Close

Strona 18 z 70 PierwszyPierwszy ... 816171819202868 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 786

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hackermuz Zobacz posta
    no i jak tam Panowie (i Panie? )wam idzie? Ja już 7 dni bez fajki
    Trzy miesiące. I całe szczęście nie ciągnie mnie do nałogu.

Domyślnie

Ja miałem trochę inną metodę. Przede wszystkim pomogła mi dziewczyna bo padło postanowienie, koniec z paleniem. Ale nie było mi łatwo więc trzeba było się ukrywać, a że dość dużą część dnia spędzałem z nią to nie było czasu na palenie. W zasadzie nie kupowałem już swoich, widząc się z kumplami sępiłem fajki co z czasem ich zaczęło denerwować. Wkrótce wyjechałem z dziewczyną na tydzień trochę odpocząć od szarości miasta i nie miałem wyjścia, tydzień bez palenia, po powrocie zapaliłem może z 2 papierosy i padło w końcu wewnętrzne postanowienie że to koniec. W niedługim czasie przekonałem się że niesie to ze sobą tylko same plusy: więcej pieniędzy w kieszeni , cera się poprawiła :P (jak paliłem czułem sie czasem jakbym był gąbką która wszystko wchłania), płuca jakby lżejsze i guma do żucia już nie potrzebna Niestety a może stety odbiło się to na mojej wadze. W moim przypadku okazało sie to pozytywnym skutkiem rzucania palenia bo cierpiałem na niedowagę (zły tryb życia, papierosy, mało snu, mało jedzenia), a teraz mimo że piwa nie pije moje gabaryty sie powiększają :P

Wiem że mój przypadek jest specyficzny i ciężko być akurat w takiej sytuacji jak ja ale mam kilka spostrzeżeń z kilku wcześniejszych prób rzucania palenia:

- kawa czy piwo z kumplami którzy palą są największa próbą dla rzucającego, sam odruch sięgania po papierosa jest trudny do zwalczenia,

- zakłady z kumplami o to kto rzuci też są trudne do zrealizowania, kiedyś tak próbowałem, było nas 4. Ja padłem po 2 dniach, jeden po tygodniu, dwóch wytrzymało 4 miesiące przy czym wydaje mi się że nie była to czysta rywalizacja,

- postanowienie rzucenia palenia powinno zajść w samym palaczu i nie być wywołane czyjąś radą czy nakazem, to jest rywalizacja z samym sobą,

- nie bać się przyrostu wagi, bo nawet jak te kilka kilogramów przybędzie to i tak po kilku miesiącach satysfakcja że się rzuciło palenie i jest sie wolnym to zrekompensuje,

- nie dać się kumplom jeżeli będą namawiać do zapalenia i mówić że to i tak się nie uda.

Powodzenia,

PS krótka kalkulacja na zachętę:

8zł - 1 paczka papierosów

dla nałogowca - 1 paczka papierosów dziennie (w porywach do 1,5 paczki)

w skali miesiąca 8zł x 1,5 x 30 dni = 360zł a zakładając że czasem się więcej wypali bo to impreza itp.dodamy z 5 paczek więcej więc = 400zł

Oczywiście są osoby które palą paczkę na 2 dni, ale to i tak jest kupa pieniędzy. Przy moich obliczeniach po 4 miesiącach można pomyśleć nad nowym obiektywem

PS2

Nie pale już 1,5 roku ale pieniędzy nadal nie widzę w kieszeniach :P
    D80 + N18-70 + N50 + SB600

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hackermuz Zobacz posta
    no i jak tam Panowie (i Panie? )wam idzie? Ja już 7 dni bez fajki
    no to jedziemy razem
    D3S / D700 / 14-24 2,8 / 24-70 2,8 / 70-200 2,8 / 35 1,4 / 85 1,4 / SB-800 / SB-900 / NEC PA 271W / i inne takie....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TOMEK K Zobacz posta
    no to jedziemy razem
    Oby nigdy więcej, najgorszy był dzisiejszy sen, jadę samochodem i za chwilę trzymam w ustach papierosa, nie wiedząc kiedy go wziąłem i cały wysiłek poszedł na marne...oby nigdy więcej takich koszmarów...

Domyślnie

7 dzień leci bez papierosa ... podoba mi sie tak ... bez

Zbanowany
    Miasto
    Lublin | Chodel

Domyślnie

od 22lat nie mialem papierosa w ustach.

lukasz
    lat 22

Domyślnie

A ja nie palę ponad miesiąc, a jak rzuciłem ?

Długo zastanawaiałem się jak tu zmienić puszkę na nową. Do tej pory używałem Canona uh wiem sorki nie bijcie . Wraz z kolegą dumaliśmy aż stwierdziliśmy, że rocznie przepalamy prawie całego nikona D700 no i decyzja była prosta. Stwierdziliśmy, że rzucamy i rzucilismy.

Problem był taki, że w dniu, w którym stwierdziłem, że rzucam kupiłem 2 paczki, ale dopaliłem je i po 3 dniach jak brakło, po wypaleniu ostatniej fajki zrobiłem sobie z tego mały rytuał: wymyłem popielniczkę odniosłem ją do kuchni jak samuraj składający miecz i tak od rana już byłem niepalącym

Najgorzej jest w chwilach nerwów ale teraz mam już nową puszkę D700 z obiektywem Nikkora 50mm F1.4 i o%$!#@%#lę nie żałuję decyzji co to robi za fotki ajjjjjj warto było heh. no to gwoli powitania bo w sumie to nowy jestem na tym forum .

Pozdrawiam wszystkich

Domyślnie

ja tez 7 dzien bez papierosa, ale za chwile jade do Zakopca na zlot i ... zobaczymy czy mam silna wole

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piter Zobacz posta
    ja tez 7 dzien bez papierosa, ale za chwile jade do Zakopca na zlot i ... zobaczymy czy mam silna wole
    Ja na pewno nie będę Cię tam kusił
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 07-01-2009 o 18:03
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Ja nie palę od ... 25 lat
    nie piję od 2
    www.michalbilko.pl - fotografia tatrzańska

Strona 18 z 70 PierwszyPierwszy ... 816171819202868 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów