Close

Strona 74 z 228 PierwszyPierwszy ... 2464727374757684124174 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 731 do 740 z 2387

Wątek: D800 Af

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siwy49 Zobacz posta
    Mnie się wydaje że jest jak w przysłowiu: "Byle jakiej baletnicy każda sukienka przeszkadza w tańcu"
    Ponieważ byle jaka ze mnie baletnica, to przeszkadza mi nieumiejętne podawanie lub przekształcanie przysłów. A to powinno brzmieć:
    "Złej baletnicy przeszkadza rąbek u spódnicy."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tot1977 Zobacz posta
    Heh no i nie zrozumiałeś .
    Szkoda bo to zdrowiu szkodzi, a aparat w dzisiejszych czasach za 10tys. zł nie jest marzeniem ani narzędziem PRO.
    Takie czasy przyjacielu .
    A przy okazji nie ma narzędzi niezawodnych. Każde należy poznać i nauczyć się je obsługiwać. Jeśli ma jakieś niedociągnięcia to unikać sytuacji w jakich musisz z nich korzystać. Dla osoby PRO nie będzie stanowiło problemu.
    No widzisz przyjacielu właśnie dla osoby pro stanowi to największy problem jak nie może polegać na sprzęcie. Od jakiej wydanej sumy zaczyna się sprzęt "pro"? mówisz że nie za 10k? Znam pro, który pracuje na 2xd90 i robi piękne zdjęcia ślubne. Każdy aparat może robić pro zdjęcia w odpowiednich rękach ale nie każde ręce mogą robić pro zdjęcia najlepszymi aparatami. Dlatego jeśli płacisz za coś powinieneś wymagać aby to działało (bo może) a nie mydlić sobie oczy i zdjęcia w mawiając , żeby nauczyć się żyć z ograniczeniami.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ShutterStill Zobacz posta
    N........... Każdy aparat może robić pro zdjęcia w odpowiednich rękach ale nie każde ręce mogą robić pro zdjęcia najlepszymi aparatami.
    Na tym chciałbym zakończyć tą dyskusję. Sam mam niezły sprzęt i co ? i dupa ;P. Tendencja kupię lepszą puszkę i będę miał lepsze fotki jest w pewnym momencie bardzo zgubna .

Pozdrawiam cię Tomek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tot1977 Zobacz posta

Pozdrawiam cię Tomek
    Pozdrawiam i życzę udanych zdjęć

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ShutterStill Zobacz posta
    Pozdrawiam i życzę udanych zdjęć
    Dziękuję i tego samego ci życzę.
    Tomek

Domyślnie

Oceniacie ostrość danej sztuki D800/obiektywu na podstawie tych miniaturek ? To przecież nie ma sensu........
    Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/

Unhappy

Cytat Zamieszczone przez Fatman Zobacz posta
    Oceniacie ostrość danej sztuki D800/obiektywu na podstawie tych miniaturek ? To przecież nie ma sensu........
    jeśli takie małe jest nieostre, to co dopiero będzie przy większym powiększeniu? strach pomyśleć..

Domyślnie

Ale małe może być nieostre tylko dlatego, że po przeskalowaniu tak wygląda. I oczywiście małe może być ostre, bo po przeskalowaniu zostało umiejętnie wyostrzone....

Domyślnie

Chyba znowu się nie zrozumieliśmy wszyscy.
    Wg mnie kolega Fatman twierdzi (z czym się zgadzam) jeśli zdjęcie jest nie ostre przy tak małym rozmiarze, to 1:1 będzie jeszcze gorzej.
    A kolega Siwy twierdzi, że małe jeśli nawet nieostre, to 1:1 będzie żyleta :-\
    Co nie ma dla mnie sensu, ale pewnie się mylę bo ja uparciuch jestem

Domyślnie

Dobra Panowie, bo zamieszanie powstało -w sumie to nie ma się tak na prawdę czym przejmować jeśli chodzi o ostre/nie ostre. Byle AF był sprawny

Strona 74 z 228 PierwszyPierwszy ... 2464727374757684124174 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów