A na niskim iso nie miażdży?![]()
Szukaj
Nic nie słychać by definitywnie wyeliminowali problemy z AF, a D800 w FJ podrożał o 500 zł - sympatycznie.
Wow... a podobno wycofali go ze względu na wadliwy AF z oferty![]()
N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9
pozdrawiam
Paweł
Kto ma wadliwy AutoFocus w D800 ?
Nie róbcie jajec. Wszystko działa jak trzeba Mam kilku co kupiło D800 i D800E i zero kłopotu. Może ten ktoś montuje dupne obiektywy typu .............. a nie firmówki jakie sa polecane. To nie ma co się dziwić. Obiektywy Sigma, Tamron i Tokina nie mają dobrego AF względem cichego i superszybkiego NIKKORA . Dlatego te oststnie są drogie bo nie maja konkurencji jeśli komuś zależy na mikroczasie.
Miłośnik Nikona
bubol, a bawiłeś się kiedyś Sigmą z silnikiem HSM, np 70-200 2.8 ?Bo one szybkie są. Często szybsze niż Nikkory.......
A wadliwe D800 jeśli chodzi o AF się trafiają niestety.....
Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/
WOW ! Przepraszam ale chyba nie masz na myśli porównania z o wiele lepszym jakością pod każdym względem NIKKOR 70-200 VRII. Silniki te nowe w sigmach dziwnie chodzą. Są glośne. Na pewno nie tak szybkie i celna jak NIKKOR.
Sigma to SigmaŻadna rewelacja! Jedyny jaki do tej pory zrobili super obiektyw to słynny 150mm F2,8 bez stabilizacji i nie co lepszy ze stabilizacją. Reszta to przeciętniaki.
W mojej okolicy lata od dawna 6 sztuk D800 i zero kłopotu. Może się komuś trafiło i kropka koniec. Miał pecha. Tak jak z samochodami.
.
Miłośnik Nikona
Ja tam mojej s35/1.4 za przeciętniaka nie uważam![]()
pralka Siemens, żelazko Tefal, kuchenka Samsung, stolik najtańszy z ikei
Serio? Nie muszę czytać bo ją mam i robię nią zdjęcia.
Małeś ją w rękach?
pralka Siemens, żelazko Tefal, kuchenka Samsung, stolik najtańszy z ikei
Skontaktuj się z nami