Do poprzedniego postu dodaję "".
![]()
Szukaj
Do poprzedniego postu dodaję "".
![]()
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
Biotar 1.5/75: http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=230914.
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
Ja używałem 8mm ale do canona
A kto kupił 16/2.0? lol
Jeżeli jest dużo lepszy to opad szczęki bo mój 8mm był perfekt. Najlepsze moje szerokie szkło ever.
To ja dorzucę coś jeszcze z wołny 50/2.8
ikit, dobrze pamiętam, ze to Ty nabyłeś e24/1.8?
Jeśli tak, to napisz teraz co o nim sądzisz, czy było warto, bo widzę, że niezbyt dużo wrzucasz z niego zdjęć ostatnio![]()
bez urazy oczywiści i nie, że jestem wścibski, ale bardziej z ciekawości![]()
.
co tu się spodziewać, apsc + 1.8 + "35" - efektu wow nie będzie
Tak, jaWrzucałem trochę zdjęć z niego, m.in. kwiatek z motylem, jakieś krokusy, liście, panoramkę z Bieszczad. Dorzucę jeszcze takie:
To że zdjęcia z niego to nie większość moich wynika głównie z tego że mam sporo obiektywów i lubię się bawić różnymi
W porównaniu do reszty tego co mam po tych paru miesiącach używania to cz24/1.8:
- daje bdb kontrast, kolory, ostrość i bokeh
- nie ma problemów pod światło, trzyma kontrast, flar nie zauważyłem, o artefakty ciężko
- jest bardzo przyjemny w manualnym ostrzeniu!
- macro 1:4 w połączeniu z f1.8, AF i w/w właściwościami dają bardzo duże możliwości twórcze
Tani nie był ale dla mnie wart pieniędzy bo daje masę frajdy z używania, spełnił moje oczekiwania i ani razu nie żałowałem zakupuMinusem jest wielkość (starego) kita, która nie każdemu może odpowiadać ale nie można mieć wszystkiego, od pełnoklatkowego CZ24/2 jest i tak o połowę lżejszy, objętościowo mniejszy o ok. 40% a filtrowo 49vs72mm;]
A niedługo wakacje to będzie jeszcze prawdziwy test w terenie![]()
zygmunt 30
Skontaktuj się z nami