Close

Strona 2136 z 2397 PierwszyPierwszy ... 1136163620362086212621342135213621372138214621862236 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 351 do 21 360 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

To jak blokujesz ekspozycję jest do ustawieniu w menu. Nie wiem jak w A6k, ale w NEX-6 mam od tego osobny przycisk, a blokowanie ekspozycji spustem mam wyłączone, mam tak od zawsze w każdym aparacie, który umożliwiał taką funkcję.
    Poza tym jak w wizjerze/ na ekranie wyłączysz lub włączysz symulowanie ekspozycji, to ekran zawsze będzie dążył do optymalizacji wyświetlania, natomiast na zdjęci będzie okidoki. Na przykład w atelier przy światłach samych pilotów jest dość ciemno, wizjer w NEXie rozjaśnia obraz, żeby cokolwiek było widać, pojawia się szum, ale na zdjęcie jest zgodne z nastawami aparatu.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Vielen Dank, Herr Thomas !!

Gdyby zaś ktoś po otagowaniu chciał znaleźć pożyteczne informacje to dopiszę tylko, że opcję Wyś. podgl. na żywo miałem na "wł" czyli Wyświetla podgląd na żywo w warunkach zbliżonych do tego, jak będzie wyglądało zdjęcie po zastosowaniu wszystkich ustawień. Natomiast opcję AEL z nac. spustu miałem ustawioną na "automatycznie" czyli Blokuje ekspozycję po automatycznym ustawieniu ostrości, gdy wciśniesz do połowy przycisk migawki, a opcja [Tryb ostrości] ma ustawienie [Pojedynczy AF]. Przy ustawieniu [Tryb ostrości] w pozycji [Automatyczny AF] i wykryciu ruchu obiektu przez opisywany produkt lub w przypadku wykonywania zdjęć seryjnych, stała ekspozycja zostaje anulowana.
    Po przestawieniu z "automatycznie" na "wł" Blokuje ekspozycję po naciśnięciu przycisku migawki do połowy.

Boże, jaki jestem przydatny !! Proszę mnie nie usuwać, Panie Moderatuńciu!

Domyślnie

Owain
    Te 39mm co piszesz to gwint ? Bo sie zagubiłem.
    Czy przeliczasz w drugą strone ogniskową jakoś ?

KFiatka dam
    bo mam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez <| MICHAŁ |> Zobacz posta
    dajcie sobie spokój.
    forum jest prywatne. właściciel/admin rękami zaufanych modów może robić co chce, łącznie z zaoraniem tego wszystkiego.
    nie ma sensu strzelać focha, udawać rejtana, czy też wykonywać aktów samospalenia w proteście...
    będzie jak będzie
    a jeśli komuś się nie podoba, to jak wielu innych w przeszłości usłyszy - droga wolna, zrób sobie własne forum, jak ci to nie pasuje.
    Dokładnie. To jest forum Nikona, a inne systemy to miał być dodatek. Ale być może statystyki mówią, że ten dodatek stał się bardzo istotny jeżeli chodzi o liczbę odwiedzin. Jeżeli tak, to może admini/właściciel próbują coś z tym zrobić i ja się im nie dziwię. Tak jak się nie dziwię, ze ludzie bronią tych tasiemcowych wątków. Kto wygra tę konfrontację łatwo się domyślić.
    Na forum Pentaxa kiedyś powstało "forum" Samsunga właśnie w innych systemach. Po kilku próbach miękkiego ograniczania admini zablokowali całkowicie możliwość aktywności dot. systemu NX. NX-owcy przenieśli się tutaj i być może znowu zostaną pogonieni.
    Tak na marginesie jest kilka forów foto, które jakoś żyją. Sony i Samsung nie mają swojego forum w ogóle. Bardzo aktywni fanboje Fuji swoje form zupełnie olewają, forum Lumixa jest w zasadzie jest martwe.

Domyślnie

Sony ma swoje forum.

A moim zdaniem to jest bez sensu. Czemu niby gonić stąd ludzi, tylko dlatego, że używają sprzętu innej marki? To głupie!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Umbra Zobacz posta
    Sony ma swoje forum.
    !
    No tak KKM - sorry

Domyślnie

Kkm nie działa jak powinno.
    Zarejestrować sie próbowałem kilka razy.
    Nie moge.
    To bardzo dziwne forum jest...

Domyślnie

Moim zdaniem admini powinni się cieszyć, że mają ruch na forum. Uważanie tego, że ich forum jest żywe i coś się na nim dzieje, za problem to dla mnie przedziwna logika.

Domyślnie

A może by się tak wślizgnąć na forum LGBT? Jakoś... tylnym wejściem... W dziale sprzętowym, pomiędzy dildami a... no dobra Tylko należałoby pisać "zdjęcie zrobiłem na najbardziej otwartej przysłonie" a nie że na "pełnej..."

d90 -> 58mm heliosa i primoplana dzielone przez 1,5 z grubsza daje 39mm czyli tak jakby był taki obiektyw na apsc. Ja kliszaka trzymałem w ręce ostatni raz bardzo dawno temu, więc muszę myśleć kategoriami apsc;P

A chwaliłem się, że w ósmej klasie, wyskakując zza kolegów (którzy maskowali mnie celowo) altixem z trioplanem 50 robiłem zdjęcia dziewczynom z siódmej B, a potem wywoływałem te zdjęcia własnoręcznie w ciemni i sprzedawałem chłopakom za kilka "waryńskich"? Dziewczyny z siódmej B były wyjątkowo urodziwe, a moje fotki, choć nawet w 1/1000 nie przypominały tych Umbry, szły jak ciepłe bułeczki. Wówczas nikt się nie czepiał o prawa do wizerunku.... Niestety Altix zaginął w boju

Cytat Zamieszczone przez Owain
    A może by się tak wślizgnąć na forum LGBT? Jakoś... tylnym wejściem... W dziale sprzętowym, pomiędzy dildami a... no dobra Tylko należałoby pisać "zdjęcie zrobiłem na najbardziej otwartej przysłonie" a nie że na "pełnej..."
    Za mało śmieszny i wulgarny wpis nie na temat użytkownik Owain zostaje ukarany zakazem umieszczania zdjęć do wieczora - dodane przez moduł samomoderacji

Domyślnie

A co to za forum ?
    Edit: sprawdziłem.
    Szok negatywny

Rozumiem tera to liczenie wsteczne z ff na dx.

Ps.
    Mam i ja altixa.
    Chyba jeszcze działa.
    Maleństwo...

Leży sobie. Czeka. Obok fedów, zorek, zenitow...i paru innych.
    Sprzedałbym wszystko. Ale szkieł mi szkoda. Tak i leżą i czekają...
    Ostatnio edytowane przez d90 ; 29-07-2016 o 14:02

Strona 2136 z 2397 PierwszyPierwszy ... 1136163620362086212621342135213621372138214621862236 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów