Close

Strona 2137 z 2397 PierwszyPierwszy ... 1137163720372087212721352136213721382139214721872237 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 361 do 21 370 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

to już nawet tu lewackie bojówki banują za samo wspomnienie w negatywnym kontekście o ... LcostamT
    Wstyd żeby zablokować wstawianie zdjęć jednej z nielicznych osób która tu wstawia zdjęcia?? i to jeszcze fajne zdjęcia a nie jakieś kalafiory...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcinq76 Zobacz posta
    to już nawet tu lewackie bojówki banują za samo wspomnienie w negatywnym kontekście o ... LcostamT
    Wstyd żeby zablokować wstawianie zdjęć jednej z nielicznych osób która tu wstawia zdjęcia?? i to jeszcze fajne zdjęcia a nie jakieś kalafiory...
    buhahahaah
    toś napisał, że autocenzura.
    You made my day.

Domyślnie

jeżeli sam sobie zadał takiego bana to pewnie tylko po to aby ubiec moda
    A serio jeżeli to był tylko żart to trochę wróciła mi wiara że nie wszyscy jeszcze zwariowali ...

Domyślnie

... a za te kalafiory, to chyba sie pogniewam ...

a sanczo ogródek kopał....

Domyślnie

Chwilę człowieka nie ma na forum a tu jakieś tagi, bany, cenzury, zmiany... Przykleiłem się na chwilę do tego wątku i o a7, ani się obejrzałem jak stuknelo mi tysiąc postów...
    Dopiero myśl o zmianach uzmysławia jak się człowiek przywiązał do tak abstrakcyjnej rzeczy jak jakiś temat na necie.

Domyślnie

nie przesadzaj, jak nie podciągasz za mocno suwaków cieni i czerni do góry to foty masz fajne (na ile mogę ocenić )

Rycerz
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Owain Zobacz posta
    No to właśnie dlatego wrzucam tak na szybko, bo zaraz zamykają!!!

Owain to miejsce jest piękne

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rycerz Zobacz posta
    Owain to miejsce jest piękne
    Jak i wątek.
    Ciekawe tylko jak długo ?
    Skoro juz tu jestes...

Co ?

Ps.
    Marcinq
    Jest w Lublinie co ciekawego ?
    Bo sie chyba wybiorę na dzien jakis ...
    Serio pytam.

@Owain
    Wieczor mamy.
    Dawaj foty !!!
    Ostatnio edytowane przez d90 ; 29-07-2016 o 21:28

Domyślnie

panowie, zmusiliście mnie bym cos napisał.
    Ja wiem, że uwielbiacie żartować. Ja też czasami lubię.
    Tylko mi jest nie do śmiechu po wpisach w innym temacie. Więc to co piszecie odczytuje trochę inaczej niż zarty - też jako pretensje.
    Tylko ja sie pytam co tu się niby w tym watku stało, że narzekacie? Rozmawiam sobie z wpkx i z doktorem co zrobić żeby było jak było, ale żeby też była tu baza wiedzy o Sony, Fuji itd. Temat mający 20 tysięcy wpisów jest do kitu jesli chodzi o szybkie przeszukanie go. Zgoda?
    tagi przy poście - to nie jest rozwiązanie. Cięcie wątku wam się nie podoba. OK, rozumiem, mam IQ większe od myszy. I potrafię być dowcipny
    jedyne rozwiązanie typu mieć ciastkoi zjesc ciastko bęzie polegało na tym (chyba), że będziemy kopiować posty z tego wątku do kilku innych o węższej tematyce.
    Moderatorzy będa mieli robotę. Rozwiąznie nie jest fajne dla moderatorów, ale jeśli takie zastosujemy to tutaj sie nie zmieni NIC, co jak sądzę was zadowala. Ba, liczniki postów pójdą wam w górę, bo pewne posty będą na forum w dwóch miejscach.
    Nie cierpię narzekania dla zasady.
    O co chodzi z tym otagowywaniem? Gdzie o tym można, tu na forum, przeczytać? Znaczy, że jak chcę wrzucić foty, to muszę im przypisywać jakieś tagi (mgliście wiem co to jest)? A jak nie wstawię tagów to, co, usuną mnie z forum? A jak będę do zdjęcia żółwia wstawiał tagi "różowa kalarepka", "a hrabianka Rostowa na to.." to też wyrzucą?

Po co psuć, to co jest dobre? W ramach "dobrej zmiany" czy odwiecznego problemu z ludźmi, którym dano jakąś władzę i aby zaspokoić swoje ego muszą sie wykazać jakimś "zarządzaniem", które psuje rzeczy porządek?

To ja jeszcze proponuję, aby każde zdjęcie było przed umieszczeniem na forum wysyłane do Wysokiej Komisji Modów, opatrzone wnioskiem na stosownym formularzu, z potwierdzeniem przelewu 10 zł na koszta manipulacyjne związane ze złożeniem wniosku, Wysoka Komisja oceni, czy zdjęcie reprezentuje poziom artystyczny i techniczny adekwatny do Powagi Forum, ewentualnie proponuję wprowadzić przed nickami poszczególnych użytkowników czerwone prefiksy, aby poprawić przejrzystość i orientację na forum, np: [Nie Ma Pojęcia o Przepałach!], [Zdjęcia Ciekawe, Ale Idiota!], [Uwaga, Same Żółwie z Pezeta!], [Całkowicie Obłąkany!], [Wrzuca Zdjęcia Po Pijaku!], [Fotografuje Prowadząc Jednocześnie Ciężarówkę!], [Dobry Fotograf, Ale Za Mało Się Modli!], [Bigot!], [Prawdopodobnie Jest Wiewiórką!]
    Wiecie co? Na mdłości mnie zebrało Serio. Poczytałem sobie cały ten wątek, do którego link wrzucił puch24. I co? Kilku kolesi zebrało się na deliberowaniu, jak zmienić coś, co dobrze działa (przynajmniej w ten naszej części "Innych systemów", gdzie indziej nie zaglądam) - dobrze. Nie znalazłem przez pierwszych kilkadziesiąt postów ani jednego rzeczowego argumentu - dlaczego należy wprowadzić zmiany, co jest i dlaczego jakimś niekorzystnym zjawiskiem. Raczej bardziej kojarzy mi się to z hasłami z 1917 ze wschodu i z 1933 z zachodu: " Źle się dzieje! Ojczyzna umiera! Ojczyzna w potrzebie! My, drodzu rodacy, zajmiemy się wami i wyeliminujemy (nieokreślone) zagrożenie!"
    Wyczytałem też pomysły rodem z Orwella, na temat których żartowałem, a które okazały się pisane przez tych Panów na serio. O poczekalniach dla użytkowników, o dzieleniu na lepszych i gorszych, płaceniu za części forum itp itd.
    Okazało się, że chyba postawiłem trafną diagnozę, że na forum nie ma żadnych problemów, problem zaś mają ludzie z władzą, którzy coś chcą zmieniać by zaspokoić swoje ego albo chęci dania upustu tej władzy. Aby nie być gołosłownym, Pan, który to wszystko zaczął, napisał mniej więcej, że jest źle (ale dlaczego?), że się udziela (znaczy, że jest znacznym Ahabem) i że ma pełne plenipotencje firmy, która jak rozumiem płaci serwery czy miejsce dyskowe czy jak to hula, nie znam się.
    W kwestii "innych systemów" zaczęło się tak: Pan Ahab napisał: "Na razie widzę, że trzeba się poprzyglądać działowi Inne systemy i być może go rozbudować - tzn kilka najpopularniejszych systemów niech dostanie swoje podfora. Na teraz są tam zbyt długaśne wąytki traktujące o całej serii aparatów."
    Czyli dla mnie jest wszystko jasne. Kogoś wk...wia, że ludzie lubią ten wątek, piszą, wklejają, dobrze się bawią a foty ktoś śmie obrabiać na telefonie. Pewnie ten ktoś jest bardzo starodawnym i zdolnym Ahabem i znieść nie może, że różni różne g... wklejają.
    Oczywiście przyjmuję do wiadomości, że nie ja płacę (a mogę) za serwery, prąd, przestrzeń dyskową czy jak to tam działa, a firma FOMAG. A jak płąci to wymaga. Tylko, k..., napiszcie wprost, że się temu co płaci nie podobają żarty albo zdjęcia jednego z drugim, a nie owijajcie g... w papierek.
    I proszę Cię Cz4rnuch. Może źle Cię zrozumiałem, ale radzisz nam zgodzić się na otagowywanie postów, bo jest pewna grupa "Tych Ludzi", co przyjdą i nam tą piaskownicę zabiorą? Proszę Cię...

Reasumując - przecież i jak nasze zdanie się nie liczy, więc i tak tzw. decydenci zrobią, co będą uważali za stosowne, z powodów które ja dostrzegam, a które się chce zawoalować tzw. "dobrem powszechnym". Zatem jakakolwiek wymiana zdań i myśli na ten temat nie ma żadnego znaczenia
    W związku z powyższym, po zapoznaniu się z materii rzeczą, temat zakańczam
    Z jakiej paki zakładasz nasze złe intencje?
    I jaki interes mają moderatorzy by psuć forum? Dlaczego niby mamy celowo nie chcieć by ludzie się bawili? Pojąc tego nie mogę.
    Ja rozumiem, że władzy się nie kocha, ale ani ja to władza, ani nie wymagam kochania. Chcę tylko by być w swoich wpisach sprawiedliwym.

Cytat Zamieszczone przez d90 Zobacz posta
    No widze, że Owain to pacyfista od pacyfikacji
    Lubie to !!!

Ps.
    Witamy w "tajnym" klubie.
    Antykolaborantów.
    Nie chwal sie tylko, bo nas zbanują hehe
    Kto tym groził?

No to właśnie dlatego wrzucam tak na szybko, bo zaraz zamykają!!!
    Cytat Zamieszczone przez puch24 Zobacz posta
    Spieszmy się kochać wątki, tak szybko odchodzą.
    Cytat Zamieszczone przez cz4rnuch Zobacz posta
    Łi tam, u mnie tylko 18
    To i tak mało, tylko że ta liczba chyba jest nieprawdziwa. Ja miałem na PW 52 powiadomienia o usumiętych postach. A usunięto mi tylko kilka. Skrypt coś nawalał i wysyłał zdublowane powiadomienia. Zdublowane mało powiedziane. 10 x to samo.

Cytat Zamieszczone przez tomek_jj Zobacz posta
    Dokładnie. To jest forum Nikona, a inne systemy to miał być dodatek. Ale być może statystyki mówią, że ten dodatek stał się bardzo istotny jeżeli chodzi o liczbę odwiedzin. Jeżeli tak, to może admini/właściciel próbują coś z tym zrobić i ja się im nie dziwię. Tak jak się nie dziwię, ze ludzie bronią tych tasiemcowych wątków. Kto wygra tę konfrontację łatwo się domyślić.
    Na forum Pentaxa kiedyś powstało "forum" Samsunga właśnie w innych systemach. Po kilku próbach miękkiego ograniczania admini zablokowali całkowicie możliwość aktywności dot. systemu NX. NX-owcy przenieśli się tutaj i być może znowu zostaną pogonieni.
    Tak na marginesie jest kilka forów foto, które jakoś żyją. Sony i Samsung nie mają swojego forum w ogóle. Bardzo aktywni fanboje Fuji swoje form zupełnie olewają, forum Lumixa jest w zasadzie jest martwe.
    Nie. Jest tu wręcz odwrotnie, chcemy rozwinąć dział inne systemy. I jest decyzja o otwarciu giełdy na aparaty i obiektywy z innych systemów. Ale na razie jeszcze nie. Będzie info na forum o zmianie regulaminu. Fomag chce podpiąć skrypt obsługujący giełdę i wtedy ją uwolnić.
    Wątków tez nie tniemy. Itd itd.
    Nie rozpowszechniajcie takich informacji, bo wprowadzają tylko niepokój i psują atmosferę.
    Cytat Zamieszczone przez Umbra Zobacz posta
    A moim zdaniem to jest bez sensu. Czemu niby gonić stąd ludzi, tylko dlatego, że używają sprzętu innej marki? To głupie!
    A ktoś goni?
    Pewnie że to by było głupie, gdyby ...było. Ale tego nie ma.

Cytat Zamieszczone przez d90 Zobacz posta
    Kkm nie działa jak powinno.
    Zarejestrować sie próbowałem kilka razy.
    Nie moge.
    To bardzo dziwne forum jest...
    Działa. Jestem na KKM od dawna (2007r).
    Forum gdzie jest mnóstwo żartów, a informacji mniej. Po 5 wpisach na temat wszystko jest spłycane. Ja sie tam nie odnajduje. Nic dziwnego, że ludzie przychodzą tutaj.

prośba. Nie twórzcie "faktów medialnych" o poczynaniach administracji/moderatorów. OK. Bo możecie miec gorszych. A to praca syzyfowa i średnio wdzięczna, jak widac po powyższych wpisach.

- - - - kolejny post - - - - - -

Zdradzę parę tajemnic
    ten wątek ma ponad 21 tysięcy postów.
    Jest pisany od przełomu 2011/2012 r. Prawie 5 lat.
    Myślicie, że jest poczytny. No i tu zdziwko. Przeczytało go (czasami we fragmenciku) jedynie 550 użytkowników.
    Weźmy inny wątek. 100 x mniej warty niz ten. Kontrowersyjny. Ma tylko 134 wpisy (vs 21 tysięcy! ten tu) i był założony ... dopiero 2 miesiące temu.
    http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=272501
    Przeczytały go ... 634 osoby. Tak. Więcej niż ten.
    Moderatorzy chcą, by ta wiedza która tu, w tym wątku jest została podana w sposób strawny dla zdecydowanie większego grona osób. By np zaczeli to czytac ludzie z KKM itd itd.
    Jeśli nie możemy ruszyć oryginału to zastanawiamy się nad kilkoma poszatkowanymi kopiami, o wąskiej tematyce (np tylko o obiektywach, tylko o body, tylko o redukcjach itd).
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 29-07-2016 o 22:02
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    prośba. Nie twórzcie "faktów medialnych" o poczynaniach administracji/moderatorów. OK. Bo możecie miec gorszych. A to praca syzyfowa i średnio wdzięczna, jak widac po powyższych wpisach.
    Jacku, jak nie ma obowiązku pisania na forum, tak nie ma obowiązku (chyba) być na nim moderatorem.
    co nie znaczy, że Cię w jakiś sposób nie rozumiem.
    ale wychodzę z zasady, głownie stosuję ją do siebie, wiec nie obraź się za słowa.
    zgodziłeś się za psa to szczekaj.
    ale ad rem.
    rozumiem to , że ktoś ma inną nową wizję tego obecnego świata.
    czy lepszą czy gorszą okaże się za czas jakiś.
    dla mnie te wizje póki co są na gorsze, ale ja zawsze jak ta kasandra - będzie gorzej.
    chciałbym się mylić tym razem.
    naprawdę.
    co nie znaczy, że nie rozumiem prawa własności i szanuję poglądy właściciela.
    niemniej mogę za jakiś czas szanować bez mojej obecności tutaj.
    ale to was chyba najmniej martwi.
    a mnie i owszem, chociaż mogę spokojnie bez tego żyć.
    Ostatnio edytowane przez cichy70 ; 29-07-2016 o 22:02

Strona 2137 z 2397 PierwszyPierwszy ... 1137163720372087212721352136213721382139214721872237 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów