Close

Strona 63 z 239 PierwszyPierwszy ... 1353616263646573113163 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 621 do 630 z 2387

Wątek: D800 Af

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Karrampuk Zobacz posta
    Też mi tak napisali, czyli odgadłeś lub wyszło Ci z Tarota
    Mam go od wczoraj w domu i nie zapeszając twu, twu... na 50/1,4G i 70-200/2,8 II jest dobrze.
    To sprawdź na jakimś szerokim jasnym szkle, bo u mnie na 50 i 85 też jest super, ale na 24 już nie
    FX+DX+Lęsy
    BLOG

Domyślnie

ok. Odezwę się. Ale nie prędzej jak za 2tyg.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez LudwikXVI Zobacz posta
    Liczę, że los oszczędzi mi takich przygód.
    Francuskiego (?) serwisu jeszcze chyba nikt na forum nie testował.

Domyślnie

W piątek odebrałem swoje D800 z serwisu na Łopuszańskiej. Zgłoszony problem to back focus przy ustawianiu ostrości na lewym punkcie AF (środek i prawa ok). Opis naprawy klasyczny: Kalibracja systemu AF zgodnie ze specyfikacją producenta. Aparat w serwisie był tydzień.

Nie miałem czasu na dokładniejsze testy, założyłem na moment aparat na statyw i zrobiłem dwie foty na skrajnym lewym punkcie, jedna LV, druga przez wizjer: na pierwszy rzut oka nie widać back focusa, którego miałem wcześniej. Wydaje się, że kalibracja rozwiązała problem. Jak będę miał chwilę wolnego, to sprawdzę to dokładnie, ale na razie wygląda na to, że mi trafił się egzemplarz "kalibrowalny".

Domyślnie

Mój wrócił z kalibracji i wydawało mi się, że jest OK, ale jak sprawdziłem fotki to na 100% powiekszeniu jest mydelko. Nie wiem jeszcze co z tym zrobie, czy znowu oddam na gwarancji tym razem z obiektywami czy moze oddam gdzies platnie na mikroregulacje bo ja nie potrafie sam tego wyregulowac korekta z body...
    Sam usunąłem komercyjną stopkę, choć to nieco absurdalne by na stronie o tematyce fotograficznej nie można było podać linku do własnej strony o tematyce fotograficznej...

Domyślnie

znalazlem w koncu chwile zeby sprawdzic Af w mojej d800 po regulacji. wyglada na to, ze zostalo skalibrowane dobrze (przynajmniej na bliskie odleglosci). musze jeszcze zrobic praktyczne testy w terenie. jedyna sprawa jest taka, ze przed wysylka na regulacje Nikkora 24-70 musialem miec na -5 w mikrokalibracji. po powrocie musialem ustawic +12. plus taki, ze lewy zdaje sie OK.
    Nikon E600, E800, D810 i dużo obiektywów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HYPER Zobacz posta
    znalazlem w koncu chwile zeby sprawdzic Af w mojej d800 po regulacji. wyglada na to, ze zostalo skalibrowane dobrze (przynajmniej na bliskie odleglosci). musze jeszcze zrobic praktyczne testy w terenie. jedyna sprawa jest taka, ze przed wysylka na regulacje Nikkora 24-70 musialem miec na -5 w mikrokalibracji. po powrocie musialem ustawic +12. plus taki, ze lewy zdaje sie OK.
    Mogłeś wysłać ze szkłem. Miał byś zero.
    Pytałem w serwisie. Kalibracja obiektywu po gwarancji kosztuje 100zł...

Domyślnie

no jakos specjalnie mi to nie robi. wazne, ze miesci sie w skali. z drugiej strony gdybym mial wysylac wszystkie szkla to bym sie nie wyplacil na ubezpieczenie tej paczki (wysylalem do Niemiec).
    Nikon E600, E800, D810 i dużo obiektywów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HYPER Zobacz posta
    no jakos specjalnie mi to nie robi. wazne, ze miesci sie w skali. z drugiej strony gdybym mial wysylac wszystkie szkla to bym sie nie wyplacil na ubezpieczenie tej paczki (wysylalem do Niemiec).
    Paczka do 15kg, 50x50x100cm, ubezpieczona na 50000 zł, to koszt 190,65zł (DPD do Niemiec).

Domyślnie

Witajcie !
    Nie wiem czy coś mi się stało czy coś namieszałem w konfiguracji że nie pali mi się dioda wspomagania AF w D800, w menu "autofokus" mam ją włączoną, czy powinna się zaświecić wcześniej na początku bez problemu się zapalała a od jakiegoś czasu nie chce.

Może ktoś podpowiedzieć czy to mój jakiś problem nie przeczytania ze zrozumieniem instrukcji obsługi ?
    Nie wszystko wyglada tak, jak widzi to aparat
    Michalski

Strona 63 z 239 PierwszyPierwszy ... 1353616263646573113163 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów