Close

Strona 8 z 77 PierwszyPierwszy ... 6789101858 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 763

Wątek: FUJI S5Pro

Domyślnie

Bardzo cenne są takie uwagi! Im więcej wypowiedzi doświadczonych tym łatwiej poukładać sobie w głowie. Doceniam Twoją i innych forumowiczów edukacyjną rolę! Wychodzi na to, że to korpus studyjno- plenerowy ew. do innych zastosowań z dużą ilością światła, niezależnie od tego, czy się używa stałeczek 1,4? Reasumując, lubi dużo światła= nie polubi wieczorno- nocnego pleneru (oprócz niego trzeba jednak mieć minimum D300)?

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    U mnie też
    Co do używania czy zastosowania S5 to wielkich doświadczeń nie mam. Z premedytacją używałem go na sali weselnej by sprawdzić jak SZUMI, a szumi w porównaniu do D700, choć ten drugi też szumi na bardzo wysokim ISO np. 1600, oraz by właśnie sprawdzić AWB. Oświetlenie było masakryczne. Świeczki na stołach, odszczędnościowe świetlówki na suficie, oswietlenie kamerzeysty - chyba halogeny, jakieś światełka od kapeli. Kociokwiku można dostać.
    AWB radził sobie wyjatkowo dobrze, ale cudów po S5 sie nie spodziewaj. Nie chodzi tylko o szumy, ale i o to, że ta matryca lubi dużo światła, choćby trudnego, ale dużo to wtedy bardzo ładnie realistycznie kolory oddaje.
    BTW, wczoraj podziwiałem dynamikę tonalną Marca Goldsteina w serii "Red Chair" (na pbase są exify)- aż chce się mieć tego S5
    Ostatnio edytowane przez jarek76 ; 30-04-2009 o 22:27
    D700, N24D, N35D, N85D, S150

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bialogardzianin Zobacz posta
    Reasumując, lubi dużo światła= nie polubi wieczorno- nocnego pleneru (oprócz niego trzeba jednak mieć minimum D300)?
    bo ja wiem? tutaj masz kilka ujęć z małą ilością światła http://www.flickr.com/groups/fujis5/...7601273136833/
    pozdrawiam
    Artur

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Klasę, atrakcyjność, walory użytkowe czy jakość tego korpusu należy rozpatrywać w kontekście jego ceny w porównaniu do innych bardziej dzisiejszych konkurencyjnych aparatów z półki semi PRO czy zaawansowanych amatorskich. Dziś już S5 taki tani nie jest. Za te same pieniądze można np. kupić Canona 40D który też świetnym aparatem jest. Dla mnie S5 jako aparat uzupełniający, jako dodatkowy jest na 102, ale jako jedyny, podstawowy to bym się mocno zastanawiał. Nie jestem tak dobrym fotografem aby sobie poradzić z jego plusami ujemnymi. Nie rzuciła mnie jeszcze na kolana rozpiętość tonalna tej matrycy bo ewidentnej okazji nie było. Jeśli się potwierdzi w moim użytkowaniu to będę jeszcze bardziej happy, że go kupiłem jako uzupełnienie. Aaaaaa no i z błyskiem całkiem ładnie pracuje.

Cytat Zamieszczone przez artful Zobacz posta
    bo ja wiem? tutaj masz kilka ujęć z małą ilością światła http://www.flickr.com/groups/fujis5/...7601273136833/
    Zwyczaj , zazwyczaj nie są to zdjęcia z aparatu wiemy o co chodzi.
    Patrząc na zdjęcia Fatmana- te testowe z nikkora AF-S 50mm czy 35mm f1,8 można by dojść do wniosku, że te obiektywy same piękne zdjęcia robią
    Ostatnio edytowane przez robin102 ; 22-04-2009 o 11:45

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marusek Zobacz posta
    A ja z AWB w S5 nie jestem zadowolony. Jest przesadzony. Wpada w różne pułapki, zwłaszcza przy jażeniówkach. To jakieś róże, to zielenie. W S3 podobało mi się to bardziej. NIe było to aż tak agresywne. Nie znam D300 i D700 nikona, ale wszystkie niższe numerki mam obstrykane i tam... jest jeszcze gorzej

Aaaa i udało mi się na D90 zrobić takie śliczne różowe zdjęcia jak fotopolis zapodała. I głupek jeden - tzn. AWB - nie chciał skorygowć tego ustawienia pomimo kilku przestawień WB. Po powrocie na AWB znów walnął róż
    w D700 nie jest za fajnie z AWB, S5pro radzi sobie duuuużo lepiej
    pozdrawiam
    Artur

Domyślnie

a ja mam takie pytanie bo nie rozumiem tego, ile fufu w koncu ma mpx? 6 czy 12?

Domyślnie

Z tego co wyczytałem to przyjmij że 6, było na forum

Domyślnie

poszukaj w necie, było wiele razy
    interpolowane 12
    pozdrawiam
    Artur

Domyślnie

No nie wierzę! Nie kusiło Cię wyjść w słoneczny, bezchmurny dzień na jakiś plac/ skwer lub nad jeziorko/ zalew i pofotografować kontrastowe sceny? U mnie w mieście jest fajny plac z fontanną i krzaczorami doookoła- wysoko kontrastowa sceneria w słoneczny dzień powstaje, w takiej sytuacji chciałbym zobaczyć jak sobie radzi.

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    Nie rzuciła mnie jeszcze na kolana rozpiętość tonalna tej matrycy bo ewidentnej okazji nie było.

Domyślnie

no to tez wiem ze interepolowane? ale co to znaczy wlasciwie? to lepiej czy gorzej

Domyślnie

LEPIEJ dla tego modelu! Nie denerwuj doświadczonych forumowiczów bo przestaną się udzielać. Poczytaj proszę na forum lub wpisz słowa kluczowe do googli.

Strona 8 z 77 PierwszyPierwszy ... 6789101858 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów