Szukaj
Dwa wątki o S5 się toczą wiec i ja coś skrobnę od siebie subiektywnie . Popularny się stał na fali ostatnich podwyżek. Pomyślałem i pokombinowałem, że to będzie dobre uzupełnienie w trudniejszych realizacjach dla D700.
W temacie odwzorowania kolorów D700 kontra S5 siedemsetka nie wypada źle, wypada tragicznieNikon jest w głębokiej dupie jeśli chodzi o kolorystykę. Normalnie wierzyć się nie chce parę fotek w korzystnym świetle kilku szczegółów, oka, ust włosów i wszystko jasne. Obsługa S5 jest świetna o ile radzimy sobie z tym co na wierzch jest pod guziołami i kręciołkami, bo jak wchodzimy do menu to legnąć można choć pewnie idzie przywyknąć. Sama budowa aparatu pierwsza klasa, czuć te made in japan
Wszystkie moje szkła ostrza w punkt, a jak to możliwe, a z D300 nie chciały
![]()
W temacie DRa trudno coś jeszcze rzec bo scen takich trudnych nie robiłem ale przyjdzie czas i na to. W kwietniu powalczę na większych tematach fujikiem. AWB działa o niebo skuteczniej niż w D700 nie wspominając o D300, jak to możliwe w takim dziadkowym sprzęcie ? No i jeszcze w jednej sprawie S5 króluje nad D700, wolniejszego aparatu w życiu nie miałem. Jak im się to udało
Szum na ISO 800 z fujika to coś jakby zaszumienie na ISO 2000 z D700 tylko szczegółów jakby mniej, tak na pierwszy rzut oka o monitor
jak zrobią FX na tej matrycy co w starej S5 to normalnie biorę kredyt hipoteczny i pięć minut się nie zastanawiam. Oby miał komfortowo używalne ISO 1600
Ostatnio edytowane przez robin102 ; 03-04-2009 o 16:30
Pusta torba team
BLOG
Mnie też zdziwiło, zwłaszcza przy świetlówkach jest bardzo ładnie ustawiany WB przez automat.
Po południu wylazłem trochę na słoneczko. Aparacik jest boski kolorki piesków i kwiatków świetne, a w promocji dużo czasu miedzy jednym, a drugim kadrem. Na powolnej karcie można sobie do sklepu po piwo skoczyć. Idealny sprzęt dla emeryta, czyli dla mniewreszcie się nie muszę nigdzie spieszyć.
Ostatnio edytowane przez robin102 ; 03-04-2009 o 19:28
Nie ten wątek, ale podzielę się informacją:
Szukając akumulatora nie znalazłem w żadnym sklepie w tzw. realu ani oryginału, ani zamienników. W sklepach internetowych da się coś znaleźć, ale zamienniki, te budzące zaufanie dostępne są w cenach 250-300 zł (pomijam oczywiście zamienniki typu 3900 mAh), przy czym często "na zamówienie".
Już byłem w kropce, bo przy zużyciu energii przez ten korpus bez drugiej baterii ani rusz, ale zadzwoniłem do serwisu Fuji i tam o dziwo:
1. sprzedają akumulatory
2. NP-150 był od ręki w cenie 149zł + 22 zł wysyłka. (10 dni temu).
D200 i trochę różności.
Skontaktuj się z nami