Dla odmiany nie Biotar:
Szukaj
Dla odmiany nie Biotar:
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
[quote=Krayes;3172375W czym nosicie swojego Nexa bo kurcze ciężko mi coś wybrać? Szukam jakiejś kabury na body+ kit oraz torbę na aparat i 3 obiektywy. Możecie coś polecić?[/quote]
Ja już w tym wątku chyba kiedyś polecałem http://store.lowepro.com/terraclime-50
Wchodzi NEX-3 + 18-55, ew. NEX-6 + 16-50, NEX-6 z sigmą 30/2,8 lub z sony 35/1,8 też wejdzie.
Problem w tym, że nie widzę już w sprzedaży w PL.
Ja mam 2 szt.
Pierwszą kupiłem w cyfrowe.pl za chyba 45 zł, a drugą ściągałem z jakiegoś sklepu z Poznania za 25 zł + wysyłka.
Szkoda, że ta torba zniknęła z rynku, gdyż wg mnie jest idealna do bezlusterkowca + kitowy obiektyw.
OMG, I have finally discovered what's wrong with my brain: On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left.
genialna torba! ale niestety faktycznie nigdzie nie ma jej do kupienia :/ na ebayu jedynie usa i korea
btw jest jakiś sposób na sterowanie nexem f3 z pc? jedyne co znalazłem to możliwość sterowania za pomocą pilota do telewizora po podłączenia do sony bravia przez hdmi ale do timelapsów nie będę telewizora targał![]()
btw ma ktoś do sprzedania 18-55 do nexa bo na allegro nic ciekawego nie ma![]()
Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120
Ja z kolei polecę torbę Crumplera - posiadam model Cupcake 3000 i wchodzi NEX-5R, kitowy 18-55 oraz SEL35F18, na upartego znalazło by się miejsce na jeszcze jeden obiektyw. Do tego lampka, fader ND, oryginalna ładowarka i ładowarka stacjonarna a miejsca jeszcze jest trochę. Sugerował bym jednak model Cupcake 4000, minimalnie większy. Torba niepozorna, mała ale jednocześnie pakowna i świetnie wykonana. Co do Sigmy - miałem brać od znajomego taką za niewielka kasę i przez kilka dni była u mnie na próbę , po podpięciu SEL35F18 szybko jednak zmieniłem decyzję i od dwóch dni Sony zajął miejsce na korpusie. F1.8, stabilizacja, plastyka - to przeważyło. Przyzwyczajenie do 35mm na cropie też pewno miało znaczenie (przez ostatnie lata miałem D90 z 35/f1.8G tylko - swoją drogą IMO SEL35F18 na pełnej dziurze prezentuje się zauważalne lepiej od Nikkora).
Tak? To kolejny powod, by 35/ 1.8 zamienic na Sony 35mm (hihi)
Tak powaznie, to dla 35mm glownie mam jeszcze Nikona, no miedzy innymi, poza tele..
Co ostatnio doprowadza mnie do histerii ze wzgledu na rozmiary..
zazstanawiac sie zaczynam, czy aby to nie bedzie koniec mojej przygody z Nikonem..
Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.
No kupisz Rx100![]()
Ja mogę polecić takie coś http://www.ceneo.pl/9128797 http://www.caselogic.com/en-gb/gb/pr...-_303_-_black#
Wchodzi nex6+16-50 z paskiem firmowym. Do bocznych kieszonek mieści się zapasowa bateria z jednej strony i pilot z drugiej.
Ja mam pozostałego po Nikonie LensCase'a 1, ma wymiary zewnętrzne: S10,5x9,0cmxH15,5. Obecnie u mnie najmniejszy, pełnowymiarowy podręczny pokrowiec, z możliwością zapięcia do paska, miejscem na baterie i kartę, opcją zapięcia paska naramiennego. Zmieści śmiało zygę 30/2.8, lub fujśena... Załączam zdjęcia:
.
Na okoliczność kita, można mieć kompakta (ja mam LX5), który jest w cenie kita 16-50, pełni rolę backup'a sprzętowego, i nie tracisz czasu na zmianę szkieł. Jeśli kiedyś wejdę mocniej w NEX, to zostawię sobie NEX-3 z 16-50 a np. do NEX-6 będę przykręcał stałki.
PS
Co do cen, to dzięki Sigmie 19, 30, 60mm można bez obawy o kieszeń myśleć o wejściu w NEX'a.
PPS
Co do obiektywów, backup'u itp, to czekam na znaczące obniżki Merrill'i z obiektywmi 19, 30 i 50mm - byłby to idealny dla mnie zestaw.
Zastanawiam się tylko dlaczego sama Sigma robi zaporę na te aparaty oferując 19, 30, 60mm za grosze do NEX'a? Ale ja się cieszę, pewnie jeszcze z rok Sigma bedzie kisić wysokie ceny na Merrill'e po czym zrobi masową wyprzedaż (z okazji wprowadzenia nieco zupgradowanych nowych modeli albo bezlustra).
Ostatnio edytowane przez koniecpolska ; 12-07-2013 o 08:59
ja mam sigme dp1s i nadal robi świetne zdjęcia i podobnie jak koniecpolska (kur...de to juz drugi raz się z nim zgadzam ... tfu tfu na psa urok ) czekam na obniżki Merrilli
Skontaktuj się z nami