Close

Strona 6 z 77 PierwszyPierwszy ... 456781656 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 763

Wątek: FUJI S5Pro

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rycerz Zobacz posta
    więcej, więcej takich wątków a będę mógł swojego sprzedac niedługo za 5 kawałków
    No chyba że faktycznie zrobią S6...
    Nikon Z6 II, 14-30/4S, 24-120/4S, 50/1.8S, 85/1.8S, 50/2.8MC, 40/2, Tamron 70-180/2.8 G2
    Fuji S5 Pro, 35/2D, 50/1.4D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mathu Zobacz posta
    No chyba że faktycznie zrobią S6...
    S6 nie zrobią bo 6 to nie jest "szczęśliwa" cyfra w Japonii - z takiego powodu nie było S4.
    Jak już będzie to S7
    pozdrawiam, Piotr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michał Jędrak Zobacz posta
    Ten post mnie zainspirował i trochę rzeczy popisałem. W pośpiechu, jednak rzetelnie:

Fuji S5 kontra Nikon D3
    Z przepałami jest bajka. Na dr400% żeby coś prześwietlić to trzeba się postarać :P Gorzej z wyciąganiem z cieni... tu już stety/niestety D3 miażdży S5. DR to nie wszystko

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Dwa wątki o S5 się toczą wiec i ja coś skrobnę od siebie subiektywnie . Popularny się stał na fali ostatnich podwyżek. Pomyślałem i pokombinowałem, że to będzie dobre uzupełnienie w trudniejszych realizacjach dla D700.
    W temacie odwzorowania kolorów D700 kontra S5 siedemsetka nie wypada źle, wypada tragicznie Nikon jest w głębokiej dupie jeśli chodzi o kolorystykę. Normalnie wierzyć się nie chce parę fotek w korzystnym świetle kilku szczegółów, oka, ust włosów i wszystko jasne. Obsługa S5 jest świetna o ile radzimy sobie z tym co na wierzch jest pod guziołami i kręciołkami, bo jak wchodzimy do menu to legnąć można choć pewnie idzie przywyknąć. Sama budowa aparatu pierwsza klasa, czuć te made in japan Wszystkie moje szkła ostrza w punkt, a jak to możliwe, a z D300 nie chciały
    W temacie DRa trudno coś jeszcze rzec bo scen takich trudnych nie robiłem ale przyjdzie czas i na to. W kwietniu powalczę na większych tematach fujikiem. AWB działa o niebo skuteczniej niż w D700 nie wspominając o D300, jak to możliwe w takim dziadkowym sprzęcie ? No i jeszcze w jednej sprawie S5 króluje nad D700, wolniejszego aparatu w życiu nie miałem. Jak im się to udało
    Szum na ISO 800 z fujika to coś jakby zaszumienie na ISO 2000 z D700 tylko szczegółów jakby mniej, tak na pierwszy rzut oka o monitor
    jak zrobią FX na tej matrycy co w starej S5 to normalnie biorę kredyt hipoteczny i pięć minut się nie zastanawiam. Oby miał komfortowo używalne ISO 1600
    Ostatnio edytowane przez robin102 ; 03-04-2009 o 16:30

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    AWB działa o niebo skuteczniej niż w D700 nie wspominając o D300, jak to możliwe w takim dziadkowym sprzęcie ?
    Właśnie to jest dość ciekawe, zarówno Kodak jak i Fuji potrafią tak oprogramować swoje sensory, że można spokojnie korzystać z AWB.
    Nikon Z6 II, 14-30/4S, 24-120/4S, 50/1.8S, 85/1.8S, 50/2.8MC, 40/2, Tamron 70-180/2.8 G2

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mathu Zobacz posta
    (...) zarówno Kodak jak i Fuji (...)
    Pewnie zboczenie kolorystyczne z czasów produkcji błon

Robin - przyznam, że trochę mnie zdziwiłeś tym AWB w D700. Adaś T. wychwalał D700 właśnie za odwzorowanie kolorów w kościele i wielu innych podzieliło jego zdanie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mikkay Zobacz posta
    Pewnie zboczenie kolorystyczne z czasów produkcji błon
    Dokładnie tak, tylko czemu nikt inny nie przykłada wagi do kolorów?

Domyślnie

Adaś T. wychwalał D700 właśnie za odwzorowanie kolorów w kościele i wielu innych podzieliło jego zdanie.
    Gdzie?
    Pusta torba team
    BLOG

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Robin - przyznam, że trochę mnie zdziwiłeś tym AWB w D700. Adaś T. wychwalał D700 właśnie za odwzorowanie kolorów w kościele i wielu innych podzieliło jego zdanie.
    Mnie też zdziwiło, zwłaszcza przy świetlówkach jest bardzo ładnie ustawiany WB przez automat.
    Po południu wylazłem trochę na słoneczko. Aparacik jest boski kolorki piesków i kwiatków świetne, a w promocji dużo czasu miedzy jednym, a drugim kadrem. Na powolnej karcie można sobie do sklepu po piwo skoczyć. Idealny sprzęt dla emeryta, czyli dla mnie wreszcie się nie muszę nigdzie spieszyć.
    Ostatnio edytowane przez robin102 ; 03-04-2009 o 19:28

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    Co prawda to nie ten wątek, ale jakie akumulatorki zamienniki używacie do S5 bo oryginalne pieruńsko drogie. Się zastanawiam jak zaadaptować ten od D700, pokombinuje Powinno się dać nawet kosztem uszkodzenia obudowy
    Nie ten wątek, ale podzielę się informacją:

Szukając akumulatora nie znalazłem w żadnym sklepie w tzw. realu ani oryginału, ani zamienników. W sklepach internetowych da się coś znaleźć, ale zamienniki, te budzące zaufanie dostępne są w cenach 250-300 zł (pomijam oczywiście zamienniki typu 3900 mAh ), przy czym często "na zamówienie".
    Już byłem w kropce, bo przy zużyciu energii przez ten korpus bez drugiej baterii ani rusz, ale zadzwoniłem do serwisu Fuji i tam o dziwo:
    1. sprzedają akumulatory
    2. NP-150 był od ręki w cenie 149zł + 22 zł wysyłka. (10 dni temu).
    D200 i trochę różności.

Strona 6 z 77 PierwszyPierwszy ... 456781656 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów