Close

Strona 7 z 11 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 107

Wątek: EOS M5

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    X-T10 z ciemnym XF 18-135 też w sumie kosztują niecałe 6000 zł, więc nie wiem skąd te buahaha. Drożyzna jak wszędzie, ale puszka generalnie ciekawa.
    Ciekawa ze względu na co ? Że aby zrobić sobie selfie musisz gibnąć LCD pod spód aparatu ? Chyba specjalnie to zrobili nie wykorzystując swoich najlepszych patentów, aby się całkiem pogrążyć...
    Nie nagrywa wideo w 4K, co może odrzucić wielu kupujących, poszukujących dobrego rozwiązania hybrydowego. Maksymalna rozdzielczość to Full HD/60 fps.
    Ani do foto, bo nie ma zaplecza sprzętowego w szkłach z mocowaniem EOS-M (bo EF pełnoklatowe przez adapter to nieporozumienie jest), ani do video to to nie nadaje się. Wyłącznie postawić na półkę w gablotę i podziwiać.
    Zabawka dla bogatego amatora i tyle.

- - - - kolejny post - - - - - -

Cytat Zamieszczone przez emet_b Zobacz posta
    Buhaha niby, ale możesz sobie podpiąć dowolne szkło canona. A my z nikonami musimy się po innych systemach bujać w temacie bezluster.

Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka
    A tak, dowolne - znaczy się dobre i pod FF czyli sugerujesz takie zestawy ?
    )))))

Ostatnio edytowane przez candar ; 16-09-2016 o 10:16
    Nikon Z6 / Sony A7 III, Nikon Z 50 mm f/1.8 S , Viltrox 85 f/1.8, Techart TZE-01 + MC-11 oraz szkła Sigmy, Sony i M42
    / insta / Mój fejsik / moja stronka / maxmodels / 35photo

Domyślnie

4K nie ma, ale ma touch AF którego nie używałem ale zapowiada się świetnie i dla wielu może być o wiele bardziej przydatny niż 4K choć naprawdę szkoda, że tego nie wrzucili. A dla mnie do foto jak najbardziej bo najbardziej mi się widzą okolice 23mm a taki obiektyw już jest i tanie UWA, które już też jest. Mam jeszcze ochotę na 50 a stm w Canonie jest niewielkie więc nawet z przejsciówką tak nie zaboli. Do tego tanie tele od Canona, obiektywy od Sigmy i Tamrona (w sumie to nie wiem jak to będzie działać z tą przejściówka, ale jest tak jak ktoś na forum wcześniej napisał że to tylko kilka kabelków to chyba nie będzie źle), fajne i niedrogie markówki. Na razie oferta systemowa jest mała, ale to chyba też się zmieni.

PS Przykład ze zdjęcia trochę dziwny. Każde tele na bezlustekowcu słabo wygląda, ale na szczęście ciężar zazwyczaj spoczywa na ręce trzymającej obiektyw więc nie widzę w tym nic dziwnego. Ważne, że są dość tanie opcje.
    Ostatnio edytowane przez cz4rnuch ; 16-09-2016 o 10:35

Zbanowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

I nagle okaże się, ze bogaci fotoamatorzy to 50% rynku.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez candar Zobacz posta

)))))
    Dlaczego nie, jeśli ktoś chce/potrzebuje, bardzo proszę.
    Wolę mieć taki wybór u canona za 6kzł niż żaden wybór za darmo w nikonie.
    "Nie chcieć to znaczy chcieć nie chcieć." Mundek

Domyślnie

Ciekawa ze względu na co ?
    Dobra ergonomia, technologia Dual Pixel (rewelacja przy AF-C i wideo, być może na poziomie X-T2), dotykowy ekran, ISO 100, Bluetooth i NFC, nie ma zaciemnienia wizjera w zdjęciach seryjnych, timelapsy montowane od razu w puszce. Proponowana cena jest wysoka, ale myślę, że rynek ją szybko zweryfikuje. Jak wyjdzie X-T20, to pewnie nie będzie w niczym lepszy od tego Canona, może jedynie w JPEGach.

Szkła to osobna kwestia. Ja potrzebuję poręcznego UWA, małej stałki na ulicę i ewentualnie czegoś taniego portretowego. Tutaj Canon ma lepszą ofertę, niż Fuji. We wszystkim innym ma poważne braki, ale to już mnie jakby nie interesuje. Wideo mnie ani grzeje, ani ziębi. Będę z niego korzystał dopiero wtedy, gdy nagrywanie będzie proste jak w smartfonie, przy płynnej pracy AF nie wymagającej żadnej ekwilibrystyki. Tutaj jest szansa, że tak właśnie będzie. 4K nie mam na czym oglądać.
    Ostatnio edytowane przez epicure ; 16-09-2016 o 10:50
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb | ig

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Dobra ergonomia, technologia Dual Pixel (rewelacja przy AF-C i wideo, być może na poziomie X-T2), dotykowy ekran, ISO 100, Bluetooth i NFC, nie ma zaciemnienia wizjera w zdjęciach seryjnych, timelapsy montowane od razu w puszce. Proponowana cena jest wysoka, ale myślę, że rynek ją szybko zweryfikuje. Jak wyjdzie X-T20, to pewnie nie będzie w niczym lepszy od tego Canona, może jedynie w JPEGach.

Szkła to osobna kwestia. Ja potrzebuję poręcznego UWA, małej stałki na ulicę i ewentualnie czegoś taniego portretowego. Tutaj Canon ma lepszą ofertę, niż Fuji. We wszystkim innym ma poważne braki, ale to już mnie jakby nie interesuje. Wideo mnie ani grzeje, ani ziębi. Będę z niego korzystał dopiero wtedy, gdy nagrywanie będzie proste jak w smartfonie, przy płynnej pracy AF nie wymagającej żadnej ekwilibrystyki. Tutaj jest szansa, że tak właśnie będzie. 4K nie mam na czym oglądać.
    Jak działa ten AF się okaże Od lat siedzę w canonie i wiem czego się można po nim spodziewać, ano obaczymy Ale to już nie moja bajka. UWA generalnie to nie moja bajka - czyli portretówki i tele a taki zestaw z mocowaniem EF to wyjdzie armata To już wolę normalne lustro (nawiasem pisząc za cene M5 można kupić pełnoklatkowego 6D
    Nikon Z6 / Sony A7 III, Nikon Z 50 mm f/1.8 S , Viltrox 85 f/1.8, Techart TZE-01 + MC-11 oraz szkła Sigmy, Sony i M42

Domyślnie

Ciekawa ze względu na co ? Że aby zrobić sobie selfie musisz gibnąć LCD pod spód aparatu ? Chyba specjalnie to zrobili nie wykorzystując swoich najlepszych patentów, aby się całkiem pogrążyć...
    Nie nagrywa wideo w 4K, co może odrzucić wielu kupujących, poszukujących dobrego rozwiązania hybrydowego. Maksymalna rozdzielczość to Full HD/60 fps.
    nie wszystkich interesuje wideo

Ani do foto, bo nie ma zaplecza sprzętowego w szkłach z mocowaniem EOS-M (bo EF pełnoklatowe przez adapter to nieporozumienie jest), ani do video to to nie nadaje się. Wyłącznie postawić na półkę w gablotę i podziwiać.
    Zabawka dla bogatego amatora i tyle.
    ja bym akurat chetnie uzywal z 22mm na spacer, z 70-300 jako telekonwerter i z 50/1.8 do detali przyrody

no ale to ja... ty bys mial w gablotce

)))))
    ale co mi za roznica, jak wkrecam puszke w teleobiektyw zalozony na statyw?
    ja nie wiedze wielkiej roznicy miedzy tym czy wkreca obecna mydelniczka (100D) czy taki M5.

M5 nie kupie w jego cenie, bo to jest z ksiezyca wziete. ale ten aparat wyglada, dla mnie, jako perfekcyjne uzupelnienie 6D w podrozy czy plenerze w przyrodzie.

poza tym ma dla mnie duzo racji bytu jako zastepca X-E1. bo nawet jesli korpus ma mordercza cene (niech nawet spadnie do poziomu 900 EUR, to nadal jest sporo) o tyle mam do niego:
    - taniuska i malutka stalke ekwiwalentna 35mm (pozdrawiam Fuji, ktore okreslenia "tanie obiektywy" nie slyszalo)
    - tani i lekki zoom UWA 11-22 (rowniez pozdrawiam Fuji)
    - tania i lekka 50-tke (nawet z adapterem do EF koszt 50STM jest duzo nizszy niz przewidywana cena XF 50/2)

nie mam zludzen, ze standardowe zoomy 18-55 i 55-200 w Canonie nie umywaja sie jakoscia do Fuji. ale moge zyc z tym, biorac pod uwage cene

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta

M5 nie kupie w jego cenie, bo to jest z ksiezyca wziete.
    Dokładnie ale dla mnie to pierwsze bezlustro Canona, które może kiedyś kupię. Dotychczasowe wynalazki mnie jakoś nie brały. Po przygodzie z A6000, która miała praktycznie wszystko co mi było trzeba poza kompatybilnością ze szkłami to jest całkiem fajna alternatywa.
    Jednego nie rozumiem ale pewnie robię coś nie tak. Wszędzie czytam na forach, że największą wadą M5 jest brak 4K. Nie wiem w czym to przeszkadza ale chyba bez tego przeżyję .
    Pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Dokładnie ale dla mnie to pierwsze bezlustro Canona, które może kiedyś kupię. Dotychczasowe wynalazki mnie jakoś nie brały. Po przygodzie z A6000, która miała praktycznie wszystko co mi było trzeba poza kompatybilnością ze szkłami to jest całkiem fajna alternatywa.
    Jednego nie rozumiem ale pewnie robię coś nie tak. Wszędzie czytam na forach, że największą wadą M5 jest brak 4K. Nie wiem w czym to przeszkadza ale chyba bez tego przeżyję .
    ja osobiscie jestem z tych, ktorzy by chetnie wycieli funkcje wideo z aparatu, bo nigdy nie uzywam a tylko mi knefl przeszkadza (dla mnie to moglby byc przelacznik MLU... ). wiec tym mniej mi 4K robi...

a z innej beczki to tak, nie znajac sie na wideo, zastanawiam sie na ile porzadne Full HD odstaje jakosciowo od przecietnego 4K. pomijam, ze dobrej jakosci wideo Full HD dla mnie jest wiecej niz wystarczajace do ogladania... ale czy jest jakas korzysc? nawet nie pytam, czy ta korzysc w istotny sposob rownowazy koszmar obliczeniowy 4x wiekszej ilosci pikseli, bo tu odpowiedz jest jedna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez emet_b Zobacz posta
    candar , przyczepiłeś się do tego Canona i na siłę próbujesz nam udowodnić, że to najgorszy bezlusterkowiec na rynku.
    Odpuść już i pokaż jakąś ładną panią
    Spoko Może i nie najgorszy, ale obecnie z najgorszym zapleczem i w najgorszej relacji cena/możliwości. A przecież to w przeszłości był główny powód wybrania przeze mnie canona

Monika z canona :P
    http://www.fotoferia.pl/portfolio/ac...tatus=pub#full

Ostatnio edytowane przez candar ; 16-09-2016 o 14:04

Strona 7 z 11 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni