie do serca i zobaczymy co mi na dniach z tego wyjdzie.

Domyślnie

Sprawa z innej nico beczki.
    Na targach elektroniki chińskiej pojawił się ciekawy produkt.
    Coś jakby hartowane szkło ale reagujące na dotyk.

Działam w pracy z takim chińskim dostawcą i mówi, że nie ma problemu żeby coś takiego dociąć do NEXa.

Zatem kwestia czasu, żeby coś takiego się pokazało.
    Cena w Chinach to jakieś 5usd.

Filmik:
    http://v.youku.com/v_show/id_XNDM0Nzg0MTE2.html
    Nikon D*** vs. Sony NEX **

Domyślnie

Mam wrażenie, że takie rzeczy są już od jakiegoś czasu na rynku...
    Osłona LCD (szkło) GGS LARMOR 4G - Sony NEX-5R
    Osłona umożliwia korzystanie z ekranów dotykowych i obracanych (osłona dedykowana).
    Cena: 44,00 zł
    C5050Z i jakieś APS-C...

Strona 449 z 2397 PierwszyPierwszy ... 3493994394474484494504514594995499491449 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów