a ja nie pale ......... bo mi sie fajki skończyły.......
co do rzucania to mam praktyke, moge zostać nauczycielem rzucałem ze 20 razy
Szukaj
a ja nie pale ......... bo mi sie fajki skończyły.......
co do rzucania to mam praktyke, moge zostać nauczycielem rzucałem ze 20 razy
D50 | 18-200vr | N50 1.8 | SB 600 | dużo pomysłów | brak czasu |
Nie palę, nie toleruję. Współczuję ludziskom co chcą rzucić, a nie udaje się im.
Za młodu oczywiście popalałem od przypadku do wypadku
(pewnie mało kto nie próbuje chociaż raz). Śmierdziało strasznie,
szczypało w oczy, robiło się niedobrze, ale byłem gość, bo jarałem z kumplami.
Jak rzuciła dziewczyna kupiłem paczkę i "wypaliłem" w pół godziny
taka to była rozpacz. No poprostu dziecinada. Ale od tej dziecinady się przecież zaczyna.
Wiem wiem, banały, ale jakby dzieciaki nie paliły to potem problem byłby mniejszy.
Akcje, hasła, teksty na paczkach a dzieciory jak palą tak palą, ciekawe
czy chociaż jest jakaś tendencja malejąca?
Aha i jeszcze, ojciec pali, brat pali, dlaczego ja nie?
Czy tylko mi to śmierdziało i odrzucało, czy poprostu nie przekroczyłem
tej granicy, po której głód nikotynowy jest już silniejszy od woli?
Pozdrawiam i życzę powodzenia w rzucaniu.
Hmm.. a może jednak spróbuję, i nie kupię następnej paczki? Ciekawe, czy otoczenie to przeżyje![]()
Gratuluję!
Ja obiecałem żonie, że rzucę palenie jak kupię sobie nowy aparat
Zaraz po nowym roku planuję zakup D90 - wtedy podobno mam rzucić![]()
D7000, N 17-55, N 35, SB, MB-D11, EIZO, EPSON, VELBON, NNJ
GRATULACJE! Tak trzymać. Ja nie palę teraz jakieś 2 lata, co więcej dym mnie poprostu mierzi. Wcześniej (parę lat temu) nie paliłem ok 1 rok i pomyślałem, że do piwka to już mogę...g...no prawda, wszystko wróciło...Najlepszą metodą okazała sie moja narzeczona (ukochana żona, obecnie) którą poznałem właśnie 2 lata temu. Nie wywierała żadnej presji, poprostu doszedłem do wniosku, że:
1. Dlaczego Ona ma całować się z popielniczką?
2. Szkoda zdrowia
3. Szkoda kasy
P.S. W nagrodę kupiłem sobie Nikkorka 17-55 2.8
Pozdrawiam i życzę powodzenia
S5Pro;D70;G12;AFS 17-55 2.8 DX;AF 35-70D 2.8;AF 50 1.8;AF 85 1.8;AF 80-200 2.8;Kenko 25mm;SB 600
Pentax ME super;Pentacon 29 2.8;Pentax-M 50 2.0;Tamron 105 2.5
Paliłem 16 lat - z roczną przerwą jakieś dwa lata temu. Nie palę od dwóch miesięcy i już zaczynam się łamać. Najgorsze jest to że lubię palić... Niestety dla astmatyków palenie raczej nie jest zalecane. Najbardziej zdołowała mnie moja rodzicielka - 30 lat nie pali i swego czasu walnęła - ale bym sobie zapaliła. To był jeden z powodów dla których wróciłem do palenia po roku - pomyślałem że jak mam się tak męczyć przez kilkadziesiąt lat do końca życia - to już wolę palić. Ale znowu walczę! A oszczędność było nie było jest! Boję się tylko wychodzenia do knajpy na piwko. Na razie daję radę...
D777
Skontaktuj się z nami